Lövbiffsgryta


Idag stod lövbiffsgryta på menyn. Smarrigt som attan! Riktigt mört kött och en mustig god gryta. Jag serverade med ris idag, men funkar ju med kokt potatis, hasselbackspotatis o.s.v.
Här kommer receptet:

Lövbiffsgryta
4 port
 
Det här behöver du :
400 gram lövbiff i tunna skivor
2 msk cajunkrydda
8 dl köttbuljong
1 hel grillad inlagd paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl cremé fraiche
3 dl mjölk
2-3 msk soya color
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Strimla lövbiffen och fräs i lite smör + olja. Stek tills köttet fått fin färg & yta. Tillsätt cajunkrydda och slå på buljong precis så det täcker. Brässera köttet i stekpannan på medelvärme, utan lock. Brässera = Låt köttet småkoka i buljongen och fyll på mer efterhand tills buljongen är helt slut. Lägg i den inlagda paprika skuren i mindre bitar, skivad purjolök och hackad vitlök. Tillsätt cremé fraiche, mjölk o färgsoya. Sänk värmen och låt grytan småputtra ca 30 min. Salta & peppra. Red av grytan.

Att brässera gör köttet riktigt mört och buljongen kokar in i köttet. Brässera på låg värme, utan lock och ta på buljong efterhand den kokar bort. Håll på så tills buljongen i receptet är slut. 

Supergott!


Kommentarer
Postat av: Tea

Mums vad gott det ser ut..!..sparar receptet.

2011-03-18 @ 22:23:49
Postat av: Pauline

Mm det lät gott, e inte så förtjust i att äta bara stekt lövbiff så gryta borde passa mer i min smak ;)

Puss

2011-03-22 @ 16:49:49

Kommentera gärna! :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback