Julafton

Hej på er! Här kommer ett hav med bilder från julaftonskväll. Vid 14-tiden åkte vi hem till min storasyster Annika. De hade gjort allting så mysigt och gott. Innan julbordet var färdigt samlade vi oss i soffan framför Kalle Anka. De hade ett helt gottebord med glögg, pepparkakor, choklad, choklad, choklad ;) Julgodis m.m.

Efter Kalle Anka åt vi och tyvärr glömde jag bort kameran just då. Men det fanns ju allt.. olika sillar, rökt torsk, lax, smörfisk, ål, julskinka, köttbullar, prinskorv, ugnsomelett med kantarellstuvning, janssons, potatisgratäng, ägghalvor, revben, kroppkakor, ostbord med massor olika ostar och en brietårta m.m. Kan inte rabbla upp allt.. men ett julbord deluxe iaf :) Så himla gott och vällagat!

Efter maten var i magarna kom äntligen tomten och fina presenter fick vi; Alexander fick en helikopter, polisbil, ett bilgarage med flera våningar, en lastbilstrailer. Ellie fick en gose- ekorre, en docka och byggklossar. Tilde fick två bodys, strumpor, gosekanin och en skallra/bitring. Vi fick skraplotter och en jättefint hängande hjärta med värmeljus.

Innan vi åkte hem så mumsade vi på efterrätt. Det serverades ostkaka, ris ala malta, kladdkaka, glass :)
Tack för en underbar julaftonskväll! 
Ellie var så stolt över sina röda fina naglar. Första gången hon har nagellack :)
Kusinerna :)

Ett av alla fat med godsaker

Mina flickor hos pappa
Morbror Magnus och Tilde
Stämningsfullt och vackert
Kusinerna Amanda och Ellie

Bus och mys
Lilla Lilly och Alexander
Tomten kommer! :)
Ellie i moster Annikas trygga famn
Glad syster som just kysst tomten ;)

Lite läskigt att va så nära jultomten tyckte Ellie, men Alexander satte sig gärna i hans knä..

Tildes första jul <3

Julaftons morgon

Nu är julafton förbi för detta året. Var en mycket mysig dag! Den började ganska tidigt då Alexander vaknade piggelin 6.20. Vi gick ned till granen där de fick öppna en varsin julklapp :)
Dennis kokade risgrynsgröten och jag fixade och donade med allt annat till julfrukosten. Vid 9-tiden kom Dennis föräldrar och syster hit och åt tillsammans med oss. Var mysigt! Efteråt öppnade barnen julklappar :)
Julfrukost med hemkokt tomtegröt, hemmagjorda köttbullar, rödbetssallad, kokt ägg, ägghalvor med majonnäs och räkor, skinka, mimosasallad, korv, pastejtårta, julskinka, ost, kalvsylta, vörtbröd m.m.

Barnen fick fina julklappar. Alexander fick en radiostyrd bil, morgonrock och godis. Ellie fick en söt hund som skäller och rör sig och även hon en morgonrock och godis. Tilde fick en mjukisnalle, body, tröja och byxor :) Tack så mycket!
Kram

Tilde 2 månader

Idag blir vårt minsta hjärta 2 månader <3
Tilde är nu riktigt stark, hon trivs fortfarande bäst i famnen. Inte helt nöjd när man lägger ner henne. Hon är mkt mer fokuserad med blicken och vad som sker runtomkring. Hon är duktig på att lyfta huvudet. Vi har ännu inte fått det första leendet.. som vi längtar efter det!
Tilde tycker om att åka bil och somnar alltid gott, sedan sover hon gärna vidare en stund i bilstolen när vi är framme :) Hon är en liten pruttfia och kräks nästan alltid efter måltiderna. Hon har storlek 56 i kläder, men börjat tjuvstarta med stl.62 trots de är lite stort ännu.

Barnens rum i detaljer

Barnen är så glada över sina rum och det är jag me! Här är lite detaljbilder. Lägger mest in bilder på instagram (HaLou85).. De har börjat få in lite jul nu me :)

Känslor

Lite kvällsmys innan ikväll. Nu sover alla våra tre hjärtan. Alexander somnade gott efter att ha hjälpt pappa och farfar med vår ved. Vi är väldigt sent ute med det i år och har inte ens börjat elda i år :O Vi har elelement igång istället för vårt vattenburna pannsystem. Men snart blir det elda för fulla muggar. Början av nästa vecka kommer sotaren hit och besiktigar vår nya kamin. Ska bli mysigt när vi väl kan börja elda! :)

Nåt jag inte har skrivit om här på bloggen är om vår älskade katt Turbo som lämnat oss. Jag orkar inte säga mer än så, då allt känns så jobbigt med mkt motgångar som varit. Ibland är man stark för att man måste, men i hjärtat är jag väldigt ledsen. 1 december skrev vi även de sista papperna på mammas hus. Nu finns det inget kvar. Det känns tomt, men är det nu man kan gå vidare?
Jag önskar att jag kan bli samma glada tjej igen, så det känns bra i hjärtat också. Vila i frid mamma och vila i frid Turbo <3