Tältet


En till som gillar mys/lektältet ;)


Ute på promenad! :-)

mms_img-68463752 (MMS)

Ute på promenad! :-)


Måla med kritor

Hej på er! Igår blev det inget bloggande som tänkt. Fick grym huvudvärk på kvällen, så jag blev så trött av det och däckade på soffan. Dennis fick väcka mig när vi skulle upp och sova.
Idag är den borta, men är såå trött! Ändå fick jag sova till strax innan 8. Tror det tar ett tag att återhämta mig efter det där 3 nätters passet..

Här kommer några bilder från igår. Då provade Alexander att måla med kritor för första gången. Det är kritor som är helt fria från gift och sånt och lätta att hålla. Man kan leka med de också :)

♥ Gullefjunet ♥

John blund


Köpte denna underbara God natt boken till Alexander idag! 51 tjocka sidor, med korta berättelser om John Blunds äventyr. Hur fina bilder som helst! =)

Kram och god natt... nu kommer snart John Blund hit :)


Snödroppar


Det är så skönt nu när snön är borta från gräsmattan. Hoppas det inte kommer mer nu förrän till jul! Härligt att våren är på intåg :) I natt var det ganska många minusgrader ute och kallt ute idag med. Men innan idag var det i alla fall några plusgrader. Vindstilla och fint :) Underbart! Vi har fått fullt med snödroppar också. Tycker de är så fina och man blir glad av att få se lite blomster i trädgården :) Ska bli skönt sen när sommaren är här och jag har min långa ledighet. Men än så länge längtar jag mest bara efter våren, lite varmare ute och vitsippor.
Snart slutar Dennis, då ska vi kanske åka och handla lite. Behöver ha hem lite av varje. Puss o kram på er!


♥L♥O♥V♥L♥E♥Y♥ ♥S♥U♥M♥M♥E♥R♥

Vecka 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32

Ja då ska jag va ledig i sommar! :D Och så börjar jag med en rejäl mjukstart då jag bara kommer jobba torsdagen v.33 ;) Låter väl som en lyxig sommar?!? :) Det är ju sommaren man vill va ledig och njuta av! Så kan man så ska man ju passa på att vara ledig så mycket som möjligt! Sommaren är kort och vintern är låång!
Så i stort sett ska jag vara ledig i 9 veckor i sommar, minus en dag då :)

MASSOR med gostid med mina älskade. Dennis kommer inte vara ledig lika mycket dock. Vet inte riktigt hur mkt semester och pappaledighet han ska ta ut. Men 4-5 veckor blir det iaf :)

Så nu ska vi planera in slapp, massa roligheter som djurparksutflykter och lite annat, och lite nytta som att måla klart huset och fixa entrén m.m :) Grilla, sola, träffa vänner, äta glass i stora lass, bada, gå härliga promenader i ljumna vindar, äta och dricka gott på uteserveringar..
Hoppas vi har en snäll sol som vill skina för oss i år ;) Men skönt bara att vara ledig och hitta på roliga saker!

Låter det inte som en väldigt Lovley summer!? :) Hur ska ni vara lediga i sommar? Eller ska ni kanske jobba hela?

KRAM

Googlad härlig semesterbild


Kvällshimmel


Underbar kvällhimmel som lyste bakom träden innan

Hej på er! Nu sitter jag och mumsar i mig godis från hemmakväll. Smaskens! Natten gick bra men höll på att blåsa bort hihi.. och som jag skrev så har jag åkt på nåt skit i ögat. Tror det är inflammation då det är helt rött, skaver och så kan jag inte öppna det lika mycket som det andra. Skit med me sånt.

Idag sov jag till 15.00 med steg upp 30 minuter senare. Dennis och Alexander hade varit i Kalmar och kollat på bilar. Vi/ Dennis letar ju en andra bil.. men fanns väl inget som han var sugen på och Alexander pekade bara på de dyraste :P
Sen har vi ätit hamburgare med bröd och killarna har bubblat i badkaret. Nu har vi redan nattat Alexander.. strax innan kl.18. Vi brukar lägga honom kl.19 i vanliga fall.. men han var så himla trött gosepojken.
Om två timmar är det dags för mig att köra till jobbet igen.. två nätter kvar nu! Sen ledig några dagar.

Ha en mysig lördag! Kram

På jobbet! Lite trött och ögoninflammation...

mms_img931244198 (MMS)

På jobbet! Lite trött och ögoninflammation eller nåt i vänsterögat.. Jätterött! 6h kvar att jobba innan jag får hem och sussa kudde. Kram på er


Inköpslista


Jag & finaste plutten ♥ nu håller jag på och skriver en inköpslista. Tänkte att vi skulle äta bakad potatis och givetvis med min goda röra :) 5 dl creme fraiche + 2 dl creme fraiche paprika/chili.. tärnad påläggsskinka.. gärna med lite smak, lite strimlat gurka + porjulök, ibland har jag även osttärningar i  röran.. och lite kryddor om det behövs.. till har jag riktigt Smör! Såå gott! Prova! :)
Har inte bestämt om jag ska förlja med till affären elr ej.. måste sova lite nämligen! Har 3 jobbnätter framför mig. Första gången jag jobbar 3 i rad på väldigt länge, men man kommer in i det fort.

Kram och ha en härlig fredag! :)


En roooolig dag :)

Hej mina gooa vänner! Hoppas er dag har varit bra! Min har varit toppen! Vid 14 tiden kom vi till bästisen Jenny och hennes fina familj. Kompisarna Alexander och Alice busade för fullt. De har vuxit upp tillsammans och det är så roligt att se att de gillar varann så och för varje gång så har de börjat leka mer och mer och intressera sig mer av varann :)

Efter massa bus inne gick vi ut i härliga vädret. Nu är förhoppningsvis våren på intåg för snön börjar smälta bort :) Solen sken, men det blåste endel. Skönt med frisk luft var det iaf! :)

Ibland brukar vi passa på att ta ett kort på oss fyra... och de har ju vuxit en del sen den första bilden vi har på oss alla :)

Som vanligt bjöd Jenny på god mat och fika! Lax i ugn med vitvinsås och potatis. Samt en väldigt läcker kolapaj gjord på kondencerad mjölk.. skivad banan och lättvispad grädde... mums! :)

Tack för idag bästis! Hoppas vi kan ses snart igen! :D Massa pussar


Saknad vän!


Jag & Jenny

Snaaaaart ses vi älskade vän! :D
Puss!


Prinsessa



Idag har Sverige fått en liten prinsessa!
Grattis Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel!
Ska bli kul sen när man får se första bilden på henne :)


MysBus med pappa!



Vimsigt!

Halloj!
Hoppas ni har haft en bra dag. Min har varit lite lustig/snurrig. Började med en rejäl sovmorgon för både Alexanders och min del! Halv 10 vaknade han :O Först hade han vaknat vid 7 och sen somnat om.. och hur ofta händer det?
Skönt men ovant ;)

När jag vaknade trodde jag iaf att det var tisdag (det är ju onsdag).. och när jag pratade med min chef i telefon så nämde hon att "vi ses sen".. Vadå tänkte jag?! Då var det visst idag jag skulle på lönesamtal. Tur att jag pratade med henne, annars hade jag nog inte dykt upp där idag hehe...
Jag hade fått för mig att det skulle vara imorgon och hade därför fått ge återbud åt min kära vän Jenny, som jag skulle åkt till. MEN ;) då blev det ju ändrade planer igen när jag kommit rätt i veckan :) Så imorgon blir det äääntligen att åka hem till Jenny och Alice! Inte lätt att hinna med nu när båda börjat jobba och dagis och massor.
Annars har jag inte gjort så mkt idag.. handlat, lagat mat, plockat osv :)

Mitt gullefjun!

Nyfiken på dig! :)

Några frågor ni kan svara på om ni vill :) kul att lära känna er som brukar läsa min blogg =) Hittade denna inne hos min första bloggvän Sagabus! Ha en bra dag! :) 

Vem är du som läser här?
Hur gammal är du?
Vad jobbar du med/pluggar du?
Vad gör du när du är ledig?
Var och hur bor du?
Vad ser du fram emot?

Vad ska du göra idag?/Gjort idag?
Vad läser du just nu?
Vad ser du för tv-serie helst just nu?


En speciell dag ♥


Nybakta semlor i vanlig och hjärtinspirerad touch ♥

Hej på er! Nu har jag precis tryckt i mig en helt nybakad semla så här på semledagen! Såå gott! Den hjärtformade gjorde jag inte för att det är semledagen.. utan för att det är en väldigt speciell dag idag.
Tiden går så fort, men idag är det faktiskt två år sedan Alexander kom in i mig ♥

Ni som följt min blogg vet ju om att Alexander blev till med hjälp av provrörsbefruktning. Tredje gången gillt ville det ta sig och vår kämpe, vårt finaste mirakel är älskad enda sedan denna dag. Än visste vi inte om det lilla embryot ville stanna kvar i mig. Den 3e mars är det 2 år sedan vi fick beskedet att vi äntligen hade lyckats.

Vägen till denna dag var en mardröm, värsta tiden i mitt liv. Efter en lång resa med motgångar, förhoppningar, förtvivlan så rasade ett berg. Med två misslyckade ivfer bakom oss, så hade man nästan slutat hoppats.. Men det jag inte visste då, var att idag för två år sedan blev det sista gången vi/jag behövde genomgå allt det där med hormoner och allt vad det innebar. Eller ja några hormoner tog jag ett tag efter. Men det blev iaf sista gången.

Älskade underbara Alexander! Vi älskar dig så! Om du bara visste.... ♥ 

Kikar in!

Tänkte bara kika in här och säga hej till er! Hoppas att ni har haft en bra dag och får en mysig kväll!
Just nu äter jag glass med lakrits hardtopping och kollar på "Halv åtta hos mig". om 20 minuter ungefär ska jag köra till jobbet för min andra jobbnatt.
Alexander hade haft det bra på dagis. Men inte ätit nåt vid lunchen, det hade ju serverats Kludda igen.. vilket han avskyr :P Imorgon ska han dit igen, men då ska han inte vara där riktigt lika länge utan jag hämtar honom klockan 13. Snart är det dags att boka in ytterligare några veckor. Då ska jag nog utöka med några timmar. Just nu är han bara på dagis i samband med mitt jobb. Så nån timme till får det bli så man hinner med lite i hemmet också.. städa eller så.. Speciellt den veckan han bara går 4 timmar på fredagen. Men vill han nog träffa sina kompisar den veckan. Fast han ska minsann få mysa massor med mamma med ;) 

Ha det bra nu! KRAM KRAM

Två jobbnätter

Hej på er!

Här har det varit tyst från mig idag. Först fick jag sovmorgon till kl.10 då Alexander skulle sova sin nap. Och efter han vaknat så tog vi en promenad bort till hans farmor och farfar. Blev lite fika där.. sen å hem för att sova igen.
Men han somnade inte så snabbt. Vid 14.30-17 sov vi båda två iaf :)
Sen blev det middag. Värmde bara lite rester idag.

Därefter hoppade jag in i duschen.. känns som dagen sprungit iväg. Nu ska jag strax föna håret och fixa mig för att vid 20-tiden köra mot jobbet. Hoppas på en bra natt!

Imorgon ska Alexander ha heldag på dagis 06.45-15.00. Under tiden ska jag sova.. tills jag ska hämta honom ♥
Sen jobbar jag en natt till och på tisdag går han på dagis till 13.
Sen är jag ledig till helgen.. jobbar fre, lör, sön.

Ha en mysig söndagskväll nu så blir det nog ett litet inlägg imorgon me :) Kram

Älsklingen igår på Salong Etage när han var färdigklippt :) Då ville han själv kamma håret och så fick han klubba me ;)

Kram och hej!

Before and after :)

Before:

Min långhåriga prins ♥

Och här kommer efterbilderna :)

After:


Vad tycker ni? Dennis har inte alls vant sig än :P hihi Han tycker inte det ser ut som Alexander hihi.... Visst är han söt vår sötnos?! :) Kram

Dagens middag


Idag har vi ätit det här! Fläskytterfilé med potatishalvor i ugn, gräddsås broccoli & sparris.

Ytterfilén skar jag, fyllde med en röra av creme fraiche, skinka, purjolök, kryddor och rullade ihop och fäste med tandpetare. Brynte på stekgärnet med lite mer kryddor och sen in i ugnen tills den var klar. Skulle haft en rödvinssås till egentligen, men misslyckades två ggr så gjorde en vanlig god gräddsås.
Potatishalvorna fick behålla skalet på och saltades med flingsalt och grillkrydda. Blev mycket gott!

Ett litet gott tips bara! ;)

Hos frissan :)

Idag har prinsen klippt sig! Såå duktig var han! Satt stilla och inte en protest :) Så det gick fort och smidigt att få honom klippt ;) Ni ska få se bilder sen :) Här kommer några under tiden han blev klippt av faster Jonna :)

Today is the day!

Hej på er! Ooh idag är det dags! Alexander ska klippa sig för första gången. Han ska få en frisyr. Att jag är nervös eller??! Det är hans faster Jonna som jobbar på Etage som ska klippa honom. Spännande och se hur det blir, spännande och se om han vill sitta still :P
Han behöver verkligen klippa sig nu, han är såå långhårig. Men samtidigt känns det såå vemodigt. Han är ju såå söt nu, hur kommer han se ut sen? Kommer han va söt då me? haha... det lär han ju va, en riktig liten snygging kanske ;) Helt plötsligt kommer han kännas så stor! :)

Igårkväll kom Dennis hem vid cirka 21.30 igen och kunden han fått åka och hjälpa hade tyckt så synd om mig, så han hade skickat med en flaska vin till mig ;) Gulligt! Ett rött vin var det, smakade på det och det var helt okej för att va rött ;) Spännande att smaka... tänkte göra en rödvinssås idag till middagen. Jag drack ju bara ett glas knappt igår :)

Någon som vet vad det är för vin? Försökte googla men hittade inget. Står att det är ett Italienskt från 2008. Men är det fruktigt, torrt osv. Jag är usel på att känna sånt hihi...

Ha en bra dag, så uppdaterar jag med före- och efter bilder på Alexanders frissa ;) PUSS & KRAM


Att fredagsmysa i ensamhet....


Så här ser det ut på soffbordet hemma hos mig ikväll.. I soffan sitter jag och Engman. Turbo ligger i kattklätterställningen och Alexander ligger och sover lite halv oroligt där uppe.

Dennis ja.. han fick slänga i sig lite mat (tacogratäng) för att sedan köra ilfart in mot stan :( Han fick ett akutjobb och som dessvärre kunde ta några timmar. Så jag får ha fredagsmys för mig själv idag. Tråkigt faktiskt.. men vad gör man.

Imorgon ska han också jobba på ett annat ställe, men hoppades vara klar till efter lunch så han kan följa med när Alexander ska klippa sig.

Gladfis i sin lekkorg innan idag ♥

Hoppas ni har en mysig fredagskväll! KRAM

Glad kille i bilen.. På väg till maxi för ...

mms_img192302360 (MMS)

Glad kille i bilen.. På väg till maxi för fredagsshopping :-D


Lunchtips!


Tonfisksallad är ju nåt som alltid funkar eller hur? ;) Snabbt att slänga ihop vad man själv vill ha i. Idag hade jag majs, gurka, paprika, purjolök, osttärningar och ägg, samt vanlig salladsdressing till. Jag har bara ätit halva och är proppis ;) Men är man jättehungrig är det ju gott med nåt bröd till!

Dennis ringde nyss och kom med en glad nyhet! Han är på väg hem!! :D Blir så glad när han kommer hem tidigare! ♥
Sen ska vi åka till Maxi och handla lite gott. Ikväll vankas det fredagsmys med tacogratäng och godis :)

Ha en skön fredag! Puss & Kram

Tröttis!

Hej hej!
Fy så trött jag har varit idag. Alexander var svårsövd och så i natt. Så både han och jag sov en timme innan ;) Sköönt! Jag hade velat sova lite till, men det fick jag inte.
Då var det dags för lunch tyckte Alexander :) Sen tog jag och städade lite i köket. Skurade golvet och lite så. Därefter piggnade jag nog till lite! :)

När Dennis slutar ska vi åka och handla lite. Sen blir det fredagsmys med tacogratäng. Blev hungrig nu, ska nog fixa mig nåt att äta :) Alexander får följa med. Så fort man lämnar rummet så klättrar han upp i soffan och springer runt i den.. lite otäckt :P

Ha det bra så hörs vi kanske sen :)

Gammal bild, men har varit lite dålig med att fota de senaste dagarna :P

Snorigt oroligt

Jaha då va Alexander sjuk.... igen!!
Sen i julas har han haft öroninflammation två gånger med feber och förkylningar, maginfluensa förra veckan och så förkyld igen. Tänk om han kunde få va frisk en hel månad iaf utan att det ska va massa!
Denna veckan har han iaf fått gå på dagis som vanligt. Men det ska han minsann nästa me hoppas jag! Hoppas det inte det är nåt långdraget!
Nu har han fått lite slemlösande precis. Han har sovit från ca 19 tiden, men vaknade för ett tag sedan och har svårt att komma till ro nu. Han hade visst varit lika dan inatt när jag jobbade. Han hade iaf ingen feber och det är ju skönt!

Annars så har det varit en lugn dag. Lagade så god middag.. stekte lövbiff som va supermör och god, hade hemmagjorda klyftisar och så gjorde jag ett vitlöks- och persiljesmör till samt beasås o grönt till.. Gott gott!

Imorgon är det fredag igen! :) Blir fredagsmys och så! Ha det bra! Kram på er

En liten plutt o jag för några månader sen ♥


Jag saknar dig mindre och mindre...


Sååå bra! Spelas mkt i detta hus nu. Sorglig text dock!


Torsdag


Hej sweeties! :) Åh jag känner mig så pigg och glad idag! Så härligt! Natten gick bra, hade massor att göra och höll på hela natten i stort sätt. Så när jag vaknade 12.20 var jag lagom pigg :P Men efter en RedBull är jag nu piggelin!

Hämtade bus på dagis vid 13, han lekte med lego med två kompisar när jag kom. Hade ätit bra (potatis, fläsk & sås)och sovit bra. Nästa gång han ska dit är på måndag och då blir det heldag. Passade även på att förvarna fröken att han inte kommer se riktigt lika dan då :P Klipptid på lördag ju!

Nu ligger Alexander och vilar och jag sitter och äter frukost (smörgås) och har tagit fram lövbiff att ha till middag. Gott, var längesedan nu! Längtar till pappan i huset kommer hem ♥

Ha en bra dag! Kram på er

Tyst

Hej på er!
Varit lite tyst från mig idag.. Nu sitter jag och fixar till mig inför min andra jobbnatt. Har sovit 8.30-14.30 idag.. sen skulle jag hämta Alexander från dagis vid 15.. och sen försökt vila lite till och så. Är sjukt trött faktiskt. Men hoppas jag piggnar till, ska ta mig en RedBull sen så hoppas jag att jag blir piggare.

Alexander hade haft det bra på dagis.. en glad kille som är väldigt framåt och andra fina ord fick jag höra av fröknarna idag. Himla kul att höra! :)

Nu hinner jag inte skriva mer idag tyvärr. Ska köra om 30 min ungefär. Ha en mysig kväll! Kram på er


Har ätit våfflor hos farmor och farfar :-)

mms_img172335055 (MMS)

Har ätit våfflor hos farmor och farfar :-)


Glad alla hjärtans dag


En googlad bild som hängt med i min dator i många år.. tycker den är så fin :)

Hoppas att ni har haft en glad alla hjärtans dag och att kvällen blir mysig ♥ Själv har jag mest sovit idag. Alexander var på dagis från 7-11.. skulle varit till 10 egentligen, men så har de promenad idag som inte jag tänkt på när vi skrev schemat och självklart skulle han ju få vara med på den :)

När vi kom hem åt vi lite lunch, potatis och sprödbakad torsk o grönsaker. Och sen vid halv 13 efter mycket om och men somnade en väldigt övertrött kille i min famn i sängen och så sov vi gott till för bara för en stund sedan :)
Såå gosigt att bara ligga och få hålla om sitt lilla hjärta i flera timmar ♥

Nu håller det på att snöa igen, kommer massor. Hade tyckt att det skulle räcka med det vi hade egentligen :P
I natt så jobbar jag och även imorgon. Så imorgon blir Alexanders första heldag på dagis.. 06:45-15.00. Hoppas det kommer gå bra!

Nu ska jag ut i köket och kolla vad vi ska äta för gott idag :) Puss & Kram på er

Nu har jag bestämt mig...

Ja fyy.. tycker det är såå jobbigt. Men nu har jag gjort något som verkligen måste göras! Jag kommer gråta floder på lördag när Alexanders faster sätter saxen i hans hår! Jag har bokat tid för klippning! :( Varför känns det så jäkla jobbigt? Det är ju bara hår som växer ut igen. Men han kan ju inte gå runt och se ut som en långhårig hårdrockare som han kommer göra i den takt hans hår växer.
Hur tusan kommer han se ut sen? Spännande men får nästan ångest och ont i magen!
Men det är kanske så första gången.. eller ja.. jag har ju klippt av en "lock" när han va 4 månader och jag kan lova att det också kändes grymt jobbigt..

Första lilla fjunet som vi sparat ♥

Titta där är den.. ena sidan växte den på ♥ Lilla minnet.. lilla "DynamitHarry" ;) 4 månader

Så här ser han ut nu :) Min Alexander.. jag kan ju inte tänka mig honom på ett annat vis! ♥

Just nu!


Scrappar Alla ♥ dag kort :)

Sveriges nästa tyngdlyftare??? ;)


Suddig bild tyvärr... men här har ni en bild på kanske Sveriges nästa tyngdlyftare ;) hihi


Surpuppa!


Mysekatten :)

Jaa.. han kan faktiskt vara arg :P Nu är han sur på Dennis för att han tetas och gör ljud mot honom. (Dennis är avis eftersom han alltid ligger hos mig hihi).

Svarta ögon ;)


Leka med bilen :)

Hej kära vänner! ♥
Har ni haft en bra dag? Just nu sitter jag och slappar i soffan, ska snart hoppa in i duschen. Alexander är nyduschad och ska få kvällsgröt och sen sova.
Ikväll börjar den nya serien "Kontoret", som verkar rätt kul.. så den ska vi se på :)

Idag har det som vanligt varit massa bus i Alexander. Lekt och haft kul med sina leksaker. Här kommer några bilder när han leker med bilen. Billjud gör han ju också så klart :) Sötnosen!


Idag har vi byggt med LeGo! :)


Hos farmor och äter bulle :-)

mms_img145255076 (MMS)

Hos farmor och äter bulle :-)


RIP Whitney Houston

 
Idag har denna underbara artist somnat in, troligtvis av droger som hon de senaste år hållit på med. Bara för några dagar sedan hade hon konsert. Hon hittades död i sitt hotellrum i Beverly Hills. Hon blev 48 år. Vila i frid... 


Kompisarna busar :)


Minst en halv timme sprang Alexander och Turbo runt så här nu ikväll. Nu är han nattad och tror han kommer somna fort ;) Min glada busepojke :)

Bus i vårt hus! ♥

Lite busbilder på vår underbara glada pojke :)






Tack! Och så en Nyhet!

Tack för era Krya på hälsningar! Fy det är inte skoj med maginfluensa och så hade jag feber också. Men igår kväll kunde jag få i mig 2 Alvedon och lite drickyoggi.
Har ont i magen idag.. inte riktigt stabil än. Men jag hoppas jag kan äta som vanligt idag! Och jag hoppas att jag kan får provsmaka av Marabous nyhet "Black med saltlakrits" ;) Dennis köpte den igår till mig. Men då gick det ju inte. Just nu är jag inte sugen, men ikväll kanske :) Ska visst va riktigt god!

Har ni provat den?

Jag åkte dit...

Ja fy bubblan, efter att ha jobbat nästan halva natten kom den som ett brev på posten.. maginfluensan! :(
Fick lämna stackars Agnete i sticket. 3 larm som väntade och hela natt och morgonrundan. Vi kunde ju inte heller ringa runt efter ersättare mitt i natten. Så bästa Vicke, Lena, Asta & Vivvi från mellanstaden och Lyckeby nattpatrull ställde upp och hjälpte Agnete.
Jag körde hem, klarade mig hela vägen hem, men det kom sen igen lagom till jag kom hem. Så nu är man minst sagt matt. Dennis får vara hemma med Alexander. För han har ju också haft magsjukan så kan inte vara på dagis.

Just nu sover Alexander och Dennis passar på att handla lite... och jag vilar på soffan. Illamåendet står mig upp i halsen hela tiden. Usch usch!

Kram på er

Sjukstuga fortsätter...


Får bli några webcam bilder, då Alexander håller sig i min famn idag. Strax efter klockan 6 i morse vaknade han och kräktes massor i sängen igen :( Så blev renbäddning och bytte kläder o.s.v.
Han somnade om sen och vi vaknade strax efter 9.
Har fått i honom lite yoghurt och vätskeersättning. Men vet inte om det försvann vid blöjbytet. Bajs långt upp i ryggen var det då.. suck! Och röd är han i rumpan. Stackars liten.

Nu har han legat här hos mig i soffan och kollat på pekbok i min mobil.. massa djur och ljud. Appen heter "Sound Touch lite".. han älskar den! Kan sitta hur länge som helst och trycka på de olika djuren och fordonen och lyssna på hur de låter.

Nu är det faktiskt dags för oss att gå upp och lägga oss och sova! Han är såå trött nu! Kram på er!

Engmannen


Fina fina Engman ♥


8 feb

Hej hej bloggen! Sitter och kollar på ett av mina favoritprogram nu "Halv åtta hos mig". Därefter är det dags för Mästerkockarna :) Det sistnämnda hade jag inte kunnat se idag egentligen om det inte hade varit för att jag får vara hemma med vård av barn.
Han har fortfarande inte somnat där uppe. Vet inte vad man ska göra. Springer upp till honom med jämna mellanrum.
Rumpan är helt röd på honom, har smöjt massor vid varje blöjbyte iaf.

Idag har vi ätit god mat. La kycklingfilé i marinad i morse. Slängde in de i ugnen och så en potatisgratäng till. Var gott!
Nä nu får jag springa upp igen.. kram

Sjukstuga!


Bilden är från igår kväll när Dennis och jag skulle gå och lägga oss. Då fick Alexander en skvätt välling och somnade om gott... i ca 5 minuter, sen kräks han hur mycket som helst. Två gånger. Hela han och sängen var full med kräk. Så det var bara att gå in i duschen och spola av honom, byta pyjamas och rena sängkläder. Sen kräktes han en gång till senare.
Idag har han inte kräkts, men det kommer i blöjan. Så fort han har ätit/druckit. Vet inte hur många blöjor jag bytt :P Så typiskt att han ska bli sjuk... igen! Så nu blir det inget dagis denna veckan heller.. kanske på fredag. Hoppas på det.
Så inatt får jag vabba, men imorgon ska jag jobba (om inte jag blir smittad, men brukar ha bra immunförsvar mot det, men man vet ju aldrig). För om han inte kan gå på dagis på fredag så kan Dennis vara hemma till klockan 10. Så då kan jag ju sova lite iaf. Och Alexander brukar ju sova nap kl.10, så då får jag sova lite till.

Kram på er


I min soffa


Sitter här i soffan och äter kladdkaksmuffins och kollar på tv. Är såå trött nu, blir snart sängen. Imorgon ska Alexander på dagis 06.45-10.00.. Dennis lämnar och jag hämtar.
Imorgon jobbar jag sista natten på vår nuvarande lokal. För på torsdag går flyttlasset till våra helt nya totalrenoverade lokaler. Och jag jobbar första natten där! Ska bli spännande!

Alexander ska gå sin första heldag på dagis på torsdag. Han ska vara där mellan 06.45-15.00.. Hoppas det kommer gå bra och att jag kan sova ;)

Min dumma visdomstand gör ont och jag tror den växer snett och trycker på de andra tänderna. Hoppas det går över!
Hoppas allt är bra med er! Kram

Eftermiddagsbus! :)

I eftermiddags kom älskade vännerna Pauline & Molly hit :) Hade en mysig och rolig stund med bus och snack och lunch och så.. Jag bjöd på middagen i inlägget innan, d.v.s. broccoligratäng och kassler varvat med ananas och ost. Till efterrätt fick det bli vaniljglass med lakrits hardtopping :)
Lite bilder från idag!


Tack för ni kom och lekte med oss en stund idag :)

Middagstips!


Broccoligratäng med kassler varvat med ananas och ost

Broccoligratäng

2 stora broccolibuketter
1 klick smör
1 gul lök
½ purjolök
2 msk mjöl
3 dl grädde
3 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt & peppar

Gör såhär :

Koka upp vatten och koka broccolin lätt i saltat vatten i 4 min. Smörj en ugnsfast form och dela broccolin och lägg i. Smält smör i stekpanna. Hacka purjolök & gul lök och fräs till den blir mjuk. Pudra över mjölet och tillsätt grädde och mjölken. Vispa ihop till en slät sås. Tillsätt ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min. Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn i 225 grader 10-15 min.


Kasslern:

Skiva kassler i 1/2 cm tjocka skivor. Bryn i stekpanna. Lägg i ugnsfast form och varva med en halv skiva ananas och ostskiva och en kasser som lock. Gratinera i ugn i 225 grader i 20 min

Servera med sallad!


SMAKLIG SPIS! :)

Koder hit och dit!

Ååååh nu är jag helt slut i huvudet! Har en längre tid haft problem då man ska läsa min blogg från mobilen. Bland annat ÅÄÖ har inte funkat, utan blivit massa andra tecken..
Men nu fick jag hjälp av goa Denise! Tack så jättemycket! Kunde ordna det, men gud vad mycket koder hit och dit ;)
Däremot hände det lite annat oväntat.. bl.a. med kategorierna som fått punker framför sig och IMM0RTELLE som står uppe i min header.. suck! Se om man kan klura ut detta... ;)

Men får bli en annan dag för NU ska jag upp och sova ;) Imorgon får vi besök av Pauline och Molly ♥

En glad favoritbild på min prins

Uppdatering; Ja det gick fort att fixa för Denise som än en gång hjälpte mig!! ;) Tusen tack till dig!

KRAM

Tandvärk


Hej på er! Fy så kallt det är ute.. men snön glittrar så vackert. Har eldat hela morgonen för huset är riktigt kallt.. tar evigheter att få upp värmen när det är så kallt ute!
Det händer nog inte så mycket idag, känner mig rätt seg och har grym tandvärk. En visdomstand är på väg upp och jag är helt uppsvullen i tandköttet där. En stor knöl! Jag kan förstå de små barnen när de ska få sina tänder!

Längtar till Dennis kommer hem, han har ju varit hemma och sjuk nästan hela förra veckan. Men nu var det dags att bege sig till jobbet igen. Man hade ju nästan vant sig att ha honom hemma ;)
Idag får han nog tvinga i sig lite fisk :P För det är jag sugen på att äta till middag :)

Kram på er

Dopdagen

Idag är det ett år sedan Alexander döptes! Det var ett såå fint och lyckat dop, nära och kära kom och var med under denna dag och han fick jättefina presenter! Såå pluttig han var! 2 månader och 2 veckor gammal :)


Frozen


Hemkommen efter en svinkall natt! Det har pendlat mellan 15-17 minus ungefär. Här hemma har vi ca 19 minus. Har väckt Dennis som bär in ved. Alexander sover fortfarande. Snart ska jag upp och sova.. så fort dennis är klar och kan ta Alexander. Då ska jag krypa ner under täcke och värmefilten på max! God natt! Kram

Diamantvägen

God morgon på er! ;) Har varit vaken en timme nu efter att ha sovit hela dagen efter nattens arbete.
Igår när jag körde till jobbet glittrade hela vägen så mycket att det kändes som man körde på en väg gjord av diamanter! Såå fint! Var riktigt mysigt att köra till jobbet ;)

Natten var jobbig.. fullt upp i 10 h i sträck.. ambulanstransport och två som trillat i sina hem m.m. Som tur var så var jag rätt pigg förutom vid 4-5 tiden imorse. Det har varit oförskämt kallt ute. -13 grader.. säkert varit kallare in mot landet. Men känns alltid kallare när det blåser lite.. som det alltid gör i denna stad!
Sätet och värmen i leasingbilen är katastrof och blir aldrig varm!

Så idag när jag kom hem var jag minst sagt genomkyld :P tårna var som istappar. Jag väckte Dennis i morse när jag kom hem, så han kunde ta in ved innan jag la mig. Alexander sov fortfarande och han hade sovit intill pappa i vår säng sedan 4-tiden i natt.

När Dennis kom in igen och tog ner Alexander la jag mig till rätta i sängen med täcket och ovanpå det hade jag min värmefilt ;) Max värme i 1 h, så somnade jag såå gott! vet att jag vaknade till vid 12-tiden och kollade på klockan.. men somnade om och blev väckt av mina prinsar vid 15.30 :)

Nu blir det middag och slapp innan jag ska på nästa jobbnatt! Ha en trevlig lördag! Kram

P.s. får bli ett bildlöst inlägg.. såå tråk, men ibland så får ni stå ut ;)

Sovmorgon

Hejsan mina bloggläsare!

Idag är det fredag, alltid en speciell dag tycker jag. Jag ska i och för sig jobba denna helgen (fredag och lördag natt). Men ändå lite speciellt med fredagar :)

Nu är ju förresten februari här och jag har börjat jobba hela mitt schema.. innan har jag varit mammaledig halva.. så nästa vecka är första gången Alexander ska vara på dagis en hel heldag 06:45-15.00.. Det känns pirrigt och så där. Men kommer säkert gå bra!

Imorse lämnade Dennis honom på dagis, så jag fick sovmorgon enda till klockan 11 idag :D Eftersom Dennis är hemma sjuk idag också (men på bättringsvägen), så kunde han hämta honom vid 10 då han skulle hem igen. Så jag fick sova ut lite extra idag inför jobbnatten. jag vet inte när jag sov så länge senast :P

Nu sitter jag och äter godis, har kört igång en maskin tvätt och eldar och Dennis har varit iväg ett ärende och så skulle han handla på ica också.

Idag blir det eventuellt långkok.. funderar på att göra kalops då vi har grytbitar i kylen. Tänkte i så fall börja rätt så snart med den så den får stå och dra sig upp mot 3 timmar så köttet blir supermört ;) Gillar jag!

Ja det var väl allt för stunden! Hoppas ni får en supermysig helg och att ni slipper jobba eller ut och fara i snövädret! Många kramar till er


Middagstips!

Ikväll gjorde vi skitgoda hemmagjorda hamburgare. Gick inte efter nåt recept direkt utan gjorde lite som vi trodde skulle bli gott.. och det blev det :) och superlätt att göra! Nu är vi mätta och belåtna :)



4 stora hamburgare

500g nötfärs
2 ägg
1 riven lök
En liten bit finhackad porjulök
3 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 tsk tomatpuré
1 knippe hackad persilja
salt
peppar
tacokrydda

(vila ett tag i kylen innan stekning)

Hamburgardressing

majonäs
ketchup
bostongurka
salt & peppar

Coleslaw

strimlad vitkål
Grovt riven morot
creme fraiche
majonäs
salt & peppar
lite citronsaft

Ta den mängd ni tycker är lagom och smaka av :) Smaklig spis!

Paket & moln :)


Idag kom det ett roligt stort paket på posten fullt med fina kläder :D Bland annat den här bodysuit med moln från JNY Design och massa annat fint me! :)
Nu sitter prinsen och äter äpple, gott att ta en fruktpaus i allt busande ;)
Kram på er

Målbrottet


Hej vänner! Idag när jag vaknade trodde jag att jag förvandlats till en kille i målbrottet ;) Iaf kunde man tro det på min röst... nu är den lite bättre efter att ha druckit honungsvatten och så detta goda vattnet med skivor av blodapelsin i... mycket god smak!
Besiktningsgubben har redan varit här och kollat till skortsten o allt sånt. Och det blev godkänt, inga anmärkningar. Skönt! Annars har vi bara städat lite och ätit frukost och kollar nu på den andra filmen som vi inte orkade igår.
Börjar snart bli dags för lunch och det får bli resterna från igår. Men får bli när Alexander har vaknat. Solen skiner som bara den.. men de har ju sagt att det ska bli 3 dm snö nu.. usch lagom till man ska jobba i helgen.
Ha en bra dag! Kram på er

Värme & Närhet


En trött frusen jag igårkväll...Underbara Engman älskar värmen från värmefilten :) Så mysigt med värme och närhet :)

Mitt lejon


Filmer


Hej på er! Nu sitter man i soffan och jäser ;) Har ätit massor med kålpudding och så vaniljglass med lakrits hard topping på det ;) Nu klarar jag mig nog tills imorgon hihi..

Idag har det kommit lite mer snö! Alexander fick åka pulka när det snöade som mest ute och så hängde vi ut mat till pippifåglarna. Dagis hade gått bra förutom att han inte velat äta där. Det var lasagne och det brukar han ju gilla annars..

Ja vår dag har inte varit så händelserik :P Vi har hyrt två filmer.. kollar på den ena nu som heter "The Hunter".. en Thriller/äventyr, faktiskt bra än så länge.. sen får det bli en komedi på det "Friends With Benefits".. med Justin Timberlake.

Kram på er och hoppas att ni haft en bra dag!


God morgon godingar!


Halloj! Lillskrutt är lämnad på dagis efter nästan 2 veckors frånvaro. Dennis är hemma och krasslig. Ringde till vc, men de sa att hostmedicin hjälper inte.. så de sa att han bara ska dricka varmt... hmm, okej!

Nu sitter jag och äter frukost. Gott med lite i magen. :) Idag ska jag göra kålpudding till middag! Mums vad gott! Det var min favoritmat när jag var liten... kålpudding utan kål ;) Jag pillade alltid bort den hihi..

Nu ska jag äta upp, sen ska vi nog åka till Torsås och handla lite tror jag! Tänkte passa på medan Alexander är på dagis och innan sotaren kommer ;)

Kram på er och ha en bra dag!