Jobbnätter


v.15+2
 
Hallå! Här hemma har jag myst runt o sköna myskläder idag. Har sovit några timmar i eftermiddag, då barnen var på dagis och när de o Dennis kom hem så grillade vi :) Supergod fläskfilé som jag la i marinad idag :)
Snart ska jag bege mig mot jobbet, ska sminka mig m.m.
Hoppas ni får en fin kväll! Kram på er!

En solig dag med älskade barnen!

Idag har barnen och jag haft en heldag tillsammans. Dennis jobbar över till rätt sent, så jag har precis nattat barnen. Verkar som att de somnade så fort de la huvudet på kudden :)
Vi har varit ute mycket.. åt bara frukost, tog hand om disken och hängde upp tvätt innan vi gick ut i det härliga vädret.
Ellie sov en stund på förmiddagen och lagom till hon vaknade lagade jag middag.. jag panerade torsk med potatis, hollandaisesås, rivna morötter och kokta grönsaker. Barnen åt massor, bra! :)
Efter middagen gick vi ut igen. Lekte i sandlådan, gungade m.m. 
Ikväll har jag varit trött, så nu är det skönt med lite vila. Kram på er

Helg i trädgården :)

Ellie bus har njutit av det fina vädret i helgen.. här är en bild från idag :)
Även Alexander har varit ute hela dagarna!

Igår var vi på marknad i Holmsjö.. vi köpte lite godis, en klubba till Alexander och ett set med kammar till mig. Vi ska på marknad nästa helg me, så då blir det nog kanske lite blommor :)
Vi har grillat, klippt gräs och tvättat min bil, fick lite överblivna gamla växter, pioner m.m. av svärföräldrarna som vi planterade...
.. och denna kvällen har vi ägnat åt att så lite grönsaker. Spännande då det är första gången. Se om det blir bra av det. Satte även några jordgubbsplantor som jag hoppas tar sig :)

Nyklippt gräsmatta och pallkragar med nysått i :)
Ser fram emot sommaren.. hoppas det tar sig.. Även hallonen jag planterade förra året som jag fick av Thinas mamma :)
Planterade jordgubbar och sådde dill, purjolök, persilja, morötter och gräslök

Rabarberlandet har minsann tagit form nu :) Måste göra en paj och lite kräm nån dag :)
Kram på er alla!

Imorgon byter vi vecka :)

Senaste veckorna har vi velat ha söndag extra snabbt.. det är då vi välkomnar nästa graviditetsvecka. Imorgon är det dags igen och då går vi in i v.16 (15+0)..

Vi har varit på 2 ultraljud.. ett vul i v.8 typ och kub i v.13, rul har vi tid för i slutet av maj :) Men har redan fått ett bf-datum. Det får man ju vid ultraljudet i v.13 numera i vårt landsting. Jag gjorde glukosbelastning redan i v.11 denna gången då jag haft graviditetsdiabetes mina två tidigare graviditeter och även så denna gången (14,2mmol två timmar efter sockerlösningen)...

Så hur har jag mått den första tiden? Det jobbigaste har varit tröttheten och illamåendet.. har kräkts mycket och gör fortfarande ibland, spec på morgonen. Blodsockret ligger gärna väldigt lågt, som gör att jag blir trött, lätt irriterad, orkeslös och yr. Fogarna känner jag av.. mer eller mindre.
Annars känns det bra :) känns skönt att jag rör mig så mycket på jobbet som jag gör, man håller verkligen igång där.. även om det är jobbigt ibland också.

En liten bild från igår v.15 (14+5)
Har så svårt att föreställa mig att vi ska få en liten till... Ellie är ju vår lilla bebis, ska hon bli storasyster :O
Kram på er

Vår lilla hemlis


En del längtar till sommaren, vi längtar till hösten ;)

I Oktober bli vi fem!! Fem!?! Helt sjukt och helt underbart! Kram på er

Sista dagen på påsken


Hej fina ni! Då var påskhelgen över inom kort. Barnen sover nu och vi vuxna ska slappa i soffan en stund innan vi kryper ner i sängen. Idag till bringade Dennis och Alexander några timmar med farfar, farbror och kusin Hugo på en traktorfirma. Farfar ska ev köpa ny traktor och det var ju en dröm för vår traktor- tokige kille att få följa med dit :)

Ellie och jag var hemma, när hon sov sin vila så slappade jag.. jag har varit riktigt trött idag. Efteråt var vi iaf ute en stund. Då fick Ellie gunga och sen rensade jag lite grann i rabatten. Ellie har varit lite mammig o kinkig idag.. så vi gick in rätt snart.

En liten film på min jordgumma idag :)

Påskafton


Kusinerna Hugo och Malte längst bak och mina barn Alexander och Ellie :)

Vilket mysigt påskfirande vi hade, jag sov ju idag efter jobbnatten så påskbordet blev min frukost :) Fick även med mig lite påskmat till nattens fikepaus. Efter påskbord fick vi fika och efter fikat fick barnen gå äggjakt.. lyckliga barn!

Dennis och Joel var på Elmia bilmässa idag, och eftersom jag sov så fick barnen vara hos farmor o farfar hela dagen. En toppendag hade de haft och somnade direkt när de lagt huvudena på sina kuddar :) Sötnosar! Kram på er

Äggjakt

God kväll på er! Ikväll ska Dennis och jag ha filmmys. Ha hyrt 3 filmer.. iaf en av de ska jag me se :)
Barnen sover och det blev en spännande kväll för de. Vi berättade att påskharen brukar komma smygandes denna dag för att gömma påskägg nånstans. När den går så knackar den på fönster och så...
Och mycket riktigt efter middagen när barnen stod i duschen hade den smygit sig in, gömt två påskägg och när den sedan gick så knackade den på fönsterna. Och oj så uppspelt Alexander blev! :D Efter vi hade torkat de efter duschen fick de gå och leta om Påskharen hade lämnat nån lapp eller nåt om vart äggen kunde finnas. På dörren in till lekrummet fanns där en lapp att de skulle leta där inne. De fick lyfta på lite grejer och tillslut hade vi två lyckliga barn :) Påskharen fick de aldrig se.. en listig typ det där ;)
Ellie innan idag.. söta lilla påskgumman! :)

Glad Påsk!


Önskar er alla en Glad Påsk! På lördag blir det lite påskmiddag till frukost ;) Jobbar nämligen fredag och lördag :) Kram på er
 

En dag hos moster


Vill tacka min syster för en härlig dag! Barnen var jätteglada att få träffa snälla moster.
Började först med lite lek hemma hos syster.. Alexander lekte med en stor back med bilar. Sen blev vi bjudna på porterstek med goda tillbehör och efterråt fick barnen en varsin isglass.
Efter lunchen tog vi en rätt lång promenad.. gick i härligaste vitsippeskogen, förbi en å och förbi gölen. Stannade till i affären och åt glass i härliga vädret. Innan vi var hemma hos syster igen så stannade vi en stund på en lekplats, sedan lite fika innan vi begav oss. Kram på er

Gravidfotografering :)

Idag har jag fotat min underbara vän Jenny, som nu är höggravid och verkligen i väntans tider! Några smakprov av alla bilder som jag tog :) Kram på er

Spontanbesök :)

Idag blev det ett spontanbesök av Pauline och hennes söta barn. Massa bus och lite fika blev det :) Kul att träffas!! :) Mina barn somnade ovaggade ikväll ;) Puss o tack för att ni kom!

Kaosrum-----> Lekrum

Äntligen, kan man minst sagt säga! Äntligen tog vi tag i vårt så kallade "stökrum".. Det som är tänkt att framöver ska bli en tvättstuga, har vi nu städat ur från tonvis med grejer. Vi har förvarat en hel del av barnens leksaker, deras urvuxna kläder, verktyg och annat "skräp" där.. även bebisgrejer. Så ja minst sagt kaos i det rummet. Men idag tog vi alltså tag i att städa ur det.. och så längre.. tills vi ska börja göra tvättstuga av det får barnen alltså ha det som lekrum och har nu tillgång till alla deras leksaker.
Barnen är såå lyckliga! Alexander som var med farmor o faster under tiden höll på att tappa hakan när han fick se förändringen. Och fick se alla deras leksaker som blev som nya!
Så imorgon gör det inget om det blir regn :P De kommer inte va sysslolösa ;)

Härlig vårdag

Idag har det verkligen varit vår! Så himla skön dag. Vi har fått massor gjort tack vare en sån här dag. Efter frukost började Dennis med att montera ihop studsmattan och en överlycklig Alexander har hoppat för fullt och gjort kullerbyttor i den :) Han har kört med sin traktor, elbilen, gungat, kört skottkärra :)
Ellie sov en lång stund ute i vagnen på förmiddagen, medan jag fixade med tvätt m.m. inne och Dennis klippte gräset :)
Jag räfsade ihop en enorm hög med grenar som fallit från vår hängbjörk och så fixade vi Supergott grillat kött och rotfrukter i ugnen :)

Faster Jonna kom och hoppade med Alexander i studsmattan och då följde han med henne till farmor o farfar efteråt. De hade hälsat på farfar i skogen och det var en överlycklig Alexander ;)

Utflykt till bondgård :)

Idag fick barnen följa med på utflykt med dagis. De åkte hölass/ traktorvagn till en bondgård i närheten. Där fick de hälsa på alla djuren; får, kor, hästar m.m. De grillade hamburgare till lunch och en tur att kolla på Ruckastenen. Har lånat några bilder som de fotat. Fanns många fler supergulliga bilder :) Ellie hade somnat när de åkte hölass dit :)
Jag kan säga att de somnade direkt ikväll i sina sängar.. trötta och nöjda efter en rolig dag :) Kram

Barnkalas

I söndags firade vi barnens kusin Hugo som fyllt 5 år :) De hade kalaset på Leos Lekland. De hade hyrt Piratrummet och barnen blev bjudna på korv med bröd och marängswisse. Och så var det ju fullt med bus i leklandet några timmar :) Ellie var inte glad för nåt i leklandet denna gången, tror hon tyckte det var för mkt folk o för rörigt där.
Det var iaf en rolig dag, Alexander var mycket nöjd :) Kram
Leo kom och hälsade på barnen.. Alexander tyckte han var lite läskig :P

Kusin Eddie börjar bli stor :)
Busan

Sju År Tillsammans

Idag är det sju år sedan vi blev vi. Jag älskar dig så mycket och är så lycklig att du finns i mitt liv! Du och våra underbara barn! Puss!

Grattis farfar

Idag fyller barnens farfar år! Grattis Donald! Alexanders stora idol.. Här är några bilder från Borgholm sommaren 2012. Då låg Ellie i magen och grodde och Alexander hade ännu ingen att slåss med om farfar ;)
Hälsade på en stund ikväll och grattade honom :)

Vår på dagis

Idag har det varit vårfix på dagis. Det är väldigt mysigt med familjekooperativt, träffas umgås och alla är lika glada att hjälpa till och göra fint. Dennis och Alexander åkte dit vid 10. Själv höll jag igång vedpannan hemma så vi skulle få varmvatten och skönt i huset. Tog en dusch innan också och sen begav jag o Ellie oss dit vid 13-tiden.
Där hade rensats hela förrådet och lagt in snyggt på plats, Dennis hade fixat skötbordet och om det nu var nån mer elgrej, de hade även lagt papp på lilla lekstugan. Jag hjälpte till att räfsa löv och sopade altanen från smuts. Det grillades korv och barnen lekte med nya leksaker som en ny traktor och grävskopor till sandlådan som monterats ihop.
Blev himla fint på gården :) Kram på er
Alexander älskade såklart den nya traktorn! :D

Eftermiddag hos vänner


Dessa fina bilderna har min fina vän Jenny tagit idag och det är just där vi har tillbringat vår eftermiddag. Barnen busade både inne och ute (Ellie sov när vi var ute). Vi blev bjudna på jättegod middag; torskrygg med ört smör, pressad potatis sås och grönsaker. De hade även bakat en mycket god kladdkaka :)
Jag kände även massa rörelser från Jennys fina bebismage! Nästa månad är de en till i familjen <3

Jag glömde tyvärr packa ner min kamera i morse, då hela morgonen varit väldigt jobbig av en anledning. Men jag tog iaf nån bild på instagram så här kommer de!

Min lilla älsklingstjej <3

Liten tripp till staden


Det blev en liten spontan tripp till stan ikväll efter Dennis jobb. Ellie har varit i stort behov av fler kläder/byxor och strumpor i stl.80
Så 5 par tights, 4 strumpor och 1 tröja till henne blev det. Alexander fick strumpor med mer bomull i, än de vi brukar handla, så hoppas hans fötter blir bättre. Dennis var i stort behov av nya skor, så det inhandlades också.

Sedan åkte vi till barnens faster Jonna och hälsade på henne på hennes nya jobb FrisörCompaniet. Gav en liten blomma till henne.
Innan vi åkte hem så åt vi på Mc Donald´s. Alexander var lycklig som fick pommes ;) Kram på er

Lite ledig nu :)

Hej på er! Nu har jag börjat bli mig själv efter helgens arbete.. fy så jobbigt det var med 3 nätter.. men nu är det inte dags förrän om 6 veckor igen och det är den enda innan semestern :) Nu är jag ledig till torsdag och hoppas det fina vädret håller i sig :) Idag skiner solen, men har inte gått ut med barnen ännu.
Huset har blivit lite lidande nu ett par dag.. så har framför allt fixat med tvätt och grejer idag.

Senare idag ska Ellie till tandläkaren :) Första besöket, inte så mkt som görs då. Under tiden kunde jag lämna Alexander hos farfar. Kram på er

Tibast som växer på åkern bakom vårt hus. Den doftar såå ljuvligt! Men både fridlyst och giftig och användes förr i tiden inom trolldom :)