Mina älskade!

 

Höstlöv är lycka eller?? ;)

Hihi en som inte var lika förtjust :P

Slickepuss

Idag fick vi mysigt och rolig sällskap av Jenny o hennes barn. Var längesedan de var här nu och Alexander var glad i morse när jag sa att Alice skulle komma... hon skulle både få en kram och en slickepuss av honom sa han haha... men jag tror hon slapp det sistnämnda ;)
Jag bjöd på lunch. Kycklinggryta med färskpasta och knaperstekt bacon och en fräsch sallad till det.

Söta Arvid var här för första gången :)

Alexander lycklig att få leka med Alice :)

Lilla sötingen

Jag hade bakat sockerkaka fylld med vaniljkräm

Serverades med färska hallon, mango, grädde, choklad- och hallonglass
Busiga barn ;)
Tack för idag gumman! Så kul att ni kom! Puss o kram

Graviditetsvecka 38

Idag välkomnar vi graviditetsvecka 38!! :) Från och med denna veckan räknas bebis som färdigbakad ;) Magen är vääldigt låg nu.. har sjunkit som bara den.. och det får man hoppas betyder att det är nära ;)
Kul att ha lite bilder från olika vinklar. Nu är det väldigt tungt att bära runt på den här magen.. trots att den kanske var större förra graviditeten så är det verkligen tungt.
Kram på er!

Min prins!

Min prins innan idag! <3 Vad jag älskar dig min son!

Inte en endaste leksak ;)

Det är såå skönt när varenda leksak är upplockad från vardagsrumsgolvet! Nu är det tvmys o barnen sussar sött! Kram
 

Autumn

Nu är hösten här! Höstdagjämning idag! Det lyser jag upp med höstblommor i fina färger. Jag har längtat till hösten extra mycket detta året. Snart får vi träffa vår bebis..
Vi ska beställa vedkamin till vardagsrummet. Mysigt att kunna tända en brasa om kvällarna och värma upp rummet lite fortare på morgnarna :) Hoppas vi får den installerad till jul i alla fall, så man kan njuta av den i vinter :) Idag är det även 2 månader tills Alexander fyller 4 år. Vad han längtar! :) Kram

Kvällsmys

Kvällsmys framför tv är det som gäller nu! Älskar min bollslinga! Ska nog ta mig lite äppelpaj me ;) Tvätten är fixat, jag har dammsugit här i vardagsrummet, lagat mat och fixat disken.. så lite paj är jag värd ;)
Kram o trevlig helg

Elodie Details

För en timme sedan lämnade jag dessa sötnosar på dagis. Glada över sina nya väskor :) Lämningen gick jättebra! Känns skönt att lämna utan tårar <3

Själv har jag ätit lunch precis, men var inte lätt då magen var stenhård av sammandragningar. Ska vila en stund och sen ta itu med huset. Barnen städade iaf lekrummet innan de åkte till dagis :) Skönt att de hjälper till.
Kram på er
Busarna i morse

Graviditetsvecka 37

Idag går vi in i vecka 37.. nu är det verkligen nära och nedräkningen är igång ;) 27 dagar kvar till bf. Sista veckan har jag mått ganska illa.. speciellt på morgonen, känner av en del halsbränna. Jag tycker att magen har sjunkit och bebis har verkligen tryckt neråt idag. Haft mycket förvärkar..
Jag känner ändå ingen stress att bebis ska titta ut.. känner mig inte alls förberedd :S

Nedersta bilden är från igår 35+6 (36).. och de tre ovan är från innan. Vet inte om det är inbillning, men tycker magen har sjunkit sen igår och det kanske förklarar förvärkarna? :)

Myskväll hos syster


Några bilder från vår mysiga kväll igår! Jättegod tre rätters som syster gjort och så blev det bad i badtunnan innan desserten :) Innan det gick våra respektive och barnen till lekparken :) Under tiden gick vi syskon igenom gamla bilder som mamma haft <3
Kram

Bortbjudna

Nu ska vi strax åka till min storasyster och umgås henne, hennes sambo och mina andra syskon :) Ska bli mysigt. Det ska bjudas på 3 rätters och bad i badtunnan för de som vill.
Vi syskon ska även gå igenom fotografier från mamma. Från när vi var små o även på mamma me. Usch saknade mamma :( <3
Dennis är och hämtar mina syskon, syrrans sambo o deras dotter och jag kör med min bil sen o barnen :)

Idag är det 10% kvar av denna graviditeten.. om bebis kommer på bf-dagen vill säga. Jag längtar såå! Men skulle va skönt att hinna klart Ellie o Alexanders rum. Ska förhoppningsvis tapetseras v.40 om allt går enligt planerna :) Kram på er och ha en trevlig lördag!

1 månad kvar <3


Idag är det bara 1 månad kvar till bf. Snart får vi träffa Alexanders o Ellies syskon! Helt sjukt att Ellie, som är min lilla flicka, ska bli storasyster.
 
Nu i v.36 blir jag snabbt trött, i kroppen speciellt. Det börjar bli tungt och otympligt. Mycket bök i magen och jag börjar känna av förvärkar till o från. Det är inte lätt att duscha, skala potatis, köra bil, ta sig upp från golvet eller vända sig i sängen.. för att nämna några exempel :P Längtan är stor nu, men jag vill så gärna få barnens rum klara innan <3
Idag har jag varit hos barnmorskan. Sf- kurvan fortsätter att sjunka lite, men inget märkvärt. Så nåt mer TUL blir det nog inte. Idag tog jag blodprov för att kolla mitt långtidsvärde vad det gäller blodsockret. Barnmorskan ringer om det ser konstigt ut. Annars får jag väl veta värdet vid nästa besök.

Så här är mina värden i v.35+ (v.36)

Vikt: 65 kg
Sf- mått: 32
HB: 136
Socker: 10,4 (nyligen ätit frukost.. så ej gått 2 h efter)
Blodtryck: 120/65
Bebis: Ligger med huvud neråt men ruckbar
Hjärtslag: 150
 

v.36

Jag i v.36 (35+2).. Vi längtar så <3 Känns som det var förra veckan vi plussade. Snart är vår bebis här!

Mysdag!

För ett tag sedan pratade Jenny o jag om att ha en mysdag tillsammans bara hon och jag. Jag hade glömt bort vilken dag dock, så tur att jag blev påmind sent igår kväll :P
Vi träffades i stan vid 15-tiden. Blev lite shopping först och sedan gick vi till Montmatre och åt 3 rätters... Jag tog toast skagen, torskrygg, och camenbert.. det sistnämda var inte min grej riktigt :P Har ätit det innan, men glömt hur det smakade..
Men gott och trevligt :) Efterråt kikade vi lite på åhlens! Och jag köpte bebis första kläder <3 Bara  basplagg dock. Tack för idag gums! Puss o kram

En helt underbar helg i Malmö!! <3

Hej på er alla! Just nu sitter jag i soffan som många andra och kollar på valvakan 2014. Vi var och röstade innan idag.
Nu tänkte jag berätta om Dennis och min helg.. Ja det var verkligen vår helg.. bara han och jag lördag till söndag.
Efter allt det jobbiga som varit, kände jag att jag bara ville åka iväg för en natt. Så redan för några veckor sedan hörde vi om barnvakt och bokade hotell och bord på restaurang..

Vi lämnade barnen (igår lördag) vid 8.30 hos farmor, farfar & faster. Sedan begav vi oss mot Malmö. Åt frukosten i bilen ;) Blev lite shopping när vi var framme.. och lunchade även på Max. Därefter blev det lite shopping till innan vi skulle checka in på hotellet vid 14-tiden.
Var riktigt nöjd med hotellrummet! Det kändes stort och fräscht och behagliga färger, skön säng m.m. Vi bodde på Best Western hotel Noble House..
Efter all shopping och tryck mot blåsan av bebis så var det skönt att vila lite innan vi skulle bege oss ut igen.

Vi dukade upp med lite bubbel (i form av alkoholfri päroncider), vindruvor, ekologiska svenska jordgubbar, lyxig choklad och chips.. gott och lätt innan vi skulle äta på restaurang.

Lite nyköpta kläder.. Vuxit både om mage o rumpa.. :P så nya byxor var ett måste nu, trots bara ca 5 v kvar av graviditeten.. men kan säkert ha gravidbyxorna ett tag efter bebisen är född me :)

Framme på restaurangen och jag ljuger inte om jag säger att det är den Bästa någonsin! Och Dennis instämmer! Ska ni till Malmö så besök Sankt Markus Vinkällare! Ligger på Stadt Hamburgsgatan 2. Ät då deras Luxus buffé! När vi kom dit blev vi först välkomnade av en man som visade oss in till kapprummet. Där fick vi hänga av oss jackorna och visades sedan ner för en trappa.
Där tog en ny emot oss och visade oss till vård bord. Där en man tog hand om oss. Tog dryckesbeställning, visade oss all buffémat, berättade lite vad som fanns m.m. Han fyllde hela tiden upp våra vattenglas, efter varje gång vi hämtade mat så fick vi ny tallrik och bestick.
Hela källaren/restaurangen upplystes av levande ljus i mängder! Så jäkla mysigt!

Lite av allt jag åt.. Det fanns ett förrättsbord (mest med olika sillar, potatis, ugnlax, bröd m.m), sedan kom mellanrättsbordet (mycket kallskuret kött, ceasarsallad, gudomlig fisksoppa, potatissallad m.m.
Bord nr tre fanns fläskfilé, lammracks, krämig lasagne, potatisgratäng, karré, ostpaj, rostade betor m.m.
Sedan var det dags för en sväng till ostbordet.. där fanns kex och massor med olika ostar o marmelader.. tog det lite försiktigt där eftersom jag är gravid.

Derrsertbordet var ju "to die for".. mängder av godsaker.. men man var ju såå mätt... det fanns bland annat rabarberpaj med marängtäcke och vaniljsås, kladdkaka, cheesecake, dajmtårta, tiramisu, ananaspaj, marinerade jordgubbar och andra färska frukter m.m!
Gaaaanska mätt ;)
Mätta, trötta och på väg upp för fortsatt mys i hotellrummet! <3 Älskar dig så Dennis! Du är mitt allt, du och våra barn!
Morgonen efter åt vi god frukostbuffé innan vi begav oss hemåt för att rösta och sedan krama om våra saknade barn!
Lite av det som shoppades.. mest till Ellie.. Alexander fick två nya tröjor, Ellie ett gäng leggings, en leoklänning o kofta. Topp o mammabyxor till mig. Uggleljushållare, korg till filtar, en soffkudde till hemmet. Bebis fick sitt första gosedjur.. en kanin från Jellycat London som ska med till BB. Sedan blev det lite smått o gott som inte hamnade på bild.. film, anteckningsbok, fotoalbum, blomma, prydnadspumpor. Köpte även lite presenter till barnens farmor, farfar o faster som är så snälla och ställt upp som barnvakt.

Blev en underbar helg som vi kommer leva på länge. Puss o kram

Ny bil

Liten kille vid pappas nya stora bil som hämtades hem idag! Tillslut fick han sin efterlängtade pickis och det blev den här Mitsubishi L200. Han har kollat på den länge och även lånat hem för provkörning. Så hoppas det blir bra! 
Var o handlade endel idag och kunde bara ställa in hela barnvagnen som den var, plus kassar och så :P Så smidigt så sätt. Kram på er

Kul med posten!

Min vän Pauline tänker minsann på sin gravida kompis ;) Idag i brevlådan låg ett paket innehållande stödstrumpor och choklad! Tack så mycket! <3

Fick även två paket till idag.. ett från H&M med mestadels underkläder/ strumpor till oss alla, pyjamaser till barnen.. och ett från Lyko med hårprodukter, mascara och kajal :)
Så här skulle det vara varje dag ;) Kram

Graviditetsvecka 35

Idag gick vi in i v.35.. längtar mer och mer samtidigt som jag känner mig lite stressad. Mest över Ellies o Alexanders rum ska bli klara eller ej.. :) Men det fixar sig säkert!
Kram på er

Arvids dag! :)

Idag har finaste Arvid döpts! Efter omständigheterna valde jag att avstå själva ceremonin i kyrkan, är bara 1 vecka sedan mammas begravning.. så det hade blivit alldeles för tufft.
Men däremot var vi så klart med efteråt och firade honom med blommor och presenter :)  Hoppas han blev glad för det vi köpt..
De var jättefint dukat och de bjöd på smörgåstårta och andra godsaker! Nu hoppas jag att vi kan ses snart igen! Har inte setts på hela sommaren :( Kram och tack för att vi fick komma! <3

Fyrtiotvå dagar


Idag har Alexander hjälpt till att spackla väggarna i sitt rum.. Det är mycket kvar som ska göras i båda rummen.. 42 dagar kvar till bebisen beräknas titta ut.. tror ni de kommer hinna innan? Spackla, slipa, måla, tapetsera, lägga golv och lister + fixa elen i två rum?
Jag känner mig tveksam.. men Dennis säger att vi ska hinna :P

Ny väska! Och duktig tjej!

Igår när jag var i stan och shoppade hittade jag äntligen en ny väska. Mina två jag haft nu senaste är i sämre än sämst skick, så blev glad att jag hittade en :) Annars blev det mest presentköp.. både till barnens kusin Elias och till deras lilla kompis Arvid som ska döpas. En traktorpyjamas till Alexander som jag hittade på rean och en leksak till honom. Tror jag sparar och ger honom det när bebisen fötts :)
Annars var det bara jeans till Dennis me..

Efter vi hade varit i stan några timmar träffade vi min syster Annika och hennes sambo Magnus. Gick en stund till på stan och sedan träffades vi igen på Timeout och åt gott :)

Denna morgonen började redan kl.7 med att Alexander skulle gå ner på toa och då vaknade även Ellie piggelin. Satte igång Emil i Lönneberga så vi fick dra oss en liten stund till. Eller jag och Ellie iaf. Dennis och Alexander åkte till farbror Joel för han behövde hjälp med nåt :)

Nu väntar Ellie och jag på att våra killar ska komma hem med frallor ;) Börjar kurra i magen nu!

Senaste veckorna har Ellie börjat intressera sig av att kissa på toan. Idag kände hon på sin kissiga blöja och sa "ischas".. som menas med kissa. Hon brukar även säga "esch" som är "kiss".. Trodde hon bara ville byta blöjan, men nä kissa på toan ville hon göra och det gjorde hon me :) Tyckte det var duktigt att hon sa till :)
Hon har börjat lära sig många ord och man förstår henne bra, trots att hon pratar lite på sitt språk.. här är 3 av de.... :)
 
Bruupa- strumpa
tatt- katt och den säger "mjaauu"
Hääisch- häst

Solstrålar


Idag kändes det såå skönt att få lämna två glada barn på dagis utan tårar. Annars brukar Ellie vara rätt ledsen och klamra sig fast vid mig. Men idag sprang hon in som värsta solstrålen och satte sig i fröken Kerstins knä. När jag skulle gå fick jag kramar o lite gos och så satte de båda igång och leka :)
Såna dagar är guld värt! Att kunna lämna utan klumpen i hjärtat.

Idag har jag tid hos tandläkaren, men det är förhoppningsvis min sista tid nu på ett tag. Skönt att ha det fixat innan bebisen kommer..

Imorgon blir det att dammsuga o greja i mammas hus, för nu är det dags för första visningen på torsdag. Känns jobbigt och vemodigt att mitt barndomshem ska säljas.. där man har alla sina barndomsminnen ifrån. Så känns tufft, men det måste ju göras.

Nu ska jag äta lite innan jag ska bege mig mot stan! Kram på er