Fan vad snygg jag är och god dessert

God kväll! Skulle ju egentligen jobbat ikväll, men är sjukskriven med dumryggen... istället har jag gjort det som passar bättre nu. Fredagsmyst i soffan och bara tagit det lugnt. Snart blir det sängen.. ska bara mumsa i mig den här chokladmoussen med halvtinade hallon/björnbär och chokladhjärtan.
Lite flumbilder från idag.. jag är så snygg :P Men bjuder på de ;)

Firade Molly som fyllt 2 år =)

Hej på er! Igår hade vi bestämt träff med bästa kompisen Pauline och hennes två söta barn. Molly, stora tjejen som fyllt 2 år fick vi gratulera med lite presenter :) Så fort tiden går!
Alexander och Molly busade massor. Pauline bjöd på god lunch.. kycklingfyllda tortilla bröd med fetaost, tacosås röra och så in i ugnen och serverades med god sallad! Toppengott :) Ska jag göra fler gånger ;)
Supergod blåbärspaj som hon bakat och vaniljsås till det mumsade vi också i oss!
Här kommer bilder från igår!

Första sparken ♥

Igår kväll i v.17+4 kände jag äntligen den första sparken :D ♥ Heelt underbart! En rejäl spark var det.. ungefär en halvtimme senare kände jag spark till.. men sen har det varit lugnt :P Hoppas på mer ikväll ;) Innan dess har jag haft lite aningar till rörelser bara. Ibland mer och ibland mindre..
♥ En underbar känsla ♥

Arga getingar och läkarbesök

Idag har det varit jättefint väder! Tyvärr kunde vi inte vara ute mer än ca 10 minuter! Vi har sjukt ilskna getingar :( Går inte ens räfsa upp äpplena för det är ju där de är. Men får göra det på kvällen.. eller Dennis får göra det för jag vill inte anstränga ryggen med det.
Läget ligger till så att jag har sjukskrivit mig de två kommande nätterna. Trist med karrens, men vad gör man! Arg på mig själv eller på min knäppa rygg. Ringde bm idag och så länge ska jag vila, ta panodil, värme.. På måndag ska jag till Kalmar på läkarbesök, hoppas hon erbjuder sjukgymnastik, så jag får rätt träning. Om jag blir sjukskriven längre vet jag inte.. det får vi se då!

Ikväll tog hela familjen oss ett bad och oj så kul Alexander hade, han blir som en tok i badet =) här kommer några bilder från den lilla stunden vi var ute idag :)

Min älskade fina son! ♥

Mormor kom på besök

Alexanders mormor kom på besök idag! :) Hon hade med sig frallor som vi gottade på och jag hade lite olika pålägg, te och så.. Alexander åt som vanligt yoghurt med mussli och äppelbit.. hade ingen banan hemma annars brukar han ha bitar av det i yoghurten.. några russin fick han i med och mumsade i sig en rejäl portion.

Han fick en liten present av momo.. två par jättefina strumpor, tjocka med halkskydd! Och jag fick också present! :) Två fina kökshanddukar! Tack så mycket mamma/mormor! :)

Vi provade att fika på kladdkaka ute i fina vädret.. men tyvärr gick det inte många minutrar, fick flytta in p.g.a. de jäkla getingarna grrr!
♥ Hanna

Onsdag morgon!

God morgon godingar! Här har vi varit uppe ett bra tag redan. Har fått undanplockat lite till. Snart kommer Alexanders mormor på frukost här :) Mysigt för Alexander att träffa mormor, var ett tag sen nu.. han går runt och säger momo hela tiden nu!
Vill tacka för era kommentarer i förra inlägget. Får som sagt se hur jag gör, men borde väl tänka på mig själv först och främst..

Här kommer en morgonmysbusbild, så hörs vi senare ikväll! Kram kram
 

Att vara gravid är inte alltid lätt

Behöver bara skriva av mig lite...
... att vara gravid verkar inte vara nåt som alla kvinnor är skapta för.. När jag väntade Alexander hade jag redan från början problem med min rygg.. jag har en ryggsjukdom i botten och har till och från problem med ischias som strålar ner mot benen.
Än så länge känner jag inte av det, men min rygg gör ont. Jag brukar vara rätt ihärdig och van med ryggvärk. Men det känns så mycket värre när man har magen som tynger.
Nu är frågan hur jag ska göra, vågar jag chansa att jobba, eller ska jag tänka på min rygg? Jag är så rädd att det ska bli som när jag väntade Alexander. Vill inte vara med om det igen. Kanske det räcker att vila till fredag då jag jobbar igen, men om det inte gör det.. räcker det till nästa pass? Det är ju inget jag vet. Vi har inte alltid jättetungt på jobbet, men det är sånt man aldrig vet. Man märker ju bara man lyfter in Alexander i bilen i bilstolen eller lyfter upp han i matstolen.

Hur har era ryggar klarat av en graviditet? Hur länge har ni klarat jobba? Usch många tankar kring detta... känns hopplöst och tråkigt..
Kram på er

En bild som gör mig glad.. behövs lite uppmuntran ibland

Hos syster yster

Hej kära vänner!
Sitter och huttrar under filten på soffan nu! Idag var vi och hälsade på min syster och lilla Joline... så liten och så söt! Alexander var rätt trött och därför full med bus och hyss när vi var där ;)
Så blev inte så lång visit där idag. Blev att köra och träffa Dennis några minuter på hans jobb, innan vi körde hem. Då blev det sängen med en gång för Alexander och han sov länge :P
 
När Dennis kom hem från jobbet så fick Alexander vara hos farmor en liten stund medan vi handlade lite mat. Skönt att fylla på lite ;) Sen blev det att göra grönsakssoppa! Mums så gott och vitlöksbröd till :)
Nu är jag trött i ryggen, har städat endel.. mamma/mormor kommer på besök imorgon :P
Kram på er

Några mobilbilder på syrran och lilla Joline... Alexander var mest intresserad av hunden :P

Möte!

Nu ska jag strax sticka iväg på jobbmöte! Har slängt i mig lite middag, stekta kotletter, potatis och gräddsås. När jag kommer sover prinsen.. är inte hemma förrän 21.30 ungefär.. då blir det soffmys en stund och sen sängen :) Imorgon ska vi till min syster Jenny. Träffa lilla Joline och bebismysa! Jenny hade även massa gravidkläder jag skulle få :) Kram på er!

Lugn start på dagen/veckan

God morgon bloggen!
Sitter i soffan och njuter av en lugn start på denna dag. Alexander är på dagis, men ska hämta honom om två timmar. Han ville inte alls till dagis idag. Var trött och ledsen redan innan han åkte hemifrån, och på dagis hade han kramat pappa så hårt och gråtit och vägrat släppa honom.
Men har sett en bild på dagisets facebook sida då han leker och har skoj :)

Idag har vi fått veta när fotograferingen kommer ske.. Alexanders första dagisfoto ♥ Den 4 september :) Han går egentligen inte på dagis den dagen, men då kan jag piffa upp honom lite hemma innan ;)

Ikväll är det möte som gäller! 3 timmar kommer jag sitta på jobbmöte. Hoppas tiden räcker till för man har ju endel att ta upp så här efter sommaren.

Ni får ha en jättebra dag.. segt med måndagar för många.. men snart är det fredag igen ;) Kram

Play do lera och härlig söndag!

Hej på er! Här började söndagen strax innan klockan 8 i morse, då började Alexander gala ;)
Han och jag började med ett skumbubbelbad och efter det blev det frukost som pappa dukat fram :)
 
Lite dammsugning och lek innan klockan var 10.. då var det dags för Dennis att bege sig till fotbollsplan. Han är aldrig med på träningarna, ändå ringer de och frågar om han inte kan vara med och spela match :)
 
Efter han åkt, så gjorde jag Play do lera, som Alexander och jag lekte nästan en timme med :) Tyckte han var roligt! Sen blev det lite bus och blöjbyte.. han är så duktig med att säga till när han gjort i blöjan, men vore ju toppen om han sa till innan han gjort i den ;) Men får snart börja öva lite mer. Han är inte jätteglad än att sitta på pottan/toan.

Nu ligger han med sina tuttar och gosedjur i sängen och gör slängkyssar ;) Vet inte om det är till sina gosedjur eller till vem hihi.. han somnar nog snart i alla fall :) Och jag slappar i soffan och äter jordnötsringar!

Vill ni också göra Play do lera så är detta receptet toppen!
Ingredienser:
4 dl vetemjöl, 3 dl salt, 2 msk alun, 3 msk matolja, 5 dl kokande vatten, karamellfärg
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda olja med kokande vatten och mycket karamellfärg. Blanda ihop de torra och blöta ingredienserna och knåda till en deg.

Jag skulle gjort fler färger, har både grön och röd karamellfärg hemma med, men hade inte så mycket salt hemma till en sats till. Man kanske kunde delat upp vatten och allt i två skålar och göra två färger av denna satsen för det blev rätt mycket lera.. någon som vet om det går? :)

Kram på er

Vecka 18!

God kväll på er! Lördag idag, det innebär att vi går in i vecka 18.. så fort det går! Vi har inte RUL förrän om 2 veckor och 2 dagar. Ska bli så spännande om de flyttar från det datum vi fick på kub ultraljudet (1 februari).

Första bilden nedan är tagen igår i v.16+6 (v.17) och de andra 2 är från idag v.17+0 (v.18).. både Dennis och jag reagerade på hur rött mitt kejsarsnitt ärr har blivit :O Är det för att magen töjs trors?

Min navel putar ut mer och mer.. det gjorde den bara i slutet med Alexander.. se om den putar ut mer sen.. hehe! Kram på er och ha en trevlig lördagskväll!!!

Dagens outfit/ busbilder ;)

Hej på er! Idag känns det som höst ute. Vi har varit vakna 2 timmar och inte gjort så mycket mer än ätit frukost, kört igång en maskin tvätt och busat ;) Lite senare tänkte jag att vi skulle baka chokladbollar.. kommer nog bli kladdigt och dant när Alexander ska hjälpa till ;) Och tror det mesta kommer hamna i munnen hihi..
Annars ska jag bara fredagsstäda lite, känns mysigt att bara vara hemma med Alexander. Han har varit på dagis 4 dagar denna veckan ju! Kanske blir att åka och handla lite sen. Vi brukar göra det på fredagarna, men får se hur det blir med det. Fredagsmysa ska jag iaf göra! Hoppas ni får en härlig start på helgen! Kram på er
 
Här kommer dagens busfrö- outfit.... ;)
Tröja från P.o.p, jeans från Gkås

För ett år sedan ♥

Så här såg lillprinsen ut för ett år sedan.. då var han 9 månader gammal ♥ Idag är han 1 år och 9 månader ♥
Älskar dig lilla hjärtat!

Kort inlägg

Hejsan! Sitter just nu och kollar på Robinson. Första gången jag ser på det denna gången :)
Idag steg vi upp tidigt. Alexander lämnades på dagis vid halv 7 och vi åkte till Kalmar. Läkarbesöket med märket på min fot gick bra. Var inget farligt, har troligen blivit biten av en insekt då för 1,5-2 år sen och det var tyvärr inget som gick skära bort. Så jag fick leva med det svarta sa doktorn :P
Aja.. är glad att det inte var nåt farligt iaf :)

Sen åkte vi över till Öland.. Dennis hade ett jobb att kolla på där. Sen hann jag vara hemma 20 min eller nåt innan jag åkte och hämtade hem prinsen. Han satt och åt när jag kom och väl hemma slocknade han med en gång.
Jag har varit trött hela dagen idag, sliten efter de jobbnätterna och så steg jag ju upp så tidigt.

Imorgon är det härliga fredag igen! Kan inte fatta hur veckorna kan gå så fort! Kram på er

Långledig

Hej hej =)
I natt gjorde jag min sista natt för detta passet och nu är jag på den bästa biten av vårt 6 veckors schema.. jag är nämligen ledig 9 nätter i sträck! Och huu vad skönt! Har varit två tuffa nätter.. fullt upp i 10h i sträck! I natt hade vi även ett dödsfall och sånt tar alltid tid och resten av rundan förskjuts. Men slapp i alla fall jobba över och det är alltid skönt!

Så nu ska det vara himla skönt att vara ledig ett tag (bortsett från ett möte måndag kväll).. Imorgon ska Alexander vara lite extra på dagis. Jag ska nämligen på läkarbesök på hudkliniken i kalmar. Har ett märke på foten som jag ska kolla upp och läkaren på vc skickade mig vidare dit, för hon tyckte det skulle kollas upp riktigt.. Så se vad de säger imorgon.. alltid lite nervöst med sånt och fult är det ju (helt svart) så hoppas de kan ta bort det på nåt vis.. redan kl.8 ska jag va där, skönt att Dennis följer med mig! ♥
 
Nu är det 20 dagar kvar till RUL ♥ Tycker mig ha kännt lite rörelser nu senaste dagarna, men längtar tills det blir ännu tydligare.. är ju såå mys! Och magen den bara växer :) Är i v.17 nu, har gått så fort!

Ett foto på luktärten jag har i trädgården :)

Vardag!

Hallå på er!
Då var en natt av två avklarade.. fy vilken natt vi hade i natt :P Var såå trött i både kropp och knopp! De larmade på som galningar! Så inatt får jag minsann hoppas på en lugnare natt :)
Imorgon när jag kommer hem från jobbet, är både Dennis och Alexander hemma :) Det ska ju komma hem en som ska installera vårt nya viasat- paket på morgonen.
Så jag träffar båda mina killar en stund innan jag går och lägger mig =)

Idag har vi inte gjort så mycket.. sov jättegott till 14-tiden och halv fyra hämtade jag hem gulleprinsen från dagis.. han har gråtit lite precis vid lämningarna.. men sen har det gått bra :) Idag när jag hämtade honom var han på gården och lekte.. och så gick han ut och väntade på mig vid bilen :P Så han ville minsann hem idag.. lång dag på dagis ju :)

Jag tycker det är så kul för dagis har fixat en "hemlig" grupp på facebook.. Trollskogens förskola... där lägger de in lite bilder ibland.. så kul att se vad barnen hittar på.. det är bara föräldrar och fröknarna som har tillgång till innehållet :) Så kul att få se bild på Alexander och se vad han hittar på för olika bus! :)
Och så lägger de även in veckans matsedel där..
 
Matsedel v.34
Måndag Pasta med skinksås
Tisdag Köttbullar,sås potatis och lingon
Onsdag Stekt fisk, spenat och potatis
Torsdag Hamburgare med bröd och klyftpotatis
Fredag Kyckling, currysås och ris

Varje dag serveras det salladsbuffé och hembakat bröd.
 
Tycker det är kanon, för man får själv lite tips.. Alexander går ju bara 2-3 ggr i veckan.. och idag hade jag missat att de ätit köttbullar, för det lagade jag med.. fast jag hade mjölkstuvade makaroner till :P

Hur har ni det på era barns dagis? Får ni matsedel och se bilder och så? :) Eller annat som man själv kan komma med förslag om? :)

En något trött med glad jag som precis hämtat hem plutten från dagis och sitter och njuter av solen :) Nu ska jag göra köttbullesmörgås till jobbet och fixa det sista inför sista jobbnatten =) Kram på er och ha en härlig kväll!
 
 

Som det kan bli!

Hej på er! Oj vilken dagjäkel.. den kunde ju verkligen börjat bättre!
Dennis och Alexander var iväg på sina håll.. dagis och jobb.. och jag har haft min sovdag eftersom jag jobbar inatt. Klockan 8 på morgonen vaknar jag av värsta åskvädret! Drar ut antennsladden som finna i vårt sovrum och när jag öppnar sovrumsdörren för att springa ner och dra ut resten så kommer världens blixt och knall samtidigt! Såg det genom vårt takfönster! :O Har nog aldrig sett en sådan kraftig och då var detta på dagen! Rädd blev jag och flög in i sovrummet igen, och var kvar några sekunder innan jag sprang förbi fönstret och ner...

Tyvärr var det antagligen denna blixtknall som orsakade följande.....
Internet slogs ut, hemtelefonen slogs ut, tvboxern slogs ut, min laddare till min dator och antagligen även Dennis batteriladdare + batteri till hans skruvdragare...

Nu har vi fixat det så pass att Dennis köpte ett mobilt bredband (fanken så mkt snabbare än vårt adsl)... samt att vi sa upp hemtelefonen (eftersom vi aldrig använder den) samt internet... Tvboxen var ju rätt lägligt, för på onsdag kommer en hit och installerar vårt nya från Viasat som vi har beställt.. men tills dess är vi utan tv.. Mest synd om Dennis :P Jag jobbar ju 2 nätter nu. Men han har fixat en liten filmkväll till sig och har hyrt filmer ;)

Sen är det ju min sladd till datorn (sitter vid Dennis nu).. den ska han lämna till en arbetskollega och se om han kan fixa en ny till oss.. vore nice..

Jaja, som det kan bli.. tur att inte huset brann ner :P Eluttaget till modem och telefon är helt svart! :O
Nu måste jag göra mig klar! Ska strax köra och jobba...
  bild från i morse när jag lyssnar på bebisens hj♥rtslag
 
 

Varm dag med jobb hemma

Hejsan.. blir ett snabbinlägg ikväll.. känner mig inte på topp.
Har varit en riktigt varm dag idag, men trots värmen har vi fått en del gjort..

Dennis har byggt på nya fastukvisten och jag har rivit på den gamla sidan om.. :P Men mycket kvar..
Alexander har tultat runt i trädgården och lekt med sina saker och så har han badat i sin pool.
Imorgon är det dagis och jobb igen! Nu blir det faktiskt sängen trots klockan bara är 21... Kram!

God Natt Min Älskade Son

Nu är det dags att sova sött, känn hur kroppen blir härligt trött.
Ännu en dag har sprungit förbi, så underbart att vi fick leva däri!
Idag har vi upplevt vackra stunder, lyckliga timmar, glada sekunder.
En färggrann fågel, minns du den? Tror du den kommer imorgon igen?
Ska vi rulla oss i daggen innan någon annan är vaken? Ska vi gunga så högt att vi ser över taken?
Tänk vad mycket vi har kvar att göra! Så många färger att se och toner att höra.
Somna nu rofyllt mitt älskade barn, älskade knytt. Imorgon upplever vi allt det vackra på nytt!
Jag ska hålla dig varsamt och tryggt i min famn och tyst och sakta viska blommornas namn...
(
dikten hittade jag på Google)


Sovrummet!

Shit vilken panik jag fick alldeles för en stund sedan! Min systemkamera funkade helt plötsligt inte! Gick inte ta kort och gick inte byta objektiv! Blev lite rädd där, men Dennis tittade på den.. och sa " det var väl inga problem med den"... :P Tydligen hade objektivet hängt sig lite.. en sak han fick trycka in på det! Phew! Vet inte hur jag skulle överleva utan den!

Idag har jag ägnat mig åt vårt sovrum... har dammsugit och dammat, skurat golv och bäddat rent i både vår säng och i spjällsängen åt Alexander.. Längtar till han får ett eget rum! Har hängt in massor med tvätt, så nu är allt det där det ska vara.. härligt!
Har städat endel nere med..
Dennis åkte till Torsås innan och köpte pizza till oss! Var gott! Nu ska jag inte sitta här mer.. vi hörs! Kram

Magbilder Nu & Då och lite om Graviditeten


Då kommer en Nu & Då bild.. (som Pauline önskade) från samma vecka. Till vänster är denna graviditeten (tagen förra helgen) och den andra är när jag väntade Alexander. Så det är rätt stor skillnad, och olika former. Ibland känner jag mig rätt stor.. har 6 månader kvar! Magen med Alexander växte mest i slutet.. eller från v.30 kanske, innan jag började känna mig stor.
Ska bli spännande hur man ska kunna jobba med stor mage nu fram till december :P Men ska nog gå bra! Kanske kommer en våg då jag inte kommer växa alls :) Återstår att se.. men men.. ska bli väldigt spännande. Än så länge känns februari långt långt bort och jag ska bara njuta av att få vara gravid igen!

Nu har äntligen illamåendet släppt.. var nog värst mellan v.8-14. Känner mig även piggare mot innan även om jag är tröttare än vanligt. Humöret går verkligen upp och ner.. Dessa hormoner ;)

Längtar tills jag får känna riktiga rörelser.. har moderkakan i framkant, så dröjer säkert ett par veckor till. Den 11 sept ska vi på RUL. 25 dagar kvar till dess.. känns ganska länge, men kommer säkert gå fort!

Kram på er!


Första natten avklarad!

Hej! Gick kanon att jobba i natt! Var lite trött till och från. Nu är jag ledig till måndag.
Det hade gått jättebra på dagis idag! Inga tårar när Dennis lämnade honom.. När jag kom så sov han.. så jag satt och fikade och pratade med fröknarna en stund tills han vaknade :)

Nu är det fredagsmys med min stora älskling.. lite godis och film! kram på er och trevlig helg
 Jag igår innan jag åkte till jobbet

Första dagen själv på förskolan!

God förmiddag!
Har precis ätit upp min frukost som jag har ätit alldeles i min ensamhet. Känns så tomt, man är ju van vid lite mer livade morgnar :P
Alexander är ju nämligen på dagis själv idag! Första gången sen sommarlovet. Det hade väl gått så där vid lämningen för Dennis. Han hade gråtit när han förstått att pappa inte skulle vara med och hade sprungit efter och vinkat i fönstret.
Längtar tills jag ska hämta honom vid 12! ♥
Idag har jag än så länge bara laddat inför första jobbnatten i natt.. har inte jobbat på 9 veckor.. så det blir ju att ställa om sig lite :) Har sovit lite nu på morgonen efter Dennis och Alexander åkte hemifrån och jag fått sms av Dennis hur lämningen gått.. Ska sova/vila mer sen och dagen kommer gå lite i halvfart. Börjar klockan 21 ikväll, i vanliga fall brukar jag vara rätt död vid 23 tiden om kvällarna.. men det får jag inte vara ikväll. Det är vitsen med att han är på dagis en stund även på dagen innan jag går in första natten. Så jag kan slappa lite, sova ut och ta det lugnt.
Jag kom på att jag hade lite bilder från här om dagen då lillbus busar i sin rutschkana.. han kom av misstag på ett nytt sätt att åka ner, men det var ju såå roligt och åkte så flera flera gånger sen hihi ;) ♥

Älskade Buse!

Ångest

Onsdag idag... imorgon is the day.. dags för jobb på natten och det känns okej.. värre känns det att lämna Alexander. Jag vet att han trivs och har ett toppendagis, känner sig hemma, har sina kompisar och underbara fröknar. Men det känns ändå jobbigt att lämna honom. Usch.. så glad att jag slipper den biten!
Men jag är inte van att vara utan honom så länge.. 5 h ska han vara där imorgon.. inte så länge.. men känns länge när man inte är van vid det.
Idag har vi haft en mysig dag på dagis.. jag var med under tiden vi var där. 3 h idag med ungefär.. frukt/sångstund inne när vi kom, sen ut och lekte.. han ropade på mig några gånger och hade koll på att jag var där. Han har blivit väldigt mammig känns det som. Innan vi åkte hem så åt vi grillad korv :)

Ikväll har jag packat dagisväskan med ombyte, napp och blöjor.. lagt fram kläder som han ska ha på sig.. Det brukar vara jag som sköter den biten.. då vet jag att han får med sig allt :)
Kram på er

Besök på dagis!

Hej! Idag har Alexander och jag varit på dagis och hälsat på :) Kom dit vid 9 tiden, då var det lite fruktstund och alla satt i en ring på golvet.. Alexander hade ju myror i rumpan så han satt inte still så länge ;)
Därefter tog vi på oss och gick ut. Blev massa bus, Alexander lekte mest med traktorerna och cyklarna och åkta rutschkanan några gånger med :)
Efter att ha varit ute ett bra tag så fick vi in och åt lunch.. ris med kycklinggryta idag.. jättegott! :) Och Alexander åt en stor portion! Sen var klockan 12 och Alexander var trött, så då åkte vi hem :) Både han och jag sov i 2 timmar sen ;) Man blir trött att va på dagis! Hihi..
Imorgon ska vi dit en stund igen och eventuellt ska jag prova att lämna honom en stund.

På dagis
Lite bilder från resten av dagen..
Gjorde köttfärslimpa och hade potatisplättar till.. och så har jag bakat chokladiga chokladmuffins!
KRAM
 

Det blev en suprise ;)

Det gick inte gå miste om Alexanders lycka i hans ögon idag när han fick sin lilla överraskning ♥ "Tack!" sa han med ett leende som nådde upp till öronen :) Vår lille sötnos!
Ja ni ser ju på bilderna :)

Dagis & suprise :)

Hej på er! Åh vad skönt det känns! Blev precis uppringd av Alexanders ena förskolefröken Kerstin. Hon frågade om vi inte ville komma dit i veckan innan han börjar på riktigt på torsdag.
Det ville vi ju så klart! :D Alltid skönt med lite inskolning, även om han känner sig hemma i lokalen är det ju viktigt att han känner sig trygg och får träffa Kerstin och Sofia :)

Så iaf imorgon ska vi dit på förmiddagen och blir kanske även på onsdag också :) Det känns så skönt och de visar så tydligt att de både bryr sig om barnen och oss som förälder. Det är ju skönt för en annan, att veta att ens barn mår bra även när de inte är med mamma och pappa.

Denna glada fina bilden på prinsen pryder hans ställen på dagis.. platsen för skorna, platsen för jackan och så han låda för teckningar o.s.v :) Då kan han själv lätt hitta vart hans skor är och så.. :)

Idag har Dennis förhoppningsvis med en överraskning hem till Alexander som han ska få av oss :) Kommer han säkert bli jätteglad för. Hoppas bara han får tag i det =) visar sen i så fall hihi...

Puss och kram

Söndag en riktig utomhusdag!

Hej på er! :)
Idag har vi haft en riktig utedag! Har varit härligt väder :) Dennis har klippt klart gräsmattan, som han påbörjade igår och har även kört med trimmern. Jag har hängt tvätt ute, tagit ut katterna i rastgården med god mat till de och så har jag kantskurit gången som gräset har en förmåga att växa över en dm :P
Plockat upp äpplen från marken och så har jag blivit getingstucken första gången på massor med år och aj vad ont det gjorde och är fortfarande öm!
På kvällen gjorde jag bakad potatis och 19.40 efter massa bus i studsmattan så nattade jag min lille älskling ♥
Nu ikväll har vi kollat på American Pie Reunion och jag har ätit ananas med grädde och mariekex med smör :) Gott! Lite bilder från idag kommer här =)

Mina katter

Några bilder på mina katter som varit ute och myst idag i fina vädret. Skämde bort de med tonfisk toppat med kattlinser/mynta ;) Gosekisarna! ♥
 
 

Godisgris

Halloj! Fy vilken deppdag jag har haft.. Kändes bättre efter jag lättat på hjärtat lite. Graviditetshormoner eller ej.. Men på en del saker kan man bli så ledsen över. Rättvisa ska det kallas, men finns de som pratar mer än vad de handlar... Aja nog om det, nu har jag släppt det för idag iaf :)

Imorse efter frukosten tog vi med en korg fylld med äppel från tomten och gick bort till fåren. De blev allt glada och Alexander tyckte det var kul att ge de :)
Busen har inte velat sova middag idag, så vi får se hur pigg och allert han är ikväll :P Han har varit ute en lång stund med pappa och klippt gräset, och så var vi och busade i studsmattan lite också :)

Nu har han fått lite lördagsgodis.. en tablettask och en PalleKuling choklad. Han skulle allt kunna proppa i sig hur mycket som helst :P Men det får han inte!

Senare ska vi göra hemmagjord pizza, har redan gjort lite hemmagjord pizzasallad... har provsmakat lite och den är såå god ;) Men får gotta sig en timme till iaf innan vi gör pizzan!

Här nedan är två bilder på min godisgris! :)
 

En kväll i stan! Och lilla Joline!

God morgon! Vilken härlig morgon det är.. men lite så där höstkall...
Fick faktiskt ta på Alexander mockarsiner på fötterna och jag sitter under en filt i soffan och kollar på nyhetsmorgon. Nyser för fullt gör jag (Alexander också), men jag känner mig ändå pigg.. blir det honungste till frukosten sen :)

Pappan i huset ger vi sovmorgon idag.. behöver han efter första jobbveckan med tidiga morgnar! :)
 
Igår efter Dennis jobb åkte familjen in till stan :) Blev en runda på sailet när det var uppehåll från regnet. Köpte bara några äckliga Brittiska fudge som smakade tvål typ ;) hihi det vet jag till nästa gång nu att jag inte ska köpa fler ggr :P Efter vi gått en liten runda där åkte vi till BB för att hälsa på Joline.. min söta lilla systerdotter!! :)
Så här kommer några bilder från kvällen!
 
Vi kom samtidigt som Alexanders farmor och farfar och gick lite på stan med dem innan vi gick på olika håll... Alexander var jätteduktig och gick ända från brandstationen till Åhléns! Men sen var han trött i de små benen =)

Alexanders förskola =)

F%C3%B6r%C3%A4ldrar%20gick%20samman%20och%20r%C3%A4ddade%20f%C3%B6rskolan%20i%20byn
Alexanders underbara förskola! :) ♥
Så glad att den finns kvar och den kommer bara bli bättre och bättre! Nästa vecka börjar han igen efter sommarlovet! :)
Då får han leka med alla sina kompisar igen!

Vår bebis ♥

Här är vår bebis! De tre ultraljudsbilderna vi fick på KUB- testet vi var på för 2 veckor sedan.. :) Tycker det blev bra bilder, även om de inte är så bra som Alexanders blev :) Men man ser rätt tydligt tycker jag. Det är en vit prick nertill på bebisen.. det tror jag är snoppen ;) Vad tror ni?
Vi kommer nog inte ta reda på könet vid rul.. om vi kan hålla oss ;) 32 dagar kvar! Imorgon går jag in i v.16 enligt detta ultraljudet. Men ska bli spännande att se vad man får för bf datum sen :) Än så länge är det 1 februari som gäller.
Igår ringde jag även och talade om nyheten för min chef! Hon blev jätteglad för vår skull! :) Härligt! Idag är det 6 dagar kvar tills min semester är slut och då jobbar jag en enkelnatt, veckan därpå jobbar jag 2 nätter och sen är jag ledig 9 nätter.. tycker det var en bra mjukstart jag lyckats pricka in ;)
 

Välkommen till världen lilla Joline

Idag har äntligen Alexander fått en kusin till!!

En liten Joline!
vikt..3850
längd..49cm

Stort grattis syster Jenny med familj!
 
 

Idag!

Hej på er! Idag har det verkligen varit en mor/son dag... Alexander har inte sett en glimt av sin far.
Dennis steg ju upp vi 6-tiden imorse och jobbar fortfarande.. eller han är väl förhoppningsvis på väg hem snart.. Alexander är nattat nu, men har fått gå upp 4 ggr för han har varit ledsen och inte somnat. Se om han kommer till ro snart!
Efter frukost idag så tog vi med oss en påse med bröd och gick bort till fåren. Alexander kastade in brödet och matade dem :) Tycker han är kul.. Hans farfar och kusin Hugo var hos oss med traktorn och tog upp allt sågspån som han ska ha till fåren i ladan sen.. och Alexander ville ju så klart åka med i traktorn sen när han var klar.

Så jag fick lite egentid.. gjorde inte så mkt.. körde igång en maskin tvätt och slappade.. blev nästan lite drygt! :) När han kom hem igen blev det sängen för en liten sovstund och lagom till han vaknade hade jag maten klar. Blev sprödbakad torsk idag med kokt potatis och äggsås, ärtor och rårivna morötter/äpple och citronklyfta.

Sur som en citron var han vid middagen... några skratt iaf ;) Men inte mkt mat han åt.. men det tog han igen sen på kvällen =)
Efter maten fick han gå ut till farfar som var vid åkern och satte stängsel.. var där ett tag innan himlen öppnade sig!

Några bilder från dagen iaf... Kram på er! Imorgon är det fredag =)

Bus i sågspånen ;)

God kväll! Tänkte att jag skulle slänga in ett snabbt inlägg.. men så strular det bara med att lägga upp bilderna.. blir tokig på blogg.se faktiskt. Så nu fick jag börja om från början! Aja.. bita ihop och göra ett nytt försök ;)

Alexander och jag har haft en innemys dag idag. Lekt med hans leksaker, kollat på Emil i Lönneberga, ätit frukost och lunch och myst, sovit och lite så.. När Dennis kom hem så lagade vi middag.. och därefter åkte jag till Torsås för att handla lite. Alexander följde med pappa och farfar ut för att fixa med vår ved :)
Det var roligt att leka i sågspånet ;) Farmor kom förbi en runda också :) Strax innan 20 ikväll fick jag med honom in. Då blev det en dusch innan vällingen =) Här kommer lite bilder! :)
 

Jenny & Alice hälsade på idag :D

Hejsan! Idag har vi haft en urmysig dag! Helt slut nu egentligen men tänkte lägga in lite bilder från dagen. Min bästa kompis Jenny och hennes underbara lilla dotter Alice kom hit på besök! ♥ Med sig hade de en jättestor underbar bukett med rosor och nejlikor och gulliga Jenny hade bakat knäckflarn och hade med! Som jag ätit det idag hihi ;) Alexander fick två leksaker av de :) Tack så hemskt mycket!
Vi började med en sen brakfrukost vid halv 11 tiden..

Lite av varje.. ciabatta, texmex skinka, korv, köttbullar, ägg, ost, marmelad, yoghurt, fil, kaffe, juice, banan och grönsaker.. var gott faktiskt och barnen åt bra tycker jag :)

Efter frukost gick vi ut lite :) Blev bus i studsmattan bland annat... :)
      Efter det blev det en liten promenad.. vi hittade massa kantareller!! Skulle gjort toast av de, men efter frukosten och allt var vi så mätta :P Hade tänkt att de skulle sovit, men nä.. det skulle ingen av de ;)
Blev lite middag, lite fika och sen lite mer middag.. så inte konstigt att man ligger däckad och mår aningen illa :P
Dennis kom hem från jobbet och strax efter 18 åkte Jenny och Alice hem! Tack för allt och för denna toppendagen! ♥

Invigning av Trollskogens föräldrakooperativa förskola!

Ikväll var vi på invigningen av Alexanders dagis som nu blivit familjekoopiativ! Hoppborg, ponnyridning, ansiktsmålning, tal av några personer, kaffe och fika, sen Zillah och Totte som kom :) de fick autograf och en varsin puss av Totte efter uppträdet ;) Alla barn skulle få målarbok och kritor av de :) Och sen blev det godisregn ;) ♥ Helmysig dag och jag längtar tills Alexander börjar och få busa och leka med alla roliga saker! Han kommer verkligen trivas i Trollskogens förskola ♥
  Barnen fick dra i snörena så drapperiet öppnades in till "nya" förskolan =)
Alexander hälsar på Totte :)

Zillah och Totte underhåller en stund.. var roligare än vad jag trodde.. :P

En autograf till Alexander =) och sen blev det goodisregn ;)

Bättre invigning kunde det knappast bli! Imorgon får man kika i tidningen :) Både Sydöstran och BLT var där! Skoj när nåt nytt händer här på landet :) Kram på er
 

En utedag


Lite mobilbilder från dagen.. har varit en riktig utedag. Hör att det regnar ute nu och skulle väl göra det endel i veckan. Så skönt att man tagit vara på det fina vädret idag. Vi har gjort allt möjligt.. efter frukost åkte vi och hämtade svärfars stora traktor med skopan och körde bort en vääldigt stor och vildvuxen jordhög som varit bakom vårt garage intill hundgården. Har använt det som kompost bland annat så var ganska fin jord. Endel körde vi iväg med och tippade i skogen och endel av den finaste jorden la vi i trädgården för att jämna till gräsmattan. Vi hade ju en stor grävmaskin här när vi byggde ut och sen dess har gräsmattan varit väldigt ojämn där.
Vi har hjälpt svärfar att sätta upp nytt staket och flytta fåren till en annan åker, snett emot vårt hus. Jag har lagat mat och så har vi räfsat till jorden och sorterat ut endel stora stenar av jorden vi la på gräsmattan. Kvällen avslutade vi med ett rejält skumbad ;)

Hihi sötis min! ;)
Kram på er och god natt! Imorgon är en dag med nya rutiner.. iaf för pappan i huset ;)

Torskfilé i ugn i en sås med lite sting ;)

Idag blev det fisk till middag. Något vi äter allt för sällan i den här familjen tyvärr. Jag älskar fisk, men inte Dennis. Men ibland får jag minsann laga det ;) Och sen blir det oftare när Dennis semester är slut, då kan Alexander och jag ha det till lunch och så ;)
 
Idag gjorde jag torsk i ugnen med lite sting faktiskt. Hade 800g torskfilé block (så det skulle bli till lunch imorgon med). Jag smorde en form. Saltade och pepprade lite med citronpeppar på torsken som jag skurit i bitar.
Jag blandade ihop grädde, en vanlig creme fraiche och och creme fraiche med paprika/chili smak, samt lite sweet chili. Och så hade jag citronsaft av lite mer än en halv citron.
Där efter hackade jag lite purjolök och hade på och även några skivade körsbärstomater. Till sist toppade jag med lite ströbröd, lite salt till och vitpeppar. Blev jättegott!
Hade det ca 50 min i ugnen i 225 grader.
Till serverade jag kokt potatis, tomat, ärtor, citronklyfta och lite dill. Gottigott! :)

v.15 idag och extrem trötthet

Hej på er!
Idag har jag legat på soffan hela eftermiddagen. Har varit såå trött, är jämt det så tror jag ska ringa bm nästa vecka för att kolla upp mitt järnvärde igen. Har inte gjort så mycket idag. Sov en timme när Alexander sov vid 13 tiden. Efter att han vaknat åkte vi till hans farmor o farfar som kommit hem nu efter att ha varit iväg med husvagnen ett par dar. Där badade Alexander lite i poolen och busade.
Efter middagen idag var han med Dennis, farfar och kusin Hugo och åkte traktor. Själv låg jag här.

Enligt kub testet går vi in i v.15 idag. Tycker mig har kännt lite rörelser från bebisen nån gång ett tag, men inget jättetydligt. Alexander var så go ikväll när han skulle nattas då pussade han "god natt" på bebismagen ♥ Vet att han kommer bli en toppen storebror!
Imorgon är Dennis sista semesterdag. Då blir det jag och Alexander hemma själva :)
Kram på er

Sista helgen

Hej på er! Nu är vi inne på den sista helgen innan Dennis semester är slut. Han börjar på måndag.. efter 6 veckor hemma har man ju blivit rätt bekväm. Kunnat lägga mig för att sova en stund då jag varit trött och fått hjälp att underhålla Alexander.
Snart får jag och Alexander underhålla oss själva :) Jag börjar inte jobba förrän den 16 augusti och jobbar bara en natt den veckan. Alexander kommer även börja på dagis då efter 9 veckors uppehåll.
Kommer kännas konstigt att komma in i de rutinerna igen, man har ju blivit lite bekväm :) Men kommer nog bli bra när man väl kommit in i det igen.

Har väl inte hunnit med riktigt så mkt som önskat på huset. Går segt när det är såna tråkiga saker som ska göras.. slipa väggarna i hallen tex..

Nu ska kvällens middag planeras.. kramiss
 
 

Bilder från Borgholm!

Hej på er! Här kommer lite bilder från igår när vi var i Borgholm och hälsade på Alexanders farmor och farfar som campade där. Himla mysig dag! Kram på er

En dag i Borgholm

En bild på mig på en brygga i Borgholm, Öland
 
Idag har vi haft en mysig dag i Borgholm med mina svärföräldrar. Var där vid 12-tiden och åkte hem vid 19-tiden. Strosade runt lite och kikade i affärerna, åt god mat på restaurang, Alexander "badade" lite granna med farfar i havet, och vi mös vid deras husvagn. Alexander somnade som en stock i bilen hem, men har fortfarande inte somnat hemma. Så jag tänkte upp och lägga mig också nu då jag är hemskt trött. Så förhoppningsvis somnar han också då.
Fler bilder kommer upp imorgon! Kram på er