Mjukis ♥

Jag har en sådan mjukiskille alltså ;)

♥Älskar honom och djuren och så klart bebis i magen♥


Besök på BB :)

Hej!!!
Idag fick jag träffa lilla Molly! Hon är såå vacker och så liten! Blev några tårar minsann. Har inte kunnat hålla i en sådan liten på flera år, eftersom det har varit för jobbigt, med allt vad vi gått igenom. Så det var massa känslor.. men bara positiva nu! Hon var ju så fin! :) Och så var jag så glad att träffa Pauline igen. Kändes konstigt att se henne nu utan sin stora mage!

Här är några bilder! =)





Next week!


Snart är det ny vecka igen.. helgerna går alltid alldeles för fort! Imorgon går man in i graviditetsvecka 30!! Bara 10 veckor kvar! Phew... ärligt talat börjat jag bli lite nervös nu! :)

Den kommande veckan kommer nog gå fortare än vad denna har gjort. Vi ska kanske kolla på film och så nån utan kvällarna med våra grannar, sen på onsdag ska jag köra in vår nya bil till bilfirman där vi köpte den. För på torsdag ska den besiktas och servas.. och dem står ju för kostnaderna om det skulle va nåt. På torsdag ska jag köra in min bmw till firman och lämna den där for ever *snyft*.. och sen köra hem med vår nya bil.
Någon av dagarna kommer det kanske förhoppningsvis en kille hit och kollar på Dennis bil.. han har mailat endel och verkar va intresserad. Så får hoppas vi blir av med den me. Vi behöver ju bara en bil. Och så ska väl Dennis göra en del på utbygget också. Och jag hoppas att få träffa min kompis Pauline och hennes lilla Molly.

Så nu får man hoppas att denna veckan blir bra! :) Men jag lär hinna med att blogga lite under veckan.
Kramiss


♥ Lilla Molly ♥


Här är världens sötaste lilla Molly som föddes i fredags! Åååh vad jag längtar tills jag får gosa med Molly!!

♥♥♥♥♥


Sammandragningar och ont...

Hej på er!
Ja det hände ju mycket igår med bilköp och bebisklädersköp m.m... Hade ändå en lugn kväll, åt hamburgare i bröd och satt vid datorn o tv.
Men framåt kvällen började jag få jätteont i magen.. kändes först som stark molande mensvärk.. men flyttades det uppåt och jag var öm och spänd om hela magen och gjorde ont. Så Dennis tappade upp ett varmt bad och efter det kändes det något bättre tills vi gick och la oss... jag kunde verkligen inte somna och bebis bökade som bara den.. framåt halv 3 i natt gick jag och kissade och lämnade sovrumsdörren öppen och när jag kom in dit igen hade min katt Engman varit snabb och lagt sig skönt vid fotändan på min sida, så jag kjelade massa med honom och sen somnade jag till slut och idag känns magen bra igen och jag har inte ont.
Vi vaknade vid 9 idag, så jag har iaf fått 6 h sömn.

Dennis är i full gång och plockar bort navigatorn/dvd och baslåda och grejer från BMWn som inte ska med när vi lämnar den och jag småplockar här inne och har kisarna ute i rastgården.. tycker dem är mysigt idag när solen är framme.. :)

Ha det bra!

Kramar

Ny bil ;D

Idag har älsklingen och jag köpt en ny bil!!! :) Vår första genemsamma bil. Innan har vi ju haft en varsin så det har ju varit lite mitt och ditt :) Men nu har vi en bil som är vår! :)

Så min fina BMW har vi inte kvar nu längre.. eller jo tills på torsdag.. kommer sakna den, men men :) Det är ju inte direkt någon familjebil..

Den vi har köpt idag är en Santa Fe Sailing edition -07... Finns 100 exemplar av just denna modell. Vår är bil nr 81 :P Det är en fyrhjulsdrift med diesel och dragkrok och fabrikstonade rutor, 7 bilsäten, automatare, stort garage utrymme så nu slipper vi böka in vagnen sen ;)

Här kommer några bilder iaf....


Välkommen till världen lilla Molly

Igår föddes lilla Molly!!!
Ett stort grattis till mamma Pauline och pappa Henrik till er underbart vackra lilla flicka!


Önskar er lycka till med den lilla krabaten!

Massor med pussar och kramar till er!


Imorgon är det helg igen!

Hej på er! =)

Idag är det redan torsdag.. känns inte som det, veckan har ju gått riktigt segt tycker jag.. (känns osm tisdag typ).. Men imorgon är det ju redan fredag och helg =) Jag vet inte vad vi ska göra i helgen, har ingenting planerat.
Jag tror inte att det finns så mycket för Dennis att göra på utbygget heller. För idag ska han beställa takstolarna och har inte nåt mer direkt att göra innan han får hem det. Jo plocka bort den stora högen med plank och gamla spik i lär det väl bli.. men det går rätt snabbt :)
Så vi får se vad vi hittar på för något.

Vad ska ni hitta på i helgen?? :)

Kram

Tupplur =)

Hej hej!
Oj oj.. nu har jag sovit skööönt ett tag på soffan! Känner mig piggare och gladare och väntar nu på att älsklingen ska komma hem. Han ringde och väckte mig och frågade vad jag ville ha för pizza! :) Så snart kommer det ätas kebabpizza med blandad sås och förhoppningsvis utan lök på pizzan ;)

Tänk vad lite sömn kan göra :)


♥Kram på er♥


Tens, ärr och bristningar!

Här ligger jag med TNS- apparaten på mig.. ser ni så stort mitt ärr har blivit på magen nu när magen växer? Ärret är från en gallblåse- och- stens operation som jag gjorde -94.. alltså 9 år gammal.

Där mellan de svarta prickarna... ärret är 16 cm långt tvärs över magen buuhuu :(
och bristningar på höfterna har jag fått och fula bristningar på tuttarna. Naveln ser hemsk ut me... röd och ful efter min piercing som jag fick ta ut i v.14 för den började bli inflammerad då magen började växa lite.. Idag känns det inte kul... men jag vet iaf att Dennis älskar mig hur jag än ser ut! Hoppas att det är bebis som tar all "skönhet" från mej hehe....
Hur som helst så är det underbart att va gravid och känna sparkarna i magen <3

Ha det bra!

Kram

Barnmorskan

God dagens!
Är precis hemkommen från barnmorskan. Har varit på rutinkontroll idag. Lilla bebishjärtat slår för fulla muggar med 156 slag/min. Det enda som inte var bra vare all socker jag har i urinen :/ men det var inget vi skulle göra nåt åt tydligen. Sf- måttet låg också bra! Blodtrycket låg på 110/65.. så det var som det brukar.
Fick känna hur bebisen låg.. och den hade huvudet neråt... häftigt att kunna känna det :) Det brukar ju sparka ca 11-12 cm ovanför naveln till höger (över mitt ärr) så där har h*n väl sina små fossingar oftast då :) 

Nu är jag trött i huvudet och Dennis fick skynda sig till jobbet nu. Så nu ska jag vila mig lite!

Ha det gått! Kramar 

Love The Way You Lie


♥♥♥♥♥ååååh den e ju såååå bra♥♥♥♥♥


På dåligt humör!

Hej hej!
Idag har det inte varit min dag direkt... jag har varit trött och grinig, rastlös, haft sjuk ryggvärk, huvudvärk och jätteont i fötterna :/ inte så kul...

Men jag har iaf gjort lite ändå.. tog bilen till ett ställe där jag vet att det finns massa björnbär och plockade en massa, sen plockade jag lite röda vinbär från trädgården.. gjorde dubbel sats av smuldeg som är så jäkla gott och så gjorde jag paj av bären jag plockat...
Sen när jag skulle äta den så tyckte jag att den va alldeles för syrlig för min smak... så jag slängde skiten... det var ungefär då jag började bli på dåligt humör hehe.. kanske ni förstår?! ;P

Innan dess så har jag ätit frukost, tvättat och vikt tvätt och hängt tvätt på tvättställningen här inne, ätit stekta kroppkakor till lunch, tömt diskmaskinen, plockat i diskmaskinen och satt igång den..

Sen la jag mig på soffan med tensen för jag hade så ont i rygg och huvud.. och höll precis på att somna, så kom Dennis bror hit.. så då fick jag hjälpa honom att ta kort på hans ärr som jag hjälpte honom att skicka iväg på mailen sen..

Sen kom Dennis hem, sen åkte han och jag förvällde kantarellerna jag plockade igår och sen kom han hem igen och började med utbygget... och jag med maten..

Jag gjorde mkt god mat idag... kokt potatis och fläskkotletter i god sås, kokta morötter och smörsteka kantareller och lite lingon till...

Nu har jag tagit hand om disken och nu ska jag sitta här i soffan och kolla på "Fångarna på fortet", och äta en glass!

Tack och hej leverpastej!!!

Idag

Hej på er!
Idag har jag och syrran och hennes bonusdotter Amanda varit på kantarelljakt igen..
och visst hittade vi lite idag =)

Gula fina svamparna från skogarna! Vi hittade ungefär lika mkt vardera =)

Står och rensar de gula fina svamparna.
 
Jag äter inte svamp egentligen... men kantareller går an med lite faktiskt och himla skoj.. Men (Läs: Jobbigt som gravid!! att plocka)..

Nu ska jag fixa maten... blir köpta kroppkakor med hemmagjord vit kroppkakesås + grädde och lingon till.. Mums! Dennis är i full gång och jobbar där ute.. kan slänga in en bild på det me först =)

Nu sätter han dit reglarna till golvet på övervåningen (eller till taket på undervåningen, om man vill se det så) hihi....

Nä nu e mat!

Kram


Utbygget

Utbygget går det frammåt med.. så här långt har vi kommit nu!! Dennis är så jäkla duktig!


Kommer bli bra det här :)

Kram


Kräftskiva

Hej på er!

Igår var vi bjudna på kräftskiva hos storasyster Annika med familj. Var super trevligt! Dem hade gjort massa god mat.. inte bara kräftor, utan kyckling, pajer, gratänger, köttbullar, prinskorv, smördegs"pizzor" med kantareller och västerbottenost, ägghalvor m.m m.m orkar inte rabbla upp allt! Men det var supergott! Och dem hade dukat fint med partytält ute med belysning. Varmt och skönt väder fick vi me :)

På kvällen när det var dags för efterrätt så blev vi alla attackerade av några slags krigsmyggor eller nåt!!! Helt hemska var dem.. Så nu finns det knappt en enda plats på kroppen som inte är myggbiten hehe...

Hade tyvärr inte min kamera med mig :( Synd!

Så här såg jag iaf ut i håret! =)




Tack för en superkväll syster Annika och Magnus och alla andra!


Bio och lyx shake!!!!!!

God morgon mina fina vänner!
Idag vaknade man redan vid 6-tiden.. man är väl van att Dennis klocka brukar ringa då :) Men sen hade han ändå ställt den på kvart över 7... Och nu har han precis gått ut för att jobba på utbygget.. lilla gubben vad han ligger i.

Igår hade vi en hemskt mysig kväll tillsammans. Vi åkte in mot stan redan vid 16-tiden. Åt på Max... köpte det godaste där på länge (till efterrätt).... en lyx milkshake eller vad den hette.. med choklad, glass, grädde m.m. och så var det typ som små chokladbitar som man sög upp med sugröret! Sååå jäkla gott! Prova den nån gång.. kostade 29 kr men den va stor me :)

Sen hämtade vi ut biobiljetterna och hade en stund kvar, så då gick vi till Din sko och jag hittade mig äntligen ett par skor som passar denna årstiden.. när det är kallt och regnigt ibland och så.. Ska bara gå in dem riktigt me, för jag har en förmåga att få skoskav av alla skor jag köper.. men dessa verkade inte så farligt iaf =)

Sen gick vi tillbaks till bion... och den var faktiskt jätterolig!! :D Förstår inte att den kan ha fått så dåligt betyg... men man har kanske lite knäpp humor ;P
"Grown ups", med Adam Sandler... = Helt sevärd!

Sen blev det hem och slappade tills vi gick och la oss... Så här såg jag ut innan vi åkte iväg igår =)



Kram kram på er


Kass bio?

Hej mina goa vänner!
Får väl slänga in ett litet inlägg :)
Idag var jag upp med tuppen igen, vaknade strax efter kl.8. Men jag känner mig rätt så pigg än så länge! :)

Snart slutar älsklingen jobbet och då är det helg :) han jobbar ju hårt hela tiden.. först hela dagen på jobbet och sen hela kvällarna på utbygget. Så idag behövde han nåt kul att göra istället..

Så ikväll blir det en matbit ute och därefter bio. Vi ska se Adam Sandlers nya film "Grown ups".. kollade på nyhetsmorgon idag och dem betygsatte den och fick bara en Stjärna... En riktigt kass film enligt honom på tv 4... Adam Sandler brukar ju göra roliga och bra filmer annars..
Så får se vad vi tycker.. hur som helst så har vi ju ändå två gratis biljetter som Dennis fått av sitt jobb :)

Ha en mysig fredag!

Kramar

BebisMagen v.27+3 (v.28)


Lilla fotbollen! :)


Snart helg igen!

God morgon mina vänner!

Oj vad denna veckan har gått fort! Håller ni inte med? Redan torsdag och imorgon när Dennis kommer hem från jobbet är det helg! Fast att jag bara gått hemma hela veckan har dagarna sprungit förbi. Och det har ju egentligen inte hänt någonting.

Nu sitter jag och tittar på nyhetsmorgon och dricker te. Får snart göra mig någon frukost me, men var lite konstig i halsen så fick bli lite te först :)

Igår orkade jag minsann inte stå med potatismos och köttbullar, som jag skrev i förra inlägget... så fick bli lite spaghetti och köttfärsås istället som blev himla god faktiskt.

Dennis var jätteduktig igår och gjorde klart själva ramen på utbygget där det ska bli golv sen. Han jobbar hårt med det, så som det ser ut nu hoppas jag att vi fått upp väggar och tak innan jul.. Tiden springer ju som sagt iväg.

Undra vart vi ska sitta och kolla på tv om kvällarna sen? Vi får väl sitta i köket eller nåt hehe.. knäppt med vad gör man när man ska riva ut vardagsrummet!?! ;P
Jag har redan börjat fundera på vart tusan jag ska ha julgranen!! Får väl bli utan den i år kanske :( Tråk!

Kram Kram


Ny spis!

Hej hej!
Idag har vi fyndat en ny spis... eller nygammal.. men den är som ny... endast 1500:- betalade vi för en Husqvarna spis med indiktionshäll (4 plattor + 2 olika storlekar till), varmluftsugn i också.. har aldrig lagat mat i en varmluftsugn så får se hur det går hehe...


Vår gamla var ca 20 år gammal... funkade kanon, men vi kunde ju inte missa detta erbjudandet :)
Så idag ska jag inviga den med hemmagjorda köttbullar och hemmagjort potatismos (första efter sommaren)... Ska bli smaskens!

Kram


Vad behövs mer????

Hejsan... Har gått igenom de kläder jag har inhandlat till bebisen.. Det är verkligen inte lätt... hur mycket bör man ha till bebisen och i vilka storlekar????
Som ni ser på bilden så har jag köpt 3 bodys (1 i stl.50 och 2 i stl.56). Byxor: 2st i stl 50 och 2 st i stl.56. Och en kofta.. hmm.. minns inte storleken på den.. men tror det är i stl 50.. Och sen är det ju den bodyn Dennis köpte.. men den är ju från 6-12 månader.. så den räknar jag inte med.. Vad behöver jag mer handla? Lite strumpor, nån tröja till och lite fler bodys, pyjamaser (hur många??) och byxor eller? Jag vill ju inte tvätta varje dag :P En varmare mössa... Ja kommentera gärna vad ni tycker saknas!


Kläderna är från H&M, POP, Maxi (my wear) och barbapapa..

Vinteroveraller är ju fixat me... i stl 62.. så dem kommer ju va lite stora i början.. men bebis växer nog i raketfart....

Nu är det tv för mig... "Anne på grönkulla"... =) Har inte missat ett avsnitt! ;)

Kram och kommentera gärna och kom med era åsikter om kläder...


Brunt är fint!


Detta söta påslakanset ska bebis ha i sin säng sen. Brunt med vita prickar från Polkadot Design. Jag får ju köpa såna färger som passar till båda könen, då jag inte vill veta vad det blir innan det är dags för bebisen att titta ut. Och brunt tycker jag väldigt mycket om! :) Det är inte min nalle på bilden.. men har en som heter Björne som jag fick när jag va nyfödd och låg på BB.. =) Han ser nästan lika dan ut som den på bilden, men lite rundare om magen och han har ju några år på nacken :)


(♥Min nallebjörn Björne♥)

Kram


Höggravid!!

God morgon!
Ja tro det eller ej, men idag går jag redan in i v.28 och den 3e och sista trimesten, som graviditeten delas in i! Och det innebär tydligen (efter vad jag har läst från olika källor) att man är höggravid! :D
Jag känner mig inte direkt höggravid.. förutom att jag knappt röra mig normalt längre. Jag är sjukt orörlig faktiskt och andfådd för minsta lilla man gör. Men magen är ju inte så himla stor.. inte vad den väntas att bli iaf :)

Här kommer en rolig lista.. "Du vet att du är höggravid när..." Det fetstilta är jag det.. :P

- Din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut. (Parkerar aldrig på trånga parkeringar, utan tar familjeparkeingarna :P)
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- Du rullar runt för att komma upp från soffan.
- Din sambo knyter dina skosnören. (jag har inga knytskor)
- Du är rädd att kissa på dig när du nyser/ hostar (händer ofta!!)
- Du tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständig.
- Du hellre går barfota än att ta på dig strumpor.
- Du inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- Du behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- Det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.

- Du måste kissa igen så fort du rest dig och trott att du var färdig.
- Du letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- De högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna" (hoppa i skor är bäst!)
- Godisskålen får prioritet före middagen
- Middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- Allt blir tungt
- Du flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta dig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiktet.
- Du inte längre orkar stå i duschen utan sätter dig rätt ner på rumpan på golvet. (fast det gjorde jag länge innan jag blev... eehh höggravid!!)
- Du sitter på golvet i duschen och inte förstår hur du ska komma upp igen.
- Ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- Dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- Grandiosa blir gourmetmat...
- Det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- Du planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter. (njä.. men däremot har jag stor koll på vart toaletterna finns)
- Anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- Du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- Du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- Du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- Sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- Ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

- Mannen din faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig. (inte bär det gäller gamla kläder..)
- Du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- Du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta dig ut och in. (ja bilen är jobbig att hoppa in och ur)
- Du hellre går i fula bomullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar. (nä jag går i båda.. men avstår gärna från mina gravid jeans och gravidkjolen jag har.. jeans material är jobbigt!!)


Ja... jag är nog lite höggravid ändå.. och det kommer bara bli värre och värre.. shit pommesfrites!

Nu blir det snart frukost!

KRAM från mig och magen


Ikea

God kväll!
Ska snart gå upp och lägga oss...

Idag har varit en seg dag.. till en början iaf. Sov inte alls bra inatt. Har känt mig bakfull nästan och konstig :P
(men jag lovar att jag inte varit bakis)...

Dennis och jag åkte en sväng till Ikea i eftermiddags. Var även inne en sväng på Bauhaus. Köpte lite smått och gott... diskborstar, värmeljus, en dörrmatta, skötbord, en myslampa, och prydnadskuddar till soffan.

Sen när vi kom hem tog vi med hundarna på en skogsprommenad.. letade lite kantareller.. men hittade bara lite som Dennis hade på sin kvällsmacka.

Imorgon ska Jämjö trä komma hit med virke till utbygget.. det är väl det som händer typ.. hoppas jag har ork att städa lite :)

Här är skötbordet/byrån vi köpte..

Själva skötbordsgrejen man har uppepå (ej med på bilden) hade dem inte hemma.. så den får vi köpa nästa gång vi har vägarna till Kalmar..

Nu är det inte sååå hemskt mkt kvar att köpa till bebis. Man kan ju köpa det som fattas sen. Men allt det nödvändiga som säng och vagn och det.

Imorgon är det jobbedax för Denne igen... så nu säger vi natti natt!

Kram

Murare

Hej! Idag har det murats som bara den...
Min pappa kom kl.08.00 på morgonen. Hade köpt med sig goda frallor från z-bagarn. Så först åt vi en stor god frukost med nybakta frallor, massa gott pålägg, m.m.
Sen satte dem igång....

Det var stekhett hela förmiddagen. Svetten rann på dem stackarna..(även på mig.. varit sjukt varmt och äckligt kvavt) jag serverade dem dricka och fika och så grillade vi lite korv innan det var dags för pappa att köra hem.
Hela grunden som skulle muras hann dem göra klart! Så gott! Dem hann även köra en sväng till tippen och fixa lite smågrejer på pappas bil.

Nu ikväll har vi varit en stund hemma hos Dennis bror Philip + sambo. Dem har köpt hus i Torsås. Så vi hjälpte dem lite med att bygga ihop möbler m.m.

Nu blir det snart sova. Har ju varit uppe sen kl.7 i morse.. så man är lite trött minst sagt ;)

Hoppas er lördag har varit bra!

Många kramar


Overaller

De här söta baby overallerna har jag köpt till bebis. Det är en väldigt tjock och en lite tunnare och gosig.

Från "Ticket to heaven"

Och så denna otrolligt mysiga nallebjörns overallen från "ESPRIT"..

Längtar efter dej... vår lilla nallebjörn!

♥ Idag är det förresten 3 månader kvar till beräknad födsel! ♥


Sailet

Hej hej!
Igår blev det en sväng till Sailet. Vi åkte in tillsammans med syster Annika och hennes sambo Magnus.
Blev först lite god mat på Nivå, därefter blev det en varsin glass från Glassiären och sen gick vi ner till hamnen och sailet :)
Köpte två par mysbyxor för 150 kronor. Tyckte jag var billigt.. ett par marinblå och ett par röda fick det bli. Det var det enda som jag köpte :)

Dennis och jag innan vi åker ♥

Här kommer lite bilder från Nivås uteservering....


Tack för en trevlig kväll syrran och Mange!


Vad har me hänt.....?

Utbygget har det även hänt lite med idag. Betongbilen kom idag och fyllde betong där det skulle va i grunden. Så på lördag kommer pappa hit och hjälper Dennis att mura lercablocken på plats. Så skönt att det händer lite :)

Jag har även varit och beställt spjälsängen idag.. skulle ta 3-4 veckor innan vi får hem den. Det är en Manhattan från Baby Dan. Blev kär när jag såg den.. här är en dålig bild på den... fick ta kort från katalogen.. för jag hittade ingen på Internet.. men man ser ju lite hur den ser ut:
 

Ojoj... nu börjar det tv för mig!!!! Hej svejs!!!


Skogsmullar och tens

Hej ni som läser!
Idag har varit en mysig dag. Syster yster Annika kom hem till mig vid halv 9. Då hade jag gjort nybakta sconesbullar med texmex ost i. Till det hade vi marmelad och ost och te med apelsinhonung.. det var gottigt..
Sen åkte vi till Rödeby för jag skulle ju hämta TNS-anpparaten hos sjukgumnasten. Trodde det skulle gå snabbt där. Men jag fick nog världens mest pratsamma sjukgymnast. Hon hade 3 barn och berättade hur tensen hade hjälpt henne m.m. Var kul att höra, men stackars syrran väntade i bilen med malou och Acira. Så där fick hon vänta i 40 min som mitt ärende tog.

När jag var klar åkte vi in i de djupa skogarna för att plocka kantreller... vi hittade ganska många, men alla va ju på tok för små.. riktiga bebisar.. så dem får vänta några veckor till innan dem kan plockas... Så får man se om jag orkar gå och lunsa med tjockismagen i skogen då. Nu var det väldans jobbigt och man blir ju svettig och andfådd av minsta lilla. Så innan vi åkte, så tog vi oss lite picknick... goda äggmackor och jättegott te!

Tack för idag syster yster!


7 år idag

Idag får jag allt ta och grattulera mig själv ;D
Idag är det nämligen 7 år sedan jag fick mitt körkort... eller fick.. hehe.. innan jag klarade det.
Teorin va svår och fick skrivas om... men uppkörningen klarade jag galant på första och fick lappen i min hand! Kommer fortfarande ihåg denna dag! :)  Trots det var 2003..
Sen i November 2003 så slutade jag röka me... så snart är det 7 år sedan jag slutade blossa! :) Gutt!

Nepp... nu måste jag fixa mig lite.. ska till sjukgymnasten.. och sen ska syster Annika och jag ut i de djupa skogarna! Men vi hörs nog ikväll... händelserik dag idag!

Hej svejs!

♥Graviditetsvecka 27♥

Idag går vi in i v.27.... ååhh nu känns det härligt! Inte så lång tid kvar! Ibland känns det hur segt som helst, men när man tänker att man bara har 97 dagar kvar, så känns det inte långt alls. All den eviga väntan för att till slut lyckas bli gravida, så är detta ingenting! Men längtan blir starkare hela tiden och verkligare minst sagt! Magen är inte speciellt stor, men man ser och känner att någon bor där inne ;) ♥

Här kommer några magbilder från v.26


Släktträff och skumberg

God morgon mina vänner!
Idag har jag sovit det längsta på länge.. till halv 9 :P En halvtimme längre än vad jag brukar hehe..

Nu sitter jag och "halv"kollar på en film... "Valentine´s Day".. massa bra skådespelare med: Jessica Alba, Ashton Kutcher, Julia Roberts och många fler!

Igår var vi på den där släktträffen.. va himla trevligt, men lite ruggigt eftersom vi satt utomhus (med tak på huvudet iofs). Vi åt jättegod kycklingsallad, med mumsiga tillbehör, nybakta frallor och dressingar och sen fikade vi efterråt.
Efter ett tag där blev man lite nerkyld... så då åkte vi hem. Och lite senare på kvällen tog vi oss ett varmt skönt skumbad. Det råkade bli lite väl mycket skum av det bara :P Och när Dennis satte sig i badkaret så steg skummet ännu mer, så vi hade ett helt skumberg mellan oss! ;D


Tänk dig att skummet blev nästan dubbelt så högt efter Dennis satte sig ;) Vi hade nåt att skratta åt länge när vi satt där i alla fall! Hihi...

Puss och kram på er mina goa vänner! Hoppas er helg också har varit bra!


♥Här kommer foton på magen från igår då det var 100 dagar kvar till Bf♥


Tjockis!

God dagens!
Har precis mumsat i mig bakad potatis med min goda röra. Dennis och Johan är i full gång nu igen efter maten, med utbygget. Och Johan har sin hund Troja med sig, som busar och har sig med våra hundar.

Idag vaknade jag halv 8... kan inte sova så länge längre för jag har sådan värk :( I rygg och höft.. Känns allra mest när jag ligger ner. På sidan eller rygg spelar ingen roll...

Iaf så överraskade jag Dennis med en present imorse ;) Han har namnsdag idag så han fick en biltidning och Noblesse choklad av mig.. :)

Sen åkte vi till Bräkne- Hoby för att låna ett arbetsinstrument av en vi känner där och så hälsade vi på hemma hos pappa en sväng också :)

Nu har jag ätit upp mig igen efter min kräkhelg förra helgen... har gått upp de två kilorna som jag förlorat plus ett till... så nu står vågen på:


Undrar så hur mycket jag kommer gå upp under graviditeten.. antagligen ca 10 kg till eller nåt??? Hoppas jag går ner det sen igen bara :P Jag vägde 53kg innan jag blev gravid.. så har gått upp ca 8 kg nu. Men det är rätt skönt att ha ökat lite i vikt... nu blir man inte kallad för pinnen och benrangel och så, som man har hört genom åren :P

Imorgon ska vi på släktträff i Gullaboås. Vi ska träffa Dennis pappas ena sida... stor släkt minst sagt :P Ska nog bli kul, hoppas det inte ösregnar.. vi ska va utomhus, fast på en dansbana.. så det är tak över huvudet i alla fall :)

Ha en härlig lördag!

Pöss!


Mardrömmar och utbygge

Hej!
Idag efter Dennis jobb kom vår vän Johan hit och hjälpte till med utbygget.. han ska komma imorgon me och göra det sista innan cementen ska på plats. Sånt här grundarbete är alltid så tråkigt, för man märker ju inte direkt att det händer nåt :P Fast att det gör det.

Medan dem har pysslat med det, har jag serverat dem kakor och dricka och lagat mat. Gjorde fläskfilé i ugn idag. Blev gottigt.

Nu sitter älsklingen och jag och slappar framför tvn med lite godis och så.. skönt att slappa lite. Och så har vi lite tända ljus också.

Idag har det varit jättefint väder och katterna har varit ute i rastgården några timmar. Var ett bra tag sedan dem var där senast. Så det tyckte dem va skönt. Nu ligger dem och sover här inne =)

Nu är jag trött som bara den. Vaknade tidigt av en väldigt obehaglig och ledsam mardröm :( Men det vill jag inte gå in på.. Drömde även att jag hade ont i ryggen i sömnen. Och jag måste ha vänt och vridigt på mig som bara den. När jag vaknade, så vaknade jag med värsta ryggsmärtan :( Läskigt det me... har aldrig drömt att jag har ont och sen vakna av det också.. Men men, nu vill jag inte ha fler såna mardrömmar och konstigheter iaf! Usch!!!!!

Hoppas på en bra dag imorgon... då är det bara 99 dagar kvar ;)

Stor Kram till er alla och ha en fin fredagskväll!

100 dagar kvar ♥


Besök och TNS-apparat :)

Hej hej!
Idag är jag glad! Hade en toppendag igår. Lugn och skön! Min vän Pauline kom ju som sagt och hälsade på. Vi fyllde goda baguetter med sallad, gurka, paprika, gräddost, texmex skinka och en röra med kyckling/curry.. var mycket gott! Och så åt vi den där blåbärspajen me som också var god... men vi kunde ju inte direkt dölja att vi ätit blåbär, för vi blev helt blåa i mun och läppar haha ;)



När hon hade åkt ringde min syster Annika och frågade om hon fick komma en stund. Så hon och min söta systerdotter Amanda kom och fikade lite och vi satt och pratade en stund och så.
När dem åkte, körde Dennis och jag och köpte en kebabpizza och delade på :)

Idag var jag rätt trött när jag vaknade. Men har piggnat till nu. Ringde till sjukgymnasten innan om att få hyra en Tens-apparat som jag ska hämta på onsdag! Var såå skönt när man har ont.. man kan koppla bort värken lite en stund iaf.. och det är guld värt! Fick prova Paulines igår =) ..

Idag ska jag bara va hemma, plocka lite och ta det lugnt.. iaf vad jag har planerat!

Ha en fin dag!

Kram


Vår "fredagen den 13e" dag!

Ojoj... denna dagen blev en riktig otursdag.. vet flera som har råkat ut för grejer.. tappat bort saker m.m.
För oss hände lite annat...

Dennis slutade jobbet, och innan han körde hem lånade han med sig firmasläpet och körde till ByggMax för att hämta hem lercablock till utbygget.
När han kom hem så bytte han bil och släp och tog sitt privata, för att kunna ta hem mer.
Och jag följde med eftersom vi behövde köra till maxi också och köpa hem lite.

Men iaf så började vi med ByggMax. Och Dennis staplade på lercablock på släpet.. vägde cirka 400kg. Sen körde vi. Och vi skulle köra och ställa släpet på Dennis jobb så länge medans vi handlade på Maxi, så ingen skulle sno det.

På väg mot firman så gick släpet sönder!! Axeln gick sönder :/ Och vi va såå nära firman. Så vi fick köra en bit.. stanna, och köra lite till... tillslut gick det ju emot släpdäcket på ena sidan.. så det började ryka och slå gnistor. Så vi stannade igen och han lyfte över så mycket det fick plats med i bagageutrymmet på bilen.. Och ca 50 meter från firman small däcket (på släpet). Så Sista metrarna fick vi köra direkt på fälgen :/

Vi fick iaf dit släpet. Och körde sedan till maxi och skyndade oss med att handla. Och givetvis... första gången på ett halvår (bara för vi var stressade) så fick vi avstämning av scaningvarorna. Som tur var gick det ändå fort! Sen ut till bilen och då öste regnet (och jag som plattat håret och allt, typiskt).

Sedan hem, och medans jag packade in alla varor, så kom Dennis bror Philip och hjälpte honom att tömma ut alla lercablock som fanns i firmans släp, för att sedan åka till firman och lasta på de lercablocken på Dennis privata söndriga släp... Så ja... det blev dyra lercablock det här :( Känns pissigt värre. Vi behöver ju verkligen släpet nu också ju, när vi satt igång med utbygget.

Så nu får vi kosta på en ny axel till släpet.. och hittar vi inget, får vi väl köpa nytt släp.
Så det var vår otursdag detta!

Imorgon hoppas jag mer på en Turdag :) Min kompis Pauline kommer framåt lunchtid och vi ska göra goda baguetter till lunch, och sen köpte jag en blåbärspaj och vaniljvisp till också.. Orkar inte stå och baka, men det blir nog gott det också :)

Egentligen skulle jag behöva städa innan hon kommer, för det ser ut som en bomb har slått ner... men jag orkar inte ikväll iaf. Har riktigt ont i ryggen nu... inte för att jag har burit nåt, men jag har väl ansträngt den ändå.

Idag ringde jag till min chef förresten och berättade om att havandeskappspenningen blivit godkänd (fick papper om det förra veckan).. så hon ska väl planera in en vikarie för mig nu. Saknar faktiskt jobbet. men jag skulle aldrig klara av det nu tyvärr :( Man orkar ju knappt stå upp i 10 min, innan man får ont och behöver sitta och vila. Men jag kämpar och njuter ändå av graviditeten och längtan är stor efter lilla krabaten.. vårt lilla mirakel <3

Ha en fin kväll! Och en god natt!

Kramar

Brandstationen

Hej igen!
Idag har vi varit och hälsat på min svärfar på jobbet. Brandmästare Donald Olsson på Räddningstjänsten/Brandstationen.
Vi hade lovat mina systersöner att få åka brandbil och även min kusinson.. och dem tyckte det va jättespännande! :)

Här kommer lite bilder iaf!

Här sitter vi alla i brandbilen... Jag satt i Dennis knä där fram och svärfar körde..


Det va denna dagen det :) I veckan blir det nog mkt fokus på utbygget.. för Dennis del iaf... jag ska ta det lugnt och vila ut mig!

Ha det gott!

Kramen


Sjuklig helg

God kväll på er!!
Usch usch vilken helg alltså... den värsta på mycket länge.
Den började bra i fredags.. Dennis och jag gjorde Tacos och hade hyrt filmer..
När vi hade sett 2 filmer av 3, kände jag hur jag började må illa och blev så trött... Så jag ville gå upp och lägga mig.
Bara en stund efter fick jag springa och kräkas... och det fortsatte resten av kvällen, heeeela natten och fortsatte även på lördagen.
Under lördagen hade jag kontakt med förlossningen. Eftersom jag inte ens fick i mig en droppe vatten, utan att det kom upp igen och eftersom jag var orolig för mitt blodsocker... så det var till att kolla blodsockret.. försöka att smutta i mig 1-2 klunkar... Först frammåt 19-tiden igår kände jag mig bättre och fick behålla drickan. Magen var superöm och jag va helt slut eftersom jag inte sovit nåt alls i stort sätt.. bara korta stunder.

Ont i höften fick jag som följd eftersom jag legat i sängen.. så på kvällen när jag kände mig bättre tappade älsklingen upp ett varmt bad till mig, som jag satt i en stund.. och så lyckades jag svälja och behålla alvedon också..

Så nu är jag verkligen glad att jag blev bättre! Minskade 2 kg pga detta... men har redan ökat lite.. är lite trött och matt i kroppen fortfarande. Men glad att jag får behålla det jag äter nu :)

Här är en bild på mig från idag.... en mer tillfrisknad jag :) Men fortfarande lite blek om nosen....


Nästa inlägg handlar om vad vi me gjort idag...
kram så länge