Just nu!

Just nu:

Ekologisk Hallon glass, med chokladsås och frysta ekologiska hallon
&
Efterlyst på Tv


Innan idag:

Skrivit matsedel för 3 veckor, handlat på Maxi... skulle gått på ca 700kr, men hade kuponger och pant för ca 350:- det ni ;)

Ha en fin kväll!

Kram


Vad blir det för mat??


Inte lätt att komma på maträtter.. och så måste man ju tänka på den kräsne i huset me ju ;)


Nytta o minus på kontot :/

Halloj!

Idag har Dennis arbetsvecka börjat igen. Måste säga att helgen var toppen!
Idag har jag än så länge bäddat rent i sovrummet, ätit lite frukost, duschat, eldat, och skrivit en matlista för en vecka än så länge. Tänkte skriva för en hel månad och passa på att tömma allt i frysen, så man kan frosta av den sen :)
Dennis förlorade 6 papp för att va hemma hos sin son i 10 dagar.. de pappardagar man får 60 dagar på sig att ta ut..
Helt sjukt, så det va inget kul att se den lönelappen denna månaden :( Men, men.. vi överlever iaf =) Och det är bra att äta upp det man har i frysen me och inte bara fylla på med nytt som det oftast blir :P

Ska snart ta och hänga upp lite tvätt me och köra igång en till.. har så sjuuukt mkt tvätt..

Ha det bäst så hörs vi!

Kram


Framsteg

Idag visade Alexander ytterligare ett framsteg =) Han lyckades vända sig från mage till rygg!
Så nu har han vänt sig en gång från rygg till mage och en gång från mage till rygg..

Det är så kul att se hans framsteg bara på så kort tid..

Han är värsta pratkvarnen här hemma, dreglar och slemmar massor, suttar på allt han kommer åt, sprattlar i badbaljan när han badar så det skvätter vatten över hela oss o badrummet ;P han skrattar åt en när man gör ljud, greppar tag i saker, krafsar med fingrarna och kan ligga och vrålstirra på en hur länge som helst ;) och när man ler mot honom så ler han tillbaka!

Så underbart!




GRATTIS!


GRATTIS!


GRATTIS!


Degdag o picknick

Idag tar Dennis, jag o Alexander en väl förtjänad degdag.. bara slöa och vara extremt lata, äta massa godis och jäsa i soffan. Äta matrester från igår me...

Började dagen med att slänga oss i soffan och äta chokladpudding och coca cola ;) Tur att det är helg så ingen kan säga nåt :P hihi..

Vi har iaf varit lite nyttiga me.. varit ute och fått lite frisk luft... Vi gick en promenix i skogen och hade med oss lite picknick =) Smörgåsar och varm choklad :) Mums! Var ute i 1,5 h.. härligt och lagom länge idag!


Nu ska vi fortsätta slöa och ska nog spela lite Wii :)

Puss!


Lördag & familjemys

Lördagen hade vi bjudit hem farmor Kristina, faster Jonna, farbror Joel, kusinerna Hugo och Malte och så Thina.
Hade en jättemysig kväll.
Gjorde god mat med fläskfilé i ugn med sambalsås o ris, grönsaker, sallad m.m
Och så åt vi mjölkchokladpannacotta med färska hallon och grädde.
Efterråt småtittade vi lite på Melodifestivalen och åt lite godis.

Här är några bilder


Dukat

Jonna, Thina, Malte, Kristina, Dennis, Alexander

Jag & Hugo

Jag, Hugo, Jonna

Melodifestivalen

Alexander sussar sött


Idag... 3 månader och 2 dagar gammal lyckades han! :)

La Alexander på rygg i sitt babygym ikväll... och rätt som det var så låg han helt plötsligt på magen! :) Min duktiga kille... Vände sig från rygg till mage.. 3 mån + 2 dagar gammal idag! ♥


3 månader

Ja för två dagar sedan blev ju lilla Alexander 3 månader gammal! Tänk vad han lärt sig och utvecklats under bara 3 månader i livet. Här är lite han gör/kan.

* Ett ord han ofta använder: Aggweä
* Om han tappar nappen sträcker han sig efter den med hela huvudet eller försöker nå den med armen, men börjar fläkas med armarna och gnyr lite när han märker att han inte får tag på den. Och ger man den inte då så hostar han ;) *uppmärksamhetshosta*
* Följer med med nacken när man lyfter upp honom från ryggläge
* Vänder sig från rygg till sida
* Gillar bäst att ligga på sidan
* Följer saker, som t.ex. mat när vi äter ibland
* Sitter upp stabilt med en hjälpande hand
* Sitter helst i famnen, inte så glad för att ligga ner
* Ligger på mage längre stunder och är väldigt stark nu att hålla upp huvudet
* Börjat att joddla
* Går bättre vid läggning nu
* Har fortfarande stl. 56 och en del i stl 62..
* Tycker mobiltelefoner börjar bli lite spännande när skärmen lyser.



αιεχαηðεΓ ωε ισ√ε φσυ


Nya kuddar

Idag när vi var i stan så köpte jag nya kuddar! :) En lika dan lila som jag köpte sist.. och så dessa två.. Den runda är min nya favorit ;) Ska köpa en ljus cremeguld färgad till framöver...


Mössor

Farmor Kristina köpte två nya mössor till Alexander =)


Brandmän o staden

Hej mina kära läsare!

Idag har varit en bra dag. Steg upp vid halv 8 typ och eldade.. sen visste jag om att svärmor, Jonna och Hugo skulle in till stan. Det var typ brandstationens dag, eller vad det hette.
Så Alexander och jag åkte in till 11-tiden och höll dem sällskap och kollade på Alexanders farfar som är brandmästare och visade massa grejor. Var fullllt med barn från dagis m.m som fick kolla i alla bilarna och i någon polisbil också. Och så fick vi se när brandmännen klippte upp taket på en bil.

Sen gick vi en stund på stan också, shoppade endel och så fikade vi på Waynes och sen upp på brandstationen igen och hälsade på farfar Donald igen. Och sen hem..

Jonna o Alexander

Nu hemma har vi lagat mat, ätit, tömt ett vitrinskåp på glas och Joel kom och hjälpte oss att flytta in det i nya rummet.. men glasen har jag inte orkat diska än.. är ju ganska många om man säger så :P Sen kom grannen förbi med pengar för ett par vinterdäck han köpt av oss och sen kom Jonna och Kristina och kollade in hur vi hade kommit iordning här inne och så gosade dem lite med plutt me så klart :)
Nu sitter vi bara o slappar o kolla på tv. Tror jag har lite feber faktiskt och så förkyld me och Alexander har också blivit lite förkyld.. men hoppas inte man blir liggandes bara..

Ha en fin kväll!

Kram


Moster Annika

God kväll!
Idag kom moster Annika på besök med sina två söta hundar. Med sig hade hon goda muffins som hon bakat :) Vi fikade på dem först, och sen tog vi en härlig promenad i skogen. Va ute minst en timme =)
Sen satt vi och pratade en stund innan hon åkte hem.
Sen kom Dennis hem, jag lagade lite mat och han satte upp två tavlor till och sen åkte vi en sväng till Alexanders farmor o farfar, där även faster Jonna och kusin Hugo var.
Här är några bilder från idag =0)


KRAM


Alexander 3 månader <3


Idag är det 3 månader sedan och drygt 2 timmar sen som vår underbara son föddes. Vi älskar honom så otroligt mycket! Vårt lilla mirakel!

Vi älskar dig...
Sune Alexander Donald Abrahamsson/ Olsson


Vitsippor

Tänk vad man kan längta efter våren! Det är nog det man längtar till mest efter på hela året. För då är man såå trött på snön och det kalla, blåsiga, ruggiga vädret. Och efter våren kommer sommaren ;)
Tänk vitsippor, sol, gröna blad på träden, sitta på uteserveringarna och äta gott, blommor, katterna kan vara ute i rastgården, klarblå himmel, bada, solglasögon, fjärillar, solnedgångar, sandaler, barfota, grilla, bikini (fast blir ingen vacker syn i sommar haha, men skitsamma!), tunnare kläder, festivaler och marknader, sola, gå härliga promenader, campa.. åååååh vad jag längtar!


Än så länge....


Första vaccinationen! 3 månaders kontroll

Hejsan!
Nu är vi hemkomna från bvc.. Först kollade vi vikt, längd och huvudomfång. Han hade vuxit 1/2 cm sen sist. Vikten hade han ökat 625g. Han följer sin kurva bra. Sen var det i alla fall dags för vaccination! Fy jag kände mig så jäkla falsk och elak mot honom. Jag stod där och pratade och gullade med honom och så fick han första sprutan.. Och guud vad han började gråta :( Lille gossen min.. Mina ögon dem tårades dem me. Usch! Nästa gång vill jag ha någon med mig tror jag. Lille plutten. Sen fick han den andra sprutan me, men då grät han så himla mycket redan.
Efterråt tog jag upp honom och kramade om honom och han fick nappen så slutade han gråta efter en stund iaf. Nu har han fått lite alvedon (förebyggande syfte) och han ligger och sover. Jag ska ta och greja lite i nya tv-rummet nu.



KRAM


Natti!

Nu är soffa och soffbord på plats! Såå mysigt där nu! Tvn är också på plats, men inte inkopplad. Bilder kommer imorgon om jag hinner...

Är så nervös inför imorgon, Alexander ska få sina sprutor då :( Usch!

Nu ska han badas och sen blir det upp och lägga oss!

Kram


Det börjar arta sig


Ja nu börjar det verkligen arta sig där inne :) Taket och golvet är på plats, färg och tapet på plats, spottarna och i stort sätt all el på plats, verktyg och skräp borttaget, det är dammsugat och moppat och avtorkat..

Nu är det verkligen inte mycket kvar. Tak och golvlister ska dit, och det ska fixas till vid valvet in till det tv-rum vi har idag. Lite el till som ska kopplas in. Fönsterbrädor, ja sen är det inget mer direkt..
Vi har redan börjat montera upp möbler.. Än så länge bara tv-bänken från IKEA, som jag visat i tidigare inlägg. Gardinstängerna är uppe, men blev sur idag när jag skulle hänga upp gardinerna och märkte att de va försmå!! :( Ändå ska det vara rätt mått, aja.. får väl köpa andra.

Längtar tills Dennis kommer hem för då ska han väl montera lite till.. Jag har gått igenom golvet lite till idag och vår självgående dammsugare har gått igenom hela golvet nu i en timme ungefär. Skönt att ha en hjälpredare nu när man inte alltid har tid att dammsuga :P

Nu har Alexander vaknat, så nu är han nog snart hungrig..

Kram kram på er


nApPaR

Kunde inte hålla mig! ;) Kolla så söt grej jag hittade att ha Alexanders nappar samlade på =)
han har bara en liiten samling än så länge.. 5 st nappar :P

Visst är den söt med små monster på ;)


Moster!

Alexander saknar moster Annika! Ses någon dag? :)



Kram från Alexander


Krassligt? :S

Halloj!

Idag mår inte jag helt ok faktiskt..
Började med att jag vaknade med huvudvärk och hemsk magvärk/ mensvärk... men ingen lingonvecka i syn. Sen har jag varit heelt trött hela dagen.
Egentligen skulle jag på föräldrarträffen vid 10-tiden, men jag orkade inte :/
Ja så nu framåt kvällningen har jag varit jättedålig i magen (ursäkta)..

Hoppas bara det är nåt tillfälligt.. i helgen ska jag ju både på kalas o dop.. så har inte tid/ lust att va sjuk.

Aja anyway.. här är dagens middag.. men jag hann sätta kniven i biffarna :P

Pannbiff med stekt lök, skysås och potatis.. kokta morötter och lingon... men löken hoppade jag :P


Titta vad jag kan! :D


Oj så duktig han är vår lille prins =)
Ljudet är lite dåligt dem första sekunderna för Denne håller fingret på microfonen på kameran :P


Kärt återseende o stan

Hej!
Idag åkte Alexander och jag till stan och träffade Cicci.. Vi har inte träffats på evigheter... sen långt innan jag blev gravid.. Så det var verkligen ett kärt återseende! Måste träffas oftare nu!
Alexander och jag kom hem till Cicci vid tolv-tiden och då hade hon såna goda varma baguetter och lite fika efteråt =) Vi var väl där nästan två timmar, innan vi tog en runda på stan.

Hittade en del.. ett linne, en kofta och en liten vardagskjol.. Köpte doppresent till Malte som ska döpas på söndag och födelsedagspresent till Jonna som ska firas på fredag. Och så två prydnadskuddar till soffan.

Med Tofsar =) Kollat in länge

Kärlek i första ögonkastet! =)

Tyvärr tog jag ju inga kort idag när vi va iväg =( Men får se till att träffas snart igen ;0)

Kramar


Joddelitiiidooo


Har en liten gobit här hemma som joddlar och har sig ;) Hihi låter så kul, se om man kan få det på film nån gång ;D


Besök från Polleplinen och Mollyplolly

Halloj!

Idag har varit en trevlig dag =) Fick besök från Pauline och Molly!
Pauline hade köpt med sig så vi gjorde goda baguetter till lunch som vi fyllde med sallad, gurka, paprika, ost, skinka och en röra med kyckling/curry... mycket gottigt! Åt 1,5 var ;)

Sen gick vi en promenad i kylan, men var skönt ändå!
När Dennis kom hem lagade jag middag. Potatis, bechamelsås, kokta morötter och ärter, Denne hade isterband till och vi tog sprödbakad torsk och hade även remouladsås till.. mums!

Sen kom Joel (Dennis bror) och dem håller på med den sista biten av taket, så ikväll lär det bli klart =)
Pauline och jag tog en fika me innan dem begav sig hemåt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, för lillplutt har somnat igen.

Kram på er


Till alla er som läser min blogg!

♥ Hoppas ni får en trevlig och underbar alla hjärtans dag! ♥


Fullt hus!

Ja då var söndagen snart förbi...
Herregud va helgen gått fort!

Även denna dag har vi haft huset fullt!

Började med att Joel, Thina, Hugo och Malte kom på morgonen med frallor och vi åt frulle tillsammans.
Dennis fick ett samtal på jobbmobilen och fick åka iväg på ett jobb lite snabbt.. men va hemma efter en timme elr nåt..
Sen satte Denne o Joel igång med tak och det (hann tyvärr inte klart allt idag.. men resten går fort och görs klart i veckan).
Grannarna kom hit... Tony, Agnes och min systerdotter Amanda.. Så blev lite fika. Och samtidigt kom även Alexanders faster o farmor med nybakta bullar. Så blev kaffe o fika.

Hugo och Jonna tog även ett bad i vårt bubbelbadkar..

Sen lagade jag mat (ugnspannkaka med bacon i) till Joel, Thina o oss..
Nu är det lugnt här i huset.. har en halvt sovande son intill mig och katterna slappnar av.. Engman vågar sig nog snart ner också. Han är ju så skygg när det kommer massa folk :/ Stackarn!

Nu är man helt slut.. trevligt med massa besök o folk, men det blir så intensivt och så...

Nu soffan resten av kvällen.. kanske röja upp lite när plutt somnat..

Puss & Kram


Bus me pappa


Kämpa kämpa =)


Här kämpas för fulla muggar... Inspelat för några dagar sedan =)


Huset Fullt!

Hej!

Idag har vi verkligen haft huset fullt med folk.
Började med att Joel (Dennis yngsta bror) kom.. han skulle hjälpa Dennis att greja i det nya.. typ fixa med spottarna i taket osv.
Vi åt lite frukost ihop först...

Sen kom pappa o Ann-Christin och hälsade på =) Dennis jag o plutt skulle ju åka och hälsa på honom på sjukhuset igår. Men han fick permission och fick sova hemma en hel natt. Och idag har han istället varit på sjukhuset kl.9, 14 och 19.. för sprutor. Så därför kom dem o hälsade på en stund :) Var kul och Alexander trivs verkligen hos sin morfar :D

Under tiden hann äver rörmokaren komma.. Äntligen! Nu nu har vi värme ut på elementerna i nybygget.. hoppas det funkar som det ska nu.

Alexanders farfar, faster Jonna och kusin Hugo var ute och gick en promenad också.. så det blev några ord med dem och kramar från Hugo ;) Jag är hans idol :P På dopet i kyrkan så ropade han "Hanna" hela tiden ;) Gullunge!

Och sen kom Thina och Malte hit =) Vi satt o snackade o mös med våra bebisar. Sen körde Dennis o Joel och köpte hem lite skräpmat.. Thina och jag tog Thaimat och grabbarna tog pizza..
Imorgon kommer dem hit igen =)

Ha en trevlig lördag!

Puss
 


Livingroom

Har ju glömt lägga in bild hur vårt blivande vardagsrum ser ut i nuläget..
Det är bara den där förbaskade rörmokaren som inte dyker upp när han lovar.. trots man pratar med honom bara nån timme innan avtalad tid.. sååååå oerhört trött på honom :( Så dålig stil!
Men men.. här är några bilder iaf!


Innan fondtapeten kom upp, på väggen längst bort.. Taket i utbygget läggs i helgen.

En bit av fondtapeten

=)

Lite mer närbild på fondtapeten

Tapeten igen

Nu har vi även fått hem soffbordet som vi beställde från Karlskrona möbler.. Ååhh I want to move in now!


GNäLLsPiK... utecklingsfaser!

Ååh jag har en RIKTIG gnällspik här hemma.. igår, men speciellt idag. Han gnäller och är allmänt missnöjd. Helst vill han bara vara i min famn. Inte liggandes utan mot axeln. Och jag är ju verkligen inte van vid detta gnället. Han brukar va så nöjd så.. så därför märker jag det på honom väldigt lätt att han inte är nöjd... Min lille pojke ♥
Min kompis Jenny tipsade mig om att han kanske kommit in i en ny fas som bebisar gör.. då kan dem bli såna.. Så jag sökte lite på nätet och hittade detta här nedan.. Jättemycket att läsa men roligt! =)
Allt stämmer väl dock inte.. endel saker som inte ska ske förrän te.x. 4 mån gör han nu osv... Så nåt exakt e det ju inte..


Utvecklingsfaserna

 Vad händer? När händer det troligen?


Känner igen dig: Någon av de första dagarna
Vänder huvudet: 1:a månaden
Håller huvudet stadigt ett par sekunder: 2 månader
Öppnar händerna: 2 månader
Ler: 2 månader
Jollrar: 2 månader
Upptäcker sina händer: 2 månader
Lyfter huvudet när barnet ligger på mage: 3 månader
Leker med fingrarna: 3 månader
Fokuserar med båda ögonen: 3 månader
Slår mot föremål: 3 månader
Känner igen andra än familjen: 3 månader
Skrattar: 3-4 månader
Håller i en skallra: 4 månader
Sparkar avsiktligt: 4 månader
Följer föremål med blicken: 4 månader
Sträcker sig mot mamma/pappa: 4 månader
Vänder sig mage/rygg från: 4½ månad
Förstår välbekanta händelser: 4-5 månader
Håller huvudet stadigt: 5 månader
Imiterar andra bebisar: 5-9 månader
Sitter utan stöd kort stund: 6 månader
Griper: 6 månader
Säger enstaviga "ord": 6 månader
Lystrar till sitt namn från: 6 månader
Visar rädsla för främlingar: 6-8 månader
Kryper: 7-9 månader
Förstår att saker finns, fast de inte syns: 7-9 månader
Sätter sig upp själv: 8-9 månader
Sitter stadigt i 10 minuter: 8-9 månader
Säger tvåstaviga "ord": 8-9 månader
Använder pincettgrepp: 9 månader
Pekar: 9 månader
Kan säga flera "ord": 9 månader
Förstår en del ord: 9 månader
Ställer sig upp med stöd: 9-10 månader
Går med stöd av två händer: 9-10 månader
Tycker om och känner igen böcker: 9-10 månader
Vinkar adjö: 9-10 månader
Förstår ordet "nej": 9-10 månader
Uppskattar skoj och skämt: 9-10 månader
Undersöker föremål: 9-10 månader
Klappar händer: 9-10 månader
Gör två saker på samma gång: 10 månader
Sätter sig ner från stående: 10-11 månader
Kryper uppför trappor: 11 månader
Går med stöd av möbler: 11-12 månader
Går med stöd av en vuxenhand: 12 månader
Står utan stöd: 12 månader
Säger första riktiga ordet: 12 månader
"Svarar" på begäran: 12 månader
Kan följa med i en historia från: 12 månader
Tar första stegen: 12-13 månader



Här kan du se lite utvecklingsfaser hos barnet!
Språng 1 vid ca 5 veckor
Nu genomgår barnet en rad förändringar.
Matsmältningen ändras, barnet börjar gråta med riktiga tårar, kan fokusera med ögonen och andas mer regelbundet.
Det kräks och rapar mindre ofta och kan vara vaket längre stunder.

Språng 2 vid ca 8 veckor
Barnet lär sig uppleva omvärlden med alla sinnen - smak, lukt, syn, hörsel och känsel.
Det upptäcker sina händer och fötter och kan fascineras av skuggorna på väggen eller mönstret på ett tyg.
Det är mycket nytt att vänja sig vid och då behövs en trygg och välkänd omgivning. Känsliga barn gråter mer än tidigare!

Språng 3 vid ca 12 veckor

Nu lär sig barnet nyanser. För första gången uppfattar det förändringar i sina syn-, ljud-, känsel- och luktupplevelser.
Barnet kan t.ex känna igen hur tonfallet i en röst plötsligt förändras eller hur någon ändrar kroppsställning.
Babyn lär sig också hantera sin kropp bättre. Rörelserna blir smidigare.

Språng 4 vid ca 19 veckor
Nu lär sig barnet händelsekedjor, t.ex att gripa en skallra, skaka den, vända den, titta på den och stoppa den i munnen. Att göra detta kan verka enkelt, men är ganska komplicerat.
Barnets ljud börjar bli mer nyansrika och sammansatta. Nu kan man höra ljud som låter som "mamma" och "pappa".
En viltig upptäckt för barnet är att saker finns, fast de inte syns. Dags för kurragömmalekar.
Nu börjar många krypträna.

Språng 5 vid ca 26 veckor
Barnet lär sig att omvärlden är stor - och själv är man bara en liten prick.
Leksaken barnet vill leka med ligger oåtkomligt på en hylla.
Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Detta kan kännas skrämmande för barnet.

Språng 6 vid ca 37 veckor
Nu lär sig barnet att olika saker kan ha vissa egenskaper gemensamt.
T.ex att en katt är en katt antingen den är levande, av porslin eller tyg.
Babyn börjar studera omvärlden på ett nytt sätt.

Språng 7 vid ca 46 veckor
Barnet förstår att man måste göra saker i en viss ordningsföljd och börjar kontrollera vilka saker som passar ihop.
Det blir mer medvetet om sina handlingar.


Ålder på barnet: Lek/Leksaker
1 månad: Den nyfödda trivs bäst i föräldrarnas famn. Kroppskontakten är viktig!
Babyn ser dina ögon och hör din röst!
Njut av "pratlek". Småprata och killa bebisen försiktigt.
Förutom ditt ansikte gillar bebisen att se på mönster i svart, vitt och rött!

2 månader: Barnets svar på ögonkontakt blir tydligare nu. Det börjar le mot kända ansikten, och försöker frambringa egna ljud.
Lek och prata mycket med ditt barn nu och du kommer att få ett pratsamt barn.
Barnet upptäcker nu sina händer, och kan ligga och titta på dem länge och ofta!
En skallra kan vara kul, liksom en mobil över sängen.

3 månader: Gå runt med din bebis på armen och berätta om allt ni ser.
Ett babygym är kul nu. Barnet sträcker sig efter saker som finns framför eller över den.
I badet kan det vara kul med badleksaker som piper.

4 månader: Barnet leker gärna med sina händer nu! Att trä en strumpa över ena handen kan bli en kul lek. En del barn kan gripa aktivt efter föremål nu.

5 månader: Nu börjar barnet bli mer aktiv i sin lek!
Testa att leka skottkärra, eller lägg dig på golvet och lyft upp barnet i luften. Sänk sakta ner barnet mot ditt ansikte. Barnet försöker att greppa din näsa, ditt hår eller dina glasögon!

6 månader: Nu leker de flesta barn med sina fötter.
Många kan sitta stadigt i knät och så småningom själva.
De börjar flytta stora föremål mellan händerna.
Leksaker som rör sig och som låter är spännande nu. Tippgubbar eller bollar som låter när de rullar, eller en bil att dra fram och tillbaka
på golvet!

7 månader: Att riva sönder saker är uppskattat hos barnet nu. Att riva sönder papper och smaka på det!
Att banka saker i bordet är också kul.
Om barnet kan krypa är en badboll kul. Barnet kan krypa efter den och putta iväg den själv!
Tittut-lekar är uppskattat!

8 månader: Blanka saker är roligt nu! En blank hink eller en kastrull t.ex. Barnet kan vrida och vända på den, rulla den och spegla sig i den. Kökssaker generellt är uppskattat. Vispar, slevar, silar och trattar är det kul att leka med.

9 månader: Leksaker som kan staplas i och på varandra är uppskattat.
Många barn kan vinka och klappa i händerna. De kan peka på saker som man har lärt in t.ex. mamma, pappa, öga och lampa.
Barnet behärskar pincettgreppet och kan sitta länge och pilla på t.ex en brödsmula.
Barnet tycker att det är kul att visa upp sina färdigheter nu, som att krypa upp på något.
En enkel hårborste kan vara en fascinerande leksak!

10 månader: Nu börjar barnet kunna slå två saker mot varandra. Vad är då roligare än 2 kastrullock?
Tittut-lekar fascinerar fortfarande.

11 månader: Upptäckardags! Världen är full av leksaker. Roligast är att leka med t.ex knapparna på stereon och fjärrkontrollen.
Att plocka i och tömma lådor är också kul!

12 månader: Nu visar barnet att det har gott om humor!
Det kanske kiknar av skratt av att låtsasdricka ur en mugg.
Att köra en vagn framför sig är kul och utmärkt gå-träning!


Sjukhusbesök..

Hej igen!

Idag har jag, mina två storasystrar och ena systerdottern o min Alexander varit och hälsat på pappa på sjukhuset.
Kändes jobbigt, men ändå skönt att träffa honom. Man är ju inte van att se honom så dålig. Det är första gången i hela sitt liv som han är på sjukhus..
Han var så dålig så dem fick övervaka honom på intensiven. Men igår fick han flytta till en annan avdelning igen. Och han var lite på bättringsvägen!
Det var han ju sist också, och då vände det och blev ännu sämre igen. Så vi får hoppas att det inte gör det denna gången..

Lilla pappa... ♥

Det är så jobbigt att se en familjemedlem så sjuk :(

Allt har att göra med sköldkörteln (där han opererats), blodvärdena med för mkt kalcium, han har haft salt i blodet m.m. Allt började ju med att det satt sig på musklerna.. höfter o rygg så han knappt kunnat gå riktigt på flera månader. Men han trodde väl att han bara började bli gammal och stabbig...

Hoppas han blir frisk och får komma hem snart!!

Han tyckte nog det var kul att träffa oss alla och min lille plutt som han kelade med massor =)

Nu ska vi sova.. och hoppas vi slipper strömavbrott igen som vi fick vid 4-tiden i morse och höll i sig till 17-tiden.
Natti!

Kram


Tjejträff & Collistar

Hejsan!
Igår åkte jag och Alexander till Pauline och hälsade på i hennes nya hus! :) Jättestort och fint och dem hade kommit iordning jättebra, ändå har dem bara bott där i en vecka =)

Iaf så hade vi stämt träff med tjejerna vi umgicks med på högstadiet =) Eller två av dem iaf =) Det var Nettan "min gamla bästis" och Maggie och så deras barn me..


Pauline & Molly. Jeanette, Leia & Nova. Magdalena & Alfred. Jag & Alexander.

Var jättekul med en återträff.. Nettan träffade jag när jag var gravid. Maggie har jag inte sett på flera år och Pauline träffar jag ju några gånger i månaden iaf =)

Pauline hade gjort supersmarriga tacopajer och bakat chokladmuffins. Supergott! :)
Och så fick jag även en födelsedagspresent av Pauline =) Me like! blev jätteglad! Och har invigt den idag!


Favoritmärket vad det gäller ögonskuggor ;) Och det visste såklart Pauline! :D

Vårens färg ;) mkt schnygg!
Tack gums!

Kramiss


Dopet! :)

Då var det äntligen dags för dopet! Det blev sååå lyckat. Det var bara en sak som fattades och det var min far.. Alexanders morfar som ligger på sjukhus, på intensiven :( Var tomt utan honom och hans sambo. Men vi håller tummarna att han blir frisk igen. Och vi ska hälsa på honom antagligen imorgon... Så får jag iaf visa honom lite bilder från dopet om han vill/orkar se det. Lilla pappa ♥

Men bortsett från det tråkiga, så hade vi en underbar dag med resten av våra nära och kära. Blev extra glad att få träffa min moster Pian som jag inte träffat nu på några år. Så det var ett kärt återsseende.

Det gick snabbt i kyrkan. Prästen pratade lite, och döpte vår son, vi fick vacker sång från Michaela, och jag hade valt låtarna "Kärleksvisan", och "Livet i min famn", jättefina låtar med texter som förklarar våra känslor för vår underbara efterlängtade son. Alexanders moster Annika var fadder, samt hennes sambo/fästman Magnus. Annika höll plutten under hela dopet. Magnus hällde i dopvattnet, Dennis sa Alexanders fullständiga namn och jag tände dopljuset.

Här kommer lite bilder från den underbara dagen!

Dukade gjorde vi kvällen innan =)


Lite dekorationer jag hade på bordet. Hade ju även vikt massor servettblommor som också var med i dukningen.


Alexander var såå duktig i kyrkan! :)


Inte ett ljud sa han när han fick vattnet på huvudet. Lille killen..


När prästen lyfte upp honom så fick han först syn en av de fina ljuskronorna i Kyrkan ;) Men sen tittade han på prästen..

Denna söta tjej sjöng så otroligt vackert på dopet. Två låtar.. "Kärleksvisan" och "Livet i min famn".
Lite fotografering =)

Nu var det klart i kyrkan!

Lilla familjen <3

Efter kyrkan bjöd vi på massa gottigt i Olofsgården. Först på lite mat och det var plankor med kyckling, fläskfilé, rostbiff. Olika frukter som melon, kiwii, mango, passionsfrukt, druvor och ananas. Till det serverades även potatissallad, vitlöksdressing med creme fraiche, nybakta frallor.. samt ost & kex. Jag hade gjort köttet själv. Annika hjälpte mig att lägga upp det kvällen innan. Och Alexanders farmor bakade frallorna.

Jag och min bebis

Mina fina vänner & familj som delade dagen med oss <3

Vänner & familj


Tack för att ni finns! <3

Vi bjöd så klart även på fika. Blev tårtor som en på syster Annikas jobb gjort åt oss :) Och så hade jag bakat kladdkaksmuffins med fyllning som jag även dekorerade med grädde, hallon och blåa björnar =)
Massor med fina dopgåvor till vår älskade son.
Tack alla för de fina presenterna som Alexander fick!
Vi tre.. Jag älskar er.. mina fina killar!

Kolla in vår fina son. Var han inte snygg i sina finkläder!?!?! ;) Skjorta, en svart fluga med vita prickar, en väst, finbyxor och lackskor ;) Kläderna sydde farmor Kristina upp.. för de var på tok för långa och för breda :P Men finns ju inte såna fina i stl 56.. 62 va minst 5 cm för långa i ben och så.. hihi lillplutten..

♥Tack alla ni som ville dela denna speciella dag tillsammans med vår lilla familj! Tack!♥


Inbjudningarna

Nu när vår son är döpt tänkte jag visa lite bilder. Men väntar lite tills jag fått lite fler.. inte så många bra från min kamera som Jonna lånade och fotade med.

Men först tänkte jag visa inbjudningskorten som hamnade i lådorna! :)

(Jag har scrappat dem själv)


Dopdagen!



Idag döps vår älskade lilla son,

Sune Alexander Donald


Målarna

Åååh nu är målarna här =)=)
Äntligen känns det som att det börjar hända lite!

Snaaart kan vi flytta in! ♥

Dock blev inte värmen helt okej.. så rörmokaren får väl komma hit igen och fixa det. Just nu får vi ha en stor värmefläkt igång.

Kram


God morgon!

Hej, nu har jag redan varit uppe ett tag..
Väntade sotaren idag.. och jag hörde minsann när han kom.. man kan ju säga att han blev totalt utskälld av våra hundar :P Dem verkade inte gilla honom alls.. men inte konstigt när det kommer en okänd svart/sotig gubbe in på deras revir :P

Idag ska jag in till stan och fixa håret på salongen där Jonna (Dennis syrra) är.. Hon ska både klippa mig, färga håret och färga ögonbrynen. Lite nervös med det där med ögonbrynen.. för det är nåt jag alltid brukar fixa själv :P Och lillplutt ska jag ha med mig.. hoppas det kommer gå bra och att han inte blir allt för uttråkad.. men han får sitta i mitt knä, så får vi föna bort håret han får på sig sen, för jag tror knappast att han vill sitta i bilstolen, inte så länge han är vaken. Och vagnen fick tyvärr inte plats att ha med sig där inne.

Förresten igår va rörmokaren här och fixade det sista med elementerna (vi har ju vattenelement).. så nu ska vi väl ha värme i nybygget me =) Hoppas att det räcker att göra som han sa.. annars om det inte blir tillräckligt varmt får han komma hit igen och fixa det på nåt annat vis.

Och så kan jag tala om att klänningbekymret börjar lösa sig.. nu står det mellan 2 klänningar =) Nr.3 och Nr.4 =)

Nä, nu måste jag få i mig nåt.. magen kurrar!

Kram


BVC 10 veckors kontroll

Halloj! Idag besökte vi tant Yvonne på bvc =) Fick ju boka in ett extra besök nu då han inte åt så bra då han var sjuk. Förra gången vi var där hade han ökat 110g på två veckor.. och nu på 5 dagar hade han ökat detsamma.. alltså 110g.. =) Så det va ju verkligen kanon! Han hade inte vuxit nåt.. Han hade krympt haha.. 57 cm sa hon, men då mätte vi om då det inte kunde stämma hehe.. så 58cm stannade den på. Lika som förra veckan.
Nästa gång ska vi inte dit förrän den 22e... och då väntas även vaccination... huuujedamej! :S


10 veckor

Idag blir min plutt 10 veckor! Herregud vad fort tiden gått!