Sjukstuga


Ja här hemma är det sjukstuga. Började med att Ellie blev sjuk tisdags kväll i maginfluensa. Och igår kväll var det Alexanders tur. Denna natten har varit fruktansvärd. Ingen sömn alls i stort sätt. Så Dennis fick minsann ta och stanna hemma från jobbet. Jag är inte heller helt okej :/ Men känns som vi inte kommer bli smittade och det får vi hoppas!

Just för stunden sitter Alexander och tittar på sin andra långfilm. Först var det Emil och nu Pippi. Dricker lite blåbärssoppa och har inte kräkts sen tidig morgon. Så hoppas det vänder nu.
Ellie är lite trött och hängig, hon har fått behålla maten sen igår. Men tar ju ett tag att återställa sig <3
Dennis sitter och jobbar hemifrån, ringer massa samtal och gör datorjobb.

Kram på er!!

En trevlig dag! :)


Bästa Jenny och jag! :)

Hej på er! Igår var jag och barnen hos våra vänner Jenny o Alice :) Hade som vanligt en himla rolig dag. Vi kom dit till frukost och åt massa gott, det blev både inne och ute lek, god fika och god mat :) Massor med bilder togs.. så här kommer ett gäng!

Ellie som går runt hela tiden nu :)
Tack för en rolig dag :)

Snart ett år sedan


Så liten.. mitt lilla hjärta. Tiden går så fort! :) Snart är man inne i vardagen med jobb och dagis. Ska både bli skönt, samtidigt som man har lite ångest. Kram
 
 

Tredje veckan med 5:2

Hej på er! Idag är det måndag, vilket innebär fastedag för mig. Jag är nu inne i min tredje vecka och jag är så glad att jag hittat en metod som passar mig. Jag får se hur det blir sen när Ellie ska börja skolas in. Kanske får ta ett uppehåll då. Men får se. Och så får jag se hur det blir sen när jag börjar jobba igen.

Idag har Alexander varit på dagis och nu vilar båda barnen. Imorgon väntar en rolig dag :) Kram på er

Shopping!! :)


Idag är jag en happy girl! Jag fick med min familjen (minus Alexander, som ville va hos farfar) till Kalmar för shopping! 7 plagg och ett läppglans blev det till mig! En klänning, 1 kjol, två linnen, 2 tröjor och så en topp eller vad man ska kalla det. Lite av det på rean, hade 20% ytterligare på reaplaggen, samt ett presentkort. Så 140:- fick jag ligga ute med själv.. tyckte jag var lagom ;) mycket prickigt blev det visst. Men det är ju så fint :)

Vi lunchade på Ikea och köpte barnen ett varsitt gosedjur.. en katt till Ellie och en grisekno till Alexander, som han sover med nu :)

Kram på er

Memories

Hej på er! Här hemma är det en lugn kväll. Inget skoj på tv, så jag sitter och lyssnar på musik på spotify med mina älskade hörlurar jag fick till när jag köpte min Iphone5...

Innan lyssnade jag på Akon, Sunny Day.. en låt som gör mig glad och full med minnen. Främst tänker jag på första sommaren med Dennis. Precis innan jag träffade honom så köpte jag min BMW cabbe och guud vad jag saknar den! Just känslan att åka ner cabbat. Det var ofta Dennis som körde, vi åkte runt till massor med ställen, massor med småvägar m.m. Och så lyssnade vi på bland annat på den låten, även Fronda förknippar jag med den tiden/bilen :)
Ibland skulle jag bara vilja kunna åka tillbaka till dåtiden. De små favoritminnena som får en att få fjärillar i magen och längta tillbaka extra till ;)     Det här är en sån tid.. <3

Walk and walk and walk........ :)

Denna lilla tofsflickan har inte krypit många steg idag... istället har hon gått och gått och gått :) Hon är verkligen duktig och stadig :) Hon klarar sig själv liksom, man behöver inte gå vakt bredvid henne.. tappar hon balansen säger det mest duns i rumpan.. men blöjan blir ju lite dämpande :P
För 4 dagar sedan började hon släppa taget om möblerna och gå ut från det.. och så har det bara flutit på :)

Har försökt ladda upp en filmsnutt.. men det står bara bearbetas... men kanske funkar sen.. lägger upp den här iaf... De är inspelad för 4 dagar sedan då hon började släppa taget hiihi.. Kram

K Ä R L E K

Älskar er!

Fastedag


Idag är det fastedag.  Torsdag och sista av veckan. Jag har dessa två veckorna kört måndagar och torsdagar. Idag är dagens 500 kalorier välplanerade. Kommer hamna strax under till och med. Skriver ner för mitt eget kom ihåg..

* En tonfisksallad innehållande massa godsaker. 100g Haricots verts, 1 ägg, 1/2 burk tonfisk, 5 körsbärstomater, 1 kokt kall potatis, babyspenat, rivna morötter och s&p.. Det hamnar på 290 kcal
* En nudelsoppa från Viktväktarna 83 kcal
* 3 Finn crisp med 60 gram keso 102 kcal

Så efter denna dagen kommer jag hamna på 475 kcal ungefär :)

På dessa två veckor har jag tappat ca 1- 1 1/2 kg.. (vet inte exakt och varierar lite från dag till dag) så minst 3 kg kvar. Sen önskar jag mig en Crosstrainer.. men det lär få vänta. Får börja promenera så fort det blir bättre väder. Det ska vara kul ju, och det är det verkligen inte i detta vädret. Är det inte skönt så drar jag mig för det :P

Kram på er

Min första fiskgratäng


Jag brukar spara mina recept här på bloggen ibland.. och här kommer en ny favoriträtt som jag tillagade idag.
Det är en fiskgratäng med gratinerad potatismos runtom.
Dennis är ingen fiskälskare, så därför ville jag göra en sås som inte smakar fisk eller skaldjur utan dämpar fisksmaken lite. Därför hade jag chili i, men lagom mycket så det passar mina barns små magar.

Som vanligt höftar jag mest när jag lagar något, men ska försöka skriva så utförligt som jag kan :) Så here you go....

Jag gjorde först moset.. ca 10 potatis. Skalade, delade i småbitar och kokade i lätt saltat vatten tills de var mjuka. Mosade de sedan med en potatisstöt och kryddade med vitpeppar, salt o peppar + muskotnöt, smör, mjölk och äggula. Man får ta lite på känsla.. vispade den sidan så den blev fluffig och len.
 
La 2 frysta fiskblock (blev sej idag.. men säkert ännu godare med torsk) i en smord form, pepprade med citronpeppar och lite salt. Hade den i ugnen 200 grader tills den nästan var klar tillsammans med lite hackad purjolök. Delade fisken i portions bitar.

Gjorde sedan själva såsen: 2 dl creme fraiche, minst lika mkt grädde, 2 msk chilisås, några matskedar pressad citron, svartpeppar och salt.

Spritsade moset längs kanten på formen och hällde sedan såsen i mitten över fisken. Sedan in i ugnen 225 grader tills den fått fin färg. Cirka 10 minuter. Blev jättegod!

Tulpaner

Hej på er! Jag hade minsann tur på min födelsedag. Jag fick rosor av Dennis för Tulpanerna som jag önskat var slut i den affären han hade varit i. Men så på min födelsedag skulle jag åka och handla lite i affären i byn. Där fanns det! Men kassörskan tyckte de kändes torra, så jag fick ta 2 buketter för ynka 25kr ;) Tyckte jag var billigt och bra! :) Och de blommar och är fina ännu.. är inne på 4e dagen idag! Jag snittade bort en rätt bra bit och så har jag fyllt på med isbitar varje dag :) Kram på er!

Alexander åker pulka

Ellie tittade på till en början innan hon somnade gott :)

Far & dotter mys


Bild från igår kväll på far och dotter som myser :)

Vi fick en rätt lång stund själv innan Ellie vaknade, vi låg och tittade på Guldbagge galan. Så fort Ellie vaknade, var hon snabb på att ta min plats en stund ;)

KRAM

Fotade lite naturbilder igår :)


Min födelsedag

Hej på er! Vill börja med att tacka alla släktingar, vänner och bekanta som skrivit fina grattis hälsningar till min idag på min dag..
Dagen började med att pojkarna gick ner, tände pannan, började baka. De kom upp och sjöng för mig, Ellie vaknade med ett stort smile och trodde nog det var hon som fyllde 1 haha... men det dröjer nån vecka till :)
Killarna hade dukat fram frukost.. kokta ägg och nybakta scones. Mumsigt! Efter frukost tog jag med mig Alexander ut för lite egentid med honom, medan Dennis bakade mera och Ellie sov förmiddagsvilan. Alexander och jag åkte pulka :) Visar fler bilder imorgon <3
Sedan körde jag en sväng till affären, vi städade undan lite.. först skulle vi bara ta en mysdag bara vi, men ringde till Dennis föräldrar om de ville komma på fika. Även Joel med barn och Phille med familj kikade förbi under dagen/kvällen.
Dennis hade bakat kanelbullar, jag bakade muffins och så gjorde vi en chokladtårta tillsammans. Egentligen skulle Dennis lagat maten idag.. men det blev att han skalade potatisen och satte igång grönsaker och jag gjorde själva maträtten och såsen. Det är så vi brukar dela upp det :P Idag ville jag äta kålpudding, dagen till ära. Valde det ofta på min födelsedag när jag var liten.. en favvorätt.. även om den aldrig kommer bli lika god som mammas.
Nybakat! Chokladmuffins och kanelbullar
Tårtan vi gjorde.. inte riktigt som tänkt.. men god blev den.

Blev uppvaktad av svärföräldrarna igår kväll.. En fin orkidé, chokladkartong och två tavlor från Enkla till barnens rum. Fick även ett kort på posten av min far med ett presentkort i och Phille med familj hade med en blomma idag när de kom.

Ja det blev till en mysig födelsedag, inte så lugn dock.. men trevligt minsann :) Kram på er

Vinterns första snö och Ellies pulka premiär :)

Igår kom äntligen snön! Vintern första! Så nu är det äntligen vinter på riktigt! Efter frukost tog jag på oss alla underställ, Ellie fick på sig raggsockar också då jag bara hade tossorna på henne och så overaller och termobyxor på mig! Idag var det alltså premiär att vara ute och leka i snön. Ellies pulkapremiär och oj vad hon skrattade! Hoppas att Dennis kan vara med imorgon och leka. För imorgon ska han vara hemma, idag är han iväg och grejar med lite saker. Han besiktigat bilen bland annat och den gick igenom och nu är han och hjälper någon med nåt.

Nu har vi varit inne en stund och kolla på Pippi Långstrump, Ellie har sovit. Så nu ska jag sätta fart.. ta fram kyckling till middagen och hänga tvätt. Men först ska vi äta lite lunch. Kram på er!

Systersonen 8 år

Hej på er! Idag var vi bjudna på eftermiddags kalas för min systerson Zackarias som fyllt 8 år. Min syster hade fixat jättegod lunch. Pastasallad, fetaostsallad, hemmagjord tzatziki, kallrökt fläskfilé, frallor m.m supergott! Efteråt blev det delicato chokladboll och vienettaglass.
Jenny passade även på att fira mig och Ellie som snart fyller år. Jag fick en dagcreme från Yvonne Ryding (min favorit) och Ellie fick en rolig leksak :) Tack så mycket! :)

Några bilder från idag


Semlor


I eftermiddags kom barnens mormor och hennes gubbe hit. De hade goda semlor med sig. Jag skulle försöka få rätsida på hennes dator. Men gick väl så där. När Dennis kom hem så kunde han lösa endel. Men vi får ha den kvar nån dag till.
När Dennis kom hem hade jag middagen klar, kasslergryta. Sen åkte vi och hämtade ut ett paket med födelsedagspresenter till Ellie.. två små grejer till hennes framtida rum bara.. så inget "kul"..
Kram på er

Kids Concept

Denna fina servisen fick Ellie av våra vänner härom dagen då vi träffades :) Idag fick den invigas till frukosten ;) Morotsbröd och yoghurt med kiwi fick hon mumsa på. Nu sover hon och Alexander och jag ska börja med lunchen. Blir ris, chicken nuggets och currysås :) I efm blir det kokt torsk, stuvad spenat m.m.. Gottigt! Kram på er

Vampyrtand :) Och 5:2

God kväll! Här myser vi med en liten tjej som inte ville sova längre. Men trött och gosig är hon :)
Idag upptäckte jag att hennes tredje tand har tittat fram :) En liten vampyrtand där uppe.

Idag har jag gjort min premiär med 5:2 dieten. Min första fastedag med 500 kcal. Det har gått riktigt bra trots att allt har varit väldigt oplanerat. Det mesta har jag ätit i eftermiddag. Bortsätt från två muggar te på förmiddagen, så blev det ett nyttigt knäckebröd med makrill, sen ugnstekt kycklingfilé med kokt broccoli och körsbärstomater. Sedan en nudelsoppa :) Så nu ska jag klara mig till imorgon och då ska jag äta gott, någorlunda nyttigt.. men inte helt ;) Går inte om man är jag! Min önskan är att gå ner ca 5 kg. Och det är innan sommaren. Så jag känner ingen stress :) Hoppas jag lyckas!

Kram och god natt på er
 

Stolt mama, stolt papa!

Ja vi kan inget annat än klappa händerna och berömma vår pojke. 3 år och 1,5 månad gammal är han nu helt blöjfri, även nattetid! Första gången vi provade var på juldagen.. det hände några olyckor de första dagarna. Men i natt har han klarat sig 7 nätter på raken. Så man kan väl inget mer säga nu än att han är vår stora duktiga pojke! :)

Framöver är det bara napparna vi ska ta tag i, men har valt att koncentrera oss på blöjavvänjningen först. Napparna är han vääldigt frälst i ännu och så länge det bara är nattetid han har de så känns det okej. Men snart får vi hitta på en lockande smart lösning till det. Att ge bort de till tomten osv var inte alls intressant för honom.
Fina duktiga pojke

Fina vänner på besök!

Hej på er! Idag vaknade Alexander tidigt, och full fart har det varit hela tiden på honom.
Som tur var fick vi efterlängtat besök av våra vänner Jenny o Alice och lilla bebisen i Jennys mage <3
Blev lek o bus, fruktstund, middag i form av porterstek och kladdkakefika efter det. Och just det! Vi hade ju julklappsbyte med! Lite sen sådan, men vi har inte hunnit ses på jättelänge.

Nu har jag inte tagit kort på det fina vi fick.. men jag fick en bodylotion som doftar jättegott och touchvantar... Perfekt så jag slipper ta av mig vantarna om jag tex. ska ta kort på barnen ute.
Alexander fick svarta jeans, en jättefin tröja och en mugg med  en groda på.
Ellie fick en jättefin tröja och tallrikset med fat, skål och mugg från Kids concept... såå sött! :)
Fina Jenny som går in i v.22 imorgon <3
Gullungarna hade saknat varann.. häromdagen målade Alexander en teckning till Alice och så hjälpte jag honom att skriva bl.a. att han ville träffa henne och leka :) sötisar!
Så det var kul att vi äntligen kunde träffas :) Tack för en mysig dag! Kram

Kvällsbad


Fina prinsen som tog sig ett bad hos farmor o farfar ikväll <3

Nu sover han gott... Ellie håller låda och busar på golvet efter att ha sovit endast 30 min ikväll :/ Men snart ska vi gå upp och sova allihopa. Imorgon får vi nämligen besök :) Ett efterlängtat sådant :)
Kram på er och god natt

En liten gladfis


Lördag!

Hejsan! Så skönt att jag tog med mig barnen ut igår... Idag öser regnet ner igen! Jag tycker det är så trist med regn!
Nu väntar jag på att mina pojkar ska komma hem. Dennis jobbar lite denna lördag och Alexander är med farmor o farfar i stan. Tanken var att de bara skulle ha honom en liten stund medan jag o lillan smet in till stan för att fixa några (ja.. julklappar, lite sent..). Efter två timmar var jag tillbaka hem, men då ville Alexander följa med de in till stan och fixa i sin fasters nya lägenhet.

När de kommer hem ska jag iaf börja med maten. Det blir Bakad potatis.. kurr!!! ;) Kram på er

Fredagsmys!

God kväll! Här i Karsbo har vi (Dennis & jag) nu fredagsmys! Vi kollar på Fångarna på fortet. Sitter i ett nystädat vardagsrum. Tog och storstädade hela soffan innan, lyfte på alla dynor m.m. Så känns skönt :)
Har fyllt upp godisskålar, chips och choklad till Dennis och grönsaker med dipp och Lindht choklad till mig :)

Kikade mest in för att önska er en mysig fredagskväll! Kram på er!

När solen tittar fram....

Hej fina ni! Idag är det fredag tjohoo! :) Igår regnade det heela dagen och blåste i stort sätt storm. Men idag tittar solen fram och det blir man ju såå glad för! Det var längesedan! Visst blåser det en hel del idag med, men inte alls som igår.

När vi bestämde oss för att gå ut och leka lite, så var det inte det lättaste.. först skulle jag klä barnen med kläder, så de inte hade pyjamas på sig. Sen kände jag hur jag blev genomsvett och skakis, så det var bara till att fixa nåt att äta. Alexander som inte hade ätit så mycket frukost fick sin tallrik med yoghurt som jag satt in i kylen.. men sen en hände en olycka.. hela skålen råkade hamna upp och ner på bordet och över Alexanders hand... Tvätta honom och torka av bordet.. samtidigt fundera på vad jag skulle äta och nu vad Alexander skulle äta. Jag var allt mer darrig och matt. Ellies barnmat var redan värmd men kvar i micron, jag hann inte ge henne först utan var tvungen att fixa nåt så jag fick upp mitt socker. Så tillslut stekte jag två paket bacon i bitar, med påläggsskinka, purjolök, grädde, ost, paprika, kokegrönsaker och lite kryddor.. samtidigt som jag kokade lite pastahjul... så på 10 minuter var middagen klar. Sen servera Alexander och mata Ellie och samtidigt äta själv. Phew!
 
Men sen var vi mätta och belåtna och kunde börja om från början.. Så vi tog på oss, jag la Ellie i vagnen för att sova och så gick vi äntligen ut i den härliga solen! Kallt var det, men riktigt skönt och kul att ägna sin tid åt Alexander :) Min fina pojke!

Gunga.... fort och högt! Då kittlar det i magen :)

Att få vara i en lerig skog, klättra, plocka stenar och kasta i vatten och hoppa i vattenpölar är ju så kul!

Efter ett tag så gick vi in, slängde overall och vantar i tvättmaskinen, kollade på film och åt lite godis. Sen ville Alexander också sova, så gick upp med honom. Så här sitter jag nu i soffan och slappar.. Ellie sover fortfarande ute i vagnen och Alexander sover också :) Har t.o.m. stängt av ljudet på tvn (mest för att höra om Ellie vaknar där ute)... men såå skönt att bara ha det tyst omkring sig :)

Kram på er

Varje barns stora lycka? :)


Tröttisar och Anticimex


Hej på er! Idag är en sån där dag då regnet bara öser ner! Hela dagen dessutom. Idag har Alexander varit på dagis, men de hade nog varit inne hela dagen.. helt förståeligt. Men kul för honom att leka med sina kompisar :)
När vi kom hem ville han inte sova med en gång, så han fick leka och titta på film en stund. Men nu sover han gott, han var trött.
Ellie sov länge imorse.. och jag känner mig me trött.. men det är säkert vädret som gör det. I ef.m ska vi åka och handla lite.. annars blir det lugnt. Jag ska städa lite.

Imorgon är det fredag igen! Så sjukt fort veckan har gått.. men var iofs röd dag i måndags. Imorgon kommer Anticimex hit. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så började ju inte året riktigt som önskat. Vi upptäckte att det droppade vatten från taket i vårt pannrum/tvättstuga. Så Dennis fick riva taket och såg att avloppsröret till duschen på övervåningen är helt sönderrostat. Det är ett gammalt badrum och vi använder aldrig det. Men ibland spolar vi vatten så det inte ska lukta illa där ifrån som det kan göra om det inte används.
Så då upptäcktes detta när Dennis spolat vatten i duschen en morgon när han skulle tända pannan innan han körde till jobbet. Så nu återstår det att se vad Anticimex säger imorgon.

Kram på er

Hemmadag

Glada barn idag som lekte ute en stund. Alexander körde sin traktor, cyklade lite och så gungade dem :) Som dem skrattade när de gungade, så kul att höra :)
Efter en stund ute gick vi in och åt äpple. Alexander fick vara hemma från dagis idag. Han var så förkyld och hostig igår, men idag har han varit piggare så imorgon blir det dagis igen :) Kram på er

Nya basics

Idag fick jag hem lite kläder från HM som jag beställt till Ellie.. hon behövde lite basics.. så två pack bodylinnen, tröjor med lite puffiga axlar i mörkblått och rosa och ett par prickiga mörkblå byxor :) Ska bli skoj att se de på sen :)

Ellie 11 månader

11 månader... 1 månad kvar till 1 årsdagen! Det är såå skrämmande hur fort tiden går! Jag tycker hon är en jätteduktig tjej, uppmärksam, omtänksam, kelen och glad flicka.
Varje dag får hon oss att skratta, smälta och bli varma om hjärtat.

Nu har hon tagit sina första steg, hon går upp till 15 steg ungefär. Än så länge går hon och håller i sig i möblerna och går bara själv när man står en bit framför henne, men snart släpper det nog och hon kommer på att hon inte behöver krypa mellan möblerna :)

Hon är väldigt matglad och äter mycket av vår mat, ibland ger vi henne matburk om våra mat tider inte passar eller om det är nån svår mat. Hon plockar än så länge bitar från bordet, men ska snart börja introducera henne i att äta själv med sked. Hon dricker välling om kvällarna och ibland ammar jag, men väldigt sällan. Det var svårt att ta tag i att sluta kvälls amma, men det är helt borta nu.

Ellie är en glad tjej som har nära till skratt, hon älskar när man busar med henne och hon är väldigt kittlig. Att dansa och lyssna på musik/ när jag sjunger gör henne glad.

Hon klappar händerna och pussas, hon pekar på lampan när man frågar henne vart den är och säger då "BAA!" (Lampa!)...
Att bada är jättekul och hon är totalt orädd, även att duscha är jättemysigt.

När hon börjar bli trött kliar hon i sina ögon och gäspar, hon blir även lite känslig/ledsen och vill gärna bli buren.
Hon har fortfarande två tänder. Håret växer så det knakar.. inte så mycket på sidorna, mest uppepå och vid nacken.

Leksaker med musik och Alexanders bilar och duplo är väldigt rolig sysselsättning. Det är även roligt att leka tittut!
Hon busar gärna med mamma och pappa om kvällarna då vi sitter i soffan. Hittar på grejer som hon inte får göra och gapskrattar när vi säger "Vad gör du Ellie?!" och lyfter bort henne.. sen dröjer det inte länge innan hon är på det igen :)

Hon är lite avvaktande mot personer hon inte träffar så ofta och kan då bli lite ledsen en stund i början och vill gärna bli buren.

Smycken, glasögon och allt som glänser är väldigt spännande!
Hon gosar gärna med katten Engman.
Ellie har nu storlek 74/80 i kläder. Köper dock inte i stl 74 längre.

Ja vad ska jag med skriva? Hon är så klart väldigt glad för storebror och är gärna med honom och leker (om hon får). Tandborsten är rolig och varje morgon sprayar jag i spraybalsam i bakhuvudet och borstar med hennes fina borste som hon fick av farbror Philip med familj i doppresent. Hon blir gärna torr och lite risig där bak, även att det inte är långt där.
 
Det var lite som jag kom på nu :) Händer så klart jättemycket och jag har säkert glömt endel. Här nedan kommer några typiska busbilder på vår glada sessa. Tagna igår.. Kram på er

Aubergine och zucchinigratäng

Måste bara dela med mig vad jag lagade ikväll :) Blev sen middag, men ack så god! Vi helstekte marinerad fläskfilé och till det gjorde jag en aubergine och zucchinigratäng. Den ska jag verkligen göra fler gånger. Pojkarna åt potatismos till :P Men Alexander åt nog lite av den tror jag :)
 
Skiva 1 aubergine på längden,
strö på lite salt på varje och låt ligga en stund,
skiva 1 zucchini, lägg de i en form,
strö över en bit strimlad purjolök, lite svartpeppar,
därefter 1 skivad tomat, på med riven ost
och typ 2-3 dl grädde..
Hade den i ugnen i 225grader tills den va klar

Såsen är gjord på creme fraiche och sambal oelek :) Köttet ser lite mörkt ut :/ Den va inte riktigt klar så fick steka till den i skivor sen, men god var den ändå.. Legat i marinad sedan igår morse :)

Kram på er

Hos goda vänner ♥

Hej på er! Då är vi hemma efter ett trevligt besök hos min vän Pauline. Blev bjudna på kyckling och ris.. och blåbärspaj. Himla gott! Kul att se deras nya hus :) Barnen busade och hade knappt tid att äta :)
Vi bytte lite julklappar barnen emellan och Pauline fick en försenad födelsedagspresent och så fick de inflyttningspresent me haha..
I sina paket så fick Alexander 2 tröjor och en liten traktor och Ellie fick byxor och en tröja :) kram

Lördag

God förmiddag på er! Har nyligen ätit lite frukost, är rätt trött efter natten, blev dåligt med sömn.. massa tankar som snurrar runt. Året har väl inte riktigt börjat som man önskat.. Men det ordnar sig väl med allt :)
 
Just nu myser Alexander och jag framför King Fu Panda, Ellie sover och Dennis är ute med en som kollar på min mammas bil som vi ska försöka sälja åt henne.

Sen ska vi åka till min kära vän Pauline och hennes familj, kolla in deras nybyggda fina hus :) Skulle bli bjuda på lunch och blåbärspaj visst ;) Mums! Tur det är lördag ;)

Annars ska jag försöka få ner julsakerna nu i dagarna, ska bli skönt ändå :) Kram på er och ha en bra dag
Trött jag

She walks!!! :D <3

Ååh nu går hon verkligen på riktigt! Innan har hon tagit 2-3 steg.. men idag släppte det! Ikväll har hon tagit runt 15 steg! Vad stolt man blir i sitt mammahjärta! Innan när hon gick så stannade hon upp och klappade händerna ;) hihi sötnos! Hon vet minsann att hon är duktig!
Än så länge går hon bara när man släpper henne och är en bit framför henne, men dröjer nog inte länge innan hon börjar släppa och gå ut från möblerna :)

KRAM

Jag älskar er till stjärnorna och tillbaka och om och om och om igen


Vår nyårsafton!!!

Mina underbara fina barn innan vi begav oss iväg till deras moster för nyårsfirande <3

Amanda och Amanda

Kusinerna :)

Vi åt förrätten rätt tidigt.. vid 15 tiden. Meen massor skulle ju hinnas med under dagen :) Västerbottenpaj med avokadoröra och grönsallad
Lite julklappsöppning
Sen var det dags för varmrätten.. sååå gudomligt god! Det bjöds på Oxfilé med mostoppar av delikatess potatis, samt en Supergod hemlagad rödvinsås. Rotfruktspytt. En blandsallad med fetaost och kall bearnaisesås :) 

Alexander åt jätteduktigt, till hans stora glädje var det ju "kött och potatismos" :) Fast liite finare då ;)
Mums!

Vid 17 så var vi liksom huur många som helst andra i Bergkvara för att titta på underbara fyrverkerier, som de skjuter där varje år. Så vackert när det speglar sig mot havet!

När vi kom tillbaka så tog vi fram "lite! ;)" godis och syrran och jag tog oss ett varsitt glad lyx Bailey´s som är gjort på lyxchoklad.. åå vad god!  

Annika hade bakat godaste nougattårtan med browniebotten
 
Bad i badtunnan blev det! Riktigt skönt och mysigt och kolla upp på den stjärnklara himlen :)

Framåt kvällen dukade vi fram ost och kex med vindruvor med lite asti till :)
Sen var det dags att välkomna det nya året.. 2014! <3

Önskar er alla läsare en god fortsättning på nya året!
KRAM