1 år sedan

Ellie i magen.. dagen innan hon tittade ut. Just då kändes det som förlossningen aldrig skulle sätta igång.. att jag bara skulle gå där och vänta och vänta med mina hemska förvärkar som aldrig blev mer av..
Dagen efter på självaste dagen, kom min syster hit. Vi satt och fikade och pratade i flera timmar och under tiden klockade jag värkar som nu var betydligt tätare och mer regelbundna.

Jag tror klockan var 14.30 när hon åkte hem och då hade jag mycket kraftigare värkar. Jag ringde hem Dennis från jobbet och ringde in till förlossningen. Jag kunde knappt prata i telefonen då värkarna kom så tätt.
Dennis var fort hemma och svärmor kom hem till oss för hon skulle köra efter oss och hämta Alexander på hans dagis. Dennis skyndade sig in med svärmor/farmor för att visa vart hon skulle ta vägen och då hade Alexander givetvis precis bajsat. Så tog lite längre stund. Jag var såå glad att jag hann ge Alexander en puss den dagen..

Innan vi parkerade på sjukhusområdet var ju Dennis tvungen att stanna inom macken och köpa lite energi grejer till sig :P Sen var det dags att gå ner för backen och in i hissen. Jag vet att när vi kom till hissen stod två kvinnor och väntade på den redan. Men de lät oss åka före, för jag såg ut att ha så ont sa de.. vilket stämde bra hehe..

I intagsrummet tog jag av mina skor och skulle ta en vikt, blodtryck m.m. Sköterskan sa att jag kunde sätta mig på britsen om jag ville, men jag kunde inte det, bad istället att få den lite upphöjd så jag kunde stå och stödja mig mot den.
När vi varit där inne i 10 minuter känner jag plötsligt hur det spänner till i magen och trycker enormt mot blåsan.
Jag hinner bara säga "Jag måste nog gå och kissa", och då gick vattnet där jag stod. Jag blev lite chockad och stod som förstelnad. Jag vet att jag tänkte att det var tur jag hunnit ta av mig skorna och att vattnet inte gick i bilen ;)

Där efter var det bara att ta av alla mina blöta kläder, få en sjukhusrock och snygga knästrumpor, en stor blöja och snygga nättrosor. Jag fick stöd av sköterskan bort till förlossningsrummet. Dennis tog hand om kläderna och när jag kommit i ordning där inne i nya rummet, så smet Dennis ut och hämtade all packning. Vi hade ju inte vågat tro att vi skulle få stanna kvar. Men nu efteråt så var ju det en väldigt konstig tanke ;)

Ja och sen var det hela i gång. Jag har tidigare skrivit förlossningsberättelsen här i bloggen. Efter 45 minuter med krystvärkar några timmar senare så föddes hon. Vår älskade dotter, Alexander var äntligen storebror till världens finaste lillasyster.
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Oh älskar att läsa förlossningsberättelser.. Så fint!

2014-02-05 @ 21:17:21
URL: http://todayandtomorrow.se
Postat av: Jenny

Den kvällen kommer jag aldrig att glömma... :) Jag vet inte hur men jag visste väl att ni åkt in... eller om jag kände det på mig... Satt uppe i soffan i hallen och tittade på en serie i hopp om att få en glad nyhet! Och den kom ju!!!! :D:D Tänk att det är ett år sen redan som Ellie kom <3 Ändå känns det ju så självklart att hon är i er familj, känns på sätt och vis som hon alltid varit hos er! Hoppas Ellie får en riktigt bra födelsedag imorgon <3 Pussar och kramar

2014-02-05 @ 21:18:09
URL: http://jensisdagbok.blogg.se
Postat av: Cissi

Tänk att det redan gått ett år! Nu är våra små tjejer inga bebisar längre... ;)

2014-02-05 @ 21:32:43
URL: http://nastanperfekt.blogg.se

Kommentera gärna! :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback