Nya rutiner?!

Ojoj... detta var inte det lättaste!
Alexander är jätte- trött... så vi bestämde oss för att prova lägga honom uppe i sin spjällsäng för natten. I vanliga fall sover han varje natt mellan oss..

Vi skippade kvällsgröten och lät han istället få prova Kvällsvälling.. och oj som han drack/åt.. han gillade det.. men 100ml ville han ha sen puttade han bort den hela tiden... han fick även amma från båda brösten...

Men somna verkar han inte vilja. Vi gick upp ca 20.40 och han sover inte ännu 21.35... just nu är det tyst iaf. Han gråter inte just nu.. men ska strax springa upp och kika till honom igen.

Hur ser era kvällsrutiner ut med era småttingar?

Kram


Bilder från trädgården!


Klubb- byte!

För ett tag sen fick Dennis förfrågan om han ville upp i 4an o spela i det lag han en gång började spela fotboll i.. Han var bara 5 år gammal när han började i Torsås Goif.
Och han ville inte tacka nej till att börja spela där igen, för han vill sluta sin karriär i sin modeklubb.. Sen får vi se hur länge han kommer spela fotboll.
Nästa vecka är det träning 3 ggr.. fullt ös! ;)


Han leker gärna med bollen här hemma i trädgården ^^


Idag

Hej på er!
Idag har vart en rätt bra dag tycker jag.. efter frukosten så tog vi en promenad hem till Alexanders farmor o farfar.. fick lite smörgåstårta som farmor Kristina fått hem från jobbet.. Vi var där en stund, innan vi gick hem igen..

Jag invigde min nya träningsjacka som jag köpte på rean.. skön, men det va på gränsen till för varmt... i efm har det varit riktigt varmt ute! =)

Sen kom Alexanders farfar och kusin Hugo och hjälpte Dennis att få upp sista biten byggställning. Vi ska ju byta från plåttak till vanliga svarta takpannor..

Hugo bus

Dennis jobbar på...

Vi har ätit kroppkakor, varit o handlat, ätit glass i Dalskär och så har jag städat i hallen nere och Dennis har grejat lite inne..

Hoppas er dag också har varit bra!

Kram


Bebis & Katt


Byggare Bob

Byggare "Bob" Alexander.. var med och kikade på vad pappa sysslat med innan idag :)
Han (Dennis) har tagit bort dörrkarmen som är mellan hall o gamla tvrummet... en del ska ju bli tvättstuga där så småningom.. Han var visst tvungen att göra detta innan han kan lägga klart listerna här :O
Känns som det är vääldigt många projekt igång nu.....

Sitt egna lilla snickarbälte =)


Dagens Middag!


Dennis o min låt!

Detta blev Dennis och min låt, då han i början av vårt förhållande skickade denna låten på ett mms till min mobil en morgon när jag var på hem från jobbet..
Underbara Dennis! Det har liksom varit vår låt sen dess.. och nu medan jag bytte blöja på Alexander så gick han in på youtube och tog fram låten så jag skulle se den när jag kom tillbaka ;) hihi...


Har du och din käresta en egen låt? Vilken i så fall och hur blev den det?! ;)


MorgonMys!


God morgon på er!
Här har vi varit vakna ett tag, ätit frukost, röjt, kört igång tvätt o disk, gjort Alexanders morgonbestyr och gett han gröt och så fick han äta banan med hjälp av matprovaren..
Vi har hunnit med att busa massor me och jag har dammsugit och varit ute med sopor!
Dennis är ledig och hela nästa vecka har han semester!! =) Det blir det längsta han blir ledig i sommar än så länge.. innan har han bara haft nån ledig dag.. men han ska nog lägga in lite om nån vecka igen.

Idag blir det en inne/hemmadag... Blir väl mest lite plock!

Ha en härlig lördag!

Kram på er


Shopping

Hejsan!
Nu äntligen somnade Alexander.. han har varit vaken i 9 timmar! Han var riktigt övertött! Hos farmor gick det bra idag.. han hoppade över sovandet där.. därför blev det lite fel idag. Men nu ligger han helt utslagen ;)

Idag 2a gången jag lämnade honom kändes det bättre... och efter 2-3h ungefär fick jag träffa honom igen =)

Idag så skulle vi handla lite fredagsgodis och så på Maxi.. men så blev det lite andra stopp me, bl.a. på Babyproffsen, Järnia o TeamSportia..

Hem fick vi en vattenkokare (den gamla har gått sönder), en bok om Skönheten & Odjuret, nya matskedar till prinsen, Lite grejer till tvmöblen så vi kan gömma dvd m.m Dennis fick sig ett par nya Adidasskor och jag en Adidas träningsjacka och present till brorsan som fyllt år!

Nu har vi tvmys!

Hoppas ni har en mysig kväll!

Kram


Matprovare


Idag har vi äntligen köpt en "matprovare" till Alexander. Har kollat på den många gånger, men aldrig köpt den!
Men idag fick den följa med hem och Alexander bev stormförtjust i den! Han fick smaka äpple idag i den och oj som han har smaskat och bitit!
Imorgon ska han nog få smaka banan eller vattenmelon =)

Kram


Wilma hos veterinären


Wilma är i rummet och väntar på att veterinären ska kika på henne.

Han kollade på henne hur hon gick.. och hon gick jättefint och verkade inte göra ont då. Men sen skulle han känna på henne så gjorde det jätteont och hon skrek..
Så han bestämde direkt att hon skulle röntgas.. och för att göra det fick hon en spruta att sova på..

Nu börjar hon bli lite wierd i huvudet och trött ;)

Lite otäck bild kanske.. men hon sussar så gott här. Och hon skulle bara röntgas... Och så klippte de klorna när hon ändå var nersövd och tog tre små fästingar vi missat vid armhålorna...

När de kikat på röntgenbilderna kunde de se att det inte var något fel med hennes höft (kändes jätteskönt!) utan konstaterades att det bara var en muskelsträckning som hon har ont av. Så nu gäller vila och lite medicin i 2 veckor.. sen kan vi smått låta henne leka igen.

Sen fick hon en spruta för att vakna... Här håller hon strax på och vaknar =)

Så skönt att det gick bra! Vi har varit lite oroliga att det skulle vara nåt allvarligt eftersom hon haft så ont.
Nu ligger hon här och myser!


Veterinären idag!

God morgon!
Idag kl.13 fick vi en tid för Wilma. Både Dennis och jag är ju nervösa och hoppas det kommer gå bra.
Jag låg och tänkte i morse fall det var så smart att Alexander skulle med dit. Det är ju massa bakterier o skit där.. plus att han kanske skrämmer elr stressar upp andra djur som är där. Alla är ju inte varna vid barn. Och Dennis ville att vi skulle åka själva och att jag ska följa med.
Det betyder ju att jag måste lämna bort Alexander till farmor för andra gången :O
Hade jag inte riktigt planerat :( Men känns skönt att jag redan haft debuten. Får hoppas att det går lättare idag. Jag är ju inte lika skräckslagen, men jag avskyr fortfarande bara tanken om att lämna bort honom.

Aja.. nu får jag hoppa in i duschen!
Måste ju packa ner lite saker till Alexander me ju.. hm hm...

Uppdaterar senare!

Kram


Just nu!


Diggar hans sovstil ;)
Vi vuxna kollar på Sommar med Ernst och ska snart fixa lite kvällsmat. Alexander vaknar nog snart och då ska han få kvällsgröten innan vi går upp o nanar!

Ha en mysig kväll!

Kram


Klappa händerna när du är riktigt glad!

Alexander har ju lärt sig att klappa händerna. och han börjar alltid klappa händerna när man sjunger den låten för honom! Fast idag började han visst i mitten :P Ni behöver ju inte mobba Dennis och oss för våra sångröster nu tack :P haha


Spring i benen! ;D

Haha så roligt i slutet av filmen när han börjar springa :P



och en filmsnutt till....... :)


Magen ;)


Haha hittade denna bilden på mig o magen... då var det bara två dagar kvar tills Alexander kikade ut till oss <3 Vilken mage man hade alltså! Min mage växte väldigt sakta i början av graviditeten.. men efter v.30 så växte den i raketfart tyckte jag =) Man blev tyngre o allt med otymplig. Det var svårt att böja sig, vända sig i sängen, resa sig upp. Riktigt tugnt var det. Ryggen värkte, det gjorde ont i revben och höft... för att inte tala om hur kissnödig man var jämt! ;) Men fy bubblan vad jag saknar gravidmagen <3 Det var en helt underbar upplevelse att få bära på ett barn!
Jag är så lycklig som fick denna otroligt fina gåva! Världens finaste Alexander!


Klåfingrig


Alexander blir allt mer klåfingrig.. Han ska va på allt som är på soffbordet.. Speciellt Dennis dator som står där :P Han ska va på katternas klätterställning, så han blir full med hår.. han har tom klättrat upp några steg på stegen som är där! Innan när jag satt och gav honom gröt så vände jag mig för att hämta papper.. och då lyckades han så klart riva ner min nya kamera med en rejäl duns i golvet. Först blev jag rädd o trodde att det va Alexander :S Lät ju väldans.. som tur var så var det ju inte det och kameran gick inte sönder phew!!

Kram på er


Gos

Idag har Wilma fått massa gos från Turbo

Håller tummarna att allt kommer gå bra imorgon för Wilma... idag har hon inte sagt lika mkt att hon haft ont.. men lite dock! Acira är fortfarande hos Dennis föräldrar och får stanna där tills tidigast imorgon.


God Morgon!

God morgon på er!
Idag gick jag upp vid 8.00 för att ringa till veterinären om stackars Wilma. Vi fick en tid imorgon kl.13.. stackars tjejen ♥ Eventuellt blir det röntgern me då, för o se varför hon har fått så ont i höften.
Hoppas på det bästa!

Regnet öser verkligen ner idag.. till o med så  mycket att jag vaknade av det innan, så jag fick stänga till fönstret. Alexander ligger fortfarande och sover. Och jag har kört igång en maskin tvätt. Tänkte ta och städa lite grann till sen.. det gör man aldrig för mkt :P



Kram


Grillkväll hos grannarna


Min systerdotter Amanda (Alexanders kusin)

Dennis

Jag fick ett glas vin.. smuttade typ 5 munnar.. sen fick Agnes resten ;) Första alkoholen jag smakat på eeeevigheter!

Agnes och grillmästaren Tony (Amandas pappa)

Kusinerna leker

Hunden Nelly tyckte att Alexander skulle bli fin i håret ;)

Bus!!! De leker jättebra ihop.. men så e de ju syskon me.. fast från två olika kullar..  (Acira som är närmst är vår och Nelly som är längst bort är deras som kom till världen året efter vår byracka ;) hihi)..

Amanda & Agnes
 
Tony

Glad Dennis ;)

Tony

Tack för en toppenkväll med god mat!!! :)

Kram


Outfit...

Ikväll har jag sett ut så här... Jag älskar mina jeggings.. såå sköna, som mjukisbyxor ;) 

Jeggings/ jeansleggings från JC
Linne från H&M
Kofta från Sisters
Converse


Veterinären! :(

Vår fina Wilma har fått ont i sin höft, så ont att hon har skrikit när hon gått/ rört sig idag :( Vi märkte det igår.. och idag var det ännu värre. Så imorgon får jag ringa till veterinären :( Så jobbigt att se henne ha så ont. Vet inte vad hon får för dom :(
I natt får Acira sova borta, så Wilmas höft inte belastas på minsta lilla vis då Acira är väldigt lekfull.


Onsdag!


Hej på er! Idag har inte hänt så mkt än... Alexanders blöja höll inte tätt i morse.. så kan kissade dessvärre ner sig i sängen. Så det blev renbäddning.
Dennis kom hem en sväng från jobbet, då han hade vägarna förbi..

Vid 17 tiden är vi bortbjudna till våra grannar (min systerdotters pappa.. och min söta systerdotter är även där).. så vi ska äta grillat och lite så. Hoppas att vädret håller i sig.

Nu har jag en fiskgratäng i ugnen till mig.. och ska passa på att ge Alexander lite yoghurt innan den blir klar..
Så vi hörs sen elr imorgon!

Ha en bra dag!

Kram


Att leka tillsammans.......


Under sin korkek..........


Här sitter min prins under sin korkek... eller snarare äppelträd :P

Hemskt vad han har börjat tykännas nu på sistone... speciellt för män (förutom Dennis då).. Han börjar lipa så fort han ser en annan man.. morfar har hela tiden gått bra.. men tex farfar, och sina farbröder, Henrik (i början)... och Arvid (i början)...
Idag kom farfar förbi.. och jag satt och gav Alexander gröt.. och Alexander tryckte sig mot sin matstol och satt blixt stilla och såg helt förskräckt ut! Haha såg faktiskt roligt ut! Han följde farfar och släppte honom inte med blicken... det såg ut ungefär som om han sett ett spöke :P hehe...

Nåt han med gör hela tiden nu är att klappa händerna... igår kväll gjorde han det hela tiden, även när vi skulle lägga oss så låg han och klappade händerna tills han somnade typ....

Han går jättebra nu med gåvagnen också, jättekul att se..

Han är lite okoncentrerad när han ska få mat/gröt... vänder sig hela tiden och ska kolla på allt annat som är mkt intressantare.

Nu ligger han och sover.. så jag ska ta och städa lite..

Ha det bra! Kramissar


Barfota på gräset


Alexander tycker verkligen det är kul att gå med sin Gåvagn! Det fick han även göra ute idag.. skönt att få gå barfota på gräset! :)


Besök från Spanien!!! :D

Hej!
Idag fick vi oväntat besök.. jag o Alexander!
Min kära vän Arvid (som numera är bosatt i Barcelona.. sen nåt år tillbaka) kom och hälsade på!
Ååh vad jag blev glad och överraskad!
Han stannade inte så länge, men vi hann sitta ute och prata en stund innan han skulle köra inåt stan för att segla!


Ute

Idag har Alexander busat ute på gräset i sköna väret! Så skönt med en sommardag i juli... har ju varit mer som höst! Dessvärre funkar inte blogg.se med att ladda upp bilder just nu verkar det som. Men 3 st bjuder jag på så länge! =)

Lille Alexander med fotbollen

Min sötis


En tyst minut..........


Ett tänt ljus och en tyst minut höll vi här hemma idag kl.12.00

Det är helt ofattbart att en människa kan vara så ond och döda så många människor.. helt oskyldiga människor.. därav många barn! Det är så tragiskt det som hänt i Norge! Man finner liksom inga ord till det....

Det minsta man kunde göra idag, som tillsammans med många andra hålla en tyst minut för Norge och för alla de drabbade. Deras familjer som inte längre är kompletta, alla vänner...

Det är en ren tradegi!

:(


Bättre än McD


Mc Donalds skit hamburgare kan slänga sig i väggen!
Vi köpte hem Scans Bistro hamburgare.. Skitgod!
Men jag orkade inte ens äta upp hela min!
Nu är jag proppmätt!

Kram


Skogsmullar


Idag åkte myskläderna på!
Sen bar vi (Dennis, Wilma, Alexander & jag) ut för svampplockning!!!
Tror ni vi hittade några??

Oh yes!

En jäkla massa faktiskt! Kantareller.. =)

Vi var iväg i flera timmar.. fick amma Alexander i skogen en gång, annars sov han mestadels av tiden!
Dennis kollade kartan på nätet nu och räknade ut att vi har gått 1,5 mil!

Så jag vet en som kommer ha träningsvärk imorgon ^^ Me!!
Här är alla kantareller!

En hel del ;)
Lite hallon o blåbär blev det me... men bara några styckna! :)

Nu ska jag bara sitta i soffan ett bra tag ;)

Kram!


Mys-Grill-Kväll-Med-Bästaste-Pauline-Med-Familj!

Hej på er!
Oj vilken trevlig och mysig kväll det blev igår!!
Min kompis Pauline, hennes kille Henrik och deras söta dotter Molly kom hit!
Med sig hade Molly en 8 månaders present till Alexander.. så gulligt, tack så jättemycket!! Det blev grillat, fika, ost o kex m.m.

Söta Molly har precis fått i sig lite mat!

Maten! Vi bjöd på grillad fläskfilé, potatisgratäng, rödvins- och grönpepparsås, kokta grönsaker och sallad, samt vitlöksdressing och gelé.

Massa bilder ;) Tack för en toppenkväll mina vänner! Vi hade jättetrevligt! <3

Pussar & Kramar


Ikväll!


Den här gamla klänningen/tunikan från Sisters Points åkte på idag!

Om ca en timme kommer älskade Pauline med familj hit! :D
Vi ska grilla, och äta gott hela kvällen.. killarna ska dricka lite öl är det väl tänkt..

Ska bli en rolig kväll!

Puss & Kram


Dagens Outfit


Så här ser Alexander ut idag! Lite höstinspirerad faktiskt... men man får ju den känslan av detta väder!
De fina kländerna är köpta på Ica Maxi.. tro det elr ej! ;)


Alexander 8 månader ♥

* 7 månader och 4 dagar gammal så ställde han sig upp helt själv med stöd mot en vägg
* Ställer sig upp själv hela tiden
* Den 30/6 7 månader och 1 v gammal så kröp han sina första riktiga krypsteg!
* Sätter sig själv hela tiden nu
* Börjat fnysa o rynka med näsan
* Använder nu stl.4 i blöjor
* Går riktiga steg när man håller honom i händerna
* Kryper mestadels hela tiden.. hasar sig fram om han vill fram fortare
* Äter större portioner mat
* Ammar fortfarande, ibland på dagarna, men mest vid nattläggningen och på natten samt morgonen innan vi stiger upp
* Kan förflytta sig runt tex soffan när han står och håller i den
* Kan gå lite med sin gåvagn =)
* Ogillar när man går ut från rummet där han är
* Dricker vatten från pipmugg
* Älskar fortfarande sladdar, tex till dammsugaren
* Har fått mörkare ögon.. brun/gröna
* Börjar ana lite lockar i håret =)
* Dagen innan sina 8 mån så var han utan mamma för första gången i flera timmar. Farmor o farfar hade honom medan mamma o pappa var på bio =)
* Har stl 62/68 i kläder


8 Månader


Idag blir denna prinsen 8 månader!
Grattis till dig älskling!


Bridesmaids


Jag ger denna filmen 4 brudtärnor av 5. Mycket skratt, och även liiite snyft (om jag nu inte va extra känslig idag på ensamtidsdebuten :P ) Helt klart sevärd!


Vår första ensamtid!

Hej vänner!

Ja idag var det då dags för min ensamtidsdebut och första gången för Alexander att va borta från mig i flera timmar. Ungefär 5h utan min älskling blev det.

Vi körde och lämnade Alexander hos farmor och farfar och faster Jonna.. och stannade där ett tag själva innan.
Sen blev det lite kramar o gos innan vi skulle åka.

Vinkade till Alexander och när vi svängde ut på vägen så kom tårarna!! :( Usch va det kändes i mitt hjärta! ♥

Först så körde Dennis och jag till Sportbaren i Lyckeby.. de har jättegod mat där. Vi åt två rätters...

Min snygging

Jag... hade inte på mig nåt spec mina jeggings, ett långt rosa linne och denna grå tröjan och mina converse.. en vit stor väska rotade jag fram ur garderoben nu när jag inte kunde ha skötväskan..

Förrätten- Vitlöksbröd med aioli och svarta oliver

Varmrätt- Plankstek

Yamyam!!

Sen blev det bio.. och den var himla bra! :) Tänkte mkt på Alexander såklart.. men jag kunde koncentrera mig ganska bra på filmen tycker jag.

Ett stopp på Maxi innan vi körde och hämtade vår älskling igen. Det hade gått bra.. trodde ju inget annat.. han hade ätit bra och sovit en timme, bytt blöja två ggr och lekt en massor. Letat upp varenda sladd i huset :P

Det var så underbart och se hur glad han blev när vi kom för att hämta honom! Han sken upp och sträckte ut armarna när jag lyfte upp honom. Och så gosade vi massor! ♥

Himla skönt att ha detta gjort.. som många har skrivit så är nog första gången värst. Förhoppningsvis går det lättare nästa gång..

Tack för all peppning från er! =)


Sänder många tankar till de hemskheter som hänt idag i Norge! :(


Ensamtid! Nu har älsklingen och jag åkt i...

mms_img802986433 (MMS)

Ensamtid! Nu har älsklingen och jag åkt ifrån älskade lilla Alexander. Men som är i goda händer. Blev några tårar minsann.. buhuu! Skriver mer om kvällen sen! Kram


Idag gäller det!

God morgon!
Ska jag vara ärlig hade jag lite svårt att somna igår.. inte på grund av åskvädret.. utan för vad vi ska göra idag!
Vi ska ju ha vår ensamtidsdebut (ryser när jag hör ordet)...
Jag tror det kommer gå bra, men fy vad jobbigt det kommer va.
Jag är en person med väldigt stort kontrollbehov med... och det gör ju inte saken lättare. Att bara kunna släppa sin älskade sons till några andras händer!
Inte för att jag inte litar på hans farmor o farfar.. de är jätteduktiga med barn.. men just att det nån utöver mig typ... Jag har ju ingen kontroll då längre! Uschanamej!

Men jag får försöka tänka på hur kul det kommer bli att gå på bio!! Vet inte när vi gjorde det sist..
Nu ska jag börja packa ner Alexanders saker till en början, så det är klart!
Och sen ska jag göra mig fiiin :D

Kram på er och önska mig lycka till!!!


Alexander går själv med gåvagnen! :D


Älskade lilla Alexander går alldeles själv med sin gåvagn!!! Titta så glad han blir när han var så duktig!

Det värmer så i våra hjärtan att se vår son bli så glad!


Första Gången!

OMG! OMG!= Oh My God! Oh My God!

Imorgon ska jag bjuda ut min älskade sambo, fästman, far till Alexander på BIO!
Första gången som jag ska va utan Alexander i flera timmar! Hur jag ska överleva?! - Ja fråga mig inte!
Det blir vår debut som föräldrar... vår ensamtids debut! (låter läskigt!)

Jag vet att han kommer ha det bra där han ska vara de timmarna vi är iväg- hos farmor och farfar och faster Jonna.

Jag har tänkt på det länge länge att någon gång måste bli den första! Jag har bara varit utan Alexander i 40 minuter innan, och det var när vi dukade o grejade i lokalen inför hans dop... Och om två dagar blir han 8 månader!
Ni får verkligen puscha på mig nu, så jag inte bara bangar ur imorgon!

Jag har redan bokat platser till denna filmen:


För hoppningsvis är den rolig (jag gillar iaf trailern..) så att tiden går fort.. den varar ju i över 2h!

Kan ju tala om att Dennis blev bra snopen och glad över denna överraskning! Det trodde han liksom var bottom denna värld... och jaaa... nästan! Men nä nu jäklar anamma! Det är ju "bra" för Alexander med att va utan sin mor en stund (säger folket runt om kring).. Men jag har inte känt mig redo förrän "nu?!" om jag ens gör det nu!

Så jag är hemskt tacksam om jag får lite stöttning, puschning, peppning och allt vad det heter från er nu!!!

Kram på er

♥ Love ♥ Friendship ♥ Love ♥


En bild säger mer än tusen ord.....


Beroendeframkallande!



Hej mina vänner!
Sitter lite vid datorn nu medans Alexander sover. Jag är med himla trött. Men jag jag mig själv att skylla.. laddade ner ett spel till min mobil igår "The Sims 3".. spelade alltid Sims spelen förr.. och det är lätt beroendeframkallande och svårt att sluta spela när man väl börjat.
Låg i sängen och spelade till kl.02 och sen vaknade jag vid 7-8 någongång och forsatte efter jag ammat Alexander. Och då hade han ändå ammat vid ca 4-tiden me. Sen var klockan helt plötsligt 11!!! Så då tyckte Alexander att det räckte och ville stiga upp och ha gröt och små smörgåsbitar (eller jaa.. det ville han väl inte ha, men han fick några för jag måste träna honom på lite mer bitar.. han klöks ju så av mat med bitar i.)..

Jag måste minsann få lite nytta gjort här hemma med.. typ som att tvätta! Och ta fram till dagens middag vad det nu blir idag?! Vad ska ni äta?
Imorgon har Dennis en semesterdag! Härligt!

Ha det så bra! Kram


Takläggning

Hej på er!
Oj vad vi har flängt nu! Satte oss precis i soffan.. Dennis hade lånat hem firmasläpet idag, för han skulle hämta hem en byggnadsställning han får låna nu när vi (LÄS: han!) ska lägga de nya takpannorna på huset.
Vi måste bara vänta på lite bättre väder!

Sen tog vi ett snabbstopp på Mc Donalds för att få lite i magarna.. Jaa inte Alexander då.. han äter ju inte det :P Han fick mat innan, så han var mätt. Sen körde vi till Hemmakväll köpte godis och hyrde 3 filmer.. ska inte se de ikväll dock.. vi har ju en vecka på oss :P Men godiset kunde vi inte låta bli :P


Mammas dator är intressant! ;)

Filten måste smakas på.. liksom allt annat ;)

Värsta busen!!! ;D

Mjuka härliga kläder har han haft på sig idag.. Sköna mysbyxorna från Newbie!


Regnskyddsbus


Igår fick Alexander tag på regnskyddet till vagnen.. och pappa Dennis tog några kort på Alexander när han busade där en stund! =)

En redig busepojk är det vi har! ;)


Dagens Outfit


Inte världens snyggaste outfit... men den va skön att ha i detta sköna väder vi fick idag =)
Jeans-shorts från VeroModa och linne från H&M, Ullared- skärp :P


Besök! :)

God kväll på er!
Oj vad tiden har sprungit iväg idag!! Har varit en riktigt rolig dag, då vi fick besök av Jenny och Alice! =)
De kom vid halv 11 typ, blev lite gröt för kidzen. Sen frukost för oss! Trevligt med frukostsällskap! :)
Vi gick en liten promenad och har fikat på glass och coctailfrukt, massa lek o bus så klart, vi plockade lite vinbär i trädgården som Jenny fick med sig hem, vi har tagit massa kort, sen gjorde vi tacopaj och åt! Nu är man trötter efter en mysig dag!
Här kommer en hop med bilder :)


Tack för en rolig dag (som alltid ;) hihi)!


Seashells


Fina snäckorna jag plockade i Skärhamn


Skinande rent!


Hejsan svejsan!
Här i Karsbo har jag städdag idag! Håller på med badrummet... skurat duschdörrarna, badkaret, toaletten...
Ska snart ta handfatet och torka av vid spegeln och skötbordet och sen är det "bara" golvet kvar!

Har använt riktigt starka rengöringsmedel, så jag ville inte ha Alexander där :/ Är ju inte bra för honom att andas in det.. Så han får faktiskt vara i resesängen i hallen med massa leksaker... Han har tyckt att det varit ganska ok.. och nu har han sovit där i ca 1h...

=)

Gosen innan han somnar


Nä nu måste jag fortsätta!!!

Kram på er


Tiden går så fort!


Tänk så liten prinsen var här! Bara två veckor gammal.. nu är han snart 8 månader! Shit tänk snart ett år och ingen bebis längre! :( Vilken ångest man får ibland när man tänker på det.
Men mest det här med att snart börja jobba..!
Idag har vi skrivit in lite fler föräldrar dagar...Vilket knäppt system de har på försäkringskassan alltså! Usch ameja!

Nu ska vi faktiskt snart upp o nana!

Puss o kram


Gladis


En nyvaken glad liten pojke

Jag sitter och leker lite med kameran. Och jag är väldigt imponerad.. min gamla lilla digitalkamera får allt åka i lådan ett tag ;) Men måste öva nu för fullt för att få så fina bilder som möjligt!

Usch som det regnar ute! Och inget kul går det på tv och nån nytta känner jag inte för direkt :P
Vad hittar ni på idag?

Kram


Söndag

Hej igen vänner!

Igår blev det en rätt mysig avslutning på den rätt dryga dagen/kvällen.. Alexander fick bada med oss i bubbelbadet. Han älskar verkligen det =)
Vi kollade på film också, sen la vi oss vanlig tid. Var skönt faktiskt.

Idag åkte vi till Kalmar och jag fick en present av Dennis som jag så länge velat ha. En systemkamera. Tack så jättemycket älskling. Den kommer användas flitigt, det vet du nog!

Det blev en Canon EOS 60D, med ett objektiv på18-55mm, samt ett extra objektiv lite mer till inomhusbruk.
Ska verkligen bli jättekul att lära känna min nya kamera.

Efterråt stannade vi till i Torsås och tog oss lite skräpmat.. Va himla gott idag faktiskt.
Nu ligger Alexander och sover. Hans farmor och faster o kusin Hugo kom hit. Tur att han inte vaknade, för han behöver sova.

Nu blir det bara att slappa.. vet inte fall Denne ska lägga några lister till idag elr vad han har tänkt sig.

Kram på er och ha en skön söndag!


Engman


Hej vänner!
Här är en hälsning från min "lilla" katt Engman!
Nu ska husse o matte o Alexander snart till Kalmar och kika på kameror! :)

Puss & Kram


Lister


Idag har Dennis som sagt börjat med golvlisterna i vardagsrummet.. och shit vilken skillnad det blir!
Det blir mer ett "rum" av det hela..

Dock så har vi mycket kvar.. mer än hälften! Men det ska nog snart bli klart, men inte idag =)


I sin egna lilla värld...


I sin egna lilla värld... ♥

Alexander är för go när han leker.. Men det han tycker bäst om nu för tiden är att ställa sig upp mot soffan.. och alla sladdar me så klart och grejerna till tvn (dvdn m.m).. och strumpor gillar han också :P

Nu så har han inte hasat någonting i stort sätt utan kryper mest dit han ska. Om han inte har himla bråttom ;)


Slödag!


Torskfilé, vit sås, potatis och grönsaker

Det fick det bli idag denna seega lördag! Har inte riktigt vaknat än känns det som..

Dennis började med listerna innan.. men han hade lite svårt med vinkeln.. så han ska prova med sin större sågmaskin nu.. se om han kan klura ut det.

Idag kommer inte hända nåt speciellt.. det är festivaler o grejer idag.. men båda kostar rätt mkt pengar, så det är inget vi vill slänga pengar på just nu.. Så det blir en riktig hemmadag! Himla skönt när man är så seg me! :)

Kram



Detta är verkligen en mysig tid nu. Alexander är verkligen mammig gosepojken. Han vill kramas, sträcker ut sina armar och vill komma upp till mig, när jag står tex i köket kryper han efter mina ben och reser sig upp och håller i det. Jag är så tacksam att vi tillslut lyckades med ivf försöken och bli gravid!
Den finaste gåvan!


Fredagsmyyys!


Här i Karsbo har vi nu fredagsmys!!! Godis, tända ljus, och Postkodskampen är det som gäller ;)
Önskar er alla en mysig fredagskväll!!

Puss o kram


Bättre koll


Jag har tänk länge (men aldrig fått tummen ur) att skiva ner Alexanders tider.. speciellt då han sover och äter.. Jag vet ju att det är ungefär samma.. men jag tror det är lättare att planera saker och ting när man har större koll på det. Så jag ska se om jag inte kan skriva ner några dagar..

Nu har jag ju skrivit lite extra med.. men det är lite skitsamma.. då han inte sover elr äter gör han ju så klart nåt annat som att leka! :P

Nu är klockan typ 11:50 Så nu börjar det nog bli dax för en "nap"...

Kram


God morgon!


God morgon önskar Alexander till er!

Ganska så nyvaken gosse här.. Vi har gjort morgonbestyren och nu e det lek som gäller. Om en stund blir det frukostgröten! :)

Idag ska Dennis köpa hem listerna :D Och ikväll ska vi äta Tacos... det är väl ungefär det som är planerat!

Ha det bra!

Kraam


Framtida polis?

När Alexander döptes fick han en alldeles egen polisbil ;) En Bobby-Car!
Nu sitter jag i soffan och vilar.. för jag har kört runt med honom nu massa varv! Phew! Måste få upp min kondition ;D
Han tyckte det va skitkul iaf!


Söta lilla du! :)

Hej på er!
Nu har Alexander precis vaknat och jag har precis ätit middag.
Dennis jobbar ett tag till..

Har inte gjort nåt vettigt idag typ.. kört igång en maskin tvätt o tömt kattlådan och gått lite med golvmoppen..
Snart är det dags för Alexander att äta mat. Han brukar äta runt 17-tiden.

Sitter och kollar på Alexander nu när han leker på golvet så sa jag "Du är så himla söt" till honom.. så tittar han på mig och skiner upp med hela ansiktet... Kom allt en tår.. han är så fin min kille.

Nu är han här vid fotänden vid soffan.. han reser sig upp och står och håller i sig där och kikar på mig ;)
Jag tror han vill kela elr leka lite nu innan maten!


Här är innan idag

Nu ska jag va social med hjärtat!


Allmänt vardagsbabbel


God morgon på er!
Igår förmiddag var det verkligen jätteskönt väder!
När vi satt och skulle äta smörgåståran hos mamma igår så började det regna...
Idag öser det verkligen ner!

Rätt mysigt ändå.. för jag har inga som helst planer på att gå utanför dörren idag!
Jag trivs himla bra här inne :)

Det ska tydligen bli trist regn väder nu ett par dar...
Så igår var Dennis jag o Alexander på ByggMax och kollade ut lister till vardagsrummet!
Så till helgen kommer vi nog köpa dem, samt sätta de på plats! Jippiiee iså fall! :D

Sen är detta rummet näääästan klart! Det är lister, sista elen till de små spottarna i valvet + en tryck-knapp, göra klart valvet plus spottar i det in till gamla tv rummet och en bräda innetak... sen är det helt klart.

Förstå vilken lycka det är för mig då det blir klart! Då är detta det enda rum som är heeelt klart i hela vårt hus med 159 kvm byggyta! Fast detta är ju ett rum på 60 kvm.. så sen kan man räkna ner ;) Då e det bara 99 kvm byggyta kvar ;) hihi

Vi har iofs övervåning med.. men jag vet inte hur man räknar ut boytan då vi bor i 1 1/2 plans.

Aja nog om babbel.. nu får det allt bli lite frukost!

Kram


Min humor! ;D

Hihi måste berätta en sak *fniss*

På Ullared besökte jag toaletten.. och när jag kom ut från toan så hade dennis gått in på toan när han höll Alexander (vi hade inte vagnen just då)...

Så frågade jag Dennis högt och tydligt så han skulle höra mig....

Jag- Är du på toa?
Dennis- Ja
Jag- Behöver du hjälp att hålla honom.........?

Tänkte till lite, innan jag snabb fortsatte med ett gapskratt...

Jag- Alexander alltså!!! hahahaha ;-D

Där fick vi oss ett gott skratt!

Typiskt min humor!

Haha!


Mys med min son!


Mamma 60 år!!!!

Tissel o tassel fix och don!
Det har det varit nu ett tag mellan oss syskon :D

Vår mamma har fyllt 60 år och firade detta med sin gubbe på Mallorca!
Så idag var den STORA överraskningsdagen för oss barn!

Jag invigde min älskade klänning!

Med smörgåstårta, blommor och presenter kom vi gåendes och sjöng "Jag må hon leva" högt som bara den! Det skulle ju höras och vi hade ju ingen aning om vart hon befann sig.. inne eller ute i trädgården!

Bilarna hade vi parkerat ovanför backen så hon inte skulle höra oss innan ;)

"Jag mår hon leva, jag mår hon leva.......!!"

En vääldigt chockad och överraskad ogräsplockandes mamma mötte vi i trädgården! :D

hihihi ;)

Goda smörgåstårtan som Annika gjort

Fina kortet som Jenny scrappat.. innehöll presentkort på Doc fish, samt två biljetter till Picknickfestivalen i Karlskrona med massa roliga artister.

=)

Mitt lilla hjärta var med och firade sin mormor

Alexanders kusiner

Syrran, zacke, dev och Alexander

Jag hade bakat en kladdkaka =)

Mumsar!

Har varit himla rolig dag det här! Mamma blev verkligen glatt överraskad!
Så kul när hon minst anade det så dök alla hennes barn upp!


Grattis mamma 60 år (i efterskott)!


Dagens outfit

Kör en dagens outfit, när jag för en gångs skull inte har mjukiskläder på mig ;D

Klänning- BikBok
 Leggings H&M
Skor- Skopunkten


Hihihi ;)

Hej vänner!
Jag är i full gång och gör mig lite fin! Man får passa på lite i lugn och ro när Alexander sover.
Idag blir en rolig och spännande dag! :D

Ni får kika in i kväll igen, så får ni veta vad jag/vi har hittat på...

Hehe låter ju som om vi skulle gifta oss :P Men det lär dröja lite till :P

Min rackarunge ;)


Kristall


Här är min nya kristall-lampa! Älskar den verkligen!
Blir såå fint ljus från den!

I fönstret ser ni nya fönsterbelysningen.. dessvärre var ju skärmarna försmå... men de får sitta där så länge ;)


Grill!


Ikväll blev det lite grillat. Alexander faster kom och gjorde oss sällskap! Kuligt! :D
Gott var det med!

Min glada prins


Sen tog jag med mig Turbo ut för en liten kvällspromenad i trädgården.. Där plockade jag lite smultron =)
Nu ska jag snart sätta igång och baka...
Imorgon blir en rolig och spännande dag! Det får ni läsa om mer om imorgon! ;)

Kram


Wow uppträde!


Måste bara visa detta grymma liveframträdande av Beyonce!
Hon är ju verkligen grymt duktig! Detta har hon nog övat 1000 tals ggr på ;)


Min lilla ödla ;D

Alexander kryper på som bara den nu.. men i vardagsrummet där vi har så stor yta brukar han mest hasa sig fram.. för det går fortast då ;D
Hans farmor o farfar skrattade så och blev så imponerade på sättet han hasar... som en riktig liten ödla ;) De hade aldrig sett nån hasa så och så snabbt?!


Lite fler bilder från Gekås-shoppingen!


En pyjamas, en kortärmad skjorta, en tröja och två par mjukisbyxor..
Gick på 250kr

Jag köpte två scarfsar, två bh´s med trosor till, två hipster, två baslinnen, två flätade skärp och en t-skirt.
Allt är inte med på bild.. allt det gick på 600kr..

179kr för nya taklampan.. förutom glödlampan som kostade 15kr och själva upphänget 30kr

Jättefina ljuslyktor till vardagsrummet med söta änglar som hänger.. 20 kr för båda =)


Tack Ann- Christin! :D

Pappas sambo Ann-Christin är så snäll!

I söndags när vi körde hem från Ullared så tog vi nåt annat håll.. så helt plötsligt var vi bara 10 minuter ifrån Bräkne- Hoby.. Så jag ringde hem till pappa och frågade om de var hemma och om vi fick titta förbi.
Det var perfekt med eftersom Alexander började bli hungrig, så han fick äta en burk mat där =)
Och vi fick gräddbullar och läsk! Gottigt värre!

Sen kom Ann- Christin fram med en present till Alexander! :D
Hon har lagt ner jättejobb för att sticka denna superfina och härliga olle till honom!
Den är från ett år.. så det blir ju perfekt eftersom han blir ett år i november!



Tack så hemskt mycket! Den kommer användas flitigt!


Ullared!

På Väg hem från Skärhamn i söndags så passade vi på att bränna lite pengar på Gekås i Ullared!! :D
Gud så kul det var att shoppa! Var ju faktiskt längesedan!

Och det blev ju inte lite i vagnen..


;)

Här är allt! Jissus vad grejor!

Vi köpte lampor till alla fönster.. fast skärmarna var försmå typiskt nog :( köpte en lampa att ha ovanför soffbordet, samt en kristallampa över bordet ni ser (elr inte ser haha) på bild, Några baslinnen, lite underkläder och t-skirts, hundben, dricksglas, leksaker, lite kläder till Alexander (fanns inte så mkt), en spegel till bilen så jag kan se Alexander när jag kör och han sitter där bak, en soffkudde, scarfsar, skärp, biltvätt grejor, usb minnen, ljuslyktor, nya köksknivar, en skål, målarpenslar/rollers till huset, godis...... jaa... m.m. m.m.
En himla massor! Och kul var det trots allt folk ;) Men inga köer iaf! :)

Kram


Skärhamn Part Six

Lördagskvällen blev riktigt mys!
Först så fikade vi på uteterassen i sommarhuset.. barnen fick lite mat i derar magar.. medan vi andra åt daimtårta..


Sen blev det lite fix och don för sen blev det ett resturangbesök här:

Haddocks heter restaurangen vi besökte... en sjörestaurang ;)
(bilden togs på fredagen)

På Restaurangen:

♥ Dennis och jag ♥

Jenny & Peter

Dennis och jag tog hamburgare.. låter kanske inte så märkvärdigt, men det va mest fiskrätter sen :P

Jenny och Peter åt Fiskgratäng med "Dagens fångst"

Min prins!

Sötaste lilla Alice

En glad kille!
De var verkligen jätteduktiga inne på rastaurangen!

Fiina familjen!

Och min fina familj!

Och slutligen:

Det röda "lilla" huset i mitten är Jennys fasters sommarhus och det var där vi bodde dessa dagarna :)

Tack till Jennys faster Kerstin att vi också fick komma och njuta av ditt sommarhus och underbara Skärhamn!
Samt till Jenny, Peter och Alice att ni ville att vi skulle komma upp till er!
Och självklart till svärfar/ Alexanders farfar som såg till att katterna o hundarna fick mat o lite sällskap ibland =)

Har haft jättekul och jag ska minnas denna resa "Alexanders första resa" med glädje!
 


Skärhamn Part Five

Några timmar på stranden unnade vi oss på lördagen när solen var framme! Och färg fick vi allihop.. utan barnen då som var väl skyddade med solskyddsdräkt och solkräm där den inte täckte :)
Himla mysigt var det och massa fina snäckor hittade jag!

Kan ju börja med att visa denna bilden.. från trampolinen som vi var uppe i dagen innan :P
Dennis var jättetuff då ;)

Peter hoppar ;)

Dennis fegade ur totalt... och det kommer jag tracka honom för lääänge ;)

Sötnosen!

Jenny & Alice

Alice ville inte att Alexander skulle ha sin solskyddsdräckt på sig och började dra ner dragkedjan! :P

Leka med samma leksak såklart! ;)

Glada bebisar! :D

Alexander fick till en Crazy min ;)

Lufta tårna när man ligger i vagnen är skönt ;)

Får känna på vattnet! Men för kallt för lilleman att bada.. men det var nog 22-24 grader..

Dennis & Alexander

Jag... en riktig blekfis... fast jag fick allt lite färg efter den dagen =)

Peter busar med Alice i vattnet!

Efter lite glass o godis så begav vi oss hemåt.
=)

Superhärligt och första strandbesöket med Alexander gick kanon!!


Skärhamn Part Four

Jag får verkligen dela upp vår Skärhamnsresa i flera inlägg.. drygt med ett mil långt inlägg annars med alla fina bilder! :P

Solen mötte oss med stor glädje på lördagsmorgonen! Varmt och skönt och ljumna underbara havsvindar!
Det blev frukost för både bebisarna och oss mammor och pappor, innan vi begav oss ut för att beskåda utsikten från kyrkan.. (Ni vet den med den glada munnen jag visade i tidigare inlägg)!
Helt underbart var det! Vi tog lite bilder där ifrån!

=)



Barnen med sina pappor

=)

♥Finaste bilden på Svanfeldtarna ;)♥

Hur söt får man bli!?! Så söt lilla Alice!



Jag älskar mina pojkar!


Skärhamn Part Three


Väl "hemma" i stugan igen busade vi lite med barnen...
Och sedan fixade vi oss lite lunch (bakpotatis) som vi fuskade och körde i micron.
Och tog oss lite glass till fikat :)

Peter och Jenny

Alice och Alexander

Sen blev det lite slapp och vädret försämrades och det regnade en del.. Vi tog oss en snabb sväng ut i regnet för att posta vykort och Alexander somnade i vagnen.
Medan vi sedan fixade maten tog Jenny och jag och drack vin! ;) Alkoholfritt vitt mousserande gott vin! Med sockerkant och jordgubbe!

Mmmmm!

Den goda maten.. vi hade tänkt att vi skulle grilla, men eftersom vädergudarna inte riktigt ville vara på vår sida så skippade vi det. Köttet o kycklingen körde vi i ugnen och så kokte vi potatis och pressade den, hade bearnaisesås till och även lite grönsaker i ugnen!

Min älskade Alexander.. en trött pojk som inte ville sova i första taget! :P

Trevlig kväll.. men både barn o vuxna var lite sega.. var nog vädret! :P
Så det blev en inte så sen kväll..vi avslutade fredagen i regniga Skärhamn med mys framför tvn med våra trötta och svårsövda bebisar ;)

Familjen Svanfeldt/ Hansson myser

En övertrött speedad Alexander hos sin inte så pigga pappa ;)


Skärhamn Part Two

Eftersom vi kom åkte redan på torsdagen fick vi ju en hel dag på fredagen. Men efter frukost begav vi oss ut för en härlig promenad för att kolla in hur vackert Skärhamn är! ♥
Kikade i några små inredningsbutiker.
Vi gick och handlade massa god mat som vi skulle ha till lunch (bakad potatis med min goda röra) och sedan att grilla på kvällen.
På kvällen blev det tyvärr tråkigt väder med regn. Så vi beslöt oss till att bara ha en mysig innekväll.. Och grillen skippade vi och tog det i ugnen istället (god vitlöksmarinerad kyckling, samt fläskytterfilé) och hade pressad potatis och lite tillbehör.
Sen blev det mys framför tvn. Bebisarna var dock lite oroliga, hade svårt att komma till ro att sova.

Alice sov ju på torsdagen när vi kom dit vid 23 tiden. Så hon blev nog allt lite snopen att vi var där ;) Här leker busarna på golvet!

Här njuter vi av en god frukost

Hamnen var full med båtar, stora och små och många fiskebåtar

Jag, Dennis och Peter och bebisarna i vagnarna

Glada kyrkan =) Dem gör näsa o mun på somrarna =)

Piratskepp ;)

Jenny o Peter och barnen i vagnarna

Jenny och jag vågade ta oss upp högst upp i trampolinen :) Fin utsikt, men svindel fick vi minsann!

En fin bild som Jenny tog.. tycker det är så fint med bergsklippor och de fina "strårna"..

Jag känner på vattnet och kikar lite efter snäckor


Skärhamn Part One

Hej vänner!
Oj så mysiga dagar jag och min lilla familj har haft!
Redan i torsdags kväll tog Dennis, Alexander och jag bilen mot Skärhamn (som ligger ca 1 h ovanför Göteborg)..
Det förklarar det dåliga bloggandet.

I Skärhamn väntade våra härliga vänner Jenny, Peter och söta Alice i Jennys fasters sommarhus som vi fått låna! :)
Vi var framme där vid 23-tiden på torsdagen för att slippa all trafik som brukar vara på helgerna. När vi kommit fram på plats så hade de tagit fram bröd och gott pålägg, te och lite så.. himla gott efter att ha kört i 5h (med lite pauser givetvis..)

Detta var Alexanders längsta resa! Även första gången han sov (för natten) någon annanstans än hemma och BB. Måste säga att jag är riktigt stolt. Han var såå duktig hela resan! ♥

Efter vi ätit lite kvällmat där, så bäddade vi och la oss.. Alexander sov hyfsat under natten.. lite svårare med sömnen dagen efter.. men det har ändå gått bra.

Dagen efter blev lilla Alice lagom snopen att vi var där. Men hon blev nog glad när hon såg att Alexander var me. Dem gillar verkligen varann!


En duktig och tålmodig kille på väg till fina Skärhamn!

Ni läste kanske om mina kolasnören?! ;) Alexander var ju lagom avundsjuk att jag fick äta på "sladden" och inte han.. Han som älskar sladdar ;) Men han fick hjälpa mig att hålla det! :)

Vid kvällsmaten fick Alexander en present av Alice som hon shoppat i en liten butik i Skärhamn (när hon låg och sov gott i vagnen... inte dåligt ;-) hihi) Alexander blev mkt glad! Och lär komma till nytta sen när han kan borsta tänderna själv! ;)

Lite bus med pappa innan sängen väntade för oss alla!


Fredagsmys!

Hej kära vänner!
Här har vi en riktig lugn och skön fredagskväll tillsammans med min kompis Jenny med famlilj.
Skulle grillat idag, men vädergudarna ville inte riktigt det :P Så vi hade det i ugnen med pressad potatis till... gott!
Nu sitter vi och kollar på Big Daddy och äter godis ;)

Jättegott alkoholfritt vitt vin!

Självklart med sockerkant och jordgubbe ;D

Ha en fin fredag!

Puss o kram


Kolasnöre!

Halloj på er!

Hoppas allt är bra med er! Just nu sitter jag och äter kolasnöre, Alexander är lagom avundsjuk ;) Han vill me äta sladd :P
Idag har jag grejat lite hemma..och var även iväg och firade Amanda (Annikas bonusbarn).
Hon fick en somrig tunika och ett par legging.. hon verkade bli jätteglad och tog på sig det direkt och det satt som en smäck =)
Sen lekte hon och min systerdotter (som me heter Amanda).. med Alexander.

Jag kommer nog inte blogga så mkt under helgen tror jag inte.. Men efter så är jag på G igen ;)

Hur har er dag varit?

Puss & Kram


Ny leksak o barnsäkert


Idag kom paketet jag skickat efter...
Bland annat med barnvagnsselen... den funkade väl sådär :( Men ska se om Dennis kommer på ett bättre sätt att sätta dit den.. Annars får vi helt enkelt använda sittdelen... och tro det elr ej så har jag faktiskt gjort det nu i två dagar. Men han sitter ju inte helt okej i den.. han får remmarna upp i ansiktet och blir riktigt förbannad på dem.. Och så kasar han ju ner så han sitter böjd o obekvämt med ryggen.. så får se om det går att lösa med den nya selen.
Skickade även efter skydd till kontakterna... inte alla.. men de jag oftast ser att han är på väg till.. samt några kantskydd till soffbordet bl.a.
Han fick en ny mugg.. han vägrar ju dricka i vanlig pipmugg... men denna är ergonomisk.. så funkade faktiskt helt okej.. han tyckte det va kul att dricka ur den :)
Och så leksaken ovan :) Han tycker väl inte den är jätteintressant när det finns så mkt annat spännande att se på :P Men lite iaf!

Ha det bra!
Kramiss


Barngrindar!!!!!!!

God förmiddag på er söta läsare!

Idag steg vi upp kl.12 :P Är man en trött mamma elr!? :P Skönt att Alexander är lika trött han på morgon/förmiddag.. han nöjer sig med amning... tänk sen när jag inte ammar längre :S Då får vi stiga upp kl.6 elr nåt :P Det måste resultera i väldigt grinig son + mor! ;P Plus att jag börjar jobba natt sen igen ju.. och då vänder jag ännu mer på dygnet. Men det bästa är att jag har mer tid ihop med min lille prins! <3

Jag tycker verkligen att Alexander bus blir snabbare och snabbare och snabbare för varje dag som går. Man kan minsann inte sitta still en längre stund längre! Tur att Dennis har fixat så vi inte har utanpåliggande el/sladdar m.m. men visst på en del ställen finns det ju ändå.. som datasladdar och till några lampor, och dem har Alexander stor koll på om man säger så! :P

Idag har han varit skiiiitsnabb rent ut sagt! Och jag måste verkligen köpa barngrindar nu så han inte lämnar vardagsrummet iaf..
Så detta fick bli den tillfälliga lösningen!

Hmm.. men snart lär han sig väl att klättra över de me!

Ha en fin dag!


Bvc


Idag var det dags för ett besök på barnavårdscentralen. Det gick kanon. Yvonne tyckte att Alexander var jätteduktig och tidig med sina grejer han lärt sig, som att sätta sig själv och ställa sig upp mot något, även att han kryper.
Han följer sin kurva jättebra, så nästa tid blev inte förrän mitten av augusti.


Pippifåglarna

Bilder på pippifåglarna i häcken!
Som de har vuxit och förändrats bara på några dagar!


Ägg



Nu

Undra så vad det är för någon art.. nu har de ju blivit grå och det är inte svalor väl? Boet är inte lika stort för dem längre :P


Stå.. :)

Hej hej på er!
Vilken solig dag det är! =) Härligt!
Idag händer inte så mycket, vid 15-tiden ska vi köra till Bvc för lite vägning och mätning. Dennis ska ev följa med om han hann... han ska även jobba över lite idag trodde han.

Idag hoppas jag även att mitt paket kommer.. skickade bl.a. efter en sele som min kompis Pauline tipsade om. Hoppas att den funkar till liggdelen (han ska ju ha den när han sitter upp i liggdelen.. så han inte kan klättra och trilla ut)..

Nu har jag sett Alexander ställa sig flera ggr... Och har lyckats fånga det på bild =)


Lycklig han ser ut att va på sista bilden =)

Nä nu är den en liten kille som börjar bli hungrig o trött igen hör jag...
... Hörs sen!

Kram


Kisarna


♥ Turbo ♥

♥ Engman ♥

Ikväll fick kisarna gå ut på promenad i trädgården. Oj så spännande de tyckte det var! Gräset va lite blött efter regnet me, men det berörde dem faktiskt inte =)
Får bli en tur imorn me om det hinns med!


Kuddmys! ;)

Alexander fick låna några av soffkuddarna för lite mysbus på golvet.. Det verkar han tycka om.. klättra o ha sig ;)


Lugn dag!

Hej!
Idag började vår dag lite innan 12 då vi steg upp.. det var riktigt skönt att sova länge.. behövde verkligen det.. och Alexander har nöjt sig med lite amning och somnat om direkt.
När vi steg upp så fick han gröt, sen lekte han lite och jag fixade iordning mig lite "frukost".. kl.13 åt jag ostbricka.. inte helt fel ;)
Alexander blev trött igen och somnade, så jag satt och åt länge och njöt av lugnet.

Massa godsaker minsann ;)

Har tömt diskmaskinen, plockat i en till o kört igång, har kört igång en maskin tvätt, tömt kattlådan, dammsugit lite, torkat vardagsrumsgolvet... Snart kommer nog Dennis hem från jobbet.. måste planera vad vi ska ha till middag idag... hmm...

Ha det bra!

Kram


BlåTira! :(

Stackars min älskling innan..
Han stupade framåt med ansiktet före mot kanten på soffborden.. (nerevid).. Från golvet när han kröp o grejade alltså..
Tur att det inte träffade ögat!


Lille gubben... han verkar inte ha ont där iaf ♥

Min lille klätter-apa


Middag! =)

Hej hej!
Nu sitter jag och jäser i soffan ;) Har precis ätit mkt god middag.

Jag fyllde en kycklingfile med lite grönpepparost, brynte den lite i stekpannan och la den sedan i ugnssäker form.. hällde på en sås som jag kokat en stund... gjort på massa onyttig grädde, sweet chili, svartpeppar, vitpeppar, cajunkrydda, chili o paprika krydda... samt lite porjulök och redning..
Sen in i ugnen en stund och hade ris till, samt en sallad med gul/röd paprika, sallad och vattenmelon!

Yamyam!



Byafest Part Three

Efter lekarna var det dags för grillning. Alla hade med sig eget att grilla, så stod dem för tillbehör som potatissallad, sallad och vitlöksdressing...

5 grillar var tända :) Perfekt!

Alexander tog sig en tupplur medans mamma fick äta i lugn och ro =)

Britt-Marie pussar på Alexander

Jonna, Joel, och Alexander hos farfar

Lite folk

Kan ni se Alexander?? ;)

Tårtdax!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Familjen

Och sen var kvällen slut för vår del.. begav oss hemåt vid 23-tiden!

Tack alla grannar för en trevlig kväll!


Byafest Part Two!

Kvällen var ju inte slut efter tipspromenaden ;) Den fortsatte med massa roliga lekar!

Bl.a. träffa kubben

Dick spelar krocket/kricket (?!)

Och Lina!

Thina körde både Malte och Alexander i sin vagn..

Denna va rolig.. balansera en boll på två snören och lyckas träffa spännerna..

:P
Elias med sin tokiga far och Gustav

Dax för mig att kasta pil!

Jag ;)

Malte och Alexander ♥

Undra ni vad jag håller på med??? :P

Stövelkastning!!!

Gäller att skydda huvudet :P

Hanna in action... kan ju säga att det gick så där ;)

Hihi även Lina hade svårt att få in tekniken att kasta stöveln mellan bena och upp över ryggen, för att sedan landa några meter framför sig! :P Men många lyckades! =)

Alexander tyckte att farmors halsband var jättespännande........ och gott :P

Alexander i faster Jonnas knä

Sen va det dags för "snurra runt pinnen"
Skiitkul... kändes som att man blev helt full.. jag höll mig på benen iaf... men det fanns dem som inte gjorde det :P

Sen var lekarna slut!!

Det kommer mera.......................... ;)


Byafest Part one!

Hej godingar!
Tänkte ta och blogga om gårdagen!
Då var det Byafest här i grannbyn (Brändabo.. där mina svärföräldrar bor.. ca 1 km från oss här i Karsbo :P ). Det är varje år och då träffas grannarna runt omkring för en sjudundrandes fest! =)
Lekar och grillat, tipspromenad och tårta/fika och alkoholhaltiga drycker för de som känner för det! ;)

Det var en sååå skön kväll igår.. solen gassade på som bara den vid 17-tiden då alla samlades hemma hos Ing-Marie och Magnus, som stod för festen i år.

Många ville gosa med vårt lilla hjärtebarn.. bl.a faster Jonna ;)

Dennis och jag

Massa folk står och småpratar och dricker välkomstbål (med elr utan alkohol i... ) ;)

(Lamon) Britt-Marie och Lasse ville såklart inte missa årets stora händelse i byn :P

Alexander visade upp hur duktig han e på att krypa nu =)

Alexander hade matchande keps och (nya) shortsen.. en vit skjorta samt sina Converse.. riktig snygging ;)

En glad Dennis på tipspromenaden.. =)

Lite kluriga frågor minsann :P

Mina älsklingar
Alexander fick ju så klart också följa med på tipspromenad! ;)

Alexander hittade en lekkompis en stund.. Pernillas söta lilla dotter som är född den 23 dec... exakt en månad efter Alexander =)

♥ finaste ♥

Lite folk... bl.a. Thina med sina pojkar Hugo o Malte (Alexanders kusiner).

Kusinerna.. Alexander, Elias o Malte

Dennis har huggt i på ölen!

............................................... det kommer mera! ;)


Livets alla frågor!


Livet är full med frågor livet igenom... Och man lär sig nya saker för varje dag!
Min lille son ser så frågandes ut när han tittar på farfar!


Vagn problem!

Ååh hur tusan ska vi göra! Vi har verkligen fått världens klätter"apa"..
Vi använder fortfarande liggdelen, eftersom sittdelen är för stor. Fast att vi har remmarna längst in, så är den för stor.. han kasar ner och sitter inte alls bra i sittdelen :/

Så därför har vi fortfarande liggdelen, som passar honom fortfarande.
Nu har vi haft myggnätet mer som ett skyddsnät så han inte ska trilla ut.. han vänder som om på mage och han ställer sig upp inne i vagnen!

Men är ju dörädd att han ska trilla ut på nåt vis.. för det är ju ingen skyddsnät.. utan ett myggnät!
Jag måste åka till typ babyproffsen och höra med dem.. om det möjligtvis finns en sele man kan ha på honom.. som man iaf kan ha på honom när han är vaken, för då vill han ju helst sitta i vagnen...

Hur gör ni med era småttingar?


Sen frulle

Hej på er!


Imorse körde vi och uträttade lite ärenden.. bl.a. på lantmännen och ica.. köpte lite vi behövde ha hem.. sköljmedel, hundmat m.m en ny sele till tjockiskatterna :P

Nu är jag mätt efter en sen frukost som vi åt när vi kom hem =) 

Turbo höll oss sällskap ute och provade sin nya sele som han verkade gilla =)
 



Tut så kör vi! ;)


Alexander fick prova sitta bakom ratten idag =)
Hihi tror han kommer bli biltokig.. han har ju två.. speciellt en att brås på :P

(Självklart så va ju bilen avstängd!)


Shopping i Kalmar =)

Heej!

Idag slutade Dennis lite tidigare, så vi kunde åka in till Kalmar för lite shopping.
Hittade äntligen present till Amanda.. leggings och en tunika typ fick det bli. Och så hittade jag ett linne och en klänning till mig på rean på BikBok..
Klänningen e himla söt.. men den satt jättekonstigt på :/ Jag provade den aldrig eftersom den bara kostade en hundring på rean.. får se om den kommer till användning nån gång :P

Vi åt på en resturang på stan me.. satt på uteserveringen.. va skönt och gott! Jag tog till och med förrätt.. tzatsiki med bröd och till varmrätt tog jag kycklingspett mums! Alexander sov så gott i sin vagn under tiden ;)


Tiden går fort när man har roligt....

Tänk att Alexander redan är 7 månader!!! 7 månader och 8 dagar för att va exakt..
Tänk vad mycket han har lärt sig på bara några månader! ♥

Det stämmer verkligen att tiden går fort när man har roligt! Aldrig har 7 månader gått så fort som dessa senaste! Helt otroligt... kommer tiden fortsätta i denna takten, så kommer det kännas som att det gått ett år när han är 3 år, samtidigt som man får den där läskiga känslan... redan.. har det redan gått så lång tid :P och så får man typ ont i magen!
Ibland vill man bara stanna tiden.. iaf några dagar så man kan få njuta liite till av dagarna.. Fast självklart kommer man ju njuta sen också.. men sen vet man ju inte hur dagarna blir det vet man ju nu idag.. aja babbel babbel! ;)

Det gäller verkligen att njuta av denna tiden och ta glädje av varje sak han lär sig, man blir så stolt och det tycker jag man har all rätt till att va och visa =)




När jag ser på min son så slår hjärtat 100 slag extra minst. Jag älskar dig så himla mycket. Det finns inga ord! Det är obeskrivligt hur mkt! Tänk att det blev just du! Min älskade fina lilla Alexander.
Han är ju så underbart, helt perfekt!