Tilde 5 månader


Tilde Tilde... vår älskade lilla prinsessa! Varför går tiden så fort? Idag är det 5 månader sedan hon föddes. Tilde verkar vara en känslig liten person, som tycker om närhet. Hon blir glad och skiner upp när man pratar med henne, men skrattar inte ännu. Hon vänder sig från rygg till mage (15/3) och tycker det är rätt kul att ligga i babygymmet samt vara i hoppgungan en stund (även om hon inte hoppar än). Tilde trivs i babysittern och är oftast där hon sover om dagarna. På kvällen sover hon på soffan och på natten mellan mamma och pappa. Hon sover utan napp under natten.

Hon tycker om att sutta på sina händer och jag anar att hon kan ha tänder på gång, får se om det dyker upp några snart.. Tilde somnar snabbt i bilstolen.. ofta somnar hon innan man hinner ut till bilen. Hon tycker också det är skönt att sova ute i vagnen.

Hon har fått prova att gunga, men tycker det är lite läskigt. Bada är fortfarande en favoritsyssla.
Starka ben har hon och älskar när man håller henne så hon får stå upp. Hon är stark att ligga på mage, men vill inte göra det så jättelänge. Tilde är en liten kräkis och får nästan alltid upp lite efter hon ätit.

Tilde har nu storlek 62 och 68 i en del kläder och storlek 3 i blöjor. Hon har fått provsmaka banan, men förstår inte riktigt poängen med att hon ska svälja det. Min plan är att i dagarna köpa hem gröt till henne. Verkar som hon behöver lite mer om kvällarna då hon har varit lite suttig de senaste nätterna.
Hon är med i blicken och greppa saker med hela handen.. gärna mitt hår ;)

Imorgon är det dags för bvc och 5 månaderskontrollen. Då ska hon även vaccineras <3
/Hanna

Lekplatsbus

I onsdags tog jag med barnen till en rolig lekplats där vi först mötte upp Pauline o hennes barn. Vi lekte, lunchade på korv med bröd och jag hade slängt ihop några chokladmuffins innan jag åkte och så hade jag bullar med mig med :)
Lite senare kom även fina Jenny med barn och lekte en stund innan vi begav oss. Tror vi var där 4-5h :) Härlig utedag! Lite bilder kommer här :) Kram


Och en liten filmsnutt på alla utom mig o Tilde :)

Tack för alla fina dopgåvor!


Tildes dop- Församlingshemmet

Efter ceremonin i kyrkan hade vi bjudit in till dopkalas i Olofsgården :)

Mina sötnosar väntar på mat

Fina Pauline

Vi bjöd på smörgåstårtor och bullens varmkorv

Kusiner <3

Presentbordet. Var även lite till mig o storasyskonen

Jag hade bakat kladdkaka med Marabou pecannöt-topping och vispad grädde med en uns av pepparmint, jag hade även gjort hallongrottor, kärleksmums, cakepops och Dennis hade bakat bullar :)
Blev nöjd med mina cakepops :)

De fina tårtorna beställde vi på fiket i byn (även smörgåstårtorna).. och så hade jag rosa karameller ;)

Min fina vän Jenny och Michaela som sjöng så fint!

Ellie hugger i.. undra vem som hjälpte henne att ta godsaker haha.. fatet svämmar över :P

Söta Meja

Dags för lite presentöppning :)

Ellie fick lite presenter då hon fyllt två år och vi blev kräksjuka när vi skulle haft kalas :)

Alexander kramas lite med Alice :)
Snyggingen

Vill åter igen säga ett stort TACK till er som kom och firade denna dagen med oss. Tack för alla dopgåvor! Kram på er

Tildes dop- Kyrkan

Den 15 februari döptes vår lilla Tilde. Det var ett så fint och glatt dop. Prästen, Anders är toppen och är glad och framåt :) Tildes gudmödrar är min storasyster Annika och systerdotter Amanda. Finaste Michaela sjöng två låtar, lika vackert som alltid. Hon sjöng "Aldrig aldrig"- av Jessica Andersson" och "Kärleksvisan"- av Sarah Down Finer. Psalmerna vi valde var "Tryggare kan ingen vara" och "Du vet väl om att du är värdefull".

När vi gick in i krykan spelade prästen och vi sjöng "Jag är så glad när jag ser dig". Annika bar Tilde, Dennis bar dopvattnet, Amanda dopskålen och jag dopljuset.

Dennis häller dopvattnet :)

Tilde var så otroligt duktig. Strax innan vi gick in i kyrkan var hon inte helt nöjd.. antagligen lite trött. Men hon höll sig vaken, lyssnade och tittade och sa inte ett ljud :)

Dennis hänger Tildes ängel på trädet och veckan där på var vi på dopetsdag, där vi fick hämta ängeln och ett halsband i form av en droppe med ett kors i.

Michaela har varit uppe och sjungit :)

Efter ceremonin sjöng vi samma låt som när vi gick in i kyrkan :)
Nu är vår dotter döpt TILDE Jonna Margaret <3