Veckan


Jag och prins hemkomna från stan idag :)

Hej goingar! Nu sitter jag i soffan under min värmefilt! Lite frysen, men det är ju måånga minusgrader ute. Dennis är fortfarande dålig. Han åkte till jobbet imorse, men fick åka hem igen till lunch.. matt och konstig och så den hemska hostan. Imorgon ska han vara hemma helt från jobbet... Och jag klagar ju inte ;) Alltid trevligt med lite extra sällskap av sin älskling trots han inte är så pigg.
Alexander ska vara på dagis i 3 timmar, roligt för honom! Imorgon kommer även sotaren och dagen där på kommer den där besiktningsgubben som kollar till det varje år.
Till helgen jobbar jag, ska kolla in de nya lokalerna då som jobbet ska flytta till den 9 februari.
Det ska visst bli riktigt kallt och mer snö... brrr!

Hoppas ni haft en bra dag :) Kram

Lunch på stan


Min fina pojke

Goaste gladaste Alice :)

Idag har äntligen dessa små kompisarna fått träffas. De har inte setts sedan innan jul och jag och Jenny var ju på spa precis efter jul, så sen dess har inte vi setts. Så det var ett kärt återseende :)
Vi tog en sväng på stan och lunchade på Åhléns. Det enda jag fick med mig hem idag var ett par mockasiner till Alexander för 19:- hihi ;) Billigt och bra!

Jag o prinsen

Jenny o hennes sessa

Tack för en rolig dag på stan! :)

Möte, hosta och dagis


Hejsan på er! Sitter och äter lite frukost nu. Ska snart lägga Alexander, så han får sova sin nap.
Inatt fick Dennis sova på soffan. Han har hostat och hostat och hostat och hostmedicin har inte hjälpt. Varje gång man lyckats somna till så fick han en ny hostattack.
Så vid 2 fick han helt enkelt gå ner och lägga sig på soffan :P Jäkla förkylningar!

Idag ska jag på möte på jobbet. Ska vara där kl.15, så Dennis hämtar upp Alexander då.. vi har ju ingen dagistid idag. Däremot ringde jag dit idag och hörde om han inte kunde få komma en stund extra denna veckan. Han har bara 3 h på fredag annars den här veckan. Eftersom han varit sjuk, så har han inte varit där på jättelänge nu. Kanske lätt att han kommer ifrån det?! Men vilket som ska han vara där 3 timmar på onsdag också. Tror han kommer bli lycklig för det! :)

Nej, dags att sätta fart! Kram på er och ha en bra dag!


Pulkaåkning efter hunden :)

Hej goaste vännerna!
Helgen har rusat förbi tycker jag. I fredags kändes det mer som lördag eftersom vi var ute med Dennis jobb på torsdagen. Så det känns nästan att man har haft en helgdag extra. Men dagarna går ju fort när man har roligt :)

Igår gjorde vi inte så mycket. Dennis har mått dåligt i helgen, genomförkyld, hosta m.m. Men vi åkte iaf till Maxi och storhandlade. Sen mös vi hemma, gjorde tacos och kollade på tv.

Idag har dagen nästan sett lika dan ut.. ätit tacos rester, handlat och lite så. Imorse tog vi oss även en promenad till Brändabo (till Alexanders farmor & farfar) i fina, men kalla vädret. Alexander fick åka i pulkan bakom Wilma. Tyckte han var jättemysigt och kul!
Här kommer lite bilder från det :)

Alexander i pulkan efter Wilma och så jag :)

En glad liten skit ♥

Han tyckte det var kul att ha handen ner i snön när han åkte :)

Fina hjärtat

Jag- en osminkad sådan.. men det bjuder jag på..



Full fart och Alexander var jätteglad :D

En tröttefis somnade i pulkan på hemvägen ♥

Fotografering 2


Lite fotografering 1


Åka karusell


En kort liten video på när Alexander åker bilkarusellsen på Maxi :) Han fick provsitta i den sist vi var där, och idag pekade han mot den och gjorde billjud med tungan :) Så idag fick han åka den och den var himla kul och spännande! Mindre kul när den va slut och vi skulle lyfta upp honom därifrån haha ;)

Shopping till mig


En jättesöt tröja/tunika

Ett j♥ttesött linne med hjärtan och fina detajler. Även ett par tillhörande trosor :)

En underbar skarfs ♥

En detaljbild på min nya älskade klänning

Utöver detta blev det ett vitt baslinne samt ett par mysbyxor.. helnöjd :)

Shopping till lilleman

Ja jag kunde ju inte låta bli utan att köpa nåt litet till lilleman också... så det blev den här tröjan. Men färgen stämmer inte alls med verkligheten.. mysko.. den är nämligen grön! :O Ett par mockasiner blev det också :)

Shopping

Tänkte visa det jag handlat denna veckan för mina födelsedagspengar :) Måste säga att jag är himla nöjd!

I sminkväg blev det, det här..

En mineralfoundation från Maria Åkerberg och en rouge från Dior


Shopping


Hallå fina vänner! Här kommer ett inlägg till... Idag hade jag o min storasyster Annika bestämt att vi skulle göra stan ;) Hon skulle komma vid 9.30-10.00 någon gång och det gjorde hon.. men grejen var att jag hade en jobbig natt i natt med Alexander, Dennis, katterna och mig själv :P Fick inte mycket sömn och vi var hemma sent me ju.
Så klockan 9.30 vaknade jag.. kollade klockan och oups! Försovit mig rejält. Ringde Annika och då var hon redan på väg :P
Så hon fixade Alexanders morgonsysslor medan jag fixade mig lite snabbt :P Efter 40 min kunde vi bege oss in mot stan :)
Det blev shopping, lunch, jobbärende, shopping, fika och shopping...
En rolig men iiiskall dag :)

Hittade inte så mycket, mysbyxor, tröja, baslinne, tröja och mockasiner till Alexander och en rouge... Ni kan få se bild imorn. Kram och ha en mysig fredag!

ELIT´s 10 års jubileum


Hej på er! Vi hade en jättetrevlig och rolig kväll igår då Dennis jobb firade 10 år! Det var anställda, respektive, kunder och leverantörer som var bjudna (ca 350 st var det som kom). Vi åkte bussar dit som de hyrt till oss..
När vi kom på plats stod cheferna och tog hand och välkomnade alla gästerna och vi bjöds på champange / och alkoholfritt.
Sen blev det lite mingel följt av lite mini mässa från några av leverantörerna. Lite tävlingsfrågor m.m.
Vi kvinnor som kanske inte är så intresserad av såna grejer fick lite special från Ronneby brunn SPA, där de pratade om olika produkter m.m.

Sen var det dags för lite mat. Det bjöds på buffé med kyckling, fläskfilé, potatisgratäng och massa tillbehör.
Efter maten kom en superrolig komiker upp på scenen. Hihi man fick många skratt av henne ;)
Sen lite kaffe och sen kom de ut med korgar med massa miniflaskor med olika sorters dricka/snaps,whiskey, baileys m.m.

Högsta hönset Thomas gick upp på scen och berättade om ELITs historia, mycket roligt, intressant :) Och därefter delades blommor ut till alla cheferna.
Priserna från tävlingarna delades ut och sen kom bandet Danne Stråhed och spelade och det blev dans.
Kvällen avslutades med ett underbart fyrverkeri! Såå fint, nog det finaste jag sett!
Var verkligen en toppenkväll! :D

Vid 00.30 ungefär hämtade vi hem Alexander ♥ Han hade haft det bra hos farmor & farfar.

Kram

10 års jubileum


Här är en bild på mig.. nyfärgad och nyslingad!

Har inte tid att sitta här nu. Måste göra mig klar inför 10 årsjubileumet på Dennis jobb som är ikväll! Runt 250 stycken som kommer! Så blir en stor brakfest! Jag ska dock vara nykter. Under tiden ska Alexander vara hos farmor och gosa och vi hämtar honom ca halv 12 i natt. Han har åkt på öroninflammation igen :( Var hos vårdventralen idag och då fick han pencelin utskrivet 5 ml 3 ggr per dag i 8 dagar! Stackars lillen!

Ha en trevlig kväll! Puss!


Ute i snön 24 jan 2012


Hos frissan


Hallå! Idag har Alexander fått vara hos sin farmor ett par timmar på morgonen. Dennis var tvungen att jobba, och jag sova.. och eftersom febern sitter i fick han inte åka till dagis.
Men det hade iaf gått bra och jag sov till 11.20 och sen hämtade jag honom. Han var trött och febrig och fick sova en stund. Vid 14 tiden åkte vi in till stan. Alexander fick vara med Dennis på jobbet en timme och jag åkte vidare till Dennis syrra Jonna... Etage frisörsalong... Satte i en färg och slingor! Känns så fräscht nu!
Kl.16 kom Dennis och Alexander. Men jag var inte klar än. Alexander somnade i vagnen och sov till vi båda var klara.. Jonna klippte Dennis.
Blev nöjd med håret. Men ni får se imorgon hur det blev, orkar inte ta kort nu.
Ha det bra! Kramen

Vinterbild


Hej på er! Idag har vi inte gjort så mycket. Alexander är fortfarande sjuk, men har haft lägre temp.. (38,5 hade han nu) Jag vet inte hur vi ska göra imorgon.. dagis lär han inte kunna va på. Hoppas Dennis kan vara hemma till klockan 10 iaf. Jag jobbar ju i natt, så behöver ju sova.

Idag var vi ute en liten stund iaf. Skönt med lite frisk luft. Åkte lite pulka. Nu är klockan lite över 17 och vi la honom för att få sova en stund, han va så ledsen och trött. Själv ska jag nog snart börja med maten, får bli potatismos och köttfärslimpa tror jag. Är hungrig som bara den nu!

Hoppas ni får en skön kväll! På fredag blir det nog shopping med syster yster! Ska bli skoj! Hoppas vi inte blir sjuka tills dess! :) Kram


Just nu!


Nyduschad och trött så myser jag under min underbara blåa värmefilt

Åh jag är så sugen på att åka in till stan och shoppa! Typ på torsdag eller fredag.. någon som är sugen på att göra mig o Aexander sällskap då? ;)
Behöver handla lite.. bl.a. en ny rouge och kanske en ny foundation.. nåt klädesplagg och så :) Ni kanske har tips på bra foundation förresten.. för blandhy?

Hoppas nu har en mysig kväll! Kram


Molly & Pauline på besök :)

Hej goa vänner!
Denna dagen har gått fort. Pauline & Molly kom ju på besök. Hade en mysig dag.. busade, åt lunch, var ute i snön och så hann vi med lite fika ;) Både Alexander och jag fick presenter. Jag fick en bakbok och Alexander fick en mysdress från "Petter & Kajsa".. superfin! Tack så hemskt mycket!

Massa bus :) Alexander har på sig de nya byxorna från mysdressen :)

Åker pulka i snön! :)

=) Pauline.... toffsen vi hittade var ju Mollys! Ser du att den är borta från bilden till höger!? Den är i tryggt förvar här inne nu, till vi ses nästa gång :)
Jag & Pauline =) och jag som myser med min plutt


Tack för en rolig dag gumman! Alltid lika kul att ses! :)

Ute i snön


Idag har vi varit ute i snön och busat o myyysat ;)


14 månader


Idag blir min vinterkille 14 månader


kompisbesök och snööööö!

Hej vänner!
Helgen gick förbi fort, men inte så konstigt med alla kalas och fix och don..
Alexander blev mer febrig i natt.. 39,7 hade han.. Så idag fick han stanna hemma från dagis. Annars skulle han varit där 06.45-10.00 bara. Han sov lite oroligt i natt, men imorse hade febern sjunkit :) Skönt!

Så om en stund kommer älskade saknade Pauline och Molly hit. Jag har inte träffat någon av mina vänner på 3-4 veckor nu! Så ska bli skönt att snacka av sig lite.
Pauline har ju tur att få smaka på alla godsaker från kalasen! :) Fläskfilén, tårta, daimcheesecake och cupcakes ;)

OCH så har det ju kommit massor med snö nu!! Så det ska minsann åkas pulka! :D Superkul!

Imorgon tror jag Alexander får åka till dagis.. iaf på onsdag för då måste jag sova, eftersom jag jobbar imorgon natt. Ha en bra dag nu så skriver jag säkert ikväll igen! Puss & kram på er


Inte den finaste bilden precis.... men alldeles dagsfärsk ;)

Kalas 2! :)

Hej mina goa vänner!
Sitter nu under min värmefilt i soffan. Fötterna värker efter att ha stått och gått mycket idag. Har varit en mysig dag idag med. Hade kalas idag också. Idag var det Dennis sida som kom.. svärmor, svärfar, Jonna, Joel med familj och Phille med familj.

Alexander lekte med sina kusiner Hugo & Malte. Och flög flygplan med farbror Joel.

Maten idag: Potatis- och/eller ris, fläskfilé i ugn med sås av grädde, creme fraiche, sambal oelek och kryddor.. grönsaker, sallad, frallor m.m. till... Gott blev det!

Svärfar, Dennis & svärmor slappar i soffan. Alexander busen och Lina med Alexanders kusin Elias :)

Bus och mys innan fikat

Sen var det dags för mig att skära tårtan. Hade lika dan fika som igår..

Min lille prick.. en sjukling är han dessvärre... hade 39,4 graders feber och är förkyld. Så mår han inte bättre imorgon bitti får han stanna hemma från dagis. Däremot kommer vi få besök av Pauline och Molly imorgon. Han är ju relativt pigg, men hoppas inte han smittar.. funderar på om det kan vara en tand.. men man vet ju aldrig..

Vill tacka alla som kom idag och firade mig. Fick fina presenter... av Joel med familj fick jag en jättefin "korggrej" med fina ljuslyktor i, av Phille med familj fick jag 200:- och av svärmor o svärfar o Jonna fick jag en Lasse Åberg karaff, en fin blomma och 500:- Tack tack! :)

Kram på er

27 års kalas

Hej på er! Idag (elr ja igår.. har ju precis blivit söndag nu), så hade jag mitt födelsedagskalas för min familj.
Mamma, Conny, Pappa, Ann-Christin, Jenny, Mats, Felicia, Annika, Magnus, Phille, Amanda och Amanda var det som kom och firade mig.

Annika med familj kom redan strax efter kl.11. Annika hade frågat mig om jag ville ha hjälp med maten och det... och det tackade jag inte nej till ;)

Strax efter klockan 14 kom resten :)

Dennis busar med Alexander och så Magnus

Lite soffslapp :) Phille spelar Wii

Min älskling ♥

Jag

Hundarna Malou & Cazper kom ju också på kalset förresten ;)

Maten.. köttfärsrullar, sallad, Dennis frallor som han bakat, vitlöksdressing

En vig Felicia gör konster

Tårtan jag bakat blev jättegod.. hallon och vanilj.. en daimcheesecake bakade jag också och så mina cupcakes med mockartopping.

Här mumsar de :-)

Lilla prinsen var mycket glad för min cheesecake :)

Vill tacka för idag. Tack för hjälpen med maten syster Annika och tack ni andra för att ni ville komma och fira mig och för fina presenter! Fick en värmefilt av Annika m. familj och en chokladkaka och en jättesnygg o häftig blomma (typ kaktus). Presentkort på 200 :- på H&M av Jenny med familj.. samt en underbar bukett med tulpaner. Två blommor av mamma & Conny och 200 :- och av pappa och Ann-Christin 500:- och en härlig vårblomma! :)
Tack så hemskt mycket!

Kram på er

My birthday

Hej på er! Tänkte det vore dags med ett inlägg nu. Har inte skrivit så mycket då jag har haft fullt upp.
Igår fyllde jag år. Gjorde inget speciellt.. Alexander var ju på dagis, jag försökte sova lite eftersom jag skulle jobba. Jag hämtade Alexander vid 13.. Dennis kom hem vid halv fem.
Fick denna fina orkidén och pengar av honom.

Står i ett fönster nu :P

Jag provade en ny maträtt... fläskfilé i ugn med en sås med bl.a. lingon... hojta till om ni vill ha receptet. Den var helt okej.. men nästa gång ska jag krydda lite.. den innehöll typ inga kryddor.

Sen körde jag till jobbet. Vid fikat smaskade vi på mina muffins. Natten gick rätt bra, en del larm som kom lite dumt och så. På morgonen var jag jättetrött. Ögonen gick i kors på vägen hem. Det är jobbigt när man är så trött och ska köra hem. Skulle haft tandpetare för att hålla upp ögonen ;)

Idag har det varit full rulle.. sov 4 h idag efter jobbet. Sen var det dags att hämta Alexander. Han hade haft kul på dagis. Men han gillade inte dagens lunch... "Kludda".. så han hade bara ätit 3 gurkskivor. Så när vi kom hem fick han spaghetti och köttfärsås och en liten fralla.

Vi har varit och storhandlat idag.. inför kalasen i helgen. Bakat 2 satser med såna muffins och städat massor. Nu är klockan snart tolv. Har duschat och ska alldeles strax upp och sova.
Vi hörs säkert i morgon kväll! Kram kram

CeLaVi


Alexanders nya fodrade regnställ från CeLaVi... används flitigt på dagis!


Liten flicka blir 27....


Den här lilla flickan blir idag 27 år! Grattis till mig! ;)


Färdigbakat för idag!


Här är mina små bakverk jag gjort idag. Har ju även gjort daimcheesecake (men de är i frysen)....
Dessa små godingar är helt vanliga chokladmuffins med en god mockartopping.. Jag jobbar ju imorgon på min födelsedag.. börjar kl.21.. så tänkte att det kunde vara gott att ha till fikat ;)

Här kommer receptet:

Chokladmuffins: (Från min gamla hemkunskapsbok.. hihi)
Ca 15-20 st


50 g Smör
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

♥ Smält smöret och låt svalna ♥ Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en liten skål ♥ Vispa ägg och socker poröst i en större form ♥ Rör försiktigt ner mjölblandningen ♥ Rör ner det smälta smöret ♥ Rör ner mjölk ♥ Häll upp smeten i formarna, fyll dem till 2/3 ♥ Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min ♥

Mockarkräm: (från kokboken "Livets goda- muffins" Tasteline- recept som man kunde köpa med Aftonbladet)

100 g mjukt smör
3 dl florsocker
1 msk kallt kaffe
1 1/2 msk kakao

♥ Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen ♥ Tillsätt florsockret, lite i taget medan du vispar på låg fart
♥ Rör i kaffet och kakaon ♥ Fortsätt att vispa till krämen tjocknar ordentligt ♥ Spritsa krämen på muffinsen ♥

Jag brukar förvara mina i kylen.. för de är godast kalla ;)

Att bli "gammal".....

Imorgon fyller jag 27 år.. och det har jag nog minst sagt märkt idag :P
Herregud vad tankspridd jag varit! :O I morse lämnade jag ju Alexander på dagis.. och när jag kom hem så märkte jag att jag hade nappen kvar i min ficka! Så det var ju bara till att köra tillbaka och lämna den :P
Och nu när jag hämtade hem honom så kom jag på när jag var hemma att jag glömde hans vantar på ett dumt ställe. Så då fick jag ringa om det :P Hoppas inte jag missat några ingeredienser i det jag bakat idag haha :P

Dagis hade gått bra, han hade lekt massor, varit ute på promenad, ätit bra (Spaghetti och köttfärssås) och somnat fort i vagnen.. sovit 45 min och vaknade 5 min innan jag kom.. bra tajming ;)

Nu ska jag fortsätta med bakandet... har en daimcheescake kvar... och på fredag ska jag baka 2 satser med cupcakes.. och så ska jag ha tårta med! Kram på er

Trött mamma- pigg son! Bra kombination?! ;)

Jobbigt

Hej vänner!
Nu har jag lämnat Alexander på dagis.. kändes faktiskt rätt jobbigt för min del idag.. vet inte varför egentligen eftersom han sprang ju direkt och lekte och så..
Men idag är en sån dag jag jag helst velat ha honom hemma ♥ Vissa dagar känns det nog starkare.
Alexander var inte ens på sitt gladaste humör idag, utan helt tvärtom! Klockan 7 började han gråta och var allmänt sur.. och så fortsatte det under hela frukosten och så..
Så hoppas han är en glad kille på dagis nu och att han kan sova lite där. Han ska nämligen vara där till klockan 13 idag (säkert därför det kändes extra motigt. Att veta att han ska vara där så länge, men inte veta om han kommer kunna somna där och att han säkert kommer vara ledsen då...)
Aja blir nog bra, de ringer ju om det är nåt, vilket känns skönt! Idag ska han iaf få lunch där! :) Spännande ;)

Själv sitter jag och äter frukost nu. Sen ska jag börja baka... ska göra cupcakes, som jag ska ta med till jobbet imorgon.. samt 2 styck daimcheesecakes som jag bl.a. ska ha på kalasen till helgen.

Ha det så bra! Kram på er

Fixar lite ;)

Händer lite nytt här på bloggen.. ville köra på lite färg för en gångs skull ;)

Före:

Efter:


Vad tycker ni? Har ju även bytt bakgrund till en rätt ljus lila färg :) Är dock inte helt nöjd ännu.. så sker kanske lite ändring till :P Får se.. Kram på er

Tretorn


Ett par fodrade gummistövlar från Tretorn fick följa med idag. Alexanders KAVAT vinterkängor tål också vatten.. men dessa är lättare att rengöra. Köpte stl 21 så han kan ha de till våren me. Kan nog vara skönt med lite fodrat då med.
Perfekt att ha dessa på dagis. Kram

Gamling..


Glada killen :)

Snart kommer Dennis hem. Vi ska åka till Maxi och handla. Behöver ha hem en hel del.. men nu får vi köpa det viktigaste och hålla oss till den 20e ;)

Då ska vi in och handla med... blir massor till kalasen i helgen. Jag fyller visst år på torsdag, så blir kalas lördag (för min familj) och söndag (för Dennis familj).. mat och tårta.. skönt att dela upp det denna gången och inte ha alla samtidigt.

Har massor att städa och greja innan dess :P Tur jag bara jobbar en natt denna veckan! :)
Får fixa till mig lite nu!
Kram på er

Tidig Middag


Fått lite mat i magen nu.. Mycket godare än vad det ser ut..
Det är spaghetti med ihopgojs.. creme fraice, bacon, purjolök, vitlök, hel koncerverad tomat, ananas, chilisås, och kryddor..
Hade inte så mkt hemma (ska handla sen).. Himla gott blev det iaf och det tyckte Alexander också.

I lugnet


Frukost i lugnet

Idag vaknade Alexander kvart över 7.. klockan skulle ringa 20 över, så det var bra tajming :) Super trött var jag.. jag är verkligen ingen morgon människa.. usch!

Halv 9 lämnade jag honom på dagis. Gick jättebra även idag. Han sprang direkt in och tog bollen ;)
Nu är jag hemma, sitter och äter frukost och tittar på Nyhetsmorgon. (Tänk att man blivit så gammal, minns att jag tyckte det var sååå tråkigt innan med nyheter o sånt hehe).

Det känns så himla konstigt att lämna Alexander på dagis. Jag har liksom inget inplanerat nu, vad tusan ska jag hitta på i 2 timmar? Nu äter jag som sagt frukost.. men sen? Vad gör man? Städar?
Jag är ju förstås även "mamma" till två pojkar till... Engman och Turbo.. (katterna) de håller på och bråkar lite ibland. Engman kan va lite elak mot Turbo ibland och käfta med honom. Så då får man ryta till ;) Dessa pojkar!

Aja.. kanske ska ta ner tomtegardinerna i köket nu iaf :P Orkar inte egentligen, har knappt vaknat än hehe...
Förresten så blir det inget med Kristianstad idag. Båda de två bilarna Dennis var intresserad av var reververade... tråk!

Ha en bra måndag! Kram


Vår fina nybadade tröttefis innan idag!

Det bästa som har hänt oss ♥

Nu ligger han uppe och sussar gott! Sommnade direkt efter han druckit upp sin välling :)  Kram kram

Farmor o faster mys!



Hej på er! :) Idag sov jag till halv 2 elr nåt. Natten var jobbig, vi var hur trötta som helst och hade rätt mkt larm. Annars brukar det va tvärtom att man är trött första natten o pigg andra. Men inte detta passet :P
Efter jag vaknat åkte vi bort till Alexanders farmor. Faster Jonna var också där. Så han fick mysa lite med de.
Sen åkte vi hem och badade och lagade mat o så.. Blev ugnsgrillad Coca-Cola marinerad kycklingfilé med pressad potatis och hemmagjord grönpepparsås.

Imorgon blir det dagis på morgonen. Han ska vara där i två timmar. Under tiden ska jag nog försöka få ner julgardinerna. I alla fall i köket där det är tomtar på :P
Sen vid 14-tiden blir det ev en tur till Kristianstad. Dennis vill kolla på två bilar där som verkar intressanta. En Audi och en Passat. Se om det är nåt.. hoppas det för det är ju en bit att köra dit :P

Kram på er och hoppas helgen varit bra! :)

I min godispåse


God morgon vänner! Har varit vaken en stund nu efter att ha sovit gott efter nattens jobb. Natten gick snabbt och var rolig och både Agnete och jag var ovanligt pigga :) Skönt!

När jag vaknade fixade Dennis med middagen. Han gjorde köttbullar, potatismos, grönsaker och gräddsås. Gott! Alexander åt som en tok.. han gillar sås och potatis :) Dennis hade i lite vitlök i köttbullarna, var gott och moset var perfekt fluffigt ;)

Nu sitter jag här med min godispåse.. Mycket salt och choklad & lite sött med ;)

Inatt blir det jobb igen. Hoppas på en lika bra natt :) Kram på er och trevlig lördag

Invigning!!! :D


Fast att gräset fortfarande lyser igenom snön, kom det idag så pass mycket snö att Alexander äntligen kunde få inviga sin pulka! Och oj vad kul han tyckte det var.. ju fortare destu roligare ;)

Det blir allt för idag! Snart jobbdags och det har varit en stressig kväll! Kram och trevlig helg!

Bada


Ikväll när jag kom hem badade jag och Alexander. Åå vad kul han tycker det är.. men när vi tyckte det var färdigbadat blev han huur ledsen som helst... grät o grät och ville bada mer... men det fick räcka för ikväll.. sen blev han insmord och fick god välling :) Nu sussar han gott där uppe!
Själv så tittar vi på Sveriges Mästerkock..

Idag skulle ju Dennis lämna Alexander på dagis. Det gick bra men han hade sprungit efter och vinkat till honom ;)
Idag var han på dagis 1,5 timme själv. När Dennis skulle hämta honom så var de ute och lekte.. och herregud vilken skitig overall han hade! Har tvättat den ikväll, men tveksamt om den hinner torka.. hoppas det! Har beställt regnkläder nu iaf! Skitsnygga! :) Ni får se sen när jag fått hem de.

Imorgon är det min tur igen att lämna och då ska han vara där i 2 timmar :D Från 8.30-10.30 Spännande! Och vad tusan ska jag göra under tiden?! :)
Kram

Farmor ♥

Idag begravdes min farmor i Arlöv kyrka ♥
Det var väldigt fint och många tårar fälldes. Hon finns nu i minneslunden och i himlen tillsammans med farfar.

Efterråt samlades vi alla i ett församlingshem. Där fikade vi på smörgåstårtsbakelser och gräddbakelse efter. Det var himla kul att träffa alla mina kusiner och pappas syskon. Tråkigt bara att det var under denna omständighet vi träffades. Hade ju inte träffat några sen 2005 då farfar begravdes :( Tråkigt att man bor så långt ifrån sin släkt. En del av de har jag träffat fler gånger sen dess iaf :)

Farmor finns inte längre, men hon försvinner aldrig från mitt hjärta och tankar ♥


Min lille dåre!


Min galna pojke som ska klättra och balansera på allt! En riktig våghals! :P ♥
Varför ska man sitta på den när man kan stå på den ;) Mkt coolare ju haha...
Ja som sagt ska han ju klättra på allt ;)


Lite mys med en trött kille!

Nu ska jag strax hoppa i sängen. Ska måla naglarna först.. annars är nog allt förberett inför imorgon. Kör ju hemifrån kl.7 så räcker nog att jag ställer kl på lite innan 6. Kram på er


Bättringsväg, inskolning "vinkdag" och begravningar..


Idag mår min stora prins bättre.. trött dock så han har sovit några timmar nu.. idag kan han nog äta riktig middag. fast han orkar inte så mycket. Igår fick han i sig lite grönsakssoppa som jag lagade i förgårkväll..
Han har gått ner 4 kg! :P Men det är han bara glad över hihi.. Han är hemma från jobbet hela veckan ut..

Idag var det inskolning igen för Alexander och dags för vinkdag. Och som jag trodde skulle det inte vara några problem. Vi skulle egentligen mjukstartat med 10 minuter. Men eftersom han varken brydde sig om mig eller fröknarna utan direkt sprang och lekte så bestämde vi att jag skulle hämta honom kl.9.30 (en timme senare)...
Det hade gått jättebra. Han hade ätit frukt vid fruktstunden och sen lekt igen. När jag kom för att hämta honom sen igen så blev han däremot väldigt glad =) Sken upp som en sol och så fick han nåt ryck och började dansa eller vad man kan kalla det haha.. såg så kul ut.. både jag och Carina skrattade :)

Imorgon ska jag ju på min farmors begravning. Så då blir det Dennis som följer med Alexander. Då ska han vara där från kl.8.30-10.00 helt själv :) Men det kommer nog inte vara några problem ;)
Själv blir jag nog iväg nästan hela dagen imorgon. Min farmor begravs i Skåne. Så jag får köra hemifrån klockan 7. Klockan 8 ska jag vara hos pappa och sen tar det ytterligare ca 2 timmar dit. Sen tar det ju några timmar där och sen ca 3 timmar hem. Så blir en lång dag. På fredag ska Dennis på sin morfars begravning.. mycket nu... men det är iaf i Söderåkra, strax utanför Torsås.

Nu blir det att fixa lunch! Får bli ugnspannkaka! Ha det bra! Kram

Inskolning 10 januari


Hej på er!
Alexander och jag har sovit nere i natt.. han i resesängen och jag på soffan. Det tog en stund innan han somnade på kvällen.. men sen sov han enda till 7.20. Jag har sovit rätt gott..
Dennis har alltså fått hålla sig uppe med sina maginfluensa baskelusker. Kommer nog sova här i natt också. Det tar ju 36 timmar från sista kräkningen innan man inte smittar.
Jag hoppas vi klarar oss. Jag är så rädd om jag skulle missa farmors begravning på torsdag!

Idag var vi på inskolningen igen. Gick bra, de har en gunghäst där som han är lite rädd för.. men idag vågade han t.o.m klappa den ;) Imorgon är det vinkdag! Då ska jag vinka och säga hejdå till Alexander och så ska jag typ sitta i bilen elr nåt i 10 minuter, innan jag går in igen.
Tror att det kommer gå bra, jag tror han känner sig trygg med fröknarna.

Nu sover Alexander förmiddagsnap här i resesängen. Han somnade fort. Själv har jag ätit frukost. Ska bara slappa jag me! Kram på er

♥ i min famn ♥


Äntligen somnade en väldigt övertrött kille.. inte i resesängen.. utan i min famn..


MaGSjuKa :(

Dennis är magsjuk :( Stackars har tillbringat dagen på toa och i sängen.. 
Så idag fick jag åka med Alexander till dagis.. sen sov vi 1,5 timme. Det är allt jag sovit efter nattens jobb. Så det blir bara slapp nu. Försöker få Alexander att sova i resesängen här nere. Men är tveksam om jag lyckas :P

Innan var vi en sväng till Ica i Torsås. Köpte hem piggelinglass, middag till mig och lite soppingredienser.. kan ju va bra för Dennis att börja lite lätt imorn elr så.

Ha en bra dag! Och hoppas ni håller er friska.... nu är Dennis på gång igen hör jag! Usch usch!
Kram

Titta!


Min lille buse är ju så klart inte bara en bus :P Visst hittar han på massa rackartyg.. har ju tex redan slängt en leksak i toastolen :P

Han är himla duktig och kan så mycket! Det märks att han är rätt teknisk av sig :) Och så kan han så mycket ord.. han vet vad man menar.
Om man säger att "nu ska vi byta blöjan"... då springer han mot skötbordet, och om man frågar han "vart är lampan?, vart är apan, vart är dammsugaren, vart är Turbo"... m.m. så går han dit eller pekar.
 
Själv kan han säga några ord som; mamma, pappa, dricka ("dicka" eller "ditta"), där ("dä"), titta (ordet han använder mest ;) vovve ("vovv").. Säker nåt mer jag inte kommer på nu.

Och så älskar han mysa, gosa... då lägger han huvudet mot den/det han ska mysa med :)


Älskade lilla barn!
Nu ska vi duscha och sen sova lite och sen kalas och sen jobb inatt för mig! Puss o kram


Att klättra.....

God morgon! Jag har nyss stigit upp, det är min sov-dag eftersom jag jobbar inatt.. så Dennis steg upp med Alexander när han vaknade vid 7. Det har tydligen varit full speed på honom nu på morgonen, så han lär sova gott nu ;)

Alexander är verkligen en tuffing/ våghals... hoppas att han lugnar ner sig när han blir större.. helst innan :P
Det här med att klättra, det är vääldigt kul och spännande nu i alla fall.


Helst ska han klättra upp på allt som går klättra upp på... några exempel:

* Kistan från Kids Consept Star (både i den och upp på där när han stängt locket)
* Leksakskorgen
* Leksaksbacken på dagis
* Kattklätterställningen försöker han komma upp i (trots den nedersta stegen är bortmonterad)
* Trappan
* Ställer sig upp i matstolar (om man inte spänner fast honom)
* Soffbordet
* Ställer sig i vagnen (om man inte sänner fast honom)
* De små stolarna på dagis

Ja listan kan göras lång :P

Han är ju så extremt snabb... springer från det ena stället till det andra. Så inte alltid man hinner med.. :P Men han säger alltid till då han kommit upp, för ner kommer han inte ^^ hihi..

Kalmar


Idag fick vi sova enda till kl.08 för denna lille grabben! :) Hur trötta som helst var vi dock.. så han fick ligga i sängen och gosa lite :) Mysigt!
Sen steg Dennis upp med honom och klädde på honom och gav morgongröten.. själv så låg jag kvar i sängen och somnade om gott. Ca en halvtimme senare väckte de mig och sa att det var frukost... varm choklad och rostat bröd!

Idag tog vi bilen och körde mot Kalmar igen! Köpte en present till Dennis brorsa som ska firas imorgon. Vi kollade även på bilar.. Dennis vill ju ha en 2a bil nu. Som han ska ha till jobbet och eftersom han oftast kommer lämna plutten på dagis sen.. får se vad det blir.. hittade inget intressant idag.

Det blev ett stopp på Mc Donalds innan hemfärd... Jag värmde en barnmatburk åt Alexander och så fick han äppeldryck.. och så fick han smaka några pommes  ;) en halv banan åt han med! Matvraket :)

Nu är det soffmys och gooodis som gäller ;)

Puss & Kram o ha en trevlig kväll!

Solstråle


En sådan här glad kille hade vi i morse ;) Alltid skönt att få vakna till det :)

Det är inte bara vår son som skinit som en solstråle idag, utan det har varit såå fint väder.. kallt, men skönt.. solen har skinit och det har varit så gott som vindstilla.
Så efter frukosten tog vi oss en promenad bort till Alexanders farmor o farfar och fikade :) Efter vi varit där en stund så gick vi hem och gjorde oss i ordning lite och gav Alexander lunch. Sen åkte vi och hämtade Alexanders farmor och vidare till Maxi.. handlade lite vi behövde.
Väl hemma sen började vi med maten.. blev ugnsbakade potatishalvor.. kryddade med flingsalt och örtagårdskrydda, till det stekte vi lövbiff, hade bearnaisesås, vitlökssmör, gele och grönsaker till... Himla gott!
Ikväll är det The Voice som gäller!

Ha en mysig fredag! Puss & Kram

5 januari


God kväll vänner!
Idag kom Dennis hem redan vid 14 tiden från jobbet. Så vi tog en promenad. Det började dugga lite, så vi gick inte så långt. Sen har vi inte gjort så mycket.. lagade lite middag och nu har vi slappat hela kvällen i soffan.. kollat på The Voice och det är ett grymt bra musikprogram... Idol var rena fjanteriet.. (nu sist iaf) så kul att det kommer ett nytt kul sånt program!
Imorgon är vi lediga hela familjen. Men dagen är helt oplanerad. Så får se vad som faller oss in. Skulle behöva isolera klart i vårt blivande sovrum... God natt kramar till er!

Idag har jag förresten namnsdag! Så grattis till mig och alla Hannor där ute

Bus!

Sötnosen idag......
Lite bus i lektältet :)

Bara massa bus ;)

Sista förskoledagen för denna veckan..

Hej på er! Hoppas allt är bra med er denna väldigt regniga dag. Idag var det riktigt segt att stiga upp.. Alexander vaknade strax efter kl.07..
Idag har vi varit på dagis, sista gången den här veckan :) De hade väntat in oss så Alexander fick vara med på fruktstunden idag.. han åt lite banan.

Frukttime ;)
Han hade rätt bråttom ned för att leka. Han utforskade lite och idag lekte han mycket med bollen och den grejen på bilden längst ner..

På måndag är det nog bara Dennis som följer med. Jag jobbar söndagnatten.. sen på tisdag är det utedag. Då ska Alexander få följa med på skogspromenad eller liknande och jag ska också med. Vi följer inte schemat exakt.. Vinkdag kan vi nog börja med tidigare, än vad som står. Så skönt att han verkar trivas så :)

Nu ligger han uppe och sover... det tar på krafterna att börja förskola ;)

Kram på er

Inskolningen.....


Hej på er! I natt jobbade jag i stormen... var kallt, men jag hade rejält med kläder på mig. Imorse bestämde jag mig för att följa med Alexander och Dennis till inskolningen. Så jag gick inte och la mig. Alexander och jag duschade när jag kom hem.. så då piggnade jag till lite! :)

När vi kom in till förskolan så satt barnen + några fritidsbarn (eftersom det är lov) och hade dockteater. En flicka som heter Agnes hade ritat en teckning till Alexander och gav den till honom när han kom innanför dörren :)
Gulligt... tror att streckgubbarna är dagisbarn ;)

Alexander gick även idag direkt på upptäcksfärd. Men det som var mest spännande idag var sopborsten och fröken Carinas ena innesko ;)

Jag kom förresten på att jag glömt berätta att Dennis kusin Sara jobbar på Alexanders dagis. Innan har hon varit på fritidset, men nu är de 3 stycken som hoppar runt mellan Trollungen och fritidset.

Imorgon är sista dagisbesöket för denna veckan. Det är ju röd dag på fredag. Imorgon ska jag dit själv med plutten.

Och vad man märker på Alexander att det är mycket intryck och så att ta in för honom. Han är helt slut när vi kommer där ifrån.. ♥

Kram på er

Gullebilder från här om dagen!


Jag älskar dig så min son, älskade Alexander! ♥


Alexander ska få en kusin!

Idag fick jag veta att jag ska bli moster igen och Alexander ska få en kusin till.
Så jag säger grattis och önskar lycka till till syster Jenny och hennes familj!
Det blir ett sommarbarn och jag tror på en flicka ;)

Kram

Hälsa- på- besök på Alexanders förskola :)

Hej på er!

Idag efter frukost åkte Alexander och jag bort till hans förskola :) Vi mötte upp pappa Dennis utanför.
När vi gick in satt alla barnen och åt frukt och alla sa hej till Alexander och spanade in honom ;)
Han var inte alls blyg utan gick nästan med detsamma på upptäcksfärd. Vi har ju varit där en gång innan när vi blev bjudna på tomtegrötsfrukost, så han kände kanske igen sig lite.

Kort efter vi kommit gick alla utan ett barn ut och lekte på gården. Den andre pojken fick stanna inne med Alexander :) Alexander fick leka med alla leksaker och Dennis och jag läste igenom lite info och fick en pärm där skolfröken redan satt i några bilder på Alexander från igår. Vi fick hem den så ska jag sätta in bilder på sånt som Alexander tycker om och känner igen... mamma, pappa, kasnke djuren och lite kort på huset m.m. :)
De hade även redan fixat hans klädhylla.. de ska sätta upp bild sen också så han själv hittar dit. Just nu står bara hans namn där. Han har två hyllor.. en liten till skorna i första hallen och en i nästa hall till ytterkläder, en korg att ha extrakläder i m.m :)

När vi skulle åka hem så sa alla barnen "Hejdå Alexander" och vinkade till honom :) och Alexander vinkade han också :) Gulligt!

Jag tror att Alexander kommer gilla det här :)

Vi fick Alexanders inskolningsschema också.. som sagt ska han ju skolas in i 3 veckor..

Första veckan (d.v.s. denna veckan) ser ut så här (skriver ner mest för mitt eget kom i håg)..

Igår måndag: Hembesök
tisdag: 1 timma Hälsa- på - besök
onsdag: 9.00-10.00 inne tillsammans med skolfröken och 2 barn.
torsdag: 9.00-10.00 inne tillsammans med skolfröken och 2 barn.
fredag: 9.00-10.00 inne tillsammans med skolfröken och 2 barn.

Andra veckan:

måndag: 9.00-10.00 inne tillsammans med skolfröken och 2 barn.
tisdag: 9.00-10.00 inne tillsammans med skolfröken och 2 barn.
onsdag: 9.00-10.00 inne tillsammans med skolfröken och 2 barn.
torsdag: 8.30-10.30 Följer den vanliga verksamheten
fredag: 8.30- 10.30 Följer den vanliga verksamheten. Ev. "vinkdag" (beror ju på hur kontakten är mellan Alexander o fröknarna).

Tredje veckan:

måndag: 8.30-10.30 Följer den vanliga verksamheten
tisdag: 8.30- 10.30 Följer den vanliga verksamheten
onsdag: 8.30- 13.00 Följer den vanliga verksamheten
torsdag: 8.30-13.00 Följer den vanliga verksamheten, lunch och vila
fredag: 8.30-13.00 Följer den vanliga verksamheten, lunch och vila

Om han blir sjuk så backas inskolningsplanen tillbaka..

Fikagäster ;)

God kväll! Nu sitter jag och jäser i soffan efter att ätit fläskfilégryta med hemmagjorda klyftpotatis till middag. Riktigt mumsigt. Innan var jag hur trött som helst, men tycker jag piggnade till något efter maten :) I eftermiddag har jag och Alexander haft besök av Pauline, Molly & Nican. Blev lite fika och sen massa bus! :) Kul att träffa er! :) ♥

Molly ville kika på Alexanders mage.. hon tyckte nog hans navel var intressant ;)

Hembesök av Alexanders förskolefröken :)


Hej på er! Idag kom Alexanders förskolefröken och hälsade på hemma hos oss :) Himla trevlig, go och glad. Alexander verkade fatta tycke om henne med en gång :) Dennis hade köpt med sig goda semlor (mums!) och så hade vi rulltårta också och bjöd på. Det var mkt gottigt! :)

Det vi gjorde idag var ju egentligen att Alexander skulle få träffa sin förskolefröken och vi pratade lite smått om hur vi ska lägga upp inskolningen. Hon sa att vi ska skola in honom i 3 veckor. Imorgon ska vi bara dit ca 1 timme. Vi ska få lite mer information och olika papper och sånt.. telefonnummer m.m.

Det jobbigaste var när hon berättade att när vi följer med honom nu i början på inskolningen så ska vi inte bry oss så mkt om Alexander. Vi ska sitta typ i soffan så han ser att vi är där :P Jag är ju en sån hönsmamma.. men jag får väl försöka släppa taget lite redan imorgon.

Hon berättade lite om hur deras dagar ser ut. De är utomhus mycket och det kommer Alexander gilla. De har frukost vid 7.. och det är ju ungefär då Alexander kommer lämnas. Hon tyckte dock att vi hade skrivit upp lite tid.. och tyckte han skulle gå nån timme nån mer dag. Vi har skrivit ca 8,5h i veckan... men får väl öka på lite, hon sa att det nästan kommer bli som en ny inskolning varje gång annars. Så för Alexanders skull är det bra. Man kan ju lämna han mellan 7-12 nån dag och så.. så kan man städa elr göra nåt annat kul under tiden.

Nu måste jag ju börja märka kläder me! Usch, jag måste erkänna att det känns nervöst. Har min lilla kille blivit så stor att han ska börja på dagis/ förskola! ♥

Nu sover Alexander och snart väntar vi besök av Pauline, Molly och Nican :)

Puss & Kram


Nyårsafton!

Hej på er! Det nya året firade vi in hemma hos min syster Annika med familj. Vi åkte dit vid 14.30 ungefär. Med oss hade vi en nyårspresent som bestod av en chokladfontän med olika passande frukter, marsmallows m.m. Det verkades uppskattas av hela familjen :)

Till förrätt serverades en Tapas- tallrik. I mitten fanns en kall tomatsoppa med grillad paprika och ett örtagårdskryddat bröd till. En ägghalva med en tonfiskröra på, salamiskiva, en god chiliost i stavar, grönpepparsalami, urgröpt advokado med advokadoröra toppat med lime/chili-marinerade räkor på litet spett, melon omlindad med parmaskinka och en krustad fylld med bacon,lök,oströra.... riktigt mumsigt!!

Redo för att kolla på fyrverkerierna i Bergkvara som de skjuter varje nyårsafton kl.17 ;) Mys! Han behövde dock inte hörselskydden sen utan det räckte med med hans tjocka mössa som dämpade ljudet lite :)

Alexander satt helt tyst och bara tittade :) Han tyckte nog det var himla fint han med :)

Fiint.. mycket rök.. stackarna som stod där och tände fyr :P



Väl hemma igen så målade tjejerna under tiden varmrätten förbereddes.
Till varmrätt blev det planka (fläskfilé, potatismos, rödvinsås, bearnaisesås, broccoli, sparris och coctailtomater). Såå gott!

Det blev även dessert x 2 ;) Vi kan kalla de för Krut & Paraply :P hihi Blev lite mkt krut i den första om man säger så ;) hihi.. Den bestod iaf av 3 lager chokladmousse.. after eight i botten, vit chokladmousse i mitten och vanlig överst.. till det marinerad frukt..
Vi invigde även chokladfontänen de fick av oss i nyårspresent ;)

Mums mums!

Vid tolvslaget sköt vi lite raketer och skålade in det nya året. Alexander sov igenom allt i resesängen inne ;) Vi hade babyvakten med oss och man hörde raketerna genom den från det rum där Alexander sov :P Så det lät riktigt högt.. men han sussade så sött.. inte ett ljud sa han. Däremot hade han nog snurrat några varv i sängen ;) En timme senare ungefär stöp vi också i säng :) Alexander sov till klockan 4 och då fick han välling och somnade om till 8.30 :)

På morgonen fick vi frukost.. massa pålägg och ost & kex! Mums mums! Sen var det dags för hemfärd!
Tack för en toppen nyårsafton! :)

Hoppas ni också haft ett mysigt o roligt nyårsfirande! Kram