Välkommen till världen Eddie

Idag kl.15.24 föddes Eddie! Barnens kusin, Dennis 4e brorson :) Så himla söt! Längtar tills söndag då vi får träffa den lilla sötnosen! :) Stort grattis till er!
Eddie <3

Äta ute med vänner

Så då var jag hemma efter en trevlig kväll med några jobbarkompisar. Blev mat på Indian Garden.. smakade bra och var trevligt! Det hade gått bra för Dennis med barnen. Alexander hade gråtit lite vid läggningen och velat att jag skulle sjunga för honom som vanligt. Ellie hade med varit lite ledsen innan hon somnade..
Nu sover de båda gott och jag är nyligen hemkommen.
Imorgon ef.m. blir det en tur till Kalmar hela familjen.. Åh så mysigt! Känner att jag behöver göra nåt kul med hela familjen. Helgen blir det väl att fixa klart inför advent och greja uppe i rummen. Kram på er

Maten idag.. Var gottigt.. även Naan bröd till! :)

Adventsfix


God kväll på er! Då va snart denna dagen förbi. Ska bli skönt att krypa i säng idag och det kommer jag nog göra rätt tidigt. Idag har jag plockat fram lite adventssaker.. men har både gardiner och stjärnor kvar.. stryka och putsa till nån mer fönster.. men får nog bli på fredag eller lördag.
Jag är såå sugen på att åka till Kalmar.. kolla runt i alla roliga affärer.. Ikea, Bauhaus, Media Markt m.m. Men vi har mkt att göra hemma så lär nog inte bli denna helgen.
Kram!
 
 

Frostig dag

 
God kväll! Sitter och kollar på tv nu och njuter av lugnet innan Ellie vaknar igen. Dennis är iväg och handlar och skulle köpa med sig lite skräpmat ;)

Idag har det varit riktigt kallt ute.. några minusgrader.. men solen har varit framme, så det var skönt. En riktig härlig vinter dag. Jag tycker om när det är såna här kalla dagar, då det krispar under fötterna när går :)

Vi var ute en stund.. Ellie sov i vagnen och vi tog en liten promenad.. hälsade på farfars får på åkern bakom huset och Alexander lekte så gott han kunde i sandlådan.. var ju stenhårt av kylan :P Cyklade lite gjorde han också..

Själv har jag inte fått mycket gjort som vanligt! Men hoppas på mer tid och ork imorgon :) Inte lätt att hinna med som småbarnsförälder :) Kram på er

Dagis bilderna har kommit!

Åh vad jag har väntat och längtat efter att dagiskorten skulle dimpa ner i brevlådan!! :) Och idag kom de! Så himla söta bilder. Ellie var lite allvarlig framför fotografen, men bilden blev mkt bra ändå på mina sötnosar!
Tog kort på korten med mobilen.... Mina sötnosar! :) Kram

Snart advent

Hej på er! Har precis nattat barnen efter ett kvällsbad :) Se om de kommer till ro och somnar. Imorgon är hemmadag med båda barnen. Får se vad vi hittar på.. Alexander har i alla fall sagt att han vill cykla på sin cykel.

På söndag är det 1a december och 1a advent! Mys! Så i veckan måste jag göra adventfint :) Har putsat 3 fönster idag i alla fall :) Man får inte mkt gjort med småbarn :P Städat klart efter kalashelgen har jag me gjort! Kram på er

Alexanders födelsedagspresenter

Oj vad Alexander har blivit firad i helgen! Jag är så himla glad för alla som ville komma och fira honom! För mig betyder det jättemycket och jag vet hur glad Alexander blir och även att få öppna så mycket presenter.
Tänkte visa er vad han fick i sina paket :)
Detta fick han av mig, Dennis och Ellie.. en traktor med vagn som går att hissa och sänka med en knapp, ett större golvpussel, en traktortidning, ett godishus, Lilla röda traktorn- filmer, Pippi film (med Pippis jul), t-shirt med traktor tryck, en liten bok.

Av Joel, Thina och kusinerna fick han jättefina kläder!

Morbror gav honom ett bidrag till sitt sparkonto :)

En sopbil med ljud och en peng till sparkontot av mormor och Conny

Av moster Annika med familj fick han en radiostyrd bil, kalsonger & strumpor med traktorer på och en godispåse

Av moster Jenny med familj fick han en traktor med skopa, 3 små häftiga bilar och en målarbok

Av farbror Philip, Lina, kusin Elias och bebisen fick han traktorpussel och memory

Matgrejer från farmor, farfar och faster.. går att skära och dela

Från Joel, Thina och kusinerna fick han även den sötaste snögubbe- ledlampan.. har han haft varje kväll nu som nattlampa

Lite mer från farmor, farfar och faster... en blinkade bil med musik, snygga jeans, underställ och pengar

Av morfar och Ann-Christin fick han chokladkalender och en "stor" cykel med stödhjul.. som han invigde dagen efter (igår)

Tack så hemskt mycket snälla ni för alla fina presenter till vår prins! Han blev såå glad för allt!
Även Ellie fick present av moster Jenny.. finaste klänningen från Name it och ett litet goselamm :) Tack!!

Kalasande!

Hej! Idag fortsatte kalasandet för vår busige 3 åring. Mormor och Conny, moster Jenny och kusinerna Felicia och Devin var det som kom och grattade honom idag :)
Alexander och Devin busade massor. Vi åt tacopaj och marängsviss..
Tack för att ni kom och för fina presenter!

Presenter till både Ellie och Alexander :)

Haha kolla in stilen hur jag sitter ;) Vig är jag så minsann!

Tacopaj, vitlölsdressing och sallad

Vill även säga GRATTIS till min vän Jenny som fyller år idag!! :) Puss!

Alexanders 3 års kalas

Hej kära vänner! Oj vilken dag! Hektisk, rolig och perfekt :) Vår älskade 3 åring har firats ordentligt idag :) Fina presenter har han fått, tacosen räckte perfekt, tårtan och marängsvissen blev toppen!
Även Alexanders kusin Malte blev firad idag med presenter och sång :)
För alla småbarnen hade vi fiskedamm som blev väldigt uppskattat :) Här kommer masssssor med bilder :) Kram på er
 

Kram kram och tack för ni kom och allt fint Alexander fick! Ska visa i ett annat inlägg :) Imorgon kommer mormor, moster Jenny och två av kusinerna :) Natti natt!!!

Grattis vår älskade Alexander på 3 års dagen!

Idag fyller vår fina lilla kille 3 år! På morgonen vaknade han av mamma o pappas skönsång ;) Lite presentöppning i sängen innan vi gick ner och han fick öppna lite mer presenter. Jag hade dukat frukosten på en bricka med tänt ljus traktorsmörgåsar m.m
Här kommer två instagrambilder (hannaLouise85) så länge :) Nu måste jag sätta fart och skära sallad till tacosen :) Kram på er
 

Dan före dan


God morgon! Här hemma morgonmyser vi en stund nu innan frukost. Sen blir det att sätta fart att göra mousse/fluff till morgondagens tårta...
Helt sjukt.. imorgon är dagen D.. dagen Alexander föddes efter att ha varit inne på förlossningen i mer än 24 h! 08.29 föddes han med akut kejsarsnitt och jag glömmer aldrig denna upplevelsen och att ha kämpat så att sedan tillslut få se honom och sen hålla honom i våra armar. Så underbart!

Morgondagen kommer det vara fullt upp.. först sjunga för vår 3 och han får öppna sina presenter, sen blir det att göra klart tårtan, göra all sallad till tacosen, duka, göra oss fina m.m
Klockan 15 kommer gästerna! Ska bli skoj :)

Hoppas jag hinner med lite mer idag, men även idag ska vi på kalas för min systerdotter som fyller år idag. Så hela kvällen tillbringas där. Nä nu ska jag duka fram frukost och sen sätta fart :) Kram på er

Storhandlat

Ellie och jag igår :)
 
Hej på er! Ikväll har vi storhandlat inför Alexanders 3 års kalas.. Vi ska fira honom på lördag när han fyller och även hans kusin Malte med som fyller år 4 dagar efter Alexander.
Imorgon blir det att städa (ovanligt va?) så det är fint till helgen. Nu får jag ta hand om min busa Ellie som e vaken! Kram på er
 

Barnkalas- Alexander 3 år

Hej =) Idag kom Alexanders bästa kompisar Alice, Molly, Max och så deras mammor Jenny & Pauline :) Oj som Alexander har längtat efter sin tur att få öppna presenter.
Han tom riktigt jublade när han fick ett av alla fina :)

Jag bjöd på lunch.. kyckling/pastagratäng med bacon, purjolök, soltorkade tomater, basilika och mozzarellaost. Men en god blandsallad till. Det blev omtyckt hos både barn och vuxna.
Där efter blev det tårta med ahlgrensbilarfluff och hallonmousse :)

Massor med lek och bus och fiskedamm som avslut :) Vi tackar för denna dag och för de fina presenterna Alexander fick! Här kommer massor med bilder! Kram

Vårt badrum

Hej hej! Då var snart helgen förbi.. trots att jag mådde dåligt igår och har två snoriga barn här hemma, så har jag hunnit med mycket. Idag mår jag bättre och har haft samma energi som i fredags. I fredags var det vardagsrummet som fick sig en rejäl storstädning och idag ägnade jag några timmar åt vårt badrum.
Ett av de mysigaste rummen hos oss tycker jag.. Skönt, imorgon fortsätter jag med hallen tror jag :)

God natt! Sov så gott! :) KRAM

Fredagsmys

Här fredags myser vi! Idag har jag ägnat hela dagen åt att storstäda vardagsrummet! Så det känns extra mysigt att fredags mysa idag i ett välstädat rum. Lite tända ljus och mysbelysning och lite godis. Vi kollar på Idol och fotbolls wm.. Spännande båda två.
Båda barnen sover nu med. Alexander har varit lite snorig och hostig idag, hoppas det försvinner snart.

Kram på er och ha en mysig kväll! :)

Ögoninflammation

Hejsan! Idag har jag en extra mysdag med Alexander. Han skulle egentligen varit på dagis idag med. Men då det går ögoninflammation och flera barn har fått vara hemma, så kände jag att han lik väl kan vara hemma idag. Så kanske det lugnar sig till efter helgen.
Det är ju inte kul att bli smittad av sånt.. och smittas väldigt lätt.. Så istället fick han vara hemma idag. Ta det säkra före det osäkra :)

Vi har mest myst på morgonen, tittat på film, bakat, ätit och jag har grejat med tvätt. Nu sover båda barnen middag, så jag passar på att slappa lite. Kram på er

Busa!!

Hej på er! Skön dag idag.. Ellie har varit lite busig o missnöjd om vart annat. Alexander ligger och sover efter att ha varit på dagis, men får snart väcka honom så han somnar ikväll sen. Ellie är precis nyäten, nybajjad + nybytt och har busat en stund.. så jag hoppas hon vill sova en stund :)

Innan så skrattade hon så osyldigt när jag sa till henne att inte dra i min blomma.. haha så sööt! Lilla solstråle! Ska ta tag i lite tvätt nu och lägga in i barnens garderob, byrå. Kram på er
 

Tandläkarbesök


Duktig grabb som hade tid hos tandläkaren idag. Han tyckte det var kul och var jätteduktig :) 10 tänder uppe och 10 nere. Efteråt fick han välja en tandborste och en liten snurrleksak.
Det han tyckte va roligast var att åka upp och ner i stolen ;)

Efteråt blev det en tur till affären och på parkeringen träffade vi farmor och han ville åka med henne hem. Ska strax hämta honom :) kram kram

Ellie i affären ;)

Mys i skogen och tändläkarbesök :)

Hej på er! Idag har vi haft en mysig förmiddag. Var ute i skogen med barnen. Plockade kottar och lite så :) Kallt och blåsigt och grått var det. Så inte det roligaste och bästa fotovädret. Men några kort blev det i alla fall :) Ellie somnade skönt i vagnen och sover fortfarande ute. Hon har sovit ca 2,5h nu och Alexander la jag för snart en timme sedan. Så nu har jag hunnit duscha och redigera några bilder :)
Senare ska vi åka till tandläkaren. Det är Alexander som har tid! Spännande och det tycker han också :) Han har nyligen fått en eller två kindtänder med :) Det blir andra gången han är där, men första gången var bara påhälsning och info och det är läängesedan nu. Han fick en tandborste då med. Vad han ska göra idag vet jag inte.. men de kanske kollar lite noggrannare detta besöket :)

Kram på er och ha en fin dag!

Kycklingrullader fyllda med kantareller och mozzarella

Hej på er! Så snabbt denna måndagen har gått! Alexander var på dagis på förmiddagen, sen sov båda barnen efter han hämtats hem. Lagom till Dennis kom hem från jobbet, så hade jag middagen klar. Vilken middag sen då, blev såå gott! Tänkte lägga in receptet här, för det ska göras om flera gånger minsann! Har hittat på det själv och inte gått från något annat recept, så då är det extra kul när det blev så lyckat.. nu har jag inte måttat något, utan bara gått på känsla :)

Kycklingrullader fyllda med kantareller och mozzarella
För 3-4 personer

6 st kycklingfiléer (två- delad kycklingfilé)
1/2 dl crème fraiche
1- 1 1/2 dl kantareller (jag hade i frysen)
En liten bit finhackad purjolök
Ca 1/2 dl riven mozzarella
Svartpeppar, rosépeppar, salt, vitpeppar
2-3 msk Kycklingfond
4-5 dl grädde + vatten
Coloritsoya
Maizena

Jag började med att banka ut filéerna lite. Blandade sedan crème fraiche, finhackad purjolök, mozzarellaost och kantareller (som jag hackat i lite mindre bitar). Klickade på några skedar på filéerna rullade ihop och fäste med tandpetare. Kryddade sedan med svartpappar och mald rosépeppar.
Brynte de runtom i stekpannan och lyfte sedan upp de på ett fat.

Därefter gjorde jag såsen i samma panna. Hällde i grädde och vatten, resten av röran med kantarell, mozzarella osv. Kycklingfond och coloritsoya. När det kokat upp la jag i rulladerna igen och så fick de puttra ett tag.. ca 30 minuter. Smakade av med salt och vitpeppar och fick koka ihop med lite maizena.

Till detta serverade jag ris, kokta grönsaker/broccoli, blandsallad och svartvinbärsgelé.

MUMS! Smaklig spis! :) Kram på er

Farsdag

Hej på er! Farsdag idag och det har väl ingen missat :) Bra att ha en dag som uppmärksammar papporna lite extra. Här hemma började morgonen i tidigaste lagret.. Alexander vaknade halv 7.. efter en stund gick han och jag ner. Slog in presenterna och tänkte duka fram mysfrukost innan Dennis kom ner..
Men Alexander smög upp och röjde gärnet i sovrummet :P Så blev inte direkt någon sovmorgon för honom :P

När han kom ner fick han öppna presenterna som bestod av en tunnare tröja och kalsonger. Alexander kunde ju inte låta bli att skvallra att det var "sånger" i det ena paketet :P Så nu vet man att man inte ska va i närheten av honom när man ska slå in paket :P

På eftermiddagen var vi bjudna hem till svärfar/farfar.. Där bjöds på kroppkakor och tårta/fika. Mycket gott! Vi spelade lite sällskapsspel som vi ska spela på julafton me.. jätteroligt var det...  "Med andra ord" har jag för mig det hette :) Så tips för er som gillar sällskapsspel :)

Nu sover barnen och jag ska bara slappa en stund nu innan jag också ska lägga mig!
Har ni firat farsdag idag på nåt vis? :) Kram

Lördag!

Lite julgodis kom Dennis hem med idag när han hade varit i affären :) Han vet minsann vad jag vill ha :)

Dagen har inte gått med många knop. Skulle åkt till min mamma, men fick avboka då vi är förkylda och hennes sjukdom klarar ju inte det. Så får åka dit när man är bättre igen :)

Hela förmiddagen tog vi det lugnt.. På eftermiddagen satte Dennis dit några gipsskivor i sovrummet... som jag nu äntligen har bestämt mig att det blir Alexander som får ha det rummet! Kommer bli perfekt för honom, så får vi har kvar det vi har idag för det blir större :) innan visste jag ju inte det.

Själv så lagade jag riktigt god middag idag.. fläskfilé med gott täcke, klyftpotatis och morötter i ugn och hemlagad grönpepparsås :) Såå gott!
Hoppas ni får en mysig kväll... själv ska jag nog smita ut i köket snart o slå in farsdagpresent ;) Kram!

Den där Alexander...

.. han är allt en illbatting till pojk... En riktig Emil i Lönneberga.. Jag hann inte ens publicera förra inlägget innan han öppnade sovrumsdörren, efter att varit tyst en halvtimme. Jag trodde ju att han sov, men ack vad fel man kan ha ibland. Jag gick till trappan och frågade honom vad han gjorde varför han inte sov..
Då tog han sig på huvudet och sa glatt : "Jag har tvättat håret!"...
Oh no! Med vadå tänkte jag....
Då har han varit i min nattduksbordslåda och tagit massageoljan och hällt i sitt hår :/

Lagom kul och speciellt när man börjat bli lite sjuk på det. Denna pojk alltså... Så istället för att han sov sin vila fick jag tappa upp ett bad, så badade vi alla tre. Var ju mysigt ändå och skönt med ett värmande bad. Men hade hellre hoppats på att han sovit och inte hittat på hyss som han är såå bra på :P

Kram på er

Ost sconesbullar och början till sjuk


Ost sconesbullar med mjukost, hallonsylt, gräddost, paprika
Hejsan! I natt har jag sovit uselt.. har känt att det varit nåt i kroppen.. och i morse när jag vaknade så var huvudet som en cementklump. Efter Alvedon och mitt Energi- te blev jag piggare. Barnen var snälla och det var en lugn morgon i alla fall. Började känna mig sämre sen igen tyvärr :/
Vi åkte och hämtade hem ett paket från Lyko.. ett balsam då mitt var slut. Köpte det jag kört med senaste gångerna från morroccanoil.. superbra!

När vi kom hem så ville Ellie sova och jag gjorde lite ostscones till mig och Alexander. Sen ville han sova o då vaknade Ellie lägligt.. Jag som ville vila.. såå trött!
Idag längtar jag extra mycket efter Dennis kommer hem.
 
Ikväll blir det Idol och mysa i soffan.. ska nog bära ner min värmefilt :) Kram på er

Kladdkakans dag o besök!


Hej på er! I morse när jag vaknat och kollat på mobilen så hade jag ett sms från min kära vän Pauline. Hon skrev: "Tydligen kladdkakans dag idag o det hade ju varit mysigt att fira med drottningen av kladdkakebakande tänkte jag"..... haha du är ju för söt :)
Men sagt och gjort ställde jag mig och bakade en kladdkaka med nutellatäcke och på eftermiddagen efter Alexander sovit en stund efter att ha varit på dagis, så kom Pauline och hennes barn :) Bra initiativ tycker jag allt! 

Smaskade på kladdkakan med blåbärsglass och rosa grädde ;)

Därefter blev det full fart på barnen.. snacka om sockerkick! Kram på er!!!

9 månader i magen, 9 månader ute hos oss

Lilla lilla vän! nu har du funnits hos oss lika länge som du fanns i min mage ♥

Vad du lär dig nya saker hela tiden. Nu kryper du för fullt och snabb är du, du har låånga armar ;) Du reser sig mot soffan och andra saker. Med hjälp av lära-gå-vagnen så går du bättre och bättre utan att vi håller i dig. Du tycker om bollar, lego och att dra katterna i pälsen.

Plommongröt, leverpastejsmörgås, majskrokar, smörgåsrån, majs, ärter är några av de saker du tycker väldigt mycket om. Maten kan vara lite bråkigare ibland.. men du gillar spagetti och köttfärsås väldigt mycket. Och frukter! :)

Du gör massor med ljud.. billjus, smackljud, pussljud.. Säger mamamamama och papapapa....
Blir väldigt glad och skrattar åt allt och alla. En riktig solstråle.

Det finns bara en sak du verkligen inte gillar.. att sova om kvällarna. Om vi försöker så blir du väldigt ledsen och håller dig helst ända tills mamma går och lägger sig.

Två små tänder har du fortfarande.. inga fler har dykt upp än. Ditt hår växer på och börjar bli längre :)
Duscha och badar är bland det bästa du vet.

Puss på dig vår bebis! Vi är så glada att du finns hos oss! ♥

Morgontips!

God morgon! Sitter och dricker min morgonkopp te. Köpte denna sorten för ett tag sedan och jag måste säga att jag är väldigt positiv till den. Jag blir verkligen piggare av den och den är faktiskt god med.. uppfriskande..
Ett litet morgontips blev det helt enkelt ;)
Idag blir jag hemma själv nästan hela dagen och kvällen med barnen. Ska hämta Alexander halv 12 från dagis. Dennis blir alltså hemma sent. Får se vad vi hittar på. Det är en otroligt vacker morgon, kallt/frostigt med skinande sol. Underbart.. Hoppas det håller i sig till i eftermiddag.. då blir det kanske en promenad med syskonvagnen :) Inte använd den sen i somras. Så får hoppas på fint väder.
Sedan städning och vanliga hushållssysslor med ju.

Måste bara innan jag avslutar skriva GRATTIS till Alice (som vi firade igår) för idag är hennes födelsedag och hon fyller 3 år!! Helt sinnes! Och om 17 dagar är det Alexanders tur! Det är inte många dagar som skiljer mellan våra sötnosar! Puss till dig Alice! ♥ 
 
Nu ska jag ge Ellie gröt och kl.10 ska jag kolla in Kappahls kollektion från Fifty Shades of Grey, som har "premiär" om mindre än en timme! Ska ni kika in på den? :)

Kram på er

Kalasande <3

Hej! Här är några bilder från denna fantastiska dag! Har ju som sagt varit hos våra vänner Jenny och Alice och firat deras födelsedagar :) Blommor o presenter fick de så klart. Vi skämdes bort med frukost, fika och god mat, en tur till skogen blev det också... Nu får jag sova.. Ellie har varit jobbig som bara den ikväll :(
Får skriva mer imorn! Kram på er

Kram!

Kort shoppingrunda


Kikar in snabbt! Har haft fullt upp idag med att scrappa födelsedagskort och slå in presenter... imorse var jag en snabbis i stan med Ellie.. handlade fardagspresent och en tomtedräkt till Ellie bl.a.  Sen hämtade jag Alexander 11.40.. ringde o sa att jag blev lite sen.. inte lätt att hinna uträtta nåt när jag ska hämta honom halv tolv.. affärerna öppnar 10 och det tar en halvtimme o köra.. så hade fått köra vid 11.. men blev lite senare.. stress stress.. Men hittade väl lite, kände mig nöjd.

Imorgon far vi till våra vänner Jenny och Alice.. vi ska fira båda två.. Alice fyller 3 år om 2 dagar och Jenny fyller i slutet av November.. men firar båda nu iaf.. Jenny kunde inte bärga sig liksom :P haha

Nu ska jag fixa det sista innan jag ska sova! Kram kram
 

Sad little angel


Min lilla ängel i torsdags. Lite ledsen innan vi åkte till halloweenfesten sötnosen.. tycker bilden blev så söt ändå, fast att hon snyftar lite ♥ Inga barn är ju glada jämt (inte ens små änglar), trots att Ellie är glad största delen om dagarna ;)

Idag har jag varit hemma hela dagen. Alexander har varit med Dennis på olika ställen.. de har gjort lite el hos farfar m.m. Ellie och jag har frostat av frysen, lagat god middag och plockat lite.

Nu myser vi vuxna framför "Så mycket bättre" med chips och dipp :) Kram och trevlig helg!

En trött småbarnsmamma!

Det är inte alltid lätt att vara mamma till småbarn. Idag har jag nog fått känna på den jobbigaste dagen på länge.. Alexander har varit speedare än en dureacellkanin och trotsigare än tjurig get och envisare än en åsna!

Märks att 3 års trotsen verkligen är här, men idag har varit något utöver det vanliga. Helt otroligt hur en liten pojke kan vara såå speedad non-stop heela dagen! Från morgon till kväll och han skulle absolut inte sova middag, som hade underlättat eftermiddagen..

Stackars Ellie har ju blivit lite lidande då jag fått stoppa Alexander från alla hyss han gjort, så hon har inte heller varit helt nöjd. Det är inte ofta det är så här  "illa" som idag, som tur är :) Men nu sitter i alla fall jag helt pall i soffan efter att ha nattat Alexander.. En djup pust blev det..
 
Så idag har jag inte alls hunnit med det jag skulle... heela huset är som ett bombnedslag! :( Jag hann slå in lite presenter till kompisen Alice.. Alexander och jag bakade en spindelkladdkaka med grön grädde, som vi åkte och bjöd hans farmor, farfar och faster på ikväll :)

Nu kollar jag på Idol och sen ska jag zzzova! :) Kram och trevlig helg!

Alexanders och min spindelkladdkaka