Lite av varje och en ensam en

Heej!
Har väl egentligen massor att skriva om... men är superduper trött så jag ska försöka få ner det så gott jag bara kan :P
Igår var det första advent... det firade vi med kalas för min systerdotter Amanda, som fyllt 7 år... hemma hos min syster. Där bjöds på bakad potatis med gafs... Gafs är en röra av bla tärnad skinka, tärnad ost, gurka, rödlök blandat med massa creme fraiche eller vad det är... och så sallad m.m. till...
Amanda blev mkt glad för sin Petshop Tamagutchi. Hon satt på golvet när hon öppnade presenten och när hon såg vad det var kutade hon till Annika för att visa vad hon fått :) Så kul att hon blev så glad :)
Väl hemma igen åt Dennis och jag pepparkakor och lussekatter och jag drack lite glögg :)

Idag steg jag upp klockan 6 på morgonen. Duschade och fixade mig och sen körde jag till Kallinge. Sen klockan 9 i morse har jag tillbringat dagen hos min bästaste vän Jenny. Vi åt mkt god frukost med risgröt och frallor.
Sen gick vi en härlig skogspromenad med Jennys lilla Toypudel Selma. Då plockade vi massa granris bla.
När vi kom hem, så åkte vi in till Ronneby stad. Denna lilla stad, men ändå så stor för en tjej med dåligt lokalsinne; dvs mig :P Hade kunnat gå vilse mkt där minsann...
Vi shoppade lite nytt smink på Kicks. Och därefter åt vi en varsin sallad på nåt matfik på den "nya" gallerian..
Sen åkte vi hem igen, fikade...
Och sen band vi en varsin dörrkrans... sticksigt men kul och fina blev dem. Jag är inte helt klar med min, men den hänger ändå på dörren ;) Tänkte hinna med och leta kottar någon dag... Här är det lite lättare eftersom jag bor med granskog runt om... men i Kallinge hos Jenny e det lövskog, men vi lyckades hitta en enda ensam liten gran högst uppe på ett berg typ.. Så den tunnade vi ut lite :P
Ja.. sen har vi fikat mer, tagit lite kort såååklart... annars e det ingen Jenny-Hanna dag inte ;P
Så ja.. här kommer några kort! See and njut!


....... näääää skoja bara med er...... tar alldeles för lång tid! Bilderna kommer imorgon om det inte är lika segt då... så kika in imorgon igen ;) På kvällen..

Puss o god natten! 

Slappar

Har precis ätit mkt god middag..
Det blev lite av varje.... tomtegröt, smörgås med julskinka och senap och lite mini kroppkakor med grädde och sylt till. Lite julmust och en clementin :) Blev proppmätt....

Nu sitter jag och slappar en stund innan jobbet med Amelias jultidning och lite choklad!


;D

God morgon alla fina människor!

Har redan varit vaken i en timme.. brukar sova till 16 egentligen men vaknade halv 2! Iofs var det en mkt lugn natt. Fredag och lördag jobbar jag i min patrull.. sen ledig till tisdag då det är Larmmöte..

OOoh nu kom Dennis hem!!! :D En och en halv timme tidigare.. Så skönt! Det ska jag njuta av! Hejs!!!

Puss

Lite cool

Hejsan!
Nu e jag klar med alla fönstrerna utan sovrumsfönstret..  Har inte vågat tända stjärnorna än.. lite för tidigt än kanske.. fast att jag är sugen på det =) Men nä.. det får vänta tills på söndag tror jag. och då får ni väl se kort på resultatet =) Mysigt!
Nu är jag faktiskt rätt så trött.. har precis ätit korv Stroganoff med ris. Slappar nu framför tvn och Halv 8 hos mig. Kul det programet. Älskar mat program... förutom typ Tinas Cookalong och Hells Kitchen... dem är så stressiga..

Jag har upptäckt en sak... den 11/12 är ju vi bjudna på julfest med Dennis jobb.. och det råkar ju krocka med stora Idol finalen!! Så typiskt.. men jag får spela in det och kolla på det när vi kommit hem elr dagen efter.
Vem tror/hoppas ni kommer vinna??

Idag när Dennis kom hem hade han med sig en självgående dammsugare. Lite coolt faktiskt.. Djuren är väldigt nyfikna på den vill jag säga ;) Så här ser den ut.. som ett Ufo tycker jag hehe..


Bilden är dock googlad.. men vår ser lika dan ut..

Imorgon ska jag inte göra så mycket. Putsa sista fönstret. Sen slappa, för sen väntas jobb 3 nätter. Känner inte alls för det. Men men.. det får väl gå det me...
Söndag e det iaf kalas.. kul det =) Lilla Amanda.. hon ska få en cykel av Annika (hennes mor..min syster)...

Klockan 21 ikväll är det premiären av Pernillas Jul på tv4+ det missar ni väl inte?? Och tack Jensi att du påminde mig =) Fast jag hade det på inspelning fall i fall =)

Nä nu orkar jag inte blogga mer..

Kram på er


Fönsterputsning

God förmiddag på er!
Nu är jag igång med fönstrerna. Snart klar i köket,det stora köksfönstret tog jag ju igår. Jag vet bara inte vart jag ska ställa alla blommor.. hmm..
Annars händer det inte så mycket mer idag.. lär nog hålla på med detta hela dagen.
Hoppas ni får en bra dag!

Puss & Kram

Buuhuuu ;-( Vi misslyckades!

Hej på er!
Denne köpte hem ingredienser till lussekatter idag.. och det blev bara skit utav dem :( antagligen för att denne hade för varmt jäst/mjölk som han hällde i degen...
Men men... dem åkte i soporna.. så får vi hoppas att vi har bättre lycka nästa gång...

Idag har jag varit inne i stan.. Hämtade upp min jobbarkompis Agnete.. Så åkte vi till Leksakshuset där jag köpte en Tamagutcci (stavningen!) med Petshop till min systerdotter Amanda som ska fira sin 7 års dag på söndag..
Sen åkte vi vidare in till stan.. tog en varsin bakad potatis på 3G och sen gick vi och kollade i lite affärer. Köpte en ny julstjärna till sovrummet. Det jag hade där innan har gått sönder...
Sen va vi på jobbmöte ett tag..

När jag kom hem så putsade jag det stora köksfönstret, strök julgardinerna och hängde upp dem och gjorde lite fint i fönstret. Imorgon ska jag ta resten tänkte jag.. Det är jobbigt men samtidigt kul =)

Så det va min dag idag! Hur har er varit???

Kraam


Grattis Jenny!!!!

Idag fyller min kompis Jenny år!! =) 24 år!





Hoppas du får en rolig födelsedag!!!!!
Pussar och kramar från Hanna


Häxan Hanna

Hahahaha, fick ett mms utav min jobbarkompis Mia. En bild på mig från i torsdags när vi bowlade... Hon hade skrivit bowlinggrimas!;)
Och ja det kan man väl kalla det om man vill.... men när jag förstorade upp bilden... usch ja.. jag ser ju ut som en riktig gammal skröpplig ond häxa!!!
Hahaha, håller ni inte med!!!!??!!!!





/Häxan Hanna


Trött så trött...

Hejsan.
Fy vad gott jag har sovit. Sov enda till klockan 15 och det brukar jag väl inte direkt göra då jag inte jobbar natten därpå. Fast jag kan nog somna och sova lika gott i natt me.

Vi hade mycket på jobbet i natt. 2 som trillat och som vi fick skicka iväg med ambulans. Ena med en stroke och den andra med en höftfraktur. Det tar alltid sån tid när man ska skicka iväg någon. Så vi var nog en timme på båda ställerna.

Men man får se och vara med om mycket faktiskt i Nattpatrullen. Det tycker jag i kul. Fast det är ju inte "kul" att människorna har ont och skadar sig. Men att man har ett jobb där man får vara med om sådant oxå. Ja ni förstår väl hur jag menar...

Nu inväntar jag Dennis. Han slutar snart jobbet. Saknar honom! ♥ Sen ska vi laga mat, har ingen aning vad det blir idag. Vet inte ens vad vi har hemma.

Hur har er måndag varit??

Kram

Dennis idol

Hej!
Har skaffat biljetter till en av Dennis stora idoler Brolle! Vi såg honom när vi var i Stockholm och förlovade oss, och nu kommer han hit med musikalen The Buddy Holly =)

Och självklart vill vi inte missa denna musical! En riktig show med bra musik =)



Boka ni me! Den 5 februari på Telenor Arena kommer den hit! Och den är vekligen sevärd flera gånger om =)

Snart dax för jobb, så nu ska jag slappa lite.. skönt att va me Dennis en stund nu innan.

Puss & Kram


Lilla gumman e så stor nu =)

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Amandas födelsedag hurra hurra hurra!!!!

Stora tjejen fyller 7 år idag! Helt otroligt. Amanda är min goa systerdotter!



jättegamla bilder.. kul att se ;0)

Se vilken tuffing =)

Amanda i julas =)

Hoppas du får en kanondag gumman så ses vi på söndag om en vecka!!!

PUSS


3 rätters

God morgon bloggen och mina vänner!
Har nyss vaknat, steg upp samtidigt som Dennis (han skulle iväg).

Idag har solen gått i ide igen :/ Lite trist! Jag hade velat gå en härlig promenad ju och det känner jag inte för i detta gråa väder med duggregn. Men men, jag kan ju istället sitta här vid datorn och blogga om den mysiga kvällen igår ;)

Min syster Annika och hennes sambo Magnus kom ju på besök. Och jag bjöd på tre rätters middag och sen slappade vi framför två filmer vi hyrt med massa chips och godis =)


Dukningen och förrätten

Förrätten: En äggsmörgås, med ägg, gurka, rostad lök, sallad, majonäs, citronpeppar krydda, salt, citrondroppar och dill.
Det var faktiskt perfekt att ha som en förrätt! Och gott me!

Tyvärr blev det inga foton på varmrätten. Men det blev det receptet jag älskar. Med fläskfilé i ugn i sås av grädde, creme fraiche och sambal oelek bla. Har receptet ganska långt bak i bloggen.. till det hade jag ris och en god sallad..


Desserten åt vi i soffan... Kladdkaka, schweizernötskaka och hemmagjord glass...

Schweizernötskaka med en physalis på toppen ;)

Glassen, första gången jag gjorde hemmagjord glass.. det smakade mkt gott =)

Smarrigt =) Tror jag ska ta mig en bit nu ;)

Annika och Mange i slappsoffan =) Framför film o godis!
Visst ser dem mätta och belåtna ut ;P

En fin blomma vi fick av dem =) Min första julblomma för detta året =)

Tack siz o Mange för en mysig kväll med er!

Puss & kram


Nu kom den! :)

Tjohoo... nu kom min julgran!
Vad sugen jag blev på att klä den nu :P Men får väl vänta några veckor till!

Snart kommer Dennis hem och då ska vi åka till Maxi och handla...
Ska jag va ärlig så har jag inte orkat göra ett jota idag, för jag mår faktiskt rätt så dåligt... :/ Hoppas inte jag håller på o bli sjuk bara!

Puss o hej

Svininfluensan??? :S

Vilka symtom får hundar som drabbats av svininfluensan??? Knorr eller? :S
;P



En riktigt härlig kväll!

Hej Bloggen!
Oj vilken härlig kväll det var igår... trots att bowlingen gick piss (kom 3a av 4 på vår bana) så var humöret riktigt på topp! Riktigt trevligt/ roligt gäng och sketa god mat.
Jag ska säga det att jag åt så mycket att jag inte behöver äta idag :P Mådde rätt illa i natt av all mat när jag låg i sängen hehe.... Men det är smällar man får ta!
Agnete och jag delade på vitlöksfondue och sen på chokladfondue och jag drack jättegott te till desserten =)

Ja.. här kommer iaf lite bilder!


Jag och min jobbarkompis Agnete =)

Visst har jag snygg stil.. för att inte tala om de snygga skorna jag har på mig ;P

Cilla och Evis

Agnete =)

På två rum och Kök =)

Jag och Katta
'
Lite av alla tillbehör till vitlöksfonduen, man fick även klyftpotatis, bearnaisesås, tzatsiki, coleslaw, kyckling och oxkött (har säkert missat ngt)

Har fler bilder inne på min Facebook =)

Nu måste jag sätta fart... jag har sketa mkt att göra idag.. städa, handla, baka, plocka och dona...
Idag är det ju sådant underbart väder!!! Synd att man inte riktigt hinner ta vara på det!

Puss och kram....

.....och trevlig helg....!


Beslutångest

God morgon vänner!
Nu har jag försökt i en halvtimma att få igång pannan... den va riktigt tjurskallig idag.. men jag var envis och vann ;) Så snart får jag upp värmen i hus och vatten!

Trots tråkigt väder idag, ska det bli riktigt kul att klä upp sig lite =) Och jag längtar så tills ikväll, gott sällskap och god mat!
Jag har ett litet problem och det är vad jag ska ha på mig... Antingen kjol elr klänning... tror det blir klänningen.. men får väl prova mig fram sen :)
Nu ska jag fila till mina naglar så dem inte är för långa när jag ska bowla..

KRAM


Åh Neeej min älskling! :(

Jahopp, idag hände det igen....
Hade nyss vaknat efter att ha jobbat natt. Satt vid datorn och hade precis bloggat och kollade runt lite.
Turbo låg på soffan intill mig och sov.
Plötsligt vaknar han, hoppar ner på golvet och blir helt sne!!
Andas konstigt och jag tar upp honom ruskar till honom, tar in honom i kattburen och kör en runda med bilen. Han blir lite stressad av det och veterinären sa att det kan vara bra så han får igång andningen.
Men han blir inte bättre så jag kör hem.
Ringer till veterinären och får komma in akut.
Så efter 20 min är jag där och veterinären undersöker honom med en gång. På vägen dit blir han något bättre. Jamar mycket. Men han har svårt att röra sig.. bakbenen vill liksom inte följa med.

Veterinären kollar pulsen, den är väldigt hög. Tempen är låg.. en frisk katt ska ligga runt 38-39 grader i temp och Turbos låg på 36,8 (den låg på 36,1 i måndags, så den var något bättre nu)...
Svaren på proverna som togs i måndags hade iaf kommit och dem såg bra ut... Han hade ingen njursvikt. Sockret låg något högre.. 399 och ska normalt ligga mellan 160-380... men veterinären sa att den kan öka då han blir lite uppstressad, i detta fall av att åka bil och kombination av vad det nu var som hände honom...
Sen gick vi vidare in till röntgen, för att röntga hjärtat. Hjärtat var inte förstorat och han hade inga blåsljud. Däremot runt om kring hjärtat var det väldigt ont om plats. Han visade en bild på ett friskt och så Turbos. Så det syntes stor skillad faktiskt :( Men detta behövde inte innebära att det är ett hjärtfel han har. Men det går inte heller utesluta.
Han sa att eftersom det är så litet utrymme intill hjärtat, kan det bero på t.ex. en lunginflammation. Är det inte det, kan det vara ett hjärtfel eller så har han Epilepsi.
Till en början ska vi börja med att ge honom medicin mot lunginflammation. För att se om det är det som gör detta. Så i en vecka ska han få medicin mot det.
Så vi får inget mer än hoppas att det "bara" är det. Och att det går åtgärda med medicinen i så fall..
Annars får vi diskutera vidare....

Usch min lille prins.... jag vill ju att han ska må bra :( Är så ledsen över detta och lite rädd att lämna honom själv nu :( Nu har det ju hänt två gånger bara sen i måndags.. uschanamej!

Nu ska jag slappa lite... har varit på möte ikväll me. Är rätt trött i huvudet nu faktiskt!

Ha en bra kväll.. puss o kram

Turbo

Hej!
Få ursäkta det förra inlägget. Det blev så rörigt när jag bloggade från mobilen.
Det har inte hänt så mycket sen jag skrev igår..

Får fortfarande rysningar när jag tänker på måndagens händelse.. Lilla Turbo, när han låg i soffan och andades så och ögonen gick ihop, då trodde jag han skulle försvinna från mig. Men lyckligtvis gjorde han inte det och är sig själv idag. Turbo är nog den mest kelna katt jag vet. =)



Visst är han vacker =)
Dennis och jag tog hand om honom när han var ca 4v gammal. Hans mamma hade dött... Så vi fick mata honom med modersmjölksersättning :)


Veterinären vi träffade i måndags trodde att Turbo var av rasen Brittisk korthår..
Jag har kollat på lite bilder på nätet. Men ser inte så stor likhet just i ansiktet. Resten är ju likt och personligheter stämmer... men njaae... en blandning i så fall..

Ikväll ska jag på möte och snart är det torsdag!! Innebär riktigt god mat... fondue på Två rum och kök... det är stans bästa! Vi ska bowla också! Mycket trevligt!

Jag bad Denne köpa hem svarta strumpbyxor till mig.. Se om han hinner fixa det innan han kör hem...

Ha det så bra!

Kramar

Blodpropp ;-(

Hej mina vänner! Kan börja med att berätta att mitt internet ligger nere tills imorgon. Det var tydligen nåt med Telias nät. Jag mobil bloggar idag. Men skit i det nu. Det är inte ett dugg viktigt mot det jag ska berätta nu.. Igår kväll. Klockan 8 stod jag och borstade tänderna innan jag skulle bege mig till jobbet. Jag hade dörren öppen och kollade på katterna som satt i trappan. Plötsligt skrek Turbo till och kunde inte stödja på ena sidan. Jag sprang och lyfte upp honom. Och han andades jättefort. Jag provade sätta honom på köksgolvet, men han kunde inte stödja sig. Och han hade jätteont ;-( sedan la jag honom i soffan. Han var helt orkeslös. Och andades jättekonstigt. Jag blev jätterädd att det var något med hans hjärta eller liknande. Jag trodde att han skulle dö :( Dennis ringde till jourhavande destriktsveterinär och han sa att vi skulle få komma dit. Under tiden försökte jag förbrilt få in någon som kunde jobba för mig. Tillslut ordnade det sig. Väl framme hos veterinären, mådde turbo något bättre. han tog tempen, den var något låg, pulsen var hög. Han tog blodprov för att kolla njursvikt, som vi får svar på i veckan. Veterinären kunde konstatera att Turbo hade fått en blodpropp ;-( Efter alla omständigheter började han må bättre. Och efter att ha vägt honom så sa veterinären att vi måste få honom i bättre kondition. Eftersom han är en innekatt rör han sig på tok för lite och äter för mycket mat. Så han måste minska ca 1kg. Och jag ska börja motionera mer med honom. Min lilla katt. Livet är verkligen otäckt! Efter alla omständigheter mår han idag som vanligt. Min lilla älskling! Kram

Fullspäckad vecka!

Hejsan!
Åh så skönt, denna veckan är verkligen fullspäckad! Ingen dö tid, och det tycker jag ska bli skönt faktiskt. Ibland när det blir för mycket dö tid så tänker man mkt på jobbigheter. Så det är skönt ibland minsann =)

Inatt ska jag jobba..
Imorgon sover jag hela dagen, Dennis jobbar över ett par timmar.. Och sen ska jag iväg och jobba imorgon natt också!
onsdag sover jag på dagen ett par timmar och på kvällen är det möte med jobbet.
torsdag blir det bowling och fondue på 2 rum & kök med en del jobbarkompisar! Ska bli sååå gott och trevligt! Jag ska verkligen äta för pengarna ;P Det är ju jobbet som betalar ;)
Fredag är det Idol på kvällen! =)
Lördag, blir det väl att hålla på med badrummet på dagen om inte Dennis ska jobba extra. Sen på kvällen kommer syrran på fika.. eller kanske tom lite mat :) Få pratas vid mer om det =)
Söndag jobbar jag igen.

Nästa vecka måste jag börja med att putsa fönster och så me =)

Nu är Dennis och hämtar resten av grejerna till badrummet... Sen är det väl bara badkaret som vi ska ha hem i stort sätt... Tur vi köpte släpet.. det har kommit till användning minsann =)

Hoppas allt är bra med er!

Kram

Granen står så grön och grann i stugan....

När jag ändå har jultema och allt här inne på bloggen, så kan jag ju berätta vad jag gjorde igår!! =)
Jo jag beställde en ny julgran!! =)  Dennis är ju allergisk mot granar.. och jag är så van att ha plastgran och har haft det i flera år. Dock har jag haft en "vanlig" plastgran... det vill säga en som inte är speciellt naturtrogen. Så därför sa jag förra vintern att nästa år ska jag minsann ha en ny naturtrogen julgran =)

Så denna granen kommer om ett tag hem till oss, och ska pryda vårt hem i jul.. med massa fina röda kulor m.m. =) Visst ser den äkta ut??? =) Det enda är väl doften som saknas...  


Kraaaam!


Dån och don!

Hejsan mina vänner!
Här i Karsbo är det hög ljudnivå... Dennis håller på i badrummet.. lägger dit avloppet och nu kör han med nån hand maskin som dånar. Själv städar jag, lyssnar på Idol reprisen och donar och har mig. Tänt doftljus som doftar så gott...
Turbo och Engman (katterna) har varit ute en stund i deras rastgård idag, men nu är dem inne här med mig och springer runt. Dem gillar nog inte ljudet från Dennis maskin.. för dem drar på öronen.
Nä nu måste jag fortsätta...

Vad hittar ni på denna söndag??

Kram


Ny design! Tema- Jul =)

WoW!
Vad nöjd jag blev med min nya design =)
Jag var så trött min gamla, så jag kände att jag bara var tvungen att byta.. Men så orkade jag inte göra en tillfällig, så jag gjorde Jultema med en gång ;) Sorry.. liiite tidigt kanske.. men ni får stå ut.. Och vet ni, imorgon är det bara 2 veckor till Advent!

Klockan är 19 nu och Dennis är äntligen på hemväg! Han har jobbat sen 9 i morse typ.. Han ska köra inom affären och köpa hem lite till Tacos som vi ska äta sen.  

Hejs svejs!


Tur i oturen

Jag är ju smart... eller väldigt osmart.. och tankspridd... fina gardiner jag köpte innan eller hur...
Men tror ni att jag tänkte på att jag har två fönster i tv rummet!?! :P Så ofta köper jag gardiner att jag har koll på det hehe....

Så det blev att köra tillbaka in till stan. Och på vägen in stod polisen för kontroll, hann precis minska ner farten till laglig.. låg väl lite över.. Så dem stoppade mig inte iaf... Pust!

Väl inne i butiken och där fanns bara en enda gardin kvar i den färgen! Så det kallar jag tur.... dock har jag idag slängt ut hela 830:- på julgardiner!!!! Min plånbok känns ganska mager nu! :/ Men fint i fönstrerna till Advent får jag minsann!

Nä, jag får väl sätta igång med städningen nu.. kom aldrig så långt innan!

Kram......   


P.s. Saknar dig Dennis. Längtar tills du kommer hem! Min älskade! D.s.

Redo!


Kolla! Nu är jag redo för Advent!!! Måste så klart putsa fönsterna m.m. innan... Men gardinerna är inhandlade. Ska jag erkänna äger jag inte ett enda par julgardiner!!! Eller nu ljög jag! Jag äger ju 3 st nu! Dessa 3 fastnade jag för. Så det ska bli kul när man kan sätta upp dem! Jag tycker gardiner är så trist att köpa. Därför har jag knappt inga :P

Imorgon kommer en kille hit och kollar på vårt blivande badrum. Där vi köpt kalket skulle dem ha 35 tusen kronor för att kakla vårt badrum på ca 14 kvm!! Aldrig i livet sa vi. Vi hade ju fått tillbaka lite av rotavdraget... men ändå alldeles för dyrt! Så det är bra med folk man känner ;)

Måste strax sätta igång med lite städning!

Puss och kram


Längtar redan!

God morgon!
Idag är jag uppe med tuppen nästan... Steg upp för en halvtimme sedan ungefär. Dennis åkte precis, han ska ju iväg och jobba lite.
Jag sitter och äter frukost nu, bröd med gott pålägg på =) hundarna tyckte det doftade sååå gott :P Tiggegrisar... elr dem ligger ju i sina korgar nu. Men dem tror ju dem ska få nåt efter. Men inte idag.. det är inget dem ska ha till vana. Dem har deras svindyra jäkla foder. Så det får dem allt äta =) Så får dem våra matrester nån gång ibland.

Såg att jag glömde skriva igår att det är med jobbet jag ska ut och bowla och äta med på torsdag :D "Snurrjag".. (Tack Pauline för uppmärksamheten haha).. Jag kommer va med jobbet 5 dagar nästa vecka... jobba 3 och, ett möte och så restaurangbesöket ;) Jobbar ju i snitt 2-3 nätter i veckan och ledig resten. Skönt!

Den 11/12 är det dax för den årliga traditionella julfesten med Dennis jobb ELIT (nej, inte Elit choklad, eller Elit fönster... utan (ELIT- El och informationsteknik.. eller vad det står för).. Tycker Dennis hade kunnat jobba lite extra på Elit choklad iofs :P Så han hade kunnat ta hem lite god choklad till mig =) Fast det hade inte vatt så chekt... Han hade ju inte kunnat låta bli chokladen själv och han väger ju redan 3 siffrigt tjockisen :P Så det är väl lika bra.....
Hm vad skrev jag om innan... Jo! Julfesten var det ja! Längtar redan!! Dennis chefer brukar ha den mest påkostade och roligaste festen till jul... Då bjuder dem även med oss respektive ;) Vi ska vara på Marin Museumet i Karlskrona i år. Där ska vi samlas 19.30. Dricka glögg, sen blir det julbord, julgodis, underhållning av Nöjeskompaniet från Karlshamn. Det brukar även bli luciatåg, spex och tal från cheferna, kareoke och massa dans me så klart! Och så bjuder dem på massa dricka med alkohol hehe.. Men detta året får jag väl köra.. om vi inte hittar någon annan som kan göra det. Men jag kommer ha lika kul ändå! Bäst gillar jag nog Dennis chef Kent.. han e såå ball! ;D

Nä nu ska jag äta klart.. sen in i duschen.. sen ska jag åka så jag är inne vid 10-tiden när affärerna öppnar.. =)

Ha en fin dag.. hörs kanske senare!

Kramiss


Nu är jag här igen!! =)

Heeej!

Åh vad skönt det är att blogga igen!!! Jag har verkligen saknat det! Det har hänt en grej som gör att jag vill ha lösenord.. vill inte att "vissa" personer ska komma in och läsa min blogg. Tråkigt när det blir missförstånd m.m. Men slutpratat om det! Jag är glad att ni vill fortsätta följa min blogg, trots att det blir lite mer komplicerat att komma in på den nu.

Så vad händer annars i mitt liv?? Ikväll är det ju så klart Idol! :) Mariette har inte varit min favvo, men ikväll var hon bland de bästa! Vi har ätit mycket god mat idag.. Hasselbackspotatis, lövbiff, grönsaker och bearnaisesås till :) Jag bakade kladdkaksmuffins me som vi har gottat i oss!


Smaskigt värre ;)
Till detta gottar jag mig även med lite vin... Asti Cinzano..

Imorgon tänkte jag åka in en sväng till stan tror jag.. Gå och strosa lite själv för en gångs skull. Kan vara riktigt skönt.. se om man hittar nåt fynd =) Dennis ska jobba lite hos min pappas sambos son. Han fixar all el där.

Vad händer framöver då?
Jag jobbar mån, tis och har möte ons... på torsdag ska jag ut och Bowla och sen äta fondue på "Två rum & kök".. Ska bli såå mysigt och gott! Sen jobbar jag söndag..

Hoppas att allt är bra med er!

Skriv gärna en kommentar om ni orkar =)

Puss & kram


Lösenord på G!

Kommer inom kort lösenordsskydda min blogg. Du som fortfarande vill läsa den hör av dig med en kommentar i detta inlägget med din mail där jag kan skicka lösenordet till dig.

/Hanna

Mina lockar... idag är jag en pudel!

Mitt hår idag! (idag är jag en pudel)


Framifrån

Baksida

Flätan...

Ibland kan det va kul med sina lockar också.. men oftast är det ju så att är man lockig vill man va rakhårig och tvärt om.. Men ibland är det kul =)

Puss


BMW ♥

Hejsan igen!
Har precis ätit kycklinggryta med hemmagjorda klyftpotatis med örtagårdskrydda bla. Gottigt...
Fixade en kycklingsallad till jobbet me.
Dennis var i Torsås innan och fixade en grej med min bil.. den ska besiktigas imorgon. Hoppas det inte är nåt med den nu.. Jobbigt med ombesiktning. Fast vi åker ju bara till vår granne (och min systerdotters pappa) Tony som har Torsås Bilservice.. han släcker 2or där.. om det nu skulle vara nåt!

Här är min lilla bil... fast nu har jag svart grill.. annars är den sig rätt lik... väntar fortfarande på att den där jäkla lackeringen ska bli av... att allt ska ta sån tid...

Nu kollar vi på Johan Falk film (kom ut två denna veckan)... denna heter "De fredlösa".. väldigt bra!

Snart är det dax för jobb!

Puss & kram och ha en härlig kväll!


Flåthuvud!

Nu har jag precis kollat på Gårdagens avsnitt av "Vad blir det för mat?", med Per Moberg... Han e verkligen flummig han... och har så flåtigt hår :P Men laga mat det kan han!

Nu ska jag städa! ;D Ciao!

Jag avskyr cigarettrök!!!!!!!! och obehagliga gamla gubbar!

Hejsan!

Idag vaknade jag kvart i 8 av att hundarna skällde och morrade, en stund efter bankade det på dörren. Så jag kikade ut genom fönstret och såg en liten grå bil med ett släp. Och sen slutade banka och så såg jag en gammal gubbe.  80+ bärgis.. Och hundarna skällde och hade sig. Så tände han en cigarett och stod och rökte inne på tomten och glodde mot huset och pratade samtigigt till hundarna och sa- "Ni e så fina så" om och om igen. Och hundarna skällde och morrade...
Usch undra vad det var för obehaglig typ. Jag hade inte lust att öppna för honom, däremot hade jag lust att öppna fönstret och säga åt honom att inte så och röka på vår tomt. Jag avskyr cigarettrök!!! Bryr mig inte om mina vänner röker här.. bara dem inte blåser på mig och utsätter mig för passiv rökning. Men att en okänd gammal gubbe tänder en cigg och står och glor på huset inne på vår tomt! Ibland undrar man verkligen vad folk håller på med faktiskt.

 Jag har själv rökt. Men det är 6 år sedan jag hade förstånd nog att sluta. Jag mår illa av cigarettrök. Och avskyr rökare som ALLTID ska försvara skiten och komma med mesiga bortförklaringar! Visst är det ett beroende. JAG vet! Men kan en person som rökt i 50 år sluta röka så kan alla det! När det drabbar omgivningen och att utsätta folk för passiv rökning, tycker jag är så egoistiskt! Förpesta er själva och inte oss som inte vill! Det är en hälsorisk även för oss som utsätts för passiv rökning. Tänk på små stackars barn som får stå ut med rökande föräldrar, helt ovetandes om det gift dem andas in... usch och fy! Och varför börja röka när man en gång har slutat?? Valet är så klart ens eget. Men kom då med en vettig förklaring till mig!! För Nej! jag förstår inte!

Nu fick jag det sagt me! Bra! och jag står för varenda ord!

Jag kunde iaf somna om sen och sov till halv 11. Skönt det eftersom jag jobbar i natt. Och imorgon natt me.
Farsdag på söndag... vet inte riktigt vad jag ska göra...  syrran sa nåt om vi skulle åka och hälsa på pappa.. har inte varit hos honom på evigheter. Tror senaste gången var när vi hämtade Acira i Maj... Så det vore på tiden..! Men vi får se hur det blir.

Ha en bra dag alla!

Puss/ Hanna Louise Abrahamsson

Torsås X2 + nya kläder etc.

Hejsan!
Vilken snurrhöna jag är alltså! Som jag skrev tidigare skulle jag köra till Torsås. Hämta ut mitt paket och köpa lite godis. Väl hemma igen kom jag på att jag bara fick med mig godiset hem... är man godisgris eller?? 2 filmer fick jag med mig me..

Så det va bara att ta bilen till Torsås igen.. (hade hundarna med mig denna gången) och hämta ut paketet. Nu är jag hemma och har allt jag skulle ha =)

Kläderna satt som en smäck, helnöjd! =) Och det tror jag Dennis me blir hihi...


Det man inte har i huvudet får man ha i benen... elr bilen i detta fall :P


Detta fick följa med hem.. Johan Falk- Operation Näktergal och The proposal, julmust *mums*.. Marabous nya choklad "vinter"... ap GOD!! Smakar verkligen jul!!! Mums! Sen blev det så klart Polly, salt godis, nappar, Jacky etc.


Min nya kofta.... Fin färg va? :) Bh´n vill jag inte visa för er :P

Nu är jag VRÅLhungrig... magen låter som ett åskväder av alla kurrar... Mässan slutar ju vid 18.. sen ska Dennis köpa med sig nåt hem... typ pizza! Gott!

Puss & Kram på er


Nyvaken och lördag idag

Hejsan! :)
Nu har jag stigit upp... men försöker fortfarande vakna. Det går alltid så segt att stiga upp tidigare.
Men jag jobbar ju inte i natt.. utan helgen sen.

Tänkte ta en sväng till Torsås sen. Hämta ut mitt paket som kommit från LaRedoute, innehållande en kofta och en nice BH =) Dennis ville att jag skulle köpa hem godis och när jag jobbar helgen brukar vi köpa lite dagen innan istället =) Och så ska jag nog köpa julmust me.. har fått dille på det! Så gott ju! Vi e ju ena gottegrisar!
Funderar på att hyra en film me om det finns nån bra. Nån Falk elr Wallander om det kommit ut nån ny kanske.

Hörs kanske sen!

Puss


God natten!

God morgon på er som nyss vaknat!
Snart ska jag hoppa i säng och sova några timmar. Härligt. Vi hade en bra natt på jobbet. Förutom början. Då när vi varit på en läggning på ett ställe och skulle köra därifrån. Så stod två brandbilar och blockerade vägen så vi kom inte ut :P Så vi blev lite försenade, men sen gick det bra =)
Däremot har det varit riktigt pissigt väder och ösregnat och blåst hela natten. Lite jobbigt att jobba i sånt väder. Men det gick ju det me!

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Dennis ska på nån elmässa efter jobbet så jag vet inte när han kommer hem. Jag ska förhoppningsvis orka med en sväng om med damsugaren.. behövs!

Nu ska jag hoppa ner i sängen!
Natti!

Kram på er


Skadeglädje!

God morgon!

Fy tusan jag känner mig jättesjuk :( Har sovit oroligt, har bombens ont i armen, jätteont i huvudet. Men det tillhör väl den här vaccinsprutan. Dennis va lite taskig mot mig igår kväll för att jag var så ynklig. Så han retade mig :P Men han ska ju me ta sprutan, så då får han själv känna på hur det känns moahaha.. då kommer jag ha skadeglädje minsann!

Idag vid halv 8 vaknade jag av massa bankande. Och det va Kjell i hagen (rörmokaren) som äntligen fixade trycket på varmvattnet. Så nu kan man duscha igen :) Härligt!
Märkte dock att han inte skruvat åt nån skruv riktigt så det droppar lite. Men Denne får fixa det sen. Jag satte en bytta under.

Inatt ska jobba i en Nattpatrull som jag inte har varit på detta året. Minns inte sist jag var där. Förra året nån gång iaf. Och hon jag ska jobba med är timanställd. Men tror hon var där i somras. Jobbigt att vara två ovana.. eller inte jättevana iaf... Men det ska förhoppningsvis gå bra!

Nu ska jag försöka vakna till lite.

Ha det bra!

Grönsaks soppa

Idag blev det mkt god grönsakssoppa till middag med frallor som vi köpte på Torsås marknad.. Köpte och la in i frysen =) Perfa... så nu är vi mätta och belåtna och kollar på Äntligen Hemma!



Jag önskar er alla en mysig kväll! Puss o kram


Vaccin & Shopping & fika!

Hej igen kära blogg!

Idag var jag inne och tog vaccin mot svininfluensan. Det gjorde inte alls ont att ta den och tog bara några sekunder. Nu några timmar efteråt är jag lite öm och har svårt att sträcka upp armen i luften.. Hoppas att det håller sig till det och att jag inte får feber elr så.

Efter sprutan åkte jag in till stan och mötte upp min vän Jenny på parkeringshuset på Åhléns. Jag hade inga mynt och eftersom jag har bytt bank hade jag inga pengar på nya bankkortet så jag hade bara sedlar. Och Jenny hade me nytt betalkort vilket inte heller funkade på parkeringshuset. Så vi skyndade oss för att växla lite. Men så precis innan vi lämnade parkeringshuset såg vi en parkeringsvakt. Och det va Martin, en kille jag gått i samma klass som från lekis-7an.. vi lekte massor när vi var små. Och han sa att han inte kollar detta parkeringshuset idag, så vi kunde stå gratis =) Bra början eller hur :P

Sen blev det lite shopping.. Jenny shoppade massor som vanligt. För min del var det bara ett vanligt svart linne och en jättehärlig lila scarfs som fick följa med hem.

Här är lite kort:

Här är jag.. inte speciellt snygg min men jag bjuder på den. Vi åt buffé på kina.. gott!

Sötis Jenny =) lite shopaholic e hon allt :P

Min nya lila scarfs =)

Sen så fikade vi kaka o så på 3G me.. gott! Nu ska jag bara slappa en stund till Dennis kommer hem. Är himlans trött nu.

Puss o kram


Idag firar jag 6 år!



Idag är det hela 6 år sedan jag slutade röka, jag kommer aldrig börja med det igen. Det enda som är tillåtet är att jag får röka cigarr på nyårsafton om jag vill! Visst är jag duktig!!??!! =)

Kram


pappa

Idag fyller min pappa år! Grattis pappsen!


En sommarbild från 2006 på mig och pappa, så här i höstmörkret.

Kramar Hanna


Silikondroppar

Tjenis!

Denne och jag har precis varit hos svärföräldrarna och lånat deras dusch.. rörmokaren kom inte idag :( Hoppas att han kommer imorgon då..

Idag efter jag hade vaknat efter jobbet, så ringde Philip (Dennis lillebror) och frågade om jag kunde köra in honom till stan. Han skulle hämta sin bil på Volvo som var lagat efter att han kört på ett vildsvin för några veckor sen.
Efter det åkte vi och Dennis till Philips jobb (där han jobbar som kock) och åt kroppkakor.. mycket gott.

Imorgon ska jag in till jobbet och ta vaccinationspruta mot svininfluensa. Jag är som många andra lite skeptisk. Men det är ju vanligt att man blir sjuk av just vaccinet, men tar man den inte så kan man nog bli riktigt sjuk om man drabbas av den där influensan.
Dem på Dennis jobb ska få två biobiljetter av deras chef om dem tar sprutan av olika skäl. Kul =)

Efter det ska jag åka vidare in till stan och träffa min söta kompis Jenny =) Det var längesedan vi sågs nu så det ska bli jätteskoj!

Nu ska jag lägga i silikondroppar på mina slitna hårtoppar!

Puss o kram

Släp

Halå hallå...
Det blev en tripp till Nybro och ett släp med oss hem. Dennis verkar nöjd med det.
Nu väntar vi på att rörmokaren ska dyka upp..
Hoppas det med varmvattnet är nåt lättfixat och inte så dyrt. Men det får kosta vad det vill bara jag slipper frysa i duschen. Brrr....

Nä, nu ska jag ta o ..... göra nåt...

Puss hej!


Kjell i Hagen

God morgon vänner!
Har precis suttit och ätit lite frukost.. Så nu ska man väl piggna till riktigt!

Vi väntar på Kjell i Hagen ska komma.. hehe.. ja han kallas så. Han är rörmokare och ska kolla lite på badrummet m.m och lika så är det nåt knas med varmvattnet. När vi t.ex. duschar så kommer det jättelite vatten så fort man ska ha varmt.. och man vill ju gärna inte duscha i kallt. Så nu senaste tiden har tagit evigheter att duscha. Svårt att skölja ur schampot när det inte är nåt tryck på vattnet.

Sen efter han har varit här ska vi till Nybro och kolla på ett bilsläp. Älsklingen har länge velat ha ett sådant, så hoppas det är bra. Det va nybesiktigat iaf och ett rätt bra pris. Men hoppas han ändå kan pruta ner det en del. Han var ju duktig på det när han köpte sin senaste bil :P Den prutade han ner 10.000:- hehe...

Sen vet jag inte om vi ska till svärföräldrarna elr ej och äta typ exotisk planka som dem hade över från igår. Får se hur de blir. Hur jag känner mig och så.
Ikväll ska jag jobba.. eller i natt rättare sagt. Det är bara en natt, sen jobbar jag på onsdag me och helgen efter det.

Nä nu måste jag sätta lite fart!

Ha en fin dag! Puss & Kram