Lördagsmys


Hej! Här lördagsmyser vi med film och godis. Kollar på Fast & Furious 6.. Ellie roar sig själv med sina leksaker och Alexander sover.

Idag har vi gjort klart staketet, Dennis har klippt nästan hela gräsmattan, han har varit på tippen, jag har tvätta och skurat köksgolvet... ingen slappdag precis.
Men kul att få lite nytta gjort, känns skönt efter.
 
Nu ska jag koncentrera mig på filmen :) Ha en trevlig lördagskväll! Kram
 

Sista fredagen

Hejsan! Fredag idag och Dennis har varit ledig.. tyvärr sista fredagen nu och nu är han inte ledig nåt extra förrän vid jul. Hela förmiddagen var han och Alexander iväg..
När de kom hem åt vi lunch och sedan åkte vi in till Kalmar. Handlade hem mer nät till staketet.. och blev lite mat på Maxi me..
Väl hemma blev det taco mys.. Nu är det Idol som gäller.. båda barnen sover. Kram och ha en trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

Krypställning + övning= resultat :)

Detta är nog kanske första filmen jag lägger upp på Ellie här på bloggen..?
Efter att ha övat och övat i krypställning kommer hon nu framåt liiiite lite ;) Så gulligt att se. Så fort jag sätter henne på golvet så övas det :)
Kram på er

Hos Jenny o Alice!

Hej! Idag åkte vi till Jenny o Alice. Har haft en toppendag! Köpte med lite frallor och Jenny hade dukat fram brakfrukost med gröt, ägg, pålägg! Vi höll oss länge på det. Massa bus inne och sen bus ute i skogen.. Därefter åt vi god kasslermiddag följt av smaskig fika! Massa bus hela dagen!
Bilderna får tala för sig själva... en urmysig dag helt enkelt och Alexander sa de tre orden till Alice.. såå sött! :) ♥
Och i Jennys trädgård växte nåt enoormt ;) Tack för idag!!

Ny bil och besök hos morfar :)

Hallå! Igår åkte vi för att kolla på en bil.. har letat "andra" bil ett bra tag nu.. så tillslut blev det den här Kia ceed 2,0 cdri sporty wagon -08. Känner oss nöjda med den.

Den fanns i samma by där pappa bor, så självklart passade vi på att hälsa på där :) Blev bjudna på grillad korv o bröd :) Goda bacon/ost korvar..

Barnen myste så klart och Alexander fick en godispåse ;) Fick smaka nåt.. men resten sparas till helgen :)

Kram

Höst tjej!

Sötaste hösttjejen idag... vi kollade på alla fina höstlöven idag!

Vi har också satt upp det nya staketnätet.. givetvis så räckte det inte, så blir att handla hem mer :) Nu kommer snart Dennis hem.. han har spelat fotboll och hem kommer också Alexander som varit o lekt med faster, farmor o farfar.
Kram på er och hoppas ni haft en härlig helg!

25 års kalas


Hej på er! Idag har vi varit på 25 års kalas för barnens farbror Joel! Det bjöds på exotisk planka och hovets tårta och jag hade bakat kladdkaka.

Ellie och jag matchade i prickigt, jag i kjol och Ellie i klänning :) Alexander hade finbyxor. Var ett trevligt men högljutt kalas... blir ju så med 4 kusinpojkar fulla med bus ;) Men vi hade himla kul :)
Innan kalaset idag så var Dennis och Alexander i Kalmar för att köpa staketnät, vi måste byta ut det mot vägen då det förstöts under vintern. Tror vi ska göra det imorgon. Dennis ska även spela fotbollsmatch.

Kram på er o hoppas ni har en trevlig helg!
 

Min prinsessa!

Några bilder på mitt lilla hjärta från idag... Åå vad jag älskar dig ♥

Ellie loves cats!

Mina katter har varit ute i rastgården rätt mycket i sommar.. men nu börjar det bli kallare ute, så nu kommer de inte vara där ute mer i år. Ellie har därför inte sett de så speciellt mycket nu när hon är mera medveten om djur och grejer runt omkring...

Och hon älskar verkligen de.. pratar och vänder sig för att se de.. tar tag i pälsen och drar, vilket hon inte får.. men hon är snabb och katterna säger inget.. de är för dumsnälla och går bort därifrån om hon blir för jobbig.
Då blir Ellie oftast lite ledsen, för hon tycker ju såå mycket om de ♥

Som vanligt är det mest Turbo som håller sig framme.. Engman är en osäker "liten" katt. Men han kommer fram då och då och nosar på henne :)

Plankan challenge

Ellie har nog tittat på mamma när jag gör plankan ;) Hon måste ju va lika duktig hon! :P

Dag fyra med plankan för min del.. än så länge lätt, men jag fattar inte hur jag ska palla 5 minuter om 25 dagar :O
 Och att stå med raka armar som Ellie.. haha nä, det skulle inte gå.. Måste innebära att min lilla flicka är tuffare än sin mamma ;)

Ett tacksamt år!

Hej på er! I natt blev det lite dåligt med sömn för min del. Men jag känner mig ändå rätt pigg :)
Ellie och jag åkte och hämtade hem Alexander från dagis, och nu har båda barnen sovit en stund. Hör att Ellie är vaken.. men hon säger inget än :)
Idag är det torsdag (för er som missat det).. och det innebär att Dennis helg börjar efter hans jobb idag :) Men det var nog sista veckan som han har ledigt en fredag.. där emot har han lagt in om ett gäng dagar vid kul och kommer bli ledig över hela julen :)
Verkligen ett tacksamt år att vara mammaledig på.. en bra sommar och mycket röda dagar och klämdagar, så barnen och jag får mycket tid för pappan i huset :)

Nu är det en liten dam som kacklar för fullt i vagnen... så nu blir det mys o lek med henne tills storebror vaknar :)
Kram

Kladdkaka med Marabou topping

Ja ni vänner... det blev tokmycket efterfrågningar om receptet till denna godsak jag bakade idag. La in en bild på facebook och instagram (HannaLouise85), och det var många som blev läskade minsann ;) So here you go!
Kladdkaka med Marabous M peanut

2 ägg
3 dl socker
100 gram smält (riktigt) smör
4 msk kakao
1 krm salt
1,5 dl mjöl

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Rör ägg och socker med slickepott. Blanda i övriga ingredienser, sist smöret som fått svalna lite under tiden. Smörj en springform (den jag har är ca 25 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 27-28 minuter (kan skilja lite och behövs kanske ökas/minskas beroende på springformens storlek).

Låt kladdkakan svalna lite, under tiden gör du toppingen...

Toppingen

150 gram Marabou M peanut
1/2 dl vispgrädde
2 msk riktigt smör

Smält chokladen i låg värme, blanda i grädden och sist smöret. Låt småputtra nån minut.
Svalna något innan den hälls på kladdkakan. Stelna i kylskåpet.

Innan servering garnera med chokladsås. Den får gärna stå framme en stund innan den serveras.

Servera med lättvispad grädde eller hallon/ vaniljglass


Smaklig frestelse! ;)

Nä, det gick inte sitta här och blogga om detta utan att bli sugen igen.. så en bit till kvällens Idol får det allt bli ;)
Kram på er alla!

P.s. Såklart går det ju att välja vilken Marabou choklad man vill... men M peanut och Schweizernöt är helt klart de bästa som jag har testat :)

Vänner på besök =)

Idag kände jag mig lite bättre.. så det blev en efterlängtad fika date med min kära vän Pauline och hennes 2 1/2 barn ;) Får ju inte glömma trean som är på väg :)
Jag vet inte när vi sågs senast, men väldigt längesedan. Max hade blivit såå stor, sötepojken och Molly har ju hunnit fylla 3 år! Så lite presenter fick hon ju såklart :) Hoppas hon blev glad, men det verkade så :)
Tack för idag! Kram

Sjukstuga


Mina busfrön innan idag

Hej hej! Idag har varit en lugn dag. Alexander var på dagis på förmiddagen. Ellie och jag hämtade honom vid halv 12 efter han ätit lunch där. Han hade haft det bra där. När vi kom hem blev det raka vägen till sängen och han somnade med en gång.

Själv har jag blivit mer förkyld, så nu blir det sängen. Imorgon är jag o båda barnen hemma. . Så gäller att va utvilad ;) Så jag säger natti natt! Kramar

Kalas helg!

Hejsan! Idag var det dags för kalas nummer 2 denna helg. Barnens kusin Elias har fyllt tre år. Alexander hade knappt tid att äta.. varit väldigt dålig med maten denna helgen.. får planera in alla hans favoriträtter nu i veckan :)

Ikväll liksom de senaste kvällarna har han varit hopplös med nattningarna. Vänt upp o ner o hittat på massa hyss i sovrummet... Men hoppas han somnar snart, för han är helt slut  nu :P
Imorgon ska han ju upp tidigt för att åka till dagis och så hämtar jag honom halv tolv..
Här blir det bara slappa nu då jag känner mig krasslig ikväll. Kram på er
 

Kalasande

Hejsan! Idag är en riktig kalashelg för oss.. Idag var vi på 35års kalas hos PK. Och imorgon för barnens kusin Elias som fyllt 3.. Skoj faktiskt.. och nästa helg barnens farbror Joel som fyller 25 ;) Fullt upp med andra ord!
Nu är det tvmys, men känner att det snart får bli sängen. Kram på er
Alexander och jag på väg på kalas :)
Min söta pärla på kalaset idag

Ved


Hejsan... fredagen den trettonde idag.. Har väl inte hänt så mycket mer missöden än vanligt.. Alexander har varit vääldigt trotsig idag på dagen.. och grinig, trött... trillat antal gånger och slagit sig.

Vi var en sväng in till stan, köpte pyjamas till Alexander, strumpbyxor till Ellie och skor till Dennis.. och lite godis o mat.. Sen hem och åt tacos..
 
Ikväll la vi några timmar åt veden. Runt 10 såna fulla skottkärror som vi staplade i vedboden. Och Alexander hjälpte till och körde med sin lilla skottkärra. Ellie satt i vagnen och såg på och sov en stund..

Kram o trevlig helg

Lilla Emil

I morse när jag vaknat och skulle klä på mig så hittade jag ett riktigt fynd i min troslåda.... en liten bus hade lagt några nappar där i :P

Idag sov han länge på dagen och var lite mer svårsövd ikväll.. Det har gått superbra innan och gick ändå rätt bra ikväll... men en av gångerna då jag kollade till honom, då jag hört att han va uppe och sprang så hittade jag honom här ;) Kollar på dosan till min värmefilt :P Busen verkar gilla min garderobsdel ;)

Idag..


Prinsen plockade äpplen till fåren idag..

Hejsan! Igår när jag hämtade Alexander från dagis kändes han varm när jag kramade honom, och visst hade han feber.. det har inte märkts idag. Han sov länge vid ef.m vilan. Annars har han varit rätt pigg, har faktiskt inte kollat tempen idag.. Men tagit en lugn dag och Ellie har varit väldigt snorig än. Hon är väldigt mammig och vill att man ska bära och inte sätta henne nere på golvet..

Ikväll är första kvällen sen vi började natta Alexander i sin säng som han håller på och spöka.. springer upp m.m. Kanske för att han sov så länge på dagen. Men han somnar väl tillslut.

Imorgon är Dennis ledig, ska bli fint väder.. sista innan hösten ska komma på riktigt har de sagt... så vi ska iaf försöka få in all veden. Men mindre än hälften kvar, så går nog på några timmar.
Annars blir det en riktig kalashelg... lördag och söndag..

Några bilder från idag....

Alexander visade stolt upp farfars får för Alice idag :) Sötnosarna! ♥

Alexander & Alice

En dag som var väldigt efter längtad... Alexander fick äntligen träffa sin favorittjej Alice. Så kul de två har, det värmer så i hjärtat att se... vi mammor småfnissar o viskar till varann "hihi titta så söta de är mot varann" m.m. Känns så himla kul att de är så glada för varann ♥

Vi åt frallfrukost tillsammans, sen lite lek, fikade på Budapest tårta o kakor, lite bus i trädgården, en promenad bort till fåren, sen lite fläskfilégryta följt av lite mer lek. Tiden går så fort bara :/
Men det var en välbehövt o efterlängtad träff i tuffa tider... Kram

Så var helgen över...


Svärfars får och vårt hus i bakgrunden..

Hej! I fredags fick vi hem svärfars får till åkern snett emot oss.. om nån vecka har vi de på åkern precis på baksidan av huset.. tycker det är såå mysigt! :)
Alexander plockar gärna äpplen från trädgården och ger de.

Helgen försvann snabbt fast att vi hade hela fredagen ihop.. Har fått lite gjort här hemma iaf. Känns bra. Jag har städat lite och Dennis fixat med veden..

Imorgon ska Alexander på dagis. Jag ska på möte med jobbet på efm och sen ska vi handla lite. Kram!

Prinsessan av Karsbo... älskar dig så!

Eviga Biljakt!

Hej godingar! Idag har vi varit iväg hela dagen.. en sväng till Växjö för att kolla på ytterligare ett bilförslag till Dennis. Men tyvärr ser de ut som en påse dynga när man kommer dit.. bra att prata gott om det i telefon men men.. den idag var inte lika farlig som den vi kollade på i Skåne... Men han hittar väl sig en bil snart.. Är ju ingen jättestress heller..
 
Så idag har vi inte fått nåt gjort här hemma, men imorgon ska vi ta tag i vedhögen.. bra gratisträning ;)
Nu lite mera tvmys innan sängen kallar! Kramar

Ellie 7 månader

Idag blir finaste prinsessan 7 månader ♥ Det är inte klokt vad tiden går fort. Lilla hjärtat...
Och vad hon har lärt sig! Hon går nu upp i krypställning o gungar/juckar ;) Ser så roligt ut. Hon sitter stadigt, två tänder har hon fått. Hon älskar mat.. barnmatsburkar och även att plocka i sig ärtor m.m. det som inte hamnar på golvet ;)
Hon tycker om att leka med sina leksaker och är väldigt glad för storebror, hon skrattar ofta åt honom när han busar med henne. Att kasta upp henne lite i luften är jätteroligt och hon gillar att gunga :)

Vi älskar dig vårt lilla hj♥rta!

Pussar & Kramar från mamma, pappa & storebror

Förmiddagen


Några bilder från våran förmiddag... Barnens farfar har flyttat hit några får till åkrarna vid vårt hus. Så Alexander följde med några vändor. Dennis har kört med paddan där vi ska lägga stenplattor... och jag har tagit bort den gamla nästan igenvuxna stengången som vi aldrig använder.. vi ska så gräs där sen så det blir en hel gräsmatta istället.. plus att vi ska lägga om de andra stenplattorna så de anpassas till vår nya ingång..

Dennis har även målat klart det sista idag på den sidan där stegen syns.. Så äntligen är huset enhetligt vad det gäller färgen på den sidan.. Nu är han iväg och ska handla lite virke, mer ribb bl.a.
Alexander är med farfar och Ellie somnade äntligen efter att vägrat sova läängre trots att hon varit så trött :)

Nu ska jag ta tag o fortsätta lite.. Kram

Twinkle twinkle Little Star

Vet att jag har lagt upp denna på bloggen innan, men var längesedan. Båda mina barn älskar denna fina videon ♥

Tv mys

Hello! Tvmys i soffan med ny choklad att gotta med.. Marabou m Peanut.. himla god! Kollar på Kockarnas kamp.. jag har verkligen mina favorit program på tv.
Båda barnen somnade jättelätt även ikväll, men som alltid vaknade Ellie efter en timme :/ Så nu lär hon vara vaken till vi lägger oss..

Imorgon är Dennis ledig... såå skönt att han lagt in så han är ledig vissa fredagar.. är väl 2-3 kvar iaf. Vi kommer nog greja i trädgården o huset. Dennis ska köra med "paddan" som packar stenarna vi la dit igår.
Skönt med en extra dag med pappan huset.

Ha en mysig kväll! Kram

Sakta men säkert...

Igårkväll fyllde vi på med lite mer finsten där vi ska lägga stenplattor framöver. Nu kommer det nog inte behövas mer sten.. Vi ska beställa lite jord och jämna ut en stor del av gräsmattan me. Se hur mkt som hinns med innan vintern. Mycket som ska göras både utvändigt o invändigt :) Kram

Kvällen

God kväll.. Sitter och kollar på Idol nu.. Tända ljus o mys :) Alexander somnade snabbt ikväll, trött efter dagis, Ellie somnade, men verkar ha vaknat till :S Har varit lite bök med hennes sovtider idag. Se om hon kommer till ro igen.
Imorgon är det dags för några timmar på dagis igen. Jag lämnar honom halv 11. Har saknat honom idag, samtidigt som det varit rätt skönt då jag är så trött. Är jämt trött, jobbigt! Det hade iaf gått bra på dagis, han hade varit lite ledsen mot slutet.
Nu blir det chokladglass och Maria Wern! Kram

Gunga

Några bilder från igår när barnen gungade.. :) God natt o kram på er

Instagrambilder :)

Idag damp det ner lite fina instagrambilder i brevlådan.. valde ut några favoriter och beställde från instabild.se :) Kommer jag göra fler gånger tror jag allt :) Ett litet tips så här på kvällen ;)

Nu är bara frågan vad jag ska göra med de... Hade gjort sig fint i ett svart album.. eller hänger jag upp de på min kedja med klämmor ;) Ja får se, men ja tror snarare på det sistnämna :)

Kram

Sötfia

Ellie inviger sina nya kläder från Newbie idag.. passade faktiskt bra! Lite lång i ärmarna bara, men inte så störande. Så kul, de är verkligen huur fina som helst!

Nu har hon sovit jättelänge och Alexander med.. trötta barn :) Sen när de vaknar ska vi ut i trädgården, idag skiner solen! Men inte så varmt precis :/ Märks att det är höst! Kram på er

Morgonmys

Barnen myste lite precis innan Ellies förmiddags nap
 
Hej på er! Idag vaknade barnen pigga och glada. Alexander har pusslat och leker nu med sina traktorer och kollar på barntv.
Jag känner mig inte på topp idag, grym huvudvärk som inte ens verkar vilja försvinna med tabletter. Så inte jättepiggelin. Får se vad vi hittar på underdagen. Får ju planera två middagar, har inga rester idag. Så blir att laga mat två gånger. Har tänkt länge att skriva matlista eller åtminstone skriva ner vad som finns i frysen :P Men har inte kommit så långt med det ännu :)
Kram på er

Min älskade son ♥

Hejsan! Åh vilken bra dag jag har haft med barnen. Båda har varit på gott humör och vi har lekt både inne och ute. Jag trodde det skulle regna hela dagen, men det blev uppehåll och skönt men blåsigt ute. Själv känner jag mig lite småkrasslig, tror jag börjar bli sjuk, men får hoppas det håller sig borta..
Här är några bilder på min lilla pojk som äter äpple från trädgården :)
♥ Älskar dig så! ♥

Ruggirugg

Hej! Tänkte passa på att skriva ett litet inlägg... båda barnen sover, Alexander sa själv till idag när han ville upp och sova och sin docka ville han ha med sig. Det går verkligen över förväntan med hans nattningar i sin riktiga säng. Jag stoppar om honom, säger god natt o lite pussar o så, på kvällarna sjunger jag alltid några sånger och sen går jag ner o sen somnar han själv utan problem. Gått jättebra hittills..

Idag är det en riktig höstdag, märks att vi är inne i September.. grå och regnig.. men jag hoppas på lite solglimtar i veckan me :) Men idag myser jag runt i sköna varma goa myskläder :)

Kram/ Hanna


Tankar.....

Hej på er!
Snart blir det sängen här... Ska bli skönt och jag hoppas på en god natt sömn. Imorgon börjar Dennis jobba igen efter några dagars ledigt.
Det är mycket som snurrar runt i mitt huvud nu, framför allt sånt som är jobbrelaterat. Det är mycket som händer, de ska skära ner med personal, besparingar.. och samtidigt ha en värdegrund.. usch allt är sån bullshit och jag är så uppretad över allt..! Jag mår bra, men med en stor oro i kroppen, så man blir helt slut. Men nog om det.. inget jag vill använda min blogg till.

Imorgon har de nog lovat regn, så jag får se vad jag o barnen hittar på. Alexander har fått två nya traktorer senaste veckan.. så han kommer nog glatt leka med de. Ska försöka vara mer delaktig och leka med honom, samtidigt som jag måste ta itu med städandet. Är halv kaos här hemma efter att rivit ut allt som fanns i garderoben i hallen, för att göra om den och få plats med barnens kläder. Så hoppas jag får lite gjort imorn :)

Kram på er

Min prins i början av sommaren ♥