Valborg

Idag är det ju även Valborg!
Eldningsförbud på iaf de flesta ställen i Blekinge. Men i Småland där jag bor var det inte det hihi ;)
Så självklart tog vi en sväng till Torsås ikväll för att se brasan.
Det blåste mkt dock, så vi var inte där så länge.


Så nu har Alexander varit med om sin första (om man bortser från när han låg i magen ;) hihi) Majbrasa!


Jennys 30 års kalas


Fina prinsen. Han fick en jeansjacka och keps av farmor idag =)

Alexander med sin Gudmor

Min kusin Tea, Pappas tjej Ann-Christin o födelsedagsbarnet Jenny =)

Pappa, Alexander, Annika i solen.. men lite kyliga vindar minsann

Jenny =)

Mamma med min systerson Devin

Mamma och Alexander

Jenny bjöd typ på det jag hade på Alexanders dop.. Exotisk grillplanka mmmums! Hon hade även bakat foccacia, gjort gräslökssås, fransk potatissallad m.m.

Foccacia, ost o kex, sallad, sallad med oliver, fetaost och gurka.

Blommor och blad och presenter =)

Far och son



Jennys sambo Mats och hans far, därefter mammas gubbe Conny.. sen ser jag inte.. min kusin tea här närmast.

Jenny precis öppnat parfymen från oss =)

Conny busar med Alexander och mamma bredvid

Var en trevlig dag! =)

Kramar


Idag


Hur vig får man va! ;)

God kvällen! Idag har varit en bra dag. Har varit på kalas och firat min syster som fyllt 30 år. Annika och jag m. familjer la ihop till en parfym (Dior- Addict ) och en stor låda med ost & kex och vin o lite så. Hon blev jätteglad.
Kommer massa bilder sen!

Pöss


Ikväll

Ikväll har vi varit hos lillprinsens farmor o farfar.. o även faster var hemma. Kristina färgade mitt hår.. blev ok.. färgen täckte inte så mkt som jag ville i bottnen. Men det blev iaf bättre än innan ;)
Nu e vi hemma vid tvn och har världens biggaste godisskål (köpte godis på Hemmakväll)..

Här e kort från imorse :)


Dojjor

Tjenamoss!

Idag efter Dennis jobb åkte vi in till stan. Skulle kolla efter ett par skor och en jacka till Alexander. Hittade ett par skor och en mössa... men ingen jacka.. fanken så svårt att hitta en jag vill ha till honom. Vill ha ett bra material som passar för vår och sommar... aja, får leta vidare!

Ja och så köpte vi Alexanders första riktiga skor. Han har ju ett par lackskor som han hade på dopet. Men de kan han ju inte till vardags och jag är trött på att jämt ha de vita tossorna på honom.
Så dessa snygga dojjorna köpte vi till honom :)


I stl. 18... och han har riktiga långskånkingar.. vi mätte dem så han skulle ha stl 17 egentligen, men nu har han lite att växa i ;)

Så här ser de ut i färg.


Kerstin & Agnete

Hej hej!

Idag har jag varit och träffat min chef Kerstin. Alexander var också med såklart och blev gosad med ;) Förlängde min ledighetsansökan för föräldrarledigt, samt att jag la in om lite semester i sommar. Pratade lite om när jag ska tillbaka och jobba. Och min tanke är att jag ska börja jobba halvt (ca 1 natt i veckan) from 1 sept. Men inget bestämt ännu.

Efter vi varit där åkte vi iaf bort till Agnete. Min jobbarkompis. Kom lagom till att se giftemålet för Prins William och Catherine =) Himla fint! Hon gosade också massor med Alexander (går det låta bli liksom :P Näääe hihi). Hon bjöd på saft och bullar och vi var där 3 h elr nåt innan vi åkte hem.


På måndag ses vi igen, då ska jag va med på möte. Ja och Alexander me =) Och så träffar han de andra goa jobbarkompisarna också =) ♥

Kram


God morgon!


God morgon önskar Alexander till er...!  Eller god förmiddag får det ju bli nu när jag bloggar :P
Vi har inte gjort så mkt. Stigit upp, bytt blöja o de morgonbestyr som är..
Fått gröt..
Och nu sussar han igen.. i sin vagn.. tänka sig att det gick idag. Men han ville helst inte..
Jag har fått i mej lite yoghurt.. men det va inte gott blärk..
Idag händer nog inte så mkt. Ikväll blir det att bada plutt, dags för det nu..

Imorgon ska jag o Alexander åka och träffa min chef! Och sen e det ju helg! Igen! ;)
Till helgen är vi bjudna på 30 års kalas! :) Kul kul!

Ha det gott!

Puss & Kram


Snabbinlägg

Tjaba!
Får bli ett snabbinlägg nu.. Dennis är på väg hem från fotbollsmatchen. Med stora blåsor och skoskav av nya fotbollsskorna och förlorad (igen!!) match... nu får ni fanken se till att vinna snart grabbar! 2-1 till Torhamn tror jag han sa att det blev.
Han tar med sig lite mat hem.. en Tonfisksallad till mig o en kebabpizza till honom. Hoppas det är ätbart!

Alexander har vägrat sova i sin vagn nu ikväll... försökte söva honom där en bra stund... men han grät o grät o grät... så tillslut fick jag ju ta upp honom..
Efter 10 sekunder sov han i min famn.. lille gubben som e sån mammagris! 
Men dum som jag var la jag honom i vagnen när han sov... för jag behövde kissa. Men då vaknade han o grät hysteriskt. Så då fick jag ta upp honom i famnen igen o han somnade fort igen. Tur jag har en bra blåsa ;)

Tandläkaren gick kanon idag... blir en räkning på 500 kr ungefär.. inga hål som behövdes lagas och jag fick en ny tid om ett år =) Så jag är helnöjd..!

Nä, ha det bra!!!

Kramar
 


Mirrow mirrow on the wall....

Spegel spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i världen är....




Vis

Hej igen!

Uff känner mig lite trött. Idag har Alexander varkligen haft mkt energi :P men det gäller ju att vänja sig, för mer lär han få ju äldre han blir :P
Jag tycker det är jättemysigt så klart. Men ibland blir man ju faktiskt lite trött me :)

Om ett tag ska vi åka in till stan. Jag ska till tandläkaren. Fyanamej! Har verkligen inte råd med tandläkaren. Men lika bra att få det gjort och inte skjuta på det. Kan tänka mig att jag har en del hål nu efter graviditeten och så. Och så har alla mina fyra visdomständer poppat upp... inte helt.. eller jo en tror jag är helt uppe och de andra e uppe en liten bit. Vet inte om de kommer göra nåt åt dem.
Hemskt vad vis jag måste blivit sen jag blev mamma ;)

Iaf så ska Dennis följa med.. så han kan ha Alexander under tiden och bara va med som lite stöd ;)
Och sen är det dags för match för Dennis. Vet inte om plutt o jag ska med.. får se.. :)

Kram på er


Engman

Hej!
Fast jag glömde katterna igårkväll, så verkar de inte ha fått nog av att va ute.. Eller Engman rättare sagt.. Men har inte haft tillfälle att springa ut med dem idag, för Alexander har bara sovit 20 min sen vi steg upp och då passade jag på att äta.
Tar ju en stund.. först ta in dem i transportburarna, ta ut dem i rastgården, sen in o hämta mat o vatten och ta ut det till dem. Så sånt får jag passa på med när plutt sover.


Jag önskar så att jag inte bodde så nära den här jäkla vägen :( Så dem hade fått vara ute när de velat och hur mkt de velat. Tur att de har stor yta att röra sig på här inne, och att dem har en rastgård där dem får va mkt..

Jag skulle vilja ha som en tunnel typ ut till rastgården. Såg nåt liknande på en blogg/hemsida en gång.. Superhäftigt och då kunde katterna gå som de ville.. men vet inte hur man skulle göra den...?!

Kram


Oups!

Hej! Vet ni vad jag kom på igår klockan halv tio på kvällen!?!?

Katterna! Shit katterna! Dennis katterna!

hahaha

Stackars mina kisar som har en sådan dålig matte. Halv tio på kvällen kom jag på att dem var kvar i rastgården.
I mörkret. Dem ser ju i mörker, men jag vet att Turbo e aningen mörkrädd :P

Stackars kisarna...

Hur tankspridd får man vara..

Jag skulle hoppa in i duchen innan läggdags och brukar ju alltid gå o prata med dem och så. Så kom jag på att dem va där.

Jag kan ju säga att dem va himla glada att få komma in.. eller iaf Turbo.. Engman tycker bäst om att vara där.

Idag får det bli en innedag för deras del =)

Hihi

Puss!


Filmsnutt


Haha skrattade så åt denna videon på Alexander. Jag vet i tusan vad han gör i slutet av filmen... ungefär från 19-20 sek fram i filmen haha :P


Fina grabbar

Hej!

Idag har kisarna varit ute o myst i rastgården mååånga timmar. Åh vad dem trivs när det är sånt här väder =)
Vi behöver dock köra där med trimmern nån dag. Fast det är ingen katastrof för de gillar det höga gräset :) Men det ser inte så fint ut. Men whatever.. så länge de trivs där så =)

Jag vill fixa vid rastgården lite till.. göra den lite roligare... men just nu e inte det prio ett precis... Måste få klart panelen o taket nu först o främst.

Kram


Im so happy im so glad that ive got you

Im so happy im so glad that ive got you
♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Foto: Linda Rydell


Jag älskar dig min fina son!
♥Alexander♥


Nytta

Hejs!

Hoppas er påsk varit bra. Vår har varit ok. Har ju inte blivit det påskfirandet som man är van o uppvuxen vid.. Men det blir väl så tyvärr.. Men jag har iaf en egen familj nu som jag kan fira ihop med :) Blev ett vääldigt enkelt påskbord... här är lite.. Ugnsomelett, ägghalvor, potatisgratäng, stekta mini kroppkakor, prinskorv, köttbullar, spenat.. hade lite ost & kex och självklart påskmust ;)

Mätta blev vi minsann =)

Idag har vi gjort massa nytta... Började med att städa sovrummet, bädda rent och köra igång en maskin med lakan som jag hängde ute på linan. Dennis har tvättat bilen (tog ca 2-3 timmar.. den va riktigt skitig efter vintern.. massa prickar som satt i lacken o så.. så han hade rejält med avfettning o starka medel.. har ju bara tvättat den lite lätt nån gång i vinter..) Jag gick till brändabo o sen tillbaka medan Dennis tvättade bilen där, vi har sågat ner några grenar till från träden och fortsatt i rarbarberlandet.

Sen grillade vi för vi hade så mkt potatisgratäng över.. tagit in tvätten, varit o köpt godis o hyrt film o sen suttit i soffan..

Och solen har minsann tatt idag.. e helt röd i pannan och det stramar lite så där som när man bränt sig lite. Får nog smörja mig imorn faktiskt om solen e lika stark.

Ha det så bra!

Kram kram


2 årig förlovningsdag


Idag för två år sedan var vi i Stockholm och förlovade oss! :) Gick på musikal, shoppade, åt på restaurang och sov på hotell ♥ Underbart hade vi =)

ÄLSKAR DIG DENNIS!

Puss!


Påsk & Fotboll

Tjohej och GLAD PÅSK på er!

Tänkte slänga in ett sista inlägg nu innan jag ska börja göra köttbullar. Denna påsken blir det påskfirande med min familj, min alldeles egna... ♥

Dennis Alexander & Jag
och djuren såklart!

Hela förmiddagen har vi varit ute. Dennis har klippt gräset, och jag har påbörjat att göra fint i rarbarberlandet så det ser ut som ett land och att det inte växer bland gräs och ogräs.. men nu har jag kommit en bit på vägen iaf men har mkt kvar där att göra, Vi har sågat ner några grenar från äppel o päronträden men är inte klara med det heller och Dennis har gjort nåt så trevligt att kollat och fixat pumpen i avlopsbrunnen som hade hängt sig. Vi skrattade så åt en cyklist som cyklade förbi och höll på att tuppa av åt stanken som blev. Men det gick fort att fixa, så man behövde inte känna lukten/stanken så länge, sen har jag hängt tvätt ute, katterna är i rastgården och hundarna busar i trädgården med varann. Alexander har sovit flera timmar i vagnen ute.

Sen blir det ett mini påskbord med det vi tycker om. Blir lite julinspirerat med köttbullar, prinskorv, en potatisgratäng, ägghalvor, spenat, ost & kex, ugnsomelett, stekta mini kroppkakor, kaviar, m.m.

Torsdags och igår är det fotboll som stått i fokus. Kollade ju på när Nopeln (a-laget) mötte Ramdala. Det blev dock förlust med 2-1 till Ramdala. Och igår var det dags för b-laget att möta Ramdala och då var Dennis med och spelade. Tyvärr förlust där me 2-1 till Ramdala.. men men.. hoppas på bättre tur nästa vecka.
Här kommer nån bild.. Dennis är nr 3.

 
Dennis längst bort och slår en frispark.

Efter matchen åkte vi till Sportbaren i Lyckeby och åt fläskfilé.. gottigt!




Ha en trevlig Påsk nu så hörs vi kanske ikväll elr imorgon!

Kram


5 månader

* Tycker bäst om att ligga på magen när han ligger
* Vill helst stå upp
* Kan nu sitta själv ganska många sekunder innan han tippar
* Börjat äta lite mer barnmat än gröt (oftast gröt på förmiddagen och mat på kvällen)
* Favorit efterrätten är "Hallon, Blåbär, Äpple" på burk från 5-6 månader. Han säger "mmm".. "mmm" efter varje sked ;)
* Väger nu över 7 kg (21/4... 7020 gram)
* Gör massa ljud.. och pratar väldans mkt.
* Har stl 62 och vissa 68 i kläder. Men i byxor passar stl 56 bäst. De andra är förlånga.
* Sov ca 3 veckor i sin egen säng, men har nu börjat vända sig och vilja sova på mage och det stör honom i sömnen när han vänder sig. Så nu får han sova mellan oss igen till han vänder sig från mage- rygg också (gjort 2 ggr inte mer..)
* Är avvaktande vad gäller personer han inte träffar så ofta och tycker farfar är lite läskig :P
* Skrattar mkt när man busar med honom, speciellt när pappa busar
* Har fått sina första tänder =)
* Älskar att bada och är sprattlig i vattnet så det skvätter överallt, så man får ta av sig när man badar honom om man inte vill ha dygnsura kläder :P
* Fått mörkade ögon, men inte bruna än
* Har fått prova duscha med mig, innan han hoppade i sitt bad :) Det tyckte han var spännande.
* Varit på sin första fotbollsmatch o kollat =)
* Tycker katterna är jätteintressanta
* Dricker vatten i flaska till maten
* Fått sin 2a vaccination, fick ont i benen på kvällen, men det gick över under natten och han fick 38 graders feber, som höll i sig lite dagen efter också. Men var glad och så. Förutom om han stod på benen då gjorde det ont och han grät.

Lite uppdatering =)

Kram


Alexander 5 månader ♥


Foto: Linda Rydell

Idag blir vår älskade son 5 månader! Vi älskar dej gubben!




/mamma & pappa


Utkiken....

God kväll...
Får snart bli sängen här känner jag. Lillprinsen har somnat här i min famn.. Och så här sent brukar jag inte va uppe. Men vi va hemma sent ikväll, så har man blivit sittandes här framför dumburken.

Ikväll har vi varit på Säbyvallen i Ramdala och kollat på fotboll. Det va Nopeln som mötte Ramdala. Tyvärr förlorade Dennis lag med 2-1 till Ramdala. Men det var en spännande match.

Imorgon ska Dennis va med och spela. Han är ju inte med i A-laget sen han skadade knät och nu efter op o allt så får han mjukstarta och få upp kondition o allt igen :) Man e bara rädd att han ska skada knät igen.. men han e ju som en åsna..... -envis :P

Jag har inte riktigt bestämt om jag ska me imorgon. Vill ju så gärna se Dennis spela. Men jag är ju så förbannat bollrädd. Plus att det blir många timmar iväg. Jobbigt med amning o så, men får väl amma i bilen i så fall. Men vart fanken ska jag sitta. Det va en himla dum plan med läktaren nära och bollen flög flera ggr mot publiken åt alla håll o kanter :( Åååh beslutångest!

Får ju se me hur Alexander mår..

Aja får sova på saken...

Efter fotbollen ikväll så åkte vi till Mc Donald´s och tog med oss maten vi köpte till Bryggareberget/ utkiken o åt där... åååh det är såå fint. För er som inte känner till det så är det ett berg man kör upp på. Där finns ett vattentorn och en restaurang bl.a och så kan man köra och ställa sig på en parkering typ med utsikt över heeela Karlskrona! Jag tycker det är vackrast på kvällen/natten när man ser alla lampor i hela stan och havet som månen lyser opp.

Här är en googlad bild

Det är taget mot infartsleden och Pantarholmen, Saltö m.m som man kan se.

Nä fyy nu e klockan tolv!

God natt!


BVC 5 månaders kontroll + (vacc)

Hej hej!
Idag var det dags för den där (INTE) efterlängtade vaccinationen. Usch vad jag tycker det är jobbigt. Jag är ju inte spruträdd, det är inte det. Utan det är för att se honom gråta så för det gör så ont. Och att man står där och är falsk och försöka lura honom med en jäkla leksak! Usch! Idag hade jag Dennis med som stöd iaf.. och det tackar jag för! ♥
Så här låg vikt och längd nu :) Han är en redig tjockis! ;)

Man märker verkligen att han är sååå "med" om vad som händer. Han fattade direkt att det var Yvonne som var den elaka tanten. Och blängde med vääldigt mörka ögon på henne efterråt och vägrade typ kolla på henne sen när hon pratade med honom.. Lille gubben ♥

Efterråt sov han en stund.. bilresan hem och en stund hemma medan jag åt lunch. Sen efter nån timme fick han jätteont i sina ben och kunde inte stå för det gjorde så ont och han grät. Men det verkar iaf gått över nu. Men han har fått feber.. 38 grader. Men hoppas att han sover bort den sen i natt =)

Kram på er!


Glömde ju visa!

God kväll!
Glömde ju visa vad Alexander o jag fick för fint av Jenny & Alice igår! :)

Ett glasägg fylld med citronkolor, Fina påskliljor från Jennys trädgård och ett gulligt påskkort som hon scrappat.

Och Alexander fick finfina finkläder att ha när han blir lite äldre. I stl 80 =) Supersnyggt!

Tack Familjen Svanfeldt/ Hansson!


Gårdagen.. Jenny & Alice på besök! :)


Jag sitter o kollar in Alexander och vi har precis ätit lunch, varma baguetter med marmelad, ost, Kalmarkorv..

Och här kommer några bilder på våra små bebisar!
Glada Alice! :)

Maten blev himla god. Skar kyckling i mindre bitar och hade i Creme Bonjour Cuisine (vitlök/örter), lite kycklingfond, kryddor, en pressad vitlöksklyfta, Grädde, porjulök, gul/röd paprika, toppade med lite färsk persilja. Serverade med bandpasta och sallad till... Dennis fick ris till eftersom han avskyr pasta. Och så pillade han bort paprikan :P hihi Undra hurdan Alexander kommer bli med maten. Jag va ju me hur kräsen som helst när jag va liten..

Min underbara pojke ♥

Mor- dottter mys

Kolla vad Alexander gör med sin strumpa haha :P Dubbelt så lång minst!

Som avslut på dagen fick det bli lite efterrätt. Vaniljglass med coctailfrukt och en varsin bit hallonrulltårta.

Tack för en toppendag! =)


Tannabissingar

Åååh, Idag såg jag att Alexander fått tannabissingar... inte bara en utan två!! Plus att man kan se två till som är på G! Min lille plutt.. så kul att se!



Det är på hans högra sida nere.. två kindtänder bredvid varann.. och de andra som man kan se som är på väg är en framtand nere och en kindtand uppe till vänster =)


Och så kom pappa......

Vid kl.16 kom Dennis hem... lagade lite korv stroganoff med ris och nu har han kört iväg på träning några timmar.... Så här glad blev Alexander när pappa kom hem från jobbet! ♥




Så mycket kärlek.................... ♥


Kan själv!

Titta så duktig jag är!

Sen kom nåt stoooort förbi på vägen... en stor lastbil och då föll han haha :P


En dag ute

Hej!
Idag har det varit sol sol sooool! Så underbart! Alexander och jag har spenderat hela dagen ute. Inte gjort ett piss mer än lekt och haft det gott typ. Sovit och ätit, bytt lite blöja o så emellanåt =)
Här kommer lite bilder..


Somnat gott på filten

Fick sova vidare i vagnen i skuggan ett tag =)


Heldag

Hej!
Idag fick Alexander o jag äääääntligen en heldag med pappa Dennis. En efterlängtad och uppskattad sådan! ♥
Vi började med sovmorgon och låg och drog oss en ganska lång stund..

Lillplutt låg och babblade för fullt med sina fötter.

Sen satte Dennis igång och rensade i pannrummet och i sitt elförråd/garage.. och jag grejade inne med lite disk o pysslade om o underhöll Alexander.

Vid halv tre åkte vi till Fågelmara för att kolla på Dennis fotbollslag (Nopeln).. dem mötte Eringsboda och slog dem med hela 5-1 haha ;) Jag är så himlens bollrädd bara så e glad att Dennis inte spelade idag :P Här e några bilder!

Jag & Alexander... kolla in min snygga utväxt! :P Dags att färga igen!

Älsklingen ligger på en filt på gräset.. va lite stark sol så han fick ligga med gumpen mot solen o fotbollsplan :P

Prinsarna


Väl hemma sen så blev det premiärgrillning... Hade lagt fläskfilé i marinad som vi grillade, sen en lite för välgrillad majskolv, köpe-klyftisar, beasås o tzatziki.. mums!
Ser inte så gott ut... men köttet blev göttigt! =)

Premiärgrillning!



Ledsen

Jahopp... lördag idag. Ingen skillnad mot vardagarna precis. Dennis är iväg som vanligt. Innan va han ute några timmar och hjälpte Phille med bromsarna på sin bil. In en kvart och åt frukost... satt och läste tidningen.. inte mkt han sa...
Sen så bestämde han sig för att åka till sina föräldras granne och hjälpa honom med lite el som han lovat göra denna helgen. Han är så himla snäll som ställer upp o hjälper alla.
Men ibland känns det som han glömmer bort att Alexander och jag finns!? Inte ens på helgen när han är ledig, kan han ta sig tid och hitta på nåt eller bara va hemma utan att jobba. Bara va med oss och umgås.
Nä han måste ju göra det ena o andra för att bli klar. Och ja jag förstår honom, men om han nu kan pausa i vårt egna att göra* , för att hjälpa alla andra så kan han väl pausa i vårt egna att göra*, för att för en gångs skull bara umgås med sin familj!? Eller?
Nu skulle han va iväg en stund sa han.. och så frågade jag hur lång stund.. "några timmar".. ja det är ju verkligen en stund eller hur... 20 min typ är en stund, inte några timmar.

Och imorgon har han bestämt att åka och kolla på fotboll.. jag tycker det är tråkigt med fotboll och är bollrädd... men följer med för då får man iaf va med sin älskling.. aja... :(

Usch idag är jag ledsen!

Hoppas kvällen blir bättre.


Fredag!

Hej hej!
Japp, då var det fredag..... igen! Och den är snart slut!
Min fredag har varit jättebra.
Fick besök av Pauline & Molly. De kom väl vid 11 tiden och åkte vid 17 elr nåt.
Vi började med att äta baguetter med sallad, gurka, paprika, ost, kyckling/curryröra gott gott!

Molly o Alexander fick me mat..
Sen blev det en inte så lång promenad.. men en liten iaf =)

Därefter lite marängswisse o kaffe till kaffetanten.
Här kommer lite bilder! :)


Vackra blåsippor!

Sussar gott i vårsolen

Pauline & jag =)

Molly tar sig snabbt fram numera ;) Snart blir hon 8 månader gammal! :)

Tack för en rolig dag gosetjejer!

Puss & kram


Solstråle :)

Heej!
Hade ställt klockan på mobilen i morse ... och guud va den ringde och ringde och ringde! Gick ju för tusan inte stänga av ju!!! Efter en bra stund lyckades jag. Jag som alltid brukar låta Alexander sova vidare för han är ju såå trött av sig på morgonen (som en annan hihi).. Men han blev heelt klarvaken... inte så konstigt haha...

När jag rullade upp rullgardinen möttes jag av sooool.. underbara sol...
När jag sen tittade på min prins som låg i vår säng, så sken han mer än solen själv! ;-D

Underbara pojke!  ♥ Kärlek ♥



Tack farmor & farfar


Alexander tackar farmor och farfar för de fina kläderna! :)


Sony Ericsson XPERIA

En helt splirrans ny mobil, helt ny på marknaden damt i förgår ner i min ficka. Inte alls planerat, men gud så kul med en ny mobbe alltså. Och JAG har för första gången en riktig värstingmobil med miljoner finesser! Kan säga att jag blev stressad igår när det helt plötsligt ringde i den ;) Haha.. men jag är rätt snabblärd när det gäller mobiler o sånt. Så nu kan jag det viktigaste plus lite till :) Inte så svårt!


Bild Googlad

"Sony Ericsson Xperia ARC har en 4.2-tums multi-touch skärm som drivs av Mobile BRAVIA Engine, 1GHz Snapdragon processor, 8.3-megapixel kamera och mäter endast 8.7mm tunn. Den kör operativsystemet Google Android 2.3"

Lyllos mej som inte behöver ha en stenåldersmobil längre! :D Trodde jag skulle sakna min gamla, men njaae inte direkt :P

Så slut på skryt!

:P


Babyfotografering i Eringsboda

Hej!
Igår åkte Alexander och jag till Eringsboda för att hälsa på Jenny & Alice! :D Hade en sååå rolig dag. Vi kom dit vid 11- tiden och fick frukost.. mums mums!
När Jenny och jag träffas åker alltid kamrorna fram och det blir mååånga kort tagna.
Men igår blev det inte lika många i våra kamror. Däremot kom grannen förbi med en superkamera och massa blixtrar m.m. haha allt vad det heter.
Hon tog mååånga fina bilder på våra bebisar. Har bara sett några bilder än, men hoppas man får dem snart =)
Hade jättekul!
Jenny hade bakat en ananaspaj som hon serverade grädde till.. den var supergod, har aldrig ätit det innan. Och så bjöd hon på morotssoppa me som jag heller aldrig ätit det va me jättegott och serverades med cashewnötter och creme fraiche. Gottigt!

Här kommer några bilder från våra kameror! :P


Visst är dem söta våra charmtroll? ;) Som ni kanske ser så har de likadana sparkdräkter på sig. Jag hittade först den grå till Alexander och så fick jag syn på den rosa och tänkte det skulle va sött på våra små bebisar :)

Jennys goda ananaspaj!

Här kommer några bilder som är tagna av Linda Rydell http://ryddan.blogspot.com/



20 veckor


Idag är det 20 veckor sedan älskade lille Alexander kom till världen! De veckorna har varit de bästa i mitt liv!

Tänk att denna lilla bebis ska bli en gammal gubbe, haha! ;)


Vår


Älsklingen och jag tog oss en liten promenad, underbart skönt! Ljummet och nästan helt vindstilla... Och så plockade jag in årets första bukett med vitsippor! Ljuvligt och helt underbart!
Förresten så har Alexander bara sovit o sovit idag. Han vaknade första gången vid 06.30.. åt och fick ny blöja, somnade om... vaknade igen kvart i 9 för mat, somnade om vaknade halv 11, fick gröt och mosad banan och var vaken en timme, halv 12 somnade han igen en stund.. och nu har jag varit ute och gått en stund och han har somnat i vagnen. Och sover fortf här ute i vagnen...
Men innan promenaden kollade jag hans temp och han hade 37,2.. så han fick lite Alvedon.. Hoppas inte han får mer feber.. min lille älskling.

Kram


Glass i sto.... små lass!

Alexander fick smaka lite glass idag.. typ en sked..

Hmm, va e detta?

..... känner efter.....

Ja inte helt fel ;)


Huset

Duktig älskling är som kommit så lånt på knappt två helger. Nu är snart panelen klar =)


Min fina en har vuxit till sig de åren jag bott här.. va pytteliten när jag flyttade hit. Så nästa vinter har jag bestämt att dem ska ha julbelysning... Konstigt nog när man renoverar o grejar så måste jag ha bestämt va granen ska stå... haha... aja.. nu vår, sen sommar, därefter lite höst och sen e det jul igen! MEN!! Jag har ingen brådska ;)

Men visst blir huset fint nu!?

Puss


Morfar & Anki på besök

Go kväll!

Idag kom ju min kära far på besök. Han och Ann-christin =) Så vi har ätit massa god mat och har haft jättetrevligt!
Dem hade med sig en liten present till Alexander, dem fick ju tråkigt nog avstå hans dop eftersom pappa var sjuk då och låg på sjukhuset. Så det var gulligt av dem. Han fick en egen födelsedagsflagga att ha på bordet och hissa när han fyller år. Så kan man även gravera in födelse, vikt, längd o.s.v. Så det måste göras! Jättefin va den! :)

Maten som serverades.. blev jättegod och det är ett recept som jag fick av en jobbarkompis för nåt år sedan och har ätit mååånga ggr.. stor favorit! Fläskfilé i ugn med en sås av grädde, creme fraiché, kinesisk soya, sambal oelek, lite salt o vitpeppar, ris till och sallad och grönsaker.. Det var väldigt uppskattat även idag.. trots jag vet att pappas stora favvo inte är ris, men har fått det där nån gång o han äter ju det.. Men idag gick det verkligen ner ;)

Gott gott... och blev lite över som jag ska ha till lunch imorgon ;D

Sen bjöd jag på världens enklaste, men kanske godaste efterrätt... Något som man alltid fick hos pappa när mamma o han precis skillt sig och han bodde i lägenhet i Rödeby.. Nämligen:

Just det!! ;) Den goda efterrätten med 1000 stavningar... Marängswich, marängswisse, marängshwish, marängsviss... o.s.v. ja jag vet inte hur det stavas.. men så in i nordens gott... OCH...!... enkelt! ;) Vaniljglass, grädde, skivad banan, maränger och chokladsås.. mmmmm!
Hade lite jordgubbar bredvid också.

Här mumsar dem för fullt! ;) Ser även en liten glimt av Alexanders flagga :)

Lillprinsen blev ju så klart gosad himla massa ;)

Himla trevlig dag!
Sen somnade plutten gott i min famn och nu ligger han här :)


Det är Dennis Olsson jag vill ha! ♥

Hej, sitter i soffan nu och sträcker ut benen, Alexander ligger och sussar sött i min famn.. riktigt najsigt! Kollar på riktig nostalgi! =) Den tecknade Robin Hood från 1973! ;D Har nyss tagit in tvätten som för första gången detta året fått torka ute. Så pluttigt det va att hänga upp pluttens små strumpor o byxor hihi ♥ Katterna har fått vara i rastgården heela dagen och dem har njutit. Dennis har gjort massa Panel på huset.. Ska se när jag får tillfälle att gå ut och ta ett kort =)
Jag har lite feber kvar 37, 3 innan.. så hoppas den försvinner nu.

Här kommer ett klipp då Robin fick sin Marion... såå vackert! Och såå fin låt! ♥
Föreställer mig Dennis & mig... ♥


Kalas

God kväll!
Idag har vi varit på dubbelkalas. Kände mig ganska pigg på förmiddagen o så. Men hade 38 graders feber när jag vaknade o den sjönk lite när jag tog alvedonen.. Men nu ikväll har jag varit rosenröd om kinderna o blek o glansig och hade över 38 grader. Jag verkar iaf ha fått bukt på mjölkstockningen. Är öm fortf, men det kan ju hålla i sig.
Vi lämnade kalaset efter vi ätit o de öppnat presenterna.
Men det var trevligt.
Tröjan vi köpte till Donald satt som en smäck och han gillade den och Hugo verkade bli jätteglad för sin cykel (utan trampor).
Vi blev bjudna på nån pasta/lasagneliknande rättt med kassler, vitlöksbröd och sallad m.m. Och så blev det en prinsesstårta efter.

Nu ska jag gå upp med min lillprins och den stora med tror jag.. Alexander sover gott på mitt bröst nu.
Hoppas jag kan sova bort febern tills imorgon för då kommer pappa o Ann-Christin.

Min lilla pojke sussar gottpå bröstet

God natt!


Isigt o gott

Mums mums med en isande bitring!

Alexander kliar o kliar o grejar o har sig hela tiden i munnen, Han vill suga på sina fingrar, suga o bita på mina fingrar och allt annat som han kommer åt och riktigt gnaga, och det gör ajaj i mina fingrar när han biter.. vilken gom han har :P
Så det fick bli en isbitring nu, vilket han verkligen tyckte om!
Och så en ny napp me =)


Mums mums!

Måste smaka från flera håll.. =)

Foten får man ju inte glömma att hålla i ;)

Gapa stort!!!!

Gulle ♥

=)


Frossa & feber & mjölkstockning =(

Åh nej.. jag som kände mig bra innan idag.. lite ont i ögonen och i eftermiddags började jag få ont i vänster bröstet och det har hållt i sig... och jag har ammat massor..
Tillslut fick jag frossa och bäddade ner mig i soffan i fosterställning med 3 filtar på mig och fick ligga en lång stund. Kollade febern och hade 39!! :(
Jag som trodde i morse att jag var på bättringsvägen... men vet inte om jag fått mjölkstockning igen.. men får amma massor o pumpa om det inte blir bättre..
Ikväll kan Dennis avlasta Alexander om jag känner mig för trött.. men imorgon ska han hålla på med panelen på huset o sen e vi bjudna på kalas.. får se om jag orkar med detta. Vill ju gärna se vad Hugo säger om sin present. Vi har köpt honom en cykel från 2 år, utan trampor. Och vill ju gärna se vad han tycker! Men men, jag o Alexander går väl ändå i första hand.
Aja, får vila o knapra Alvedon nu..

Kram

Todej..

Wow, modiga bästisar jag har som vågade gissa på vår tre rätters meny igår!!! ;D
Det var ni två och ja det märks att ni känner mej.. fast ni blir kanske snopna med kantarellerna... men.. har säkert nämt det innan att kantareller gillar jag, men ingen annan svamp.. speciellt inte champinjoner.. blääärk!! :) Men inte lätt att hålla koll på allt...

Vi hade en underbar kväll igår. Jättejättemysig verkligen. God mat, kollade lite på tv, drack alkoholfritt mousserande vin, bubblade i badkaret en stund och som avslutning på kvällen fick även vår älskade son plaska lite i badkaret.. ååh som han gillar det.. Han blir verkligen en vattenmänniska han =)

Sen sov vi gott, Alexander vaknade nån gång o ville ha nappen bara. Han e såå duktig om nätterna nu, är så stolt över honom. Lille gubben!

Ikväll blir det fredagsmys.. tror det blir tacos.. imorgon ska vi på kalas o fira Alexanders farfar och kusin Hugo. Och på söndag har vi bjudit hem pappa & Ann- Christin på middag.

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Kramiss


Vår tre rättersmeny


Plötsligt händer det


Skrapade en triss efter att ha avnjutig två supergoda rätter av tre... och det blev så här ;) 3 rutor räckte att skrapa och så blev det dubbel upp! ;D

Så hundra kronor blev det ;)


Fortf sjuk

Usch, jag är fortf trött o orkeslös.. har så ont i kroppen.. rygg, axlar, huvud.. men speciellt i ögonen. Det gör ont när jag rör dem.. kollar åt sidan osv. Men gör ju alltid det när jag har feber.. Alvedonen e slut me så Dennis skulle köpa ny. Iaf så kan jag ju ta av Alexanders.. funkar ju till mig me.. fast nu har jag precis tagit de sista så...

Jo förresten Alexander somnade ju sen tillslut igårkväll... 20:25 tror jag hon var... Och han sov heeela 20 min.... och sen vaknade han... somnade efter en stund och efter ca 10-15 min vaknade han igen!! Och då kom Dennis hem och kunde avlasta lite.. helt sjukt vad han höll på... Och sen var han vaken nästan en timme till under tiden som Dennis och jag åt lite o sen gick vi alla upp och la oss och det tog inte många sekunder innan Alexander somnade gott...

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem. Hans firmabil hade dött, så han väntade på bogseringsbil som skulle ta honom till Ford där han ska få en lånebil så länge.. Och så ska han handla hem lite innan han kommer hem... Så det tar nog ett tag till :(

Puss


Bohemian...


Älskar denna låten!
Kommer ihåg tiden innan jag träffade Dennis, då var det en heeel del festande. Umgicks mycket med vännen Linda på den tiden. Och vi brukade träffas hos varann, äta gott och dricka Öl.. och så sjöng vi allt va vi kunde till denna låten!! ♥
En gång knackade Securitas på dörren :P Men jag vågade inte öppna hehehe.. och dagen efter kom hyresvärden och jag fick mig en rejäl utskällning haha... usch det va tider det..
Bara ett tag efter sa jag upp lägenheten och veckan därpå träffade jag älskade Dennis!
Så det va ju perfekt.. då visste man vart man skulle ta vägen ;D Och här har jag stannat sen dess och kommer stanna resten av mitt liv.


Trerättersmeny


vitlöksost, kantareller, hallon, mjölkchoklad och kycklingfilé

Ja detta är lite av det som vår trerättermiddag kommer innehålla ikväll...

Kan ni gissa vad det blir? =)


Pusss


Dennis ♥ Hanna



Idag är det en riktig kärleksdag!

Dennis & min dag!

Vår årsdag!



Idag firar vi 4 år tillsammans!

Och det ska vi fira här hemma med god mat.

Det blir trerätters middag och lite bubbel (alkoholfritt).

Det blir även bubblande i badkaret ;)

Och massor med tända ljus!


Dennis är en sådan underbar person. Jag älskar honom så enormt mycket. Jag älskar vår underbara son!
lycklig att jag har er!
Utan er vet jag inte vad jag skulle gjort!
Jag har aldrig varit lyckligare!





Jag älskar er!


Vill sova eller iaf kunna vila

Har en temp nu på 38,5 och har en väääldigt busig kille som har varit vaken i fleeeeera timmar. Och just ikväll när jag mår som "bäst" NOT... så vägrar han sova! Inte ens 5 min... han har varit vaken i 5-6 h typ.. Tänkte vid 18 tiden när Dennis körde till fotbollen att hoppas han somnar fort nu så jag me kan slumra.. Jojo visst! Han piper o gnäller och vill inte ha mer mat, han vill inte mysa inte leka..

Idag sätts mammalivet på prov.....


..... and I LOOOOOVE IT!!!! ;D ♥









Nuuuu... 20:25 somnade han! Heeelt utslagen är han pojkstackarn ♥ Lagom till pappa Dennis snart kommer hem :P


Cicci på besök!

Trots att jag har feber idag så kom Cicci på besök (jag hade förvarnat henne). Hade jättetrevligt, satt och pratade och hon gosade Alexander massa.. åt gott och tog det bara lugnt. Med sig när hon kom hade hon denna fina bukett!

3 Stoora gula rosor och en annan blomma me (fråga inte mej om namnet :P)

Cicci gosar med plutten

Jag och min älskling! Syns inte alls på mig att jag har feber på bilden... och jag va ganska pigg me... skillnad mot nu :P

Prinsen ♥


Astrid Lindgren sedel!! :D

Så kul när jag hörde detta på nyheterna! Visste att det var på tal, men nu är det bestämt! Astrid Lindgren kommer få pryda vår nya 20 kronorssedel! :D Inte för att jag använder kontanter så mkt, men kan nog bli lite knepigt att lära sig de nya sen... :P

1 000-kronors sedeln kommer att prydas av Dag Hammarskjöld och ett motiv från Lappland.

Operasångerskan Birgit Nilsson kommer att pryda 500-kronorssedeln, vars andra sida kommer att prydas av ett motiv från Skåne.

200-kronors sedeln kommer att prydas av Ingemar Bergman och ett Gotlandsmotiv.

Till 100-kronors sedeln har riksbanken valt Greta Garbo som motiv, med naturmotivet hämtat från Stockholm.

50-kronors sedeln pryds av Evert Taube och Bohuslän, medan storfavoriten Astrid Lindgren från pryda 20-kronors sedeln tillsammans med ett motiv från Småland.

Andra förändringar är att de silverfärgade mynten försvinner. Enkronan och femkronan kommer att bli mindre och kopparfärgade.

Sedlarna kommer att bli mer enhetliga och alla kommer att ha samma höjd. Däremot kommer de att vara längre ju högre valör sedeln har.

Färgskalan på sedlarna kommer att vara samma som i dag.

De nya sedlarna och mynten väntas införas under 2014 eller 2015.


Sjuk & Besök

Hej på er!
Idag är jag uppe med tuppen.. har sovit skitdåligt i natt.
Och igår mådde jag skitdåligt hela dagen, huvudvärk och extremt ont i kroppen.. helt öm liksom i nacke m.m. Så på kvällen kollade jag tempen och visst va det feber jag hade!
Eller har rättare sagt, men det har sjunkit lite.
Så typiskt att bli sjuk när man har så mkt inbokat (för en gångs skull)....

Jag fick förvarna min kompis Cicci, som kommer på besök idag.. men hon skulle komma ändå :)
Jag ska göra taco-paj och så köpte jag en blåbärspaj med gammeldags vaniljglass till, som jag ska bjuda på.
Så hoppas det smakar..

Hoppas även att jag mår bättre under dagen!
Vi hörs nog sen igen!

Puss & Kram


Underbart skratt ♥



Tisdag

Hej på er...
Alexander ligger och sover nu och jag väntar på att värmen kommer upp i vattnet så jag kan duscha.
Om nån timme ska Dennis jag o plutt in till stan... på jackt efter födelsedagspresenter. Det är svärfar och Hugo som ska firas på lördag.

Om ni förresten undrar över förra inlägget så fick jag veta igår att pappa legat inne en hel vecka på Thorax med hjärtproblem. Dubbelslag o så.. Han hade fått åka in till akuten den lördagen vi hade varit där o hälsat på :( Blir lite sur på honom att han eller Ann-Christin inte kan ringa och berätta det för en :( Men han vill ju inte oroa i onödan.. men jag ska banne mej säga till honom om det. Lilla pappa ♥ Han har nästan varit mer på sjukan än hemma detta året känns det som.. Han är iaf tillbaka på jobbet nu och proverna har legat bra när han varit inne efter de tabletter han äter nu.

Får se om det kanske kommer en lite "sen" veckans matsedel... men kanske hoppar det även denna veckan.
Kram på er!

Här får ni en lite glad bild iaf =)


=(

Detta året verkar vilja bjuda på en jäkla massa elände och tråkigheter...................... ;(


2 h promenad

Hej!
Det var verkligen längesedan jag rörde på mig. Har inte alls haft suget.
Men idag hade den underbara vårsolen vågat sig fram ;) Den skäms nog att stå i rampljuset efter vintern verkar det som annars :P Men idag skiner solen mer än va den gjort tidigare detta år! =) Och det ville jag ta vara på! Så idag tog jag igen lite och rörde på fläsket!

Hela 2 timmars promenad blev det med en sovande Alexander i barnvagnen! :)

Riktigt härligt var det, såg massa vårtecken och hur glad bli man inte när man ser 3 citronfjärillar!?! Såå fina och dem lyser verkligen upp!

Solen sken så starkt att inte ens solskyddet hjälpte när solen sken mot vagnen.. men Alexander lyckades somna efter ca 10 min och vaknade igen när vi kommit innanför dörren ;)

Som tur var tänkte jag på att ta med mig en flaska med vatten =)

En liten videkiss


God morgon!

God morrn´ på er!

Gud så skönt.. det är typ 3e eller 4e natten som jag inte behövt amma Alexander, utan han har nöjt sig med nappen! Och så har han vaknat vid 5-7 tiden och fått mat! Men somnar sen om igen! Jag är riktigt trött på morgnen ändå... sängen drar liksom i mig om att jag ska ligga kvar. Men så fort jag rullat upp, klätt på mig och om Alexander också vill upp, så piggnar jag till :)
Skönt att sitta o kolla lite på Nyhetsmorgon och Efter Tio...


Idag ska jag se om jag ska skriva en Veckans matsedel. Känner mig lite tom på ideér så en del lär väl likna tidigare matsedlar.
Jag tror det blir en promenad också, för solen skiner! Ikväll ska Dennis träna med fotbollen.. så då blir jag & Alexander själva några timmar till..

Ha det gott!!!

Kramar


Roligaste "leksaken" just nu........!

Sina fötter......! ;)


Lördag

Lördagen snart förbi.. sitter och kollar på Beck- Levande begravd.. det är verkligen den bästa och mest skrämmande Beck- flmen som gjorts!

Idag har varit en bra dag. Vi har varit ute flera timmar på förmiddagen. Dennis har satt panel på plats på ena delen av utbygget. Jag busade med vovvarna, katterna var ute i rastgården och Alexander sov en stund i vagnen.

Lillprinsen ♥

Engman spanar på vår-fåglarna

Turbo.. jamar mest hela tiden och vill in, men lite frisk luft skadar minsann inte!!

Dennis duktig.. har gjort klart nästan hela sidan dag.

Hundarna busade

Jag och plutten

Acira framme och hälsar

=)

familjen ♥

Efter några timmar ute gick jag och Alexander in. Jag städade skötbordet och handfatet och putsade spegeln i badrummet.
Och sen åkte vi bort till Alexanders farmor och farfar på middag.. och där var hela gänget.. Joel, Thina, Hugo, Malte, Jonna, Phille, Lina och Elias och så vi..
Jonna klippte Dennis och klippte topparna på mig och fixade till några fjun på Alexander ;)

God natt med er!

Kram


Fredag

Igår var det fredag... (igen!!!!) Efter Dennis jobb åkte vi för lite ärenden. Till ByggMax och köpte spik och så till Dennis jobb en snabbis och vidare till Maxi. Handlade lite mjölk o hundmat o godis och lite så. Sen hem och lagade mat. Hade tidigare lagt fläskfilé i marinad och helstekte sedan den och hade krämig potatisgratäng till.. det blev huur gått som helst verkligen! Mums mums!

Sen blev det godis och mys framför tvn.
Vad hade ni för er denna fredag och vad stod på menyn? ;)

Kram


♥Finaste...........


BVC- extra koll med vikten (4 1/2 månad)


Älsklingen hade ju inte gått upp riktigt som han skulle sist för det krabbade lite med amningen. Så igår hade vi fått en extra tid för att kolla hur vikten låg två veckor senare. Och nu hade han gått upp jättebra! Och det är nog tack vare gröten jag ger honom 1-2 ggr om dagen. Jag provade att ge honom mosad morot med lite bröstmjölk och en klick smör igår. Och det verkade han tycka jättebra om =) Potatisen hatade han ju. Så det ska jag fortsätta med.. det och gröt och på gröten har jag lite mosat päron på. Det gillade han inte alls första gången.. men nu har det gått bra och så ska jag även prova banan i dagarna =) Jag skulle bara vilja ha en bättre stol än babysittern till honom. Men den funkar ju..
I alla fall hade han ju på två veckor gått upp 315 gram! Suveränt! =)

Kram!


Sitta


Här hemma övas det på att sitta själv.. Han är riktigt duktig lillkillen! Tippar ju efter några sekunder, men ibland kan han sitta en lång stund... och han är sååå faschinerad av sina fötter :) Gulleplutten!!


Datakrångel

Hej på er vänner!
Nejdå jag har inte glömt er/bloggen. Men vårt internet har slutat fungera helt!!! Började i torsdags.. Vi har felanmält det iaf.. så innan tisdag skulle det väl komma en snubbe o kolla över nätet.
Så därför har det inte blivit nåt bloggande.
Men jag har ju varit inne lite på facebook från mobilen för att kolla läget där, och nu har jag Dennis mini firmadator med inbyggt trådlöst internet. Så det är iaf skönt =)

Kommer lite fler inlägg härefter!

Ha det gott!!

Puss & Kram