Storhandling, mobiltömning, lite feber och så hoppas jag lite med ;)

Hej hej!
Idag var tanken att vi skulle åkt och badat i simhallen... men Alexander är sjuk, som vanligt.. åkt på en ny förkylning med hosta, slem, snor och lite feber.. suck! Hoppas han är feberfri imorgon :)

Idag fick han vara en stund hos farmor och farfar, medan Dennis och jag åkte och fyllde på kyl & frys.. behövdes verkligen. Nu är Dennis hos grannen och gör nån el där.. och Alexander sover efter hostmedicin och Alvedon. Jag har plockat lite, men sitter nu och slappar.. man blir så trött av att storhandla! :)
 
Imorgon är det ju dags att tillbringa morgon/ förmiddag på sjukhuset.. och när jag kollade tillbaka i mina anteckningar när vi var där när jag väntade Alexander av samma orsak, så kunde jag läsa att vi gjorde ultraljud! :D En positiv grej med morgondagen om vi får göra det imorgon då! Jippii i så fall! :D ♥
 
Igår tömde jag min gamla mobil på nästan 7000 bilder!! Tänte visa några av alla.. på vår lille gosse ♥
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥
 
 

Graviditetsvecka 23

Veckorna går fort.. lördag idag igen och firar detta med att gå in i vecka 23 :) Denna veckan har varit bra på de flesta sätt ändå.. ryggen har känts okej, inget illamående, har börjat vänja mig vid tanken med graviditetsdiabetes.. nu senaste dagarna i alla fall.. har fuskat nån gång med nån godsak och det har gått bra ändå..
 
Känner mer och mer rörelser, vilket är väldigt underbart ♥
Har äntligen fått iordning på alla tusen papper som ska skickas till försäkringskassan, både om sjukskrivningen på 25% och graviditetspenningen.. Ska posta det imorgon eller måndag.. känns skönt! Sen är det bara att hålla tummarna att det inte blir krabb med nåt, att nåt har missats o.s.v.
 
Nu på måndag ska jag & Dennis tillbringa hela morgonen/förmiddagen på sjukhuset.. först har jag tid hos läkaren, därefter dietisen och sist diabetessköterskan... Sen blir det att slappa några timmar innan jag ska bege mig på jobbmöte.. skulle egentligen jobbat också, med är sjukskriven den natten.
Dagen efter blir det sjukgymnastik och sen jobb på natten.. sova onsdag, sen hoppas jag det blir lite lugnt ett tag.. pust!
 
Här kommer veckans magbild! :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Underbar kväll med min älskade!

God kväll! Oj vilken toppenfredag jag har haft!!! Min nya Iphone5 har redan kommit och jag fick hämta hem den idag från posten :D Och ikväll hade Dennis och jag bokat bio, så Alexander fick vara och mysa hos farmor på kvällen :)
Vi började med att äta lite mat på Harrys, innan vi gick och kollade på Hypnotisören med Persbrandt som hade premiär ikväll.. sååå bra film! Fick full pott av både Dennis och mig.. spännande från början till slut och trots att den var över 2 h lång så var den inte dryg någon gång.. så ett litet tips till er där ute att se den ;)
Efterråt körde vi och hämtade hem vår son som var såå trött ♥ lilla hjärtat.. imorgon ska jag mysa massor med honom heela dagen!
Har haft en underbar kväll med min älskade! Nu blir det snart sängen! :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

En "liten" nap ;)

Hej på er!  Idag efter jag hämtat hem Alexander från dagis, så var det dags för honom att sova sin ef.m nap.. Och eftersom jag jobbar inatt gjorde jag honom sällskap :) Vi somnade 12.15 ungefär och när jag vaknade och tittade på klockan fick jag en chock minst sagt! Klockan var 16.30! Och vi hade alltså sovit i över 4 timmar! Så man kan ju säga att jag är utvilad inför nattens arbete ;)

Ikväll blir det därför lite senare läggning.. och vi har busat och gjort koja m.m. Nu ska jag snart åka.. får vinka av båda mina pojkar idag, hoppas det går bra. Alexander brukar ju alltid sova annars när jag åker till jobbet! En natt jobbar jag och helgen blir det massa roligheter! :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥
 

Jobbnatt och rolig helg

Hallå! Om en timme ska jag hämta hem Alexander från dagis.. Då ska vi sova.. inatt jobbar jag.. men det är bara en enkel- torsdag. Kan ju hoppas att det hunnit regna över tills dess ;) Det öser verkligen ner nu nämligen!
I helgen blir det mycket roligheter :) Behövs! Nästa vecka börjar rätt fullspäckat.. måndag blir en hel morgon/förmiddag på sjukhuset.. som avslutas med 3h möte på jobbet på kvällen...
 
Ville mest kika in för att önska er en trevlig torsdag!
Bild jag tog för ett tag sen
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Besök av fina vänner!

Hej hej! Nu sitter jag och vilar i soffan framför Tv-Bönderna ;) Är trött men har haft en toppendag! Min underbara vän Pauline och hennes två barn kom ju på besök. Blev massa mys och bus! Här kommer lite bilder från dagen!

Idag har de här två barnen busat gärnet, minst sagt ;) Full fart på de! Kan man inte tro på bilden :P Men det var lite innan de" kom igång" ;)

Lille Max skulle så klart sitta i soffan :) Alexander var himla nyfiken på honom idag :) Kul att se!

Lunchen jag bjöd på... panerade torskfilé som jag stekte och serverade med äggsås, rårivna morötter, citron, ärtor, kokt potatis/ couscous.. en kall sås med...

Äter citron ;)
Jag & bästis :)

Tack för en toppendag och att ni ville komma hit och muntra upp mig lite :)

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Lekstund :)

God morgon! Idag ska den här busen få leka med sin kompis Molly som kommer hit tillsammans med sin lillebror Max och mamma Pauline! :) Såå roligt det ska bli att ses!
Nu kommer de hör jag! :D

Gammal bild på min buse
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥
 

Upp & Ner


Min prins innan idag
 
God kvällen! Ojoj vilken upp och ner vänd dag det varit idag.. mina känslor har gått från att vara jätte glad till jätte ledsen och så glad igen.. svajjigt värre! Mest har det handlat om vad tusan jag ska äta! Har iaf varit och fyllt upp kylen lite nu och det känns bra.. ha lite mer att välja på.

Imorgon kommer min bästa vän Pauline och hennes två barn Molly & Max! Ska bli såå kul att träffa de! :D ♥
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Bm besök & ny mobil

Hej på er! Här har vi varit vakna några timmar nu. Såå trötta när klockan ringde.. men piggnade till rätt fort ändå :)

Jag hade tid hos barnmorskan imorse för att lämna blodprover inför nästa veckas läkarbesök. Då kan man bl.a. se hur mitt socker legat senaste 2-3 månaderna.

Idag är det riktig höstrusk ute, grå regnig dag.. så vi håller oss inne och myser istället ;) Men snart sovedags för Alexander igen...

Igår var jag och beställde nya Iphone5... är så trött på min mobil, så ska bli kul med en ny. Har aldrig haft nån Iphone innan, så hoppas jag kommer trivas.. får den om 3-4 veckor..
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Höstdag, sjukgymnast m.m.

Hejsan! Idag har det varit en rätt fin höstdag tycker jag allt.. väldigt kallt på morgonen och är fortf även om det stigit några grader. Solen har varit framme en del också :)
Min morgon började med besök hos sjukgymnasten. Gick igenom lite övningar på deras gym, endel klarade jag inte av att göra med min rygg, så då fick jag prova andra övningar.. Birgitta ska vara med mig iaf nästa gång också innan jag börjar träna själv där.
 
På hemvägen ringde jag till min syster Annika och frågade om jag fick komma förbi, blev då även bjuden på lunch, tack så mycket! Var kul att träffas och prata lite!
 
Sen hann jag fixa lite med tvätt innan jag hämtade hem Alexander som varit på dagis. Han hade inte kunnat sova nåt där idag, så när vi kom hem slocknade han direkt i sin säng.. Se när han vaknar så jag får gosa med honom :) ♥

Sen blir det några ärenden i Lyckeby.. men får bli efter Dennis kommit hem.
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Söndag!

God kväll på er! Hoppas ni har haft en bra helg :) inatt är jag äntligen ledig, känns i min rygg.. har haft två stycken som trillat.. himla tungt för ryggen :/

Idag har jag sovit lite.. på ef.m åkte vi och handlade lite och så har vi lagat mat, duschat Alexander och dammsugit.. så inte så mycket kul ;) Men mysigt bara att va hemma :)
 
Imorgon ska jag till sjukgymnasten på förmiddagen och Alexander ska vara på dagis några timmar..
Känns som denna veckan också kommer gå fort! Man hinner inte med riktigt ;) 

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Graviditetsvecka 22

Hej vänner! Lördag idag, hoppas ni har myst massor ;) Jag har sovit hela dagen efter jobbnatten och ska snart in och fira lördag där. En natt kvar, sen är jag ledig några nätter :)
 
Idag firar jag också att jag går in i graviditetsvecka 22! Jissus vad veckorna går fort! I början av denna veckan mådde jag illa mycket och kräktes nån gång.. men nu har det känts bättre.
Har ju fått ett tråkigt besked om graviditetsdiabetesen, varit ledsen över det. Men fått massa tider nu till bm, dietist och så.. Jag var nästan beredd på det, eftersom jag hade det med Alexander med.

Här kommer magbild från v.22!
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Trevlig helg! :)


Trevlig helg önskar oss! ♥ Jag ska fira min på jobbet, men går nog bra :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Fredag igen!

Hej på er! Fredag idag igen ;) Känns som det jämt är fredag! Detta är iofs min jobbhelg. Har varit mycket denna veckan, tråkigt besked och fasligt farande hit och dit. Igår var vi ju hos bästa vännerna som bor några mil ifrån oss, men torsdagen kunde verkligen inte bli bättre :)
Så suget att jobba i helgen är väl si så där, men vet att det kommer kännas bättre när man är på plats. Är sjukskriven på söndagen, så jobbar iaf bara fre och lördag..
 
Det här med sockret funkar bra än så länge, har inte fått nåt sug efter godis och sånt direkt. Äter ju inte så mycket sånt egentligen.. inga mängder iaf.. men kan få mina sockersug, men nu är det ju helt slut med det. Sticker mig innan varje måltid och två timmar efter och det har legat bra. Det blir jobbigt att veta vad man ska äta på natten när man jobbar.. och sen sover man ju bort dagen.. så kanske blir svårt att hålla sockret bra då.. återstår att se.
Har fått tid till min bm nästa vecka.. ska lämna blodprov inför läkarbesök och så kommer jag ju få träffa diabetessköterska och dietist snart med.
 
Jag hämtade min bus från dagis för snart en timme sen. Och när han hörde mig och fick syn på mig så ropade han "mamma, mamma, mamma!" och sprang till mig och kramade mig! Lilla hjärtat! Känns så underbart! ♥
 
Ha en mysig fredag! Hinner nog inte med mer inlägg idag!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥
 
 

Idag har vi besökt bästisarna :)

Hej hej på er! Idag har vi spenderat vår dag hos bästa vännerna Jenny & Alice! Som alltid går tiden på tok för fort, ändå har vi hållit oss inomhus hela dagen :) Barnen har busat, vi mammor har snackat och umgåtts.. Det var verkligen en sådan här dag jag behövde nu! ♥
Här är några bilder från dagen :)
Alice & Jenny

Våra gullungar soffhänger och tittar på Pippi :)

Alexander och Jenny myser med Selma :)

Alexander visar sin roliga app för Alice :) Dagens barn alltså ;) hihi

Tack för en underbar dag med er kära vänner! Så glad att jag har er! ♥

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Glucosbelastningen- dommen!

Hej på er!
Glucosbelastningen idag, gick som jag befarade inte speciellt bra... inte bra alls! Redan fastevärdet var högt.. 5,2mmol och då hade jag inte ätit sen kl.17 igårkväll och endast druckit lite vatten. 2h och ca 20 min efter jag druckit sockerlösningen fick jag min dom! Klar tydlig graviditetsdiabetes med ett värde på 13,0mmol :(
 
Måste erkänna att det kändes så mycket värre denna gången än när jag väntade Alexander.. Jag vet vad det handlar om nu.. och nu var värderna även mycket högre. Så har inte varit en rolig dag idag. Väldigt ledsen över detta.
 
Måste ställa om kosten, får sticka mig ca 6 ggr om dagen för att kolla sockret, sen blir det massa besök till bm, läkare, dietist, diabetessköterska... Blir tufft och jobbigt, även att jag vet att jag kommer få nåt helt underbart och fint i slutändan... men det är svårt att tänka så långt fram. Jag hoppas verkligen att det försvinner sen efter graviditeten..
 
Imorgon ska jag och Alexander åka bort till våra bästa vänner... Skönt att göra nåt kul! Behöver verkligen det!

En bild från April när våra barn inte alls ville vara med på kort ;)
 
 K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥ 

Litet inlägg från mobilen

Hej! Sitter just nu i väntrummet... Har varit här en timme och en timme kvar. Gått hyffsat fort första timmen. Mitt fastevärde var högre än vad jag brukar ha. Tycker jag är oroväckande. Har ju inte ätit sen 17-tiden igår! Håll tummarna för mig nu... Drickan gick helt okej ändå.. Men det smakar ju såå illa! Nu ska jag fortsätta att läsa en gammal Mama-tidning. Kram

Lite vardagsprat och kramgo kille!

Hej på er! :)
Åh så glad jag är när jag ser alla fina kommentarer om Alexanders dagisfoto ♥
Nu har jag precis hämtat hem en riktig gosig, kramig liten kille från dagis. En riktigt lång gosig kram fick jag av honom när han såg mig och han sprang mot mig med öppna armar. Det är kärlek!
Han hade inte sovit så länge idag, så när vi kom hem så fick han lägga sig i sin säng med gosedjuren. Se om han somnar en stund.
 
Annars är läget fortfarande förkylt här, näsan rinner och vi har hosta hela familjen. Nu är jag iaf ledig några dagar, innan nästa jobbpass som är till helgen. Imorgon ska jag göra en mindre trevlig grej.. nämligen på glucosbelastning! Blää! Och så HOPPAS jag verkligen att jag inte har graviditetsdiabetes denna gången också! Usch, håll tummarna för mig. Så nervös inför detta!

Torsdag blir veckans roligaste dag. Då tar jag och Alexander bilen mot våra älskade saknade vänner i Eringsboda! Ska bli så kul att träffa Jenny och lilla Alice igen ♥ Hoppas bara vi piggnar på oss lite mer tills dess!
 
Alexander verkar inte komma till ro.. ska avvakta en stund till, annars så tror jag att jag tappar upp ett bad åt oss. Perfekt i detta regniga höstväder som är idag! Ha det så bra goa bloggvänner!

Tråkig bild eftersom jag suddat den, men vet ju inte om jag får lägga in bild på alla dagis barnen här. Alexander sitter i fröken Kerstins knä :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Första dagisfotograferingen ♥

Oooh idag blev jag glad när jag kollade i brevlådan! Alexanders foton från hans första dagisfotografering hade kommit :D ♥ Såå söt!
Snart ska jag in och jobba min andra natt.. Är fortfarande genomförkyld.. envist med förkylning! Men sista natten nu iaf! :) Nu måste jag fixa mig lite! Ha det bra!

Hur gullig får man bli? ;)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Kalas

Hej på er! Här är det fortfarande sjukt :/ Men jag ska jobba iaf.. får kämpa igenom natten. Jag fick sovmorgon idag.. och blev helt paff när jag vaknade kl.12 :O ska sova sen ikväll igen. Dennis är också sjuk och fick hoppa fotbollsmatchen idag. Sen är vi bjudna på mat hos svärföräldrarna.. kan välja på kyckling och nåt... eller rotmos och fläsklägg typ.. ska bli gott! Och skönt att slippa laga mat även idag! :)

Igår var vi ju på kalas! Blev lite stressigt när det visade sig börja kl.15 och inte 16 som vi fått info om :P Men vi dök upp så fort vi kunde. Var ett trevligt kalas med massa godsaker :) här är lite halvtaskiga mobilbilder då jag glömde kameran hemma i all stress! :P
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Graviditetsvecka 21


Ja då firar jag denna lördagen med att kliva in i v.21! En dag över halvtid! Så nu kan man säga att det är nedräkning då ju ;) På första bilden ser jag rätt butter ut visst, men det är jag inte.. men är fortfarande inte kry.
Denna veckan har gått rätt fort. I tisdags var vi ju på RUL och fick se vårt lilla hallon.. eller ja den är ju större än ett hallon nu ;) Rörelserna har tilltagit och känner de tydligare och oftare.
Blir lite åksjuk fortfarande men har inte mått illa annars. Har gått upp ca 3 kg tror jag.. inte denna veckan utan sammanlagt hihi :P

Nästa vecka ska jag på Glucosbelastning... hoppas inte det visar för graviditetsdiabetes denna graviditet också. Så det är jag nervös över....
Annars inget nytt direkt, dagarna rullar på.. har börjat med järntabletter nu med.

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Här var det sjukt!


En sjuk, trött, osminkad och oborstad jag :P
 
Hej kära vänner! Det är en sjuk jag som bloggar idag! Igår försvann aldrig den där huvudvärken och tillslut fick jag frossa. Kollade tempern och jag hade visst feber. La mig i sängen med min sköna värmefilt. Dennis kom upp en timme senare. Sen vaknade jag halv 3, ont i hela kroppen och mer feber.. så blev alvedon.
 
Nu känner jag mig piggare iaf och jag hoppas att jag piggnar till ännu mer! Vi är ju bjudna på 2 års kalas idag! :) 
Dennis är iväg en stund på förmiddagen nu. Och jag ska se om jag orkar ta en dans med dammsugaren. Katterna har nog bråkat i natt och då ligger det tussar överrallt :P hihi...
Ha det bra!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Badat i simhallen och C vitamin

 
Hej på er! Vilken mysig fredagskväll vi har haft :) Dennis kom hem strax efter 16 och då hade jag middagen klar.. blev lövbiff med vitlökssmör, kroketter, beasås mm.. Efter maten satte vi oss i bilen mot badhuset! :)

Att Alexander blev lycklig!! Han skrattade, sprattlade och tjoade som aldrig förr!
Och när han fick syn på alla plastleksaker... traktorer bl.a. så blev han helt till sig... fafas, fafas, fafas och fick så stora ögon! Så kul att se honom bli så nöjd. Han åkte den lilla rutschbanan och hoppade från kanten och ut till oss :) Så man kan säga att han var mer än nöjd :)

Själv så simmade jag 4 längder bara. Kände att det fick räcka. Gjorde lite ont så jag vet inte om jag gjorde fel. Och så hade jag huvudvärk med och den sitter i än, även om den inte är lika påtaglig.

Efter badet köpte vi lite gott till fredagsmyset. Och jag bunkrade upp med lite färsk frukt. Tänkte att lite C-vitamin skulle hjälpa mot huvudet och lite har det allt gjort :) Okej lite choklad med ;)
Ha en härlig kväll!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Halvtid! ♥

Japp då har man gjort halva tiden nu då ;) ♥ Har gått ruskigt fort! :) Nu har jag kännt bebisen lite varje dag! Underbar känsla!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Väl bemött hos sjukgymnasten!

Hej kära vänner! Här är en bild på mig imorse innan jag åkte till sjykgymnasten!

Måste säga att jag kände mig sååå lättad efteråt. Världens gulligaste, raraste sjukgymnast Birgitta hade jag tid hos. Blev så väl bemött, hon lyssnade, förstod, kom med förklaringar och förslag, kände och tittade.

Jag tror detta kommer bli bra för mig. Först och främst fick jag testa ett höftbälte till fogarna, som jag ska kunna ha när jag jobbar. Jag har ett superbra hemma redan, men detta är lite smidigare att ha på jobbet. Jag fick lite övningar att göra hemma, men ska även få hjälp av henne på deras gym.. så jag kan stärka ryggen som passar just min rygg eftersom jag har skoliosen och foglossningen. Ska även se om jag kommer iväg och kan simma förhoppningsvis 1 gång i veckan. Blir kul för Alexander med :)

Känns så skönt att bli tagen på allvar och bli så väl bemött!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Nya skor!

Det blev ett par nya skor idag! Var på 3 ställen innan, fjärde stället hade de ett bord med skor som det var halva reapriset på. Jag brukar ju aldrig ha turen att hitta nåt på rea.. men tro det eller ej, fanns ett par i min storlek som jag gillade. Sitter kanon på foten! Helnöjd! Priset 999:- och jag betalade 300:- för dem! Glad! Nu ska det nog va lättare att jobba och så :)

Jag har tom träningsvärk från inatt.. Var heelt slut i benen/fötterna på morgonen :P
 
Ikväll har jag myskväll själv. Dennis är ute i garaget och grejar med sin bil. Har mumsat i mig Ben & Jerry´s glass och så känner jag mysiga sparkar/rörelser i magen ikväll! Underbart.. har ju varit lite snålt med det annars, men ikväll har jag kännt massor.. tror den har hicka med ;)

Snart ska jag upp och sova! Hoppas ni har en mysig kväll!!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Vardagsprat

Hejsan! Då har jag vaknat efter nattens jobb.. blev väckt av hunden för 1,5 h sen.. men gör inte så mycket, ska ju inte jobba i natt. Natten gick bra, men jag var väldigt trött i kroppen. Ryggen och benen och hade ont i fötterna efter skorna. Måste verkligen köpa nya gympaskor.. dessa klämde och hade sig så jag blev tokig ;)
Så det ska jag minsann se om jag hinner med innan nästa jobbnatt.. köpa nya skor hihi..kanske tom idag :)
 
Alexander hade varit jätteledsen imorse när Dennis lämnade honom på dagis, ville inte släppa honom och grät massor när han släppte ner honom ♥ Min lilla älskling, jag ska snart hämta hem honom! Men har nog gått bra resten av dagen, för de har ju inte ringt.
 
Annars händer det inte så mycket idag, blir att laga mat och så.. 
Imorgon ska jag till sjukgymnasten! Ska bli intressant hur de tänkt hjälpa mig. Nä, nu ska jag göra mig iordning!

Bild från några dagar sen
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Äntligen var det dags för RUL ♥

Hej på er! Åh äntligen kom denna dagen! Som jag har väntat och längtat! Det var äntligen dags att få hälsa på lilla bebisen igen!
 
Hjärtat slog så fint och det var full rulle i magen :) En liten uppåtnäsa har den sa barnmorskan.. Så himla go barnmorska! Var samma vi hade på Kub-testet :)  Hon mätte och visade de olika delarna från huvud och neråt :) Allt såg så fint ut. Foten och lårbenet är lika stora :P 3 cm hihi och från huvud till rumpa är den 15 cm.

Könet valde vi att inte fråga om, det var vi överrens sen länge. Men fy så nyfiken man var! Kikade och kikade.. men såg ingen snopp.. men det gjorde jag inte med Alexander heller hihi ;) Svårt att se!

Vi flyttades ingenting med bf-datumet.. Så den 1 februari 2013 är det som gäller ;-) Fyra bilder gav hon till oss.. den sista är på ena foten, lite svårt att se kanske.. bebisen var som sagt inte så still ;)







K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Dagispesten har anlänt

Japp, ikväll tyckte jag att Alexander inte riktigt var sig själv, och varm och så.. kollade tempern och givetvis har han fått feber :( Förkyld har han ju varit några dagar, idag har han varit väldigt slemmig i halsen med..
Typiskt nu när han egentligen ska till dagis och så imorn igen. Men jag jobbar bara en natt, så hoppas vi kan lösa det ändå om han inte hinner bli frisk..

Imorgon får han va hemma från dagis och får vara hos farfar under tiden vi är på ultraljudet.. sen får jag sova när han sover och sen när Dennis kommer hem.
På onsdag hoppas jag verkligen att han kan va på dagis, annars får jag helt enkelt hålla mig vaken efter jobbnatten. Eller om vi får barnvakt en stund, så jag kan sova lite..
 
Det är allt ett pussel att vara förälder! :) Massa krya på pussar till min lilla sjukling ♥

Bild från i våras på min flygande Alexander ;)

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥
 

Promenad i härliga vädret!


Hej på er! Passar på med ett blogginlägg till nu när prinsen sover! Efter den goda frukosten ovan (Alexander åt yoggi med banan, vindruvor och mussli), så begav vi oss ut.. märke med en gång att jag tagit på oss förmycket kläder, så jackorna åkte av! Helt underbart väder!
Vi tog med oss en liten burk om vi skulle hitta björnbär och lite hittade vi, inte så mkt dock.. Vi gick förbi Alexanders farmor o farfar.. och farfar var hemma.. så där stannade vi en liten stund innan vi fortsatte.
Sen var jag helt slut! Var jobbigt att gå hem sen :P Men nu vilar jag och funderar på om jag orkar laga kalops idag eller ej :P Tar ju sin lilla stund.. Tycker tiden gått fort än så länge idag! Imorgon är det RUL, kl.7.30.. så tidig tid, men gör mig inget :D
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

God morgon

God morgon vänner!
Här fick jag sovmorgon till 9 idag.. skönt! Alexander är dock genomfökyld.. men full med bus ändå ;) Känns som alla är lite förkylda nu den här tiden!

Nu har Alexander busat runt nästan en timme, så får nog ta fram frukost till oss nu :) Resten av dagen får jag se vad som hittas på. Kanske blir en promenad, får se om vi piggnar till lite!

Nä lite te och frukost nu! Ha en bra dag! Jag hoppas den går fort fort fort ;)

En härlig gammal vinterbild på en liten Alexander som håller värmen i vagnen..
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Just nu!

Dennis tog ett kort på hur mysigt jag har det just nu ;) Myser i soffan framför film och dator.. och en katt på vardera sida om benen ;) Handen på magen och bara längtar efter att få känna sparkar! Envisa unge som inte vill sparkas eller röra sig! Man börjar ju fundera på om det finns någon därinne :P Men jag lyssnade senast idag på hjärtat och det slog i alla fall.. men lite bekräftelse tack!
 
Idag har Dennis spelat match.. Alexander och jag åkte för att kolla den sista halvtimmen.. de spelade bra och vann med 5-0.. Dennis gjorde ett mål, en straff.. men den hann vi aldrig se tyvärr..
Alexander slocknade direkt hemma sen efter en flaska välling.. Imorgon är det jobb för Dennis och jag får mysa hela dagen med plutten.
Sen är det tisdag! RUL och jobb på natten!
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Graviditetsvecka 20

Gått in i ny graviditetsvecka igen... vecka 20! I slutet av denna veckan (om vi inte blir flyttade på rul) har vi gjort halva tiden! Helt helt sjukt!
Naveln har kikat ut och verkar vilja stanna där.. Kejsarsnitt ärret är fortfarande rätt rött.. tror inte det kommer bli ljusare. Mitt ärr ovanför magen har sin vanliga ljusa färg, men blir ju lite längre eftersom magen töjs.. Några bristningar har jag inte fått ännu, däremot framkommer mina gamla från graviditeten med Alexander mer och mer.. Men jag bryr mig inte så mycket eftersom det inte finns så mkt att göra åt det ändå.

Jag har känt mig gladare denna veckan, men har lätt till gråten när jag kollar på tv hehe... Huvudvärken har inte varit lika jobbig denna veckan, däremot har jag mått lite illa igen men mest på morgnarna.

Alexander blev till i Malmö på ivf kliniken, och denna blev till här hemma i Småland... och det verkar vara en riktig snålänning som bor där inne i min mage.. har bara fått känna de där 2 rejäla sparkarna, därefter några rörelser.. Hihi nä skämt osido... en blygfis kanske ;) Men längtar efter att få känna bebisen mer!

Ryggen och nedanför ländryggen, nästan vid baken som strålar ner mot låren en bit är väl det som är mitt största bekymmer nu. Har inte börjat med sjukgymnastik än. Se om jag får tillfälle att ringa i början av nästa vecka..

Nu är det bara 3 dagar (knappt) kvar till RUL... om jag längtar?! ;) hihi gissa 3 ggr!

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Alexander diggar till musiken


Ett litet filmklipp på sötnosen diggar för fullt vid middagsbordet :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

En mysig dag :)

Hej! Här kommer några halvtaskiga mobilbilder... Imorse efter frukost åkte vi in till stan. Skulle handla en födelsedagspresent. Efter en runda i några affärer och en tur upp till torget (där det var en liten marknad), så tog vi bilen och körde mot Wämöparken.
 
Skulle kolla på lite djur och så.. men, det måste varit Dennis lyckodag.. det var nämligen även massa snygga amerikanare bilar där. Så blev en mysig stund där.. strosade i lugn ro och Alexander tyckte det var kul med både bilarna och djuren :)

Sen handla lite på Maxi innan vi åkte hem och jag gjorde lite pannkakor till oss. Alexander sov inte så länge i sin vagn, så han fick sova lite nu efter lunchen. Men ska snart väcka honom, så han somnar ikväll :)
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Kikar in lite snabbt :)

Hej på er! Blir ett litet snabbinlägg nu. Jag myser med lillprinsen nu. Kollar på Astrid lindgren filmer efter dagis, i väntan på att pappan i huset ska sluta jobba :) Då kör vi iväg och handlar lite gotte till kvällen :) Blir gottigott till middag idag.. fläskfilé i ugnen och hasselbackspotatis.
Dennis och jag har varit tillsammans i 5 år och 5 månader idag, måste ju firas med god mat och massa mys hihi ;)
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Vår mysiga ef.m / kväll ♥


Här är några bilder från vår ef.m/kväll.. Efter jag hämtat hem Alexander från dagis idag så bakade vi äppelpaj. Tills pappa Dennis kom hem så hade vi lagat middag, blev kycklinggryta med ris.. hade vitlök, chili, paprika och persilja i grytan bl.a. Gottigt!
Nu har jag efter lite mys precis lagt skrutten, han har varit trött hela ef.m jobbigt med heldag på dagis ♥ och Dennis är iväg nu hos sin bror och fixar med nån elgrej..

Själv har jag satt mig i soffan i väntan på mina tv-program. Imorgon är det fredag igen! :) Helgen kommer nog gå fort, måndag kommer sägert va lite seg, men sen är det äntligen tisdag och dags för ultraljudet! Sen jobb på natten, även det ska bli skönt! Jobbar en enkelnatt då..

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Piggelin :)


God morgon på er! Härlig men kall morgon idag :) Bara 9 grader ute.. brr..
Alexander är på dagis, känns konstigt :S Jag vaknade ändå halv 8 ungefär.. Känner mig riktigt pigg idag och på glatt humör :) Härligt! Började dock morgonen med att hänga över toastolen.. :P Trevligt att vara gravid.. man är så fräsch då, haha!
Nu ska jag fräscha till mig lite.. borsta håret bl.a. Om ca 1,5h kommer Dennis hem med min bil.. hoppas den går igenom besiktningen. Efter det dyker väl besiktningsmannen som ska kolla huset upp..
Ha en bra dag! Hörs säkert senare :)

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

God natt! :)

Kikar in för att säga god natt! Nu ska jag strax upp och sova. Har myst ett tag nu framför tvn.. utan ljus m.m. tänt som bilden nere.. det var från en annan myskväll ;)
Imorgon blir långdag för Alexander på dagis.. känns helt sjukt när man är hemma och sjukskriven och så ska han vara där.. känns liksom inte rätt. Hoppas det kommer gå bra vid lämningen för Dennis. Idag hade han sprungit in och lekt direkt. Däremot så pratade jag med honom och så innan han åkte, så då var han inte ledsen sen. Skönt!
Dennis ska besikta bilen och efter det kommer det ju någon och besiktar huset nu när vi bytt försäkringsbolag.
Hoppas ni haft en mysig kväll! God natt med er! ♥
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Höstligt!


Hej på er! Vilken höstlig dag det är idag, blåser halv storm tycker jag. Men regnet verkar hålla sig undan, istället så kikar faktiskt solen fram mellan molnen.
Alexander är nyss hemkommen från dagis. Han har varit där sen halv 7.. Jag har bara sovit och sovit.. vaknade vid 10, sen låg jag pall i sängen tills jag tvingade mig upp vid 11.
Känner mig inte på topp, tung i huvudet och lite snorig.. så kanske är förkylning på gång. Alexander är med lite snorig. Nu sover han och jag ska nog gå upp och lägga mig jag också faktiskt.
 
Sen måste det städas lite, kommer nån imorgon som ska besikta huset från olika grejer.. husbock och sånt.
Vi hörs kanske ikväll.. annars imorgon :)

Förresten, nu är det mindre än en vecka kvar till RUL och igårkväll kände jag lite rörelser i magen igen :) Har än så länge bara kännt på kvällen.. så kanske en kvällsbebis vi får!
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Första dagisfotograferingen ♥


Hej fina vänner! Idag var det dags för Alexanders första dagisfotografering ♥ Så här såg han ut :) Fina killen! Den enskilda bilden blev jättebra, han hade ett stort leende och lyste i hela ansiktet =) Gruppfotograferingen vet jag inte vilken de valde, men den kan inte ha blivit annat än bra den med, med alla söta dagiskompisar :) Alexander hade lite myror i rumpan som vanligt, så han fick sitta i fröken Kerstins knä ;) Men det gör inget! Hihi..
 
Väl hemma sen så var det sovdags för Alexander och jag passade på att fixa med disk o sånt tråk och vila lite. Hela morgonen ringde jag runt till olika personer om sjukskrivningen, så allt blir rätt. Men nu är allt under kontroll :)
Vid lunchen kom Alexanders farfar och pratade lite, han lovade att han ska hämta honom sen med traktorn när han ska till fåren ;) Kul för busen! Dennis ska jobba länge idag, så han kommer nog inte hem förrän ikväll.

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Läget ett tag framöver...


Hej på er! Oj vad denna dagen har gått fort, redan kväll! Men vi var ju iväg några timmar i ef.m. Sitter som vanligt i min soffhörna nu när jag bloggar.. kollar på Halv 8 hos mig och väntar på Robinson.. äter godis gör jag med :P
Det gick rätt bra hos läkaren idag, hoppas det kommer hjälpa mig lite! Hon kollade min rygg och kände och så.. har min scolisvärk, samtidigt som jag har värk i musklerna i ländryggen...hon kunde även se/ känna att jag har foglossning. Så jag ska träna upp ryggen hos sjukgymnast och så sjukskrev hon mig 25% i 2 månader ungefär.

Imorgon är det bara en vecka kvar till RUL :D såå spännande! ♥
Imorgon är det även dags för Alexanders första dagisfotografering. Han är fortfarande svullen om ögat.. men hoppas det lättar lite tills imorgon :)

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Myggbitet öga och fotografering imorgon :(

God morgon på er.. eller ska jag säga god förmiddag kanske ;)

Idag blev jag helt chockad när jag vaknade av Alexander.. han hade gett mig sovmorgon till 9.30 :O Inte ofta det händer! Men och andra sidan vet jag nog orsaken.. han är genomförkyld :(

Och idag får jag även ångra att jag tog med honom på en liten skogspromenad igår.. han har nämligen fått ett myggbett vid ögat, vilket resulterar i svullet rött ögonlock! Plus att han har ett i pannan med!
Imorgon är det ju fotografering på dagis :( Så himla typiskt! Hur ska jag nu kunna få ned svullnaden? Har ni tips?

Om två timmar ska vi hämta upp svärmor/ farmor och åka vidare mot Kalmar sjukhus. Ska på det där läkarbesöket idag. Alexander får busa med farmor under tiden jag är där inne. Hon följer med, för fast att jag varit där så många gånger är jag osäker på vägen (alltid Dennis som kör annars, men han kunde inte följa med idag).. Så idag får jag veta vad läkaren kan erbjuda mig.
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Det blev en tur till skogen...

Dennis var iväg några timmar och spelade fotbollsmatch idag. Under tiden försökte jag sysselsätta Alexander bäst jag kunde och jag tror han är rätt nöjd. Vi tog en promenad i skogen. Vagnen lämnade vi hemma. På vägen hittade vi kottar, en skalbagge, vi åt björnbär och kastade sten i ett vattenhål.. vände när jag märkte att han började bli trött i benen :)

När vi kom hem igen var han ute med farfar och ena kusinen i garaget en stund.. men efter ett tag ville han in, då blev det mys framför Pippi... och sen pausade vi med lite middag och kollade ett avsnitt med Emil efter det ;)
Sen fick han upp och sova.. tog dock ett tag innan han kom till ro.
Dennis och hans lag vann idag, var ju kul! Och med sig hem hade han pizza till sig och en kebab till hungriga mig ;)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Min myshörna

God dag på er! Söndag idag.. har inte varit så händelserik direkt. Alexander vaknade redan halv 7.. Dennis fick sovmorgon igår, så idag var det min tur ;) Så jag slapp stiga upp.. Jag drog mig till 9 tiden. Har drömt massa konstigt och armarna har domnat otäckt!
Efter frukost gick Dennis och Alexander ut i garaget och jag har försökt städa undan lite här inne. Dammsugit och så. Känner av det direkt i ryggen dock.. så nu blir det bara vila resten av dagen!
Idag ska Dennis iväg och spela match, så han är inte hemma förrän 19 tiden.
Imorgon är det dags för läkarbesöket, då får jag se hur det blir med allt! En bild på myshörnan i huset.. den gillar jag mest.. Det är en gammal bild.. men ser nästan lika dant ut ;)

K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Graviditetsvecka 19

Ja då var det lördagen den 1 September.. vi firar detta med att gå in i v.19.. heelt sjukt! Vart tar all tid vägen?
Senaste veckan/orna har varit en känslomässig berg- och- dalbana kan man väl säga. Har varit lite nedstämt till och från. Varit ledsen över detta med sjukskrivningen och min rygg. Mycket tankar kring det.
Lipar ofta när jag tittar på tv, men oftast när jag är själv.. om Dennis jobbar och Alexander är på dagis/sover..
 
Har ofta huvudvärk och trött till och från, brösten ömmar och jag är kissnödig hela tiden, blir lätt yr. Har mått lite illa ibland igen.. speciellt när jag åker bil.

Jag fick ju känna två underbara sparkar här om dagen.. men sedan dess har det inte direkt varit nåt mer jag märkt av så tydligt. Vill ju känna meeer.. är ju i v.19 nu ju, så hoppas det blir tydligare denna veckan :)

Här kommer veckans magbild...

K.r.a.m.  H.a.n.n.a ♥

En bra start på 1 september

Det blev en liten tur till Lyckeby marknad idag. Vad skönt det var att komma ut en liten stund, även om det inte var någon lång stund. Alexander var lite trött, men ändå på gott humör.
Vi köpte lite fikabröd på marknaden som vi tänkte ta med oss till Alexanders farmor o farfar senare.. Och Alexander fick ett tågräls från BRIO som han ska få leka med sen. Nu sussar han sött i sin säng :) och både Dennis och jag tar det lugnt i soffan. Trött i kroppen är jag konstigt nog.. ändå har jag inte gjort någonting idag direkt... Det har varit en härlig start på 1 september.. Senare kommer veckans magbild.. går ju in i v.19 idag :)
 
K.r.a.m. H.a.n.n.a ♥

Morgon bus!

God morgon! Har varit vakna en stund här nu. Vi lät pappan i familjen sova vidare.. så vi skyndade oss ut från sovrummet, så han inte skulle hinna väckas av Alexander som tjoade :P
Idag vet jag inte riktigt hur dagen ser ut. Vet att det är marknad i Lyckeby, men får se om vi orkar åka dit en stund.. Ska vänta ett tag till innan vi dukar fram frukosten. Alexander är så duktig som hjälper till att duka fram kylvaror och sånt :) Verkar bli en fin dag då solen är framme, men troligen inte så varm! Ser rätt kallt ut!

Det som står på hans arm stämmer ju verkligen ;) Tur vi har sovrummet på övervåningen och vardagsrummet på andra delen av huset!

Full fart på min lille buse nu på morgonen ;) ♥