Tjejligan

God kväll på er! Hoppas ni haft en mysig första advent. Vi började med mysfrukost.. ägg och varm choklad, tomtegröten glömde vi bort :P
Dennis bytte till vinterdäck på sin bil (och på min ikväll) och när han var klar åkte tjejligan o Dennis till Kalmar. Alexander var med farmor och farfar :)
Vi handlade present, ljusslingor till trädgården, jag köpte lite kläder på rean och lite annat smått o gott..
Innan vi åkte så tog vi en fika och därefter bar det av till kalas. Barnens kusin Eddie firades idag.
Nu får det bli sängen här! Kram

Premiär i nya vagnen

Hejsan! Här har vi börjat med en lugn morgon. Dennis och Alexander åkte iväg efter frukost för att hjälpa Dennis bror Joel med familj att flytta till deras nya hus :)
Så jag tog tjejerna med på en promenad med nya vagnen. Hämtade in lite från skogen till adventfixet. Imorgon är det första advent och jag har mkt kvar att fixa.. Men lite stjärnor har jag fått upp. Kram på er

Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga. Alexander blev hängig natten till sin födelsedag och vaknade hes när vi sjöng för honom. Nu är han lite piggare, men Ellie blev sjuk igår kväll. Hes, hostig och snorig. Även väldans gosig ;) Mysigt tycker jag. I skrivande stund ligger hon och kramar mig här i soffan.
När man är krasslig får man titta på massa bra filmer, så det är väl vad som blir av denna dagen. Jag ska se om jag får tillfälle att ta fram lite julstjärnor och sånt.. Advent på söndag ju!
Kram på er

Äntligen ny header

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och gjort en ny header till min blogg. Egentligen hade jag en liten fotostund med barnen idag, för att ha några nya fina bilder till min nya almanacka :) Jag passade på medan det har varit bra ljus utifrån så jag slapp ha lamporna tända.. Här är några av alla fina bilder jag tog!
Det finaste jag gjort <3 Älskade små barn

Alexander 4 år

Ellie fick också öppna ett paket. En mjukisvovve fick hon i sin :)
Lycklig Alexander med alla sina presenter från oss :) Han fick traktorpyjamas, ett mjukt golvpussel med Blixten Mcqueen, en uppblåsbar sittpuff med Blixten Mcqueen, småbilar, Blixtren Mcqueen shampoo, Badhandduk med Spindelmannen, Spindelmannen lektält, Jeans från Nameit, en traktor krok, doktorsväska, en lampa med Blixten Mcqueen och en ambulans.

På efm hade vi kalas :) Vi bjöd på oxrullader i sås med potatishalvor i ugn och/eller potatismos, sallad, kokta grönsaker, gele, baguetter, kex, brieost, vindruvor och dressingar.
Jag bakade en Fåret Shuan tårta till Alexander :) Gjorde egna chokladbottnar och fyllde med dumlefluff, hallonmousse och spacklade med chokladkräm. Dekorerade med marshmallows och sockerpasta. Traktorn var tänkt som dekoration på den andra tårtan, men den blev lite stor ;) Den är gjort av ricekrispies och marshmallows och tänkt med sockerpasta. Använde ätbart lim och ätbara pennor som jag ritade med. Den andra tårtan fyllde jag med vaniljkräm och jordgubbar :) Bakade även tre sorters muffins med smak av vanilj, äppel och kanel eller lakrits.

Mina lamm ser ut som isbjörnar haha :P

Tack för alla som kom och firade vår 4 åring :) Vad han längtat efter denna dag :) Dessvärre fick han feber på kvällen.. men piggare idag igen :) Kram

4 veckor


God kväll på er! Har suttit och myst framför tvn ikväll med Tilde. Idag är det fyra veckor sedan vi var på förlossningen. Klockan 23.46 föddes hon :) Så nu låg jag och kämpade :)

Tilde är en famn-bebis. Hon gråter nästan så fort man lägger ner henne och slutar inte gråta förrän man tar upp henne. Jag är glad att bärsele finns, så man har två lediga händer ibland.

Nu är hon nyäten och jag ska snart gå upp och gosa ner oss i sängen. I tisdags var jag på bvc med henne och då vägde hon 4285gram och har nu gått om sin födelsevikt och hon var 50 cm lång nu :) Nästa gång vi ska dit så ska storebror följa med, då det är dags för 4 års kollen.. med synen bl.a :)

Kram på er och god natt

Delicatobollar till fredagsmyset


Idag bakade vi delicatobollar till fredagsmyset :) Receptet googlade jag.

100g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
25g Marabou mjölkchoklad
1,5 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn

100g Marabou mjölkchoklad
Kokos

* Mixa havregrynen.
* Vispa smör och florsocker med elvisp och tillsätt kaffet.
* Tillsätt kakao, vaniljsocker och havregrynen och vispa samman.
* Smält 25g Marabou mjölkchoklad i micron eller över vattenbad. Häll i smeten och rör till allt är blandat.
* Ställ i kylen i 30 min och rulla sedan till bollar.
* Ställ i frysen i 30 min.
* Smällt 100g Marabou mjölkchoklad.
* Rulla bollarna i chokladen och sedan i kokos.

Ska bli gott till kvällen, Alexander har redan provsmakat,  och det var omtyckt ;)

Sessan

Min fina fina lilla sessa! <3 Imorgon är det tre veckor sedan hon föddes, jag kan inte förstå hur vi kunnat leva utan henne! Storasyskonen, mamma o pappa är förälskade i dig, vår lillfia!

Syskonkärlek

Storasyskonen är så glada när de får hålla i lillasyster <3

Besök och fina presenter!

Det blev endel avbokat förra veckan då Tilde och jag var på sjukhuset. Min kompis Pauline skulle kommit en dag och barnens morfar och Ann-Christin skulle med kommit för att se vår lilla bebis...
Men denna veckan fick det bli istället :) Alla mina barn fick jättefina presenter av de :) Jag har även fått låna Paulines bärsele som används mycket eftersom lillfia blir ledsen så fort man lägger ner henne <3

Ellie fick klänningen med stjärnor, samt ett litet chihuahua gosedjur och Alexander brandbild t-shirten och små bilar :)
Finfina kläder från Newbie från morfar och Ann-Christin.. och Ann-Christin hade även stickat en underbar kofta, mössa och ett par raggisar :) Alexander och Ellie fick en bok med tillhörande figurer till, samt en varsin chokladkalender :)

Tilde har även fått fler fina kläder!

Byxdress, kofta, leggings, strumpor, klänning och en gosekanin från faster Jonna :)

Sött set med body, byxa, mössa... strumpor och en fin kofta från farbror Joel, Thina och kusinpojkarna :)
Kofta, klänning och tights från Newbie. Från farmor och farfar :)

Vill tacka alla för de fina presenterna! <3 Kram

Komplikation efter förlossningen

Hejsan! Det var längesedan jag bloggade nu och endel har ju hänt.. måndagen förra veckan vaknade jag med enorm smärta i magen, jag kunde inte gå upprätt. Vi skulle in och fota oss till tidningsbilden och jag ville ju det så gärna, då det bara är på måndagar. Duschade och vilade innan jag försökte fixa till mig.

Vi kom iväg och vi blev fotade, sedan var jag helt slut. Orkade ingenting, vi skulle handlat men jag orkade inte eftersom jag mådde så dåligt. När jag skulle kliva ur bilen hemma, så hade jag blött så mycket att det gått igenom och kommit på bilsätet. Hoppade in i duschen, vilade och blödde igenom 2 gånger till.. kollade min temp som visade för hög feber. Så blev att åka in till akuten. Där tog de blodtryck, temp, kände och klämde på magen, kollade järnet, urinprov och olika blodprov, jag fick träffa en gynläkare som undersökte mig och de sa att jag måste bli inlagd på gyn och få antibiotika intravinöst. Efter massor med prover blev domen blev kraftig livmodersinflammation. Så där blev jag kvar till torsdags förra veckan. Fick dropp, smärtstillande och tablett för livmodern så den snabbare skulle dra ihop sig.
Det var långa dryga dagar och jag längtade hem så, men det tog några dagar innan jag kände mig pigg och innan jag fick OK från läkaren att åka hem. Idag avslutade jag äntligen medicinen som jag tagit i en vecka hemma. Jag känner mig pigg och mår bra nu! Och så underbart att få vara hemma med min familj <3