Ensam hemma

Hej på er!
Nu e jag ensam hemma. Dennis kom hem vid 15 men åkte igen vid 16 för han ska se på hockey ikväll... Sverige och någon.... Tjeckien elr vilka det var....
Det var så mysigt när han kom hem och väckte mig (jag har jobbat i natt) och bara låg och kramade om mig en lång stund. Så mysigt!

Nu har jag en färdig fryst fiskgratäng i ugnen. Drygt att behöva sitta och äta själv.. men det är skönt att maten tillsagas av sig själv i ugnen iaf... Jag brukar passa på att äta fisk när Dennis inte är hemma för han tycker inte om det.

Nä nu orkar jag inte skriva mer!

Ha en bra kväll!!!

Lunch på stan m.m

Hallå på er!
Snart är denna dagen oxå förbi. Helt underbart att det är jätteljust ute fast att klockan redan är 19 på kvällen... Så härligt!
Idag träffade jag min goa vän Jenny. Vi har så kul ihop =) Hon shoppade massa fint =) Klänning o linnen och prydnadskuddar till hennes nya soffa som kommit idag. Hade oxå velat shoppa så mkt. Det kliade i fingrarna. Men jag lyckades åka från stan med endast en liten kasse från H&M innehållande trosa och BH i vitt.
Ska ju shoppa järnet i Sthlm om endast 24 dagar kvar! OOh vad jag längtar!
Vi lunchade även på den "nya" Thairestaurangen i stan. Jättegod buffé blev det.. gott gott! Den rekommenderar jag minsann! Kaffet (som oxå ingick) glömde vi bort tyvärr... hehe...

Om en timme ska jag åka till jobbet. Har nog endel att göra. Det hade vi sist iaf. Men natten går säkert fort då.

Btw, idag är det ett år sedan jag krockade med min bil, vad tiden gått fort egentligen. Men jag minns det som det vore igår. Usch usch..  Hela år 2008 var mitt otursår... Det hände iofs en bra sak.. att jag fick en fast tjänst =)


Nä, nu ska jag gosa med Dennis innan jag måste bege mig till jobbet!
Ha en bra kväll!

/Hanna

Kalas och trötter

Hej.
Nyss hemkommen från kalaset för Thina. Ätit massa gott och så.
Mycket trevligt!

Men såå trött jag är! Jag tom sov en stund innan kalaset. Men jag känner mig så fruktansvärt trött, antagligen eftersom jag va uppe mer än 31 timmar igår innan jag la mig. Men vad gör man när man inte kan sova.

Har ni släckt ner några lampor ikväll halv 9-halv 10?? våra har ju varit nedsläckta eftersom vi inte varit hemma. Så vi behöver inte känna dåligt samvete för det hehe.

Nä nu ska jag krypa ner i sängen o kolla lite på tv. Sen sova!

Kram

nya kläder och så klart Magnus! =)

Heej!
Tänkte skriva lite nu innan jag hoppar i säng. Kan ju inte påstå att min dag blev riktigt som planerat. Jag kunde aldrig somna efter jobbet!! Suck suck! Så nu har jag varit vaken i si så där 31 timmar.. Har hunnit med en hel del, men ändå inte allt jag skulle behövt. När Dennis kom hem från jobbet åkte vi in till stan och shoppade. Han köpte ett par vita Adidas skor. Och jag köpte en svart top, ett vitt skärp och ett par jeanslegging. Jag älskar ju både jeans och leggings, så det är en kanon uppfinning tycker jag allt.. få två flugor i en smäll =)
När vi va i stan träffade vi min syster yster Annika och hennes fästman Magnus. Och vi åt pizza tillsammans på Monte Matre. Mycket gott va det!
Efter det åkte Dennis och jag och riktigt stoorhandlade på CityGross... smällde över 2000kr i den affären hehe.. Men nu ekar det inte i kylskåpet längre iaf ;P
Baka hann jag inte med ikväll.. får göra det imorgon bitti... daimcheesecaken som jag ska göra måste ju vara i frysen ett par timmar och stelna till..

Kul va det oxå ikväll att Magnus Samuelsson vann =) Men Lailas sista dans va ju underbar! Men jag tycker Magnus är en värdig vinnare =) Kul!

Nä, nu är jag verkligen helt svimfärdig av trötthet. Mår illa... bläärk... Lite sömn ska sitta fint nu..

Puss & kram


P.s. Vad tycks om mina nya kläder?? =)

Denna dag..

Hallå på er! Nu är jag hemkommen efter en natt full med ösregn och massa jobb. Skönt att vara hemma. Sitter och äter lite frukost.. crisp´n light med texmex skinka.

Så vad händer idag???

-duscha
-sova
-vakna
-shoppa
-handla 25års present
-handla mat
-äta mat ute någon stans
-baka
-let´s dance final

Har faktiskt börjat ändra min åsikt ang. Let´s Dance... Tror jag hoppas på att Magnus ska vinna. För som många säger så har han ju utvecklats mest under programmen. Men jag blir ju inte ledsen om Laila Bagge vinner.. för hon är ju såå duktig! Har hejat på henne genom hela programmet, tills nu typ =)
Vad tycker ni???

Ha en bra dag! Kram

Nattkram!

Sitter på jobbet nu. Hann inte skriva innan jag körde hemifrån ikväll...
Som ni märker har jag pysslat lite med min blogg =) Man har ju fått Photoshop nu hehe =)
Imorgon ska jag bara sova typ... och äta och sen åka och jobba en natt till..
Nu hinner jag inte skriva mer... måste ut och jobba!

Hoppas ni sussar sött!! =)

Nattkram!

Shopaholic, nedräkning, jag som person m.m.

Hejsan på er!

Har ni haft en bra början på veckan?
Min har varit bra.. Tandläkarbesöket i måndags gick bara bra. smärtfritt och skämtsamt som alltid =) Bättre tandläkare får man leta efter =)
Tisdagen kom det massa snö (?!) inget som var så uppmuntrande precis.. men, men. Den är ju borta nu igen iaf!
Tisdag kväll va jag och min sötaste vän Jenny på bio =) Vi såg på En shopaholics bekännelser. Vilken va mycket bra! Den rekommenderar jag varmt. Vi har ju läst boken me så det va kul att den kom på film oxå! Jag tycker att den kunde varit liiite bättre. Så av mig får den en 8 av 10 möjliga.

Idag skiner solen! Det är härligt. Ändå har jag bara varit ute en gång. En snabbis då jag hämtade in hunden. Men funderar på att gå ut en stund och rensa lite i rabatten =)

Har ringt bokningen och fått lite extra nätter då jag går upp lite i tid.  har 67% på grundschemat och så har jag några extra timmar upp till 75%.

Vad har jag att se fram emot här näst???? Självklart är det ju lönen som kommer på fredag! Himla passligt! Då ska jag in till stan med Dennis och köpa en 25års present till min svägerska, kanske storhandla (eller tar vi det på lördag).. På fredag ska jag även hinna baka till min svärgeskas kalas som är på lördag. Hon är rejält gravid nu =) ska ha när som helst typ. Så då ställer Hanna upp som bagare hehe... jag som inte ens är så bra på att baka, enligt mig själv.

Nedräkningen är i fullgång... bara 29 dagar kvar. Usch känns långt.. men det går säkert fort.

Hur är allt annars då? Frisk och kry i största allmänhet. Peppar peppar men jag har inte varit sjuk på himlans länge. Säkert nåt år. Däremot mår jag inte så bra inombords. I allt glada roliga, så är jag i en väldigt känslosam och jobbig sits. Ungefär som man vill gräva ner sig. Eller bara vrida fram klockan för att orka ta sig igenom allt elände. Dock är det för personligt att dela med mig av det, mer än till mina äkta vänner.
Det är tur att jag oftast alltid är glad utåt iaf =)
Jag anses faktiskt av många, som en väldigt glad och positiv person med många bra egenskaper. Många som gärna kommer till mig för att prata. Dela med sig av deras bekymmer eller ja just det bara prata. Jag tror och hoppas att mina vänner kan känna tillit till mig. Att veta att jag är ingen person som ens orka lägga ner tanken på energi på att skvallra, snacka och prata... tisseltassel grejer än nåt som står långt ifrån mig som person. Så väl känner jag mig själv. Jag skulle aldrig vilja såra någon på något sätt. Jag har mina vänner och jag nöjer mig mer än väl med dem =). Jag vet att dem finns där för mig och dem vet att jag finns där för dem! Och det känns underbart! =)

Nä, nu ska jag se om jag kan ta mig i kragen och gå ut i fina vädret!

Många kramar till er som läser!

Nu har nedräkningen börjat

Japp, nu har den börjat! Nedräkningen......
24/4 far vi till Stockholm =)

Puss!

Underbar! Men tur att den inte drabbat mig!

Älskar denna låten helt enkelt..... förstår inte hur så många kan tycka den är såååå dålig!?!  Men men, smaken är som
 baken... och det är väl tur det!









Caroline Af Ugglas - Snälla Snälla

Snälla, snälla, snälla, snälla.
Jag ber dig snälla, snälla, snälla, snälla
stanna kvar hos mig för jag behöver ju dig.

Ja alltså snälla, snälla, snälla, snälla.
Jag lyssnar snälla, snälla, snälla
Ja, jag vet att det är lågt att be
men jag skiter i det.

Ja, för igår när du gick
i sista blicken som jag fick
Jag kunde se.
Ja, jag kunde se.
Jag såg du var på väg
till en annan kvinna
bort från mig.

Så snälla, snälla, snälla, snälla.
Jag ber dig snälla låt mig inte sitta
näh, sitta ensam här.
Ja, medans du är där.

Så snälla hjälp mig fatta hjälp mig att förstå.
Ja, vad har jag gjort för fel som har fått dig att gå?
Ja, för det är väl så.

Åh jag hatar, ja, att jag vet
ja, jag vet
ja, jag vet du kommer ge
allt du gav, ja, allt du gav till mig
allt det utgör vi
till en annan kvinna
och inte till mig.


Huuja!

 Japp då var det dax för tandläkaren idag igen. Lite pirrigt, då jag ska laga en gammal lagning som gått sönder. Jag avskyr att gå till tandläkaren. Men men... det är himla häfigt där hos min tandläkare. Med limegröna tandläkarstolar och snygga lampor med mera.. himla lyxigt. Och dem e så roliga!

Annars händer det inte så mycket mer idag. Skönt. Kanske ska baka lite men få se. Kanske inte så checkt eftersom man varit o lagat tand...

Imorgon blir det kul! =) Då ska jag på bio med min bästa vän Jenny! Vi ska se En shopaholics bekännelser =) Ska bli såå kul. Tycker det är så kul att den roliga boken kommit på film me! 

Nä nu är det dax för frulle..... Magen kurrar!

Vi hörs!

Snart 25 år och dement?

Alltså jag undrar hur tidig ålder man kan bli dement???
Jag tror min sambo Dennis redan blivit det. Eller är han bara fruktansvärt tankspridd!!!!!
I vilket fall glömmer han saker heeela tiden! Det r så jag blir tosig!

Igår körde han till till Torsås och skulle lämna filmerna vi hyrt. Och då glömde han dem hemma. Så då fick han köra dit en gång till. (han höll på att glömma dem en andra gång).
Sen glömde han köpa nästan hälften av  grejerna till tacosen vi åt igår och idag hällde han ut den goda steksåsen som blev över från middagen, som vi skulle ha imorgon me!!!! klant!!
Och detta är bara lite av allt han glömmer....

Men jag älskar honom ändå så klart ;)

puss!

Pälsklingar

Hej på er!
Är precis hemkommen efter en liten runda i skogen med mina pälsklingar och älsklingen.
Wilma, Turbo och Dennis. Engman fick stanna hemma. Han är så rädd av sig lilla gubben. 

I helgen har jag bara jobbat o jobbat o sovit o ätit. Det har varit rätt bra på jobbet iaf. Har fullt upp på nattrundan nu, som tur är kan man hjälpas åt lite mellan patrullerna,
Btw vi ska få en ny chef. Vår nyvarande chef Bodil ska sluta. Jag tycker det är hemskt tråkigt :-( Hon har varit så lätt att prata med och allt.. Kanonbra tycker jag. Så det har jag varit riktigt ledsen över sen jag fick veta det.
Istället kommer vi få en ny manlig chef som heter Per. Han är nu chef över Nattpatrullen i Ronneby och nån hemtjänst. Så förhoppningsvis har han mycket erfarenhet och så.

Idag ska vi göra stek till middag. Det är min absoluta favoritmat =) Synd att den tar sån tid i ugnen i lergrytan.

Nä nu orkar jag inte skriva mer här. Va en liten uppdatering iaf.

Kram

Behöver tips!

Nu får du allt hjälpa mig!!
Idag är sista dagen jag är ledig.. sen jobbar jag 3 nätter (torsdag,fredag, lördag natt).
Och jag vill vara hemma i eftermiddag/kväll... men jag vill ändå hitta på nåt kul, mys me Dennis. Men vad kan vi hitta på? *står still i hjärnan*....

Snälla du! Kom med ett förslag iaf =)

Puss!

Underbart

Med solen gassande mot ansiktet,
fågelkvitter av vårfåglarna
och dofter av vår
 

på en härlig promenad i skogen, full av skogsgläntor
gick vi tillsammans och bara njöt...

Ja inte Dennis och jag... utan jag och hunden ;P Så härligt!
Jag är glad att jag inte har ett 07-16 jobb 5 dagar i veckan. Utan att jag jobbar natten och kan njuta av dagarna då jag är ledig!

Hej svejs!

Ystad till Haparanda

Japp för ett tag sen gick självaste Gert Fyllking och Robert Aschberg förbi vårt hus! =) Häftigt att jag såg dem!
En husvagn och 3 gamla militärmotorcyklar hade dem med sig. Har för mig att Dennis sa igår att dem även hade nån lastbil...

Nu ska jag ut och gå me hunden! Solen skiner mkt mer idag än vad den gjorde igår! Och det blåser inte lika kraftigt.. härligt!
Ha det toppen!!

<3

Imorgon händer nåt som inte händer varje dag

Nu har klockan blivit halv åtta.. det innebär att det är Halv åtta hos mej på tv nu. Tycker det är kul att se på. Ikväll är det en kille som ska laga 3-rätters vegetarisk mat, spännande!

Nu ikväll va det dags att gotta till det igen. Får nästan lite dåligt samvete ibland att jag bara äter massa onyttigt gott skräp. Men, men.. man lever bara en gång. Så då ska man väl njuta lite av livets goda, inte sant??!



Vaniljglass med jordgubbar kokta med lite grädde och socker. Och lite chokladsås till. För visst är kombinationen med choklad och jordgubbar ljuvlig?! ;)

Vid åtta är det dax för Bygglov. Oxå ett skoj program... usch nu låter jag som värsta tv-nörden... en riktig soffpotatis är jag... men tv tillhör kvällen tycker jag allt. Datorn står igång när jag är hemma. Även om jag sitter vid den eller ej. Men det blir mkt tid ägnat åt den me dessvärre. Men vad ska man annars göra då? Städa? Ut o gå? Vad mer?? Man orkar ju inte alltid vara duktig.

Imorgon händer ju nåt som inte händer varje dag... Vad då detta nu då??? Jo självaste Gert Fyllking och Robert Aschberg och Rix FM kommer passera vårt hus i lilla Karsbo! Så coolt minsann.
Dem ska ju "gå" från Ystad till Haparanda...
Dennis hade kört förbi dem i Sälleryd när han va på väg hem från jobbet.
Där ser ni... bara för att man bor på landet så betyder inte det att det inte händer nåt här ;P

Nä nu börjar strax Bygglov... det har tagit tid att skriva idag.. hehe...
Ha en fortsatt bra kväll nu! =)

Puss och kram

Min rottweiler Wilma..


Här är en bild från i fjol då jag hade min cabbe (den är såld nu)... Wilma älskade att åka nercabbat. Saknar min cabbe och kommer sakna den jättemycket alla varma dagar i sommar!

Himla kraftig blåst ute idag... men solen har ju tittat fram iaf. Så Wilma och jag tog oss en härlig promenad i skogen. Det kändes som hela skogen skulle blåsa bort dock... men solen värmde så härligt.
Nu ska jag nog gå ut en sväng med min katt Turbo i trädgården. Va ute och gick en runda med honom och hunden igår =) Myys!

Btw.. nu börjar jag bli lite hungrig.. va ju nästan 2 timmar sedan jag åt frukost.
Till middag idag blir det rester från igår.. men det blev så mkt över och det va såå gott =)
Vi gjorde biffar och klyftpotatis och till det gjorde vi en paprikasås som va såå god!

Här är receptet på såsen:

Strimla en halv röd paprika och finhacka en liten lök.
Fräs detta i en kastrull med lite smör.
Ta bort från plattan och häll i 3 msk mjöl, häll sedan i 5 dl mjölk.
Krydda med paprikakrydda i önskad mängd, ca 1/2krm vitpeppar och 1-2krm salt.
Låt koka upp!


Man kan ha det till det mesta (syrran hade det till falukorv) och jag till biffar... passar säkert utmärkt till kyckling m.m.
Nä, nu ska jag väcka kisemis och gå ut med honom! Han kan ju inte sova bort heeela dagen. Men så e det när man e uppe sent på nätterna *tsss* ;P

Bye bye!

God morgon Bloggen..

Hur kul är det att vakna kl.04.30 klarvaken?? Som tur är lyckades jag somna om. Vaknade vid 06 när prinsen skulle upp till jobbet och sen somnade jag om igen. Så nu har jag varit uppe sen strax innan 09. Det är ganska tidigt även det för en nattarbetare som mej. Jag kräver mycket sömn.
Brukar bli lite mindre sömn på sommaren, då man blir piggare i sig själv.

Nu har jag ätit god frukost, hunden och katterna har fått påfyllning i skålarna och nu ligger doggi i sin korg och tuggar på ett ben hon fick igår.

Idag händer inte ett piss.. ska ha en riktig slappadag. Kanske ta mig hän med stökrummet, som jag kallar det. Det ser ut som en bomb slått ner där. Så det är tur att man kan stänga dörren där hehe....

Hoppas ni andra får en skön dag, vad ska ni hitta på?? =)

Pussss

sambal oelek

Kära Blogg!

Helgen är nu snart förbi.. och jag måste säga att den har varit kanonrolig :)
I fredags skulle jag ju vara chaffis åt Dennis. Han skulle på spelkväll me jobbet, grilla och dricka lite öl. Under tiden åkte jag till kompisen Jenny =) Vi hade jättekul. Bakade, lagade mat, kollade på Let´s Dance.. Yes äntligen åkte Elisabeth ut, det va verkligen på tiden! Och så fotade vi en hel del.. kuul =)

Sen var det gårdagen... Helt suverän och jättetrevlig.
Jenny, Peter o Selma kom hem till oss. Medan Jenny och jag lagade maten så spelade killarna Guitar Hero, som dem hade med sig. Sen åt vi gott. Fick receptet av min arbetskollega Agnete =)
Här kommer det:

3 dl grädde
4 dl creme fraiche
3/4 dl kina soya
3/4 tsk sambal oelek

Koka såsen i en min.
Lägg fläskfilé i en ugnssäker form. Häll över såsen.
Ställ in i ugnen o 175gr i 1 1/2 h



Jenny och jag ändrade lite, vi hade i 2 dl grädde till, lite salt och vitpeppar och en gnutta sambal oelek till ;)

Efter det åt vi daimcheececake som Jenny och jag bakat kvällen innan.
Sen blev det massa godis =)

Tackar så hemskt mycket för en supertrevlig kväll!


Så vad händer idag då?
Dennis och jag hade sovmorgon.. vaknade vid halv 11. Sen gick vi upp och åt frukost/lunch.. tog den goda maten som blev över från igår.
Sen hade det slutat regna ute, så vi tog en promenad med hunden Wilma och katten Turbo.
Sen blev det duschning av katterna... Dem fäller så mycket av deras vinterpäls nu, så det behövdes. Nu sitter dem och tvättar sig mina små hårbollar.
Nu ska vi bara slappa framför tv och data, sen laga middag och sen ikväll ska jag åka till jobbet och jobba en natt.


Hoppas ni oxå har haft en kul helg =)

KRAM

Här kommer lite kort från fredag och lördagskvällen:
     

Nyfikna ni ;)

Ja mina kära vänner.. många gissningar hade ni... men ni kommer få vara lite nyfikna ett ganska bra tag till innan ni får svaret. Så då gäller det ju oxå att läsa min blogg ;) Det uppskattas!


Idag är det städning som står i fokus på förmiddagen. (okej.. har tagit en liten paus nu)...
Vid 15-tiden ska jag fixa lite mat till mig själv, för Dennis ska nämligen på spelkväll på jobbet och grilla och så.. dricka lite öl m.m. Så jag har lovat att ställa upp som fyllechaffis åt honom ;P
Under tiden han är där så ska jag till min kära vän Jenny. Hon sitter me själv ikväll... så då passar vi på att ha lite tjejmys... med Let´s Dance, lite att äta, surfa lite på nätet och bara va! Så kul att vara med denna vän. Har alltid så kul ihop och kan prata om ALLT.... eller inget ;P

Jenny, hennes sambo Peter och deras lilla Toypudel Selma kommer till oss imorgon och ska se på Melodifestivalen... spela Guitar Hero som dem ska ta med sig. Och äta massa gott... Har fått ett gott middagsrecept av min kära arbetskollega Agnete som vi tänkte prova oss på =)

Min katt Turbo är inte så glad för små hundar... så det gäller att håla koll på honom i början så han inte lappar till Selma... haha man kanske kan droppa lite såna kattmyntsdroppar på henne, så lär han nog gilla henne hehe...

Oj nä... nu måste jag sätta lite fart med städningen!!!!

Adjos!!!

Jag har en hemlis att berätta....

Men det tänker jag inte gör än på ett bra tag....Det är så kul med hemlisar för alla blir så nyfikna!
Men tro inte att jag ska försäga mig! ;P För det lär jag inte göra!



Vad har hänt idag då?

Tidigt som attan steg jag upp idag... 06.20 efter att ha snooze ´at i 20 min.. Körde hemifrån lite efter 07 då jag skulle in till stan... hade ett snabbt ärende innan jag stannade på Gylles och köpte massa frallor och körde hem till syrran. Devin och Zackarias (mina systersöner) va pigga och glada och smaskade i sig lite gottigt.
Vid tio-tiden åkte syrran... Jenny som hon heter... och jag in till stan för lite fika och shopping. Hennes man hade hand om barnen.
Blev en del shopping, attans me.. jag som skulle spara alla pengar till Sthlm.. men det gick bara på 3-400... med fikat inräknat. Jag köpte ytterligare ett nytt sätt med trosa och BH... jättesött ljusblått från H&M.. och på Lindex blev det ett sidenlinne till natten.
Och till mina älskade pälsklingar Engman och Turbo blev det en leksak och kattmyntsdroppar.. att droppa på t.ex. leksaker dem tröttnat på m.m. =) Helt tosiga blir dem i det. Dem blir helt extas när dem får mjölklinser med kattmynta! Om ni som har katt inte har provat det, så är det nåt jag verkligen rekommenderar! =)
Nu väntar jag på att Denne ska komma hem från jobbet, vi ska ta en sväng in till Amiralen köpcentrum.. Maxi bl.a. och köpa lite gott till helgen.
För på lördag händer det grejer!!! Så kul! Våra kära vänner Jenny och Peter kommer hem till oss. Vi ska laga god mat, spela Guitar Hero och givetvis kolla på Melodifestivalen på kvällen =)=) Ska bli jättekul! <3
Vad vi ska laga för mat och så, kommer jag återkomma med i helgen!

Ha en superfin kväll nu!

Puss & Kram

God natt


Önskar er alla en god natt! Ska upp tidigt imorgon... Ska till syrran på frukost. Ska köpa med mig frallor =) Ska göra ett ärende i stan först.. Nu hoppas jag att John Blund kommer =)=)

Natti!

Dagen bjuder på..

Hejsan!

Nu har jag jobbat mina två nätter, skönt att vara ledig till söndag..
Vad händer idag då???

*Har sovit till 13.30 (har ju jobbat sista natten).
*Efter kl.16 kommer prinsen hem med Cecarsallad från Mc Donald´s (rekommenderar).
*Kl. 18-21 blir det möte på jobbet.
*Sen hem och mysa med mina djur och älsklingen.

Imorgon hoppas jag att Dennis byter antenn till tvn här nere... den bara bråkar! Han har i alla fall kopplat tvn uppe till den nya antennen och den funkar kanon =) Det ser faktiskt lite fult ut på taket då vi har två antenner för tillfället hehe...

Idag rekommenderar jag som sagt Mc Donald´s cecarsallad med grillad kyckling.
Vill även rekommendera ett av mina favoritprogram som visas ikväll "Leila på landet" kl.21 på tv4+
(tur man har inspelningsbar boxer så man inte missar sina favvoprogram, eller kan se på sånt man tycker är kul, när det bara är skit på tv... Så en inspelningsbar boxer rekommenderar jag oxå =)

Nu måste jag sminka mig och fixa till håret innan jag sticker på mötet.. ska ju äta me emellan =)


Ha det gott!

Det här är mitt jobb...

God kväll... eller god natt på er rättare sagt!
Sitter på jobbet nu och tänkte skriva några rader...
Vi har lite fika paus nu.. innan vi kör igång med nästa runda. Jag jobbar ju i en nattpatrull, åker alltså runt till biståndsbedömda personer med trygghetslarm. Ungefär som hemtjänsten, fast ändå inte. Två helt skilda jobb egentligen. Och två olika organisationer.. Iaf så jobbar jag 75% på natten.. ungefär 120 h i månaden.. jobbar mellan kl.21.00-07.15. Jag trivs såå bra med dem arbetstiderna, då jag verkligen inte är någon morgonmänniska. Men jag kommer nog inte jobba natten hela livet. Och kommer jag inte jobba natten, så lär det säkerligen inte bli inom vården. Men det är inget som är aktuellt nu. I dagsläget trivs jag kanon med det, och det är ju det som är huvudsaken.
Om ni bara visste hur skön känsla det är... när man sätter sig i bilen på morgonen på väg hem till sin säng och se alla andra nyvakna människor som tvingat sig upp från deras varma sängar med väntan av en hel arbetsdag framför sig. När jag kan ligga och gosa i sängen och sova flera timmar.....
På vintern kan man dock bli lite trött som nattarbetare. Då man inte ser ljuset så ofta. Så tur är att man i alla fall inte jobbar alla nätter i veckan.. utan i snitt 2-3 nätter... sen är man ledig resten.
På sommaren är härligt.. att jobba de svala sommarnätterna. Kan dock va lite tråkigt och jobbigt att behöva sova bort en hel solig dag och så blir det varmt i sovrummet. Tacka vet jag min mörkläggningsrullgardin iaf... den är suverän.

Nu undrar ni kanske vad jag egentligen gör på mitt jobb... Jo som sagt så jobbar jag lite mer än 10 timmar per natt. Vi är 7 patruller som utgår från samma ställe. Men varje patrull har sina områden. Vi jobbar alltid två styckna i vardera patrull. Och på kvällen när vi kommer så har vi lite rapporttid. Läser fax och meddelanden om våra vårdtagare, startar våra mobiler (en larmtelefon och en till att ringa t.ex nattsköterska eller de andra patrullerna).. Sen kör vi ut i våra leasingbilar.. och börjar vår runda. Det är flest äldre personer vi vårdar. T.ex. hjälper dem med mediciner, lägger en del, toabesök och bara enkla tillsyner.. Mellan våra fasta besök tar vi även emot trygghetslarm från sos. Det kan gälla allt från hjärtbesvär, att någon snubblat i hemmet och trillat, någon som behöver en extra hjälpande hand att ta sig ut till badrummet för ett toabesök, eller någon som känner sig otrygg och ensam och behöver en liten pratstund.. Det är en del av det vi gör på jobbet.
Ibland har vi fullsmockat med besök under natten att vi knappt hinner med att fika eller gå på toa, och ibland har vi lite lugnare.. Tro det eller ej.. men det är ofta jättemycket att göra även nattetid. Så, så ligger det till...

Nu ska jag dricka upp mitt te.. surfa runt en stund till.. sen sätta igång och jobba igen =)
Hoppas ni sussar sött... det kommer jag göra imorgon när ni jobbar för fullt ;P

Puss och kram!

Vår :) ... men utan sol....

Ja kolla själva! Jag har vår på min tomt! =)






Idag sov vi till 10-tiden.. kollade lite på tv innan vi gick upp och åt frukost.. rostat bröd och Oboy. Sen gick vi ut en stund. Lekte med vår hund Wilma och tränade henne lite. Och så har vi två katter.. Turbo och Engman heter dem. Jag har nog inte nämt den i Bloggen tidigare. Men dem betyder oerhört mycket för mig. Älskar verkligen mina katter! I alla fall var jag ute med dem i koppel, då dem är innekatter. Till våren/sommaren ska vi bygga en kattrastgård till dem. Så dem har chansen att vara ute, även då inte jag är det. Och så är det tryggt för dem att kunna gömma sig i den o så. D.. eller speciellt Engman är ju så rädda av sig.
Jag upptäckte att det kommit upp massa vårtecken i trädgården! Mys! Nu har jag bara varit inne en kort stund och ser att det har börjat regna ute. Så det var tur att vi hann ut innan det.

Sen kanske vi åker bort till mina svärföräldrar, Dennis pappa har en bondgård och har massa får. Och nu har dem börjat lamma. Tycker det är så mysigt att se dem småttingarna!

Här är en bild på Wilma vår rottweiler....

Hon är så söt så...  Men jag är mer kattmänniska än hundmänniska, med Dennis är tvärtom! Nä, nu ska jag kolla om jag hittar nåt vi kan ha till lunch!

Puss Kram

Kan inte fatta...

..... hur så många kan vara emot Caroline af Ugglas och hennes låt Snälla snälla.... Jag tycker den är sååå bra! Och hennes röst är helt otrolig!
Och hon har ju gått vidare till Globen! =) Heja EMD och Caroline af Ugglas!



Tur att jag är ledig nästa helg när finalen i Melodifestivalen är! Skoj!

Btw... idag har jag bakat.... dumlecupcakes och kolapaj.... suveränt gott.... men mäktigt!



Ha det gott!

En shopaholics bekännelser



Sitter och drygar och har inget att göra... väntar på att prinsen ska komma hem från Johan (han hjälper honom med nåt).. sen ska vi i alla fall åka och handla lite. Behöver köpa hem lite ingredienser till det jag ska baka sen. Och även till maten. Sitter och tittar på Fab 5.. hehe gillar det programmet...

Jag längtar så till En shopaholics bekännelser kommer på bio... den vill jag gå och se. Har ju läst boken... och ska läsa En shopaholic i New York, när jag läst ut den boken jag läser nu... I dina kläder...

Ha d gott.... Hörs!


Vilken Skandal!!

Hahaha... vilket fjasko.... ska Elisabeth ta hela segern eller???
Hur kunde Niklas åka ut innan henne??

Jäkla Let´s Dance.. nu e jag på dåligt humör....

Let´s Dance

Japp, nu sitter man bänkad framför Let´s Dance!
Alla är såå duktiga idag.. till och Elisabeth va duktig mot va hon brukar vara....
Men nä... ikväll får det minsann vara hon som lämnar programmet. Hon är ju inte ens i närheten av dem andra. Men visst, för att vara så gammal är hon ju duktig....

Vad tycker ni???

KRAM

Hemmaspa

Hej på er!
Idag har jag haft en riktig "ta hand om mig själv- dag".. Jag kände att jag behövde det. Så faktiskt har jag haft lite hemma spa i lugn och ro hemma helt själv.. Ja inte helt själv... djuren har me varit me och kollat.
Jag har suttit i fotbad, använt fotscrub, hårinpackning, kroppsskrubb, ansiktsskrubb, fotlotion, body butter... så nu är jag nyrakad och har även färgat ögonbrynen... men jag är inte riktigt klar än.. ska fixa håret och kanske måla naglarna me =)
Härligt! Det borde alla ta sig tid till ibland. Jag gör det allt för sällan.



Ha en mysig fredagskväll! Puss och kram... hörs kanske senare!

En händig man

"Hanna hade stormigt kärleksliv, hon kraschade alltid i samma bil. Hon hade tur jag gick på söndagspromenad, och hörde hennes ord så detta är vad jag sa: "Jag kommer hem till dej jag är en händig man. Jag finns för dej, jag kommer så fort jag bara kan. Jag lyssnar på dej, håller om dej, erbjuder en hand. Och vill du jag ska stanna är jag en händig man." Det är synd att fälla tårar på en ros. Lätt att göra när din kärlek flytt sin kos. När inga blommor blommar i din korg, är jag en vän som suddar ut sin stora sorg. "Jag kommer hem till dej jag är en händig man. Jag finns för dej, jag kommer så fort jag bara kan. Jag lyssnar på dej, stoppar om dej, håller hårt din hand. Och vill du något mer, är jag en händig man." Hey-hey-hey Hey-hey-hey "Jag kommer hem till dej jag är en händig man. Ring till mej, så kommer jag så fort jag bara kan. Jag lyssnar på dej, håller om dej, erbjuder en hand. Och vill du något mer, är jag en händig man." Hey-heey. Jag kommer hem till dej. En händig man. Så fort jag bara, så fort jag bara kan. Na-na-naa. Och vill du något mer är jag en händig man, händig man. Jag är en händig man. O-oh-oh-hooo... " -Per Gessle



Ja jag måste säga det att min man.. eller ja.. sambo (vi e ju inte gifta än) är väldigt händig! Han kan verkligen allt!! Klippa gräs, köra med trädgårdstrimmer, laga mat, baka, sport, snickra, måla, tapetsera, vara pajas för barn, teknik, slipa, fixa bilar, elektrisitet, kakla.. med mera, med mera =) Titta in här:




Jag måste säga att han är sååå duktig =) Men det han är bäst på är att göra mig så lycklig och kär =)



JAG ÄLSKAR HONOM!!!! <3



Nu är det snart jobbedax.... ska snart göra mig iordning och sen köra!
Ha en bra kväll!

Puss!


Party Lite

God morgon!

Ååhh varför skulle jag vakna så tidigt idag igen?? Kl.08.00 prick! Jag ska ju jobba i natt, så jag hade behövt ha en rejäl sovmorgon! Ställde även in stadsbesöket med Pauline. Så hon ska komma hit istället.

Ibland kan det bara bli för mycket! Söndags var vi hos Annika från halv 4 till sent på kvällen, sen upp tidigt på måndagen då jag Annika och Amanda hade bestämt att vi skulle in till stan, Gick några timmar, fikade m.m. Och efter det hade jag lite personliga ärenden, Sen skulle jag åka med Dennis hem. Men då fick han ett akutjobb som han var tvungen att fixa... han jobbar ju som elektrikermontör på Service på ELIT. Sen efter det skulle vi hinna hem och jag hade typ 15 min på mig att fräscha till mig, sen skulle jag in till stan igen! Skulle ju träffa mina vänner på Nivå. Stress stress!

Sen va det bara till att stiga upp tidigt även igår... Då skulle jag hämta upp min arbetskollega Agnete för vi skulle på klädprovning av nya arbetskläder, där efter blev det en snabbis på stan och sen var det tandläkaren och sen hemåt. Stannade till och köpte en Cecarsallad på Mc Donald´s... världens godaste sallad! (Om jag får bestämma). Snabbt och enkelt skulle det vara. Sen hem och börja fixa gardinerna och göra fint i vardagsrummet och så skulle jag hem till svärföräldrarna och hämta mina grejer från Party Lite som jag beställde då jag var på sånt ljusparty.. Som tur var fick vi mat där, så det slapp vi stå med....

Så det har verkligen varit stressigt, mina lediga dagar. Jag har gått upp tidigt 3 dagar i rad nu... kanske därför jag vaknade tidigt idag me (3e dagen). Men, men... jag jobbar i alla fall bara en natt.... har bett om ledigt imorgon torsdag... av lite personliga skäl...... som jag inte vill dela med mig av.. förutom till dem som redan vet. (Några nära vänner, som man kan lita på)...

Nu sitter jag här och dricker en riktigt kall coca cola till frukost, men jag måste ta mig nåt att äta... Har massa gott pålägg som jag inte kommer hinna äta upp innan det blir dåligt.. Jag som aldrig köper hem pålägg nästan...

Mmmm... nu känner jag doften av doftljus... får passa på när jag är hemma själv.. Min prins är ju allergisk... Fast det var inte så stark doft, så jag tror man kan tända ett ljus ändå... man kan ju prova.. Tycker det va lite dåligt att det inte står på paketet vad det är för doft... det minns ju inte jag nu. Jag köpte bara ett paket med 12 teljus i. Sen blev det en duschcreme med doft av jordgubb/ rabarb... =)




Ha det!
Heej!

Nivå mm

Hallå på er! Ligger i sängen nu och tittar på Bygglov och tänkte skriva vad som hänt de senaste två dagarna..

Igår åkte jag ju som sagt in till stan med syster Annika och hennes dotter Amanda. Jag köpte gardinerna på Indiska. Lättskötta blommor till fönstrerna hjälpte syrran till med =) Jag är inte så glad att vattna blommor... max 1 gång i veckan... det räcker bra. Sen bjöd jag dem på bakad potatis på café 3G.

På kvällen träffade jag mina kära vänner Jenny och Linda, och hade några trevliga timmar ihop på Nivå. Åt Nachos el Grande till förrätt och huvudrätt Oxfilésandwish. Efterrätt orkade jag inte med hehe... det var himla kul! =)



Idag åkte jag och hämtade upp min arbetskollega Agnete, för vi skulle på klädprovning av arbetskläder... vilket var en besvikelse... halvchaskig kvalité och stora modeller... men jag beställde ett par svarta byxor, en rosa och en vit tunika. Härligt till sommaren =) Får duga till jobbet...
Efter det skulle jag till min nya tandläkare. Jag hatar att gå till tandläkaren. Innan har jag gått till en privat på Ronnebygatan, men nu har jag alltså bytt till en ny privat som Dennis går till.. på Möllebacken. Och när jag öppnade dörren sa jag bara WOW! Så snygg design och allt. Det såg såå lyxigt ut! Och personalen va hur goa som helst! Ska tillbaka v.13 och laga en gammal lagning som trillat bort på en tand.
Innan tandläkarbesöket hann jag även med lite shopping. Köpte två löpare, En till tvrummet och en till köket! Kul =)

Så här blev fönstret.... mkt ljusare och fräshare... vi har ju så mörk tapet..


Imorgon kommer min vän Pauline på besök.. Ska bli kul att träffa henne :D
Ha det gott!

Kram

Stan med siz och Mandan.. Shopping!!!

Tjena!

Nu ska jag strax bege mig in till stan med min storasyster Annika och hennes dotter Amanda.
Jag ska köpa gardiner till vardagsrummet, som jag har hittat på Indiska. Hoppas dem finns kvar. Tänkte även se om jag hittar en ny löpare till soffbordet och så ska Annika som är utbildad florist, hjälpa mig att hitta några bra fina blommor till fönstrerna! Känns som att detta kalaset kommer gå på en rejäl slant. Jag som skulle spara till Sthlm- resan. Men jag ska nog kunna shoppa en del där me minsann =) En vårjacka ska jag i alla fall kika efter! =)

Och ikväll har jag och mina två vänner Jenny och Linda bokat bord på Nivå. Där vi ska äta god mat och ha kul av varandras sällskap! Jag tror jag redan vet vad jag ska äta! Oxfilésandwish med klyftpotatis och extra bearnaisesås =) Det åt jag alltid förr när jag va där flera gånger i månaden! Så gott!
Lär säkert bli några kort senare från kvällen. Jag har kamerabatteriet på laddning ;)

Ha en bra dag!


Filmkväll

Nu är vi nästan precis hemkomna från en trevlig kväll i Torsås hos syrran. Magnus blev glad för presenten... en bukett tulpaner och en ljusgrupp som jag grejade ihop.... 3 lila ljus i olika storlekar och stenar mm... han älskar ljus.. inte många killar som gör det!

God mat fick vi... Köttfärspaj, kladdkaka och godis.... *mår illa* Nu e jag sååå mätt!
vi hyrde två filmer: The Rocker och XIII... Dem var bra båda två... men den sistnämnda filmen varade i 3 timmar hehe...

Så nu är jag trött och ska sova.. Ska upp vid 9-tiden imorgon för syrran och jag bestämde att vi ska till stan imorgon.....

Ha det gott!

Sussa sött!

Boktips

Hej på er!

Idag så fyndade jag två böcker på rean som verkade mycket bra.

Sophie Kinsella- "En shopaholic i New York"  (Har första boken "En shopaholics bekännelser" sedan innan)
Denna boken handlar om Rebecca Bloomwood, som kommer fortsätta sin karriär i New York som ekonomirådgivare. Och den stora frågan är om hon kommer leva upp till sitt nya motto, att bara köpa det hon verkligen behöver.

Spännande och se.. Sophie Kinsella är min absoluta favorit författare! Och den bästa bok jag någonsin har läst har hon skrivit. Den heter "Mina hemligheter". Den rekommenderar jag verkligen!!!!!!!

Jane Green- "I dina kläder"  handlar om Vicky Townsley som har allt! Hon har bra ekonomi, är snygg och har ett bra jobb. Men hon skulle kunna göra vad som helst för ett hus på landet med en man och barn. Vicky kommer efter en annons hon skrivit, byta liv med Amber i en månad.

Spännande och se hur denna kommer att sluta =)



                                                                                              

Nu väntar vi på att tiden ska bli lagom nog för att åka till syster yster med sambo på söndagsmiddag. Antagligen kommer vi stanna och se en film "Rallybrudar" om inga andra har hyrt den. Men sådan otur ska vi väl inte ha.

Btw, träffade svärfar idag och han mådde ungefär som igår. Hade ont över bröstet efter fallet och lite jobbigt med andningen. Men enligt lungröntgen igår såg allt okej ut. 

Ha en skön söndag!!

/ Hanna