Gott Nytt År!

Önskar ett Gott Nytt År till er som är här inne och kikar! Så roligt att ni kikar in och lämnar spår ibland :) Uppskattas verkligen! Hoppas ni får en fantastiskt rolig och mysig Nyårsafton! Många kramar Hanna med familj ♥

Bilden fotade jag förra året på Bergkvaras fina fyrverkeri uppvisning :) I år är det inte lika klart och fint väder, men vi ska ju självklart dit och kika ändå... en trerätters meny ska så klart avnjutas :)

Shoppat till bebis ♥

Hejsan! :) Idag tog vi oss i kragen och handlade lite till vår lilla bebis. Jag älskar verkligen Newbies kläder och är så glad att jag kan handla de igen ;) Alexander är ju förstor nu. Det blev en jättemjuk och gosig filt som ska med till BB... mjuka bebisstrumpor, en tröja och ett par byxor. Så himla små kläder ♥

Innan idag gick jag igenom Alexanders bebiskläder.. helt otroligt.. jag kan inte fatta att han var varit så liten :) Annars har Alexander och Dennis tagit in ved i vedboden inne med farfars traktor.. Och Alexander ville vara och leka med alla sina kusiner sen hos farmor och farfar.. under tiden passade Dennis och jag på att handla hem gott till nyår :) Vi ska äta en trerättersmeny som jag tror kommer bli god :) Blir som sagt en lugn nyårsafton för oss i år.. Kram på er

Graviditetsvecka 36

Idag går vi in i v.36 (35+0).... Det är 34 dagar kvar till bf....
Jag har inte gått igenom Alexanders bebiskläder, jag har bara köpt ett par byxor, en napp, en overall och ett babyskydd... Jag har inte skrivit någon BB-lista och inte börjat packa BB väskan.. :P
Ganska nyligen kommit fram till ett pojknamn och ett flicknamn som vi båda gillar..
Oförberedd? Eller har jag bara inte fattat det ännu? Vi ska ju faktiskt snart bli fyra! Det är inte så lång tid kvar nu!
 
Jag har ofta förvärkar.. som ett tryck neråt eller vad man ska säga. Trött är jag jämt... Annars flyter dagarna på... mitt socker har varit knepigt nu.. svårt att hålla det i schack under julhelgerna :/
Magen den växer på... den är faktiskt rätt stor nu :P Här kommer några bilder! :)

Hos frissan och på farfars jobb :)

Hej mina vänner! Idag har vi varit iväg några timmar.. riktigt skönt att komma iväg. Vi började först med att hälsa på farfar på brandstationen. Alexander tycker det är kul att sitta i brandbilarna och så..
Efterråt lunchade vi på Åhléns.. Alexander åt pannkakor och själv valde jag Thaibuffén. Alexanders farmor var också med.. hon hade åkt med oss in :) Där efter gick till faster Jonna på salongen för båda mina killar skulle bli fina i håret :) Alexander blev såå snygg :)
Min snygging! :)
Sen gick vi till hemmakväll och Dennis köpte sig lite godis. Vi såg även att Sydbild hade hängt upp den fina tavlan på Alexander i år igen :) Det var från förra året när vi fotograferade honom där :) Så nu hänger han i skyltfönstret i år igen ;) Kul!

Sen hälsade vi på hos Alexanders farfar igen eftersom vi ställt bilen där. Då skulle de precis ut på övning.. vattendyk under is :P Inte avis vill jag säga... vi var där och tittade på lite.. huuja!
Väl hemma gjorde vi lite tacos och sedan åkte Dennis o Alexander och gav fåren mat. Dennis brukar få sköta den delen när svärfar jobbar dygnet..
Ändå har Alexander varit svårsövd ikväll, men tror det var fär att han somnade i bilen på väg hem från stan..
Det var vår dag det! Hoppas er me varit bra! Kram

En kall härlig promenad

Idag tog vi en promenad bort till Brändabo.. Alexanders farfar va ledig idag, så vi passade på att hälsa på. Alexander orkade inte gå hela vägen riktigt så Dennis fick bära honom ibland :) Och på hemvägen lånade vi deras sulky :)
Underbart, men väldigt kallt.. Alexander tyckte det var kul att trampa sönder is :) Några bilder kommer här nedan :) Det var kul att testa nya objektivet utomhus!

Mamma bäst! ;)


Ja som sagt ;) ♥

Frisörlera!

Hej på er! Ja nu är julen förbi.. inväntar nyårsafton, vilket troligtvis kommer bli en väldigt lugn sådan för vår del i år. Igår och idag har Dennis jobbat två korta dagar.. varit hemma till strax efter lunch.
Jag har varit otroligt trött hela dagarna.. så har varit skönt att han slutat tidigare :)
Nu kom han precis hem här :) Så vi hörs!

Igår lekte Alexander med sin frisörlera som han fick i julklapp av farmor o farfar.. tyckte han var roligt... en stund ;) Imorgon ska Dennis och Alexander till faster Jonna och bli fina i håret :) Kram på er

Vår julafton på juldagen ;)


På juldagen firade vi "julafton" hemma hos Alexanders farmor och farfar :) En himla mysig kväll! Här kommer ett haav med bilder!!
Började med julbord... Svärmor o Jonna på bild :)
Lillprinsen :)
Småkusinerna i soffan.. Alexander, Malte & Elias
Glad son o pappa :)
Alla kusinerna- bus! Hugo, Malte, Elias och Alexander
Spelade lite spel..

Massa farfarbus så klart :)
Mina älsklingar

Nämen?????? ;) Vad typiskt att farfar skulle gå ut och ge fåren mat, precis när tomten kom!!
Alexander blev jääätteledsen och rädd när jultomten kom.. Kröp ihop livrädd i pappas famn ♥
Men sen vågade han minsann hämta alla sina klappar och till och med krama tomten några gånger ;) Han sa till Tomten att fafa va hos bääna ;)
Nu är han framme igen hos tomten ;) Och jag sitter o slappar i soffan..
Tack för en underbar jul!

Julaftonskväll

Julafton firade vi ju lite mer traditionellt på juldagen detta året. Mina svärföräldrar som vi brukar fira hos jobbade om varandra på julafton och därför sa vi att vi firar julafton på juldagen detta året :)
Men på självaste julafton blev det ju julfrukost hos oss och på kvällen var vi hembjudna till Dennis bror Philip med familj.

Där åt vi fläskfilé, hasselbackspotatis och hemmagjord rödvinsås som kocken (Philip) lagat.. himla gott! Lite senare åt vi glass med lite olika tillbehör.
Alexander är glad för sin kusin Elias.. pratar ofta om honom.. De satt på Elias sackosäck och läste bok och pussades. Elias har även fått vattenkoppor.. så får se om Alexander får det, tyckte mig se nån prick innan ikväll..

Elias, Alexander och faster Jonna
En sliten gravid mama!
Alexander o Elias bytte en varsin julklapp.. båda fick en dvd film i paketen ;P

Blev en mysig julafton :) Kram

Julaftonsmorgon

Farmor, farfar och faster kom på julfrukost hos oss på julaftonsmorgon. Det var ju lite osäkert hur vi skulle göra då Dennis kräkts så kvällen innan. Men han hade ju fått behålla det han ätit på kvällen och så mådde han bra på julafton. Så vi ringde och frågade om de ville komma ändå :)

Jag hade dukat fram hemmagjord risgröt, pastejtårta, sylta, hemmagjorda köttbullar, rödbetssallad, Blekingekorv, ägghalvor med majonäs och dill, ost och päronmarmelad m.m. :) julskinkan fick vi hoppa.. den skulle Philip haft med sig.. men de hann inte komma när vi ringde så sent eftersom de skulle iväg.

Efterråt hade Dennis, Alexander och jag (och kisarna) lite julklappsöppning :)
Alla paketen ;) Pyjamasen som Alexander har på dig fick han av moster Annika i julklapp :)
Spännande ;) ♥
Kisarna fick så klart med paket... favoritgodiset chokladlinser med kattmynta ;) yamyam! :)
Massa klappar öppnade..

Provar sin nya sparkcykel :)
Efter lite lek med leksakerna fick Alexander sova lite ef.m nap.. och då passade Dennis och jag på att vila en stund i soffan.. Dennis kollar in sin nya mini iPad och jag testar nya objektivet ;)
Sen blev det att fixa lite jullunch innan Kalle Anka och efter det fixade vi iordning oss och åkte till Dennis bror Philip med familj :) Kram



Uppesittarkvällen

Tänkte ta igen juldagarna nu och blogga om de :)
Den 23e.. dan före dan, då mådde Dennis dåligt.. kräktes hela dagen. Men vi vet inte om det var influensa eller vad det var. Det var inte så farligt som det brukar va när det är maginfluensa. Så kanske va nåt han ätit.
På kvällen dukade jag upp lite gott till mig själv, Dennis kunde äta lite grann och fick behålla det. Och så spelade vi Bingolotto med :) Vi hade fått två lotter av min mamma och två hade vi köpt själva. Det var vinst på den ena från mamma (ny lott till nyår) och på vår ena vann vi 100kronor. Och giivetvis var det båda lotterna Dennis spelade på :P Varför ska han alltid ha sån tur? ;) hihi...
Alexander vaknade och ville va me o mysa med oss på kvällen :)
Här kommer några instagrambilder från söndagens uppesittarkväll!
 

Julakulan ;)

Julklappar från oss :)

Våra julklappar till varandra :)

Alexanders julklappar från oss..
En Sparkcykel från Cars, ett knopp pussel med Pippi Långstrump, en mugg från cars fylld med godis, Emil dvd box, boken som vi vann.. vi valde Snabba bilar istället för Hårdrocksboken ;)
En ratt med olika ljud.. även den från Cars... Borrmaskin med hammare och andra tillbehör och så den stora brandbilen.. Mycket nöjd kille.. det bästa var Emil boxen och brandbilen och sen sparkcykeln :)
Dennis fick en mini iPad av mig o Alexander... den blev han jätteglad för..
Och jag fick ett 17-50 objektiv av älsklingarna :D Såå glad!!! Tack så jättemycket!!!! ♥

Puss!

Julklappar

Julens klappar :)

Massa kläder fick Alexander.. Av mormor fick han en stickad tröja (ej med på bild) och av moster Annika fick han en Pettsson och Findus pyjamas (ej med på bild)... Av farmor o farfar fick han en rutig skjorta, en randig skjorta, fingervantar, CAT strumpor, Didriksson mössa (ej med på bild), Jeans, Alfons Åberg t-shirt, Av farbror Joel med familj fick han mysbyxor och en randig tröja, av farbror Philip med familj fick han en blåsvart randig tröja med en stjärna på, och av faster Jonna fick han en Ever last mysdress, en blå t-shirt och en snygg tröja.

Lite leksaker som han har fått.. Plåttraktor, lera och dator av farmor o farfar, Av farbror Philip med familj fick han en dvd film med den lilla röda traktorn och en dvdfilm med Piff & Puff samt ett knopp pussel med djur, Den lilla brandbilen är från mormor och Träpusslet från moster Annika.. han fick även en stor mjuk nallebjörn (ej med på bild), Lammet fick han från faster Jonna.

Alexander fick 100kr av mormor o Conny och vi fick en varsin Bingolott...
Och av Dennis föräldrar fick vi 1000:-
 
Tror inte jag har glömt nåt nu :) Tack så hemskt mycket för alla fina klappar! Kram

Julfirande

Att se lyckan i sitt barns ögon, är det allra bästa som finns!
 
Idag firade vi "julafton" hos Alexanders farmor och farfar.. Alla var samlade, vi spelade spel, massa bus, god julmat, tomte, massa paket och massa mys.
Har tagit en del bilder, men de får komma när jag känner mig piggare. Har haft en jobbig stressig känsla i kroppen några dagar. Trött och lite slutkörd nästan. Men jag återkommer snart med fina bilder och så =)

Kram på er
Finaste!

God Jul alla fina vänner!


Graviditetsvecka 35

Veckorna springer på.. även om både Dennis och jag tycker det är liite smådrygt nu och vill ha ut bebisen till oss så går ju dagarna rätt fort ändå..
Jag kan nog tycka att magen har sjunkit lite? Naveln putar ut  som bara den.. Har inte speciellt mycket besvär av fogarna ändå.. tycker dagarna går rätt bra.. det är mest ryggen som tar stryk nu av tyngden framifrån.
Har ofta tryck, sammandragningar och förvärkar ibland.
Bebisen bökar som bara den.. speciellt när jag sitter still, vilar, äter och ska sova ;) Man kan riktigt känna hur den trycker ut mot magen och det riktigt buktar ut.. Nästan att man kan greppa tag försiktigt ibland :P Lite häftigt :)
Varknar ofta om nätterna.. var längesedan jag sov en hel natt.. vänder och vrider och är kissnödig... Trött är jag nästan jämt.. så ibland är det lite kämpigt om Alexander är fullspeedad eller gnällig och hittar på hyss.. då längtar man bara tills Dennis slutar jobbet ;)
Annars så har jag inte ökat nåt mer i vikt.. nu är jag förkyld och har inte haft nån jätteaptit och har tom vägt under 60 kg..

Här kommer magbilder från idag :)

Juldag!

God kväll kära vänner! Idag har varit en ganska hektisk dag! Vi åkte in till stan på morgonen för att köpa en sista julklapp till Dennis och även lite mat... Dennis fick välja själv, och han är nog glad :P Men han får ändå hålla sig till tåls till julafton ;)

Även Alexander fick en klapp till.. var ju egentligen klara till honom.. men men.. blir väl lätt så :)
Vid 13 tiden åt vi lunch på Timeout tillsammans med bästisen Pauline och Molly och de hade även Mollys kusin med sig.. Hem och fixa lite innan vi skulle iväg igen :)

Vi var hembjudna till min syster Annika med familj. Alexanders mormor och hennes gubbe kom med. Blev bjudna på jättegod mat.. oxrullader i god rödvinssky och potatismos och annat gottigt till..

Efterråt var det lite julklappsutdelning :) Alexander fick en pyjamas, ett pussel, en stor mjuk nalle, pengar, en tröja och en liten brandbil.. Dennis och jag fick en varsin lott till uppesittarkvällen ;) Så nu får vi dutta mycket då vi hade en varsin lott sen innan :)
Jättegod dessert fick vi, pannacotta med en hallonsås och toppat med chokladmousse :) Gottigt!

Väl hemma sen så nattade jag Alexander och slog sedan in de sista paketen.. när jag städat iordning allt så upptäckte jag att jag missat ett paket.. men det får va tills imorgon nu :P Kram på er

22 December

En röd liten traktor fanns i dagens adventspaket :)

Instagram


Några instagrambilder från idag.. imm0rtelle1985 heter jag på instagram...
Idag har jag mått riktigt dåligt, inte nog med att näsan är täppt, rinner och jag nyser så har jag även fått feber. Så varit väldigt trött idag.
Sov en stund när Dennis kommit hem och givetvis med Engman i sängen..
Alexander har varit väldigt trött och grinig.. vet inte om det är för att han inte sovit eftermiddag... eller om han också känt sig hängig.
Hoppas jag mår bättre imorgon, då får vi in till stan och jag måste hitta nåt till Dennis. Det som var tänk hann givetvis inte komma.. trött man blir på sånt...
Och sen är vi ju hembjudna till min syster Annika för lite julklappsutdelning och mys.
Så hoppas att jag mår bättre och inte smittar ner alla..

Idag hade jag endel förvärkar me och de gjorde faktiskt ont.. och ganska mkt sammandragnimgar. Ibland undrar jag var bebisen håller på med där inne :P Bökar som bara den ;)

Nu ska jag krypa ner i sängen och soova! Natti natt! Kram på er
 

21 December

Lille prinsen fick öppna sitt paket rätt sent idag.. Några chokladtomtar fanns i och det tycker han ju om ;) Han har varit väldigt trött nu i ef.m/kväll.. lille gubben.. hoppas inte jag har smittat honom. Kram

Engman

Sitter och tittar på kort på min fina kise Engman.. Här kommer några favoritbilder :)

Julavslutning på dagis

Hej på er! Fy vad trött jag är idag! Alexander somnade vid 20 tiden igår kväll men vid 22 tiden vaknade han och höll sedan låda till och från till 1-tiden på natten. Som tur var (för min del) skulle Alexander till dagis idag.. är nämligen genomförkyld med så har varit trött idag. Alexander hade varit trött på dagis och det förstår jag när han inte sovit nåt vidare och sen skulle stiga upp vid 6-tiden med pappa.
Han hade iaf haft en bra dag på dagis.. de hade haft lite julavslutning.. Tomten hade kommit och alla barnen hade fått ett varsitt paket av tomten. I Alexanders fanns det en dinosaurie..

När vi kom hem så somnade han direkt.. och sov 2,5h ungefär.. sen gick jag upp och väckte honom. Hoppas han sover bättre i natt ;) Kram på er!

20 December


Nu är det inte många paket kvar under Alexanders lilla gran. I dagens paket fanns Pippi Långstrump och Herr Nilsson.. han tyckte att apan var "ush,ush" hihi ;)

Paketen under granen ;)


Hej på er kära vänner! Här vaknade jag krasslig.. förkyld, tung i huvudet och en röst som Bengt Magnusson ;) hihi.. Efter lite honungste känns det iaf lite bättre :) Så hoppas inte det blir värre! Vill ju va frisk nu till jul :)

Igår kväll slog jag in Alexanders julklappar och idag gick han ner lite före mig.. så då fick han syn på de ;) "Mamma!!" ropade han och pillade lite på snöret på ett paket. Så sa jag att de ska du får öppna på julafton, inte idag :) Och då nickade han bara.. pillade lite till och gick därifrån :) Sötnosen!
Idag ska han få vara en stund hos farmor, medan Dennis och jag handlar lite inför julfrukosten vi ska ha här hemma hos oss på julafton :)

Imorgon är det dagis som gäller för Alexander.. tror de skulle ha lite julavslutning.. sen är han ledig enda till den 3 januari :) Nu ska jag nog städa undan lite av alla hans leksaker.. tycker det börjar komma fram lite väl mycket..
Kram på er

19 December

Min lille goding :) Idag fick han Tommy i Pippi Långstrump. Så där rolig kanske ;) Kanske blir roligare sen när han börjar leka mer med firuger :) Men han visste direkt vem det var även om jag inte tycker den är så lik :P
Kram

Julemys

Hej :) Just nu sitter jag med en trött gosig Alexander i famnen :) ♥ Så mysigt! Nu väntar vi väl mest ut tiden på att Dennis ska komma hem, vet en som saknar sin pappa!
Dennis och hans pappa ska ta in ved i vedboden här inne i huset sen, så då blir väl Alexander glad om han får träffa farfar lite.. stora idolen :)
Imorgon efter Dennis jobb ska vi nog in och handla lite inför julafton.. då ska vi ha julfrukost här hemma hos oss.. och på kvällen ska vi hem till Dennis bror Philip med familj. "Julafton" firar vi mer på juldagen.. då blir det julbord och tomte hemma hos Alexanders farmor och farfar :)
Men redan på lördag tjuvstartar vi julemyset hemma hos min syster Annika med lite julklappsutdelning och så :)

Det här är en mysig tid tycker jag! :) Och tiden över jul och nyår lär gå fort :) Den 1 januari är det bara en månad kvar!! Iiihh pirrigt! ;D ♥ Både Dennis och jag tycker tiden har gått lite segt nu och vill ha ut bebis hit till oss :)
Puss o kram!

Mys :) Alexander ligger i mitt knä o tittar på film på pappas dator :)
 

18 December

Idag är det en riktig piggelin jag har här hemma :) Utanför faller snön och nu hoppas jag att det inte kommer nåt regn innan jul och förstör :P Inte många dagar kvar nu! Idag var det dags att öppna det 18e paketet :) Innehållet var en bil! :) Kul tyckte Alexander! Kram

Busbebis

Inte mycket som syns.. varje gång jag ska filma så slutar bebis att böka :P Såå busig! Precis som den känner av det ;) Men vid 17 sek och nån sekund efter kan man se lite uppe på magen.
 
Idag har Alexander och jag bara varit hemma och inne... badat lite i badkaret och så..
Den 17e idag.. helt sjukt :) Snart är det juul :) Mysigt! igår kväll slog jag in lite julklappar.. måste slå in Alexanders med.. kanske blir nu ikväll ;)
Kram på er
 

17 December


Idag har jag en piggare Alexander :) Lite jobbigt i sömnen då han är rätt täppt/torr i näsgången. Han sov lite oroligt mellan 6- men enda till halv 10! Det ni ;) Skönt! Jag blev lite paff när jag tittade på klockan :)
Ett stort glas juice drack han när vi stigit upp. Efter lite frukost fick han sina adventskalendrar. I dagens paket fanns en hund och en bonde :) så nu har han många i den serien :) Tror inte att det var fler nu.
Kram

Granen står så grön och grann.....

Hej kära vänner! Vilken tredje advent vi fick :P Natten till idag har det inte blivit mycket sömn, Alexander har nämligen åkt på nån kräksjuka. Nu har det varit lungt sen tidig morgon, men han har ingen aptit och så har han rätt hög feber. Imorgon blir alltså en hemma mysdag.. Alexander får stanna hemma från dagis.

På morgonen kokade jag lite tomtegröt och till det hade vi vörtbröd med julskinka :) Sen har vi slappat i soffan.. tvättat lite kräktvätt.. och sen klädde vi julgranen :) Så nu står den här så grön och grann i stugan :) Den är iaf fin för att vara plastgran.. men riktig gran kan vi ju tyvärr inte ha p.g.a allergi.
En ny stjärna har jag skickat efter från Oriflame.. se när den kommer så jag kan hutta denna fula!
 
Ikväll är det även dags för Jul med Ernst! Åh älskar såna julprogram! :) Så då kommer jag att sitta bänkad ;) Kram på er och hoppas ni har en mysig tredje advent!

16 December


Vår lille sjukling idag på tredje advent.. chokladen har han fått behålla än så länge iaf :) I paket fanns Annika i Pippi Långstrump :)

Graviditetsvecka 34

v.34 nu.. Känns rätt tungt och får ofta ont i ryggen och så. Även varit rätt trött om dagarna. Humöret har inte riktigt varit på topp... Men skönt nu när veckorna springer på fort. Nu vill jag faktiskt snart bara ha ut vår lille bebis.
Namn har vi klara nu, men jag vill inte säga de än.. för kanske hinner ändra oss igen :P Men tror inte det.. Både Dennis och jag tror nu att det blir en pojke. Inte för att vi såg nåt på ultraljudet, men både Dennis och jag fick den känslan :) Vi har börjat kalla magen för det ev blivande pojknamnet :)
Har fyllt i födelseplanen jag ska ha med till förlossningen och snart måste jag gå igenom vad som ska packas ned i BB väskan och kolla vad jag har för kläder från när Alexander var nyfödd :)

Veckans magbild!

15 December

Idag fick sötepojken en liten ko och en lada i sitt adventspaket :) Chokladbiten försvann ju ner snabbt med ;)

En tung dag

Kikar mest in för att säga hej och önska er en trevlig fredag.
Vår dag har varit väldigt tung idag, då vi sagt förväl till Dennis faster som fick lämna oss alldeles för tidigt :´(
En väldigt fin begravning, och väldigt mycket folk som var där för att ta ett sista förväl. Usch vad livet är orättvist!

Har nyligen nattat Alexander och tillbringar resten av kvällen i soffan, men känns som den inte blir så lång. Vi hörs imorgon igen! Kram på er

14 December

Dagens paket innehöll några chokladtomtar... Alexander började smaka på de med foliet på :P Gottegrisen!

50 dagar kvar ♥

God kväll! Sitter i soffan och äter lite yoghurt, men ska nog upp och sova snart.. har stigit upp tidigt hela veckan och imorgon blir en tuff dag.. då ska vi på begravning :(

Idag är det bara 50 dagar kvar till beräknad förlossning :) Det känns inte som det var längesedan det var 100 dagar kvar :) Men nu är det verkligen nedräkning... ååååh åååh åååh vad jag längtar!!!
Inte just till förlossningen, men efterråt sen ;) När bebisen är ute. Ska bli så spännande om det blir en mini Alexander :) Undra om de kommer va lika.. Idag har jag suttit och fyllt i födelseplanen som jag ska ta med till förlossningen. Många blandade tankar och känns ännu mer viktigt att få med det jag vill o känner.. nu vet jag ju vad det handlar om och hur jäkla ont det gör :P Kram på er

13 December


En höna och en tupp fanns i dagens adventspaket... ajajaj har han sprungit runt och sagt :P Han gör det jämt när han ser en höna :P Vet inte varför faktiskt, för så vitt jag vet har han inte blivit biten :P
Kram

Lussefirande


Mössens julafton hette den fina luciashowen som skolan och förskolan visade upp idag <3 Det fanns så klart tärnor, tomtar, pepparkaksgubbar m.m. där och alla var så duktiga!
Alexander satt still hela tiden och tittade på allt folk som var där :) När det nästan var slut så fick han syn på mig och sprang fram och kramade mig och ville inte släppa mig sen ;) Lilla hjärtat! Blev alldeles varm i mitt mamma♥ Han blev så glad att se mig.. Efterråt var det lussefika!
Alexander ville inte alls att jag skulle åka hem sen, men efter lite pussar och kramar tror jag det gick rätt bra :)

Ha en Trevlig Lucia! :)

Barnmorskebesök

Hej på er! Idag hade jag och magen tid hos barnmorskan! :) Alexander lämnade jag så länge hos hans kusin Elias så de fick busa. De bor bara några minuter från vårdcentralen, så bra att de var hemma och kunde passa honom under tiden :) Efterråt fick vi frallfrukost där och lite julfika :) Tack så mycket!

Dagens bm- besök gick bra! Magen växer på bra, även fast den är större denna gången så är sf- måttet mindre :) Jag frågade hur det kunde vara så, men det berodde på hur livmodern o allt var :) Men hellre att det är litet, så jag slipper oroa mig för en stor bebis hihi och efter gårdagens ultraljud så vet jag att den är helt normalstor :) Hoppas den håller sig så med hihi..

Även denna gången pratade vi lite om förlossningen och det.. Jag känner mig rätt taggad och hoppas så att jag slipper snitt denna gång. Taggad, men sjukt rädd ska jag väl säga ;)
Fick en förlossningsplan jag ska fylla i och ha med mig och måste snart börja skriva ner vad jag vill ha med i BB-väskan. Lite lågt blodvärde hade jag.. så får ta järntabletter lite oftare om magen kan det, annars får det bli blutsaft..

Här är dagens värden :)
 
32 fulla veckor och 4 dagar
 
Min vikt 60kg
Sf- mått 31
Hb 118
Blodtryck 110/65
Hjärtslag 145

                                                              Bild från babyvarlden.se

12 December

Idag är det 121212 ;) Den 12/12 innebär att min sötlök har namnsdag! Alexander dagen idag så stort grattis till alla som bär på det fina namnet ;)

Efter frukosten idag var det dags för choklad och paketkalender! Dagens paket innehöll en liten häst med en höbale :) Så nu har han en gris, ett lamm, en häst och en traktor... frågan är om det blir nåt mer som tillhör!? ;)

Tillväxtultraljud ♥

Idag var det dags att åka och hälsa på bebisen ♥ Tänk att det bor en liten bebis i min mage ;) Allt var jättebra med bebis.. Normal hjärtaktivitet, normala andningsrörelser, normala fosterrörelser, normal fostervattenmängd och så ligger den ju med huvudet neråt :)
 
Bebis uppskattades att väga 2139g nu :) Skallbredden är 81mm, Bukdiametern 97mm och Lårbenslängden 62mm.. Alltså helt perfekt! ♥ Bedömningen blev; välskött graviditetsdiabetes! :) känns väldigt skönt! Mitt blodtryck låg lägre än vad det brukar.. 95/60.. Om det blir en pojke eller flicka vet vi inte.. men jag tror nog fortfarande mest på pojke och äntligen har vi nog ett namn.. om vi inte ändrar oss igen vill säga, haha! ;)

Förresten har jag börjat känna av lite förvärkar nu, men det kan man ju göra länge innan.. så jag är inte orolig ;)

Här är magen idag v.33 (32+3) ! Puss & Kram

11 December


Oj idag var det nära att vi glömde bort paketöppningen :P Haft fullt upp hela förmiddagen och på eftermiddagen sov Alexander lite efter dagis. Men när jag stod och lagade mat kom jag på det ;)
I vanlig ordning tog han chokladen från chokladkalendern först och sen paketet. Idag fanns det en liten gris och ett litet lamm i paketet :)
Kram

Arbetsnisse ;)

Hej på er! Tar en liten paus i soffan nu.. sitter och håller på att skriva julkort :)
Alexander är ute i garaget med pappa just nu. Men för en stund sedan kom de in för Alexander ville visa mig att han hade pappas arbetshjälm på huvudet ;) Sötenosen!

Idag var vi på tillväxt ultraljudet, skriver om det senare.. :) Nu ska jag fortsätta och sen får jag väl sätta igång med maten med! Kram kram
 

Spöke???? :O


Nu ser vår fina snögubbe mer ut som ett spöke haha!!  ;)

Prinsen sover sen ett bra tag tillbaka.. somnade direkt efter vällingen när Dennis nattade honom. Själv sitter jag och småtittar lite på Nobelmiddagen som är nu :) Dennis är ute i garaget och inventerar sin firmabil. Kram på er

Snödrivor

Vilka snödrivor det är ute! Vår stackars snögubbe blir kortare och kortare, en avbruten arm har han med.. vem som är den skyldige vet jag inte.. säkert hunden :P

Idag kommer nog Dennis hem sent, men förhoppningsvis hinner Alexander få träffa honom innan läggdags. Tråkigt tycker jag när han är hemma sent. Men men..
Imorgon ska vi ju på tillväxtultraljudet i Kalmar, så han får jobba igen lite idag. 
Många har förresten frågat varför jag ska göra ett tillväxt ultraljud och det är för att jag har graviditetsdiabetes och då vill man göra en extra koll så att bebisen växer som den ska =) Ska bli spännande att se hur stor den är nu!

Hoppas ni får en bra dag och ta det lugnt om ni ska ut i snövädret! Kram kram

10 December

Oj vad snö det har kommit under natten och snön vräker fortfarande ner.. riktigt snöoväder! Men Alexander och jag märker inte av det så mycket idag, för idag ska vi va inne hela dagen :) Går inte va ute o leka i sånt väder. Hur jag ska roa Alexander är en annan femma ;)
Morgonen började iaf med att han fick sitt adventspaket och chokladkalendern.
I dagens paket fanns en bok om brandbilar... "fafas tutut", utbrast Alexander när han såg vad det var :)

Nu är klockan över 10 och han har fortfarande pyjamasen på sig :P Får nog ta på honom lite annat snart hihi... Kram på er

Hårdrock vinst!

Åh vad kul överraskning när jag kikade in hos min kära bloggvän Sagabus! Var med i en tävling där för ett tag sen och såg nu att jag vunnit :D Får bli en julklapp till Alexander :) Nu ska han lära sig hårdrock med ;) hihi

2a advent!

Hej på er! Hoppas ni haft en mysig andra advent! Min har varit så där, mår fortfarande inte bra. Men hoppas det blir bättre snart! Igår snöade det hela dagen och idag har vi nästan lite snöoväder.. blåser på rätt bra.
Jag har hållit mig inne hela dagen och Dennis har varit ute och gjort det sista med veden, med hjälp av sin far o bror.. Alexander var ute ett tag.. så jag hann ta en varm dusch och vila lite.

Imorgon är det vardag igen, Alexander ska ju egentligen va på dagis 5h på måndagar.. men vi har bytt till tisdag nu denna veckan.. det är då vi ska på tillväxtultraljud :) Spännande o se hur stor bebis är nu. Har ju inte gått upp så mkt i vikt som med Alexander, skönt! :) Tog tid innan jag ökade nåt alls i början eftersom jag hade mycket illamående/kräkningar då.

Nu ska jag nog gå upp och byta av Dennis som försöker natta Alexander. Bra när man kan hjälpas åt! :)
Kram på er

P.s. Vad tycker ni om den nya headern? Lite vintrigare iaf :)

9 December

9onde december idag! Tiden springer på med stormsteg och snart är det jul!
I dagens paket fanns det en liten traktor med vagn.. uppskattat av vår traktortokiga son! :) Kram

Graviditetsvecka 33

Då var man inne i vecka 33 idag.. (32+0).. 55 dagar kvar till bf..
Var inne på oplanerad koll på förlossningen igår då jag inte mått bra.. (haft väldigt ont i mage och tryck över ryggen) bebisen mådde bra, en läkare kollade livmodertappen som var helt stängd, och kunde se att huvudet låg neråt :) Varför jag haft så ont vet jag inte riktigt.. Idag känns det bättre iaf.
På tisdag ska vi på tillväxtultraljud och onsdag blir det besök hos barnmorskan..
Det är väldigt mkt bökande i magen, och speciellt på kvällarna.. men även på dagarna! :)

Här är veckans magbild

Julmarknad

Idag har Dennis hållit på med veden hela dagen. Jag har inte mått bra, och givetvis har Alexander varit som en liten huligan :P Men jag fick lite lugn o ro när farfar med kom och hjälpte Dennis med veden.. då ville ju Alexander va ute ;)
Senare idag så åkte vi bort till Sälleryds julmarknad.. en liten mysig stund där blev det :) Var ju så kallt, men det var ju bara en liten marknad.. Köpte en jättefin dörrgrans, och Dennis köpte gammaldags isterband till sig och så blev det lussekatter också :)
Vi provsmakade ost och så köpte vi grillad korv :) Kram

Oplanerat besök på förlossningen

Hej! Efter att mått skit hela dagen igår, med magsmärtor och hemskt tryck mot ryggen.. ingen Alvedon som hjälpte, samt lite illamående så ringde jag till förlossningen för rådfrågning. Var ju orolig för bebis, även om den bökade och hade sig...
De tyckte då att jag skulle komma in för koll, eftersom jag inte riktigt kunde säga om det var sammandragningar eller nåt annat. Min mage är jämt stenhård när man känner på den.

Så när Dennis kom hem så lämnade vi Alexander hos farmor o farfar och sen körde vi mot förlossningen..
Allt såg väl bra ut.. hade endel sammandragningar och +1 i äggvita och de skulle skicka en odling på urinen för att kolla o jag har urinvägsinfektion.. ingen feber och blodtrycket var rätt bra, lite hög puls hade jag.. vågen visade 60,2..
 
Fick ligga 10 min med ctg för att mäta hjärtslagen och då såg man att jag hade lite sammandragningar..

Vid 18.30 kom en jourläkare in och kollade livmodertappen som var helt stängd som tur var.. kunde se att bebisen låg med huvudet neråt...

Blev erbjuden att ligga kvar över natten, men jag ville hellre hem till mina pojkar och avvakta tills idag..

Så varför jag hade så ont vet man inte riktigt.. kan ha varit förstoppning också... Idag har jag varit jättedålig i magen (ursäkta!!)... Har fortfarande ont, men kan säkert ha med det att göra, så det kommer nog avta så småningom..

Det var skönt att det inte var nåt med bebis ialla fall.. skönt att kolla upp det när jag haft så ont så länge ♥
Nu får jag bara hoppas jag blir piggare snart! Kram på er

8 December


Dags för lucka/ paket nr.8... idag blev han väldigt glad.. det döljde sig en liten bil :) Turbo var nyfiken ;) Kram

7 December


Idag var det lite roligare paket att öppna :P Några chokladtomtar :) Jag frågade honom om han trodde att det var strumpor i paketet "nääää!" , utbrast han då hahaha... lille godingen! Två tomtar åts upp snabbt ;) Tur det är fredag hihi!! Kram

Tillväxtultraljud :)

Ytterligare en bild från dagens lilla fotografering
Visst är det vackert med snö så länge det är så här? Glittrar, vintersol och minusgrader.. :)

Dagen börjar gå mot sitt slut och imorgon är det fredag igen :) Då blir det tacomys är det tänkt.. Alexander ska till dagis, skulle lämna honom halv 11 och så hämtar Dennis honom klockan 16 :)

Då ska jag passa på att fredagsstäda lite är det tänkt.. Nästa vecka har vi skiftat dag, han ska egentligen till dagis på måndag.. men han får vara hemma då och får vara på dagis på tisdag istället :) Dennis och jag ska nämligen på tillväxtultraljud då...

Åååh så mysigt att få se vår bebis igen! Det är väldigt trångt i magen nu.. så känner inte så mkt sparkar längre, däremot är det full rull med bökande istället.. häftigt när man känner en fot eller nåt som trycks mot magen! Ibland buktar det ut jättemycket! Ibland gör det lite ont, men mest om bebisen kommer emot den där nerven i ryggen. Ska bli spännande att få veta hur stor den är nu ungefär :)

Kram på er nu och god natt!

Godaste "och enklaste" julgodiset! :)

Wienernougat
Det här behöver du :
250 gram nougat
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel

 

Rosta den flagade mandeln i stekpanna, låt svalna. Smält nougaten i vattenbad. Bryt ner chokladen i nougaten och rör tills allt blandat sig. Rör ner mandeln och häll upp i en form med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, skär sedan i lagom stora bitar.


Foto- Snö/frost

Var ute och fotade en snabbis idag innan jag skulle hämta Alexander..

6 December


Idag efter dagis och ef.m napen så var det dags för adventspaketöppning... Chokladen var bäst idag ;) Dagens paket innehöll nämligen strumpor och det var väl så där kul :P

Kram

Kalllllt! ;)


Gud så många minus det är ute idag.. vill inte veta hur kallt det var imorse när Dennis skulle till jobbet och Alexander till dagis.. brr...

Tyckte till och med synd om snögubben jag och Alexander gjorde häromdagen.. han såg så naken ut.. så en halsduk fick åka på idag ;) Se om jag orkar rota fram nån mössa.. annars får han nöja sig med halsduken.

Har nyligen kommit hem efter att hämtat hem prinsen från dagis, så nu ska han få vila lite. Jag ska värma mig lite mat snart. Bra när man har kvar från gårdagens middag :)

När Alexander vaknar ska han få sina adventskalendrar. Ikväll ska vi handla hem lite grann som behövs, och Dennis ska fortsätta med veden tror jag.. har ju den ute i snön under presänning än :P

Kram på er

Lite av varje :)


Idag har det varit en väldigt vacker dag! Solen har skinit, det har varit minusgrader och vindstilla...
Önskar att jag tog med mig Alexander och kameran på en promenad.. men får hoppas på ny chans i veckan ;)

Ikväll gick nattningen jättefort, skönt eftersom han ska upp tidigt till dagis imorgon.
 
Denna veckan är Alexander veckans hjälpreda på dagis... han får hjälpa till att duka m.m.
De har även en adventskalender med varsin julklapp till barnen! Varje dag lottar de vems tur det är att ta ett paket.. spännande när det är Alexanders tur hihi :)

Annars går veckan mot sitt slut.. dagis imorgon (morgon/förmiddag) och fredag (ef.m), lördag nalkas det julmarknad här i grannbyn. Ska bli mysigt! :)

Det känns konstigt att jag inte ska jobba mer.. har nog inte riktig förstått det än, för det kommer ofta upp i tanken när jag ska jobba :P Men jag vänjer mig nog snart ;)

Nu ska jag krypa ner i sängen! Natti natt!! :) Kram
 

2 års kontroll på BVC

Imorse ringde jag för att ändra BVC- tiden vi hade på fredag. Nu har jag ju Alexanders dagistider färdiga, så dumt att ta då han ska va på dagis och träffa sina kompisar.
I alla fall hade Yvonne en tid redan idag, så vi snabbade oss att äta frukost, ta på oss och ta bort snö från bilen :)

2 års kontrollen såg toppen ut och han följde sin kurva bra!

Vikt: 11,3 kg
Längd: 85,5 cm

När vi kom hem lekte vi lite och sen gjorde jag lunch.. efter att ha ätit så gick vi ut och till Alexanders stora lycka var farfar här med traktorn och skottade :) Så han fick åka med i traktorn och jag skottade gången lite.
Kram

5 December

Hej på er! Idag vaknade Alexander kl.8, men jag fick ligga kvar till 8.30 hihi ;) Jag hade lite att röja i köket i morse innan frukost, så Alexander fick sina adventskalendrar före frukost idag :)
Dagens paket innehöll Pippis häst :) Den blev han mycket glad för!
Kram

Instagrambilder från dagen :)

Några instagrambilder (imm0rtelle1985) från dagen...

Idag har snön vräkt ner hela dagen :) Vi har säkert 2 dm nu :)

Lille sötnosen ute i snön
Två tröttefisar =)
Tur jag har hängseln på mina termobyxor ;)
Innan nattedags... ikväll somade han jättefort lilla hjärtat ♥

Snögubbe

En glad snögubbe

Hej på er! Snön har vräkt ner hela dagen :) Jag har kännt mig mycket bättre i ryggen idag. Känner av lite men mycket bättre än igår. Så det gjorde susen med en hel natt sömn :) Hoppas inte det kommer tillbaka igen. För det gjorde fruktansvärt ont!
Så idag har jag kunnat göra lite.. laga mat, vika tvätt, tvätta och hänga tvätt på tork.. elda och till och med gjort en snögubbe :)
Vi var ute en sväng efter lunchen, men Alexander var nog lite för trött.. var ledsen och ville in. Så nu myser vi framför film :)
Kram på er

4 December


Idag har vi en riktig hemmamysdag. Det har snöat heela morgonen. Så vackert! Jag låg och sov riktigt hårt och djupt, men vid halv 9 kom Alexander upp i sängen till mig, men sen var det snabbt ner på golvet och tända lamporna ;) Han tyckte att det var dags att vakna.. och sen tröttnade han och gick ner och pratade med Turbo :)
Så då fick jag stiga upp innan han hittade på hyss, hihi ;)
 
Efter frukosten var det dags för adventskalendrarna.. först chokladkalendern och sen paketkalendern... idag fanns det en Pippi film, som han kollar på nu samtidigt som han leker =)

Kram

Picts

Några instagram- bilder (imm0rtelle1985) från dagen...
snön ligger så fint och glittrar...
 Ljungen är täckt med snö.. 
Kommer inte kisen ner och gosar, får man väl klättra upp och ge lite gos :)

Sådan otur! :/ Och åter igen såå nöjd med förskolan!

Huu så kallt det har varit idag! ca 10 minusgrader.. Det var rätt kallt i huset me i morse och vedpannan var svårtänd, men jag lyckades efter några försök :)

Vid halv 12 hämtade jag Alexander på dagis, fick godkänt de dagistider vi valt nu när han är 15h barn. Det är väldigt positivt när det är ett sånt litet privatägt dagis... :) Så nu kommer han gå 6.30-11.30 på måndagar och 6.30-12.00 ungefär på torsdagar (en halvtimme längre.. men de äter lunch senare den dagen) och fredagar ska han gå 11-16.. kommer bli bra tror jag och bra att jag får ha han där en ef.m tid med =)

Idag gjorde jag nåt dumt när jag skulle lyfta in Alexander i bilen. Skulle lyfta upp honom från marken och då sa det smack i ländryggen. Så nu har jag knappt kunnat gå och det gör ont hela tiden och strålar ner i hela benen. Sån otur man ska ha :( Har ju ofta den nerven längre upp i ryggen som kommer i kläm några gånger om dagen.. och så nu detta med! Hoppas nu att det försvinner snart!! För gör riktigt ont!
 
Nu längtar jag tills Dennis kommer hem! Kram

3 December

Hej! Idag har Alexander varit på dagis! Fr.o.m idag så är han ett 15h barn ;) Jag börjar ju min graviditetspenning idag. Idag har han alltså varit uppe tidigt och då fick han adventskalendrarna nu i ef.m istället :)

Dagens paket innehöll en BRIO vagn till hans tågbana :) Han har lekt en stund med det nu =)
 
Kram!

1a advent & pulkaåkning

God kväll! Vi hade ju en väldigt mysig förmiddag.. även eftermiddag och den tillbringade vi ute i snön en stund :) Dennis skottade gången och Alexander hjälpte till.. sen tog vi fram pulkan. Oj vad kul Alexander tyckte att det var. Vi tog en promenad bort till farfar och faster som var hemma :) Alexander åkte pulkan bakom Acira :) Det tyckte han var jättekul och Acira älskar snö.. rullar sig och lägger sig raklång i den hihi..

När vi kom fram till Brändabo så var vi ganska kalla, så gick in och värmde oss en stund innan vi gick hemåt igen.. Väl hemma sen så slappade vi lite i soffan och Alexander var så trött och somnade i min famn..
Efter att ha slappat ett tag så lagade vi middag.. gjorde älgfärsbiffar kryddade med bla enbär och så hemmagjorda klyftisar och sås av skyn med massa grädde i ;) Mums!

Kvällen avslutades med ett härligt bad.. En helt perfekt första advent! Hoppas er också har varit bra =) Kram

1a advent & pepparkaksbak

Hej på er! Åh vilken underbar första advent! Vi vaknade till massor med snö och det gjorde ju hela dagen ;) När vi steg upp så satte jag igång och gjorde riktigt hemmagjord god risgrynsgröt! Så himla gott!
Vi tände första ljuset och Alexander fick sitt adventspaket och chokladkalendern. Där efter satte vi igång med pepparkaksbak :) Det var vår förmiddag det =) Kram på er och hoppas ni haft en underbar dag!
Hemmagjord tomtegröt :) Såå gott!
Pepparkaksbaket.. en stund ville han allt vara med :)

Hihi sötnosen

Några peppisar :)

2 December

2a december idag... paketet innehöll ett förkläde, en liten kavel och en pepparkaksform :)

1 December

Igår var det första december och det innebar ju första luckan i chokladkalenern och lika så första paketet i paketkalendern.. i första paketet fanns en röd bil :)

Graviditetsvecka 32

Lördag idag, vilket innebär att jag går in i nästa graviditetsvecka.. närmare bestämt vecka 32 denna gång :)

Jag har nu gjort mitt sista arbetspass och kommer nu vara hemma cirka ett år.. känns väldigt skönt, vi hade en lugn natt när jag jobbade min sista natt.. men bebis trycker mycket på blåsan och några gången om dagen kommer en nerv i ryggen i kläm på nåt vis. Gör fruktansvärt ont, men ska väl vara glad att det inte sitter i heela tiden, utan släpper lite emellanåt.
Fogarna är som vanligt, får oftast ont när jag gått/stått förmkt. Strålar ner mot skinkan och benen ofta.

Tröttheten har nog lättat lite, har haft så fullt upp att jag inte hunnit känna efter ;) Magen växer så det knakar och jag känner av mycket "bök" i magen.. och ibland känns det som att ta en deoderant på insidan av magen :P

Känns konstigt att man verkligen går mot slutet nu i graviditeten... inte många veckor kvar och idag är det bara 2 måander kvar till bf! Snart får vi ha vår lilla bebis i famnen istället :) Kommer helt klart sakna magen sen, älskar att vara gravid, även om det är tungt också.. men just känslan att känna barnet i magen och så spänningen, vem som bor där och hur den ser ut =)
 
Här kommer veckans magbilder!

Jul i vårt hus!

Hejsan! Hoppas ni alla haft en mysig första december, lördag och allt med ;) En riktig kall lördag med omkring 5 minusgrader.. brrr ;) Var kallt i huset i morse!

Vi började morgonen med att titta på julkalendern och sedan blev det frukost. Alexander var jättehungrig, han kräktes ju 3 ggr igår och hade lite feber igår.. men idag har han varit piggelin igen. Efter frukost körde vi in mot stan för lite ärenden. Bl.a. köpa de 4 sista sakerna till Alexanders adventskalender... och såna där skyddsbågar att stadga upp pappstjärnorna.. och så blev det lite annat smått o gott..

När vi kom hem delade vi på en kebabpizza och satte sedan igång att göra lite adventsfint :) Dennis hjälpte mig jättemycket.. putade fönstrerna och satte upp de flesta gardinerna och jag strök och strök.. har verkligen världens slöaste strykjärn hehe... julklappstips nån gång ;)
Men nu är det jul även i mitt hus! Myyys! ;)

Några bilder från köket... Adventsljusen är redo! Imorgon tänds första till frukosten! Alexander fick en liten gran idag och där under ligger hans adventspaket..  ett paket varje dag fram till julafton :)