Sjukstuga igen

Mina två sötnosar fick stanna hemma från dagis idag. Båda har lite feber, förkylda och hostiga. Så hoppas de blir piggare över helgen nu. Då ska vi bl.a. på kalas..
Nästa vecka är sista veckan med inskolning för den helgen jobbar jag. Spännande :)

Idag får bli en lugn vilodag. Alexander är lite piggare än vad Ellie är. Så får se hur jag ska roa oss :) Kram

Våren närmar sig

Hejsan! Så skönt det är nu när våren närmar sig. Det är fortfarande ganska kallt, så overall får man ju ha på barnen och det blir kyligt i huset om man inte eldar. Men ändå skönt att veta att den är på väg.. blommor har börjat växa upp och slå ut och det är ljusare längre om kvällarna :)

Idag har vi varit på inskolning igen. Men första gången jag lämnade Ellie. Jag var med första timmen, när de skulle gå ut och leka så åkte jag. Jag såg i vagnen att Ellie var på väg att somna och det hade hon gjort också :) Skönt. Sedan hade de ätit och därefter kom jag och hämtade hem barnen.

Imorgon ska vi prova att Dennis lämnar barnen samtidigt på morgonen och jag hämtar halv 12. Det känns pirrigt. Det var en jättekonstig känsla att vara hemma 2 timmar själv idag utan barnen.

Ikväll ska jag på möte med jobbet. Hälsa på alla innan jag börjar jobba om 1,5 vecka. Ska ha lönesamtal och fixa lite innan jobbstarten. Måste lägga in semester också, hur jag ska jobba/ va ledig i sommar. Mycket att tänka på nu. Det mesta snurrar bara runt i huvudet.

Kram på er

Mina barn

Efter barnen sovit efter dagis idag, så gick vi ut en stund. Solen har varit framme, så härligt!

Barnrum

Tänkte lägga in lite bilder på barnens rum som är under renovering. Ellie kommer få ett genomgångrum, lite mindre än Alexanders. Känns som vi har hur mycket kvar som helst. Har inte ens gipsat klart, sen ska ju elen göras och det ska spacklas, slipas, målas, läggas golv och lister m.m.

Men vi måste få det klart nu. Idag har vi städat ut lite gamla grejer/möbler från Ellies rum iaf.. Kändes helt plötsligt mycket större. Lite svårmöblerat blir det då vi har snedtak, men får hoppas att det blir bra.
Alexanders rum
Alexanders rum
Ellies rum
Ellies rum

Läget känns något bättre


Hej! Ja nu känns läget lite bättre faktiskt. Min mamma är på sjukhuset och känns lite tryggare och när hon kommer hem sedan så kommer hon ha larm och ev. lite extra hjälp, så det känns lite bättre.
Har varit några väldigt jobbiga dagar. Men just idag känns det lite bättre, trots att många andra tankar snurrar runt. Men det löser sig nog i slutändan :)

Idag tog hela familjen en liten promenad.. det var längesedan och fy vilken dålig kondition jag har! Men blir väl lite fler promenader nu när våren närmar sig :) inte så skönt att promenera när det är kallt och ruggigt.

Nu ska jag försöka på allvar undvika godis, läsk och annat i sockerväg. Svårast blir väl kakor o sånt, men det äter man ju inte varje dag ändå. Nån gång får man ju unna sig. Mitt socker går lite upp och ner än, så hoppas jag kommer må bättre och jag skärper till mig. Värsta är väl i början, innan kroppen börjat vänja sig med mindre socker. Brukar få lite abstinens och den är svårt att stå emot ;)

Kram på er!

Livstecken

Vill bara in och lämna ett livstecken. Det är lite mycket nu så jag känner att jag inte riktigt orkar med bloggen.
Mamma är svårt sjuk, Ellie har åkt på 2a omgången av magsjuka på denna månaden, katten kräks och är inte sig själv och så lite annat på det me.

Så nu vet ni varför.. men jag kommer tillbaka snart igen! Kram på er

Bild från september -13  <3

Dop

Hej på er! Igår var vi bjudna på dop för Dennis brorson Eddie. Var ett fint och roligt dop och efteråt bjöds på massor med godsaker, som exotisk planka, goda tårtor och mini semlor med mera.
Tack för att vi fick vara med på denna dag! Kram
 

Två dagar..

Hej! Får väl skriva ett litet inlägg. Suttit och kollat på Melodifestivalen, ikväll var det väldigt dåliga bidrag med. Åt lite ostbricka innan tills Ellie vaknade.
Ikväll bäddade vi rent i sovrummet. Så himla skönt, längtar till sängen nu. Alexander var så söt, jag läste Gubben Pettson o katten Findus som godnatt saga och han somnade innan jag hann läsa klart boken, men jag läste slut den ändå. Och när jag släckte läslampan så vaknade han till. Så sa han "Jag älskar dig mamma".. lite halvt sovande. Man blir så glad att få höra så fina ord av sitt barn!

Imorgon ska vi på dop för Dennis brorson Eddie, ska bli mysigt och trevligt. Där efter ska jag till sjukhuset och hälsa på min lilla mamma..
Kram

Lite bilder från igår och idag.. Ellies 3e inskolningsdag, på eftermiddagen var det dags för vaccination, det gjorde ajajaj men hon har varit pigg och så efter. Inga direkta biverkningar, så himla skönt! Alexander gjorde en fin alla hjärtans fågel på dagis. Och båda barnen gillade dagens middag- kyckling och klyftpotatis.

Inskolning dag 2 :)


Hej idag har vi återigen haft en förmiddag på dagis. Ellies andra inskolningsdag. Först hade vi fruktstund, tog därefter på oss och gick ut i trollskogen. Det snöade massor och blåste en del, men var ändå skönt med luft :) Ellie tyckte det var lite så där, tror inte hon gillade vädret.
När vi kom tillbaka så var det dags för lunch. Båda mina barn åt massor, Alexander 3 stora potatis och fiskgryta och Ellie 2 portioner med potatis och fiskgryta, tomat m.m. Var jättegott!

Imorgon går Alexander egentligen inte på dagis, men han får så klart följa med ändå eftersom Ellie skolas in :)
Imorgon är det även Alla hjärtans dag! :) Ellie ska till bvc då och vaccineras :( Längtar inte! Usch! Kram på er

Ellies 1 års kalas för kompisarna!

Igår kom mina bästa vänner med barn hit. Både Pauline och Jenny väntar även tillökning denna våren :D Pauline är väldigt snart! Ska bli så otroligt spännande, och roligt med fler kompisar till mina barn!
Iaf kom de hit för att främst fira Ellie, men de firade även mig.. minst sagt ;) Blev väldigt bortskämd med presenter :) Alexander fick också öppna presenter :) Snälla ni är!
Presentöppning
Lite lek!
Jag bjöd på lasagne, med färska lasagneplattor och mozzarella
Där efter dajmcheesecake med mango och polkagrismäränger
Två tjockisar ;) <3
De fina blommorna hade Jenny med sig! Och så mina fina vänner!
Från vänster: Ellie, Molly, Alice, Alexander & Max... snart får vi skriva två namn till :D Börjar bli ett stort kompisgäng. Och kul att det är blandat med både flickor och pojkar!

Tack igen fina ni för att ni kom! Jag får visa allt fint vi fick i ett annat inlägg :) Kram

Nyfrissade


Igår hade vi ett frisörbesök inbokat. Alexander älskar att gå till faster på salongen och bli fin i håret :) Tyckte Alexander fick en riktig fräsig frisyr denna gången :)
Dennis klippte sig kort och jag färgade och klippte det risiga. Känns såå skönt nu :) Skönt att slippa utväxten.
Under tiden var Ellie hos farmor och farfar och det var första gången hon fick mysa helt själv med de :)

Första inskolningsdagen


Hej! Nu är jag och barnen hemkomna från dagis! Idag var det ju dags för Ellies första inskolningsdag! :D Till en början var hon lite mammig, med det släppte rätt snabbt. Efter en stund gick hon iväg själv in till lekrummet och lekte med sakerna. Vi hade fruktstund till Ellies stora förtjusning, Hon skojade och var mkt med fröknarna. Innan lunchen började hon bli trött, då var hon lite missnöjd och ledsen till och från. Men lite mat fick hon i sig, mest tomat ;)

Alexander var glad att vi var där :) Han var lite mammig även han. Efter lunchen åkte vi hem. Var en lagom stund för Ellie nu till en början. Nu sover båda barnen som stockar ;)
Imorgon och fredag ska vi dit igen. Ellie och jag vid halv 9 och Alexander åker dit med pappa på morgonen. Idag åkte han med mig och syster vid halv 9 då det blev så sent igår.

Min stora lilla tjej.. tänk att hon ska bli en dagistjej nu <3 Kram

Mormor på middag


Sedan igår kväll hade jag försökt nå min lilla mamma. Men hon hade inte haft mobilen igång. När jag skulle börja med middagen idag, så ringde hon upp :) Så jag bjöd hit de på middag och fika. Lite spontant.. men fikan var redan färdig och middagen skulle jag ju precis börja med. Bjöd på köttfärslimpa och det var omtyckt :) kul! Lika så mina bakverk :)
Var kul att hon orkade komma idag <3 Ellie fick även en peng till sitt sparkonto. Och Conny busade järnet med Alexander :)
Kram

Myskväll med syster


Igår kväll efter kalaset stannade min syster och hennes sambo kvar för myskväll.. lite spontan, men ack så mysig. Våra killar köpte hem familjepizza med pommes på ;)
Sen åkte godisskålar fram och syrran och jag tog oss ett glas Dooley´s :) Vi kollade på Melodifestivalen och Gaygalan. Alexander somnade sent, men när han väl la huvudet på huvudkudden slocknade han direkt <3

Tack för en mysig kväll!

Ps. Och tack siz för presenterna; prenumeration på en valfri tidning och en flaska Dooleys´s ;)

Ellies 1 års kalas

Öppnar presenter från farbror Joel med familj. De hade beställt från en som sytt de :) Jättesöta, men hon får växa lite innan hon kan använda de :)

Den fina vita klänningen till höger fick Ellie av farmor, farfar och faster :)
Lite sång för vår prinsessa och sen hjälper moster till att blåsa ut ljuset :)

Lite fika, hade även en chokladtårta
 

Stora kusinerna leker

Fina tulpaner från Annika


Tack för att ni kom och för fina presenterna till Ellie <3

Tårtkalas

Igår bjöd vi på tårtkalas här hemma för att fira vår älskade Ellie som fyllt 1 år. Jag hade bakat lite olika godsaker. Choklad cupcakes fyllda med vaniljkräm och rosa frosting på, hallongrottor och polkagrismaränger, en chokladtårta och en tårta fylld med hallonmousse och vaniljkräm.  

Ellie 1 år del.2

Ellie blev firad ännu mer när vi kom hem. Då skulle hon få sin Stora present :) Och hon älskade den! Alla bollarna och prasslet på draken! Var en perfekt present :) Ikväll har hon gått omkring med bollarna och sparkat på de och skrattat :)
Alexander fick också en present till. Han blev överlycklig. Vi skämmer bort de båda <3

En bok fick Ellie :)
Och så draken nedan!

Sen hade barnen lite att roa sig med medan vi fixade middag. Fläskfilégryta blev det!
Till helgen blir det tårta. Idag blev det istället en varsin godbit från konditoriet. Ellie fick smaka lite chokladboll :)

Grattis igen älskade Ellie!

Ellie 1 år del.1


Idag på Ellies 1 års dag har det varit full rulle. Jag får dela upp dagen i två inlägg :)
Dagen började med sång och presenter uppe i sovrummet.
Nere fick båda barnen en varsin present. Alexander fick en bok och Ellie fick stora duplo för mindre barn

Vi åt god stadig frukost. Ellie åt gröt med äppelmor, kanel, russin och clementin och en smörgås till det. Vi hade även yoghurt, varma frallor, kokt ägg, pålägg, varm choklad m.m

Sedan åkte vi till Leos Lekland och oj så skoj det var! :)
Tröttfia
Efteråt åkte vi och åt på Ikea, handlade på maxi och sedan hem..

forts. följer..

❤️ Vår älskade dotter 1 år ❤️

Nyfödd, 1-11 månader
 
Otroligt att du redan är ett år. Har det gått ett helt år sedan jag fick hålla dig i min famn för första gången?! (snart iaf om man ska gå exakt efter klockan). På ett vis känns det som du alltid funnits här, vad vore livet utan dig?

Under detta året har du lärt dig så mycket!
Allt från att lära dig att vända dig,
ligga på mage, rulla runt,  krypa, sitta, stå och gå. Äta puré och nu samma mat som vi, peka, dansa, pussa, klappa händer och mycket mycket mer!

Du har gett oss så mycket glädje och skratt under detta året. Storebror bara älskar att leka och skratta tillsammans med dig! ❤️

Vi är så glada att vi har dig, vi älskar dig så! Pussar och kramar från mamma, pappa och storebror

1 år sedan

Ellie i magen.. dagen innan hon tittade ut. Just då kändes det som förlossningen aldrig skulle sätta igång.. att jag bara skulle gå där och vänta och vänta med mina hemska förvärkar som aldrig blev mer av..
Dagen efter på självaste dagen, kom min syster hit. Vi satt och fikade och pratade i flera timmar och under tiden klockade jag värkar som nu var betydligt tätare och mer regelbundna.

Jag tror klockan var 14.30 när hon åkte hem och då hade jag mycket kraftigare värkar. Jag ringde hem Dennis från jobbet och ringde in till förlossningen. Jag kunde knappt prata i telefonen då värkarna kom så tätt.
Dennis var fort hemma och svärmor kom hem till oss för hon skulle köra efter oss och hämta Alexander på hans dagis. Dennis skyndade sig in med svärmor/farmor för att visa vart hon skulle ta vägen och då hade Alexander givetvis precis bajsat. Så tog lite längre stund. Jag var såå glad att jag hann ge Alexander en puss den dagen..

Innan vi parkerade på sjukhusområdet var ju Dennis tvungen att stanna inom macken och köpa lite energi grejer till sig :P Sen var det dags att gå ner för backen och in i hissen. Jag vet att när vi kom till hissen stod två kvinnor och väntade på den redan. Men de lät oss åka före, för jag såg ut att ha så ont sa de.. vilket stämde bra hehe..

I intagsrummet tog jag av mina skor och skulle ta en vikt, blodtryck m.m. Sköterskan sa att jag kunde sätta mig på britsen om jag ville, men jag kunde inte det, bad istället att få den lite upphöjd så jag kunde stå och stödja mig mot den.
När vi varit där inne i 10 minuter känner jag plötsligt hur det spänner till i magen och trycker enormt mot blåsan.
Jag hinner bara säga "Jag måste nog gå och kissa", och då gick vattnet där jag stod. Jag blev lite chockad och stod som förstelnad. Jag vet att jag tänkte att det var tur jag hunnit ta av mig skorna och att vattnet inte gick i bilen ;)

Där efter var det bara att ta av alla mina blöta kläder, få en sjukhusrock och snygga knästrumpor, en stor blöja och snygga nättrosor. Jag fick stöd av sköterskan bort till förlossningsrummet. Dennis tog hand om kläderna och när jag kommit i ordning där inne i nya rummet, så smet Dennis ut och hämtade all packning. Vi hade ju inte vågat tro att vi skulle få stanna kvar. Men nu efteråt så var ju det en väldigt konstig tanke ;)

Ja och sen var det hela i gång. Jag har tidigare skrivit förlossningsberättelsen här i bloggen. Efter 45 minuter med krystvärkar några timmar senare så föddes hon. Vår älskade dotter, Alexander var äntligen storebror till världens finaste lillasyster.
 

Frost

Frost

❤️

Alexanders dopdag idag!

Solen tittar fram och fortsatt sjukstuga!

Det blev utelek idag. Solen tittade fram! Så underbart! Gäller att ta vara på det ;)
Vi var ute ett tag, Ellie somnade i vagnen en stund med, var nog skönt.
 
Ikväll var vi och handlade lite, var på jakt efter en liten present till Alexander me. Han vill ju så gärna också öppna present och det är klart att han ska få. Hittade inget direkt.. två böcker bara. Men se om vi hittar nåt "kul" me.

Innan läggdags tyckte jag han kändes himla varm, och han hade feber :( Så tråkigt och typiskt. Han som äntligen skulle få åka till dagis imorn. Så då blev det inställt, samt Ellies inskrivningssamtal. Men men.. hoppas de är krya på torsdag när Ellie fyller år. Då hade hela familjen tänkt hitta på nåt skoj. Dennis ska va ledig och det var tänk sedan innan att Alexander skulle va ledig då me. Nu blir det att hålla tummarna :)

Kram på er

Alexander

Min fina prins

Mammaledigheten går mot sitt slut

Ja lite mer än 1 månad föräldraledighet har jag framför mig och sen börjar allvaret. I höstas fick vi ju det tråkiga bestkedet om indragningar på mitt jobb. De flesta hade jobbat många fler år än mig, så jag var ju en av de som blev av med sin tjänst. Det var väldigt tungt, men strax innan jul kom chefen med glada nyheter och jag skulle få börja på ett vikariat som om ett halv år troligtvis blir en tjänst. Detta på en ny placering än min gamla. 

Härom dagen (mitt i magsjukan) fick jag ännu ett glädjande besked från min chef. Hon ringde och frågade om jag ville tillbaka till den nattpatrull jag jämt varit i :) Där jag hör hemma :) Och Jaa självklart sa jag! ;) Lite förvirrad för jag hade ju så klart försökt ställa in mig på en ny placering.

Så nu vet jag mitt schema. Den 7/3 gör jag min första jobbnatt. Fredag och lördag natt blir det :) Det jag är mest spänd över är ju så klart hur barnen kommer känna. Att jag inte kommer vara hemma vissa kvällar/nätter längre. Som tur är hinner jag ju oftast natta Alexander innan jag kör. Jag läser ju alltid bok för honom och sjunger visor.
Ellie känns värre. Hon somnar oftast nära mig, helst på mig ;) Och så är man ju alltid nervös med dagis.

Det är ju ett underbart dagis vi har och vi känner oss trygga med de som arbetar där. Men ändå just den här grejen att lämna och ibland långa dagar. Jag är väldigt glad att jag jobbar natt och inte har ett 7-16 jobb. Att jag ändå har mycket tid med mina barn mot vad många andra har. Dagis tycker jag är en viktig del i barnen liv, umgänge, kompisar, de hittar på saker och lär sig mycket. Men ändå skönt att inte behöva ha de där varje dag och inte alltid många timmar.

Lite tankar och funderingar blir det ju även i början.. många nya vårdtagare man ska "lära sig", hitta till, veta vad man ska göra, lite nya rutiner m.m. Men den grejen kommer jag förhoppningsvis in i snabbt.
Hoppas att barnen håller sig krya, blir ju alltid jag som får vabba då vi förlorar för mkt om Dennis blir hemma. Lätt att det blir sjukdomar som för Ellie som ska börja dagis, ny miljö m.m. Men håller tummarna att det inte blir nåt såklart :)

För min del ska det bli väldigt skönt att börja jobba faktiskt, bortser man från den vanliga jobbiga känslan som alltid hänger efter mig.. att lämna bort och vara ifrån barnen, så ska det bli himla skönt. Komma hemifrån lite, träffa goa arbetskamraterna och få hjälpa våra vårdtagare. Så klart ska det även bli skönt att få mer pengar i kassan ;) Kanske kan få lite mer ordning här hemma :)

Blev långt inlägg.. men lika bra att skriva ner sina tankar ibland :) Kram

På bättringsväg


Puss lillasyster! Nu har den här magsjukan börjat ge med sig. Hela familjen drabbades tillslut. Så idag har vi alla varit riktigt sega.. eller ja Alexander har varit lite rastlös och speedad emellanåt.
Ikväll tog vi alla ett varmt bubbelskumbad. Var riktigt skönt och man kände sig lite piggare efter!
Nu tittar vi på Melodifestivalen :) Kram på er

Den 1 februari....

Kommer alltid vara en speciell dag. Det var då Ellie var beräknad till att titta ut. Men precis som storebror så dröjde det lite längre än så :) Men på nåt vis när man går i väntans tider och har fått ett datum, så blir det lite extra spänning just den dagen man är beräknad till :)

Jag med "lilla" kulan ;) För 1 år sedan!
Tänk att det var vår lilla dotter som låg där i <3 Vi var så spända och nyfikna :)