Alexander 3,5 år

Denna månaden blir min prins 3,5 år.. (den 23 maj). Han börjar verkligen bli en stor kille nu. Växtvärken kommer och går. Just nu verkar han vara inne i en ny växtperiod och han vaknar ofta med växtvärk om nätterna. Är då ofta lite ledsen. Men brukar somna om efter lite Alvedon om det behövs. Han väger mellan 14- 14,5kg nu och är ca 94 lång (mätt med tumstock).
Han har mest storlek 98 i kläder nu. Men endel byxor och ytterkläder i 92. Storlek 25 i skor.

Alexander är en glad spelevink som gärna kommer med roliga skämt och kommentarer. Har lätt till skratt. Ordförrådet är mycket bra och jag blir fortfarande förvånad när han kommer med vissa lite komplicerade ord. Han pratar mycket, i stort sätt hela tiden och pratar rent och förståeligt. Han har även samlat på sig ett litet lager med mindre trevliga ord (svordomar)..

Spring i benen har han jämt haft och är väldigt fartfylld. Både vad det gäller småbilar han leker med och stora tramptraktorer. Han gillar att klättra på alla möjliga saker och hoppa från de. Det stora intresset är fortfarande traktorer. Han tycker om att se på film och spela på ipaden.
Utomhus kör han gärna runt med sina traktorer, cyklar m.m. och leker gärna i sandlådan. Gunga har också blivit mer poppis.
Han är mindre glad för att sitta still och pyssla/måla.

Han vill gärna vara med och se hur saker och ting fungerar. Det går jättebra med dagis, där trivs han så bra att det är ofta som han inte vill följa med hem.

3 års trotsen håller i sig. Ju senare på dagen och ju tröttare han är så blir han mer stimmig och trotsig. Han kaxar mest tillbaka och blir arg och ledsen om han inte får sin vilja igenom.

Alexander är väldigt glad för sin syster, de busar jämt. Han kan bli lite arg om hon "förstör" det han leker med. Pussar, kramar och gosar gärna med henne. Inför kommande bebis är han glad och lite frågvis. Han vill gärna "se" bebisen. Då får jag lyfta på tröjan. Han har funderingar kring hur bebisen kommer ut från magen. Han har frågat var de öppnar magen. Så jag har förklarat och visat ärret där han kom ut och så har jag sagt att Ellie kommer ut där vi tjejer "kissar" :P Då skrattar han bara..

Där var lite uppdaterat om vår fina prins me! Kram på er

Kommentarer
Postat av: Boel

Jätteroligt att läsa lite om hur Alexander är! 😊

2014-05-07 @ 15:16:03
Postat av: Pauline

Underbara Alexander! <3
Är ju inte klokt hur fort de växer och hur mycket mer de lär sig för varje dag som går!! :)
Jobbigt med växtvärken! :(
Hihi ja lite tokigt ju att Ellie kom ut där du kissar ;)
Puss

2014-05-13 @ 13:33:51

Kommentera gärna! :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback