Graviditetsvecka 25 (magen 3 graviditeter)

Går in i vecka 25 idag.. 111 dagar kvar till bf. Snart nere på tvåsiffrigt. Känner rörelser flera gånger om dagen och nu har även Alexander känt sparkar. Tyckte han var häftigt :)

När jag var i samma vecka med Ellie så hade jag mycket tankar på hur det skulle gå när Alexander inte längre fick all uppmärksamhet och hur det skulle gå sen när jag skulle amma m.m.
Kan erkänna att jag har lite samma tankar nu.. fast mest med Ellie. Jag tror hon kommer bli lite avundsjuk. Hoppas man hittar tiden att gosa med var och en av barnen. Tycker jag är viktigt!

Har lagt ihop bilder från v.25 (och v.26 med Alexander.. beror ju var man gick efter där). Kul att se skillnaden på samma mage men 3 graviditeter. Inte samma vinkel på fotona bara.

Alexander, Ellie, syskonet

Kram!

Byafesten! :)

God kväll! Idag var vi bjudna på den årliga "Byafesten".. som i år hölls hemma hos Lasse. Först blev det bål för de som drack alkohol då :P Och sen en liten tipspromenad med spännande frågor om oss på festen... Och av de frågorna fanns namnalternativ på oss som var med på festen. Frågorna var logiska sen när vi fattade vad de skulle gå ut på :) Det blev 5 minitävlingar.. tex kasta boule, vispa grädde snabbast, hamra spik m.m. var roligt :)
Sedan tändes grillarna och innan jag åkte hem med barnen blev det även tårta :)
Barnen var vakna ända till kl.22.. sen körde jag hem med de.. Dennis är fortfarande kvar och får gå hem i mörkret sen ;) Tur det bara är 1 km hem :) Kram på er

Byafest

Hej på er! Vilken ruggig och tråkig dag. Har regnat i flera dagar. Ikväll ska vi på Byafest.. ja så är det att bo på landet ;) Hade ju varit trevligare med lite varmare väder och regnfritt.
Idag har jag dammsugit och skurat golv. Dennis och Alexander har grejat i barnens blivande rum och är nu iväg på Ikea och Bauhaus. Jag vet inte riktigt vad de skulle göra där. Men troligtvis få inspiration och kanske se om han hittar en bra lösning till garderob och dörr mellan de två rummen.
Ellie sover nu och jag ska nog rulla lite köttbullar så vi får en stadig lunch innan kvällens grillande o festligheter.
Kram på er

Myskväll och renovering


God kväll! Just nu sitter jag och unnar mig lite gott! Har fått endel gjort idag.. handlat, hälsat på mamma, lagat mat, tvättat massor och lagt in i garderober. Ikväll kunde jag knappt stå, för det gjorde så ont i fogarna.

Dennis har fått lite gjort uppe i Alexanders rum. Vi ska ta ett ryck nu och få det klart! Lite strular.. med dörr mellan de två rummen. Får se om det blir vanlig dörr, skjutdörr eller annat som vi haft på tal :) Inte lätt att hitta dörr med de måtten. Vet inte heller riktigt hur vi ska göra med klädförvaring/garderob. Se om vi kommer på en bra lösning :)

Imorgon hoppas vi på skapligt väder. Har endel saker vi vill iväg på. Så hoppas hoppas! Kram

Ledighet och växande mage

"Lilla" jag idag
 
Hej på er! Då har helgen börjat idag. Dennis är nämligen pappaledig mååånga fredagar framöver. Nån enstaka jobbar han bara och så har han 3 veckors semester snart också. Vi kommer nog lägga mycket fokus på att få barnens rum klara. Men ska väl så klart hinna med lite roligheter också och njuta av alla varma fina dagar... Men nu är det några dagar med regn vi verkar ha framför oss. Så då kan man greja inne utan dåligt samvete :)

Veckorna går fort. Går in i graviditetsvecka 25 på söndag.. Men samtidigt känns det som en evighet innan det är oktober. Just nu gör det inget.. känner mig mest stressad att få allt klart m.m. Sommaren lär ju gå rätt fort ändå.. men ändå känns det som oktober är lång bort.
Från här om dagen ;)
Nu är jag verkligen nöjd med magens storlek. Det skrämmer mig lite att den ska växas och bäras på i nästan 4 månader till :O Eller iaf 3,5 mån.. Känns redan tungt och jag är inte direkt smidig :P

Kram på er

Alexander <3

Min älskade buse igår! <3

Spontantripp :)

Igår blev det en liten spontantripp hem till våra vänner Jenny, Alice och Arvid. Bus, gos, mat, foto, fika, snack, lekplatsbesök m.m. hann vi med :) Hade en härlig dag!
Några av alla kort som togs <3 Båda barnen somnade gott i bilen på väg hem och på med pyjamas o borsta tänderna hemma, sedan sov de hela natten som två ljus :) Kram

Foto <3

Några bilder på min fina vän Jenny och hennes underbara barn som jag fotade lite idag <3

Graviditetsvecka 24

Bild från Midsommaraftonskväll (v.22+5). Jag och magen. Idag byter vi vecka och går in i v.24 (23+0)
Det börjar kännas lite tyngre i kroppen nu. Blir ofta andfådd och börjar bli mer ovig. Jag tycker det är skönt att gå promenader, men får gå ganska sakta för att orka. Fogarna känner jag av och har fortfarande lite illamående vissa morgnar.
Jag är glad alla dagar då Dennis är ledig/hemma, för ofta flyger tröttheten på mig några gånger om dagen. Att vara sjukskriven funkar bättre för mig och kroppen, så jag kan hålla blodsockret stabilare.
Nu känner jag rörelser varje dag och Dennis har också känt :) Himla mysigt! Oftast känner jag av de när jag sitter still eller äter. Kram

Frukost ute i naturen

Idag vaknade vi lite senare och kände för en morgonpromenad. Så vi tog med oss lite picknick och tog en promenad och frukost i skogen. Vi mumsade på smörgåsar, vattenmelon, Mer och hallongrottor. Det var mysigt tyckte vi alla :) Nu växlar vädret mellan sol och lite mörka moln, men inget regn än. För min del blir det att städa lite här inne. Pojkarna ska väl ut i garaget sen och pula lite :)

Överraskning för barnen

Idag kände vi för att överraska barnen med en rolig busdag. Nämligen på Leos Lekland! Vi sa ingenting förrän vi var framme och Alexander blev helt lyrisk när han fick syn på skylten! Massor med lek blev det. Vi fikade och åt lunch där också. En riktigt mysig familjedag!

Tack för idag mina älsklingar! <3
 

Sturkö


Midsommarafton

Lite fler bilder från midsommarafton. Vi kom till Sturkö lite innan lunch, sen åt vi vår traditionella midsommarmat med nypotatis, matjessill, gräddfil, gräslök, köttbullar, prinskorv. Därefter blev det lite bad, dans runt midsommarstång, jordgubbar, glass och jordgubbstårta. Sedan tände vi grillen och grillade olika godsaker :)
Vi var hemma vid 9.30 på kvällen sen ungefär. Var lagom, vi var alla trötta och nöjda efter en härlig dag!

Midsommarafton badbilder

Vi fick ju kanonväder igår på midsommarafton, som vi firade på Sturkö camping tillsammans med barnens farmor, farfar, faster och farbror Joel med familj. Det blev så klart lite plaskande i vattnet.. inte så mkt för min del haha.. Men Dennis och Joel tog sitt första dopp och alla barnen plaskade på :)

<3

Jag och min trötta lilla dotter igår efter dagishämtning <3 Älskar dig så!

Midsommarfirande på dagis

Idag var vi bjudna på Midsommarfirande på barnens dagis. Det bjöds på sång och dans runt midsommarstången och efter det åt vi jordgubbstårta :) Mysigt!

Kristianopel


Har varit lite tomt på bloggen nu ett par dar. I söndags åkte familjen på en liten utflykt som var väldigt uppskattat av barnen. Vi tog med oss fika och badkläder och hade en mysig stund i Kristianopel. Lite blåsigt, men skönt intill muren :) Dit åker jag gärna fler gånger och säkerligen barnen också :)
Kram

Sjukskrivning

Hej på er! Idag var jag hos min diabetesläkare. Har ju som jag skrivit innan mycket problem med mitt blodsocker. Hamnar ofta i obalans och jag har inte mått så speciellt bra av det. Bebisen mår ju inte heller bra när det håller på som det gör. Så läkaren tyckte det var bäst för både mig o bebisen att sjukskriva mig helt.
Som hon skrev i intyget "Stress höjer blodsockret, försöker man  ge insulin "biter" det inte utan effekten kommer långt senare när man minst anar ex nattetid med känningar som följd", så det är inte heller nåt alternativ. Vila och inte för mycket fysisk aktivitet var hennes råd och så skojade hon till Dennis att han skulle serva mig ;) Se hur det blir med den saken haha...

Men det känns så klart konstigt att jag inte ska tillbaka och jobba alls nu. Hade visserligen bara 6 nätter kvar och sen semester, men blir lite annorlunda nu då.
Nu kan jag koncentrera mig på mig själv, bebisen i magen och familjen med. Försöka hålla sockret på jämn nivå så jag mår bra, inte blir irriterad och trött som jag ofta är pga det. Så får hålla tummarna att det håller sig stabilt nu! Kram på er

Bild från i lördags

Magen växer på.. detta är bild från i lördags.. idag är jag i v.22 (21+2). Har ökat lika mkt nu, som jag gjorde under hela Ellies graviditet.. 6 kg + och är bara strax över halvvägs. Nu har jag äntligen börjat känna bebisen mer och mer. Tycker det är det bästa som finns! Älskar den känslan! 

Jag tycker att jag har mått bättre nu senaste dagarna. Har haft ont i fötterna efter att ha gått och stått så mycket då vi haft kalas. Fötterna har svullnat och varit kokheta och ådrorna riktigt buktat ut. Fått några blodsockerfall.. men annars har jag känt mig rätt pigg och så, himla skönt!

I natt är det back to work som gäller. Har pratat med min diabetessköterska om ev sjukskrivning. Men tydligen finns det ingen läkare på bra länge :/ Men jag har två dubbelpass kvar och även om jag skulle må dåligt, så hade jag nog klarat av de. Ska se hur det kommer funka i natt med en enkelnatt. Men jag tror det går bra.
Måste kolla vad tusan jag ska ha på mig :O Lär ju inte gå med arbetstunikan nu! :P

Dennis 30 år!

I lördags fyllde min älskling 30 år! Barnen och jag firade honom först på morgonen med sång och presenter och god frukost. Sen fortsatte förberedelserna som hållit på sedan torsdagen. Svärmor o svärfar har hjälpt oss otroligt mycket! Väldigt tacksam för det! Det blev ju väldigt lyckat! Maten blev god och alla verkade nöjda! :)
När gästerna började ramla in i trädgården fick de gå tipspromenad, som delvis handlade om Dennis. Sen blev det mat. Vi bjöd på pajer; tacopaj, ost&skinkpaj och kall skaldjurspaj.. dressingar, sallader, melon, nybakta brödfrallor, ost & kex m.m.
Där efter blev det fika.. tårtor, kladdkaka med chokladtopping, citronpaj och massor med kakor, vaniljsockerbullar m.m.
Massor med kusin/kompis mys/bus för barnen. Dennis fick väldigt fina presenter av alla! Och massor med blommor :) Kram och tack till alla som kom och firade Dennis <3

Helgen som var och helgen som kommer

Jag har inte orkat blogga så mkt senaste dagarna. Så kom på nu att jag måste visa några bilder från helgen, då vi besökte Wämöparken :) Mysigt att gå och kolla på djuren och leka lite där :)

Idag har jag varit på jakt efter födelsedagspresent till pappan i huset som fyller hela 30 år på lördag! Barnen har varit på dagis och jag är sjukskriven. Var en sväng på jobbet när jag ändå var i stan idag och skrev min månadsrapport o pratade lite med chefen.
Imorgon har jag en hel A4 med "Att göra" saker innan kalaset på lördag.. Har lite ångest, men skönt att ha en lista så jag kan bocka av.. på kvällen ska vi storhandla, och fredag har vi en hel del att förbereda.. phew!! Lär sov gott när jag lägger mig på lördag :P Kram på er

Lilla Arvid! <3

Igår fick jag ääntligen träffa lilla Arvid. Såå himla underbar! Saknar honom redan hihi ;) Jag hade saknat Jenny och Alice så! Var ju evigheter sedan vi sågs och detta var ju första gången jag träffade deras nya familjemedlem som blir en månad nästa på söndag! Vi stannade inte så länge.. bara några timmar. Men hoppas man är piggare och kan ses lite längre nästa gång! :) Kram