Ellies utveckling :) (Drygt 5 månader gammal)


Jag känner att jag måste uppdatera lite om min lilla gumman utveckling! Hon är 4 månader och 3 veckor nu ungefär.. Blir 5 månader om drygt en vecka. Tiden går så fort, men jag njuter.. oj så underbart det är!

Ellie växer så det knakar.. hon har nu 62 och (mest) 68 i kläder. Ska till bvc mitten av nästa vecka.. då är det även dags för hennes andra vaccination.

Hon är väldigt stark och stadig, har starka ben och nyper. Hon har börjat tykännas litegrann. Hon pratar mycket, "spottas" med tungan ute, räcker ofta ut tungan och händerna hela tiden i munnen. Hon har fått prova majskrokar och småbitar av smörgåsrån och har även handlat hem risgröt som hon ska få smaka nån dag. Lite från tallriken får hon smaka ibland med (sås o sånt typ).. hon verkar öppen för smaker.

Ellie är väldigt intresserad av leksaker nu, speciellt såna som går att greppa och som skramlar, hon vänder sig från rygg till mage så fort man lägger ner sig, men har inte riktigt kommit in i att vända tillbaka sig.. hon har gjort det några gånger.. Hon sitter rakt och bra i ryggen när hon sitter, men tippar gärna åt sidan efter en stund.

Hon är en riktig gladfis, som ofta skiner som en sol och är sällan missnöjd. Oftast är hon lätt att lägga när hon ska sova.. de gånger hon kan va lite känslig och ledsen är på kvällen. Hon älskar när man sjunger och dansar med henne. Håller gärna handen. Är intresserad av min mobil o tvn och annat som lyser.

Ögonen skiftar ofta i färg, men är inte bruna ännu.. de går mer mot blått tror jag men är mörka. Ellie älskar att åka vagn och somnar oftast direkt när man börjar köra den, eller så ligger hon bara tyst och tittar :) Hon tycker jättemycket om att bada.

Har säkert glömt endel.. det händer ju såå mycket nu de första månaderna! :)

Byafest


Det var mycket igår.. först Nostalgi i Ronneby, sen Landsbygdens dag och sen på kvällen var det dags för årets Byafest! Varje år samlas alla grannar (kring Dennis föräldrar..) med barn med familjer.. det är bara ca 1,5 km från oss.. så väldigt nära. Det bjöds på tunnbrödssnittar och bål, sen blev det som vanligt tipspromenad, grillat då var och en har med sitt eget att grilla och så bjuder den som har festen på potatissallad, sallad och bröd. Efter vi ätit så var det dags för lekarna.. allt från att gå på styltor till kasta bollar i hål till pilkastning... m.m. Roligt =)
Alexander hittade sig en ny kompis, Dante.. de gillade varann :) Roligt! Sen var två av Alexanders kusiner med också.. så kul med lite barn att leka med!
Innan vi smet hem med barnen vid 22 tiden så hann vi mumsa i oss lite tårta också.. det började bli lite livat där.. ni vet bönder o alkohol haha ;) Tack för en rolig kväll!!! :) Kram
 

Landsbygdens dag :)

Vid Alexanders dagis hade de igår Landsbygdens dag.. lite stånd med godis, bröd, m.m. Ett mini zoo med getter, lamm, kaniner, höns m.m. De hade ponnyridning, lådbilsrace, åka hölass, m.m
Vi var där bara en stund efter vi varit på Nostalgin och köpte lite karameller. Jag tycker det är såå mysigt att bo på landet och kul för Alexander som älskar djur och traktorer :) Lyckligt lottad med andra ord ;)

Nostalgi Ronneby Brunnspark

Hej! Igår började vi dagen med ett besök i Ronneby Brunnspark där det var dags för årets Nostalgi. Dennis vill gärna dit och det är rätt mysigt att strosa runt och kolla på alla fina gamla bilar... Gaggabllliar som Alexander säger ;) (Raggarbilar).. Det kom nån skur, men mestadels var det fint väder.
Det är så mysigt där också med alla blommor och vattnet med vattenfallet :) Mys!
Det var inte bara Dennis som var imponerad av bilarna.. Alexander gick runt o sa "Deeen döö! Deen döö!" (Den du.. menar han alltså).

Ny bil! :)

Hej! Får väl ta och visa nytillskottet även här på bloggen. Nu är det efter 3 år dags att säga hejdå till min älskade Santa Fe.. Har nu skaffat oss en mycket billigare bil både vad det gäller skatt, försäkring och drift även om vi kört billigt innan med.. Jag har länge velat fram och tillbaka med att göra oss av med Santa Fen.. men har inte hittat nån ersättare som varit "jag".. Jag har rätt stora krav vad det gäller bilar. Men igår när vi var runt och kollade bilar så blev jag helt kär när jag fick syn på denna :)
Det är en Mitsubishi Lancer från 2012.. och vi är första ägarna. En halvkombi som förvårdnadsvärt är väldigt rymlig. På måndag får vi hämta hem den. Känns bra och spännande! :) Den har även fått godkänt av Alexander som varit med oss på diverse bilfirmor ;)

Torsdag

Hej på er! :) Då var snart helgen här igen. Imorgon ska vi bl.a. hem till mamma och fira henne på sin födelsedag. Idag har vi varit iväg och storhandlat och lite så. Skönt att fylla upp lite.
Vi köpte hem risgröt till Ellie.. får se när jag låter henne provsmaka det :) Tror hon kommer gilla det.

Dennis och jag lunchade på TimeOut.. Jag tog mig en smaskig Ceasarsallad Alexander var med farmor och faster.. De har varit iväg lite på semester, så han hade saknat de. Kram på er

Bilfirmor & Ikea

Hej! Idag började vi dagen med en rejäl sovmorgon (klockan 10).. det tackar vi våra små barn för :) Efter frukost och lite slapp så var vi trötta på att var hemma och satte oss i bilen.
Det blev en tur till Tingsryd.. Dennis ville kolla på bilar där.. och sen körde vi mot Kalmar.. kollade in lite bilfirmor och på lite husvagnar. Kul att kolla :)
Lite mat o så på Ikea.. handlade bara lite nya handdukar o så.. Sen blev det Maxi och innan vi körde hem stannade vi till hos Dennis bror med familj. Nu sussar båda barnen gott efter denna dagen..
Nu väntar några dagar med regn :/ Så får se vad som händer då. Måste iaf ta tag i huset och städa. Blir ju lätt att man kommer efter med det när det är fint väder ute :P Kram

Måndag och härlig semester dag!

Ikväll har Dennis fortsatt att riva den gamla cement/stentrappan till huset.. Stora tunga stenar.. och envis som han är så lyckades han tillslut dra loss denna stora sten :)
Alexander har badat i poolen och kört runt med sin traktor, Ellie har gungat och sovit ;) Själv har jag inte gjort så mkt haha.. tvättat lite och tagit hand om barnen, hjälpt Dennis lite grann.

Tidigare idag var vi på dagis en stund, hade tid för Alexanders utvecklingssamtal vilket gick jättebra :) Fick höra massa fint om våran pojke ♥
 
 
 
 
 

Premiärbad i poolen för Ellie

Oj vad skoj Alexander har haft idag när vi fyllde upp lilla poolen åt honom :) Ja och Ellie med förstås ;) Hon fick me ta sig ett litet bad :) Hon tyckte om det!

Midsommar

Hej på er! Hoppas ni har en härlig midsommarhelg! :) Vår började i torsdag, då även Dennis semester började. Det blev en tur in till Lövmarknaden.. köpte bigarråer, muffinformar och lite godis :)
När vi var nöjda där åkte vi hem, åt och packade. Därefter körde vi mot Öland! :) Senaste åren har vi firat midsommar där. I år liksom förra året höll vi till på Talluddens camping..
I år sov vi två nätter i svärföräldrarnas husvagn.. de var förstås också med, Dennis ena bror (Joel) med familj låg i en stuga intill och min syster (Annika) med familj låg intill oss med deras husvagn :)

Det var även premiär för båda barnen att sova i husvagn :) Förra året låg vi i stuga med Alexander. Jag tog även årets första dopp. Dennis och Alexander badade också.. lite kyligt, men ändå inte så farligt när man varit i.
Sista natten var det värsta stormen.. oj som det blåste! Nu var det finare där igen, men som planerat åkte vi hem idag.. men redan direkt efter frukost.. vi kände oss nöjda då.
Jag har åkt på förkylning.. hosta, hes, snuvig o tung i huvudet.. så kände att det är skönare att komma hem när man inte mår så bra.
Även lilla Ellie har haft hög feber 39,2 osv... men även varit på glatt humör.

Kram på er!
 

Härlig dag på stan

Hade en jättemysig stund på stan med Jenny, Alice och så min lilla Ellie. Lite shopping och så blev det god mat på restaurang Toscanas uteservering. I shoppingväg blev det lite nya underkläder och en ny consealer. Min absoluta favorit från Collistar och den varar hur länge som helst.. men nu var den slut, så fick bli en ny :)

Nu ska jag värma mig en bakpotatis från igår ;) Smidigt och bra... Dennis är på jobbet och grillar. Kram kram

Tips till er som använder er av consealer :) Min favvo!!

Det blir en stund i stan

Hej hej! Sitter och ska sminka mig lite nu. Ellie och jag ska in till stan och möta upp Jenny & Alice där för en lunch. Himla tråkigt grått väder idag.. Hoppas det är fint i morgon och midsommar åtminstone :)
Nu får jag sätta fart.. sömntutan Ellie gosade vidare där uppe.. så bra att få mkt gjort när hon sover :) Kram kram

En härlig dag med vänner

Har haft en superhärlig dag med våra vänner Jenny och Alice igen :) De kom hit till lite frukost då hade jag nybakta scones, ägg, yoghurt och lite annat.. Sen blev det massa lek och bus, Alexander fick sova en stund medan jag lagade maten.. bjöd på bakad potatis med min goda röra ;) Lite mer lek och bus innan lite kvällsmat.
Alexander kommer sussa gott i natt och imorgon väntar hans sista dag på dagis innan sommarlovet :)
Lite bilder från vår roliga dag kommer här :)

Dagen

Hallå! Ska strax hoppa in i duschen. Väntar finbesök imorgon av bästa vännen o hennes dotter :)
Idag har barnen och jag bara haft en mysdag. Varit ute en stund bara, men mest varit inne och myst. Medan Ellie sov så låg Alexander i min famn och bara mös. En timme ungefär.. vi kollade på Lotta på Bråkmakargatan bl.a. Såå mysigt. Han har verkligen varit mammig nu <3
När Dennis kom hem så var vi ute lite.. vi grillade och sen ville Alexander sova :)
 

Snart semestertider :)

God kväll! 3e kalasdagen förbi.. Känns som man har gått upp några kilo senaste veckan.. både förra och denna helgen med på tok för mycket godsaker. Och helgen som kommer väntar ju midsommar :P
På torsdag denna vecka börjar Dennis semester. Hoppas på fint väder ;)
Imorgon kommer bli en lugn hemmadag.. sen har vi endel inplanerat resten av veckan :)
Kram på er
Finaste lilla Ellie och jag ♥

Kalashelg

Hej.. det är mycket kalasande för vår del. Förra helgen hade vi själva kalas 2 av helgdagarna.. och denna helgen är fullspäckad med skolavslutningsfirande igår, 25 års kalas idag och imorn blir det kalas igen.. och nästa helg är ju midsommar ;) Kul med festligheter!
Snart påbörjar Dennis sin semester. Hoppas vi får lite mer gjort här hemma då :)

Igår fick jag hem bilderna från Martins fotografering =) Himla fina bilder. Ska välja ut 3 stycken som han ska redigera.. Här är en av favoriterna som jag själv har redigerat.. ökat kontraster m.m. Visst är han söt vår lille prins :)
Fotograf: Martin Blomkvist Redigering: Jag

Fikasällskap =)

Hej hej! Åh jag har så mkt att blogga om att jag inte riktigt hinner med ;) Har varit några helt fantastiska dagar med mycket umgänge :) Igår var Alexander på dagis. Han går vanligtvis på onsdagar och fredagar.. men eftersom vi har haft annat inplanerat dessa dagarna så var han på dagis igår istället :)
Ellie och jag fick mysigaste fikasällskapet av Jenny, Alice och Selma. Ellie var glad att få massa kel och gos :)
Alice hade aaaalla tusen leksaker för sig själv ;)

Photoshoot!

Hej på er! Igår var jag i Eringsboda hos mina sötnosar Jenny & Alice. Martin, en vän till Jenny fotograferade barnen och oss. Hade en jätterolig dag även om det inte var Alexanders bästa dag. Han var en riktig liten tjurig Emil.. men hoppas det blir några bilder där han såg lite glad ut :) Förhoppningsvis kommer de på posten imorgon! Iiih så spännande :) Har fått se några smakprov och de var heeelt amazing! Vilket ljus i bilderna!
Jag kunde ju inte låta bli att leka lite fotograf jag med :P Utan det blev lite fotande även för min del.. Här kommer några bilder på Jenny och Alice =)

Sötaste små kompisarna

KRAMA PUSSA & FNISSA ;)

Sötaste småbarnen som finns hihi

11 juni =)


Hej! Snart ska jag bege mig in till stan. Alexander ska jag lämna av hos sin farfar och Ellie hänger med mig. Ska träffa en arbetskamrat och en kär gammal vän till mig. Ska bli kul =)
Se om man ser massa studenter med så här i studenttider :) Många år sedan det var en annan som gick ut :)
Nej nu får jag sätta lite fart! Kram på er
 

Roligheter


Mina två barn... Alexander tittar på Emil i Lönneberga :)
 
Då var det måndag igen och full arbetsvecka för Dennis. Det kommer nog bli många sena jobbkvällar och jag har endel roligheter inplanerat. Så den lär gå fort :) Snart har Dennis semester med och det längtar vi till.. ska va skönt att va hemma hela familjen och hitta på det som faller oss in.

Nu säger jag god natt och tar med min bebis upp för en natt med god sömn ;) Kram
 

Kalas 2 =)

Kalas nummer två var idag :) Dennis familj (syskon m. familjer, hans föräldrar) och min mamma o hennes gubbe kom idag. Var lika fint väder idag så vi kunde sitta ute i trädgården :) Blev lika dan mat idag.. vi har bjudit på grillar (fläskytterfilé och kycklingfilé och korv/köttebullespett till barnen).. Potatissallad, en sallad med massa gott i, dressingar, vitlöksbröd, vindruvor och färsk ananas. Verkade va uppskattat.. 
Blev lite kubbspel idag också.. Kram

Kalas 1 =)

Hej på er! Sitter här med en sovande bebis i mitt knä.. tänkte ta och skriva lite om helgen.. det har ju varit kals o två dagar för att fira Dennis som fyllde år i fredags...
Vi började i lördags då min syster Annika med familj kom och även min pappa och hans sambo. Hade en jättemysig dag.. grillade, och hade det gott i solen. Alexander var glad när kusin Amanda lekte massor med honom. Men bland gick hon undan och sa till mig.. "Men han vill ju leka heeela tiden!" haha... Ja han kan trötta ut vem som med sin fart ;) Blev lite kubb spel och tårta o kakor innan gärsterna tackade för sig :)
Här kommer bilder från helgens första kalas =) Kram

Gungställning =)


Idag åkte vi och köpte en gungställning till våra barn! Alexander var eld och lågor och tyckte det tog såå lång tid för pappa att montera upp den. Han ville ju gunga med en gång ;)
 
Han tyckte det var rätt svårt att gunga på en vanlig gunga.. Han kanade av och hade lite svårt att sätta sig, men han lär sig nog snart. Han provade Ellies gunga och vi gungade på syskongungan :) Får ta en bättre bild en annan dag.. här är bara från instagram...

För Ellies del blev det premiär gungning :) Oj så mysigt och skoj det var! Som ni ser så sken hela hon upp ;) Vi köpte en ny babygunga som är hög i ryggen. Ellie är ju inte så stadig ännu. Fick stödja upp lite med en filt också så hon inte tippade åt sidan :)

Kram på er 

Grattis älskling!


Rygg till mage =)


Hejsan! Vet ni vad denna kickan lyckades med idag på 4 månaders dagen? Jo att vända sig från rygg till mage :) Hon har varit såå nära länge nu, så det var kul nu när hon lyckades :)

Nu blir det snart sängen här.. Imorgon fyller barnens pappa år :) Vi ska ha kalas både lördag och söndag för honom =) Hoppas på fint väder! Kram på er

Idag blir snäckan 4 månader <3


Det blev en dag på stranden..

Hej på er! Tänkte blogga lite om gårdagen. Hade en helt underbar dag hos våra fina vänner Jenny & Alice i lilla Eringsboda :) När vi kom dit åt vi frukost ihop och sen packade vi ihop oss för en mysig stund på stranden vid Åsjön. Herregud vad kul barnen (och vi!) hade! De sprang runt nakna i vattnet, skvätte vatten, grävde o lekte med lite leksaker. Vi mammor fotade mycket och låg på filten och hade det gott :) Blev lite fika och så med :)
När vi kände oss nöjda somnade alla 3 barnen i vagnarna på hemvägen.
Vi slappade en stund.. åt lite glass och sen fixade Jenny krämig supergod kyckling/ pasta sallad till oss. Barnen fortsatte att leka och tiden bara sprang iväg som vanligt! Körde därifrån vid 19 tiden..
lite bilder från vår härliga dag på stranden kommer här:
 

Vänner på besök =)

Hej!! Igår hade vi en toppendag med Pauline o hennes barn =) Helt underbart väder hade vi.. så mestadels av dagen tillbringade vi utomhus. Det blev lek i trädgården.. jag lagade lite lunch.. fisk i foliepaket med potatis, kall sås m.m.. Sen tog vi våra syskonvagnar och gick bort till mina barns farmor och farfar.. kollade på fåren och lammen där. Barnen somnade gott på hemvägen. Sen blev det fika och efter det lagade jag lite ugnspannkaka. Sen blev det dusch/ bad innan Pauline o hennes barn åkte hem.
Var kul med en riktig heldag och så skönt att vi hade vädret på vår sida! =) Tack för en toppendag gumman! ♥

En härlig dag

 
Min orkidé i badrummet blommar för fullt :)

Hej! Väntar besök från Pauline, Molly & Max :) Så kul att det är fint väder.. så vi ska nog hinna med mycket utelek och promenad :) Det blir fisk i foliepaket till mat och kladdkaka till fika :) Kommer bli en mysig dag! :) Kram

Vår söndag

Hej på er! Nu sitter hela familjen och myser i soffan framför tvn :) Idag har Dennis och jag rensat vår garderob.. 3 fulla pappkassar som vi inte ska ha kvar. Skönt att rensa ibland.. Vi gjorde ett försök till att va ute innan.. men det var på tog för mycket mygg nu när det är så fuktigt i luften. Så vi gick in rätt fort
Idag har Alexander verkligen testat oss till max.. så skönt att Dennis med har varit hemma idag. Riktigt grinig och trotsig och det började redan när vi vaknade hehe..
Men han har haft glada stunder med emellanåt ;) Kram på er