Halloweenfest!

Hej på er! Idag hade jag Alexander hemma från dagis.. Mysigt med en extra mysdag med honom. På kvällen var hela familjen bjudna på Halloweenfest på dagis :) Vi höll till i Skrävlestugan där de verkligen hade gjort det mysigt. Allt från fina bordsdekorationer, ljuslyktor, spindlar, serpentiner, fladdermöss, pumpor, sammetsdukar, spindelnät, läskig bakgrundsmusik m.m.

När vi kom dit fick barnen gå spökrunda. Dennis följde med Alexander, men han tycker det är lite otäckt att gå ute när det är mörkt så han gick inte hela. Men godispåse fick han ändå såklart :)
Sen fick  man jättegod bål.. och sen taco fest :) Massor med gott och Alexander åt mycket :)
Efterråt blev det fika (kladdmuffins, kakor, kaffe) och innan vi åkte fick han en spindel med en klubba i :)
 
Var jättekul att vi var så många som kom och inte bara barnen som klätt ut sig, även endel vuxna :)
Innan vi åkte knäppte vi några kort.. men var stressade så de blev inte så bra.. oskärpa m.m :(
men men man ser ju ändå.. Alexander var vampyr och Ellie ängel...
 
Alexander fick läskiga tatueringar på händerna, svart smink runt ögonen, ditmålade vampyrtänder, Fixat hår med vax och svart sprayfärg.. Han hade vitskjorta och grå väst, gråbyxor och en cape :) Sååå snygg var han! :)

Ellie hade rosa tyllkjol, vit body och vita strumpbyxor, vita änglavingar och ett vitt hårband.. Såå söt! 
Själv hade jag bara djävulshorn och Dennis behövde inte klä ut sig haha :P
Och så lite instagram bilder (HannaLouise85)
TACK underbara förskola för denna kvällen! Ni är bäst! Kram

Blogga- respons

Ja det är i mina tankar.. jag älskar att blogga, men jag älskar även när man får respons för de inlägg man skriver. Då får man bekräftelse att någon läser det jag skriver eller kollar på bilderna jag lägger upp. Men det är väldigt dåligt med respons (kommentarer) numera, så därför känner jag att det inte är lika kul att blogga längre.
Har man tid att läsa bloggen så tycker jag man kan ta sig 2 minuter extra ibland och skriva en liten kommentar.

Så får hoppas på det bästa nu så man kanske får upp bloggarglöden igen :) Har ju trots allt bloggat några år nu, så vill inte släppa den heller :)
Så då va det sagt! ;)

Nu väntar jag på att vedpannan ska komma upp i temperatur så jag kan duscha.. Så gammaldags det låter :P Sen äta lite innan Ellie och jag kör och hämtar Alexander. Idag blir det hemmagjord lasagne till middag med färska lasagneplattor.. mums! Kram på er
 
 

My kids

 

Av brevbäraren ;)

Har fått rolig post hem nu :) Helt underbara hipster från Victoria Secret.. Badskum från Odd Molly, underbart nagellack från Max factor och färgbevarande lotionspray från Matrix som i vanliga fall kostar 590kr st och jag köpte de för 59kr styck ;) Bra fyndat tycker jag allt!

Ett par nya jeans och lite ljus följde även med hem senaste shoppingturen.. så jag har verkligen skämt bort mig själv nu.. mig och Alexander som med har fått endel som han ska få när han fyller år :)
Känns bra :)

Kram på er och ha en fin dag!

Höstrusk

Hej på er i höstovädret! Här hemma har vi riktigt oväder, storm och ösregn! Vi har ju haft en fin höst tills nu.. så nu får man passa på med innemys. Skönt om man slipper ut i det! Snart ska vi iofs köra och hämta ut ett paket med bl.a. lite hårprodukter.
Alexander var trött och redan påklädd idag när jag skulle hämta honom, så det gick snabbt och smidigt!

Nu väntar vi bara på att pappan i huset ska komma hem. Kram på er!

Kalas


Hejsan! Igår var vi bortbjudna på kalas hos min syster. Blev bjudna på god mat och fika. Ellie som inte träffat så många andra bebisar fick leka lite med sin kompis Lilly. Alexander lekte med stora kusinen Amanda.
Vi åkte inte hem förrän 21 tiden och då hade vi två trötta barn. Ellie somnade direkt i bilen, Alexander höll sig till han kom hem :)
 
Idag har varit en riktig slappis dag.. eller städat en del.. men eftermiddagen har varit lugn.. Lagat mat som tog en två timmar ungefär.. porterstek, så gott :)
Dennis  har gjort lite grann uppe i sovrummet... och jag är såå kluven... börja fundera på om inte Alexander ska ha det rummet i alla fall... Det blir lite mindre än det vi har nu.. *fundera fundera*...
Barnen vaknade vanlig tid idag... men en timme för tidigt ändå, nu när vi ändrat tiden...  Mysigt med mörkare kvällar och massa tända ljus! :)

Kram på er

Marknad och massa shopping!

Vilken mysig dag det varit idag! Jag och mina barn åkte på morgonen till deras kusin Elias och Lina. Dit kom även farmor, farfar, faster, farbror Joel och hans barn. Vi åt god frallfrukost innan vi begav oss ut i byn för att ta en runda på marknaden :) Köpte en hel del för en gångs skull, men mest bara till Alexander. Han blev riktigt bortskämd med ny mössa, två traktorer, och två födelsedagspresenter/julklapp... lite godis, muffinsform o så blev det med :)
Efter lunch kom Dennis också.. så då blev det en runda till, innan vi körde in mot stan för ännu mera shopping. Alexander hade då åkt med farmor och farfar hem och var där och lekte med faster och sina nya traktorer.
Så det var Ellie som åkte med oss.. det blev en lugn och skön shopping ;) Alexander har inte riktigt tålamod för att shoppa på stan.
 
Kram på er!

Nalledagen!

Nu är Alexander på dagis.. idag är det internationella nalledagen och därför har han med sig sin absoluta favorit.. det är ingen nalle... men mjukaste goaste mjukisvovven. Han har nallar också, men som sagt så är vovven den bästa.
 
Köpt på Ikea är den och så har vi köpt en lika dan, fall den skulle glömmas/tappas bort.. fast den är inte alls som denna. För denna är använd, verkligen gosad och blivit kryllig i pälsen nästan :)
 
Det var i alla fall en kille som höll hårt i sitt gosedjur i morse när Dennis lämnade honom.
Om två timmar ska han hämtas hem och sen börjar en helg med roligheter.. marknad, shopping och kalas :)
 
Kram på er

Höstdag och trots!

Efter jag hämtat hem Alexander idag från dagis var det tänkt att han skulle sova. Jag nattade honom och så var det tyst i en halvtimme... Jag satt och slappade lite vid tvn när båda barnen "sov".. rätt som de är kommer Alexander smygandes och skrämmer skiten ur mig nästan :P
I alla fall hade han inte alls sovit.. i sovrummet hade han tänt alla lamporna och rullat upp rullgardinen.. så sovit hade han nog inte hunnit med den stunden.

Så vi struntade i vilan... var ute en stund, vi har lekt inne, kollat på film m.m. Dennis kom hem kvart i 7 ikväll typ.. nattade Alexander o sen va han en timme i nybygget där uppe...

Idag är det förresten en månad kvar till Alexanders födelsedag.. tänk att han fyller 3 år!!! Innan man fick barn var man verkligen livrädd för den där omtalade 3 års trotsen.. och den är Alexander inne i nu.. eller egentligen har han varit väldigt bestämd sen 1 års åldern haha.. finns nog trots i alla åldrar.. tänk tonårstrotsen sen huuuhja! Men i alla fall är den nog just nu, värst mot mig när jag ska hämta hem Alexander från dagis. Då är han trött och vill verkligen inte sammarbeta...  men men, hoppas det går över snart.. Han är ju världens goaste kille!

Här är några höstbilder på de finaste jag vet! Kram

Gårdagen- vänner på besök :)

Hej :) Jag orkade visst aldrig blogga igår :) Vi hade en mysig dag då vi hade lite besök här hemma. Pauline och hennes barn. Var ett tag sedan vi sågs nu så det var himla kul och barnen lekte och hade kul. Hann med att bjuda på lite lunch som blev fylld kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis och sedan en söt chokladmuffin fylld med nutella och en kula blåbärsklass på.. Var himla god kombination. Var mysigt att känna på Paulines bebismage me så klart. Vid 15 tiden fick de åka vidare då de hade kvällen planerat till annat.
Där efter blev det slapp en stund innan Dennis kom hem. Kram på er!

Renovering, fotografering, roligheter....

Trött lillfia igår i kylan...

Idag har det inte varit alls lika kallt som igår.. igår frost och idag regn!
Jag som hade tänkt frostat av frysen idag.. attans me.. får hoppas det blir frost snart igen, för det måste göras snarast ;)

Idag har Dennis och hans bror Joel isolerat i "nybygget" uppe som ska bli sovrum.. blev nästan klart. I veckan ska vi nog köpa hem lite reglar och så.. Skönt att vi tagit tag i detta nu.. det lär väl inte va klart till jul.. men man kan ju alltid hoppas ;)

Imorgon är det dags för dagisfotografering för Alexander. Spännande! Tycker det är mkt roligheter framför oss nu. Jääättemycket kalas bland annat ;)
 
Kram på er och ha en mysig söndagskväll!

Min fina älskade son

Frost

Hej! Idag vaknade vi till en riktigt kall dag. Var 4 minus när vi steg upp vid halv 9.. så undra hur kallt det var i natt :) Men jag tycker det är såå vackert med frost och det är liksom mysigt när det krispar lite under skorna när man går :) Det gäller bar att ha varma goa kläder på sig ;)
 
I morse körde vi till tippen, Lantmännen och sen hem och delade på en köpepizza. På eftermiddagen åkte vi och handlade på Maxi, en liten snabbsväng till barnens mormor ♥ för att hämta hennes bil som vi ska hjälpa henne att sälja.. Och sen hem och lagade tacos.

Ikväll har Alexander varit med Dennis och farbror Joel i garaget. De kom nyss in.. så vi har varit upp och sjungit för honom precis.
Ha en mysig lördag! Kram kram

Bad!

God kväll ni som kikar in! Så skönt det är med helg nu! Har varit en bra dag tycker jag. Imorgon ska det bli skönt med en hemmadag tillsammans med pappan i familjen. Får se vad vi hittar på att göra, men mkt behövs göras.
 
Innan idag så tog jag mig ett bad med barnen! Båda älskar verkligen att bada.. såå mysigt och kul ju :) Nu blir det snart sängen här för oss vuxna med! Ha en mysig helg! Kramar  
 

Mina älsklingar

Mina älsklingar

Båda barnen är vakna och nu myser vi för fullt :) Ska strax ta tag i tvätten, men först amma Ellie lite.
Idag ska vi bara äta soppa, men ska bli gott! :) Perfekt höstmat ;)
 
Nä, får sätta fart nu! Kram på er

Solstråle

Hej på er! Har haft mysmorgon med denna solstrålen :) Nu blir det lite mat innan vi ska hämta hem storebror från dagis. Sen blir det bara mer mys! Längtar till helgen och ha Dennis hemma lite mer :)

Idag är det en riktig höstdag ute.. det regnar inte, men det hänger i luften och är grått o trist. Så lite tända ljus får det minsann bli nu, mysigt när man ska äta.. piggar upp en på nåt vis :)

Ha en fin dag!
Kramar/ Hanna

En härlig dag med vänner

Idag fick jag och barnen besök av de bästa. Jennys och Alice! :) Jag hade inte berättat något till Alexander, utan ville att det skulle bli en överraskning. Vi skulle äta frukost tillsammans när de kom, så jag sa bara till Alexander att vi ska vänta och äta för det knackar snart på dörren.. och såå nyfiken han var... "Nu knackar det, vilka kommer" och massa andra frågor. När de väl kom blev han minst sagt överraskad och glad! :)
 
Vi hade en riktig kanondag. Alexander hoppade sin vila idag och det märktes tyvärr av på ef.m att han var trött. Men vi mammor pratade och så och barnen lekte, kollade på film osv.

Förutom god frukost med varma baguetter, ägg, olika pålägg så bjöd jag på Flygande Jacob och chokladmousse :)

Barnen kollade på Emil i Lönneberga

Jenny och Alice myser lite :)

Min glada prinsessa.. nu fick även Jenny se henne krypa runt :)
Fick fina blommor och presenter till mig och barnen bara så där, utan någon anledning. Tack igen min fina vän!
 
Alexander har varit riktigt trött i eftermiddag.. vid 18.30 somnade han medan jag låg och sjöng god natt sångerna för honom.. Lilla älsklingen! ♥

Nu ska jag fixa mig en kopp te :) Stor kram till er

Ny vecka!

Båda mina barn är snoriga nu och Alexander är även lite hostig, men det är väl sådant som hör hösten till. Alexander brukar va mer eller mindre förkyld och hostig hela detta halvåret. Men pigga och glada barn i alla fall. Ellie och jag hämtade hem honom för två timmar sedan och nu sover de båda.

Alexander har förresten en kindtand på gång upp. Han har inte sagt något om att den gör ont. Han var lite dålig i magen för några dagar sedan.. vet inte om det kan ha med saken att göra..? Små bebisar kan ju bli det när han tand ska komma igenom, så det borde väl va så för Alexander med?!

Idag var jag rätt trött på morgonen, man behöver väl återhämta sig efter helgens tripp till Ullared. Men ska snart ta mig ett ryck och städa, fixa med tvätt och massa andra hushållssysslor. Men rätt skönt att passa på att slappa när barnen ändå sover.. så en liten stund till ska jag allt sitta ;)
För övrigt så kryps det runt hela tiden nu för Ellies del.. och hon fegar inte för att krypa ut i hallen. Hon jagar gärna katterna ;) Hihi

Ha en fin dag! Stor kram

KAVAT

Som vanligt kör vi på KAVAT vinterkänga till Alexander. Tycker de är såå bra och sitter väldigt bra på hans fötter.
I år har vi köpt storlek 24, och de kommer sitta bra hela vintern skulle jag tro :)
 
 

Gekås!! :)

Hej på er! Idag.. eller rättare sagt i natt klockan 3 satte vi oss i bilen med riktning mot Ullared. Vi hade nämligen bokat in en liten shoppingtur där nu, som vi brukar på hösten :)
Dennis syster följde också med, och Ellie. Alexander var hemma hos farmor och farfar och har hittat på massor med roliga saker (kört till tippen med farfar, bakat med farmor, ätit godis, lekt med kusiner o.s.v.) Han sov där under fredagsnatten... första gången han sov borta bortsätt från när Ellie föddes. Det kändes såå tomt och lustigt att se hans säng tom och jag kunde inte somna förrän jag fått sms att han hade somnat. Man är väl så nojig när det inte är nåt som det brukar..

Men i alla fall så hade vi en jättebra dag och vi hittade mycket fina/bra saker.. lite presenter/julklappar till våra barn. lite till hemmet, lite kläder o så.
Ellie skötte sig exemplariskt.. var nöjd heela tiden.. sov mycket och när hon var vaken var hon nöjd och glad!

Nu blir det snart sängen.. varit vaken 20 timmar nu typ :P Så det behövs ta igen lite sömn :) Kram på er

Idolen kom!!! :) Och ny jacka!

Hej på er! Jag fick visst höra att filmerna jag lagt upp på bloggen inte funkat för er? Så undrar om ni kan se nu efter jag gjort en inställning? :)

Idag blev dagen inte som tänkt.. När jag vaknade vid 8 såg jag att Dennis smsat att hans bilbatteri inte funkat o fick sätta den på laddning och fick därför ta min bil till dagis och jobb. Han hade ringt barnens farfar och bett honom att han skulle hämta Alexander på dagis idag :)
Och gissa om det var en glad Alexander som kom hem o hade fått bli hämtad av sin stora idol! ;)
 
För en vecka sedan köpte jag en ny jacka till Ellie.. ååh vad jag tycker den är fin! Måste dock bli liite svalare ute, vi får se när den här sköna Brittvärmen försvinner och det blir lite kallare. Ett bra mellanläge innan jag börjar med hennes overall :) inte de bästa bilderna... men man ser ju iaf.. mörk/marinblå med vita prickar.. knäpps med dragkedja och en söt rosett vid midjan. Kommer från H&M :)

Överlycklig över en ärta!

En liten film på Ellie när hon äter en ärta! :)

Tisdag o middagstips!

Hejsan! Idag har jag haft en mysig hemmadag med barnen. På förmiddagen kom deras faster hit. Hon färgade mitt hår och denna gången blev jag mörkbrun :) Blev nöjd!
Alexander ville inte sova idag när jag la honom och sen när han väl va trött så tyckte jag att klockan va för mycket, så han fick hoppa vilan.

Lagade god mat idag till oss.. lite hittepå vad som fanns i kylen.. men fräste kycklingfilé i bitar med s&p och kycklingfond. La i en gratängform. Blandade ihop grädde, 1 ask kantarellost (hade över från helgens ostbricka), några matskedar chilisås, purjolök, grön o röd paprika samt lite hackad persilja. Sedan in i ugnen i 225 grader medan jag fixade riset. Supergott blev det! Alexander åt duktigt! Ellie fick annan mat hon.

Efter maten gick vi ut och lekte en bra stund, och sen in kolla på film, bada lite och så innan sovedags. En bra hemmadag helt enkelt... Dennis va inte hemma förrän strax efter 18 ikväll.. så han va saknad, men tiden har ändå gått fort.

Kram på er!

Höstdag

Hejsan! Vilken härlig höstdag det varit.. lite blåsigt på förmiddagen kanske.. Idag har Alexander varit på dagis, när vi hämtat hem honom sov båda barnen och jag passade på att äta lite. När de vaknat fixade jag ett stort fruktfat och därefter gick vi ut.
Först lite lek och därefter planterade jag lite vårlökar.
Dennis kom inte hem förrän vid halv 6 ungefär.. Imorgon blir det inget dagis för Alexander.. då blir det hemmamys o Dennis blir hemma senare då me.. Kram på er

Ellie 8 månader ♥

8 månader har du funnits hos oss idag.. vår älskade dotter, lillasyster. Vår solstråle Vi älskar dig obeskrivligt mycket och så lyckliga att vi har dig! ♥

Det har hänt en del nu senaste månaden.. Nu kryper hon några steg, hon går när man håller henne i händerna, idag ställde hon sig/drog sig upp stående mot mig utan min hjälp, hon är jätteduktig med maten.. gillar allt hon får! Tykänns inte mycket alls längre, men tycker inte om att bli lämnad själv.. tex om jag ska gå ut i köket lite snabbt, då gråter hon efter mig. Hon skrattar ofta åt Alexander och det märks hur glad hon är för honom. Hon är stadig och kan sätta sig själv. Tycker om lappar, knappar, mobiler och tvdosor och är väldigt glad för katterna :) Hon tycker inte om strumpor/tossor/skor.. sparkar gärna av sig det. Har fortfarande två tänder..
Jättelätt att lägga i vagnen för att sova om dagarna.. hon sover ca 2 ggr på dagen.. förmiddag och eftermiddag. Oftast är det bara att lägga henne i vagnen så somnar hon efter en liten stund. Hon gör pussljud, klappar händerna.. och säger ofta "dadadadadadededa"... osv. Jag ammar henne ibland, alltid morgon i sängen o på kvällen när vi ska sova. Ibland på dagen. Hon älskar att bada! :)
Vår fina fina lilla prinsessa!

Frisörbesök


Hejsan! Idag for vi in till stan för att fixa våra hår.. Skönt att klippa sig.. grabbarna började få långt och jag behövde få bort lite risigt! Var skönt.. ska lägga i en färg nästa vecka här hemma..

Alexander var duktig.. han tycker det är kul att bli fin i håret och perfekt att ha med iPaden som sysselsättning under tiden :) Lite färg och en klubba fick han när han var klar.
Själv satt jag i en ny bra inpackning i över en timme innan jag klipptes och Dennis fick en snygg frisyr.
 
Nu blir det strax sängen med Ellie.. hon vaknade till och är lite grinis nu.. tröttis.. :) Så god natt och ha en fortsatt mysig lördag! Kram

Systermys

Hejsan på er! Sitter och slappar nu efter att varit iväg stora delen av dagen..
Först vad jag och barnen hos min syster. Var kul att träffas och prata lite, var längesedan. Hon bjöd på kanelbullar (dagen till ära) och andra bakverk..
Sen hade hon gjort stek för min skull.. hon vet att det är min älsklingsrätt.. så en god porterstek blev det och Alexander åt som en häst! Kul att se ♥
Efter lunchen åkte vi hem och barnen sov lite.
När Dennis kom hem från jobbet då åkte vi och lämnade av Alexander hos farmor o farfar.. Han hade tjatat så om sin farfar. Och vi andra åkte vidare till Kalmar. Blev lite shopping och så.. Imorgon blir det stan igen.. men Karlskrona, ska klippa oss :) Kram kram

1 Oktober

Första oktober idag, och det är den månaden då jag tycker hösten börjar. Idag har det bjudits på sol och lite regn.. men mest en skön solig dag.
 
Efter lunchen skulle vi gått ut, men då började det regna så Alexander sa att han ville sova istället. Men direkt när han vaknade igen så gick vi ut i soligt väder :)
Plockade äpplen till fåren, lekte i sandlådan bl.a.
Även katterna var ute. Här kommer lite instagram bilder..