Mysig stund ute i solen


Åhåå underbara sol! Man blir ju så glad! Hoppas att snön försvinner snart, det töar iaf massor! :) Efter (sen) frukost och amning så gick vi ut och njöt av solen. Lekte, åkte lite pulka och fikade på päron MER och kex.. :) Ellie sov i vagnen på fastukvisten, det tyckte hon var skönt.. hon slocknade med en gång ♥
Efter en timme ute så kände vi oss nöjda och nu har vi gått in och tittar på "mimmi" i Lönneberga som Alexander säger ;)
Om ett tag får vi värma oss lite middag (spagetti o köttfärsås) som blev över från igår. Men just nu är vi mätta efter alla ckokladkex hihi.. Lillan fortsätter att sova här inne..
Efter middagen ikväll ska vi nog åka bort till Alexanders farmor o farfar och titta på de små lammen som kommit :) "bebis bä" som Alexander säger.. hihi sötingen!

Kram på er!

BVC besök och de första 3 veckorna

Åh vad härligt väder.. solen skiner, flera plusgrader och snön smälter :)
Idag har Ellie och jag vår tjejdag.. våra grabbar är ju på jobb o dagis. Vi sov länge och sedan åt jag en god frukost framför tvn :) Klockan 13 skulle vi va på bvc. Väl hemma igen har vi myst och jag har ätit lite :)

Bvc gick bra.. Vår lilla rulltis äter bra och har ökat 390gram sedan förra besöket :) Hon har inte vuxit nåt på längden.. vi mätte henne 3 gånger idag, men gick inte få henne längre än 52cm.. men var inget att bekymra sig om.
Yvonne kollade naveln lite och rengjorde den och tog på lite salva då den är lite röd och varig. Fick lite tips då Ellie är lite torr i huden  och så frågade jag lite om hennes tunga som hon fått lite svamp på.. men det var så lite ännu, men fick tips om vichy vatten på tops och badda på om det blir mer.. Hennes ena öga varar fortfarande, men hon behöver inget mot det än.

Nu (3 veckor gammal idag) väger alltså Ellie 4690gram och är 52cm, huvudomfånget är 37cm.
Jag måste bara säga att de här veckorna har gått såå bra med Ellie, hon sover och äter typ.. några blöjbyten med. Hon är himla tyst och nöjd av sig. Skönt att hon inte skriker när hon vill ha mat (speciellt skönt på natten eftersom vi sover alla fyra i vårt sovrum, så pojkarna störs inte). Hon gnyr bara lite och jag vaknar ju för minsta lilla, och det funkar bra att ligga ner i sängen och amma henne.

Enda gången hon brukar vilja hålla lite låda är när vi lagar middag och äter ;) Hon spottar gärna ut nappen, men kommer lika fort på att hon vill ha den igen :P Så då får man hålla på att stoppa i nappen. Det bästa hade varit att ha en bärsele då.. Får kanske kika efter en.
Hon tycker heller inte om att bli tvättad med tvättlapp vid blöjbyten.. den är ju lite kall ;)
Värme och närhet är det bästa hon vet :)

Annars funkar det bra att byta kläder på henne och hon bryr sig inte när vi tar på henne ytterkläderna. De gånger vi badat henne hemma har gått såå bra.. hon njuter verkligen.

Kram på er

26 februari

Hej på er! Nu har jag just satt mig i soffan och här ska jag allt bli en stund nu ;) Alexander är precis nattad. Efter Dennis jobb åkte hela familjen till Maxi och handlade hem lite nödvändigheter. Skönt att fylla på lite i kylskåpet :)
Annars har dagen gått rätt bra, jag har haft jobbig huvudvärk och faktiskt lite feber. Men nu känner jag mig piggare igen :)

Imorgon är det mysdag för Ellie och mig. Storebror ska vara på dagis och leka med sina kompisar. Ellie och jag ska till BVC för och kolla hur mycket hon gått upp sen förra veckan. Men hon verkar väldigt nöjd av sig, så jag behöver nog knappast oroa mig :) Annars kommer jag nog vila och bara ta det lugnt.. sova när Ellie sover.. känner att jag behöver det!

Idag är gumman 20 dagar gammal.. snart är februari slut.. jissus så fort det går! Längtar efter våren! :)

Nu ska jag kolla på Bygglov :) Kram på er!

Ute i snön- Canon eos 60D. Tamron 17-50mm

Var ute och busade i snön innan, passade på att fota lite ♥

Pulka efter vovven

Hej hej! Nu är vi nyss hemkomna från en liten promenad. Innan idag så var Dennis borta hos grannen och hjälpte honom lite med nåt. Alexander lekte en stund här inne och sen hörde vi ljudet av farfars traktor :) Stod och kollade genom fönstret när han skottade. Sen kom han in och hämtade Alexander.

Han var där rätt länge, Dennis kom hem och vi värmde oss mat, sen fick Ellie mat med innan vi begav oss ut på promenad hem till Alexanders farmor och farfar.

Gick in en stund och sen gick vi hemåt.. Alexander fick åka pulkan efter Acira. Han älskar det =) Det snöade massor, så var skönt att komma in i värmen sen!

God natt!

Lilla sessan har inte gjort annat än sovit idag! Nu säger vi god natt och här kommer några bilder jag fotade innan idag. Har mest blivit mobilen och tråkiga instagram bilder.. men ska försöka bättra mig. Kram på er

Ny traktor :)

Hej på er! Har varit en lugn lördag än så länge :) Efter frukost gick grabbarna ut i garaget och sedan har de varit på Biltema och där fick Alexander en traktor med vagn. Den har han lekt med inne nu.. överlycklig! :)

Nu blir det att laga lite god mat! Magen kurrar! Kram på er

Gosa lillasyster måste man ju göra när man kommer hem ;)

Morgonmys!

Alexander och myser i soffan ♥

Hej på er! Då var det fredag! Ska snart städa av lite här hemma :) Förmiddagen har gått riktigt bra! Alexander vaknade lite innan klockan 8.. vi gick ner åt frukost och tog på oss, tog det lugnt och lekte o myste lite.
Klockan 11 var det dags att lämna honom på dagis. Det gick jättebra! Första gången på ca 3 veckor som jag körde bil, första gången själv med båda mina barn :) Alexander ville att jag som vanligt skulle sitta i baksätet med honom :P Men hade inte varit så lätt att köra då :P Dagislämningen gick bra, han stod i fönstret och vinkade åt mig o lillasyster.
Kram på er och trevlig fredag! :)

På brandstationen! m.m.

Hej på er! Idag började Dennis jobba igen efter de första pappadagarna. Men han började med en mjukstart och började inte jobba förrän vid lunch!
 
Innan det åkte vi in hela familjen till farfar och brandstationen. Alexander tycker det är kul att vara där, sitta i "tut- tuten" m.m.
Idag var det dock inte lika lugnt som det brukar, utan det var fullt med barn (och vuxna).. de har alltid lite visning varje sportlov. Då man får komma och titta på brandbilarna, polisbil och ambulans. De brukar ha nån uppvisning typ trafikolycka. De bjuder på korv och saft, kaffe & kakor :) Mysigt. Vi stannade inte så länge. Men en stund iaf.. får åka dit snart igen när det är lite lugnare och han får alla brandbilar för sig själv ;)

Väl hemma sen så slocknade Alexander i sin säng och sov i 3h innan jag gick upp och väckte honom! Tar tydligen på krafterna att va storebror! ;) Sen gosade han massor med Ellie och lekte med sina leksaker. Och sen var pappa hemma igen.

Ellie har haft på sig sin fina klänning idag, som hon fick av Jenny och Alexander har så klart haft Emil mössan på sig ;) Den åkte på så fort han vaknat!
Nu blir det snart sängen här.. imorgon är det jag som lämnar Alexander på dagis, men inte förrän klockan 11. När Dennis slutat hämtar han Alexander och sen kommer vår försäkrings kontaktman hit och vi ska kolla upp så Ellie har en bra försäkring. Sedan blir det fredagsmys! Kram och god natt!

Ellies leende! ;)


Filmade Ellie innan när Dennis badade Alexander. Precis när Dennis börjar sjunga o busa med Alexander i bakgrunden, så får hon till världens sötaste smile i sömnen ;) Gullunge!

Idag är hon förresten två veckor gammal!

Tidningsbilden :)


Ragnarson fotograf

Ellie träffade Pauline för första gången! :) Och lite om dagen!

Hejsan! Vilken lugn slapp dag. Jag sov till 9 tiden (med några amningsturer)..
Alexander är på dagis, Dennis körde för att fixa bankkonto till lillan så vi kan börja spara till henne och så ska han köpa sig ett gymkort ;) Han vill röra lite på fläsket.. fotbollen vet jag inte hur han ska göra med. Nu verkar han va me inne på att börja gymma och kan åka dit när det passar.

Jag har gått igenom frysen! Vi måste börja tömma den så jag kan frosta av den :) Hade mer middagar där än vad jag trodde ;) Så nu ska jag bara hitta på lite recept också.. och kanske göra en matlista! ;)

Igårkväll kom Pauline på besök :) Hon fick träffa Ellie för första gången! Blev lite bebisgos för henne och så fikade vi lite på mina muffins jag bakade igår. Alexander läste bok o pusslade med Pauline med :) Tyckte han var kul!

Ellie fick fina kläder av Pauline och hennes familj. Body med spetsdetaj från Name it, klänning från Åhléns och strumpbyxor från Villervalla :) Storlek 62. Kul sen när hon kan ha det! Alexander fick ett Emil pussel =) Tack så jättemycket! ♥

Dagen och veckans bvc besök!


Hejsan! Hoppas allt är bra med er! Här flyter dagarna på. Idag har vi varit på bvc och vägt Ellie. Hon väger 4300g nu och är fortfarande 52 cm lång. Vi har handlat lite, städat lite.. jag har bakat chokladmuffins och så gjorde vi hemmagjord pizza till lunch.
Alexander har åkt traktor och hjälpt farfar att skotta och sen har Dennis o Alexander tagit in ved till pannrummet.

Sen kommer min bästa vän Pauline hit och träffar Ellie för första gången :D Ska bli roligt!! Annars ska jag mest försöka hålla Alexander vaken till sovedags.. imorgon ska han till dagis. Vi har ändrat tider nu, så nu ska han gå heldag varje onsdag och sen fredag ef.m.. tror det kommer bli bra för oss alla :) Nu är det ju två veckor sedan han var på dagis sist, så kommer bli skoj för honom! Tänk att Ellie blir två veckor imorgon! Helt sinnes..! ♥
Imorgon kommer vi nog med i tidningen också :D Spännande! Jag är inne o kikar ofta på fotografens hemsida med hopp att få se bilden innan, hoppas den blev bra! :)

Kram på er

Fotografering för tidningen

Hej! Jag myser med lillhjärtat.. Nu har hon somnat igen.. 4 h var vi iväg innan och hon bara sov ;) Vi var och fotograferades för tidningen idag.. och hon sov så klart ;)
Alexander somnade när vi nästan var hemma och fick fortsätta sova i soffan.

När vi ändå var in mot stan så köpte jag mig ett par nya jeans från JC.. supersköna, har lika dana innan men ljusa och nu fick det bli en storlek mindre ;) Två amningslinnen från H&M blev det också =)

Blev bara en snabbis i stan. Nu har vi slappat ett tag i soffan och Dennis & Alexander ska åka till farfars får och kolla på de (snart blir det lamm!!) och så ska de låna bilsläpet. <

Imorgon är det dags för BVC.. vägning igen :) Skulle dit på torsdag egentligen. Men ändrade tiden, så vi kan hitta på lite kul med Alexander då :) På fredag börjar Dennis jobba igen.. sen börjar allvaret.. spännande att verkligen bli mammaledig tvåbarnsmor!

Min sömntuta innan :)

Mer presenter till Ellie!

Vill tacka för alla fina presenter vi fått till vår lilla Ellie! ♥

Massa fina kläder från favvo märket Newbie =) Söt klänning, tights, body och strumpor =)

Fina färgglada kläder från Bamse =) Tights och tunika!
Sötaste Bodyn med matchande byxor och mössa med kattöron, ett rosett hårband, en snutte och två söta nallar =)

Ellie träffade Jenny med familj för första gången! :)

Hej på er! Igår hade vi ju besök av Jenny med familj :) Blev några bilder.. De myste massor med Ellie och Alexander busade massor med Alice :) Vi fikade lite med.. Här kommer ett gäng bilder :)
Alexander fick presenter.. Emil fantast som han är, blev han lycklig ägare till en egen mysse o bysse! Han fick även ett bil pussel! <3

Ellies jättesöta presenter från Jenny med familj! Tack så hemskt mycket!
Jag fick med present :O :D Ett grönt te som doftar såå gott och mycket Mango.. har inte hunnit smaka ännu. Och en kakmix och den fina Stora koppen!
Familjen Svanfeldt/ Hansson beundrar vår lilla Ellie =)
Hejdå kram så klart! ♥

Tack för att ni kom och för allt fint vi fick!!!! Puss & Kram

Massa besök! :)


Storebror & Lillasyster.. Alexander är verkligen glad för sin syster och lägger sig ofta och klappar henne ♥

God kväll på er! Dagarna flyger förbi här.. Idag har vi haft massa besök.. lika så igår då mina barns mormor kom. Idag var det min bästa vän Jenny med familj som kom. Barnen fick så fina presenter och jag med!! :) Får lägga in lite bilder i annat inlägg när jag tagit kort och så.
Farbror Joel kom inom och träffade Ellie för första gången och ikväll kom moster Annika med familj. Tack så hemskt mycket för de söta kläderna!

Ikväll har vi tittat på Melodifestivalen, men snart blir det nog sängen. Imorgon ska vi på kalas för Jonna. Sen är helgen slut. Så fort det går. Hoppas ni har haft en mysig kväll! Kram

Presenter

Det är så kul med alla söta kläder/presenter man får när man kommit hem med nya familjemedlemmen :)
Alexander har fått present han också, en snygg onepice och pussel..
Detta har lilla Ellie fått =) Det sista köpte jag igår till henne :)

Några bilder från BB- vistelsen

Ellie föddes på onsdagen den 6e klockan 23.26... Den natten blev det inte så mycket sömn, men vi slumrade ju emellanåt. Dennis sov där också. Och stannade till 17 tiden dagen efter. Sen åkte han hem till Alexander och var med honom på kvällarna och de båda sov på min sida av sängen.

Jag längtade massor efter mina pojkar och första natten själv på BB var ganska tuff. Eftersom jag inte kommit igång med amningen fick jag mata Ellie med tillägg också. Hon var inte alls glad för det, så det kändes lite kämpigt och jag fick ingen sömn alls i stort sätt.

Dagen efter kom Dennis vid 9 tiden på morgonen och stannade till 17 tiden igen. Var skönt att ha honom där på dagarna.

Först hade de sagt att jag ev. kunde få åka hem på fredagen, men efter att ha vägt henne innan och efter amning hade hon bara fått i sig 5 gram.. och jag fick stanna en natt till.
Den natten gick bättre med matningen.. däremot var längtan efter Alexander enorm.. så det var lite jobbigt.
På lördagen fick vi äntligen åka hem..
 
Här är några bilder..

Förlossningsberättelse- När Ellie kom till världen, del 3


Tre gånger satt jag på den där pilatesbollen. Denna gången var jag inte så sugen.. jag var rätt trött, och ville inte röra mig så mycket eftersom det gjorde så ont. Men jag ville göra allt för att få bebisen längre ner..
Profylax- andas... och ligger så för att få ner lilla bebisen..

Klockan 22.40 börjar jag krysta aktivt.. och håller på i 45 minuter

En kraftig värk..
När jag hade ca 30 minuter kvar att krysta, försökte Lena få bort den där kanten, och tillslut lyckades hon och det gjorde såå ont. Jag skrek som bara den då..

Ungefär 15-20 minuter kvar att krysta så fick jag hjälp.. de tryckte ihop mig vid varje värk. Dennis tryckte upp mig bakom nacken (så jag fick ner hakan mot bröstet) och ena benet mot mig och Lena och Hanna tryckte ett varsitt ben. Lena hade hela tiden koll där nere och på bebisens hjärtslag...
Klockan 23.26 födde jag vår älskade bebis.. Att höra hennes skrik och spänningen att få se henne för första gången var så obeskrivlig. Fina lilla Ellie.. att det blev en flicka hade jag svårt att förstå.. jag var så inställd på en lillebror. Så jag frågade 3 gånger innan jag fattade ;)
Det var jobbigt att få ut huvudet och så fastnade hon vid höften och det var nog då jag sprack..

Efter att få hålla henne och lägga henne till bröstet, Dennis klippt navelsträngen och jag krystat ut moderkakan, så fick jag åka iväg till op där de fick sy mig lite. En timme tog det ungefär. Det var en dryg timme och jag ville bara hålla henne igen.
Efterråt fick vi vår smaskiga bricka med smörgås, te/choklad och dryck :) Det var välbehövligt.. Jag var hungrig!

Webbisbilden tog vi på fredagen tror jag. Vår fina tavla i förlossningsrummet efter att hon var född och så fick vi sätta en röd liten plutt på tavlan.. en pojke och så vår lilla flicka som föddes den 6e :)

Fast att det idag är 8 dagar sedan hon föddes så är minnet lite luddigt från hela förlossningen. Jag har fått fråga Dennis mycket och så har jag ju papprerna... och så är jag ändå förvånad att hon redan är 8 dagar! De första dagarna på BB var man ju som i en dimma... Det är när man väl kom hem som det börjat klarna lite.

Nu är vi äntligen fyra... Dennis, jag, Alexander & Ellie... Dennis jag och våra älskade fina barn! Jag är så lycklig!

Förlossningsberättelse- När Ellie kom till världen, del 2

När vi kom in till förlossningen fick vi gå in i intagsrummet. Jag vägde mig (61kg med kläderna på, utan skor).. sen skulle jag sätta mig på sängbritsen, men kunde inte för värkarna kom så tätt. Så hon höjde upp sängen åt mig så jag kunde vila mig mot den. Hon kollade blodtrycket, som var lite högre än vad det brukar 140/91.

Plötsligt kom det ett tryck mot blåsan, och jag kände mig jättekissnödig. Jag hann bara säga att ”jag måste nog bara gå och kissa”.. sen sa det bara splash och fostervattnet gick där jag stod. Vi hade inte ens varit inne i 10 minuter. Klockan var då 16.45.
Fick hjälp av med mina genomblöta kläder (tur att jag inte hade skorna på mig, eller ännu värre att det gick 10 min innan i bilen).
Jag fick på mig en rock och såna snygga knästrumpor.

Därefter fick jag gå in till förlossningsrummet..
Barnmorskan Pia undersökte mig och jag var då öppen 5 cm. Jag fick ligga med CTG och hjärtat slog med 155 slag per minut.

Klockan 17.10 började jag andas lustgas med omedelbar god effekt och bara 20 minuter senare fick jag 2 st Kvaddlar bak i ryggen där jag hade mycket ont. De gjorde verkligen skitont, men ja.. de hjälpte och det gjorde inte ont där längre. Istället gjorde det mer ont fram på magen och jag fick 5 st Kvaddlar där. Sedan ytterligare 2 stycken på ryggen kl.17.55.

18.15 Hade jag mycket jobbigt. Med starka värkar som tryckte mycket nedåt. Jag andades väldigt mycket i lustgasen och blev ganska berusad och jag var ledsen. Då föreslog de EDA (epuidral).

Sitter på Pilatesbollen och Barnmorskan Pia ger mig massage i ryggen.
Innan jag får EDA (epiduralen) får jag dropp Ringer- Acetat.
18.30 Bedömdes CTG avvikande, troligen pg.a smärtpåverkan. 7 minuter senare fick jag epuidralen. Den gjorde ont att få och jag andades med lustgasen när jag fick den.

Klockan 18.45 är jag öppen 6 cm
Klockan 19.10 Effekten av epiduralen är bra och jag andas i lustgasen en stund till. Och jag provar sedan att Profylaxandas mellan värkarna.

Ajaj!!!
Klockan 19.45 är jag öppen 8 cm
Jag vilar mellan värkarna.. Men har lustgasen beredd..
Jag använde lustgasen flitigt... och fast att det kanske inte ser så ut just när jag andades i den, så drog jag tydligen massor med skämt emellan.. Men vad vet jag inte, Dennis har sagt att de skrattade mycket åt mina kommentarer jag kom med.. Jag hade svar på tal :P

Sitter på Pilatesbollen och ja... äter clementin emellanåt ;)

Magen är sned.. tror bebis ändrat läge i magen.
Cirka 21.15 är jag öppen 10 cm men har en kant i vägen.. Jag börjar få krystkänsla.

.. fortsättning följer..

Förlossningsberättelse- När Ellie kom till världen, del 1

I cirka tre veckor innan förlossningen hade jag väldigt mycket förvärkar. Jag kände det som mensvärk, och ibland mycket tryck neråt. I slutet kände jag även spänningar i ryggslutet ner mot rumpan. Ibland var det mer och ibland mindre, men inget regelbundet.

Den 1 februari var självaste bf dagen. Dagen då vår bebis var beräknad till. På morgonen när jag steg upp den dagen, så släppte slemproppen. Hade som vanligt förvärkar, men kändes mer som mensvärk och inte så mycket tryck neråt längre som jag kännt nån vecka innan.
Därefter släppte lite av slemproppen varje dag och förvärkarna fortsatte..

Den 4 februari, beslöt jag mig för att ringa till förlossningen och få komma in på en koll. Så Dennis och jag åkte dit, medan Alexander fick vara med farfar några timmar.
Där fick jag ligga 20 minuter med ctg och kolla bebisens hjärtljud. Man kunde se att jag hade lite sammandragningar. Allt såg fint ut, hjärtat tickade på med 145-150 slag.
Efteråt fick jag träffa läkaren, som med ultraljud kollade och mätte de olika flöderna. Allt såg bra ut. Man såg hur trångt bebisen hade det i magen.
Läkaren erbjöd att göra en hinnsvepning eftersom jag ändå gått över tiden. Det tackade mer än gärna ja till. Han kunde känna att jag var 2, nästan 3 cm öppen. Hinnsvepningen gick bra. Gjorde inte ont men kändes lite obehagligt.
Redan efteråt hade jag mer mensvärk känsla än vanligt.

Den 5 februari.. dagen efter hinnsvepningen hade jag börjat få mer förvärkar. Cirka 2 st på 30 minuter.. (10-20 min emellan).. ibland lite mer. Magen blev stenhård av sammandragningarna och så kände jag mycket molvärk i ländrygg och skinkor, även fram vid mensmagen och ner mot ljumskarna.

På natten till (framåt småtimmarna) den 6 februari vaknade jag ungefär var femtonde minut av sammandragningar och mensvärk. Jag var trött och somnade om emellan. Dennis åkte till jobbet och Alexander skulle vara på dagis.
Jag somnade om mellan värkarna och steg upp vid halv 10 tiden. Det höll fortfarande i sig och sedan halv 7 på morgonen så klockade jag värkarna. Till en början var de rätt oregelbundna allt mellan 10-20 minuter. Men eftersom de gjorde så pass ont så klockade jag de.

Jag hade bestämt med min storasyster Annika att hon skulle komma hem o fika och prata lite.. och det var skönt att hon var här. Trots att jag fick väldigt ont, så kom man lite på andra tankar emellan. Jag fortsatte att klocka värkarna och hade knappt vågat inse att det borde vara nåt på gång och inte bara förvärkar längre. Det blev allt tätare emellan och kunde klocka de mellan 6-10 minuters mellanrum. Vid halv 3 åkte syster hem och jag hade då börjat få värkar 6-4 minuter mellan. Direkt när syster åkt gick jag på toa, och då gjorde de så ont att jag ringde hem Dennis från jobbet och sa att jag skulle ringa förlossningen.

När jag pratade med Pia på förlossningen så fick jag under samtalet 3 värkar och jag grät lite. Dels för att de gjorde ont och blev väl lite nervös över hela grejen. Hon sa att jag var välkommen in. Dennis var snabbt hemma och vi hjälptes åt att packa ner det sista och kläder m.m. till Alexander. Dennis hade ringt Kristina (farmor) som skulle köra efter oss till dagis då hon inte visste vart det låg. De sprang in snabbt där och hämtade Alexander och jag satt kvar i bilen och fick några värkar under tiden. Jag är himla glad att jag fick en puss av Alexander innan.

Alexander åkte med farmor hem och vi fortatte in mot förlossningen. Dennis stannade snabbt på macken för att fylla på med lite energisaker till sig själv.
Sen parkerade vi uppe i backen vid förlossningen och först var jag tveksam om jag kunde gå ner, men det gick rätt bra. Fick stanna till nån gång. Packningen lämnade vi kvar i bilen.. tog bara med min väska, kameran (fall i fall) och mina förlossningspapper..

.. fortsättning följer..


Bebisbubbla ♥

Hej på er! Vad kul att så många kikar in trots att jag inte bloggat på ett par dar..

Här lever vi i bebisbubblan och jag håller fortfarande på att återhämta mig efter förlossningen. Ikväll har jag kollat igenom bilderna från när vår lilla Ellie kom till världen :) Lovar att visa lite bilder sen ihop med en förlossningsberättelse.

Alexander verkar himla glad för sin lillasyster. Idag har han pussat och gosat massor med henne. Han tycker det är kul att stå på pallen vid skötbordet och kolla när vi bytt blöja och så. Han säger "MIN" ... att Ellie är hans ;)

Det kommer säkert ta ett tag till innan man kommer in i rollen som tvåbarnsmor/far.. Det är skönt att vi båda är hemma och kan hjälpas åt nu två veckor.

Amningen kämpar jag med, har redan åkt på mjölkstockning. Men pumpar lite och håller brösten varma. Utöver amningen får hon tillmatas lite eftersom bröstmjölken inte har kommit igång riktigt än.

Kram på er så hoppas jag att jag snart har tid att börja skriva förlossningsberättelsen :)

Välkommen vår underbara lilla dotter!

Kikar in med en liten hälsning från BB. Igår klockan 23.26 föddes denna helt underbara bebis! Det blev en liten flicka, en lillasyster till Alexander ♥ En liten Ellie.. Jag kommer skriva förlossningsberättelse sen när vi fått komma hem. Dennis åkte hem vid 18 tiden till storebror, men imorgon bitti kommer han igen. Kram på er så länge

Alexanders dopdag


Idag är det 2 år sedan vår älskade Alexander döptes ♥

Sammandragningar/ värkar...


Hej på er! Idag har Alexander varit på dagis... och jag har varit hemma med massa sammandragningar/ värkar? hela dagen. Ca 2 st på 30 min... (10-20 min emellan)... Magen blir steeenhård och så molvärk i ländryggen/skinkor  och även fram vid mensmagen och ner mot ljumskarna..
 
Men de har inte blivit tätare och har hållit på så sedan 10-tiden i morse... Så jag lär väl gå några dar till....
Dennis kom hem tidigare och hämtade hem Alexander från dagis.. Imorgon ska han vara på dagis igen..

Ska vara uppe en stund till, men blir nog sängen rätt tidigt idag.. Kram på er

Ett besök på förlossningen


Idag blev det en liten tur till förlossningen. Bara för att kolla så allt var bra med bebis, tycker mig kännt minskade rörelser sen nån dag tillbaka. Men bebis mådde bra! Hjärtat slog så fint mellan 145-150 slag. Låg 20 minuter med ctg och hade några sammandragningar under tiden.

Jag lämnade även blod till blodgrupperingen. Och sen fick vi träffa läkaren. Han kollade bebisen med ultraljud, mätte olika flöden. Oj, så trångt det är där i magen nu för stackars bebisen! Läkaren kunde tyvärr inte göra nån viktuppskattning eftersom jag gjort ultraljuden i Kalmar då jag tillhör en närmre vårdcentral än Karlskrona. Men han sa att den är lite större än en normal svensk.. typ som Alexander var då med andra ord... Så det blir nog en pojke till runt 4100g =) Spännande! Hoppas inte den är så mycket större bara.. lite skrämmande ju! :S

Efterråt kände läkaren om jag öppnats nåt och det hade jag, 2-3 cm... närmre 3 om jag förstod honom rätt. Han gjorde en hinnsvepning också. Gjorde inte speciellt ont men det var lite obehagligt. Efterråt har jag haft väldigt mycket mensvärk.. Se om det hjälper till och sätter fart, så det blir bebis snart!

Under tiden Dennis och jag var där, så var Alexander med farfar. De åkte runt till olika affärer och hade kommit hem ett tag innan oss bara. Sen sov Alexander gott ett tag och jag lagade lunch.. och Dennis åkte och jobbade ett par timmar. Nu har jag bara vilat sen han kom hem.

Så det var min dag... mycket bebisprat nu i alla inlägg.. men det är ju det som händer i mitt liv nu :) Mycket tankar och så kring det.. Kram på er

Stryka stryka stryka

Jag: 3 februari, 4040g, 51cm, pojke
Dennis: 28 januari, 3800g, 50cm, flicka
Mamma till Freja: 23 januari, 3854g, 53cm, flicka
Dianasdrömmar: 25 januari, 4100g, 52cm, pojke

Jessica: 26 januari, 4050g, 52cm, pojke
Kusin Tea: 27 januari, 3850g, 51cm, flicka
Milla- Sagabus & Lillebror: 28 januari, 3900g, 50cm, flicka
Boel: 28 januari, 3885g, 53cm, flicka
Kusin Linda: 29 januari, 4035g, 52cm, pojke
Lina Olsson: 30 januari, 3700g, 53cm, pojke
Anna Tranesjö: 30 januari, 4250g, 52cm, pojke
Sara- FruTyrberg: 30 januari, 3600g, 51 cm, flicka
Jenny Svanfeldt: 31 jan
elr 6 feb,4050g, 50cm, pojke
Michaela- med syskon i magen: 31 januari, 4010g, 51cm, pojke
Mamma Beatrice: 1 februari, 3910g, 51cm, flicka
Elin- En pojkmammas vardag: 2 februari, 3870g, 51 cm, flicka
Lisa- Mamma till Alexander: 2 februari, 3950g, 52cm, pojke
Cissi - mamma till Emma: 2 februari, 4050g, 52cm, pojke
Fian Andersson: 3 februari, 3840g, 50cm, pojke
Maria- Mamma till ps-trillingar: 3 februari, 4120g, 51 cm, flicka
Maria - Fabulous Life: 4 februari, 4100g, 52cm, pojke
Hanna Z: 4 februari, 3900g, 50cm, pojke
Pauline: 5 februari, 3850g, 53cm, flicka
Thina: 5 februari, 3900g, 51cm, pojke
Fanny: 5 februari, 3700g, 50cm, flicka
Natalie- Liten i magen: 6 februari, 4200g, 51cm, pojke
Jannike Eideberg: 7 feb elr 14 feb, 3860g, 51cm, flicka
Joel: 10 februari, 3599g, 48cm, pojke

Nu är det inte många kvar längre som kan få rätt... Jag strök denna dagen med, för det lär inte bli nåt idag... min gissnings dag. Att jag gissade på bara 2 dagar över tiden.. men visst jag har haft sjukt mycket förvärkar nu i 3 veckors tid. En riktig lurbebis...
Slemproppen har släppt i omgångar med.. men det behöver ju inte betyda att det är så nära ändå.

Nu är snart helgen slut.. ny jobbvecka för Dennis och jag får kämpa med förvärkar och att sysselsätta Alexander.
Några instagrambilder från helgen.....

Graviditetsvecka 41

En dag över tiden. Förvärkar som bara den, speciellt mycket idag.. Hoppas hoppas det sätter igång snart..
Imorgon är min gissningsdag. Men men bara det blir snart..

Jag är trött, har ont i höft, mensmage, nedre delen av ryggen.. är trött i ben.. har svårt att somna och vaknar mycket då jag vänder och vrider mig så. Hemskt obekvämt och bebis ligger verkligen låångt ner. Trycker hela tiden på blåsan.. även om jag precis har kissat, så får jag ibland fundera om jag verkligen kissade eftersom jag känner mig så kissnödig ändå..

Väldigt känslig och tycker det är jobbigt nu. Är trött på alla förvärkar och nu har det varit så ihållande. Att gå över tiden har jag hela tiden varit beredd på.. men jag orkar inte allt för länge.. Jobbigt att orka ta hand om Alexander själv. Han är så himla snäll så det är inte det, men jag orkar inte.. det är kämpigt.

Alexander vet att jag har ont och tröstar mig om jag är ledsen... "mamma...." säger han och ger mig en kram och klappar mig. Min underbara son. Älskar honom så!

Då får det bli en veckans magbild även denna lördag.. v.40+0 (v.41)..
Ser ni vad magen är långt ner nu.. hoppas bebis är redo för att träffa mamma, pappa och storebror snart♥

Dagen och shopping!

Hej på er! Dennis kom hem tidigare idag.. så himla skönt! :) Jag passade på att duscha medan han kunde ha koll på Alexander-bus :) Efter vi var klara så åkte vi först in till stan och Hemmakväll och köpte godis. Därefter en tur till Amiralen och de olika butikerna.. köpte lite på Lindex till barnen.. hihi känns konstigt att säga "barnen" ;)
Utöver det på bild fick Alexander en keps och nya fodrade Tretorn stövlar.

Vi åkte sen till Mc Donald´s och åt.. Och därefter tvättade Dennis av bilen. Nu blir det tv-mys framför Postkodmiljonären, Gladiatorerna och Farmen... Kram kram

På Mc Donald´s :)

Storebror är redo!! :)

Denna dagen är väldigt speciell.. ett datum man längtat till. 1 februari och vår bebis är beräknad att titta ut :) Spännande och se när det blir.. Tveksamt att det blir idag, men man vet ju aldrig ;)

Idag vet jag inte vad det var med Alexander, men han har sovit och sovit och sovit... Och jag har med sovit och har jag inte sovit har jag ändå legat kvar i sängen och vilat. Klockan var 11.00 när Alexander bestämde sig för att vakna! Helt sjukt! Vilken sjusovare! :)

Och han vaknade inte ens när jag öppnade dörren så lyset kom in, jag tände en lampa, gick på toan uppe och spolade med öppen dörr så det lät... men inte då.. jag hann tom ta på mig i lugn ro ;)
Så idag åt vi inte frukost förrän halv 12 tiden :P Jag frågade om han ville ha potatis, sås och kålpudding.. men han ville hellre ha frukost.. yoghurt och rostat bröd. Svår tid det där annars hehe.. det är ju lunchdags..

Nu väntar vi in Dennis. Han ska komma hem tidigare idag :) Mysigt.. jag ska ta en dusch när han kommer hem och sen blir det ev att åka in till stan. Får se lite hur det blir :)
Alexander var så söt innan.. han skulle byta blöja på dockan för den hade bajsat sa han. Plötsligt försvann han med den och jag ropade och ropade på honom. Undrade vart han tog vägen. Så fick jag syn på honom. Då hade han ställt sig på traktorn och öppnat dörren in till badrummet.. flyttat stegpallen till skötbordet och gått upp och tagit en våtservett. Så jag mötte honom springandes med dockan i ena handen och våtservetten i den andra och så la han upp dockan på soffbordet och började torka...
Man måste ju torka innan man sätter på ny blöja ;) Och redo att bli storebror? Helt utan tvekan hihi ;) ♥

Bf idag