BVC besök och de första 3 veckorna

Åh vad härligt väder.. solen skiner, flera plusgrader och snön smälter :)
Idag har Ellie och jag vår tjejdag.. våra grabbar är ju på jobb o dagis. Vi sov länge och sedan åt jag en god frukost framför tvn :) Klockan 13 skulle vi va på bvc. Väl hemma igen har vi myst och jag har ätit lite :)

Bvc gick bra.. Vår lilla rulltis äter bra och har ökat 390gram sedan förra besöket :) Hon har inte vuxit nåt på längden.. vi mätte henne 3 gånger idag, men gick inte få henne längre än 52cm.. men var inget att bekymra sig om.
Yvonne kollade naveln lite och rengjorde den och tog på lite salva då den är lite röd och varig. Fick lite tips då Ellie är lite torr i huden  och så frågade jag lite om hennes tunga som hon fått lite svamp på.. men det var så lite ännu, men fick tips om vichy vatten på tops och badda på om det blir mer.. Hennes ena öga varar fortfarande, men hon behöver inget mot det än.

Nu (3 veckor gammal idag) väger alltså Ellie 4690gram och är 52cm, huvudomfånget är 37cm.
Jag måste bara säga att de här veckorna har gått såå bra med Ellie, hon sover och äter typ.. några blöjbyten med. Hon är himla tyst och nöjd av sig. Skönt att hon inte skriker när hon vill ha mat (speciellt skönt på natten eftersom vi sover alla fyra i vårt sovrum, så pojkarna störs inte). Hon gnyr bara lite och jag vaknar ju för minsta lilla, och det funkar bra att ligga ner i sängen och amma henne.

Enda gången hon brukar vilja hålla lite låda är när vi lagar middag och äter ;) Hon spottar gärna ut nappen, men kommer lika fort på att hon vill ha den igen :P Så då får man hålla på att stoppa i nappen. Det bästa hade varit att ha en bärsele då.. Får kanske kika efter en.
Hon tycker heller inte om att bli tvättad med tvättlapp vid blöjbyten.. den är ju lite kall ;)
Värme och närhet är det bästa hon vet :)

Annars funkar det bra att byta kläder på henne och hon bryr sig inte när vi tar på henne ytterkläderna. De gånger vi badat henne hemma har gått såå bra.. hon njuter verkligen.

Kram på er

Kommentarer
Postat av: En pojkmammas vardag - blivande trebarnsmamma

Men åh söttjejen! Och hon låter ju som en helt underbar bebis :) Såna har mina grabbar varit och jag hoppas att bönan följer deras spår där :)
Kram

2013-02-27 @ 19:41:51
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror

Fina tösen! <3
Hon låter som en snäll och ljuvlig liten tjej!

Puss!

2013-02-27 @ 20:10:20
URL: http://sagabus.blogg.se
Postat av: Lisa - mamma till Alexander och gravid <3

Skönt att hon går upp i vikt som hon ska, en stor liten tjej ni har :) Så skönt att det går smidigt! Hur känns det nu efter att ha varit tvåbarnsmamma ett tag?
kramar!

2013-02-27 @ 20:59:36
URL: http://jagochliten.webblogg.se
Postat av: Jenny

Lilla Pian... Redan 3 veckor <3
Sååå fin hon är <3
Pussa

2013-02-27 @ 20:59:56
URL: http://jensisdagbok.blogg.se
Postat av: Mamma Elva

Åh, vilken liten sötnos! Man glömmer så snabbt att de har varit så små!

Vilken fin blogg du har förresten!

2013-02-27 @ 21:26:52
URL: http://elvornashem.blogspot.se
Postat av: Denise - mamma till lilla N!

Vad skönt att hon är så snäll och att de funkar! Vår prins säger aldrig något förutom när han ska ha mat då säger han till med buller och brak! Såfort han får flaskan blir han knäpptyst. :-)

2013-02-28 @ 15:33:18
URL: http://danajs.blogg.se

Kommentera gärna! :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback