Ellies dop del.3

Efter dopet bjöd vi på smörgåstårta och tårta i församlingshemmet. Smakade jättegott och tror alla verkade tycka det. Vi hade bullens varmkorv till barnen eller de som var sugna. Ibland är det enklaste det goda. Smörgåstårtorna stod ju jag och Annika (syrran) och gjorde dagen innan och tårtorna beställde jag på konditori. Såå fina och goda. Jättenöjd med de! Cakepops pysslade jag ihop kvällen innan.. en lite rolig o festlig grej som framför allt uppskattades av barnen, men även de vuxna :)
Presentöppning blev det mellan maten o fikan. Ellie fick såå fina dopgåvor ♥ Ska visa de i ett annat inlägg :) Alexander sov mest under tiden vi var där. Lille älsklingen, även han fick öppna lite presenter :)
Kram på er

Ellies dop del.2

Ellie var tyst i kyrkan, sa ingenting och inte heller när hon fick vatten på huvudet :) Duktig tjej. Faster Jonna och farbror Joel är faddrar. Jonna sjöng låten Välkommen till jorden. Tack igen Jonna <3 Det var ett kort litet dop och vi hade bara bjudit våra allra närmaste. Här är lite bilder från innan och under dopet.
Jag var nöjd med min outfit.. även om den kändes lite mörk. Men jag var ju inte helsvart iaf =)
En sjuk liten Alexander. Han hade/har ju kräksjukan och åkte på den i lördags morse.. såå himla typiskt nu när dopet var och allt. Så vi fick ringa och förvarna alla och självklart var det ju upp till de om de ändå ville komma. Alla kom ändå <3  och Alexander var mest trött och sov mycket. Lille vännen..
Fina dopklänningen som har gått i arv i Dennis släkt. Det var en kvinna från Öland som handsydde den för massa år sen :)

Ellies dop del.1

Känner att jag får dela upp dopet lite, för jag har såå mycket bilder hihi.. Tänkte börja att visa inbjudningskorten jag gjorde, samt dukningen i församlingshemmet =)
Mycket rosa så klart när det är en flicka ;) Kram!
 

Idag döps vår dotter ♥


Fix inför dopet!


Instagrambild.. imm0rtelle1985

Hejsan! Idag har Dennis varit ledig från jobbet. Vi har storhandlat inför dopet på söndag, hämtat nyckeln till församlingshemmet m.m. Skönt att han tagit semester och även på måndag :) Härligt!

Alexander har varit på sin första riktiga utflykt med dagis idag. Han har åkt buss för första gången i sitt liv och varit iväg många mil hemifrån. De har varit och hälsat på i Bräkne-Hobys Naturbruksskola. Kollat på massa djur m.m. På hemvägen hade han somnat i bussen. Han har fått riktigt hemsk hosta :( Och lite feber. Måtte han bli bättre nu till söndag. Lille gubben ♥

Imorgon blir det fullt upp med att göra smörgåstårtor hemma hos min syster, barnen ska badas, borden i församlingshemmet ska dukas, tårtorna ska hämtas.. ja, bl.a. det.. massor som ska göras, så bloggen får nog ligga i lä om jag inte hinner med ett inlägg på kvällen.

Kram på er

Härlig utedag!

Hej! Idag har vi ägnat mycket tid ute. Speciellt Ellie som sovit i vagnen när vi varit inne. Massa bus o så, så klart. Katterna var ute i sin rastgård många timmar.. Härligt! Vi hade även grillpremiär idag. Var såå gott med grillad fläskfilé och majskolvar och en krämig potatisgratäng till.. mums!
Morgondagen blir lite handling och fix inför dopet. Börjar närma sig nu :) Kram på er
  

En dag med många innebörder

Hej! Den 24 april idag... en dag med många innebörder. Min syster Jenny fyller år, grattis till dig. För 5 år sedan hände en tragisk grej.. Dennis och min första gemensamma lilla katt Daisy blev påkörd.. fy vad det tog hårt på oss båda ♥ Vi sörjde henne läänge. Uscha...
För fyra år sedan förlovade vi oss ♥ Gud vad åren går fort... trodde det var 3 år sen först men nä ;)
Kram kram

Nyfrissad


Hejsan! Igår blev det visst inget bloggande. Däckade på soffan på kvällen, inget jag brukar.. men igår var jag trötter :) Har varit två bra dagar. Igår ef.m. åkte jag, barnen och deras farmor in till stan en stund.
Idag var jag i stan igen. Först fixade jag håret hos Jonna. Blev färg, slingning o klippning idag. Känns alltid lika lyxigt att vara där.. få god fika, sitta i massagestolen när man tvättar håret och får massage i hårbottnen och så inpackning m.m. :) Blev mycket nöjd med håret. Där efter blev det bakpotatis lunch på 3G med Jonna, Jenny och Alice. Sen lite shopping med Jenny och Alice.. Alltså en toppendag!
Alexander har varit hos farmor och farfar idag och haft skoj! :)
Kram på er

P.s. Bilden är resultatet från dagens frisörbesök

Bara jag... och min älskade kamera!

Idag efter Ellie fått mat gick jag ut i kvällssolen..... det var bra jag och min kamera. Väldigt skönt att bara vara Hanna och inte mamma Hanna för en stund :) Jag njöt så och låg ett tag på en äng och bara njöt och tänkte på hur underbart livet är med min familj. Men ändå så njöt jag av att bara vara mig och av tystnaden en stund ;)
Kameran kom till användning, då jag ville få sippor och andra ljuvliga blommor på bild. Jag kan när jag vill =) Kram på er

Tjugonde april

Blev en rätt härlig dag. Soligt och härligt väder och knappt ingen blåst. Vi började dagen med en morgonpromenad. Stannade en stund hos farfar som var hemma. Alexander lånade kusinens eldrivna traktor. Var ju jättekul nu när han äntligen når ner till pedalerna, han har nog varit lite avundsjuk på sina kusiner som kunnat köra den mycket längre än honom :)
Efter frukost hemma så började Dennis må dåligt med huvudvärk. Så han gick och la sig. Så jag tog barnen och åkte bort till deras farfar igen, men stannade inte så länge.. fixade lite middag till Alexander och mig och sen var vi ute länge i trädgården. Alexander hade premiär att få ha sin älskade traktor utomhus :) Och han var duktig och körde in den i garaget när vi skulle gå in. Men han blev nog lite ledsen när han inte fick ta med den in. Jag med :P Den leker han ju med jämt.. så får se hur jag gör imorgon. Vi har ju så stora ytor här inne ändå att köra på. Svårt det där. Vid halv 7 på kvällen efter vi ätit lite lördagsgodis så gick vi upp och väckte Dennis som fortfarande låg och sov, men då var han mycket piggare. Skönt det. Kram på er

Mys fredag!


God kväll! Idag träffade vi prästen för att prata lite om dopet nästa vecka. Vi har även beställt tårtor.. lika bra att va ute i god tid :) Kommer bli så bra så :) Efteråt körde Dennis och jobbade lite till och Alexander var som vanligt på dagis några timmar, Under tiden var jag hos min syster Annika. Bjöds på lunch och efter det tog vi oss en promenad på 5 km.. skönt att röra på fläsket, men väldigt blåsigt!
Sen hängde vi lite hemma hos syrran och hon kom med förslaget om vi inte skulle fredagsmysa lite ihop :) Så efter jobb o dagis kom Dennis & Alexander dit och vi mumsade på bakad potatis med olika goda röror :) Sen blev det kladdkaka och godis :P Det va den långpromenaden det hehe.. men men..
Kram på er!

Besök av bästa vänner

Hejsan! Idag fick vi mycket efterlängtat besök från bästisen Jenny och söta lilla Alice! Och deras lilla pudel Selma också =) Hade en sån mysig dag! Barnen är ju bara såå söta mot varann! De märks att de tycker om varandra de där två!  Skrattade massor ihop, busade, höll handen, gav varandra blommor ute, Alice fick en puss av Alexander och en klapp på kinden! Ja hur sött låter inte det?! ;) ♥ De leker väldigt bra ihop. När vi fikat lite så sprang Alexander o Alice in i tv rummet och lekte med alla leksaker och sen hör vi hur de båda gapskrattar och vi smyger dit.. då leker de gärnet inne i lektältet ;)
Supergod middag blev det med.. mums! Nu blir det duschen och sedan sängen! Imorgon ska vi träffa prästen inför Ellies dop! Puss o kram

17 april


Hej! Idag har det varit en toppen dag! Var på bvc med Ellie efter lunch.. allt gick bra, hon ökar i både vikt och längd. Efterråt åkte vi till min syster Annika. Tog en promenad i härliga vädret.. men fy som det blåste! Att det alltid ska blåsa så fort det är lite varmt. Men men aldrig blir man nöjd hihi..
Alexander har varit på dagis idag och haft det bra. Lite förkylda e vi både han och jag.. och hoppas inte det blir värre.. för imorgon får vi ett väldigt efterlängtat besök av min kära vän!
Puss o kram på er

Kul i brevlådan!


Idag kom det rolig post i brevlådan! =) Klänningen ska jag eventuellt ha på Ellies dop =) Får se hur det blir ;) Så än så länge får ni bara se denna tjuvtitten ;) Kram

Nu är det vår!!!! :) Här är beviset! ;)

idag har vi varit ute mycket.. på förmiddagen var det väl hyffsat skönt med strax innan vi skulle gå in och äta lunch så började det regna lite. Jag tog iaf ut rutschkanan och det tyckte Alexander var jättekul! Skulle vilja ha en lite större till honom bara.. men denna får duga :)
Årets första vitsippor såg jag idag. Då tycker jag det officiellt är vår! :) Även om det kommer nåt bakslag så är ändå våren här med vitsipporna :) Jag älskar våren!
Just nu sover båda barnen.. nybadade och gosiga och själv sitter jag och äter skorpor med päronmarmelad... mums! Snart blir det sängen! Kram

Skuttande lamm!

 

Idag var det premiär för  fåren att komma ut i hagen! De små lammen skuttade så glatt! Givetvis ville Alexander och jag titta på när de släpptes ut och jissus vilket liv det blev på de.. De små lammen ropade för fullt på deras mammor och de svarade tillbaka hihi...
Mysigt var det att se :) Alexander älskar verkligen att vara med farfar hos fåren! Det blev även en tur med traktorn för Alexanders del. Ellie hade jag i bärselen ute.. mysigt, där sov hon gott :) Kram

Varmt ute, sol inne!


Åh idag är det verkligen vår! Runt 15 grader varmt.. dock blåser det jättemycket. Skulle gå ut i trädgården  med barnen efter lunchen nu. Men då kom farfar hit och Alexander ville så klart med honom :) Så nu lär han vara med där en stund.
Ellie och jag får mysa själva istället, men håller oss nog inne. Min lilla solstråle! :) Kram

Familjebus!! :)


Som ni ser på bilderna har vi haft en riktig rolig eftermiddag! Dennis alla syskon med familjer och barnens farmor och farfar tillbringade några timmar på Leos Lekland. Det var första gången för Alexander och oj så kul vi hade.. barn som vuxna ;) Kul att träffas alla så!
La in runt 40 bilder på facebook hihi... men här får det räcka med några! Nu blir det strax sängen.. blev ju som sagt inte så mycket sömn natten som var.. men det lär det bli i natt ;) Kram på er

Härligt :)

Hej! Fy vilken natt! Somnade halv 3.. alla de andra sov, men jag låg bara sömnlös o grubblade. Klockan 8 vaknade barnen.. så då steg vi upp. Istället för att äta frukost med en gång så tog vi en helt underbart härlig morgonpromenad. Solen värmde, fåglarna kvittrade och det blåste knappt! Ååh vad mys! Vi gick till barnens farmor o farfar. Stannade en stund och jag tog mig en mugg kaffe ;) Jag som aldrig dricker kaffe hihi.. När vi kom hem åt vi frukost och nu ska vi se om Alexander kommer till ro och sova en stund.. i eftermiddag kommer med bli massa bus och skoj! :D Kram på er

Lillan fick sitta upp i vagnen på hemvägen.. men hon somnade som vanligt när hon åker vagn hihi ;)

Fin soffa igen ;)


Hej! Tänkte slänga in ett litet inlägg. Vi har haft en bra dag än så länge. Dennis var iväg lite på morgonen och kom hem till lunchtid. Hade lite korvgryta då, men tyvärr inte så poppis hos Alexander  :P Har tagit fram kyckling till sen, så hoppas det passar den lilla herrn bättre :)
Medan barnen sov passade Dennis och jag på att storstäda soffan.. dammsög varje dyna och under dynorna, och så flyttade vi hela soffan bit för bit och dammsög där under.. så nu är det rent och fräscht!
Nu ska far o son ut i garaget och byta till sommardäck på min bil.. kvällen är fortfarande rätt oplanerad.. men tror det bara blir mys framför tvn.. imorgon blir det andra bullar! ;) Kram

Då var det helg igen =)

Jag & prinsessan

Hejsan! Då var det helg igen! Alexander var på dagis 3 timmar idag.. Dennis hämtade honom lite tidigare idag :) Vid 18.30 kom barnens farbror Joel med familj hit och vi hade lite tacomys.. var gott! Sen soffan och Let´s Dance. Barnen hade lite svårt att komma till ro.. men tillslut så. Nu blir det strax sängen här :) Natti natt! Kram

Bra dag!


Hej kära vänner!
Idag jag vi haft en bra dag. Varit ute och lekt m.m. Dennis kom hem sent.. strax innan 19. Vi fick lite besök av hans bror Joel och hans familj :) Trevligt och kul att lyssna på när bröderna pratade gamla minnen :P
Imorgon är det dagis för Alexander mellan 11-16.. Dennis hämtar honom nog lite tidigare. Vi får hem våra nya sommardäck till min bil imorn, så blir väl att sätta dit de. På kvällen blir det fredagsmys! Kram på er

Ingen sovmorgon med småbarn??? ;)


Hej på er! Idag tog vi oss en rejäl sovmorgon! Vem säger att man inte kan få sovmorgon till strax innan kl.11 med en 2 månaders o en 2 åring?! ;) Det var då jag väckte mina sötnosar :)
Vi har mest bara tagit det lugnt.. lite tvätt o disk o matlagning har det ju blivit. Vi var ute en stund också.. men blåste rätt kallt... katten Turbo fick vara ute i rastgården en liten stund.
Vet ni att nästa vecka kan det bli ungefär 15 grader varmt här! Hur underbart låter inte det om det är sant? ;)
Nu ska jag fortsätta kolla på Äntligen Hemma :) Puss o kram

Oplanerad vecka och Wämöparken

Heej :) Då var det ny vecka igen! :) Har faktiskt ingenting inplanerat förutom söndag. Lite dagis och så för Alexander ons o fred... och då ska jag pyssla om hemmet och mysa extra mycket med Ellie :)
Jag har ju glömt att visa bilder från i lördags.. då var hela familjen iväg. Köpte lite födelsedagspresenter, hälsade på min syster Jenny och hennes barn. Därefter åkte vi till Wämöparken.. ville hitta på nåt kul till Alexander. Han älskar ju djur och så lekte han lite i lekparken. Här är lite bilder.. Kram på er

6 år tillsammans ♥

Idag har Dennis och jag varit ett par i 6 år ♥ Jag var 22 år och Denne skulle fylla 23 år. Så unga vi var.. vi börja bli gamla tillsammans hihi ;) Vi har setts varje dag i 6 år utom en dag precis i början. Rätt häftigt! :)
 
Idag har vi varit på kalas och firat Dennis pappa och äldsta brorsonen. Blev bjudna på god mat och tårta. Kram på er

Ellie 2 månader ♥

Idag är vår lilla prinsessa 2 månader! ♥

Nu svarar hon med leenden och hon pratar på sitt språk.. det låter som hon gurglar. Hon har börjat öppna händerna och greppar tag. Hon följer med blicken och hör hon mig prata en bit bort så vänder hon huvudet och tittar efter mig. Hon är duktig att ligga på magen och tränar att lyfta upp huvudet.

 

Annars är hon en väldigt lugn och nöjd liten flicka. På nätterna brukar hon äta vid 4-tiden och sen på morgonen vid halv 7 ungefär +- 1 en timme.. Hon är oftast rätt punktlig med tiderna. Hon har mörkblåa ögon än så länge. (Tog ett bra tag innan Alexander blev brunögd.. han pendlade i blått och grönt innan det blev brunt.) Vagnen och bilstolen är de två ställen hon ofta somnar direkt när man lägger ner henne.

Att bada är bland det skönaste som finns, då ligger hon helt tyst och bara njuter och myser.

Storebror har varit såå duktig och har tydligt visat under dessa två månader hur mycket han tycker om henne. Han pussar och klappar henne. Kallar henne för "syster", "bebis", och säger att hon är "min".. Han brukar hjälpa till att ge henne nappen och gråter hon så säger han ”såå ja, såå ja” och klappar henne. Han säger ofta "ja vill bäja onon" (Jag vill bära henne).. då får han sitta med henne i soffan. Han lånar gärna ut henne till sin favorit.. farfar, men vill helst sitta i farfars knä samtidigt :)

 

Sötebarn ♥

När vi kom in efter vi varit ute och lekt, så ville Alexander bada. Kul tycker busen och under tiden fick Ellie träna att ligga på mage :) Sötebarn ♥

Min glada pojke

Hej hej! Idag har vi haft en bra dag. Dennis var hemma halv sex ungefär. Var ute en stund på eftermiddagen. Det var ganska skönt, men blåste rätt mycket. Alexander körde med sin lilla traktor.. längtar till det blir lite finare väder så vi kan ta ut hans stora traktor.. tänkte om jag skulle gjort det idag, men väntar lite till =) Ellie sov i vagnen. Kram

Syster yster o bvc


Snacka om att jag behöver färga håret ;) Får stå ut några veckor till innan det är dags =)

Hej hej! Idag har dagen gått fort.. klockan 10 kom jag och Ellie som bestämt hem till min syster Annika. Vi tog på oss Walking- skorna och tog en härlig promenad i vårsolen. Efteråt åt vi lyxigaste lunchen som syrran lagat.. marinerad fläskytterfilé och rotfrukter i ugn.. och en supergod sås och fetaostsallad.. mums!

Klockan 13 var det tid för vägning och mätning för Ellie på Bvc. 385gram och 0,5cm hade hon ökat på två veckor. Hennes öga har blivit bra efter ögonsalvan hon fick i 6 dagar. Vi smörjer henne fortfarande med Miniderm, men hon har blivit betydligt bättre i hyn.
 
Nu blir det strax duschen o sen sova :) Kram

Bland det bästa de vet =)

Ikväll har vår lilla prinsessa fått göra nåt av det bästa hon vet... nämligen bada ;) Alexander fick med ta sig ett bad idag och han älskar det också =) Så nu har vi två rena, insmorda, lena barn hemma ♥
Några bilder på Ellie =) ♥

Lite besök =)

Hej! Vad fort denna dagen har gått. Tog det lugnt på förmiddagen och Alexander sov lite nap idag... Vid 14 tiden kom Pauline och hennes barn och hennes lillasyster Nican :) Vi åt lite baguetter och glass och så =) Trevligt att träffas lite :) När Dennis kom hem badade vi barnen och lagade mat. Alexander åt massor idag, så härligt att se =) Kram på er!

Första April! :)

Jag med mina underbara barn ♥
 
Hej hej! Har ni blivit lurade idag? Jag har klarat mig än så länge ;) Idag började dagen med sovmorgon.. Mina snälla barn lät mig sova enda till halv 10! Dennis var uppe tidigt, då han skulle ut i skogen igen. Han var där hela dagen. Barnens farmor o faster kom hem till oss på förmiddagen. Alexander ville ju såklart följa med de till farmor. Så Ellie och jag hängde också med. Var lite kallt o motvind dit. Sen var Alexander med pappa och farfar, åkte traktor och tog hem träd de fällt. Tyckte han var spännande! Ellie o jag var kvar där till Dennis var klar. Sen åkte vi och handlade o lagade middag sen och äntligen åt Alexander bra! Han har i stort sätt inte ätit nåt på flera dar. Så var skönt att se!

Kram på er