Halvtid

 
Då var vi redan halvvägs in i graviditeten. Halva gjord och halva kvar.. Jag kan ju plussa på några dagar om det blir samma som de andra graviditeterna, då jag gått över tiden ;)
Jag har mått ganska likt Ellies graviditet ändå.. iaf med illamåendet. Har nog börjat öka lite mer i vikt :S Gillar jag inte.. men inte så lätt att bestämma när blodsockret beter sig som det gör och ofta sjunker.

Magen växer på.. är nog ungefär lika som sist, storleksmässigt. Magformen är väl också ungefär detsamma som sist. Jag gillar både salta, söta, syrliga saker. Inget direkt specifikt. Kan bli grymt sugen på nåt för stunden. Men när jag väl ätit det så brukar jag va rätt nöjd sen ;)

Annars är det fortfarande väldigt snålt med rörelser/ sparkar.. Det var tidigare med båda de andra om jag vill minnas rätt. Som jag längtar efter att få lite bekräftelse.

Kram

Trettionde maj


God kvällen! Var nyss ute en sväng och plockade in en liten kvist med syrener. Gick i vanlig ordning och kollade till mina blommor och odlingar. Tycker det är så lugnt och skönt att göra det efter barnen har lagt sig. Bara lyssna och njuta en stund av tystnaden.

Det blev sjukskrivning för min del hela helgen och så får jag se hur det blir framöver. Jag pratade iaf med en diabetessköterska idag. Min ordinarie var tillbaka på måndag, så de skulle prata lite om hur jag ska göra. Troligen kommer jag inte kunna jobba fler 2 nätters iaf. Har bara två såna pass kvar, men eftersom jag rubbar så på mina mål då jag sover på dagarna m.m. så är det inte speciellt bra för blodsockret. Helst inte nu när det svajar som det gör..

Nu blir det snart sängen här! Kram på er

Bilder från min trädgård


När kroppen inte velat samarbeta


Idag har inte min kropp velat samarbeta alls med mig. Har fått två blodsockerfall och drygt en timme efter att ha ätit grillad kyckling, ugnsrotsaker, kall bearnaise, melon, jordgubbar, druckit vanlig pepsi m.m så låg blodsockret bara på 4,7.. man ska normalt 2 h efter måltid ligga mellan 6,5-7mmol... Alltså några värden under det normala, även bara efter 1h.
Jag vet inte riktigt vad som hänt och jobbigt är det för jag är trött, irriterad, matt o orkeslös. Varit yr och illamående. Troligtvis kommer jag få sjukskriva mig ena natten i helgen, för jag vågar inte jobba 2 nätter i rad nu när det ligger så lågt. Jobbar jag två nätter måste jag sova hela dagen och då rubbar jag ju mina måltider.
De tre närmsta veckorna har jag bara en natt/vecka. Och sen midsommarveckan är jag helt ledig, veckan därpå har jag 1 natt den veckan.. Men mina två sista veckor innan sommarsemestern har jag också två nätter i rad. Så hoppas det kommer funka.
Så en lite jobbig dag har det faktiskt varit emellanåt.

En dag hos moster


Igår var ju mina barn hos moster Annika under tiden vi var på ultraljud. Sedan var egentligen tanken att de skulle vara på dagis, men Annika ville ha kvar de lite till. Så de fick vara "hemma" från dagis. När Dennis och jag var tillbaka från ultraljudet, åkte Dennis vidare mot jobbet och jag åt lite frukost hos Annika. Sedan skulle hon ut och gå med barnen i vagnen och hennes hundar, så hon sa att jag kunde passa på att åka hem och vila mig ;)
Sagt o gjort ;) Jag somnade gott en stund och det hade gått jättebra för Annika med barnen :)
Ellie hade sovit 2 h efter promenaden och vaknat lagom till lunchen var klar och så mumsade de på glass me :)

När jag kom dit vid 15-tiden så hade jag med lite fika och sen åkte jag hem med barnen. Annika gick och la sig och sov 1,5h haha.. inte van vid småbarn. Men fast man är van så är man ju väldigt trött av sig :P
Tack iaf igen för barnpassningen! :) Kram

Rutinultraljud <3

I morse hälsade vi på vår lilla bebis! Alexander var väldigt avundsjuk och ville också se bebisen, men han och Ellie fick vara hos moster Annika under tiden :)

Allting såg iaf jättebra ut. Hjärtat slog på, huvudet var ca 3 cm.. såå litet :O Ca 13 cm från huvud till rumpa.
En livlig liten krabat i magen. Moderkakan har jag i framvägg även denna graviditet, så därför jag känner av rörelserna så lite. Men de kommer säkert igång snart! Känner ju då och då :) Och blir lika lycklig varje gång!
Alla mätningar var toppen och jag fick ju bf-datum på förra ultraljudet, så det ändrades inte. Däremot fick jag moderskapsintyget. Så nu ska jag sätta igång och skicka in alla papper som behövs för att ansöka om havandeskapspenning :)

18 oktober beräknas du att komma till oss <3 Vi längtar såå!
Lilla foten på sista bilden :)

Mysig kväll på Sturkö camping!

Ikväll blev det en tur till Sturkö camping där barnens farmor och farfar har deras husvagn. Alexander ska sova där i natt!! Känns såå konstigt! Blödig som jag är så lipade jag när vi körde därifrån. Men vi var där nån timme och myste innan vi åkte hem. Alexander fick känna på vattnet och så grillade vi och hade det mysigt.
Nu längtar jag efter imorgon då jag får träffa prinsen igen <3
Nu får det bli sängen här! Kram på er
 

Stadsbesök


Idag åkte familjen in till stan för att handla morsdagpresent till min o Dennis mamma. Först blev det ett stopp för att kolla in elefanterna som gick och betade utanför cirkusen. Ellie sov då, men fick se de när vi körde hem sen :) Alexander var lite rädd första gången, men sen tuffade han till sig. Ellie blev riktigt imponerad och när hon fick syn på att det var två stycken blev hon eld o lågor.

Inne i stan hittade vi lite presenter och så åt vi glass på Glassiären och så kollade vi lite bilar m.m. som var på torget :) Mysigt!
Därefter åkte vi hem och lagade middag. Och sen packade vi ihop oss igen för nästa lilla utflykt... Sturkö Camping..

Sommardag

Hej på er! Oj en sådan sommardag det varit! Jag har försökt hålla mig i skuggan så mkt som möjligt och så har jag smort in mig med barnens solskyddfaktor 50. Men ändå har jag fått lite färg. Blir väl lätt så när det fläktat också.
Vi åt både frukost och lunch innan vi gick ut idag. Barnen skulle först städa upp allt deras lego som låg över heela vardagsrumsgolvet, innan de fick gå ut. Så jag hann även köra igång 2 maskiner disk och 2 maskiner tvätt. Sedan var vi ute hela dagen!
Hoppade i studsmattan, gungade, vattnade grönsaker/blommor m.m.

På morgonen ringde jag svärfar och hörde om jag fick låna hans tvättgrej till uteplatsen. Tänkte att jag kunde fixa med det under dagen. Men så blev det ju inte riktigt... Svärfar kom hit med grejerna en stund innan Dennis kom hem och då fixade de uteplatsen och tvättade den.. det som jag skulle gjort :P Var ju inte så jag tänkt, men nu i efterhand är jag ju glad att jag inte behövde ge mig på det. Har nämligen grym foglossning ikväll.

Nu ska jag vila i soffan! Kram på er

Mysig kväll!


Hej på er! Dags att blogga lite nu efter mina jobbnätter :) Idag gick jag av och sov 4 h innan det var dags att stiga upp och hämta hem barnen från dagis.
Vid 16-tiden hämtade jag upp min syster Jenny och körde in till stan för en trevlig efm/kväll med vår kusin Tea.
Vi satte oss på Montmatres uteservering i den härliga solen och åt gudomlig mat. Därefter var vi på bio :) Var en himla mysig kväll! Imorgon ska jag bara vara hemma och mysa med mina sötnosar! <3 Kram

Jenny, jag o Tea :)

Fläskfilé med soltorkad tomat, bearnaisesås och klyftpotatis

Lite dessert me ;) Toblerone parfait med mangosorbet m.m.

Filmen vi såg, helt ok.. men mer en typisk Dennis- film :P

Bilder från idag

Lite trädgård och kattbilder...
Idag efter frukost åkte vi in till stan för att handla lite presenter till lille Arvid. Skulle dit imorgon egentligen, men vi får boka ny dejt snart istället :) <3 Alexander har varit med farmor mestadels av dagen. På kvällen så grillade vi hos svärföräldrarna. Dennis klippte även klart gräset idag och jag har vattnat blommor m.m. Kram på er

Funderingar

Senaste tiden har jag haft funderingar om mitt hår. Nu senaste veckorna har det vuxit en hel del. Jag både gillar det och inte :P Det behövs färgas med, men så är ju frågan om jag ska  behålla längden eller klippa av en decimeter... hmm.. vad tycker ni?
Kram

14 maj

God kväll! Här är några bilder från dagen.. Dagen började så där, med huvudvärk. Men jag fick sovmorgon till 8.30 :) Efter Alvedon, energite och frukost blev jag piggare iaf :)
På eftermiddagen tog vi oss en tur till Holmsjö och min fina vän Pauline m. familj. Vår gamla klasskompis Maggi var där också med sina två pojkar :) Blev lite lek och så blev vi bjudna på mat och fika. Stannade inte så länge, men var kul att träffas <3
På hemvägen ringde svärmor, så jag stannade till där och det var Alexander lycklig över. Ja och Ellie me så klart :)
Ikväll nattade jag de en timme senare, Dennis klippte gräset.. det mesta av det iaf. Tar ju sån tid (typ 2 h minst).. så allt hans inte med. Jag var också ute och smådonade lite en stund. Skönt att kunna gå i trädgården och kolla på alla fina blommor m.m. :)
KRAM

Sötnos

Ellie i sin nya jacka :) Lilla sötnos! <3

Några bilder från dagen


Några instagram bilder från dagen.. (HaLou85)
Dennis kom hem lagom till barnen skulle sova ikväll. Här blir det snart sängen me. Imorgon får jag se vad jag ska hitta på med barnen. Kram på er!

v.18


Dålig bild med dåligt ljus.. Men här är iaf en magbild från idag. Idag är det söndag och vi byter graviditetsvecka. Välkomnar alltså vecka 18 nu! :) 
Fortfarande tröttheten och foglossningen som hägrar. Jag har fått ta lite paus från mina Niferex då magen inte verkar klarar de längre. Ska prova så smått snart igen. Jag märker inte direkt nån skillnad på tröttheten om jag tar de eller ej. Blir väldigt yr om jag reser mig (spec för fort). Sockret svajar, men ligger ofta väldigt lågt.

Jag längtar oerhört efter mer och tydligare rörelser/sparkar. Känner lite ibland bara, så det är det jag längtar efter mest nu. Jag kommer jobba min sista natt när jag går in i v.27. Med Ellie jobbade jag till v.19 och from v.20 var jag halvt sjukskriven och gick till sjukgymnast 1ggr i veckan. Jag hoppas verkligen jag klarar jobba de nätter jag har kvar. Det är mitt mål :) Och jag tycker det funkar okej än så länge med foglossningsbältet och vridplatta i jobb- bilen. Jag har ju ett väldigt fysiskt jobb och vi har runt 75-80 in och utstigningar från bilen på 10 h så vridplattan är kanon att ha nu :)

Annars så känner jag mig inte speciellt stor. Jag är nog något större än de andra graviditeterna. När jag kollade tillbaka på bilder från senare i graviditeterna får jag nästan lite ångest :P Vilken mage man haft och antagligen kommer att få :O
Det känns som det kommer gå otroligt fort till oktober iaf. Sommaren går ju alltid för fort :P
/ Kram Hanna

Nytt till hemmet

Idag fick det flytta in en ny matsalsgrupp hem till oss. Tycker det blev bra! Innan har vi haft annat, gammalt som varken passat in i stil eller storlek. Detta är stort och rejält och passar rummets storlek! Känner mig jättenöjd! :)

Välkommen till världen lilla vän


3440 gram, 50 cm lång

Idag hände något stort! Denna söta lilla vän föddes. Alice har blivit storasyster och Jenny och Peter föräldrar till denna fina pojken <3 Ännu en gång, stort grattis!! <3 Jag längtar så efter att få träffa honom/er! Puss

Alexander 3,5 år

Denna månaden blir min prins 3,5 år.. (den 23 maj). Han börjar verkligen bli en stor kille nu. Växtvärken kommer och går. Just nu verkar han vara inne i en ny växtperiod och han vaknar ofta med växtvärk om nätterna. Är då ofta lite ledsen. Men brukar somna om efter lite Alvedon om det behövs. Han väger mellan 14- 14,5kg nu och är ca 94 lång (mätt med tumstock).
Han har mest storlek 98 i kläder nu. Men endel byxor och ytterkläder i 92. Storlek 25 i skor.

Alexander är en glad spelevink som gärna kommer med roliga skämt och kommentarer. Har lätt till skratt. Ordförrådet är mycket bra och jag blir fortfarande förvånad när han kommer med vissa lite komplicerade ord. Han pratar mycket, i stort sätt hela tiden och pratar rent och förståeligt. Han har även samlat på sig ett litet lager med mindre trevliga ord (svordomar)..

Spring i benen har han jämt haft och är väldigt fartfylld. Både vad det gäller småbilar han leker med och stora tramptraktorer. Han gillar att klättra på alla möjliga saker och hoppa från de. Det stora intresset är fortfarande traktorer. Han tycker om att se på film och spela på ipaden.
Utomhus kör han gärna runt med sina traktorer, cyklar m.m. och leker gärna i sandlådan. Gunga har också blivit mer poppis.
Han är mindre glad för att sitta still och pyssla/måla.

Han vill gärna vara med och se hur saker och ting fungerar. Det går jättebra med dagis, där trivs han så bra att det är ofta som han inte vill följa med hem.

3 års trotsen håller i sig. Ju senare på dagen och ju tröttare han är så blir han mer stimmig och trotsig. Han kaxar mest tillbaka och blir arg och ledsen om han inte får sin vilja igenom.

Alexander är väldigt glad för sin syster, de busar jämt. Han kan bli lite arg om hon "förstör" det han leker med. Pussar, kramar och gosar gärna med henne. Inför kommande bebis är han glad och lite frågvis. Han vill gärna "se" bebisen. Då får jag lyfta på tröjan. Han har funderingar kring hur bebisen kommer ut från magen. Han har frågat var de öppnar magen. Så jag har förklarat och visat ärret där han kom ut och så har jag sagt att Ellie kommer ut där vi tjejer "kissar" :P Då skrattar han bara..

Där var lite uppdaterat om vår fina prins me! Kram på er

Love


God Natt!

Städ och sjuka barn


God kväll! Oj vad jag är trött nu. Barnen kom aldrig till ro efter Dennis åkte till jobbet i morse och bara en stund efter han hade åkt hemifrån början vedpannan koka i alla rören.. det slog och klongade.. så fick snabbt springa ner och ändra inställningarna till pannan (som Dennis glömt på morgonen).. jäkla tur jag var hemma :O Läskigt!

Barnen har varit trötta och lite bråkiga idag. Men jag har fått mkt gjort tycker jag.. putsat fönster, tvättat och lagt in i garderober, dammsugit och städat undan tusen leksaker ungefär.. Känns skönt, men det känns också i kroppen.. mina fogar klarar inte så mkt nu :/

Barnen somnade bums ikväll, de har snorat o hostat ikapp idag. Imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på för att sysselsätta de.. Nu blir det mys framför tvn, om jag inte somnar i soffan ;) Kram på er

v.17

Gud vad veckorna går fort nu! :O Igår gick jag in i v.17.. snart har halva tiden gått! Ikväll kände jag EN riktig karatespark. Har inte känt nåt på en vecka.. inte minsta lilla rörelse. Så det var verkligen välkommet att få lite bekräftelse, även att jag lyssnar på hjärtljuden med mitt angelsound då och då.

Nu är det bättre med illamåendet och yrseln har det varit lite bättre med. Men blir ofta yr i duschen konstigt nog?
Tröttheten är kvar och lika så foglossningen.
Magen växer på tycker jag. Vikten har jag inte kollat på länge. Men har nog gått upp det jag gick ner första veckorna då jag kräktes så väldans.

Imorgon är det 3 veckor kvar till rul.. känns som en evighet. Men går säkert fort. Då får jag iaf moderskapsintyget så jag kan skicka in ansökan om havandeskapspenning. Nu kan jag också så småningom börja räkna ner de jobbnätter jag har kvar. Känns tråkigt, men skönt på samma gång. Har ju iaf hunnit in och gästspelat ;) Och kommer ju tillbaka <3

Kram på er

Vabba

Lite bilder från senaste dagarna.. min ena stjärnöga klarade nog tyvärr inte frostnatten som var :/ Tråk!

Idag vaknade jag till vid 13-tiden efter jobbnatten. Hörde då Dennis och Alexander prata där nere. Funderade en stund, då jag var alldeles nyvaken. Nåt som inte stämde.. vad gjorde de hemma?
Då hade dagis fått ringa Dennis idag och han hade fått hämta hem barnen. Ellie var genomförkyld och de var oroliga att hon hade ögoninflammation eftersom ögat rann så.
Jag tror inte hon har ögoninflammation, men förkyld och lite febrig är hon. Så idag vabbade Dennis och jag får vabba imorgon och är alltså hemma från jobbet i natt.

Nu har jag skickat iväg Dennis till affären.. fick ett "måste ha" begär innan idag.. så hoppas han hittar godsaken jag vill ha ;)
Barnen sover sedan ett tag tillbaka, de somnade gott efter middag och glass.. Ellie fick Alvedon mot febern och Alexander fick hostmedicin mot rethostan. Så de sover säkert gott tills imorgon :)

Kram på er

Jobbdags

God kväll! Då var det slut på de lediga dagarna och ikväll/inatt är det back to work, Så jag har inte gjort så mkt idag. Planterat mina blommor och sovit, hängt lite tvätt och duschat barnen :)

De somnade tidigt även ikväll, men det är bra då de ska upp tidigt till dagis imorgon. Hoppas Alexander sover gott i natt. Han vaknade natten som var med växtvärk, som han grät stackarn <3 Han fick Alvedon och sen fick han sova mellan oss. På morgonen kändes det bra igen sa han! Kram på er

Blommor


Handlade lite fina blommor idag på marknaden.. Stjärnöga och Penséer fick det bli :)

Får plantera de imorgon, orkar inte det ikväll. Kram

Marknad

Hejsan! Nu sover barnen redan, var jättetrötta idag. Efter frukost åkte vi på marknad i Gullabo. Var mysigt! Köpte inte så mkt, lite uteblommor och foppatofflor till Alexander och lite så..

Idag har jag varit otroligt trött och haft det jobbigt utav foglossning. Så efter vi ätit grillat när vi kom hem så sov jag några timmar. Känns väl inte bättre, men det var välbehövligt.

Imorgon är det dags för jobb igen. Kan snart börja räkna ner mina jobbnätter :O Kram på er och ha en härlig lördagskväll!
  
 

Klipp och Morfarbesök


Ellie var mkt glad att träffa morfar och Ann-Christin idag <3 Lika så Alexander som var med pappa o morfar och "jobbade" :)
Hej på er! Idag har det varit en bra dag :)
När vi steg upp så kilade jag ut till rabarberlandet och plockade in en bunt som jag gjorde kräm av.
Dennis fick på sin lediga dag åka iväg på akutjobb på morgonen, men en lycklig Alexander fick följa med efter att ha ätit en smörgås.
Ellie och jag fick själva mumsa i oss kräm och hon åt två portioner, så den fick nog bra betyg ;)

När killarna kom hem igen packade vi ihop oss och åkte in till stan. Alexander hade klipptid hos faster Jonna på salongen. Ville att han skulle klippas riktigt sommarkort denna gången och han blev så snygg! Ska se om jag inte kan få till en bild imorgon på honom :)

Efteråt åkte vi till pappa/morfar och Ann-Christin :) Så himla kul att hälsa på de! Dennis hjälpte pappa med lite elgrejer. Han har byggt och gjort så fint vid deras uteplats och fiskdamm. Så nu fick han lite belysning och så inkopplat :) Ann- Christin fixade jättegod mat under tiden. Blev grillad karré av nåt slag, med potatisgratäng och massor med olika tillbehör till :) Och efterrätt blev det hemmabakad äppelpaj med vaniljsås!

Vi åkte hem vid halv 7 tiden och barnen somnade gott i bilen <3 Och sen var det bara byta om och borsta tänderna och sen somnade de direkt i sina sängar. Här blir det sängen direkt efter Let´s Dance. Finalen missar jag nästa vecka eftersom jag jobbar, missar även Eurovision Song Contest nästa lördag.. grrr! :P

Kram på er

Mina magar 3 graviditeter! :)

Tycker det är kul att jämföra mina magar från alla graviditeterna :) Här är v.16 från alla tre! Så spännande vem som bor i min mage. I natt när jag jobbade så spådde en arbetskollega mig med hennes pendel och hon/den sa pojke :) Vad beträffar symtom m.m. så har jag liksom med Ellie kräkts mycket och mått väldigt illa, åksjuk (som tur är har lättat nu). Tröttheten har varit enorm, men kan ha att göra med järnvärdet och så.
Annars har jag nog än så länge varit mer sugen på salt, glass.. som jag även var med Alexander i magen.. Men även på annat som jag varit med Ellie :P Så det är så spännande vad det blir denna gången :)
En pojke som Alexander kan brottas med eller en tjej som Ellie kommer slita håret av när de bråkar haha..

Vad tror ni? :)

Kram