Dop för Leia o Leon

Några bilder från helgens härliga dop. Det var barnens tvillingkusiner Leia och Leon som döptes. Kort fin ceremoni i kyrkan och därefter bjöds vi på god mat och tårta! :)

Tilde 8 månader

Tilde är nu 8 månader och 4 dagar gammal :) Hon utvecklas i rasande takt! För 5 dagar sedan (dagen innan 8 månadersdagen) var vi på BVC. Allt gick toppen! Hon vägde 8100 gram, 65 cm lång och huvudomfånget var 42 cm :)

Hon har stl.68 i kläder, storlek 3 i blöjor. Vi har fortfarande babyskyddet, men nu sitter hon så pass stadigt att vi nog ska ta o byta till en riktig bilstol. Underlättar ju vid dagishämtning nu när hon kan sitta bra själv, medan jag hjälper syskonen.

Nu i dagarna har hon kommit på tekniken till att hasa sig framåt dit hon vill. Hon går även upp i krypställning sen ett tag tillbaka. Hon kan lägga sig ner från sittande position och sedan ta sig runtomkring där hon vill utforska saker. Hon använder sig av pincettgreppet och smakar gärna på olika saker. Hon tycker om smörgåsrån med olika mjukostar, smörgås med leverpastej är en hit, gröt funkar men är inte wow, mat äter hon knappt.

För 4 veckor sedan började amningen strula, eller rättare sagt mina bröst blev såriga och gjorde ont så jag fick vänja henne vid flaska som jag försökt med så många gånger tidigare. Men nu tycker hon väldigt bra om välling så det är det hon äter mest. Ammar inte ens varje dag längre. Frukost består oftast av smörgåsbitar och gröt. Hon sover oftast förmiddag och eftermiddag. Längst på förmiddagen runt 10 tiden och ca 2 h. Oftast kortare tid på eftermiddagen.
Hon är väldigt glad för att bada i sin lilla badbalja.. plaskar och har sig med benen och smakar på badleksakerna. Hon är mindre glad för strumpor och skor, så använder oftast strumpbyxor om vi inte är hemma.

Hon är fortfarande en ganska allvarlig tjej, hon skiner upp men skrattar väldigt sällan högt. Men som sagt hon skiner upp och det räcker för att få mitt hjärta att smälta <3

Det var lite om Tilde, 8 månader av ren kärlek!

Midsommarafton 2015

Hej! I år var vi liksom förra året på Sturkö på midsommarafton. Barnens farmor o farfar har sin husvagn där. Även deras faster Jonna var med och firade. Vi åkte dit till lunch.. åt o drack gott, dansade och sjöng runt midsommarstången, vädret var mestadels uppehåll, men några skurar kom.. men mycket bättre väder än väntat :) Jag smaskade på Asti och cider (inte druckit alkoholhaltigt på evigheter). Sedan blev det några vändor kort på kvällen. Det var husvagnsdebut för både Ellie och Tilde :) Här kommer lite bilder från igår. Inte alls i ordning kanske.. :) Kram Hanna