Presenter

Tilde har fått finfina presenter av sina mostrar :) Tack igen!!

Från moster Annika
Från moster Jenny

Hembesök av bvc

Bilder från BB <3

Idag hade vi hembesök av Git på bvc. Var mest den vanliga informationen och fick även massa broschyrer om allt möjligt. Tilde fick även vägas på den vågen Git hade med sig. Den stannade på 3600gram.. 200 gram mindre än födelsevikten, men hon hade ökat 35 gram från vikten hon minskade under bb-vistelsen.. Så det går åt rätt håll :) Amningen har verkligen kommit igång nu.. superskönt!
Nu behöver jag inte tillmata henne längre med NAN. Det gjorde jag var tredje och sen var fjärde timme på BB :) Kram!

Första mötet <3

På måndagen (20/10) fick Alexander & Ellie träffa sin lillasyster för första gången. De kom och besökte oss på BB. Så himla mysigt! <3 Alexander var lite chockad att hon var så liten. När Tilde och jag fick komma hem dagen efter utbrast Alexander; "Men hon är ju fortfarande liten".. haha så go!

Jag blir nästan lite tårögd när jag ser hur mycket kärlek det är mellan syskonen. De är så måna om henne, rycker snabbt in och vill hjälpa till om hon är ledsen. Hjälper till att ge nappen, hämtar filten och stoppar om henne. Ellie säger ofta "se!! se!!" om hon vill se henne i vagnen. Hon når ju inte att se över som Alexander gör. Tilde får så klart massor med blöta pussar me ;)
Lite gos när vi kommit hem <3

Förlossningsberättelse- Tilde.. del 2

Klockan är strax innan 22 på lördagskvällen den 18 oktober. Vi har just kommit till förlossningen och får komma in till intagsrummet. Jag får väga mig och sedan lägga mig på britsen. Barnmorskan tar blodtryck och känner på bebisen utanpå magen. Blodtrycket är högt 136/90 och jag får även kolla min temp då jag är väldigt rosig om kinderna och den är något högre än min normala temp (37.2).

I 25 minuter fick jag ligga med ctg. Värkarna kom ungefär var tredje minut. Bebis hjärtljud var högt 164 slag/min. Så de trodde bebis var lite stressad. Jag fick Alvedon pga min temp och att det även kunde sänka barnets hjärtslag något.

Sedan känner barnmorskan efter hur öppen jag är och jag blev riktigt chockad när hon sa 7 cm! Hade buktande hinnblåsa. Hon säger att vi nog få gå in i förlossningsrummet nu och frågar om jag behöver kissa och det passar jag på att göra, samt byter kläder till sjukhusets.

Nu är klockan strax innan 23. Jag får lägga mig i förlossningssängen och provar att lägga mig på höger sida först men byter snabbt läge till vänster sida. De kopplar ctg igen och jag börjar direkt andas lustgas.
Fosterljuden är fortfarande lite höga, jag har värkar med nån minuts intervall. Klockan 23.20 känner de på mig igen och jag är nu öppen 9 cm. Jag har buktande hinnblåsa. Nu bestämmer de att ta hål på hinnorna och svagt gulaktigt fostervatten rinner. De sätter skalpelektrod på bebisen.

Fem minuter senare sänker de lustgasen lite, eftersom jag behöver andas i den hela tiden och behöver lite "riktigt" luft emellan. Värkarna är jättetäta.
23.40 har jag mycket ont, med kramp i benen och smärtor som strålar ner mot insidan av låren. Jag frågar om Eda, som inte hinns med. Men får två kvaddlar på insidan av vardera lår, med tveksam effekt då förlossningen är så intensiv.
En läkare tillkallas då bebisens fosterljud är så höga.. men eftersom det går så snabbt behöver han inte ingripa.
Jag provar olika lägen, sida, halvsittande med och utan benstöd. Börjar sedan krysta aktivt, halvsittande. Krystar försiktigt mot slutet, då jag sprack förra förlossningen. När barnets huvud är ute får jag vänta på nästa värk innan jag kan krysta ut vår lilla bebis.
Sen är hon här.. vår älskade dotter, Alexanders och Ellies lillasyster. Hon kom på Bf-dagen med 14 minuter till godo ;) Det var skönt att själva förlossningen var så snabb, men hade föredragit mer smärtlindring om det hunnits med. Det var enorm smärta, men skönt att jag inte sprack och att åter igen få vårt lilla barn i min famn är en sådan obeskrivlig känsla. Det är så underbart och hur ont det än gjort, så är det värt varenda olidliga smärta.

Bästa pappan och sambon <3

Vi serverades god fika
3800gram och 49cm KÄRLEK
Nån dag gammal på BB <3
Äntligen är du här! TILDE Jonna Margaret!

Förlossningsberättelse- Tilde.. del 1

Nu är vår älskade dotter här hos oss. Alexander och Ellie fick en lillasyster <3

Tänkte skriva ner förlossningen nu.. men egentligen började det hela några dagar tidigare. På onsdagen (15/10)var jag hos min barnmorska. 4 dagar kvar till bf, jag hade sovit dåligt några nätter och hade ofta ett tryck i rygg och magen kändes spänd. Helén gjorde en hinnsvepning och jag var öppen drygt 2 cm. Ganska direkt efter kändes det ännu mer spänt och jobbigt i kroppen och den natten sov jag otroligt dåligt.
 
På torsdagen var barnen på dagis och jag skulle hämta hem de från dagis vid två, men jag hade så ont och vågade inte sätta mig i bilen och köra.. så Dennis åkte hem och hämtade de.
På kvällen tog jag Alvedon och en varm dusch och det släppte och jag sov ganska gott den natten. Dagen efter skulle barnen vara hemma från dagis, men Alexander kunde vara hos sin farfar den dagen. Efter frukost blev han hämtad. Ellie sysselsatte sig själv rätt bra fram till hennes dagsvila.
Jag började få sjukt ont i ryggen igen och enormt tryck mot magen. Den var stenhård och jag hade knappt känt bebisen. Så jag ringde in och rådfrågade med förlossningen och hon ville att vi skulle kolla upp det. Jag ringde hem Dennis och Ellie vaknade som tur var av sig själv och blev lämnad hos farfar.
På förlossningen fick jag ligga med ctg och det visade en hel del sammandragningar. Jag hade så ont i ryggen så kunde knappt ligga ner. Som tur är var ctg klar efter ca 10-15 min och det såg bra ut. Barnmorskan kände på mig och jag var öppen ca 2,5 cm och hon svepte runt lite.
De ville även göra ett ultraljud för att kolla så det var rätt mängd fostervatten m.m. Men en stackars läkare som hade hand om förlossning, operation och akuten.. Så det skulle bli lite väntetid för oss och vi blev tipsade om att köpa oss nåt för att fördröja tiden. Passade på att ta lite mat på Timeout och köpte lite dricka och så innan vi körde tillbaka till förlossningen. Den sista väntan innan läkaren kom var hemsk. Värken mot ryggen var enorm och det kändes ännu påtagligare. Läkaren kom äntligen och undersökte med ultraljud. Allt såg bra ut och det var skönt att höra!
Barnmorskan som jobbade frågade om hon skulle kolla mig igen eftersom jag hade så ont. Jag hade inte öppnats mer, men var mycket mjukare än när hon kände ca 2 timmar tidigare. Därefter fick vi åka hem.

Den kvällen (fredag) la jag mig vid 23-tiden. När klockan var 01 vaknade jag igen. Gick ner och kissade, kände att det var jobbigt i kroppen. Vände och vred och hade ont. Vid 4 på lördagsmorgonen (Självaste Bf-dagen)ringde jag in till förlossningen om lite råd. Hon frågade om jag ville komma in, men jag ville avvakta. Jag tog Alvedon och en varm dusch. Vid 5 somnade jag och vaknade igen halv 7 på morgonen. Då kände jag inte speciellt mycket. Men vid 8- tiden började jag klocka värkar/sammandragningar. De varierade mellan 20-10 minuters mellanrum. Vid 11- tiden hade jag lite tätare, men oregelbundna.
Jag ringer in till förlossningen igen och pratar med de. Barnmorskan sa att jag ska prova med Alvedon och varm dusch i minst 30 min. Klockan var närmare halv 12 på dagen då.
Dennis hjälpte mig att sätta in en pall i duschen som jag kunde sitta på. Sen höll värkarna på, inte speciellt täta ännu ca var 8e-20e min. Klockan halv 2 somnar jag utmattad på soffan medan Dennis lagar mat.
Barnen var då lämnade hos farmor o farfar. Ca en halvtimme senare hade Dennis maten klar (hemmagjord pizza). Jag kände mig trött och bitter, trött på att ha ont utan att det händer nåt mer. Vi beslutar att Dennis ska hämta hem barnen igen. Värkarna fortsätter detsamma under eftermiddagen och kvällen. Jag var oerhört trött och tillbringade det mesta av tiden i soffan under värmefilten.
Dennis nattade barnen som bråkade lite vid läggningen. Jag kände mig trött och lite stressad på nåt vis. Sen blev det en lugn stund framför tvn när de somnat. Kollade på Postkodsmiljonären och efter det var det dags för premiären av "Så mycket bättre".
Dennis och jag testade på den omtalade "färdknäppen".. sista hoppet för att starta igång värkarna mer kände jag. Bara en liten stund efter hade jag så ont så jag gick runt och vankade här hemma.. Värkarna var ännu kraftigare och tillslut ca 3 min mellan.
Tillslut sa jag till Dennis att jag inte stod ut mer och hans puls höjdes nog lite då ;) I raketfart packade han in barn och packning i bilen och körde hem till Jonna (barnens faster) som var hos deras farmor o farfar (de var på födelsedagsfirande hos deras granne). Barnen var nog lite chockade att bli uppväckta så efter att ha somnat hemma. Men de hade somnat på direkten där.
Jag ringde till förlossningen och sa att det var så påtagligt nu och att jag fick komma in.

Dennis var hemma igen efter ett par snabba minuter och sprang in till huset, där jag redan stod påklädd och väntade. Sen körde vi in och även denna gång stannade Dennis på macken för att köpa dricka och energi till oss.. Sen kom vi in till förlossningen och vad som hände där skriver jag i nästa blogginlägg....

Graviditetsvecka 40

Magen i v.40 som jag går in i idag...
Har förvärkar varje dag nu, ofta gör de riktigt ont. Ofta ont i rygg och så med. Bebisen hickar ofta och ibland får den "ryck" som när en hund/katt kliar sig om örat :P Det ska tydligen va när bebisen kissar! Kände aldrig det med de andra.. så lite häftigt. Sägs också vara vanligare hos pojkar? :)

Idag köpte jag hem lite blöjor i minsta storlek, har även börjat packa bb-väskan med bebissaker.. måste bara packa min egen me! :) Jag har ofta halsbränna och oftast om kvällarna/nätterna. Kanske en bebis med mycket hår? ;)

Jag är trött, men känner mig rätt taggad/redo nu! På onsdag ska jag till barnmorskan! Missade ju min förra tid där då det var så mycket annat de dagarna! Så spännande allt ser bra ut!

Nu får jag mjölksyra i benen bara jag går upp för trappan. Lyfta/bära barnen är sjukt tungt nu! Så undviker det så mycket det går! Det är skönt att det är så nära nu, kan ju hända när som helst :) Kram på er

Det går framåt

Idag har det jobbats lite till i barnens rum. Dennis har gjort en hel del av elen. Han har även börjat lägga golv i Alexanders rum. Barnen verkar så glada över sina rum :) Alexander sa ikväll när Dennis lagt lite golv att "pappa nu kan jag ju sova här!" och sedan lagt sig på det nya golvet ;) Tror han längtar! Hihi..

Spännande att se om de hinner flytta in innan bebisen kommer.. :P Kram

v.40

Ellie tycker det är skoj att visa "bebismagen" ;) Vecka 40 idag! :)


Fått mycket gjort!

Haha finaste bilderna på mig.. men bjuder på de :P Ska snart krypa ner i sängen efter att ha myst i soffan med Dennis mjukisar på mig! Så himla sköna.. kommer bo i de imorn me ;)

Idag lämnade jag två glada barn på dagis :) De hade haft en rolig dag. Under tiden de var där har jag suttit och försökt knåpa ihop hur de kommer gå på dagis när de blir "15-timmars barn"..

Kollade igenom kyl o frys när jag skulle äta lunch.. hittade en "korv" med risgrynsgröt... så jag bestämde tid med Dennis för storhandling! Började handla lite innan honom eftersom han inte hade slutat än..
Sen blev det lite stressigt när det bara var 30 min kvar till barnen skulle hämtas.. så sista biten i affären gick i rekordfart.. men vi fick med allt på listan + lite till ;)

Ikväll har jag suttit med att skriva listan på sånt jag ska packa ner i bb-väskan (v.39 och jag har inte kommit så mycket längre än att skrivit listan hehe.. handlat hem lite grann bara, men inte börjat packa).
Jag har fortsatt att klura på dagistiderna, och skrivit in föräldradagar hos försäkringskassan och även skrivit min födelseplan som ska med till förlossningen!

Idag fick jag även förfrågan av sambons syster om jag kunde hjälpa henne och de på salongen att fota de till deras hemsida! :O Jag som blir så nervös med sånt här, när det måste bli bra liksom.. sån press :P Men lockades ju med att jag skulle få håret fixat för det :P Så nu hoppas jag att de blir nöjda... torsdag förmiddag är det som gäller iaf!

Nä nu blir det att krypa ner och sova! Gäsp.. men först ta fram barnens kläder till dagis imorgon! Kram på er

Graviditetsvecka 39

Vecka 39 idag.. Åå nu närmar det sig! Jag hade mer än gärna fått ha vår lilla bebis i min famn nu istället för magen! Det är ju tungt nu, man saknar att kunna ligga på mage. Vaknar mörbultad i kroppen varje morgon. Så jag känner mig såå redo nu!

Eller ja, jag vill gärna packa klart bb-väskan ;) Har inte haft så väldans mkt förvärkar denna veckan.. Lite då och då. Däremot är jag grymt tankspridd... glömde helt bort min barnmorsketid förra veckan :/ Så får se om det finns nån kommande vecka.
 
Rörelserna har minskat lite, är väl för det är så trångt nu. Inte alls samma buffande och bökande som innan. Men jag känner den ju flera gånger om dagen, men inte lika mycket per gång.

Ja annars är jag mest trött och vill att bebis ska titta ut nu ;) Kram på er

Barnrummen tapetserade

Här får ni en liten inblick i barnens rum :) Idag blev de nämligen tapetserade!! Vilken glädje!!

Alexander fick en fondvägg på ena långväggen. Finaste stjärntapeten! :D Resten är vitmålat så det får en helhet och även gör rummet ljusare. Eftersom Ellies rum är ett genomgångsrum utan fönster så får det in mkt ljus därifrån ändå :) Han kommer få vita spotar i taket.
 
I Ellies rum ville jag ha liggande vit träpanel på ena väggen (hade perfekt med panel i garaget till det!) Jag har valt finaste rosa tapeten med vita små prickar. Jag var rädd att det skulle bli "för mycket".. men med den vita panelväggen tycker jag det blev kanon. Tapeten är rätt dov, ingen skrikande färg. Hon kommer få några vita små spotar i panelväggen. Sen blir det mesta av elen utanpåliggande. Alexander får ju den "nya" delen och har där kunnat fälla in all el.
 
Nu är det egentligen inte såå mycket kvar. Dennis ska väl slutföra elen, lägga golv och lister :) Kul att det börjar se ut som två barnrum nu :) Kram på er

Newbie till barnen

Köpte lite nya kläder till barnen! Älskar Newbie :) Det är så svårt att låta bli, man blir ju nästan gladare av att köpa nya kläder till barnen än till sig själv. Men när min stora mage är borta får det minsann bli en shoppingtur för min del också. Nu känns det ju inte som nån mening med endast 15 dagar kvar till bf ;)

Imorgon kommer min syrras kille hit och hjälper till med tapetseringen! oh så spännande! Hoppas det kommer gå bra, lite svårt med alla snedväggar och så. Har hämtat hem tapeterna idag iaf :) Tror de kommer bli fina! Kram

Nu är månaden här!! <3

Idag är äntligen månaden här som vår lilla bebis är beräknad att komma! <3 Längtan är såå stor nu! 17 dagar kvar till bf. Hoppas jag slipper gå över allt för länge denna gången. Har lite jag vill göra innan bebisen kommer. Nu till helgen ska tex barnens rum tapetseras och nästa vecka ska jag luncha med mina goa arbetskamrater <3 Men sen är det fritt fram ;)
Vore kul om ni ville börja gissa nu! När kommer bebis? Vilket kön? Vikt? Längd? :)
Kram