Blommor

God kväll!
Är lite förkyld nu.. men hoppas jag mår bättre imorgon, för då kommer Jenny och Alice och hälsar på :D Ska bli såå kul!

Idag har jag gjort en hel del.. tvättat, städat endel (men inte så mkt som jag velat ;P).. och så har jag skurat och gjort fint på fastukvisten... blev lite renare... alla löv är borta och alla Dennis tusen verktyg är borta... Lite blommor på plats som jag köpte igår.. Ja blev allt en liten uppfräschning... lite trött på alla sladdar som hänger e jag så klart... vet inte vad alla är till för.. Men jag är van.. så e det att va tillsammans med elektrikter :P

Måste klippa gräset me :P

Fin blomma jag fått av Dennis

Lite jag planterat.. Finare sen när det växt till sig lite =)

Vid grinden mot vägen

Måste ta o rengöra o göra fint ljuslyktorna... de ser förjävliga ut.. men det orkades inte med idag :P


Uteplats


Dennis håller på med uteplatsen.. och idag ändrade jag mig.. jag vill inte ha tak över... varför? Jo, för jag tror det kommer skymma solen för mkt... så vi ska ha ett stort parasoll sen istället.. så kan man ju själv välja om man vill ha sol elr skugga.. smart va? Iofs kan man ju inte sitta ute om det regnar då.. men det är ju inte så mysigt ändå :P

Dennis har lagt golv till där han sitter ungefär..

Vilken morsdag present.. =)


Hihihi ;)

Min son hoppade gärnet i sin hoppgunga när vi kom hem.. men efter en stund var han helt still, så jag kikade till honom... och då hade han somnat!! i hoppgungan! Lilla älskade trött barn!
Jag tog upp honom så han fick sova vidare i min famn istället.. lite bekvämare om man säger så ;)

Goseplutten♥


Morsdagfirande av min mamma

Vid 13- tiden idag var vi hembjudna hem till min mamma för lite morsdagsfirande.
Var jättemysigt att träffa hela min familj.. toppenväder hade vi, så vi kunde sitta ute och äta =)
Mamma bjöd på tunnbröd som vi själva fick fylla med vad vi ville.. som t.ex brieost, paprika, sparris, rödlök, sallad, gurka, majs, ananas, tomat, grillad kyckling, guacemole, en god dressing av majonäs och vitlök och allt vad hon nu hade =) Gott som bara den!
Även tårta.. en hemmagjord chokladtårta och en från Maxi som också va jättegod!
Här kommer massa bilder från dagen =)

Min bror Magnus och min syster Annika

Systerdotter Amanda



Casper

Annikas Vovvsingar

Jag och min älskade son på morsdag

Mina älsklingar

Min mamma =)

Bror, syster, mor

Jenny o Mats

Systerson Devin

Systerson Zackarias

Tårtor

Magnus, Annika, Jenny, Mats, Conny, mamma, Zackarias, Dennis

Magnus, Annika, Jenny, Conny, mamma, jag, Alexander

Efterråt firade vi Dennis mamma hemma i Brändabo.. där var alla samlade, farmor, farfar, farbröder m respektive, faster och kusiner.. men blev inga kort tagna där..

Tack för en toppen morsdag!

Kram


Min första morsdag!

Hej!

Dennis gick upp jättetidigt idag.. typ vid 7.. han skulle ut och greja lite med uteplatsen.
Min första morsdag började med att Alexander bus kissade på mig! Han har inte gjort det på flera månader..  men just idag skulle han kissa på mig minsann ;P Busepojken!
Dennis fixade god frukost till mig. Plockade in syrener och tände ett ljus. Gulligt.. jag ska även få ett halsband av honom o Alexander med deras namn.. men det är lite leveranstid på det..


Varma ugnsfrallor med gott pålägg, varm choklad med grädde mmmm! :)
Mums mums

Tack för Morsdagfirandet mina älsklingar!


Öva ute


Alexander fick va ute på filten en stund idag när solen var framme.. ser inte så soligt ut dock :P Men sen blev det kallt igen och då gick vi in ;)
Han övar och övar.. undra när han vågar krypa iväg?! ;)

Kram


Projekt- uteplats

Hej!
Nu har Dennis påbörjat en del av uteplatsen.. vi har bestämt att vi ska ha en del med trägolv med tak på.. och taket ska va samma som vi ska ha av delen med platt tak.. dvs plåttak... resten ska vi ha tegel på.. men eftersom det inte är tilltäcklig lutning på den platta delen får det bli plåt där. Och därför måste vi göra uteplatsen innan vi börjar med taket.. Men det går nog rätt fort.. ska ju inte vara några väggar elr så.. om några år kanske vi glasar in det med skjutglasdörrar..

Tror detta kommer bli riktigt bra!
Det ser lite stökigt och rörigt ut på bilderna (som vanligt) och jag har blivit av med ca 1 m av mitt rabarberland.. men det gör inget.. har fortf överflöd av den varan ;)

Den blir ca 24 kvm som kommer va under tak iaf.. och det mesta av materialet har vi hemma.. så det är skönt!

Farfar kom på besök också.. han fick med sig massor med rabarber hem ;)

farfarmys!

Älsklingen jobbar på ♥

Mys mys.. nu går det bättre med farfar igen ;) Han tyckte han var lite läskig förut :P

Mäter o donar

Kommit så pass långt att han gjutit plintar idag..

forts. följer.....


Städdag

Japp.. lika kul som det låter.. men verkligen ett måste! Tur man har musik ;)
Dennis är ute och bygger.. innan vi kan börja med taket måste han göra grunden till uteplatsen... (den del det ska va tak över).. och han har redan hunnit vara med skräp på Bubbetorp.. ett helt släp, samt på XL bygg i Jämjö.

Alexander sover.. Dennis lyckades få i honom 2 smakportioner gröt innan.. han lurade honom med vatten.. för när han ska få vattenflaskan så gapar han, så får han en sked gröt och sen dricka ibland ;P Får göra lika dant med den "vanliga" maten sen.. för han är ju lika dan med den.
Men funderar på om han kan ha lite ont i halsen.. för det är just vad jag har fått.. och då kan det göra ont att äta ju.

Nä nu dax att fortsätta.. ska tömma kattlådan, dammsuga o plocka, vattna blommor m.m.

Kram Kram på er


När man känner igen en person, men inte kan placera den riktigt :P

God kväll! =)

Har precis satt oss i soffan.. har varit ute flera timmar. Jag har klippt lite gräs, Dennis har fyllt ett släp med skräp som ska till tippen, vi har grillat och ätit maten i solen (nåja.. nån värme e det ju inte precis.. men det va lä där vi satt och kvällsolen värmde ganska skönt).. Jag har även klippt lite på häcken vid tvättlinan.. det jag nådde :P och klippt lite gräs i kanten av huset.. hmm, ja det är väl det...

Och innan dess så var vi i Lyckeby. Handlade morsdag presenter och sen handlade vi mat på Maxi, vi var en sväng på Dennis jobb me.. och just det på Volvo me och kollade in deras bilbarnstol de hade.. Ska ju köpa en snart.. men den var från 9 kg.. så vi får ju vänta ett tag till han vägde ju strax över 7 sist på kontrollen.

På tal om det.. ni kanske har sett det på Facebook redan (ni som har det)... När vi var på Volvo och kollade på bilbarnstol så gick det förbi en som kändes bekant.. och Dennis och jag hälsade och så.. och han med.. Det kändes först precis så där när man hälsar och personen känns såå bekant, men man kommer inte på namnet eller kan koppla till vart man träffat/sett personen förut... Men man hälsar ju för att inte va oartig eftersom man känner igen denne. Men sen började Dennis kolla på mig.. och jag på honom och så kollade jag på mannen igen... och då kom vi på vem det var... vart vi sett honom förut.. ;) jo i tv- rutan.. det var nämligen skådespelaren Johannes Brost! :P Häftigt! =) Inte varje dag man ser "kändisar" i lilla Karlskrona bara så där. Och nää, vi tog inte autografen elr nåt kort haha :P

Alexander har varit mycket piggare idag igen härligt.. men han vägrar fortf gröten :/ Men det kommer nog snart =) Idag skulle han egentligen behövt bada, men får bli imorgon känns det som.. varit en lång men bra dag!



Ha er dag/kväll varit bra? =)

Kram


Öva öva

Alexander övar på för fullt med att snart kunna krypa iväg.. duktig han är!

Så gulligt när man ser blöjkanten ;) hihi ♥


Diss!

Hej på er!

En ensam kväll med busefröet ikväll då ja.. se fram emot morgondagen då Dennis har semester. Just nu befinner han sig på El- mässa i Kristianstad (var det visst)...

Igårkväll när Dennis skulle ge Alexander lite gröt så fick han inte i honom någonting... Jag har haft samma "problem" idag... både frukostgröten och middagen "kyckling/rotfrukter" har han totaldissat... vänt huvudet så fort man närmat sig med skeden och har man fått i han nåt så klöks han bara! :( Varför har han börjat så där nu då? Har ju gått jättebra nu flera veckor! Kan det bero på tänderna? Och att han är lite snuvig? Det är tur att bröstet går bra iaf! Och jag har gått om mjölk!

Nu ligger han och sover i vagnen iaf.. och jag har tagit hand om tvätt och disk och kokt/rengjort nappar.. så nu sitter jag i soffan.. Har lite ont i huvudet.. med det är väl tant-röd som är orsaken till det..

Snart är det 4 Bröllop på tv =) Kuligt!

Kram på er


Min trötta prins


Busen! Gosen!

Slänger in en film till nu när jag ändå kollar igenom telefonen... Den är från igår "morse"!
Alexander håller på och bökar o busar och har sig i sängen när jag rullat upp rullgardinen =)
Min lille busepojk..!  Ignorera mig gör han me! ;P


Hyss... en liten Emil jag har?! :P

Ja för 16 dagar sedan så hittade Alexander minsann på ett litet hyss :P
Inte så farligt dock! haha får hoppas att han inte blir en "Emiiiiiiiiil"...
Får ursäkta hacket i slutet.. men kameran på min mobil va lite konstig då :/


Lek


En liten film på älsklingen från igår ♥ Han hasar sig fram och försöker få fatt i leksaken ;)

P.s. Snäll morsa han har som bara tar leksaken från honom hihi :P


Prosit och domarjävel!

God kväll!

Dennis kom precis hem.. aningens irriterad... De förlorade matchen med 3-2 till Rödeby..
Han lyckades även få sig ett rött kort och minst en match avstängning..

Han skällde lite på domaren och dumförklarade honom typ... ajaj!
Så nu får han stå sitt kast...

Jag önskar jag kunde ge han lite röda kort här hemma me ibland.. haha! :P


Sen har jag fått en snuvig liten kille här hemma.. nyser och snorar! Men har ingen feber..
Hoppas han inte blev mer förkyld!

God natt med er!

Kram


Ledighet

Hej!

Vilket väder det är ute.. blåser som fanken o regnar ibland.. o solen tittar fram nån gång ibland.
Idag spelar Dennis match.. tror de möter Rödeby... men jag ska minsann inte med när det är sånt här väder. Så jag och Alexander får hålla tummarna o hejja här hemifrån!

Idag tog vi sovmorgon igen... Så trött jag e! Hela tiden.. inte klokt alltså! Måste nog ha järnbrist elr nåt eftersom jag är så trött.. Får äta mkt broccoli o leverpastej o sånt.. fast det gör jag ju tycker jag. Eller är det för att jag inte får så lång sammanhängande sömn kanske? Aja.. sommar o sol tack.. så blir man pigg igen ;)

Imorgon ska jag en sväng till chefen igen... ska skriva föräldrarledighet  fram till sista augusti... sen 1 sept kommer jag antagligen börja jobba typ 1 natt i v... får se hur vi gör.. och vad som går att ordna för mig..
Måste iaf få mjukstarta! Kommer behöva det.. har ju inte ens lämnat bort Alexander en timme än! Vet inte hur jag ska överleva! :(

Ska även skjutsa in Dennis imorgon... han ska på El mässa med jobbet... i Olofström tror jag... så jag ska skjutsa honom till jobbet och så åker de nog buss därifrån.. och sen hämtar Kristina (hans mor) honom på kvällen sen.. Han skulle va hemma sent.. typ runt 00-tiden och tycker det blir för sent att ut och fara med Alexander.

Men vet ni vad det bästa är!?! Han har lovat att ta semester på fredag! (han har ju varit iväg så mkt i veckan)... Och nästa vecka är ännu bättre! Då e han ledig torsdag (röd dag).. tagit semester fredag (klämdag)... och så e han ledig måndag veckan därpå (röd dag)!

Wonderful!

Puss o kram


Lingon

Hej svejs!

Denna dagen har inte hänt många knop...
För er som vill veta fick jag tillbaka den roliga "lingonveckan" imorse.. man har ju inte den på över ett år. Så det har man verkligen fått känna av idag. Mest av trötthet o huvudvärk.

Kom inte upp färrän 12 snåret idag och har sedan bara legat i soffan och slappat och halvslumrat.
Alexander är så snäll mot sin mor och har sovit ikapp.. bortsätt då han velat ha lite käk o ny blöja.

Nu är han däremot superpigg och snurrar varv på varv i babygymmet och babblar för fulla muggar!
Idag blir det nog sängen tidigt... riktigt sova väder me ju! Regnrusk! :(

Kram på er!


En till!!!!!!! ;D

Nu har en tand till tittat fram!!!!
Även denna på nedervåningen... en framtand precis bredvid den andra! :D

Nu ska vi ut o få lite luft, för det har det inte blivit mkt av idag!

Kram


Exakt 1 år sedan


För exakt ett år sedan såg jag ut så här. Det jag inte visste just den dagen var att det var exakt ett halv år kvar till Alexander skulle titta ut ;) Evig väntan och längtan.. kändes som om dagarna gick i snigeltakt ibland...

Nu är det tvärtom!
Nu går tiden för fort med denna lilla krabat som gör dagarna helt underbara =)


Idag

God kväll!

Idag har inte hänt så mycket. Som en vanlig vardag typ.. varit ute och gått en runda, katterna är i rastgården, Dennis kom hem från jobbet och åkte efter ett tag igen för att träna fotboll och kommer hem vid 21-tiden.
Alexander har sovit länge nu.. typ 1,5 timme..
Längtar till Dennis kommer hem igen.. han blir iväg mycket i veckan..

Han tränar ju idag och så har han match på onsdag och på torsdag ska han på mässa med jobbet och är inte hemma förrän jättesent. Så lite ensam vecka utan pappan hemma i familjen.

Kollade på vädret och det ska väl bli lite blåsigt och kasnke regn nu.. men verkar som att solen ska titta fram igen på torsdag.. så hoppas på en fin helg me! :)

Kram


Skiftning

Idag har det skiftat igen...
Den här färgen är vad han "brukar" ha... Kan det inte bestämma sig nån gång så man slipper undra?! :P


Här är min glada pojk idag på 6 månaders dan! =)


Och idag har hans ögon sett ur så här.. som de vanligtvis gör.. inget brunt i den, utan gröna med liite grått me..
Spännande och se när de blir bruna på riktigt!

Kram


Ny tand =)

Just det igår.. när Alexander fortfarande var 5 månader ;P Så upptäckte vi att han har fått en tand till.. en framtand på nedervåningen ;)
Hoppas den växer sakta för annars kan det göra ajaj på mamma!


6 månader!

 * Ligger mkt på golvet på mage och börjat förflytta sig åt olika håll och kanter
* Älskar piggelin- glass (isglass)
*Fått börja smaka majskrokar
* Väldigt intresserad av djur, speciellt katterna.. klappar ofta Turbo när han sitter i sin babysitter
* Älskar att dra i sladdar (datasladdar)
* Hans ögonfärg ändras ofta, har blivit mörkare och går nu mycket mot brunt.. hasselnötsfärg i mitten och längst ut grön, grå, blå färg
*Provat några ggr att sitta i sin sittdel till vagnen
*Fått in riktig hoppteknik i hoppgungan, kan inte ha armarna i hålen där de ska va än.. så han sitter inte så bekvämt, men har kul ändå
*Vänder sig alltid till mage när man lagt honom på rygg.
* Pratar och skrattar mycket
* Hasar sig fram på golvet efter leksaker, nappen m.m.
* Använder fortfarande Pampers Active fit nr 3 i blöjor
* Kan sitta själv utan stöd länge
*Har fått sina första riktiga skor. Converse i stl.18 (han skulle haft stl 17, men fanns inte).
* Tycker om när man spelar hög barnmusik o sjunger o fjantar sig..
*Han har börjat ställa sig på knä när han ligger på mage! Snart kryper han nog! ;)
* Kan använda fler bodys o så i stl 68 nu =) Men han har korta knubbiga ben.. så där är stl 56 och 62 som gäller.
* På 6 månaderskollen vägde han 7120g och 64 cm lång =)
* Har fått några eksem som vi smörjer med Hydrocortison salva, men som börjar bleknas.
* Äter större portioner mat/ gröt.. ammar fortfarande.. även nattetid.
* Bankar med händerna och med saker han håller i mot golvet/bordet.
* Får fortfarande mat/gröt i sin babysitter
* Ska alltid fisa in sin blöja när han får en ny på sig ;D


Alexander 6 månader ♥



Idag blir vår älskade fina son 6 månader gammal. Behöver jag säga att de varit de bästa i våra liv? Nääe ;)
Denna pojk gör vårt liv så mycket lättare, roligare och helt underbart!


Vi älskar dig så Alexander!

Puss!


En liten video =)


Eyes!

Alexander vill verkligen inte va lik som mor :P Men det är ju förstårligt iofs :P

Hans ögon skiftar färg varje dag.. har mest gått åt blå/grön/grå melerade typ... men idag har man verkligen sett mkt brunt i dem!



och så en närbild..........

Iaf i mitten är det en härlig hasselnötsbrun färg.. Undrar om de blir lika bruna som Dennis i slutändan.. eller om dem blir en blandning?!


Utedag idag!

Idag har vi grundmålat på utbygget och Dennis har gjort klart typ all panel nu.. liite kvar bara =)

Vatten kan behövas i värmen.. fast det va dock lite kyliga vindar speciellt vid 16-tiden o framåt..

Öva öva heela tiden ;)


Grillkväll

Igår kväll fick vi grillsällskap!
Det var Dennis bror (Philip) med familj som kom. Hade faktiskt himla trevligt och jag hade lagt fläskfilé i marinad i torsdags och fyyyyy sjuttsingen vilket gott kött jag fick till... grillade det som grillspett sen! Mumma!

Dennis gjorde potatisgratäng och grillade.. Jag hade fixat spett med fläsklfilén, färska champinjoner, spetspaprika, mini majskolv och så grillade vi skivade zuccini, Och så hade vi andra tillbehör som fetaost, ananas, en god sallad med krispsallad, tunna morots stavar, majs o gurka, och så en hemmagjord kallvitlökssås till.

Mmmm! Smakade eeeen champinjon.. men nä fy så äckligt det är.. kan verkligen inte med det!

Kusin Elias

Kollar på tv =)

=)

Tackar för en trevlig kväll!


Dalskär

På eftermiddagen igår åkte vi till Dalskär för att äta glass!
Och självklart fick Alexander också en glass. Han älskar isglass!



GEEEEEEEEE mig MEEEEEEEEER ;D


Hej!

Hejsan!
Har haft en toppenhelg verkligen! Man blir så glad när det är så skönt väder!
I fredags var vi på kalas hos Dennis mamma som fyllde år igår. Bjöds på pajer med tillbehör, var gott!

Igår var en toppendag. Dennis var först hos Johan (Dennis kompis) på morgonen och gjorde lite el hos honom. Sen när han kom hem igen så kom svärfar och Joel (Dennis bror) o Hugo nästan samtidigt och de skulle laga Joels bil. Dennis lagade åkergräsklipparen och så körde han och Hugo lite =)

Sen åkte Joel o Hugo hem och Jonna (Dennis syster) kom gåendes med Nea. Så då grillade vi lite korv.

Gott med grillkorv =)
Sen efter de åkt så testade även jag att köra åkergräsklipparen.. kul kul =)

Full kareta i 5ans växel :P

Alexander tittade underhållande på när Dennis sedan klippte klart gräsmattan =)

forts. följer........


Jag älskar dig!


Morfar

Idag kom Alexanders morfar på besök. Han skulle leverera en spis som Dennis bror Philip skulle ha. Så då stannade han för lite fika me =) Jag gjorde en rabarbersmulpaj i morse och så hade jag vaniljglass till.. och han fick sista kaffet! Jag dricker ju inte kaffe och har inte haft koll på hur mkt kaffe som funnits kvar.. men det fanns till 1,5 mugg till honom :P Dennis har ju gjort så mkt chokladbollar nu senaste.. så jag får skylla på honom :P
Så det får jag köpa vid nästa storhandling :P


Lika som bär med sina kepsar ;)

Alexander var superglad att få se sin morfar igen.. han bara skrattade och var glad hela tiden =)

Alexander har på en kortärmad/benad (haha säger man så?!) sparkbody som han fått av Alice =)

Och handen i munnen e ju ett måste ;D


Torsdag!

God kväll!

Igår kväll var vi borta hos grannen (min systerdotters pappa) och Dennis körde ut hans "lilla" båt :P
Under tiden lekte jag lite med Amanda (systerdottern).. hon visade en fiffig grej hon gjort för att få honung ;) Hon hade satt ett slags galler i ett träd och så plockat några blommor och satt vid gallret som skulle locka dit alla bin så de skulle göra honung där ;) Hon är för go!
Himla skönt väder igår kväll.. Vi bor ju super nära.. men det va såå härligt med den lilla promenaden.. hade kunnat gå en lång promenad egentigen.. men får ta det en annan dag :)

På kvällen sen så städade vi.. jag tog hela nedervåningen typ och Dennis tömde pannrummet för att sotaren skulle komma idag... fy fanken vilken jäkel till att skita ner :( ALLT är svartprickit av allt sot nu.. rör, väggar, tak, golv :( Och har tyvärr inte haft tid elr orkat städa där. Tjurig och otrevlig är den jäklen me! Jag vill ha en stilig och trevlig sotare, inte en gammal tjurgubbe som stökar ner så.. har aldrig varit med om maken.. och han har varit här de senaste gångerna.. alltid lika sotit efteråt :/

Har bara åkt en gång med den tror jag... Så hoppas på att vi kan hänga med nån sväng i sommar.. måste skaffa en lite flytvärt till lillprinsen först då bara.. Dennis kör sin fars traktor med dyr last :P


BVC 6 månaders kontroll + läkarbesök



Hej! Idag har jag varit på bvc med Alexander. Var vägning och mätning som vanligt, samt läkarbesök. Han har inte gått upp mer än 100g sen sist. Men vi skulle bara köra på och göra som vi gör idag.. amma och ge gröt och mat.. däremot skulle vi öka mängden något.
Läkaren Karin kollade honom och "godkände" honom..
Hon kollade på ett par eksem som han haft i ca 3 veckor. Så imorgon ska jag köpa hem Hydrocortison och så ska jag till en början smörja två/ggr/dag. Fick även hem nya D-droppar för de är bara pyttelite kvar i botten. Hade nog bara räckt imorgon me..
Fick en ny tid den 7 juni (på Dennis födelsedag), ska kolla så han ökat lite mer igen med vikten.
Annars såg allt jättebra ut som vanligt! Min fina prins!


Titta vad han gör!!!!

Starka Oxe!
Han har ju lärt sig att ställa sig på knäna.. men nu då! Kolla! Blir så impad på min prins!

.... det är nära nu! ;D


Armhävningar

Har en pojk här hemma som gör armhävningar :P


Jag fick den här bilden av Dennis. Då e ha...

0_1 (MMS)

Jag fick den här bilden av Dennis. Då e han 80 meter upp i luften (tror jag det var) och gör eljobb! :-S Otäckt!


Spooky

Hej svejs!

Nu har Dennis varit hemma några timmar. Vi har lagat lite mat o så..
Blev det här:

Hemmagjort potatismos och så gjorde jag biffar med persilja och fyllde med lite fetaost i varje.

Han berättade en scary grej som han med tyckte va scary. Imorse när han skulle ta sin klocka som låg på soffbordet och vände dig om, så hade plötsligt tvn satts igång så det stod "Sony" på skärmen.
Och han hade ju inte satt igång den :P
Hehe.. var nog hans farmor eller farfar som jävlades med honom.. de bodde ju i detta huset!

Nu ligger Alexander och sover.. Här är när vi satt och åt.. han satt i vagnen då.. tänkte lägga honom först, men han ville inte sova just då :P


Funderar på om jag ska baka faktiskt.. såå sugen på nåt sött (och kan ju inte precis äta upp Alexander :P hihi)!

Puss & Kram


Rabarberkräm


Kokar

Klart

Har gjort lite rabarberkräm som jag kan ta till frukost eller när jag blir sugen!
Ska bli gott och smaka sen :)

Jag har ju huuur mycket rabarber som helst!

Sen kanske jag ska baka lite.. eller gör jag det imorgon kanske :)

Ha det bra!
Kram


En dag med regn!

Hejsan!

Idag när jag vaknade hörde jag hur regnet öste ner.
Jag tycker inte om regn.. men om det är som idag, när jag bara ska va hemma, inomhus så är det faktiskt riktigt mysigt :)
Sen är det behövligt så allt pollen försvinner och all gröndska behöver ju vatten =)

Idag har jag inget planerat, utan kommer väl göra lite sysslor som faller mig in..
Har tagit fram färs för tinig.. tänkte göra köttbullar och potatismos idag.. eller jag fixar köttbullarna och Dennis moset för det är han så bra på ;) (och då är det inget pulvermos om ni tror det hihi)..

Nu har jag precis lagt Alexander för att sova i sin vagn. Innan har han lekt i (eller... utanför) sitt babygym.


Tillbakablick- Den vackraste stunden i livet var den när du kom


Första bilden

Fick hälsa på vår älskade son för första gången

Dennis gjorde ett perfekt jobb!

Lycka! Lycka! Lycka!

Kärlek!

Får hålla min älskade prins för första gången ♥

Minnen och känslor jag aldrig vill glömma.. Första träffen med vår älskade Alexander.. vår son, vårt barn!


Gott me gos när man e frysen

Känner mig inte på topp ikväll.. är trött o frysen. Hoppas det bara är nåt tillfälligt.
Det är tur man har en varm och gosig bebis att mysa med då ;D ♥



Idag ringde jag förresten till bvc.. har väntat på att de skulle ringa om en ny tid till oss för vi fick ingen sist, utan de skulle ringa om det. Men nu ringde jag och pratade in om när vi får komma, Alexanders D-droppar är nästan slut med så behöver en ny flaska.
Iaf ringde de upp sen och vi fick en tid på torsdag kl.14.15.. då är det även läkarbesök ju!

Kram på er


Gröt! :)

Alexander fick gröt idag hemma hos Pauline. Fick sitta i Mollys stol =)

Gapa stooort! :P (inte jag knäppis :P)

Mmm, mmmm mmmm!

Han tycker verkligen om gröt =)


Hos Pauline & Molly

Tjohej!
Idag har Alexander och jag spenderat några timmar hos Pauline och Molly.
Har haft jättetrevligt och suttit och pratat massor.
Tyvärr var det världens regnväder, så promenad skippade vi ;)

Pauline äter GI- kost nu och det var kul att smaka :)
Hon bjöd på kall kassler i skivor med en gratäng med broccoli och blomkål och sallad till.
Och så gjorde hon en typ blåbärs smulpaj (fast med kokus, honung) och så fick jag glass till ;)

Tog inte så mycket kort tyvärr... den låg i väskan lagom till då Molly låg och sov kom jag på den.

Glada Pauline, nyklippt och fin! :)

Alexander somnade gott.. sov där två ggr.. trött kille idag..

Keffetant ;)

Tack för idag gums!! :D


Mums med lite kvällsmat!

Kände mig lite hungrig i magen ikväll.. så fick bli det här som var riktigt gott! Färsk tortellini fylld med kyckling och vitlök. Till gjorde jag en sallad av krispsallad, spetspaprika, smulad fetaost samt lite olivolja. Även en halva mogen advokado som jag saltade lite :) Gottigt!



Promenad i regnet

Ja som tur väl va det inget spöregn utan mest dugg..
Vi tänkte ta en liten runda så Alexander fick sova.
När vi precis stängt dörren, märkte vi att det börjat regna, så jag tog på regnskyddet på vagnen och så skulle jag lämna skötväskan hemma.
Så jag sa till Dennis om nyckeln till dörren.. Och då märkte vi att ingen av oss hade någon nyckel och vi har ju en sån dum dörr som låser sig om man stänger dörren om man inte tar upp den lilla pluppen.
Så det va bara till att traska hem till Dennis föräldrar.. inte så jättelångt, men inte så kul i regn heller.. där hämtade vi iaf extranyckeln o gick hem sen igen :P


Skitkul

Alexander fick en söt rosa liten katt av sin kusin Amanda igår, som hon hade på sitt rum.
Men den e inte riktigt barnvänlig.. har vassa morrhår m.m.
Så hoppas inte hon blir ledsen när den rosa katten nu fått bli en kattleksak :P

Turbo har minst sagt kul ;)


Just nu!

Schlagerfestivalen
Chokladbollar
Popcorn
Pepsi



Alexander sitter självklart också och hejjar på Eric Saade ;)


Finaste ♥














Jag älskar dig, universums finaste!


En bra dag

God kväll!

Sitter i soffan nu. Ganska trött men har haft en bra dag. Alexander hoppar för fullt i hoppgungan och Dennis duschar. Väntar på att Eurovision Song Contest ska börja.. blev lite tjurig när jag såg att det börjar kl.21 och inte kl.20 som jag trodde och är inte slut förrän 00.15 typ... Får se om man orkar se hela :/ Men kollar på Martin Stenmarks program "Kvällenär din".. fint program :) Man blir rörd!

Vi har fått mkt gjort idag... vi har bäddat rent i sängen och tagit ner tvätt från sovrummet (har alltid en förmåga att stanna kvar massa tvätt där), Dennis har klippt gräsmattan och jag har rengjort ugnen/spisen, vi har tvättat, hängt upp tvätt, tömt diskmaskin o plockat i diskmaskin, varit ute och gått.. och dammsugit.

Har varit i Brändabo me och ätit grillat... var gott och skönt att slippa laga mat även ikväll ;) Har ätit både frukost och lunch idag me.. men blev lite förskjutet så åt väl inte frukost förrän 11- halv 12 typ..

Här kommer några kort från idag när vi var i Brändabo (hos farmor och farfar).

Farbror Joel, kusin Malte (som föddes 4 dagar efter Alexander), farmor och så Alexander i farmors knä =)

Alexander såg verkligen ut som en julgran i alla randiga kläder :P hihi

Kusin Hugo kör sin traktor ;) Och djurtransport har han me!

Hihi Gulle!

Hihi

Kraam

Stora o lilla traktorn :P

Min tröttis


Trevlig kväll hos syrran m. fam!

Tjoflöjt!

Nu är vi hemkomma  hos en mycket trevlig kväll hos syster Annika och hennes familj =)
Var där strax efter klockan 17.
Det var stor Amanda som stod för matlagningen =) Hon hade fixat potatisen (i ugn), salladen och såsen iaf :) Och så fick vi marinerat kött som de grillade. Jättegott!

Till efterrätt fixade hon banan i ugn, snittad och fylld med mjölkchoklad och så vaniljglass till.. mums!


Lill Amanda (min systerdotter) och jag spelade en runda kort och så kollade vi alla lite på Talang. Vi åt lite chips o sånt..
Här kommer lite bilder!
 

Lill Amanda (min systerdotter)

Stor Amanda (Annikas sambos dotter)

Annika byter blöja :P Alexander har solen i ansiktet.

Soffmys

Tok-hund! Casper.. sååå mysig!

En trött liten gosse får låna syrrans säng!

Casper igen =)

Stor Amanda o Alexander

Son o far... (synd att min kamera på mobilen blivit så konstig och usel med skärpan.. måste gå till en operatör snart.. skit med nya mobiler)

Busiga Phille! (Magnus son)

Tack för en mycket trevlig kväll!!

Kram


På väg till syrran på middag ;-)

mms_img-14209491 (MMS)

På väg till syrran på middag ;-)


Tack Tom!

Jag brukar passa på att äta när Alexander sover.. Han blir ganska snabbt rastlös nu när han sitter i sin babysitter. Då kan han bli såå ledsen.. och jag äter ju rätt sakta.. så man blir ju lite stressad med en liten pojk som inte är helt nöjd. Jag är typen som vill ha lugn o ro vid matbordet :P Good luck!

Men nu fick han sitta här bredvid mig...

Så här såg han ut efter jag ätit upp halva lunchen..



Jag vill ju bara ta upp honom... men sen kom jag på att han älskar appen jag har på min mobil.. Tom the Cat ;)
Då kan man snabbt få honom på humör igen ;)

Så då va det lite lättare att äta samtidigt, med en glad påg ;)

Kram


Tavlan

Denna Canvas-tavla på Dennis, mig och magen där älskade Alexander låg ♥ är verkligen speciell...
Vet inte varför men Alexander fastnar aalltid med blicken på den och kan titta på den länge länge.
Han kanske kommer ihåg den fotograferingen fast att han låg i magen?! ;)


Lunchen



Sitter och är totalt proppmätt efter denna stoora köttfärsfyllda aubergine. Denna underbart goda rätt smakade jag första gången för några år sedan hemma hos min kära vän Jenny.
Kika gärna in på hennes jättefina blogg http://jensisdagbok.blogg.se/index.html

Man kan ta t.ex couscous elr nåt till.. men denna var såå stor så jag tog bara lite sallad.
Superenkel att göra.. fräs lite färs, lite lök (jag tog purjolök idag), dela och gröp ur och tärna auberginen och fräs tillsammans med köttfärsen tills den blir mjuk.. ha i en skvätt grädde, så den gojsar ihop sig.
Krydda med salt, peppar... och den viktigaste ingrediensen Curry! Det gör hela rätten!
Fyll de urgröpta auberginerna med aubergine/färsröran och toppa med ost.
Sen skjuts in i ugnen 225 grader i ca 10 minuter.

Mums mums!


Irritationsobjekt

Konstigt att jag orkade stiga upp efter jag ammat vid 9-tiden i morse.. ögonen va trötta och rann.. men nu känner jag mig ganska pigg! :)

I natt vid 2-tiden hade jag ett treevligt besök i sovrummet som väckte mig..
En fluga!
Helt knäpp va den.. slö som bara den när den flög och jag vaknade av att den typ attackerade mig och den flög några ggr mot mitt ansikte/hår.

Jag hatar verkligen flugor och alla äckliga kryp, och jag kan verkligen inte somna om i vetskap om att nåt finns i rummet. Och denna knäppfluga störde mig ju verkligen!

Så det va ju bara att ta tag i en tidning och rulla ihop till ett bra vapen :P och sen försöka ta den jäklen... utan att väcka mina pojkar som sov så gott!

Jag träffade den ganska snabbt iaf... trodde jag ja... efter ha lyst med en ficklampa på golven och undrandes vart den tog vägen så försökte jag tänka om och säga jaja.. den ligger väl död nån stans.. som sagt hatar jag ovetskapen om den verkligen va död eller inte.

Men jag la mig ner till sängs igen.. låg o vände och vred lite och hade svårt att somna om p.g.a. detta...
Och efter en stund när jag legat och kikat i rummet (kan tala om att vi har en liten lampa tänd i sovrummet för Alexanders skull).. så såg jag den jäklen! Han va inte död.. han satt där på tapeten uppe vid taket nästan...

Så det va bara till att upp igen.. rulla ihop tidningen och börja om..
Smyga fram (och inte försöka väcka mina killar)... och Smack!! Jag fick den.. gojs på tapeten :S och flugan va tillplattad död på tidningen!

Och klockan va sen närmare 03.. och Alexander vaknade till och ville ha mat...

Sen kunde jag somna om gott! ;)

Pöss


Fruuuuuulle!



Hej hej! Idag steg jag upp strax efter kl.9 efter att Alexander ammat klart. Han somnade om och fick sova till han vaknade en timme senare.
Undertiden hann jag ta tag i det jag skulle skärpa mig med.... -äta frukost!

Till frukost åt jag den här tunnbrödsrullen.. 
 Bredde på lite smör, la på ett stort salladsblad (spetssallad elr va den heter), lite advokado, några ostskivor från favoriten (gräddost.. nog lika nyttigt som det låter :P hihi), en skinkskiva (Basturökt skinka), lite curry/kycklingröra, och det viktigaste ;) Paprika! - En cavrings jag har nu efter graviditeten ;)

Det smakade toppen och allt är nu i min mage och gör gottans där =) Till drack jag te med smak av mild vanilj och en sked honung till :)

Har redan tagit fram det jag ska ha till lunch.. Min kompis Pauline åt det igår sa hon ;) Och jag och min kompis Jenny brukar äta det ibland när vi träffas ;) Vad det är får ni själva lista ut.. eller kolla här senare idag :)

Ciao så länge!


Mina (P)älsklingar


Plask plask

Alexander ääälskar verkligen att bada... och när man badar då ska det plaskas ;D

=)



Nybadad, ren, torr, insmord ;)


Yes!

Katrinplommonpurén funkade kanonens ;)


Jäkla pollen!

Tjohej!
Nä jag är inte pollen allergiker.. Men fyy vad jag är trött på all pollen. Bara man är ute en liten stund så är hela vagnen full.. hela gräsmattan e full av det gulaktiga eländet. Hela bilen är full med pollen ja verkligen allt.
När försvinner egentligen pollen? E ju ingen mening att putsa fönstrerna än :P

Innan idag så fick Alexander en stooor portion laxgryta.. det gillade han och så fick han katrinplommonpuré efterråt. Hoppas det kör igång magen på honom lite. Han har så konstig mage och är så hård i den ofta och gör inte ifrån sig mer än kanske mellan 4-5 dagars mellanrum.. så det börjar väl bli dags snart igen.
Han verkar iaf inte ha ont i sin mage och det är ju skönt. 

Idag har jag varit ute och gått igen. Tog samma runda som igår.. tycker den är rätt lagom =) men fy bubblan vilken skoskav jag fick på vänsterfoten. Ändå hade jag compid på.. fast när jag va hemma och kollade sen så såg jag att jag satt plåstret lite för högt upp.. typiskt! Gör ju så ont med skoskav.
Alexander sov gott i vagnen och har sovit ute en lång stund nu.

Under tiden han har sovit så har jag även kantskurit gången.. gräset täckte plattorna en bra bit.. så nu ser gången jättebred ut :P Fast jag har bara tagit en del av den (åt ett håll) Så jag får väl fortsätta sen.

Nu leker Alexander med lite leksaker här på golvet och snart ska han få amma... den lille sugproppen! 

Tycker faktiskt det osar lite här inne.. ska gå o kolla hans blöja om katrinplommonen gjort susen!

Ha det bra!

Kram


In my garden


Päronträd
 
Rhodendenro

Körsbärsträd

Gullvivor

Pingstliljor.. Någon som vill rensa ogräs? ;P Finns gott om det här :(

Rabarber har jag gått om =) Nån som vill komma på fika?

Pioner


Sommarens projekt.. takpannor!


Det är några blommor som jag inte har skrivit namnen på och jagg har noll koll å sånt.. så vet ni vad de heter så TELL ME! Skriv i så fall bild 4, 5 osv ;)

Kram


Token!


Våran dag!

Oj oj vilket underbart väder det varit idag! :D
Alexander och jag har njutit ute av solen och värmen i stort sätt hela dagen.
Efter han fått gröt och jag frukost (för en gångs skull innan kl.12 :P) så blev det en liten promenad. Alexander sov gott i vagnen.



Nya skorna.. såå sköna! Men lite skoskav fick jag.. (som alltid när jag har nya skor på mig).

Jag.. hemskt vad vit jag ser ut att va :P

Sen har jag hängt massa tvätt ute på linan och när Dennis kom hem så grillade vi och vid kl.18 kom grannen (Monica) hit så Dennis fick kolla över hennes bil.
Kattarna är ute i rastgården och har varit det heela dagen. Ska ta in dem vid kl.21 efter Äntligen Hemma och ska även ta in tvätten som hänger på linan.

Kram


Shopping!

Tjohej! Har precis satt oss i soffan nu.
Idag åkte vi ju in till stan för lite shopping. Vi köpte skor.. Dennis sina Adidasskor som han jämt köper fast vita denna gången.. fint till sommaren och jag köpte ett par svarta Converse. Sen blev det lite smått o gott som leggings och en concealer från favvomärket Collistar och Dennis köpte ett skydd till glaset på hans nya mobil. Sen va det nog inget mer.. hittade inget kul till Alexander idag.

Innan vi körde till Maxi för att handla lite så tog vi en fika på 3G =) Vi tog bakad potatis och Alexander fick tutte.

Sitter i stolen o leker med sitt äpple.. han kastade ner den på golvet heeela tiden! Börjat med det nu ;P

Ta upp äpplet från golvet nu mamma! Jag vill kasta ner det igen :P
Söööööt!

Innan vi körde hem sen så åkte vi och hälsade på hos farmor en stund och då fick Alexander massa mys!


Hoppas er dag varit bra!

Kram


Fy på mig!

Hej hej!
Tänkte slänga iväg ett litet inlägg.
Sitter och äter en omelett nu.. gjord på 3 ägg och fylld med skinka, ostskiva, gul och röd paprika, små tomatskivor, lite skinkmjukost, purjolök, och lite salt.. blev gott och det är mäktigt. Har inte ätit nåt än och klockan är 14 nu.. Måste verkligen skärpa mig med maten! :( Så dålig på att ta mig tid och ork att äta nåt nu för tiden :/

Tycker det där med mat är ett stressmoment och jag är för lat/trött att fixa mig nåt.. speciellt när jag är hemma själv (med plutt). Jag äter ju alltid middag.. oftast husmanskost varje dag.. och jag äter ju bra och mkt när jag väl äter.

Men tror det är en stor anledning till att jag är så trött ibland me och det är ju inte så konstigt..

Usch nä fy på mig!!!!

Idag efter Dennis jobb, ska vi in till stan och köpa skor till oss. Han köper alltid samma skor och gjort i typ 10 år :P Adidas gympaskor och jag tänkte kolla efter ett par converse.. vi sålde ju vår gamla soffa igår.. såå skönt att bli av med den! :)

Nu vaknade min prins, så ska gå och pussa massa på honom..!

Kram


Sitter ute i fina vädret

mms_img-91140740 (MMS)

Sitter ute i fina vädret


Sittdelen

Idag när vi kommit hem från marknaden somnade Alexander en stund inne.. och när han vaknade ville jag gå ut och rensa lite ogräs. Så vi bytte ut liggdelen mot sittdelen till vagnen. För jag tror inte han hade velat ligga ner när han precis sovit :P

Men jag kommer nog byta tillbaka till liggdelen igen och ha den ett tag till.. det finn ju så man kan höja under ryggen på den me, men han brukar kasa ner då iofs.

Men här är när han fick provsitta i den ute =)


Marknad

Hej!
Idag har vi varit på Gullabo marknad. Köpte brillorna till Alexander som jag visade i inlägget innan. De va lite förstora.. men alla va det typ och dessa va så snygga och passade hans kläder. Se om de kommer till andvändning.. men det är inte hela världen.. kostade inte så mkt.
Sen köpte jag honung, blev neutral smak denna gången.. annars brukar jag köpa med apelsinsmak om det finns.
Och strumpor till Alexander med lite halkskydd elr va det heter.
Alexander ville inte va i sin vagn, utan vi fick turas om att bära honom så han kunde se allt.. allt folk o grejer.. va såå spännande :P

Aja.. nu ska jag göra lite nytta medans Alexander sover och Dennis klipper gräset!

Kram


Brills ;-)

mms_img-15639438 (MMS)

Brills ;-)


Natti natt!

Hallå!
Ska nog snart upp och nana. E himla trött idag, för natten var jobbig. Alexander bus ville bara äta och knappt sova!
Hoppas på en bättre natt, för imorgon ska vi upp ganska tidigt för att gå på marknad. Dennis ville dit redan vid 10 tiden, så han kan jobba här hemma sen.. göra klart så mkt panel han kan och så.

Så jag och min gulleplutt önskar God Natt till er!


Nakenfisen


Grattis Alice 6 månader! :)


Från fb

Läste denna söta på Facebook =)

Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse: "Puh, vi har fått två händer för att hålla, två ben för
att gå, två ögon för att se, två öron för att höra,
men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta"


Tjockolade


Smakat Denna?

Kokus & Banan

Första rutan var riktigt rälig...
Den andra lite bättre...
Tredje ännu bättre...
Fjärde, femte, sjätte, sjunde o.s.v mumsmums!


Bilder från igår




Rolig dag i Eringsboda

God kväll!

Igår begav Alexander o jag oss till Eringsboda för att hälsa på Jenny och Alice och lilla Selma me såklart!
Hade en himla kul dag. Kom dit kl.10 och åkte inte därifrån förrän 19-tiden. Sen var vi trötta... eller nä.. jag var trött.. Alexander hoppade för fullt och sjöng på sitt språk i hoppgungan en låång stund när vi kom hem ;)

När vi kom dit vid tio så var Alice vaken och satt i sin gåstol =) Hon fick en liten halvårspresent av oss (hon blir 6 mån imorgon). Alexander blev väääldigt fäst vid den leksaken hon fick, så vi får nog ta och köpa en sådan till honom också :P Eller nåt liknande iaf!

Sen fick bebisarna grötfrukost och sen nattade vi dem =) Därefter åt Jenny och jag frukost.. goda varma frallor med pumpafrön, te o så =) Efteråt hann vi till och med lite fika.. Cupcakes med mockafrosting och knäckflan =)

Sedan tog vi och fotograferade våra små sötnosar. Blir ju sååå många bra bilder.. så tar en nu och sen kommer ett seperat inlägg med bilder på dem ;)

Sen blev det en promenix.. Härligt ibland, lite kallt ibland och vi fick tom ta skydd under ett träd för det började hagla :P Men det försvann rättså snabbt =)

Härligt med vitsippor =)
Det blev en liten tur till lekparken också!

Sen blev det premiär gunga för båda bebisarna =)

Hem och äta lite middag. Jenny bjöd på kasslergratäng med zuccini o paprika bl.a och till efterrätt blev det, det här! ;)

Och innan hemfärd blev det lite lek med Alice present. Sen somnade Alexander gott i bilen hem =)
Tack för en jätterolig dag!!!! <3 Massa pussar till er!


Lille Skutt

Min lille skutt älskar sin hoppgunga.. speciellt till hög musik ;) Då e det rock n´barnmusik! ;D




Liite för liten än för den dock.. kudden jag har haft o blir inte bra om han ska kunna hoppa... Men det går ju ändå ;)

Kram


Mobilen

God natt på er! Fick hjälp av sötaste Jenny hur man gör för att kunna blogga från mobilen! Var ju bara att trycka på en knapp :-) Hur man lägger upp bilder orkar jag inte bråka med nu fast om det är busenkelt?! Men blir nog lite bloggande från mobilen ibland me :-) Natti natt! Kram

Ny utvecklingsfas?


Har lite funderingar på om lillplutt kommit in i en ny utvecklingsfas?! Han är inte riktigt sig själv. Varit lite mer grinig och ledsen och så. Hmmhmm.. återstår att se iaf.

Nu har pappa Dennis precis gett honom mat. Rotfrukter med kyckling och lite katrinplommonpuré i efterrätt. Snart ska vi nog upp och lägga oss. Imorgon ska jag bara va hemma och ta det lugnt (SKÖNT!) och sen ska vi nog in och handla när Denne kommer hem.

God natt och KRAM på er!


Gosigos



Turbo är en sådan kelgris.. ;) Fast Alexander också, så han har inget emot det precis :)


Kalas

Hej!
Har en sovande pojk i min famn. Sitter i soffan nu och kollar på Fenomen.. häftigt men tror det är massa ploj.. mkt av det iaf.

Idag var vi bjudna på kalas igen.. 20 års kalas. Det var Dennis kusin Sofie som firades. De hade hyrt en lokal. Det var många släktingar till Dennis som kom. Alla fastrar och hans farbror, några kusiner med familj, alla Dennis syskon med familjer. Skojsigt.

Dem bjöd på smörgåstårta.. hur god som helst var den.. mmm! Annars känns det som jag hade förätit mig på det.. men idag var jag riktigt sugen. Tårtan efterråt var me superduper god!

Men fyyy vad kallt det varit idag. Riktigt iskallt faktiskt!

Nä, nu lite tv, kanske nån varm macka o sen sängen.

Kram!

Lördagsgodis

Igårkväll fick Alexander för första gången smaka lördagsgodis och mmmmmm! vad han tyckte om det! :) Blir nog godisgris som både mamma o pappa är :D

Majskroken åts upp riktigt snabbt.. jag blev paff att han redan ätit upp den :P


Hmmm!? ;)


Hm, ja nu kan man inte längre bara lägga Alexander och förvänta sig att han ligger kvar där sen :P
Jag la honom på rygg på babygymmet.. vid det gröna med blommorna, där musiken kommer ifrån..
Och efter en stund låg han här! :P
Han har även börjat lägga sig på mage o vända tillbaka sig till rygg o så mage igen..