☆☆☆☆☆☆☆☆

☆☆ Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!! ☆☆

Många kramar!




Nyårspresent

Hej på er!
Usch har varit lite tungt nu efter att jag fick veta om min farmor. Även Dennis morfar som också gått bort.. Så det orkades inte med någon bloggning igår..

I natt har jag jobbat och skönt att komma på andra tankar.. visst jag träffar ju massa gamla tanter på jobbet så det blir ju lite att farmor kommer i tankarna ändå..

Innan julafton vet jag att jag nämnde till Dennis att det var så konstigt att jag inte fick nåt julkort av farmor.. jag får ju det varje år.. hon gick bort den 21 dec och pappa valde att berätta det till oss efter jul.. och det var väl skönt det. Pappa såg rätt nere ut på juldagen då vi sågs.. men det förklarar ju saken.

Jag är så glad att jag hann träffa farmor en sista gång och även att Alexander fick träffa henne en första och sista gång ♥

Aja.... nu till något annat..

Idag när jag vaknade vid 13-tiden efter jobbnatten så åkte vi till Kalmar. Vi hade egentligen inga planer vad vi skulle göra.. kolla lite på tvättmaskiner då vår inte alltid kör hela programmet. Det blev iaf att vi köpte en ny.. känns himla skönt att kunna tvätta igen utan att den hänger sig. Det blev en storlek större också, så vi får plats med 7 kg tvätt nu.. och den väger tvätten och tvättar efter det. Så hoppas vi blir nöjda. den kändes bra mycket lyxigare än vår gamla.

Det blev lite handling på Citygross när vi ändå var där. Jag gillar Citygross i Kalmar. Köpte mest det sista till nyårspresenten vi ska ha med oss till syster Annika med familj imorgon. Tror de kommer bli glada ;) ♥

Och sist blev det middag på Ikea.. två stycken "mellan köttbullar med mos", en barnmat, en dryck, sallad och var det nu var som vi endast betalade 79kr för :) Bra pris ;)

Nu ska jag bara slappa lite. Kram på er och tack för de fina orden i förra inlägget. Kram

Vill passa på att önska er ett trevligt Nyårsfirande och ett Gott Nytt År!

Vila i frid älskade farmor ♥


Igår gick Dennis morfar bort och idag fick jag veta att min älskade farmor gått bort! ;(
Vila i frid ♥


Frissad


Hej! Just nu sitter jag i soffan under denna underbara filt. Köpte den förra veckan. Fryser som bara den och har gjort hela dagen! Alexander vaknade ca 5.30 idag och vi hade ställt klockan på 6.00. Klockan 7 körde vi hemifrån till min syrra och lämnade boken "Bondgården" som Alexander fått dubbelt av nu i jul. Annika hade kvar kvittot och skulle byta den när hon skulle till Kalmar idag :)
Efter vi lämnat den så åkte vi in till Karlskrona. Jag hade tid för klippning klockan 08 hos Dennis lillasyster Jonna. Klippte typ bara topparna och fick med lite inpackning och sånt. De har ju bytt lokal och denna var hur fin som helst och så hade de köpt in massagestolar där man tvättar håret :) Niceigt :)

När jag var klar så gick vi (Dennis, Alexander o jag) till Café 3G och åt bakad potatis. Skulle nog tagit nåt lättare till frukost, fick inte i mig så mkt :P
Sen åkte vi och kollade på lite bilar m.m.

Nu har vi varit hemma ett tag och Alexander sover. Jag har super idétorka vad det gäller middag.. orkar egentligen inte laga mat, men får se vad det blir..  Får nog sätta igång.. bättre med mat än att äta sig mätt på chokladkartongen haha :P

Kram på er!

♥ R.I.P


Tänder ett ljus för Dennis morfar/ Alexanders farmors far Kjell som somnat in idag ♥ R.I.P


Thai lunch :)

God morgon på er!
Här har vi varit vakna sen strax efter kl.7.. Alexander verkar tycka det är tråkigt att sova :P För sedan vi la honom igårkväll så har han vaknat många gånger och bökat. Nu leker han med sin julklapp han fick av oss.. Brio klossarna.
Ätit frukost har vi gjort.. Alexander åt både en smörgås (mjukt vörtbröd) och gröt!
Tror att han vill sova en nap snart :)

Här leker busen! Han har sina nya kläder på sig som han fick av farbror Philip med familj.

Idag ska jag ha lite egentid igen! Pappa Dennis är och fixar med sin firmabil nu och när han kommer hem tar han över Alexander och jag åker in till stan för Thai lunch och kanske shopping med min kompis Cicci :)

Ha en bra dag! Kram

Julklappar 3


Alla julklappar från juldagen

Från mormor till Alexander- En stoor gosetiger, en tjock bok om bondgården. Till Dennis och mig- ett kakfat och 300kr. Från mammas gubbe Conny fick vi Jultriss med en vinst på 50kr.

Från moster Annika med familj fick Alexander samma bok som från mormor, men kanske kan byta den.. och så fick han en keaboard med massa olika läten man kan spela med. Och Dennis och jag fick en tomte :)

Från moster Jenny med familj fick Alexander en Vattenleksak (han har redan en sån.. men nu har han två hihi), en mobiltelefon. Dennis och jag fick en snygg vägglykta och en usb gran ;)

Från morfar fick Alexander en liten prydnads mc, en leksakbil och en hund som går när han drar den i snöret. Dennis och jag fick 500kr.

Tack för alla bra och fina julklappar!


En dag på Spa!

Hej på er!
För två år sedan när jag fyllde 25 år fick jag ett presentkort av min söta vän Jenny! En heldag på Spa med en 25 minuters behandling, lunch m.m :)
Och nu var det dags för oss slitna mammor att unna oss denna dagen. Hihi.. så slitna är vi inte, men det var riktigt skönt med en heldag med avslappning vill jag lova ;) Utan att hålla koll på våra busfrön ;)
Det är första gången vi träffas utan barn.. nu var vi inte bara mamma Hanna och mamma Jenny.. utan Hanna och Jenny! :) Det är även första gången jag gör nåt utan att ha med mig Alexander, om man bortser från jobb, möte elr sova efter jobbnätter..

Bilder från dagen... och lunchen :)

Behandlingen jag valde hette Rygg Special..
"I denna special ger vi dig en upplevelse med varma stenar och frisk cypressolja i en skön halvkroppsmassage."

Superskönt verkligen! Så nu tackar jag igen efter två år för den underbara födelsedagspresenten! ;) hihi... Tack för en härlig bästisdag.. en Hanna & Jenny dag!

Puss & Kram

Juldagen hos syster Annika


All juuuulmat så gott.. det fanns allt... köttbullar, prinskorv, revben, janssons frestelse, potatisgratäng, julskinka, lax, olika sillar, ål, ägghalvor, olika korvar, sylta, leverpastej, mini kroppkakor, ost & kex, olika bröd... you name it ;)

Alexander myste med morfar och pappa, söta kusin Felicia hamnade på bild och Mats och moster Jenny :)

Jag Alexander o hans morfar... lille kusin Devin

Såå mysigt hemma hos systra mi ♥ Här ska vi även fira nyårsafton ♥

Syrrans svärmor och min mamma på bild, massa julgodis och godis, syrrans bonusbarn Amanda och hunden Casper.. Alexander suttar på en godis napp ;)

Tomten kom även idag!! :D Alexander var inte lika rädd för denna, men väldigt avvaktande. Men idag har han varit såå mammig o pappig.. tykänns väldigt mycket nu ♥

Tomten delar ut klappar.. Alexanders moster Annika och kusin Devin (Moster Jennys son), Alexander med sin pappa.. 3 förväntansfulla barn där nere (längst ner Annikas bonusbarn "Stor Amanda", mina syster döttrar Felicia (Jennys) och "Lill Amanda" (Annikas)..

Alexander med julklappar.. den stora gosetigern från mormor blev en stor favorit.. gosa, sitta på, och dra runt den i svansen ;) Gullefjunet! ♥

Tack för denna underbara jul! :)

Imorgon är det dax för mig att göra nåt utan Alexander.. innan har det bara varit jobba, sova efter jobbet eller möte... men nu blir det andra bullar!! ;) Vad får ni höra imorgon! Puss o Hej!

Julklappar 2


Alla julklappar från Brändabo :)

Till Alexander från farbror Joel med familj- En liten farm med djur och en snygg tröja :)

Till Alexander från faster Jonna- En röd traktor :)

Till Alexander från farbror Philip med familj- Smurf-tröja, en härlig kofta och byxor, samt ett kort på kusin Elias från hans 1 års fotografering! :)

Till Alexander från farmor & farfar- En dammsugare (han fick ju en av oss också, men vi har ju många rum han kan städa om han vill ;) hihi), vintervantar, en sparbössa från Kids Consept Star, en sopbil, en lampa från Kids Consept Star.. och Dennis och jag fick tusen kr i kontanter..

Tack för alla fina julklappar!


Julklappar 1


Julklappar till vår son från oss

Massor med kläder; jeans, mjukisar, body, t-skirt, kofta och scarfs/dreglis. En söt skylt han ska ha i sitt rum sen "STICK DU STYGGA SPÖKE!", en dammsugare och Brio klossar..


Dennis fick bl.a detta av mig och Alexander... en dvd film, en datormus, t-shirt och godis.
(påhittig man är hehe)


Till mig från Dennis & Alexander.. en cykelhjälm, underkläder (trosor,bh) och ett presentkort på 300kr på Lamon Parfymeri.


Julafton i Brändabo! ♥

God kväll på er! I eftermiddag/kväll har vi firat julafton hos Alexanders farmor och farfar..
Och ja.. jag tror dagen förklaras bäst med bilder... :)

Första julbordet jag äter i år.. :)

Alexander hamnade upp och ned ;) Farmor hamnade på bild ;)

Raggare? Stekare? ;)

Man kan ju undra vart granen tog vägen ;)

TOMTEN kommer! ;)

Alexander och Hugo var jätterädda för honom... och jag tycker nog de ska inhandla en annan mask för huu som han ser ut, hahaha :P Helt missbildad :P Hoppas morgondagens tomte är snyggare ;)
Han stannade inte så länge och skrämde de utan Dennis delade ut klapparna sen ;)

Tröstar liten rädd kille ♥

Detta var årets underbara julafton! ♥

Imorgon blir det "Julafton" igen hos Alexanders moster Annika och dit kommer mina två andra syskon, mamma, pappa, respektive, m.fl! LÄNGTAR!

KRAM och GOD JUL

Julaftons morgon! ♥

Hej på er och God Jul! :) Hoppas er dag varit underbar! Det har vår varit :)
Morgonen började vi med att Alexander fick öppna ett paket. Och sen satte jag igång att koka hemmagjord risgrynsgröt och Dennis började elda...
Vi mumsade sedan i oss den goda tomtegröten och sen blev det lite fler julklappar! Efter att Alexander lekt en stund så var det dags för nap gör hans del och Dennis satte igång "Jägarna 2" som han fick i julklapp av mig.
Sen var det bara att duscha och göra sig i ordning för sen fira julen hemma hos Alexanders farmor och farfar :)

Alexander öppnar sin första julklapp- en dammsugare :)

Tomtegröt och varm choklad med grädde & marschmallows :)

Puss & Kram


God Jul ♥


Massor med julkramar till er alla bloggläsare önskar Alexander med familj!


Uppesittarkväll


Så här ser vår "dan före dan" ut.. lillbus vill visst också va med på uppesittarkväll... men är såå grinig :P Men vägrar sova! Men han får gärna vara med och mysa med mamma  & pappa :)
Idag blir älskade Alexander 13 månader ♥ Tiden går så fort!

Idag slutade ju Dennis vid 10 tiden... vid halv 11 hämtade Alexander och jag upp pappa Dennis på hans jobb. Sen körde vi och handlade de allra sista klapparna och så storhandlade vi på Maxi.. gick rätt smidigt trots allt folk och vi hade tur och fick den bästa familjeparkeringen med en gång ;)

Sen hem o packa upp varorna och Alexander fick sova en nap.. och under tiden körde Dennis och fixade mina julklappar ;) Så spännande.. de ligger där under granen och väntar på mig hihi..

Dagens middag blev tacos mums mums! Och nu sitter vi ju här och spelar Bingolotto! Har slagit in massa julklappar med.. men har nån kvar... får göra det sen när lilleman bestämt sig för att sova :P

Ha en underbar kväll vänner! Kram på er

Frost

God förmiddag på er! :)

Just nu ligger Alexander och sover sin förmiddagsnap! Igår hade han lite feber av sprutorna, men nu var tempen bara lite förhöjd. Så det är nog snart bra :) Snorig är han dock, men det har han varit till och från i ca 5-6 veckor.. han har ju fått massa nya tänder (en på gång nu) och så åkte han på öroninflammation. Men men hoppas han blir kvitt det snart.. han verkar inte må dåligt av det iaf!

Idag har jag pysslat lite här hemma... slått in julklappar, hängt ut talgbollar till fåglarna ute, plockat lite..
Imorgon slutar Dennis redan vid 10 på morgonen... han ska inte ha nån riktig arbetsdag imorgon. Så vid 10-tiden ska vi bege oss ut och handla det sista. Vi ska köpa lite dessertostar som vi ska ha med till syrran på juldagen och så ska vi väl köpa lite annat smått o gott o nödvändigt till oss själva!

Igår hade Dennis julbord på lunchen på jobbet.. då fick de även en liten julklapp.. två bio biljetter! För ett tag sedan fick vi ju även 2 biljetter av min mamma. Så nu kan vi gå på bio två ggr ;) Se fall det kanske blir i mellandagarna. Får ju se om det går någon bra!

A som i Alexander ;)

Ha en bra dag! Många kramar till er!

Bvc 21 dec 2011


Hej hej! Idag var det dags för BVC, vaccination och läkarbesök för Alexander!
Först vägning och han väger 9290g nu och sen var det mätning och han är 74 cm lång.. tänk att han på 1 år och nästan 1 månad har vuxit 23 cm! Undra om han har mkt växtvärk hehe!
Huvudomfånget mättes också. Efter en stund kom Alexanders läkare (Karin) in.. lyssnade på hjärta, lungor, kollade ögon m.m. Och sen var det dags för Git att ge Alexander vaccinationssprutorna :( Två stycken! Första gick hyffsat bra. Han började gråta med den andra var värre.. usch usch! Tur att det går så fort.. Han grät en stund efter. Men det var värre förra gången!
I bilen hem skrattade han och var glad och det verkar inte som han har ont heller. Hoppas att han slipper feber också!
D- droppar bad jag om oclså.. för nästa gång vi ska tid är om 5 månader.

Idag hade de förresten ringt från Skrävle förskola till Dennis. De ska komma hem på hembesök den 2 januari :) Då ska vi bestämma mer om inskolning m.m. :)

Ha det bra! Kram

Julshopping

Hej mina godingar!
Idag bar det av in till stan för sista julklappsshoppingen (nääästan har 1-2 kvar)! Hade en himla rolig dag tillsammans med Pauline och Molly =) Men det märkes att det var barnbidrag idag.. speciellt på matställerna vid lunch ;) Efter mkt letande och dubbelkoll på några ställen så fick vi det perfekta bordet på Åhléns. Vi åt friterad fisk med potatis och remouladsås och Alexander fick en matburk.. lättast då han fortfarande har svårt för bitar.
Det blev även lite julklappsutdelning till våra sötnosar. Molly fick en lila stickad klänning och en leksak av Alexander. Hoppas hon blev glad :) Alexander fick byxor och tröja av Molly.. dock i stl 86.. men han växer ju i det framöver! :) Tack tack!

Här är de fina kläderna Alexander fick :)

Själv så hittade jag efter många om och men lite till Dennis... han är sååå svår så jag blir galen! :P Och hittade även en julklapp till till Alexander som jag tror han kommer älska ;)

Imorgon är det dags för bvc och en lite sen 1 års kontroll.. han blir ju 13 månader dagen innan julafton. Det blir läkarbesök, vägning, mätning och vaccination.. usch för det sistnämnda! :(
Kram på er

Spontanbesöket, mötet m.m.

God kväll :)
Slänger in ett kort litet inlägg om dagen. Ska snart hoppa in i duschen (hann bara med en raggartvätt innan ju hehe) och sen sova. Idag kom ju Jenny & Alice på ett spontanbesök.. hann snabbstäda lite för det var någon som slängt en bomb här?! :O
När de kom blev det lek och frukost, sen blev det en promenad och sen fick barnen lunch och vi mammor fikade på schwartzvaldtårta och sen blev det lite mer lek. Mysig dag! Alltid kul med spontanbesök! :) Eller inte alltid.. beror på hur spontant så man hinner röja lite haha.. men det hann jag idag ;)

Tack för att ni ville komma o busa hos oss idag!! :)

Lite efter kl.17 körde jag in till jobbet för vi skulle ha möte i 3 timmar... tiden gick fort... mina nya arbetskläder hade kommit.. en vinterjacka och ett par överdragsbyxor... chefen bjöd på tekakor med ost & paprika, After Eight och kaffe och clementin.. hon har alltid massa gott på möterna!
Innan hemgång fick jag en amaryllis eftersom jag inte jobbar mer nu innan jul.. alla andra skulle me få det så klart och hon hade en hel pappkasse full med godis som alla som jobbar vid jul ska få :) Gulligt!

Imorgon bär det av in till stan för sista julshoppingen! :) Skoj! Puss & Kram och god natt!

Spontanbesök!


Tjena på er!
För ett tag sedan fick jag ett sms från min goa vän Jenny. Hon frågade om jag va sugen på att få ett spontanbesök från henne och Alice! Och det är ju klart! :D Så snart dyker de nog upp!
Fick ta mig ett litet städryck nu me och en raggartvätt haha! ;) Tur det inte är kungen som ska komma ;)

Kul att träffa mina goingar och Alexander får leka av sig lite med Alice! :)
Ikväll blir det 3 timmars möte med jobbet.. får se om det hinns med mer bloggande idag! Önskar er en härlig måndag i vilket fall som helst! :)

Kram kram

Engman myser vid granen


Underbara myskise!


Fjärde advent

Hej mina vänner!

Idag är det fjärde advent! Sista advent och inte ens en vecka kvar till julafton! Detta året firar vi julafton hos Alexanders farmor och farfar med alla farbröder, faster och kusiner på den sidan :)
Dagen efter är det dags för julfirande med min sida... systrar, bror, mamma, pappa, respektive, Alexanders kusiner och så eftersom det är hemma hos min syster Annika kommer även hennes svärföräldrar och hennes svåger och hans fru (heter det svåger? Hennes sambos bror) med och firar..
Julmat två dagar i rad och om jag längtar?! Oh yeah! ;) Ska bli såå gott!

Just nu sitter jag i soffan och slappar... håller lite koll så robortdammsugaren sköter sitt jobb.. Dennis fyller på med ved inne i pannrummet, så han slipper gå ut i vedboden varje dag.

Idag händer inte så mycket för Alexanders och min del. Dennis ska iväg sen.. han ska hjälpa sin bror Joel med lite el i huset och sen ska han träna med fotbollen. Därefter handlar han nog hem lite sånt som vi behöver ha. Gröt till lilleman och ägg, bröd, mjölk m.m.


Fjärde adventfrukost ♥

Ha en härlig o mysig dag! Många kramar

Granen står så grön och grann i stugan!


Lamporna var himla spännande :D

Kollar in julgranskulan

Pynta granen ♥

Mys!

Granen ♥


Hej svejs!


Hej på er! Åh vilken toppendag det varit! Granen står så grön och grann i stugan (ni får se bilder senare).. så mysigt att den är framme! Snön har dock försvunnit.. eller det mesta.. så himla trist, undra när den kommer för att stanna!?
Dennis och jag har grejat lite i vårt nya blivande sovrum..  men sen kom svärfar och började elda ris och så och då blev det att vi gick ut dit..
Nu tänkte jag börja med maten, det får bli vitlöksbiffar med hemmagjorda klytpotatis och nån god sås till.. magen kurrar så får nog sätta igång med det nu.
Kram kram!

1 vecka kvar till julafton!

Hej på er! :)
Ja då var det lördag och inte vilken som helst för idag är det exakt en vecka kvar till julafton OCH vet ni!? Det SNÖAR, massor med stOra flingor! :D Lycklig!

Dagen ser ut så här:

♥ Äta frukost tillsammans hela familjen - Check!
♥ Klä julgranen tillsammans!
♥ Alexander får inviga pulkan!

Ja det är väl vad som är bestämt än så länge :P Rätt soft dag! Nu slappar vi lite efter frukosten här i soffan och Alexander busar runt och leker med sina leksaker.


Vi hörs senare! Ha en underbar lördag! Massor med kramar!!

Fredag!

God kväll på er!
Nu är vi igång med fredagsmyset. Alexander har inte somnat riktigt än. Dennis är uppe hos honom just nu. Jag tror han är lite övertrött, för han har bara sovit en gång idag och det va några timmar sedan. Men hoppas han kommer till ro snart!

Idag har jag mest pysslat hemma. Dammsugit, tvättat m.m. och så fick jag mig ett ryck och tog tillslut sovrummet också. Blir alltid massa kläder och sånt där :P

När Dennis slutade körde vi till Torsås och handlade lite.. och sen hem och gjorde hemmagjord pizza! Såå gott! Var verkligen sugen på det idag.. jag hade skinka, paprika, mozzarella, ananas, tomat och bacon på min.. massa smaskens.. och Dennis hade bara skinka, ost och champinjon.

Nu är det snart dags för Svenska Hjältar Galan och jag har precis öppnat mig en god cider ;)


Nu får jag gå upp och kolla till lillprinsen... Ha en trevlig fredag! Kram!

Karsbo Raggarn!


Raggarn i Karsbo ;-)

Hej på er! Blir ett litet inlägg här nu innan Tinas Jul börjar... ska bre lite kvällmackor också! :)
Här är några bilder från innan idag ;) Gullungen! Bakåtkammat hår och så sitter han som en raggare med armen hihi :)
I kväll har vi varit en sväng hos Alexanders farmor och farfar och Alexander somnade med en gång efter vällingen när vi kom hem 19.30 :)
Ha en bra dag! Massa kramar!


En morgon & förmiddag hos syrran!

Goddagens!
Idag hade jag tid för cellprov hos min barnmorska. Var 3 år sen sist. Under tiden jag var där, fick Alexander vara hos sin moster Annika. När jag var klar åt vi frukost hos henne och sen tog Alexander en powernap på 30 min.
Sen började Annika laga lunch! Hon sprödbakade torsk, kokte potatis och hade hennes goda ägg/dillsås till.. rivna morötter och citron. Mums! Alexander var lite skeptiskt först, men efter vi mixat det åt han som bara den ;)
Här nedan mumsar han i sig banan :)

Ha det så bra! Kramar

Jul- nyårs outfit


Idag har jag varit på Lindex och inhandlat Alexanders jul- och nyårsoutfit! =) Han fick presentkort där när han fyllde år och som tur var fanns det ETT par byxor kvar i stl 74! :) Han kommer bli så fin! Skjortan köpte jag i stl 80.. ska nog rota fram en liten fluga han kan ha med till.. kan bli gulligt! Han skulle ju haft en röd slips egentligen ;)

Kram kram


Lussemys på jobbet

Hej på er! Det blev allt lite lussemys på jobbet i natt.. träffades vid tolv slaget.. så egentligen var det ju inte lucia längre :P Men man kan ju ha mys för det ;)
Massa gott hade vi! Victoria hade bakat lussekatter, Agnete hade pepparkakor, Lena hade glögg choklad/chili, Asta hade skumtomtar, Vivvi hade tillbehör till glögg och jag hade clementiner och lite julgodis.. Så himlans gott och mysigt hade vi en stund på fikat :)

Kram på er!

Lucia



Trevlig Lucia
Önskar
Alexander

Hoppas ni får en toppendag idag med massa julkänsla! :) Här höll morgonen börja på tok för tidigt. Men busen somnade om efter ny blöja och en skvätt välling! :) Phew!

Idag är det vår sovardag.. alltid när jag ska in och jobba natten gör jag honom sällskap när han har sina naps.. idag blir det bara en för hans del eftersom han somnade om några timmar. Men hoppas han sover länge så man är pigg i natt :)

I natt ska vi även ha lite lussemys på jobbet ju! Vi som brukar träffas inne i lokalen vid fikat ska dricka glögg, äta lussekatter, pepparkakor, skumtomtar, knäck, Rocky road och lite så.. Ska bli såå mysigt! Hoppas vi kan sitta en stund så man inte får nåt larm vi måste åka iväg på just då.

Ha en fin Lucia!

Massa kramar


Skrattattack under middagen :D

God kväll på er! :) Hoppas er dag har varit bra! Idag har jag gjort lite av varje.. Bland annat gjort om lite här på bloggen! Imorgon är det lucia och då tyckte jag det var passande att fixa lite jultema här på bloggen ;) Min lille tomtenisse! ♥

När Alexander sov sin nap (som varade i 3 h idag med) så passade jag på att städa lite, sortera ut Alexanders kläder i stl 62/68 som fortfarande legat kvar i hans byrå! Blev mer än en kasse! Så nu får man plats med 74 och 80 :) Tvättat och hängt upp tvätt har jag också gjort..
När Alexander vaknat fick han lunch.. och sen började jag med middagen...

Alexander satt i 2,5 timme och kollade på Tomteverkstaden, medan jag lagade mat! Det ni ;) Inte ett klagomål från honom! Dagens middag blev ju förresten stek i lergryta :)

Skrattattack under hela middagen ;) Vårt busetroll!

Middagen blev mvg idag säger Dennis och det tyckte nog Alexander också! Perfekt namnsdagsmiddag ;) Hihi
Hade både morotsstavar i lergrytan.. egenplockade kantareller och en burk champinjoner (som jag inte åt av), och till hade jag äppelmos, kokta morötter, gelé och det viktigaste HP-sås! Ett måste till stek ;) Kokt potatis och gräddsås av skyn. Gott gott!

Innan nattningen blev det dusch och nu sussar han sött uppe i spjällsängen! ♥

Snart blir det nog sängen! Kram på er



Grattis på namnsdagen Alexander

Alexander- Kommer från grekiskan och betyder den som hjälper människor.

Ja min lille gobit har namnsdag idag! ♥ Jag tror att han kommer bli en hjälpsam person, precis som både sin mor o far ;) Jag hjälper ju speciellt människor på mitt jobb.. även Dennis som ofta hjälper till med det han kan bidra med.. elgrejer och inte bara det utan mkt mkt annat!
Så tror att Alexander kommer bli en hjälpsam pojke ;)

Just nu ligger han och sover och jag ska ta ett städryck nu! Idag ska vi äta stek (som vi skulle haft igår från början).. ska bli gott och det vet jag att Alexander också gillar ;)

Massa kramar till er!

Tredje advent


God kväll på er!
Just nu sitter jag och kollar på Beck :) Spännande.. fast man har ju redan sett de filmerna :P
Idag har jag gjort väldigt lite.. Började med att Alexander vaknade halv 8.. men Dennis och jag var helt döda, och helt plötsligt utan gnäll så somnade vi alla om till kl.9.30 :D Tackar vi för.. Dennis gick ner med Alexander och jag drog mig en halvtimme till.. vid 13-tiden ville Alexander sova igen och jag var trött.. så tänkte göra honom sällskap med hans power nap.. som visade sig vara i 3 timmar :P
Så mycket sömn har det varit denna dag!
Jag skulle egentligen gjort söndagsstek idag.. men istället köpte Dennis en äcklig kycklingtallrik till mig och kebabtallrik till sig själv. Kycklingen smakade micrad.. inte gott! Så det var inte mycket jag åt.. Men inte kännt mig så hungrig idag..
Dennis har varit och tränat fotboll.. och jag har busat med gulleprinsen! ♥
Nu ikväll har jag skrivit klart julkorten... 23 st blir det.. 1 behåller jag själv och ett ska jag ta med till jobbet på tisdag tänkte jag :)
Snart blir det sängen igen.. drar i ögonen!  Hoppas ni har haft en skön tredje advent!

Kram på er


Familjemys


Idag har vi haft en riktig familjemys dag. Efter god frukost med tomtegröt gick vi ut och tog hän den sista vedhögen! Höll väl på ca 2 h innan vi var klara. Det snöade under tiden! :) Mys.. men inget som la sig på marken. Alexander sov även en stund ute i vagnen :)

Sen gick vi in och började med maten. Idag gjorde vi köttbullar med julmust i och gott potatismos till. Därefter blev det dusch och sen satte vi igång och göra lite gottigott!

Dennis bakade lussekatter (supergoda o fluffiga) och jag gjorde en omgång knäck! Igår gjorde jag även Rockyroad :) Mums! :) Såå gott! Med riktig god 70 % choklad :)

Nu börjar strax "Så mycket bättre"... Ha en trevlig kväll! Kram

Fredagsmys & Idolfinal

God kväll på er!
Nu har precis Idol börjat och vi (Dennis och jag) är i full gång med fredagsmyset! :)
Så spännande med stora finalen ikväll i Idol.. och sista Idol ever tydligen. Detta året har nog varit det sämsta året enligt mig. Vem vinner då?
Spelar ingen roll för mig.. med tror Amanda.. men vi får ju se ;)

Idag efter Dennis jobb åkte vi till Maxi och handlade, och sen har vi lagat mat.. fick bli marinerad kycklingfilé och potatisgratäng idag. Jag har även hunnit göra lite Rocky Road :) Tänkte ta med det till jobbet på tisdag (Lucia) då vi ska ha lite lussemys vid fikat :) Ska även göra ett gäng knäck till! :) Mums!

Nä, nu ska jag skippa datorn för ikväll! Ha en fin kväll med mysigt fredagsmys ;)

Kram kram

Kompisarna i snön ♥


Bjuder på lite utomhusbilder från gårdagen!


Julbak i Eringsboda :)

God kväll på er! Idag har jag & Alexander haft en riktig toppendag hos Jenny, Peter, Alice och Selma i Eringsboda :) Vår årliga julbakdag var idag :) Förra året blev det tyvärr inte av, då var våra sötnosar alldeles nyfödda. Så vi hade fullt upp med de ;) Men detta året var det dags igen! :) Vi bakade ischoklad med mintchoklad, knäck och laktritskola med chokladöverdrag :)
Det blev en liten promenix, jättegod frukost och lunch + fika, var ute lite i trädgården m.m. =)
Och så fick barnen julklappar också :)

Julklapp till Alexander från Alice m. familj :)

Alice öppnar julklapp från oss :)

Fika, mys och bus! ♥

Jenny och Alice :)

Glögg med smak av Lingon/blåbär och provsmakning av vår ischoklad ;)

Skål gumman min!

Det får räcka för ikväll för nu kallar sängen ;) Tack för denna jätteroliga dag! ♥ Massa pussar!

Ute i Snön.. eller ja.. det lilla som fanns ;) Och så dumma Pencelinen! :(


Idag var vi ute en stund i trädgården! Alexander ville känna på den lilla snön som fanns.. lite hade smällt bort då solen stod på. När vi kom in igen var det dags för Alexander att få sin pancelin... han hatar den :( Och denna gången spydde han som bara den! :( Och så blev han ledsen och rädd när han såg all kräk.. stackars pojk! Så det blev av med alla kläder och allt. Sen var det bara att försöka igen att få i honom pencelin eftersom han kräts upp det jag fått i honom innan.

Nu kommer snart Dennis hem och jag ska ta hand om disken. Passa på nu när Alexander sover! :) Puss o kram

Tisdagen den 6e!



Tjenamoss! Här i Karsbo känns det mycket bättre idag! Alexander har inte alls haft så hög temp som tidigare, och är mycket piggare :) Just nu ligger han och sover sin första nap. Har sovit rätt länge faktiskt! :)

I morse när vi vaknade såg vi att det låg liite snö på marken :) Hoppas det stannar kvar och kommer mer. Det är ju på tok för lite att Alexander ska kunna inviga sin pulka! Och det skulle vara såå mysigt om det är snö vid jul ju! Bättre julkänsla kan man ju inte få då!

Idag ska jag nog börja skriva julkorten :) Men ska inte skicka de än.

Nu låter det som att Alexander är på väg att vakna! Då ska han får lunch, sen vet jag inte vad som händer.. hade velat gå en prommis, men jag klarar nog inte det. Har fått problem med ischias igen så då är det bäst att vila. Men ut i trädgården en stund kanske iaf :)

Hoppas ni får en härlig tisdag, så hörs vi kanske sen! Många kramar till er

God natt önskar en sovandes Alexander med ...

mms_img129160780 (MMS)

God natt önskar en sovandes Alexander med rumpan i vädret :-P


Läkarbesök


God kväll på er! Hoppas er dag varit bra :) Har läst att det snöat på många ställen och inte så långt ifrån mig. Men jag har då inte sett en endaste snöflinga! Jag vill me ha snö! Alexander vill inviga sin fina blåa pulka ju! :)

Idag ringde jag ju som sagt till vårdcentralen. Alexander har feber idag med. Så vid 14 fick vi komma till hans barnläkare. Hon lyssnade på hjärta o lungor som lät fint och så sa jag att jag var orolig att han hade öroninflammation då han blivit ledsen om man känt vid ena örat. Så hon kikade och visst hade han det! Mycket i ena örat och början i det andra. Så han fick pencelin han ska ta nu 3ggr/dag i 5 dagar. Hoppas det ger med sig fort så han blir vanliga glada pigga Alexander igen :) ♥

Igår sov han förresten från kl.17-07.40 :O Han var helt utslagen pojkstackarn! Nu är han grinig här. Så nu får det bli medicin och välling o nattning!

Kram på er!

Hej hej!

Sitter och väntar på att middagen ska bli klar nu. Har fylld kycklingfilé i ugn med hemmagjorda klyftpotatis. Hoppas såsen blir god, glömde smaka av den och har hällt den över kycklingen :P

Alexander har legat däckad uppe i sängen sedan 17... vi går inte efter några rutiner nu när han är sjuk. Det funkar inte. Ja han har ju fortfarande inte blivit frisk. Han hade 39.3 vid 17 innan vi la honom då fick han även Ipren. Så imorgon ska jag ringa till vårdcentralen. Han har varit sjuk så länge nu :( Och så är jag rädd att han har öroninflammation för han har ont i ena örat när jag känner där. Men men det får kollas upp imorn..

Annars så ska jag bara mysa nu ikväll.. tända det andra adventsljuset ska jag göra nu till middagen! Har ju inte ätit frukost idag när jag jobbat, annars brukar jag göra det till frukosten. Nu är jag ledig fram till torsdag ska bli skönt :)

Ha det bra! Kramar


Bild från i somras ♥

Sjuklingen sjukare :(


Hej på er! Usch det känns inte alls bra att jag ska åka och jobba kväll och vara iväg till imorgon bitti. Alexander hade 40 graders feber när Dennis kom upp och väckte mig vid 15 idag. Vi har duschat honom svalt och han har fått alvedon och så han fått vara lite naken och svalas ner lite. Nu var den nere på 38,6 så hoppas den minskar nu och inte går upp igen. Fick tips här av en bloggläsare att varva Alvedon med Ipren. Så nu kom Alexanders farfar hit med Ipren (han slutade ändå jobbet)..
Snart ska plutt få välling och nattas. Hoppas han sover gott i natt. 4 nätter i rad har han knappt sovit någonting utan bara vaknat och gråtit.

Om ca en timme ska jag ut i rusket och jobba. Sen imorgon ska jag minsann mysa på 2a advent :) Dennis ska nog baka lussekatter :) Mums!

Kram på er och hoppas ni får en mysig lördag! ♥


Grattis på födelsedagen Pauline! :)

Idag fyller min underbara vän år! Så jag säger STORT grattis på din dag! ;) Massa pussar & kramar från oss! ♥


Dagisbesök och sjukling

Hej på er! Idag har vi varit och hälsat på Alexanders dagis som han ska börja på! Först var det väldigt tveksamt om vi skulle iväg. Han har nämligen hållit på hela natten! Vid  1-tiden fick han en flaska välling men det var inte det som bekymrade honom.. Han vaknade och grät och höll på. Lite senare gick jag ner med honom för att byta blöjan och för att kolla om han hade någon feber för jag tyckte han kändes så varm..
Och jovisst hade han det! 39 grader :( Han fick Alvedon och somnade sen tillslut om en stund till klockan ringde halv 7. Vi kollade tempern då och då var den nere på 37.3.. så vi bestämde oss ändå att åka till dagiset en stund...

Här är innan vi åker..
När vi kom dit bjöds vi på tomtegröt, goda smörgåsar med massa pålägg och julmusik. Det var några föräldrar som kom och två barn till som håller på/ska skolas in :) förskolefröknarna verkade himla goa! Och det var fina lokaler :) Kändes bara bra tycker jag! :)

Här är innan vi åker hem :) Enda bilden jag tog :P

När vi kom hem kollade jag tempern igen och då hade han 38,5.. så efter lite Alvedon gick vi och la oss och sov till halv 12. Man va trött efter 3e natten med lite sömn och så ska jag jobba nu två nätter! Nu har har 38,7... undra om det är var 4e timme men kan ge alvedon till små med? Måste läsa om det!

Nu ska jag se om jag får i Alexander lite lunch, han har ätit dåligt idag! Kram


Trollungen ♥


Min lilla Trollunge äter clementin i soffan! ♥

Imorgonbitti ska Alexander få hälsa på, på sitt dagis- Trollungen! Han ska skolas in i Januari :) Pirrigt! Idag ringde de och bjöd dit oss på tomtegröt imorgon och pappa Dennis ska också följa med :)
Ska bli jättekul att få se hur det ser ut där inne. Jag har bara sett utsidan och det ser superfint ut! Det är totalrenoverat för nåt år sedan efter att det brunnit.
Och fram till Augusti nästa år kommer dagiset ägas av Kommunen. Men då det varit hot om stängning/nerläggning av det så har man bestämt att det kommer bli föräldrakooperativt efter Augusti =) Så det känns himla bra att man får vara mer delaktig!

Kram Hanna


Årets Julkalender- Tjuvarnas Jul

Har ni sett första avsnittet av årets julkalender än? Det går ju ikväll också och jag tycker ni ska se den om ni får tid! Verkar himla bra :) Många av de senaste julkalendrarna har varit riktigt trista! Men denna verkar bra, rolig och spännande.. speciellt för barn då hehe :P

Tjuvarnas Jul Här kan ni se den med en gång om ni vill :) Vad tycker ni om den?

Nu har Alexander sovit läänge! Men varit vaken en kvart. Han hade väl lite att återhämta sig efter natten. Då blev det inte mkt sömn. Han har kommit in i en dryg period nu och i två nätter har han vaknat minst 1 gång i timmen och gråtit. Ändå har han nappen m.m. Så vid 4 tiden fick han tillslut komma över till oss och han fick även en skvätt välling och sen sov han 2 timmar innan han gnydde o hade sig igen.. men det var nog för att Dennis steg upp då och sen somnade han om i sin säng igen!

Kram Hanna


1a luckan i chokladkalendern

När jag var liten och hade chokladkalender var den det första jag smaskade i mig på morgonen :) En liten chokladbit om dagen var riktigt mums! Och alltid olika mönster på chokladen :)
Det var det och julkalendern på svt ;) Nu är ju Alexander så pass liten att han inte intresserar sig så mycket som är på tvn... men chokladen, den gillade han!! ;)

Vi Önskar Er en skön första December! Nu är det verkligen julmånad och jag hade inte tackat nej till lite snö. Alexander vill prova sin pulka!!! Men snön kommer nog i överflöd sen när den väl kommer och julen varar ju ända till påsken eller hur var det?! ;)

Kram kram till er!