Fel sida!

Hejsan! Imorse vaknade vi till frost.. mysigt tycker jag. Vi har redan varit vakna i 3 timmar här. Alexander verkar piggare, verkligen spring i benen och har hittat på massa hyss redan. Han ignorerar gärna när jag säger till honom, så morgonen har väl börjat lite si så där.
Man kan ju inte alltid vakna på rätt sida och det har nog varken Alexander eller jag gjort idag :P
Känner mig inte alls på topp, lite nere och så.. men hoppas det vänder under dagen! :)
 
Ikväll ska jag på möte i 3 timmar.. Kommer även en tandhygienist och föreläser lite. Imorgon är det en ledig dag igen och förskolan har bjudit in för höststädning, halloweenfika m.m. Se om det finns nåt vi kan hjälpa till med :)
 
Kram på er

Liten filmsnutt "ojojoj" ;-)

God kväll! Idag fick Alexander vara hemma från dagis och mysa med sin mamma istället! :) Har lekt och donat.. Lite feber har han haft, men ändå varit pigg och busat massor :)
När Dennis kom hem fick han vara en stund hos farmor o farfar, medan Dennis och jag åkte och handlade lite.. Hade tänkt ha en riktig slappdag imorgon med, men blev påmind av min jobbarkompis att vi har möte imorgon visst :P Jag som var så inställd på att det var på torsdag hehe.. snurrig man är! Tack för påminnelsen Boel! :)

Här kommer en filmsnutt från idag när Alexander leker med sin tågbana.. mkt "ojojoj" ;-) hihi... Kram
 

Mysdag med lilla sjuklingen :)

Hej på er! :) Här vaknade vi pigga vid halv 8.. men låg och drog oss nästan en halvtimme. Alexander skulle varit på dagis idag, men igår hade han feber när jag hämtade hem honom. Han hade varit mycket ledsen hela dagen och frågat efter mamma och pappa. Det är en förkylning han har åkt på med hosta och så.. men hoppas han blir bättre.. hade lite feber innan när jag kollade innan, men hoppas den är på väg ner :)

Så idag är vi hemma och myser, avbokade sjukgymnastiken.. annars hade jag inget annat inbokat idag :) Och inte imorgon heller!  I slutet av veckan och helgen är det möte och jobb som gäller. Inte många nätter kvar nu!
Kram på er

Magen

Blivit mycket magbilder senaste och här kommer en till från i morse :)

Magen växer så det knakar! Snart är det "bara" 3 månader kvar till beräknad ankomst ;) Undra så vem det är som växer och har det gott i min mage :)
Nu känns det verkligen tungt att jobba, men nedräkningen är i full gång ;) Idag är det exakt en månad kvar till jag jobbar min sista natt tjohoo! :) Kram!

Tjuvstart ;)

God eftermiddag och god morgon eftersom jag nyss har stigit upp efter jobbnatten :)
Det är två timmar tills jag ska hämta Alexander på dagis, så nu passar jag på att slappa och vakna till i lugn ro :)
Som jag nämnt innan så är jag heeela tiden sugen på kakor! Helt sjukt! Måste vara mitt cavrings nu denna graviditeten!
Och eftersom jag har graviditetsdiabetes så är väl inte det de optimala för mig.. men ibland unnar jag mig allt ändå eftersom jag oftast ligger bra med sockret :)
Så nu när jag vaknade fick det bli lite adventsfika... 2 stora pepparkakshjärtan, ett glas julmust (light, som inte inte beror sockret) och en clementin... I och för sig inte min första tjuvstart heller :P 
Kan ju inte bli så mycket juligare ;) Över en månad till advent.. fast jag behöver inte skämmas eftersom jag vet att det är måånga som tjuvstartat redan :P

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Min vinterjacka

Halloj! Blir ett snabbinlägg nu för ska strax bege mig till jobbet! Idag åkte vi till Kalmar igen och jag köpte jackan som jag lagt undan... tror inte jag kommer hitta nån annan som kommer passa :P Den är dock inte så jättevarm i armarna.. så jag hoppas inte jag kommer frysa!

Här kommer en halvtaskig bild...

Sen blev det en tur till Maxi med.. behövde fylla på lite.. Väl hemma så sov jag och Alexander ett par timmar.. Behövs för att orka med jobbnatten! Nej nu är klockan mycket! Kram på er

Graviditetsvecka 27

Idag välkomnar vi graviditetsvecka 27! :) Magen växer på och bebisen sparkar hårdare och hårdare.. trycker mycket mot revben och blåsan. Och håller nog mest till lite till höger om magen..
 
Fötterna har börjat att svullna när jag går mycket och fogarna är som innan. Är trött till och från men har börjat med järntabletter varje dag nu, så hoppas det hjälper :)
 
Annars är det väl inget nytt så som har hänt.. jag njuter mest av att vara gravid och så :)
Här kommer två bilder från idag :) Kram på er
 

Kalas

Hej kära vänner! Nu sitter jag och tittar på det fina programmet "Så mycket bättre" som har premiär idag. Tycker det är himla bra! Idag har vi ju firat min storasyster Annika och även Phille som fyllt 15! :) Var mysigt kalas och bjöds på massa gott som vanligt :)
Strax innan kl.19 märkte man att det började bli dags för nattning för Alexander :P Så då åkte vi hem :)

Tack för ett trevligt kalas :) Kram

Man tröttnar aldrig på shopping!

Hej! Hihi nä trots att vi tillbringade många timmar på Ullared igår, så blev det en shoppingtur även idag.. fast i Kalmar :) På Modehuset var det 3 års jubileum visst och vi smaskade på jättegod prinsesstårta där! :) Hittade mig ett par höstboots, la undan en vinterjacka som jag ska fundera lite på och så köpte jag mig ett nytt objektiv! Det hände ju en olycka i veckan så mitt gamla gick sönder.. Fick iaf bli ett likadant ;)
Nu ska vi om en stund bege oss hem till min storasyster Annika som fyller år idag <3 Stort grattis! Vi ska fira både henne och hennes bonusson Phille... och även hennes donusdotter som fyllde i somras (blir lite i efterskott där om man säger så)... Trevligt ska det bli iaf!

Nu ska jag fixa till mig! Massa kramar till er!

Ullareds shopping!! :)

Hej på er! Nu är vi hemkomna från en rolig och jobbig dag i Ullared... Gud vad vi har gått mycket! Imorgon lär man ha träningsvärk ;) Fogarna har ömmat jättemycket och lika så fötterna.. så har gått runt som en gammal tant.. men men.. :) Har iaf nästan blivit klara med alla julklappar och sånt... och handlade lite utöver det... :)
 
Vi köpte en jacka och termobyxor till Alexander... samt en höstmössa, vantar och fyndade de bästa skorna.. Kavat hade han även förra året och vi tyckte de verkade toppen till honom.. så 100 kr billigare fick vi tag på de iaf :)  Pyjamaser med biltryck och en med Gubben Pettson och katten Findus... strumpor och en t-shirt..

Till mig blev det bara strumpor, trosor och en topp.. fanns iiiiingenting! Inga jackor passade, fula mammakläder och provade en del från damavdelningen.. men magen är så stor nu.. så var inget som satt bra.. så lite beskiven där.. hittade mig ett fint armband iaf och ett mobilskal :)

Dennis hittade lite underkläder, strumpor, nån tröja och mjukisbyxor...

Massa ljus, servetter, inslagningspapper, julgransbelysning till enen vi har ute, bestick och lite sånt till Alexander...

Och något litet till bebisen med så klart :) En gosig overall och ett par laban byxor och en napp fick det bli hihi :) Första inköpen till bebisen :)

Här kommer några bilder på det jag kan visa :) Puss & Kram på er

Allt förberett..

Hallå..
Nu ska jag sitta en liten stund i soffan, vila mina ömma fogar!
Imorgon blir en låång men rolig dag. Hoppas hoppas att fogarna låter mig ha kul! Ska ju nämligen tillbringa många timmar på Gekås i Ullared! Blir mycket gående den dagen.. Men ska ha fogbältet på mig redan från början!
 
Alexander ska vara hos farmor.. vi lämnar honom vid 4-tiden i natt/på morgonen.. Det tar ju många timmar att köra och halt ska det bli.. så Dennis har bytt till vinterdäck på sin bil och ska sätta igång motorvärmaren, så vi får sätta oss i en varm skön bil ;)
 
Jag har brett tunnbrödsrullar och packat ner lite gott till bilresan, Shoppinglistan är utskriven, Alexanders väska är packad och lämnad hos farmor o farfar.. lika så vagnen.. imorgon ska han nämligen följa med farmor, faster Jonna och på frukost hos farbror Phille med familj och sedan gå på Torsås marknad :) Han kommer nog få det kul! Tyvärr ska farfar vara på möte hela dagen :( Men han kommer ha så kul ändå :)

Snart kallar sängen.. hoppas man somnar fort! Kram på er

Kvalitétsdag!

Hallå! Nu har jag nästan fixat klart mig.. har lite kvar.. innan jag ska ta bilen in mot staden och tillbringa eftermiddagen på kvalitétsdag med jobbet. Vet inte riktigt vad det ska handla om.. har varit fler dagar visst och har väl inte hört så jättepositivt om det, men men :)

Idag blir det nog Dennis som hämtar hem Alexander från dagis, tror han är hemma före mig. Inte ofta han hämtar honom så se vad Alexander säger ;)

Annars har jag tagit mig en lugn morgon, kände att jag behövde det, men steg ändå upp halv 8 för att elda. Ikväll blir det att försöka lägga sig tidigt. För tidigt imorgonbitti bär det åt till Ullared och Gekås!

Nu ska jag fixa det sista, ska tanka och hämta min jobbarkompis innan vi kör dit vi ska vara sen :)
Kram på er!


100 dagar kvar till bf

Idag är det 100 dagar kvar till BF!! :) Som tiden rusar iväg! :) ♥ Kommer säkert gå över tiden :P Gjorde ju det med Alexander, men 1 februari är ett bra datum tycker jag hihi.. Man blir så inställd på bf datumet, men är nog inte allt för ofta det blir just den dagen.
 
Nu är det inte så länge kvar tills vi får träffa vårt pyre! Kram kram 

Den 24e okt

Hejsan! Ska snart krypa ner i sängen. Är riktigt trött efter jobbnatten, hade full rulle i 10 timmar i stort sätt. När jag kom hem och tog av mig strumporna såg jag mina stackars fötter som svullnat rejält! Det är tungt att jobba nu, men nu har jag bara 7 nätter kvar.. :)
 
Jag sov som en stock, men vaknade halv 1 elr nåt av att mobilen ringde.. grr.. Hämtade hem en glad och sprallig kille från dagis idag :) Men han har hittat på hyss me, men det är mitt eget fel. Jag hade systemkameran på pläden i soffan.. och han brukar inte bry sig om den och det tror jag inte han gjorde nu heller.. utan däremot drog han ner pläden på golvet vilket resulterade i en rejäl duns i golvet då kameran hängde med...
Så mitt objektiv gick tyvärr sönder :( Klantigt av mig att lägga kameran där! Men men.. hoppas jag kan köpa ett nytt objektiv snart.

Ikväll har jag suttit och skrivit i lite till på Ullareds- listan.. snart åker vi :) Ska bli roligt! Nä nu ska jag sova! Kram på er

Mina svullna äckliga fötter/ leder, mysbus, hjälpsam kille och söndrigt objektiv...

Besöket hos barnmorskan! :)

Hej kära vänner :) Nu är det kvällen och vi har nyligen avnjutit en god middag.. fläskfilé i sambalsås, ris och grönsaker.. Alexander åt som en häst :) Roligt! Efterråt blev det dusch för lilleman och nu ligger han och ska sova. Nu har han två långdagar på dagis framför sig.. halv 4 imorgon och ca halv 5 på torsdag.. Hoppas det kommer gå bra.. han har aldrig gått så länge som till halv 5 på dagis :/ Känns lite så där.. men ska ska på kvalitétsdag med jobbet och Dennis jobbar ju med till 4..
 
Dagen har annars varit bra. Dennis och jag var ju hos barnmorskan i morse. Det gick jättebra och jag tror nog att det är en lillebror jag har i magen :) Innan har jag trott varken eller.. men allt var väldigt lika mot när jag väntade Alexander =) 144 hjärtslag nu och 145 med Alexander i samma vecka :) Och sf-måttet var detsamma som med Alexander.. Fast att magen är större denna gång så ligger ändå livmodern lika högt :)
 
Lämnade två rör blod.. bl.a. för att kolla sockrets långtidsvärde, kollade blodsocker, blodtryck och tog HB.. Mitt HB värde var lite lågt.. så nu ska jag ta järntabletter varje dag istället för varannan..
Vägde mig även.. med Alexander hade jag gått upp ca 7 kg i denna vecka och nu denna gången har jag gått upp ca 4 kg :) Så känns toppen! Väger 3 kg mindre nu mot då =)
Nästa gång jag ska dit är om 4 veckor.. och då ska vi prata lite om smärtlindring.. vet inte riktigt hur jag vill ha det denna gången :(
Lyssnat på baby- hjärtat och ätit årets första pepparkakshjärta idag

Barnmorskan

Hallå! Blir ett snabbinlägg nu :) Ska alldeles strax åka till barnmorskan.. väntar bara på att Dennis ska komma hem först så han kan följa med :) Ska bli spännande att mäta magen, lyssna på hjärtat o.s.v. :)

Idag blir världens sötaste 23 månader ♥ Tänk 2 år har snart gått! Älskar min lilla prins!

Kram på er, skriver mer ikväll! :)

Graviditetspenningen godkänd :D

Hallå på er!
Oj vad en dag kan vända... höll på att bli tokig ang min sjukskrivning, pratade med 3 olika på fsk och så min chef... men nu är allt löst.. får jag bara det går snabbt att få besked från fsk.. de har tukk den 30e på sig...
 
Idag blev jag även jätteglad när jag fick hem brev från fsk ang. graviditetspenningen! Och den gick igenom! Ansökte om hel graviditetspenning, så nu är det klart och jag jobbar min sista natt den 29 november =) Såå skönt! Och även om jag var i stort sätt säker på att jag skulle få igenom det så vet man ju aldrig. Så skönt att äntligen fått ett svar :)
 
Annars har vi varit iväg på lite ärenden, fixat present, provat ut vinterskor till Alexander m.m. Och sen åkte vi hem till min mamma och Dennis kopplade in ett nytt element åt henne. Alexander var glad att träffa mormor! :)

Här kommer lite bilder!
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥
 

Nu & Då- Jämförelse graviditeter :)

God kväll på er! Har suttit och kollat igenom gamla blogginlägg från tiden då jag var gravid med Alexander :) Tänk vad ovetande man var när man var gravid första gången... allt var ju nytt, nu är det nytt och spännande på ett annat sätt. Det man tänker mest nu är ju hur det ska bli med två barn, hur denna förlossningen kommer bli och även denna gång är det ju väldans spännande vem det är som "bor" i min mage.. hur ser bebisen ut? Kommer den va lik Alexander utseendemässigt och kommer den ha samma goa energi som Alexander? ;) 
Blir det en pojke eller flicka?

Förutom att magen är lite större denna gången och naveln putar ut så tycker jag nog ändå att magformen är sig lik när jag väntade Alexander. Ganska långt ner? Eller vad tycker ni?

Graviditeten i sig har väl varit ganska olika.. har haft mycket mer illamående denna gången, kräkts mycket mer.. Har mer foglossning nu, när jag väntade Alexander var det mer ischias och skoliosen som bråkade och den smärtan var mest när jag skulle sova.
 
Kände de första sparkarna är ungefär samma tid.. men lite oftare till en början med Alexander.. men nu är det väl detsamma tror jag :) Full rulle med andra ord :) ja det ska bli spännande det här, hur allt ska bli och vem lilla syskonet är :) Och så klart hur Alexander kommer reagera och vara som storebror ♥
 
Här är magbilder från v.26.. :) Till vänster är nu denna graviditeten och till höger är med Alexander i magen :)

Graviditetsvecka 26

Ja då var det ny graviditetsvecka idag igen! Går in i vecka 26 idag :)
Det är full aktivitet på den lilla bebisen! Himla mysigt! Alexander brukar pussa på magen, speciellt på kvällen när han ska gå och lägga sig :) ♥
 
Om några dagar är det dags för första riktiga barnmorskebesöket :) Då ska det mätas och så, himla spännande.. om ca 6 veckor ska vi på tillväxtultraljud och ska då mäta så bebisen växer som den ska. Har ju inga direkta konstigheter med mitt blodsocker.. men har kommit in i en svacka.. är sååå grymt sugen på godis och kakor hela tiden.. kakor är det enda jag tänker på nästan.. men vågar ju inte ställa mig och baka och så för då hade jag inte kunnat sluta äta! Men ibland unnar jag mig.. men har varit lite för ofta nu känner jag :/ Får så dåligt samvete varje gång.. det är inte lätt det här.
 
Fogarna är som vanligt, ibland känns det värre och ibland bättre, blir väldigt lätt andfådd och tycker det är grymt jobbigt att gå i trappor eller vända mig om i sängen. Resa sig från golvet är inte lätt :P

Har ofta väldigt mycket "mensvärk" och magen gör ont ibland.. vet inte om det är livmodern som töjer sig när den växer eller om det även är lite sammandragningar ibland.. men känns tidigt för det!

Väntar fortfarande på besked från försäkringskassan. Ansökte om full graviditetspenning och de fick in alla papper 1 okt.. är ju den 20e idag, så inom 10 dagar bör jag få "dommen"... Så drygt att det tar sån tid!
 
Här kommer veckans magbild ♥

Resultatet

Hallå! Det blev visst ganska mycket förändring idag.. La på en färg som är rätt lik min egen. Mitt hår är rätt slitet eftersom jag har självfall.. så nu ska jag nog inte behöva bry mig om nån utväxt som kommer synas så mkt.. Så nu klarar jag mig ett par månader och ska koncentrera mig på fukt och inpackningar..

Jag har svårt att vänja mig vid färgen.. antingen har jag varit mycket mörkare eller ljusare.. och inte så här mitt emellan. Det var skönt att klippa bort det slitna med! Ja så, så här blev resultatet :) Vad tycker ni? Ser ju lite olika ut i olika ljus.. men den översta bilden stämmer väl bäst kanske..

Före

Halluu! Kikar in lite snabbt, ska strax bege mig till stan för några timmars egentid :) Ska in och bli fin i håret.. ska nog bara slinga/färga och inte klippa det. Vet inte ens hur jag vill ha det riktigt :P Men får se när jag är där :) Här är en förebild :) Efterbild kommer sen! Kram och ha en bra dag
(Har bara snabbplattat det, där av att det är lite frissigt :P.. men behöver ju inte lägga ner massa tid på det nu innan jag ska fixas! ) Kram kram

Äntligen fredag! :)

Hej! :) Sitter och fredagsmyser nu :) Kollar på xFactor.. Dagen har sprungit iväg snabbt ändå.. Körde hem efter 7 nån gång.. somnade inte förrän efter halv 9.. hade ätit köttbullesmörgås och varm nyponsoppa, men bebisen höll låda i magen så jag kom inte till ro så snabbt :P Inte så lätt! Tror det är en lika aktiv och sprallig pojke som Alexander hihi :P Har varit väldigt spänd och haft lite ont i magen.. bebisen har det nog trångt för den trycker ut mot magen och så!

Vaknade halv 12 med kramp i ena vaden! Shit så ont det gör, hade nästan glömt :P Detta var första riktiga krampen denna graviditeten.. :P Kunde inte somna om sen, så plockade undan lite hemma. Sen hämtade jag Alexander från dagis vid halv 2... blev massa mys och så till Dennis kom hem.

Sen har vi handlat, lagat och ätit Fajitas, sen blev det bad för Alexander och en dusch för mig, innan nattningen fick Alexander va med och mysa med glass och lite godis.. Han har fått smaka julmust.. det älskade han ;) Han säger "tomtedicka" till det :) Tomtedricka alltså hihi :) Vi har även hyrt film, men hinner nog inte se denna ikväll.. Verkar rätt bra.. äventyrsfilm :)
 
Ha en härlig fredag! Massa kramar

Torsdagen den 18 oktober :)

Hej godingar! :) Hoppas allt är bra med er! Idag har jag sovit riktigt gott efter jobbnatten :) Såå skönt! Vaknade när klockan ringde klockan 15 och vid halv 4 hämtade jag hem Alexander från dagis :) Han var rätt trött, blivit lite konstigt med hans sömn idag. Han har ätit som en häst hemma även idag! :) Roligt! Innan maten kom farfar och Elias och skulle kolla till fåren som nu är på åkern bakom huset. Så klart fick ju Alexander gå ut en liten stund :)

Nu ska han nattas, efter att ha pusslat och lite så.. han älskar att pussla :)
Själv så sitter jag och jäser i soffan.. mätt och magen känns väldigt spänd.. tycker den bara växer och växer :)
Hoppas ni får en trevlig kväll, jag missar min favorit tv dag.. ska ju jobba :P Men ska nog gå bra ändå!
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Dagen!

Halloj! Oj vad denna dagen har sprungit iväg.. ska snart byta om och köra till jobbet. Imorse ville jag inte alls stiga upp när klockan ringde.. var såå trött! Har drömt massa konstigt och sovit rätt oroligt..
Men det var bara att masa sig upp om jag skulle hinna äta frukost innan jag skulle köra till sjukgymnasten. Tränade där efter mitt program, även det gick segt idag :/ Sen hem och hinna fixa mig lunch innan jag skulle åka och hämta Alexander. Han har ju haft utflykt med dagis.. varit i skogen, grillat korv m.m.
Tror han hade haft kul.. sett traktorer m.m på vägen med ju :)

Men det var en trött kille som jag hämtade hem, han slocknade med en gång när vi kom hem.. Han sov 3,5h och jag sov väl 1,5 av de... Alltid nåt, men jag är trött.. men jobbnatten går väl bra när man väl är på plats!

När Dennis kom hem åkte vi och handlade och idag var Alexander inte på humör för det :P Totalt vansinnig och tjurig och hördes i hela affären hehe... Men men.. sen blev det hem och Dennis lagade maten medan jag duchade.
Alexander åt som en häst! Vi hade lövbiff med klyftpotatis och bearnaisesås och grönsaker.. och han åt mer än en stor lövbiff och massor med klyftisar och av det andra.. efterråt fick han några vindruvor och 2-3 Mariekex! Så man kan väl säga att aptiten har kommit tillbaka nu ;) hihi.. hoppas han fortsätter att äta så bra :)

Nej nu måste jag sminka till mig! Kram på er!

Hos frissan!

Hej på er! Idag blev det ju en tur till frissan (Alexanders faster)... Dennis hann komma hem från Öland, så han följde med och även han blev klippt :) Snyggt blev det :) Så nu har jag två snygga killar här hemma! Själv måste jag slinga mitt hår!! Men får se när det blir av..
Nu är jag såå trött! Vill upp och sova.. men får vänta till 22 då jag måste kolla sockret igen..
Imorgon ska Alexander till dagis.. de ska ha utedag i skogen med grillning och så.. men vid 12-tiden ska jag hämta honom. Innan dess ska jag både försöka få tag på diabetessköterskan och träna på sjukgymnastgymmet, äta frukost och lunch helst.. Sen när jag hämtat Alexander ska ju vi sova. Jag jobbar två nätter sen. Känner mig inte så taggad för det. Tungt med två nätter nu. Brukar va helt slut i kroppen efter en natt.. Men nu är det inte så många nätter kvar, så får försöka stå ut! Men blir ju inte mindre precis..

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Lite slapp :)

Hejsan! Sitter nu och slappar i soffan medan Alexander vilar. Ska snart sminka mig så jag är redo och klar när vi ska åka in till stan. Alexanders farmor o farfar hämtar upp oss och sen ska vi åka in till faster Jonna och hon ska klippa svärfar och Alexander..
Dennis är på Öland och jobbar idag, så han hinner nog inte följa med.

Nu ska jag ta mig en frukt.. blodsockret har varit lite hopplöst nu.. varit högre än vad det brukar.. och antar att det är efter kanelbullarna jag åt i söndags.. Imorgon ska jag ringa till min diabetessköterska och berätta hur jag legat senaste 2 veckorna..

Usch jag är såå sötsugen och kaksugen.. det är det enda jag tänker på nu typ.. godis och kakor, småkakor, muffins och jaa.. allt sånt! Så lite jobbigt!

Dagens kula.. :) hihi
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Nässelutslag

Hejsan! Igår blev det visst inget bloggande.. sov några timmar på förmiddagen efter jobbnatten och sen var vi till och från hela dagen hemma hos Alexanders farmor o farfar... åt nybakta kanelbullar (som höjde sockret.. men men.. det ligger ju oftast alltid lågt ändå)..
På morgonen vid 9 tiden åkte Dennis o Alexander bort dit medan jag sov. Och då upptäcktes massor med fula hemska utslag på hela Alexander.. Hela armarna, händerna och ansiktet.. Och det blev mer och mer under dagen.. fullt på benen och fötterna också. Vi duschade honom några ggr, smörjde honom, baddade med alsollösning.. duschade katterna om det skulle va dem som han reagerat på hemma.. Han hade även feber på kvällen..
Så jag ringde till 1177, men som vanligt skulle vi avvakta... och ta kontakt med vårdcentralen idag..
 
Och det gjorde vi och vi fick hjälp där.. Det var som jag trodde Nässelutslag. Antagligen har det blivit för mkt för honom nu efter all feber och kräksjuka... även katterna var smutsiga i pälsen och han har ätit jordgubbsyoghurt.. och massa andra faktorer som kan spela in. Eftersom han varit så sjuk, så han har fått en allergisk reaktion då det blivit lite för mycket mot vad hans immunförsvar klarat av.
 
Vi fick en medicin som han ska ta nu.. Aerius heter den och ska hjälpa till att få bort alla fula utslag och så.. Det är i alla fall inget som smittar och om han är feberfri kommer han kunna få va på dagis ons, tors, fre som han ska denna veckan. Han har inte varit på dagis sen 3 oktober.. så väldigt längesedan nu.. Lilla hjärtat som det kan bli! ♥
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Graviditetsvecka 25

Hej igen på er! Måste ju lägga in magbilder från idag då jag går in i vecka 25! Magen växer på och lillbus i magen sparkar och har sig, allra mest på kvällarna :) Eller om jag sitter still.. Nästa vecka är det dags för första riktiga bm- besöket efter inskrivningen.. Blir mätning, lyssna på hjärtat och så där. Ska bli roligt! :)

Fast att jag har jobbigt med fogarna och mycket koll med blodsockret, så känns det underbart att vara gravid igen. Få bära ett litet barn, som vi snart få ha i våra famnar. Det ska bli såå spännande vad Alexander kommer tycka om sitt syskon! Hur han kommer reagera att inte få all uppmärksamhet själv m.m. Hur kommer det gå när man sitter och ammar? Hur mycket hyss hinner Alexander hitta på då? ;)
Här kommer magbilderna från idag 24+0 :) Kram på er

Piggare :)


Idag är min älskade son äntligen piggare! Han har inte fått tillbaka sin aptit riktigt.. men det kommer nog snart. Han får lite läsk och sånt, så han får lite energi :) Känns så skönt att han är på bättringsväg nu :) Och vad det ser ut så har både Dennis och jag klarat oss! Skönt det! Så i natt blir det jobb för min del.. ska bli kul, varit borta 10 nätter nu i och med min långledighet på 9 nätter och igår fick jag vabba.
Idag är det en riktig höstdag ute.. regnet öser ner, men det gör mig inte så mycket :) Är inne i vårt härligt uppvärmda hus, tände ljus till frukosten och åt en riktig lyxfrukost med äggsmörgås :)
Dennis är iväg och besiktar sin bil och Alexander och jag kollar på Pippi nu.. Ska vila lite sen så man orkar med jobbnatten och så får man hoppas det har regnat över tills jag ska iväg ikväll hihi :)

Kram på er! Och trevlig lördag!

Lite bättre?!

Hej hej på er!
Nu sitter hela familjen och myser i soffan :) Alexander kollar på sin app på min mobil och Dennis halvslumrar i soffan. Han hade lite plusstid, så tog ut det så vi kan hjälpas åt att ta hand om sjuklingen.
Läget är lite bättre än igår tror jag.. vågar inte säga för mycket. En renbäddning blev det i natt och imorse så kräktes han massor igen. Men hoppas hoppas det lättat nu :) Håller tummarna för det. Har fått i honom lite vätskeersättning.
 
 Ikväll blir det vabba för min del. Men imorgon ska jag jobba om jag själv inte åker på det, men det får vi inte hoppas :)
Har suttit och skrivit ner lite på en lista tills vi ska till Ullared om 2 veckor :) Så kul det ska bli! :D

Nu har visst Alexander somnat där i pappas famn! Ha en härlig fredag! Jag ska passa på att köra igång en ny maskin tvätt! Kram
 I brist på annat får det bli denna favoriten när Alexander åker runt på vår självgående dammsugare ;)

Kräksjuka :(

Hej på er! Ja ni som följer mig på instagram (imm0rtelle1985) vet ju att stackars Alexander har fått nån kräksjuka...
Det började tolv i natt, därefter vid 1.. Riktiga kaskader, så det har blivit mkt dusch, huur mycket tvätt som helst.. Jag tycker så synd om mitt lilla hjärta. Idag har han varit helt utslagen, men ändå haft svårt att sova ♥ Velat vara i famnen hela tiden, både tugnt men väldigt mysigt dock! Men jag hade gärna tagit detta bara han sluppit.. känns så jobbigt att se honom så dålig :(
Detta har hållt på heela dagen och kvällen. Just nu ligger han helt utslagen här hos mig i soffan.. Aja, hoppas han är piggare imorgon! Kram på er

Mysdag!

God kväll på er! Huu vad kallt det är ute nu.. men jag längtar faktiskt tills det blir lite frostigt mysigt ;) Vi har hållt oss inne hela dagen faktiskt. Alexander har myst runt i sin onepiece och jag i mina myskläder ;) Gosat och busat har vi gjort. När Alexander sov lunch passade jag på att duscha och när Dennis kom hem åkte vi till affären. Sen stannade vi en stund hos Alexanders farmor o farfar.. Tyckte han var mysigt!
Blir mycket mobilbilder numera... kameran i min iPhone5 är såå mkt bättre än min förra mobil. Så man har blivit lite bekväm och kameran har blivit lite ensam... Får se till att fota lite med den nån dag :)

Nu är det tv-mys som gäller här. Ha en mysig kväll!

Tisdag

Hej på er!  Idag har varit en skön dag tycker jag. Har plockat och donat i min egna takt :) Men fått endel gjort ändå tycker jag! Putsat insidan av köksfönstret och dammat av där och så massa andra vardagliga sysslor, tvätt och sånt. Alexander har roat sig med sina leksaker och kollat på "mimmi" i Lönneberga :)

Efter att ha varit inne hela dagen, så tog vi på oss och gick ut när pappan i huset kom hem. Vi plockade ner vår stora studsmatta. Den har gjort sitt för detta året. Alexander har varit rätt rädd och ledsen idag.. varit mkt flygplan som flygit förbi idag och han är rädd för det, trots att jag säger att det inte är nån fara. Det är som att köra bil fast uppe i luften hehe.. fast han börjar ändå gråta varje gång och vill upp i famnen ♥ Lilla hjärtat, inte lätt att va liten!
 
Här kommer några instagrambilder från dagen (imm0rtelle1985) heter jag.. med en nolla och inte ett O :P
Vill sända en liten tanke till min mamma som fått åka in till sjukhuset ikväll ♥ Pratade med henne innan idag och sa att hon inte ska vara så envis som hon är. Hoppas hon får bra hjälp nu, så hon mår bättre snart ♥
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Sparkar ♥

Nu har Dennis äntligen känt sparkarna! Innan har den slutat så fort han lagt handen på magen.. Men nu så ;) ♥
Bebis käftade verkligen idag och gav pappa massa sparkar i handen och när han puttade tillbaka så blev det en rejäl kick tillbaks hihi..
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Måndag!

God kväll! Nu är Dennis uppe och nattar vår lille sjukling.. han är för söt när han gör slängkyss, säger "mmmouuaa" och "puss! puss" till mig när han ska nattas :) ♥
 
Idag har han inte haft lika hög feber, men den är inte borta än.. däremot är hans aptit borta.. knappt fått i honom någonting idag. Men men.. Hoppas han blir bättre snart :)
 
Jag kom iväg på sjukgymnastiken idag, men väldigt trött i kroppen.. har även haft mkt ont idag.. får se om det lättar snart! Man blir ju så trött när man har ont.
Dennis och jag har planerat in en Ullareds tripp... men har jag så här ont blir det inte lätt :/ Se om vi kommer iväg.
 
Annars har vi inte gjort så mkt idag.. gjorde en höstlig mustig korv&grönsakssoppa/gryta idag.. himla gott med en ostsmörgås till :) Så svårt att komma på vad man ska laga för mat.
Imorgon har vi en helt oplanerad dag än så länge... hoppas jag orkar dammsuga.. börjat flytta in massa dammråttor här och var nu :P Hoppas er dag har varit bra!
Bild från några dagar sedan

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

5 år 6 mån ♥ Bad i simhallen Och febrig son ♥

 
 
Hej på er vänner! Idag har jag och Dennis varit tillsammans i 5 och ett halv år :) Vad tiden går fort.. speciellt nu sedan vi fick Alexander och nu väntar vi vårt andra barn ♥ Från att vi flyttade ihop, så har det hänt massor med Dennis farmor och farfars gamla hus :) Vi har byggt ut, gjort stort badrum m.m. Men har ju massor kvar så klart :P Det tar ju aldrig slut när man har hus, eller hur!? ;)
 
Idag var både Dennis och jag väldigt morgontrötta.. men inte Alexander, iofs sov han länge! Men vi var ändå segstartade :) Under frukosten bestämde vi att vi skulle åka och bada i simhallen! Så blev att packa ihop badkläder och sen var det fullt med bus i en timme ungefär. Rätt lagom för Alexanders del :) Han älskar verkligen badet.. han blir helt vild.. åker rutschkanan både med rumpan och på magen med huvudet före, han hoppar från kanten och ja, han har verkligen riktigt skoj! Så kul att se hur hans ögon lyser :)

Tyvärr fick han feber ikväll :( 39 grader hade han.. säkert inte p.g.a. badandet.. men han fick ju det sist också. Lille gubben.. så idag (förutom frukosten) så har han bara fått i sig en flaska välling. Så imorgon blir det inget dagis. Ringde även och avbokade sjukgymnastiken.. men sen pratade jag med svärmor och hon var ledig imorgon! Så då fick jag ringa dit igen och prata in att det ordnat sig med barnvakt och att jag kommer.

Har haft jätteont i fogarna även ikväll :( Gör ont när jag går och böjer mig och ja allt möjligt.. Så får prata med sjukgymnasten imorgon. Nu blir det strax sängen här om jag ska orka upp imorgon.
Hoppas ni haft en trevlig helg!
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Graviditetsvecka 24

Vecka 24 nu då.. veckorna går verkligen undan, hinner inte riktigt med. Rörelserna är mycket tydliga och känner de ofta, speciellt då jag sitter still. Och oftast väldigt långt ner. Annars tycker jag inte direkt att magen blivit större de senaste veckorna direkt. Naveln putar ju ut mer och mer.. Alexander tycker den är skojig :)
 
Jag mår bra, det fungerar rätt bra med sockret.. men fogarna har gjort mycket ont senaste kvällarna. Känner inte lika mycket på dagarna som kvällarna. Fast att jag använt bältet så har jag så ont att jag inte kan gå riktigt.. går som en gammal tant som gjort på sig typ :P
 
Jag har gått upp ca 4 kg, men känns som tio till :P Kroppen känns tung att bära nu, blir väldigt lätt anfådd. Blöder mkt från tandköttet speciellt varje kväll när jag tar tandtråd. Har halsbränna ibland, inte så farligt än iaf :) 
 
Annars hoppas jag mest på att få svar från försäkringskassan snart. Har ju ansökt om hel graviditetspenning..
Här kommer veckans magbild!


K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

En höstlig utedag :)

Hej på er! Igår kväll kunde inte Alexander somna.. så han fick vara med oss och fredagsmysa ♥ Han somnade tillslut i min famn i soffan.. sååå mysigt, händer på tok för sällan! Han somnar ju alltid himla lätt annars i sin säng.. men han var så ledsen så då fick han vara med oss ♥

Idag har vi haft en riktig heldag ute! Gick ut direkt efter frukost (åkte och handlade och lite så först bara).. och så var Alexander ute till 12.30 och sov sen ef.m vila rätt länge. När han vaknade blev det middag och sen var vi ute enda till läggdags.

Vi har gjort allt möjligt, fortsatt att räfsa löv, gett lammen en hel skottkärra med äpplen, tömt 2 överfulla stora skottkärror med löv, och så har vi fixat lite med huset.. satt dit bräder m.m. på huset där det saknats efter all bygge, klippt gräset och tagit in utemöbler m.m. Fullt upp minst sagt.. men såå skönt att få en del gjort! :)

Och det är en bra liten hjälpreda vi har! Han älskar verkligen att vara ute och hjälpa till ♥

På kvällen längtade jag verkligen in.. foglossningen var hemsk trots att jag använt mitt bälte :(
Hade så ont så jag knappt kunde gå tillslut. Efter vila och en varmdusch känns det iaf bättre nu!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Vår fredag :)

God kväll! Nu är det fredagsmys i Karsbo!
 
Har haft en bra dag, Alexander och jag :) Ätit frukost, pusslat och lekt, lite hushållssysslor, vi var ute och räfsade äpplen och löv och blev så klart bus i lövhögen ;)

Lagom till Dennis kom hem hade jag maten klar.. Blev riktigt god mat idag.. Smördegsinbakad fläskfilé fylld med en röra av knaperstekt bacon, porjulök, vanlig creme fraiche och creme fraiche paprika/chili... till det hade vi pot.gratäng och jag åt broccoligratäng till.. mycket gott! :)

Det märks att jag gjort mycket idag och inte använt mitt bälte för ikväll har jag jätteon i fogarna :( Kunde knappt gå/stå innan.. så nu är det slappa som gäller resten av kvällen!

Alexander var så duktig innan, så imponerad på honom :) Han städade upp varenda leksak efter sig.. hela vardagsrummet såg ut som en leksaksbomb! :P Trodde inte han skulle städa upp allt det! ♥

Trevlig helg på er!
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Bus & Mys med Bebismagen

Ikväll har den blivande storebroden myst och busat massor med bebismagen.. och det har minsann den lilla bebisen märkt av för det blev full fart på den där inne :) Första leken tillsammans hihi ;) ♥
Kärlek ♥ Och att han är faschinerad av naveln märks va? ;) hehe

K.r.a.m. H.a.n.n.a  ♥

Härlig hemmadag :)

Åh vilken härlig morgon! och förmiddag! Första dagen på länge då vi bara är hemma och myser, Alexander och jag! Vi sov enda till 8.30 och det tackar jag så mycket för ;) Vaknade pigga och utvilade båda två :)
 
Vi har gjort morgonsysslorna, ätit frukost, kört igång en maskin tvätt, rensat bland hans leksaker och dammsugit i vardagsrummet. Sen blev det en liten stund ute, plockade äpplen till lammen och gick bort med de. Sen in, delade ett av våra egna äpplen och åt.. gottigt :)
 
Nu ligger bus och ska vila lite, och jag ska snart hänga upp tvätten, fixa lunch tills Alexander vaknar och så bestämma middag med..
Alltså en helt vanlig dag som ofta är så tråkig, men idag är den väldigt skön ;) hihi...
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Långledig :)

Hej på er! Ååh nu har min långledighet börjat. Jobbade natten till idag, var rätt trött hela natten.. har ju varit så mycket nu senaste tiden. Och så hade vi ett fall och så igen, men aja.. ryggen känns okej ändå.. men varit såå trött i kroppen. MEN nu är jag ju som sagt långledig, hela 9 nätter är jag från jobbbet och har bara måndag planerad med dagis och sjukgymnastik. Så nu ska jag vila vila och vila ;) Ha massa mystid tillsammans med Alexander ♥ Ska försöka få huset lite mer städat med hehe.. man hinner och orkar inte med när man har för mkt med allt annat. Så nu är det rätt uppställt överallt.. och massor med tvätt.. men jag är ledig många dagar.. så har tid på mig ;)

Idag efter att jag hämtat Alexander från dagis så plockade vi äpplen och gick bort till lammen som Alexander farfar flyttat hit till åkern snett emot vårt hus :) Han älskar ju det! Och farfar kom med vatten till de, så en lycklig Alexander åkte med i traktorn lite :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Snart lite lugnare! Och så tips till gottegrisar! :)

Hallå! Sitter och slappar nu, ska snart fixa mig och åka iväg till jobbet. Känner mig lite trött ikväll ändå sov jag 2h innan idag. Har varit hos sjukgymnasten idag och tränat lite på gymmet. Bara enkla övningar.. men jag har såå ont mellan benen typ.. jäkla cykelsadel :P Helt öm!
Ska dit nästa vecka igen..
Peppar peppar har det känts bättre i ryggen denna veckan. Iofs har jag inte jobbat så mycket heller.. gör nog mycket.
 
Nu jobbar jag i natt som sagt, men sen är jag ledig 9 nätter.. såå jäkla skönt och jag har inte så mycket annat inbokat heller.. behöver ta det lite lugnt nu ett tag utan massa farande hit och dit.. ska bli skönt! Och måste ta hand om huset lite med.. idag var jag tvungen att ta mig ork och tid att dammsuga kök och hall...

Här kommer ett tips för er gottegrisar... Jag älskar Nöt-Créme och nu har de äntligen kommit på denna idén! En hel burk! Köpte den på Maxi för några dagar sedan. Men eftersom jag har graviditetsdiabetes så vågar jag inte mer än att ta en sked då och då.. kanske 1-2 ggr om dagen :P Det är verkligen njutning för mig! :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Måndag- fullt upp!

Hej kära vänner!

Idag har det varit en lång dag för mig. Har nyss kommit hem från ett 3 timmars möte på jobbet.. Var hemma 21.30 typ.. så nu har jag slängt mig här i soffan ;)

Hela förmiddagen spenderade Dennis och jag på Kalmar sjukhus..
Som vi hade hoppats så blev det ett ultraljud på läkarbesöket.. dock en snabb titt... Läkaren kollade så allt var bra med hjärtat, de olika ådrarna och artärer i hjärtat.. Och allt såg fint ut. Mysigt att få bebis igen och det är väl det positiva med att ha fått graviditetsdiabetes :) Ska göra ett tillväxtultraljud när jag är i v.32..
 
Efter läkarbesöket satt vi i cafeterian en timme.. och sen var det dags att träffa dietist. Gick bra och fick lite svar på olika frågor! Var där nästan en timme och efteråt träffade jag diabetessköterskan.. pratade lite med henne..
 
Innan vi åkte hemåt för att hämta hem Alexander, så tog vi lunch på Ikea.. handlade bara några leksaksbilar åt Alexander och de blev han lycklig över när han fick de :)
 
Imorgon blir det att stiga upp ganska tidigt igen (inte som idag dock) för då ska jag till sjukgymnasten och sen hem och äta och sova lite innan jag hämtar hem Alexander från dagis och på natten blir det jobb...
Sen hoppas jag det är lugnt ett tag.. phew! :)
Dagens outfit :P Mama byxor från H&M, tunika från Sisters Points, kofta Gina, jacka H&M, skor från skopunkten.
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥