Fisk i dill - och pepparrotsås med kokt potatis och vänskapssallad


Middagen igår från Linas Matkasse, blev en riktig succé här hemma! Till och med Dennis åt fisk. Första gången jag ser honom göra det =) Och det blev t.o.m över så jag fick en stor portion till lunch idag me (bilden ovan). Jag gick inte helt efter receptet igår. Man skulle t.ex. ha i fiskbuljongtärning, vilket jag ej hade hemma och ersatte med en grönsaksbuljongtärning istället, lika så skulle det vara 2 msk pepparrot, men jag tog bara ca 1 msk. Och fisken skar jag i något mindre bitar än vad som stod. Vänskapssalladen gjorde jag inte heller fullt ut. Jag minskade receptet eftersom det bara är jag som äter sallad. Och jag hade ingen vinäger hemma så jag struntade i det och tog lite citronsaft från en klyfta. Och jag kokade inte upp det som man skulle :P Jag tog inte så mycket vitkål heller eftersom jag ammar och inte riktigt vet hur plutten tål kål. Och så glömde jag sockret ser jag nu haha.. men vad gör det :P Hade även lite koka grönsaker till för Dennis skull.
Denna maträtten får 5 firrar av 5 möjliga ;)

Och här kommer det smarriga receptet (det är beräknat till 4 personer, förutom salladen som är beräknat till 2 middagar):


Fisk i dill - och pepparrotsås med kokt potatis och vänskapssallad

Du behöver:
Citron, Crème fraiche, Dill, Koljafilé, Morötter, Pepparrot, Potatis, Röd paprika, Vitkål, Fiskbuljong, Olja, Salt, Smör, Socker, Vetemjöl, Vinäger, Vitpeppar.

1. Koka 800 g potatis.
2. Vänskapssallad: Hyvla 600 g vitkål med osthyvel eller strimla tunt med kniv. Finstrimla 1 röd paprika och 1/3 purjolök. Skala och riv 200 g morötter grovt på rivjärn. Blanda allt i en skål eller i en burk med lock. Koka upp 3/4 dl olja och 3/4 dl vinäger, tillsätt 3/4 tsk salt och 2 tsk socker. Slå den varma dressingen över grönsakerna och blanda om. Täck med lock eller tallrik.
3. Finhacka 1 kruka dill (spar ett par kvistar till dekoration). Skala en liten bit pepparrot och finriv ca 2 msk. Skär ca 600 g koljafilé i fyra portionsbitar och strö över 2 krm salt.
4. Smält 1 1/2 msk smör i en vid panna med höga kanter. Rör ner 1 1/2 msk vetemjöl till en redning och vispa ner 2 dl vatten, lite i taget, till en slät sås. Smula ner 1 tärning fiskbuljong och rör ner 1 dl crème fraiche. Koka upp och koka tills såsen tjocknar. Smaka av med ca 1 krm vitpeppar.
5. Rör ner dill och riven pepparrot i såsen. Pepparroten varierar kraftigt i styrka, så smaka dig fram till önskad mängd. Sänk värmen. Lägg ner fisken i såsen och låt sjuda i 5-7 minuter.
6. När fisken är klar, riv skalet av 1 citron direkt över pannan och dekorera med resten av dillen. Skär citronen i klyftor.
7. Servera med potatis, citronklyftor och hälften av salladen (det andra är till nästa rätt i Linas matkasse). Riv gärna lite extra pepparrot över fisken.

Smaklig måltid!


Tisdag


En ny grej älsklingen har börjat med... Att ta tag i sin fot och hålla i den ;) Han brukar alltid göra det när jag byter blöja på honom hihi... Goseplutten!

Han har fått smaka potatis idag me för första gången... men det var tyvärr ingen hit alls :( Han klöktes o klöktes och kräktes tillslut av det. Han åt väl två tsk av det :( Stackars lille gubben ♥

Så vad har hänt idag?
Inte så jättemycket egentligen. Har gjort lite hushållssysslor. Vi har sålt ett par fälgar idag som var till min bmw.. Så nu kanske vi tar och köper oss ett nytt kylskåp.. det behövs verkligen! Tog ut vårt nyaste igår och tog in det äldsta.. men båda två verkar fungera bättre som frys än kyl :S Inte så kul när gurka och sånt blir till is :/ 
Men vi ska avvakta lite till och se hur detta funkar.

Annars så har vi lagat mat me ju och det blev fisken som vi fick från Linas Matkasse.. och den var suuuupergod!! Så jag har sparat det som blev kvar, så jag tar mig nog lite lunch imorgon. Så kul att även Dennis äter fisk. Det va första gången jag såg honom äta fisk och vi har ju ändå varit tillsammans några år nu ju. Och han tyckte också det va gott! ;) Och jag frågade om jag fick göra detta fler ggr hemma och det fick jag! ;)

Nu är Dennis iväg och ska spela sin första fotbollsmatch sen operationen.. eller ja sen 2 år och drygt 4 månader tillbaka! Han var jättetaggad.. så hoppas på vinst så han får glädjas lite. Det behöver han, han har så mkt på jobbet och så. Så hejja hejja Kristianopel och att knäna håller på honom så klart! ♥

Så nu sitter jag hemma själv några timmar.. har tänt massa myslampor och ljus och dörrarna är låsta och vakthundarna är där ute :P Och vakt katterna här inne ;)

Ha det gott!!
Kramar


Ingen "Veckans Matsedel"

Tjohej!
Denna veckan skriver jag ingen matsedel.. fortsätter nog nästa vecka! För igår fick den gratis Matkassen som vi vann! 5 middagar =) Ska bli spännande o se vad vi äter av det. Dennis va ju inte alls för glad för recepten och matvarorna man fick med. Så vi bestämde helt enkelt att han får hitta på vad vi ska laga av det, så får han ta de varor han tycker om. Han avskyr t.e.x. pasta och "konstiga" grejer som han säger :P
Men men, nu får han själv lista ut vad vi ska göra med det, för slängas ska det inte =)


Här är maträtterna:

*Fisk i dill- och pepparrotsås med kokt potatis och vänskapssallad
*Spenat- och ricottacanelloni med två sorters sallader
*Persiljetoppad nikkaluoktsasoppa med bröd
*Viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot
*Doro Wat - Etiopisk kycklinggryta med kokt ägg

Om ni vill ha receptet på nåt av det så har jag det!

Kycklingen vet i tusan vad jag ska göra med.. en hel kyckling liksom.. jag klarar knappt ta i kycklingfiléer haha och denna ska styckas/delas... och det vägrar jag bara :P Uschameja!

Dem tre första tycker jag låter toppen! Och fisken tyckte till o med Dennis lät gott, så det ska vi faktiskt äta idag =)

Kram på er


Buse kisar!


Min Fluff

Bus

Idag har dem fått vara ute några timmar i rastgården också. Turbo var väl inte allt för glad över det.. och så blåste det ju lite me..

Gosekisarna!


Roliga ljud

Så här älskar Alexander att göra =) Kan hålla på hur länge som helst ;D
Lite mörkt ljus bara..


Bakad potatis m. röra A´la Hanna

3-4 portioner

1-3 bakpotatis/per person beroende storlek
Gör så här:
Tvätta av potatisen. Stick några hål med en provsticka eller tex. kniv i potatisen.
Sätt in i mitten av ugnen i 225 grader i ca 1h- 1h 15 min beroende storlek.

Till röran:

5 dl Lätt Creme Fraiche original
2 dl Lätt Creme Fraiche Paprika/Chili
Ca 1/2 Purjolök
En bit Ost (ej för smakrik) t.e.x. Gräddost
Gurka (en bit efter tycke)
Ett paket rökt påläggsskinka a´200 gram
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar
1 krm Paprikapulver

Gör så här:
Blanda ihop Creme Fraichen i en skål.
Strimla och hacka purjolöken.
Tärna gurkan och en bit mild ost (Båda kan uteslutas om man vill).
Tärna skinkan.
Lägg allt sammans i Creme Fraichen och blanda ihop.
Krydda lite med salt, paprikapulver och svartpeppar.





Tillbehör:

Äkta SMÖR ca 50-100 gram i tärningar
Majs
Salladsblad


SMaKLiG sPiS!



Tummetott


Hjärtat är så söt när han suttar på sin lille tummetott


En dag hos morfar

God kväll!
Idag har vi haft en trevlig dag hos Alexanders morfar. Vi bjöds på stek och jag åt som en häst ;D
Sen hjälpte Dennis att dra el och bära upp pappas nya diskmaskin från källaren och kopplade in den. Pappa är ju fortfarande stapplig och så, men mkt piggare än vad han har varit.
Alexander blev gosad som bara den ;) Det tyckte han om =) Tittade även i gamla fotoalbum från när pappa var liten :) Och så fikade vi lite också =)

Här kommer lite bilder :)


Mysa!

Kramas!

Busa!

"Det finaste man har sätter man på bordet"...

Ann-Christin gosar.. bilden blev lite suddig..

Dennis gjorde plats för den lilla diskmaskinen

Min snygging ♥

Kramar


Once upon a time...


Min pappa som bebis ♥

Vintern 1954.. ett år gammal

Vintern 1954
Pappa i vagnen, faster Gunilla

Vintern 1954
pappa...

Farmor Britta

Min pappa.. man ser vart jag fått mina lockar ifrån ;)

Pappa & faster Gunilla


Tänk...

Tänk när man hade en sådan här kulmage ;)


Sängen.. sin alldeles egna säng ;)

Nu för tiden hamnar Alexander så här X antal ggr varje natt.. Jag har inte mkt plats kvar hehe..

Så i morse vid 8-tiden testade vi att lägga honom i sin egen säng, så han fick prova och sova där några timmar. Det gick bra och han somnade efter ca 5 minuter. Han låg och vred sig och så först lite ;) Men inga tårar.
Vi sänkte ner sängen och grinden och ställde så nära min sida som det gick, så han känner närheten som han är så van vid och jag ser honom och kan lätt ge honom nappen och så vidare.

Kan tjuvkika på honom och han ser mig också.

Ligger och kikar på Laban och Labolina

Hej gosenallen...

Hm, vad är det nu som inte stämmer??

Att det ska va så skönt att sova på tvären överallt!?! :P Nåväl, nu får han trängas med sina nallar istället och mamma får lite bekvämare för sin rygg :)

Lite gos med pappa innan uppstigning =)

Kram


Våffeldagen och fredagsmys

God kväll i fredagsmyset! Ni myser på ikväll hoppas jag! ;) Final i Let´s Dance och allt.. jag har inte följt det alls i år iofs.. har bara sett några avsnitt och flest nu i slutet. Så jag hejjar inte på nån spec.. elr jo Andersson :P haha.. båda heter ju det ;)
Det blev lite våfflor idag på Våffeldagen, himlens gott faktiskt och Loka hade jag i smeten så dem blev riktigt krispiga och goda =)

Jummiiie!

Nu åter till fredagsmyset som består bland annat lite kärlek.. lite lycka.. lite pussar och lite kramar.. Lite av varje ;) ♥
¨
PUSSSSSSSSSSSS


Fredag


Fredag......... igen!!!!!!

Shit vad skrämmande det känns.. tiden går för fort!!!!! Jag vill inte bli gammal, jag vill inte att Alexander snart blir 18 år! Jag vill inte börja jobba snart igen.

Nä, det gäller minsann att försöka leva i nuet. Njuta av den fina tid man är i nu.. för snart kommer man sakna den.

Idag har jag inte gjort så mkt. Eldat, tömt diskmaskinen och kört igång en ny, busat med lillplutt och gett honom gröt, ringt några samtal bl.a. till it-enheten om mitt loggin som inte funkat och till chefen om lönesamtal och så bokade vi in en träff då jag ska skriva ny ledighetsansökan om mammadagar. Det jag skrev sist varar bara till den 4 maj. Ätit kladdkaka har jag också gjort. Sen när älsklingen kommer hem ska vi nog åka och handla.. lite godis, blöjor o lite mat. Ska äta våfflor idag.. men just nu står grädden mig upp i halsen. Kanske köper en fläskfilé eller lite kyckling istället. Tror hellre att Dennis vill ha det. Men får se sen ;)
Ikväll blir det iaf "101 sätt att åka ur en Gameshow" och lite så =)
Ha en trevlig fredag

Puss & Kram


Sconesbullar

Det här behöver du till ca 6 st "Sconesbullar":


3½ dl vetemjöl
2 krm salt
1½ tsk bakpulver
1½ dl riven smakrik ost
2 msk smör
1½ dl mjölk
Sesamfrön till garnering

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser.
Finfördela matfettet i mjölblandningen.

2. Häll i osten och mjölken och arbeta raskt ihop degen.
Forma till 6 "bullar" och lägg ev i muffinsformar eller på en pappersklädd plåt.

3. Snitta varje bulle med en kniv och strö över sesamfrön.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min i 250 grader.


Besök av Pauline & Molly =)


God kväll!! Trots en skrämmande morgon (med spindeln), så blev resten av dagen himla bra. Pauline & Molly kom hit vid 11-tiden. Och åkte vid halv 6 typ. Tiden gick jättefort! Men så e det ju när man har kul ;)
Jag bakade lite ostsconesbullar.. super gott faktiskt.. och till er ost-hatare (Jenny t.e.x. hihi ;P) så smakar dem inte ost, utan dem blir bara mer saftiga. Receptet kommer i annat inlägg. Alexander fick låna Mollys barnstol när han åt gröt. Men efter han dunkat i bakhuvudet i ryggstödet så fick jag ta upp en gråtande Alexander och trösta honom, så det blev ingen mer gröt då.. lille älsklingen ♥ Senare åt han en hel portion gröt i sin babysitter :)
Jag hade bakat en kladdkaka till oss också som vi åt.. den blev god.. hade bröat formen med kokus.
Och så blev det lite fotografering.. bland annat på Mollys underbart fina ögonfärg. Syns tyvärr inte så väl när korten är så små.
Tack för idag!
Längtar tills nästa gång vi ses!

Kraam


You and Me ♥


Imse vimse Spindel

God morgon!

Min morgon började väl så där.. :/
Ammade Alexander lite efter kl.7 i sängen.. och efter 10 minuter ser jag världens största vidrigaste äckligaste otäckaste spindel!!! Den satt på väggen precis ovanför Dennis huvudände! Vadå att jag flög upp ur sängen med stackars Alexander o avbröt hans amning.
Ringde till Dennis som buttert sa "Ja, jag får väl komma hem då"....
Efter ca 20 min var han hemma.. lagom glad på mig och tyckte att jag kunde väl bara döda den med en flugsmälla... Jo jo du älskling, säkert när jag inte ens vågar dammsuga upp dem vidriga krypen!
Iaf så dammsög han upp spindeln som va bra mkt större än en 5-krona!

Nu ser jag spindlar överallt... eller jag inbillar mig att det är spindlar, men jag ser bara i syne...
Usch hur tusan ska jag kunna sova där uppe inatt!?!?

Nå väl.. hoppas jag kan det. Nu väntar jag på att Pauline & Molly ska komma på besök! :D Kuuuul!!
Men först måste jag hinna städa o lite så ;)

Kramiss


Alexander 4 månader =)

* Kan nu vända sig från rygg till mage (25/2 första gången)
*Har vänt sig från mage till rygg 2 ggr
* Skrattar när man gör olika ljud
* Åkt på sin andra förkylning... med hosta o lite slem... men inte lika mkt eller långvarig som första gången
*Har börjat äta gröt, går ganska bra att ge... spottar ut lite. Premiär 13/3... men äter nu smakportioner 2 ggr om dagen.
*Har bara några få kläder i stl 56 nu, använder mest kläder i stl 62
*Använder hoppgungan ibland, men kan inte hoppa ännu.
*Har klippt av hans lilla tofs som han haft på hans högra sida vid örat och sparat som minne
*Tycker om att stå och sitta mer än att ligga ner
*Babygymmet inte lika intressant längre, så fort man lägger honom där så vänder han sig till mage
*Har stl 3 i blöjor och har haft det länge.. vi köper Pampers Active Fit som vi tycker bäst om
*Varje natt när vi sover så ligger han på tvären med huvuden mot mig, får rätta till honom många ggr :)
*Tycker det är jättespännande att prata med pappa i mobil då jag har den på högtalarläge :)
*Dreglar jättemycket och det kliar där tänderna ska komma. Stoppar in saker i munnen
*Visar tydligt när han funderar ;)


Lite uppdatering =)

Kram


4 månader ♥



Today!

Hej!
Idag har jag ängnat mig åt det här:

Strykt de försmå bebiskläderna som ska sparas eller göras av med. Hann inte klart allt idag :P

Sedan har jag lagat mat..

Och idag stod detta på menyn: Köttbullar med kokt potatis, sås, kokta morötter och lingon.

Sen blev jag o lillprinsen trötta...

Sussat middag lite...

Nu blir det nog lite glass snart..

Kram


Min pratkvarn!! ;)



Kycklingpaj

Idag stod det Kycklingpaj på menyn. Egentligen skulle vi ju haft det igår, men då unnade vi oss pizza istället =)
Jag gick inte efter nåt recept direkt, utan improviserade lite ;) Men här kommer det!


Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk vatten

Fyllning:
Ca 3 kycklingfiléer/ grillad kyckling (jag hade grillad kyckling i frysen från dopet)
2 dl Lätt Creme fraiche tomat/basilika
1 dl Lätt Creme fraiche original
1/2 purjolök
1 grillad paprika (finns på burk)
3 st ägg
3 dl mjölk
3 dl riven ost

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kylskåpet ett tag. Tryck sedan ut i pajformen och nagga med gaffel. Förgrädda i 200grader i 10 minuter.

Tillaga/bryn kycklingen i mindre bitar (Krydda med t.ex. svartpeppar, salt, paprikakrydda). Tillsätt strimlad grillad paprika och purjolöken.
Ha i creme fraichen och låt puttra ihop.
Häll över det i pajformen.
Vispa ihop ägg, mjölk och ost och häll över kycklingen.

Grädda i ugnen i 225 grader i ca 25-30 min.
Servera med sallad.

Smaklig spis!


Veckans Matsedel


Då var veckans matsedel klar!! :) Nu börjar det bli tomt i frysen, så snart ska jag minsann frosta av den! ;)
Snart är det löning igen, vilket är bra.. fast mycket ska sparas till framtida husprojekt. Bl.a. när vi ska lägga taket. Takpannor har vi ju redan, men blir alltid merkostnader med saker man behöver till att göra det. Hoppas även på att vi har råd med lister snart :)

Hoppas jag inspirerar er lite med matsedeln =)

Kram


Vårdagjämning & Klädrensning

Hejsan!
Idag är det vårdagjämning... när ljuset besegrar mörkret ;) Härligt!

Igårkväll tog jag hän Alexanders byrå..
Rensade ut de kläder han vuxit ur.. d.v.s storlek 50 och de flesta i storlek 56.
Han har ju fortfarande många plagg i 56 som han kan ha.

Men gud vad tomt det blev i de två lådorna han har :S Han har verkligen ont om kläder i stl 62 och uppåt. Och inte har jag råd att köpa några heller.. men han har ju så han klarar sig. Och så får jag varmköra tvättmaskinen ;)



Mina två kisemisar


Nu har lillplutt somnat om och jag ska passa på att äta frukost.. varma baguetter med ost o marmelad :)
Sen blir det att planera veckan matsedel.. =) Uppdaterar sen när den är färdig!

KRAMAR


Idag..

Hej! Då var helgen snart slut..
Jag lyckades inte somna förrän två tiden i natt.. vände och vred på mig. Men efter två aldedon mot ryggvärken så somnade jag till slut och fick sova till Alexander väckte mig vid 3 och vid 5 och vid 7 och sen vid 9 och då väckte han oss för då satte pratkvarnen Alexander igång ;) Då ville han inte sova mer. Men vi piggnade ju till när vi såg hans leende =)
Det första vi började med var att städa sovrummet, tog ner tvätt, dammsög o skurade golvet och vädrade.
Sedan åt vi frukost och därefter tog vi hundarna med oss på en promenad till Brändabo (ca 1km från oss) till Alexanders farmor och farfar.
Nu har vi hängt upp lite tvätt som vi körde igång innan och ska snart åka till Torsås nya Pizzeria och köpa hem pizza och till affären med en sväng o köpa lite mjölk o sånt vi behöver.

Ha det gott!!

Kramar

Nybadad inför kalas

Hej!

Nu har vi en nybadad Alexander här hemma ;) Doftar såå gott och han är jätte mjuk och len. Så härligt!

Nu har han ammat och det gick bra, så nu ska han sova. Jag ska fixa håret, byta om. Sen när Alexander vaknar (eller om vi får väcka honom) så ska han bytas om på och sen bär det av till farmor & farfar, där även faster, farbröder, kusiner m.fl till Alexander är för att fira Thina som fyller år snart.

Ha en trevlig lördag!

Kramar


Good Bye, Dynamit Harry!

Ett bra tag har vi kallat "på skämt" Alexander för Dynamit Harry, just p.g.a. sin snygga frissa ;-D En lock/tofs som han har haft på ena sidan bara.. en lång sådan ;)

Men idag åkte den väck!!!! :)


Lilla locken ;) Sparas och sätts in i album :)


Va e Alexander?

Var är Alexander?



Tittuuuut!!! ;D


Alexander brukar alltid lägga filten över ansiktet och så "tappar han andan"... (andas in massa luft liksom, men andan inte ut).. Jätteläskigt tycker jag :S Så det gäller att ha koll, för det är inte alltid han tar bort filten o så får han själv panik pojken...

Buse pojk o göra så!

Kram


Natti

Hej!
Nu har vi haft lite fredagsmys. Med godis o så.
Skönt att ha Dennis hemma när det är lite kämpigt med lilleman. Jag fick tag på Bvc sen och pratade lite med henne om amningen. Jag ska pumpa, amma mkt och ge honom gröt två ggr om dagen.. kanske tre om det behövs.
Idag har jag iaf fått ut lite, men inte så mkt han vill ha :/ Dricker Påskmust nu.. har hört att det ska va bra.

Snart blir det nog sängen.. e såå trött :( Se om Alexander också vill det. Men först ska han ha gröt och sen amning uppe i sängen. Dennis ska till en kompis imorgon bitti några timmar och hjälpa honom med lite elgrejs... På kvällen blir det kalas för Thina.


Natti!


Lövbiffsgryta


Idag stod lövbiffsgryta på menyn. Smarrigt som attan! Riktigt mört kött och en mustig god gryta. Jag serverade med ris idag, men funkar ju med kokt potatis, hasselbackspotatis o.s.v.
Här kommer receptet:

Lövbiffsgryta
4 port
 
Det här behöver du :
400 gram lövbiff i tunna skivor
2 msk cajunkrydda
8 dl köttbuljong
1 hel grillad inlagd paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl cremé fraiche
3 dl mjölk
2-3 msk soya color
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Strimla lövbiffen och fräs i lite smör + olja. Stek tills köttet fått fin färg & yta. Tillsätt cajunkrydda och slå på buljong precis så det täcker. Brässera köttet i stekpannan på medelvärme, utan lock. Brässera = Låt köttet småkoka i buljongen och fyll på mer efterhand tills buljongen är helt slut. Lägg i den inlagda paprika skuren i mindre bitar, skivad purjolök och hackad vitlök. Tillsätt cremé fraiche, mjölk o färgsoya. Sänk värmen och låt grytan småputtra ca 30 min. Salta & peppra. Red av grytan.

Att brässera gör köttet riktigt mört och buljongen kokar in i köttet. Brässera på låg värme, utan lock och ta på buljong efterhand den kokar bort. Håll på så tills buljongen i receptet är slut. 

Supergott!


Ingen bröstmjölk :(

Fy fan va hemskt det va igår.. när jag skulle amma Alexander.. han har ju varit så ledsen och så nu några dagar. Och igår när jag skulle amma honom kom det ingen bröstmjölk!! :(
Jag provade att pumpa med bröstpumpen jag har men inget kom, vi provade ge honom ersättning.. men han vägrade flaskan, och han spottade ut det om vi gav med sked.
Lilla gubben, usch jag kände mig så elak mot honom som inte kunde ge honom bröstet :(
Tillslut fick vi i honom några skedar gröt.
Men han va så ledsen och hungrig lille gubben :(
Provade flera gånger att pumpa och låta han försöka amma. Men han blev bara arg när inget kom.
När vi la oss tog det ett tag innan han lyckades somna.
Och så var han vaken flera gånger i natt och jag har försökt amma honom. Det kom ju i alla fall lite.

Innan lyckades jag pumpa ut 60ml sammanlagt från båda brösten. Och det blir han ju inte mätt på :(
Hans farmor var här och provade att ge bröstmjölken jag pumpade ut i flaska.. men han vägrar som sagt flaskan, blir vansinnig.. trots bröstmjölk i och inte ersättning :( Så de 60ml hade nog varit bättre om de varit kvar i brösten.

Nu försöker jag få tag på Yvonne på BVC om hon har några råd.. Förhoppningsvis sätts mjölkproductionen igång igen så jag kan mätta min lilla pojk..

Usch så hemsk jag känner mig!!


Föräldrargrupp & BVC 4 mån kontroll

Hejsan!
Idag steg jag upp tidigt.. var så trött när jag snoozade att mobilen föll ur handen på golvet :P Som tur var gick den inte sönder.
Men jag piggnade till sen igen iaf. Alexander va lite ledsen i natt igen lille gubben. Trött som bara den och grät två gånger i sömnen och slutade inte förrän han fick tutten.. Lille prinsen.

Idag steg jag iaf upp tidigt för att jag skulle till föräldrargruppen. Var trevligt där och jag berättade för Yvonne hur Alexander varit nu de senaste dagarna och jag va lite orolig att jag fick i honom tillräckligt med mat vid amningen. Och eventuellt om det var tänder på G.
Men iaf så fick jag lite tips; bl.a. att jag ska ge han det bröstet som han ammade sist, först nästa gång och att jag försöker ge han gröt på dagen också och sen innan läggdags, bortsätt från sista amningen han får i sängen då.

Och så ville hon kolla hans vikt och frågade om jag hade tid idag. Och det hade jag ju... Han hade inte riktigt ökat som han borde tyckte hon, men inte nåt drastiskt heller.. men vi fick en tid 1a April me... se om han ökar mer med gröten o det.


Han har minsann kommit ifatt med växten nu :)

Lilla gossen min!


Lite funderingar

Jag har länge sagt att jag vill tatuera in nåt som symboliserar Alexander...
Har funderat lite och jag skulle vilja ha nåt sånt här typ.. som inte alla andra har :P


Nåt sånt typ..men jag får klura lite till på hur jag vill ha "A:et" som är symbolen för Alexander.
Jag vill nog i alla fall på utsidan på vänsterarmen.. då kan jag dölja den med klockan om jag vill :)

Tycker ni det är fint eller bara skitfult?

Kramar


Nya Gardiner

Nu har vi äntligen fått upp gardiner i nya vardagsrummet. I alla 4 fönster.. (likadana i alla fönster givetvis). Har dock inte så mkt blommor i :P Gardinerna är ju lite förbreda/förlånga eller vad man säger.. och tanken var först att vi skulle sy in dem.. eller svärmor rättare sagt.. men när vi provade med att hänga upp den så tyckte vi att det blev väldigt bra ändå :) Vad tycker ni?

Dagtid


Kvällstid


Lillkillen


Bita bita bita

En trött gosse som äntligen somnat i mammas famn


Alexander

Halloj!
Nu var det väl dags att blogga lite igen. Egentligen orkar jag inte, men jag gör det ändå.
Alexander har inte riktigt varit sig själv sen igår typ. Ledsen o grinig och så. Vet inte riktigt vad det beror på. Han dreglar nåt så in i norden och vill bita på allt.. så jag tror det kliar i gommen på honom. Kanske riktiga små huggtänder tittar fram snart?!
Så idag har jag minst sagt varit en trött mamma..

Vi har gett honom gröt nu i 3 dagar.. (bara en smakportion om dagen). Igår spottade han ut allt typ... men idag gick det bättre igen. Tror han var för trött igår.


Alexander med faster Jonna

Alexander träffade farfar och myste med honom igårkväll.


Veckans matsedel



Då kör vi en tredje vecka med "Veckans matsedel".. inte så hipp matsedel kanske.
Det blev lite ändringar i förra veckans matsdel. Var ju hos Jenny på tisdagen och då blev det att jag åt där, Dennis tog bara nåt lätt när han kom hem från jobbet. Skulle haft falukorv då.. så vi tog det igår istället och flyttade grönsakssoppan till torsdag denna veckan.
Lite små ändringar får man ju räkna att det kan bli.

Kan även berätta att jag var med och tävlade på Facebook om en gratis matkasse från "Linas matkasse", som ni säkert sett reklam från på tv och internet. Och jag vann iaf en sådan matkasse. Men det är lite strul med inloggningsuppgifterna jag fick till deras internetsida. Men jag hoppas att det ordnar sig så att jag får en sån matkasse hem =) Vore ju nice.. den är ju ändå värd ca 700:-

Vad ska ni äta för gott i veckan?

Kram


Gröt premiär!! :D

Nu har vi låtit Alexander få smaka gröt för första gången :)


Så han tyckte han ;)


hihi sötnosen! Lite si så där, men lite gick i alla fall ner :)
 

Sen blev han så här glad ;) hihi

Kram


Lördagsmys!

Ciao!

Igår lördag var vi ju som sagt bortbjudna till Joel m. familj. Vi hade en supertrevlig kväll! Åt hemmagjorda supergoa pizzor med allt möjligt på.. typ skinka, ananas, champinjoner, bacon, tomat, paprika... och hade vitlökssås till och sallad... gotte!
Jag hade bakat en kladdkaka, och så åt vi massa godis me :)
Och så klart kollade vi på finalen av Melodifestivalen och årets vinnare var Eric Saade.. jag höll på honom och Danny.. så det va ju nice ;) Sadde på 1a plats o Danny på 2a och 3a kom The Moniker.. precis så jag tyckte ;)



Kram


Myskväll och katastrofer

God morgon gott folk!

Då var det lördag :) Idag ska det bakas en kladdkaka, och ikväll är vi bortbjudna till Dennis bror Joel med familj. Vi ska äta hemmagjord pizza, kanske spela lite Xbox, äta min kladdkaka, äta godis, kolla på Melodifestivalen och ha en riktig myskväll. Tror faster Jonna också skulle komma och mysa med hennes brorsöner :)

Det är såå himla skönt med helg då Dennis är hemma. När han jobbar på veckorna går dagarna ibland ganska segt innan han slutar och när han väl kommer hem så går tiden så fort tills det är läggdags. Så helgerna är det bästa :)

Just nu sitter vi och kollar på nyheterna om den "nya" naturkatastrofen som inträffat i Japan.. med jordskalv, tsunamin, explotion i ett kärnkraftverk... usch så hemskt :( Det händer så jäkla mycket sånt nu. Tycker det är väldigt obehagligt. Man undrar varför det blir så här.
Vi har ju klarat oss från såna hemskheter i Sverige. Fast vi har ju oxå en del saker som storm, extremt mycket snö och regn och så.. men det är ju så klart inte lika allvarligt.
Men det blir ju bara mer och mer sånt där tycker jag..

Ha en trevlig lördag och mys extra mycket!

Kramar


feet



Natti

Har suttit och lekt lite med datorn..
och helt plötsligt e klockan nästan 01!!!
God natt!


Trevlig fredag!!!! :D



Du är min största skatt
Du gör mitt hjärta glatt


Nya gardiner


Trååååååk :/


Viktminskning

Hejsan! :)
Usch nu väntar oväder igen.. med massa blåst! :(
En sak är säker... jag ska hålla mig inne.. hemma!
Det enda vi ska göra när Dennis kommer hem är att köra till Fågelmara och hämta ut ett paket med gardiner jag har skickat efter :)

Nu väntar jag på att plutt kan somna, så jag kan äta lite frukost...
Tänkte göra mig lite mannagrynsgröt..

Nu i morse vägde jag 55 kg.. man väger ju alltid mindre på morgonen.. Men det är vad jag vill väga..
Dennis hade oxå gått ner en himla massa... vågen stod på 96.4kg i morse sa han! :) Var inte längesedan han vägde 106kg känns det som. Men han har verkligen blivit liten i maten.. vi äter typ lika mycket :P

Nä, nu sover plutt... så nu blir det frulle!

Kram


Mina stackars axlar & rygg..

Hej!
Jag har tagit ner min amningskudde som jag haft uppe i sovrummet. Jag har såå jäkla ont i rygg o axlar p.g.a amningen.. så det är kanon att ha denna och slippa belastas =)

Och så är den bra till annat oxå..... typ att sitta i ;-) 


vänskap...........♥


En dag i Eringsboda :)


Hejsan! Igår hade jag och Alexander en superrolig dag hemma hos Jenny, Alice, Peter & Selma i Eringsboda =) Vi kom dit vid 11-tiden.. Och Vi var ute och gick i sköna solen, vi lagade jättegod fläskfilégryta med paprika, purjolök och bandpasta till, vi fikade på en jättegod kaka som Jenny bakat, jag & Alexander fick fina presenter.. en lite panda-skallra, en trägaffel (hon hade snappat upp att jag behövde en sån;) hihi) och så fick jag ett jättesött kuddfodral till soffan! Tack så hemskt mycket, du e för gullig! :) Vi gosade massa med våra bebisar och lekte med dem och fotade dem me så klart ;) Hade en jättetrevlig dag och rätt som det var så va jag o Alexander tvugna och köra hem för klockan va halv 6 på kvällen :P

Kram kram


Veckans matsedel


Här är veckans matsedel hos familjen Abrahamsson/Olsson.
Lördag tror jag att vi var bortbjudna till Joel och Thina och Alexanders kusiner. Så då blir det nog inte att vi äter hemma.

Kram


Snart ingen bebis :/

Usch, ja nu händer det verkligen grejor.. min lilla bebis är snart ingen bebis längre känns det som.. Men kul att se hur han utvecklas..
Idag vände han sig från rygg till mage och sen tillbaka till rygg igen..
Gosen..

Nu ska jag göra nåt.. tråkigt med action-filmer... :P

Kram


GRATTIS!


Söndag= Degdag

Hej!
Har ni haft en trevlig helg?

Söndag har verkligen blivit en degdag för vår familj.. (som det ska va med andra ord ;P hihi) Idag händer inte många knop i familjen Abrahamsson/ Olsson. Har tömt diskmaskinen och plockat in lite mer disk, kört igång en maskin tvätt som jag ska hänga upp sen, och så har jag dammsugit vardagsrummet. Så lite har jag minsann gjort ändå ;)
Och sen ska jag ju laga mat.. och idag står ju ugnspannkaka med bacon på menyn.

Vi åkte och hyrde oss lite filmer me..

- Letters To Juliet (kärlekskomedi)
- Game Of Death (Action)
- Marmaduke (Familjekomedi)

Så det ska vi roa oss med nu denna söndag! ;)

Kram kram


Look! I stand! ;)


Pappabus!

Idag tog farsan på mig kläderna ;) Men så klart skulle han ju skämta med mamma först :P

Schnygging! ;)


Kalas!

Hej svejs!

Igår var vi ju bjudna på kalas. Himla trevligt tycker jag allt...
Blev bjudna på smörgåstårta och hemmagjord pizza.
Och sen blev det tårta med blåbär på som var jättegod!
Vid åtta på kvällen kollade vi på Melodifestivalen.
När det var slut så åkte vi hem och la oss! :)


Anja (Annikas sambos brors tjej... hängde ni med!? ;) hihi) min syrra Annika med Alexander i knät och Annikas svärfar.

Alexander, Annika, Janne, Denne, Phille

Tack för en trevlig kväll!


Knack knack!

Knackade nyss på dörren, fick lite panik eftersom jag är helt osminkad... och jag ser typ ut som ett lik då :P
Men iaf så öppnade jag och det var Dennis ena faster.
Hon var ute och promenerade (hon bor typ 500m ifrån oss) och hade med sig en liten present till Alexander.

Byxor och en vit body i stl. 68

Det tackar vi för =)=)


Nu väntar jag in Dennis som fick rycka in och jobba idag lördag, han skulle jobbat till17-tiden från början.. men dem verkade bli klara tidigare.. så han är nog hemma om nån timme...
Sen ska vi på kalas! =) Det är syrrans sambo/ Alexanders fadder Magnus som fyllt år och ska firas! =)

Kram


Första badet tillsammans ;)


Nu har vi för första gången badat hela familjen tillsammans (igår kväll)... Såå mysigt var det. Filmade precis i början.. sen sprattlade han runt som bara den i det stora badkaret (när vi höll i honom så klart ;) hihi).. myyyysigt som bara den tyckte Alexander! hihi =)


Fredag

Hejsan!
Det blev en inte så sen fredagskväll igår.
Vi åt middag, marinerad kyckling i ugn med råstekt potatis, grönpepparsås och grönsaker. Himla gott blev det! Sen fortsatte kvällen framför tvn med godis och ostbricka.. såå gott!
Och så kollade vi på "101 sätt att åka ur en gameshow".. hihi nya fredagsprogrammet man kommer att kolla på.. det var kul!


Rygg- Mage


Nu vänder sig Alexander hela tiden.. åttonde gången från rygg till mage på 1 vecka.. 3 ggr bara idag än så länge =) Men fortfarande bara 2 ggr från mage till rygg..

Mammas duktiga kille! ♥


Min glada pojke


Katterna


Längtar tills snön är borta, så katterna kan va ute i rastgården i flera timmar


♥ Samtalet som förändrade våra liv ♥

För ett år sedan satt jag och väntade på ett litet litet telefonsamtal. Jag visste inte att det samtalet skulle vara början på ett helt nytt liv. Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas, det kändes så då. Jag minns dagen som om det vore igår...

Dagen då vi fick veta att vi väntade på dig, vår älskade Alexander.
Vår son!

Tredje gången gillt av försök med ivf blev det. Äntligen hade vi lyckats. Den högsta önskan hade slått in.
Jag minns när jag satt och väntade och väntade på att telefonen skulle ringa. Alla tankar.. tänk om.. men med alla negativa resultat i alla år vågade man inte hoppas.

Jag minns när jag såg att telefonen ringde, ett djupt andetag och sen svarade jag. Det var Malin på RMC i Malmö. Hon sa det väldigt fort, så där så man inte hann plågas så mycket längre. Och det är jag glad för. Men tror ni jag fattade det direkt ändå? Hon sa: Att blodprovet jag skickade visade för graviditet.
Hon fick upprepa det 2 gånger till.
Jag minns att när det började gå in i huvudet vad hon precis hade sagt, hur jag började storlipa, jag darrade.. eller hela jag skakade, jag svettades värre än en hel dags gympapass, jag fumlade med rösten och kunde knappt prata, ögonen rann, näsan rann, svettet rann...

Ni skulle sett mig..

Den stunden, den dagen, blev jag världens lyckligaste!

Jag minns när jag la på luren och direkt slog upp numret till Dennis jobbmobil. Och jag grät av lycka. En miljon stora berg som lättat från mig!
När Dennis svarade och jag grät så, trodde han att vi misslyckats ännu en gång. Jag fick upprepa mig flera gånger innan han hörde vad jag sa.

Helt otroligt vilken dag!

Och idag, 1 år senare sitter vi här... mamma, pappa, barn! Livet är underbart. Jag har aldrig någonsin varit så här lycklig. Jag är så glad över min fina familj. För Dennis som är världens bästa kille, pappa. Och för vår son, Alexander som gör dagarna såå underbara!

Tack RMC, för att ni finns och kunnat hjälpa oss att bli den fina familj vi är idag!

Tack!


Och ett STORT tack till mina vänner och familj som under dessa år har funnits för oss och stöttat oss med vad vi gått igenom. Vad skulle vi gjort utan er!?!



förresten.. två saker till...

Måste berätta två saker som hände idag...

Alexander vände sig från rygg till mage igen..
så nu har han vänt sig två gånger från båda hållen! =)

och

Det absolut coolaste på länge...
När Jenny och jag satt och fikade idag kollade jag ut genom fönstret och såg en Lokatt!!! Hur häftigt är inte det! Han sprang över vägen från skogen till skogen på andra sidan vägen. Så häftigt alltså! Jenny hann se röva på den..

Häftigt alltså.... =)

Kram


Jenny & Alice

Hej hej!
Det har varit en hemskt trevlig dag idag! Fick ju besök av Jenny & Alice! Med sig hade hon en fin blomma och en alkoholfri Persikocider =) Tack så mycket gums! :)
Vi åt lite frukost och fikade tillsammans och Jenny öppnade en liiten present till Alice från Alexander.

Jag & Alexander

En liten smycketask till Alice från Alexander

Jag hade bakat... en kladdkaka med fyllning.. blomma av nöt-créme och strössel.. den va supersmarrig ;) Serverdes med hallonglass och sprutgrädde =)

Jenny innan vi hugger in ;)

Jenny med sin underbara dotter

Jag & Alice

Jenny med våra fina bäääsar

Det blev en liten promenad också =)

Våra älsklingar sussade sött i sina vagnar

Min fina underbara älskling <3

Sen var det matdags.. och idag onsdag stod detta på menyn: Färsfylld aubergine med fullkorns bulgur och sallad till.
Och här nedan kommer lite bilder på vår busar som inte va såå sugna på att vara med på kort idag :P



Tack för sällskapet idag!


Älsklingen


Lilla älsklingen busar med filten han fick av moster Annika m. familj i doppresent =)


Veckans matsedel


Här är veckans matsedel.. inte allt för hipp kanske.. men tömmer ju som sagt frysen =)

Idag har jag fixat lite med tväten o diskmaskinen. Jag och Alexander tog en häärlig promenad i solen. Den värmde verkligen idag.. såå skönt! Sen ska jag dammsuga lite och laga mat och ska nog baka en kladdkaka också för imorgon får jag finbesök! ;) Jenny och Alice kommer och hälsar på! :)

Kramar


<3


För magen...

Min mage är lite knas ibland...
Så tänkte ge Activia en chans.. man ska äta dem i 14 dagar..


+

att jag ska sluta med ett beroende jag fastnat i igen.. (läskeblasket).. så det blir bara läsk till helgen nu. Lika så har jag börjat äta en jäkla massa godis igen.. och det måste jag får ner.. känner av att sockret spökar ibland :S men har inte kollat det..

bara jag miskar med all läsk nu alltså.. uff uff...

Kram