Graviditetsvecka 34


Går idag in i graviditetsvecka 34.. senaste dagarna har jag haft mycket förvärkar. Gör ont i ryggen, mensvärk och trycker och har sig neråt. Magen känns spänd och bebisen bökar mycket. Det gör att jag känner mig helt slut i kroppen. Har även mått illa senaste 2 dagarna och kräktes igår morse..

Fysiskt sätt känner jag mig väldigt redo för bebis, psykiskt sätt känner jag mig oerhört stressad att det bara är 48 dagar kvar till bf.

Annars tycker jag inte att magen har vuxit så mycket senaste veckorna. Inte märkvärt iaf. Snart måste vi börja kika på namn igen.. speciellt pojknamn, finns inte så många jag gillar.

Kram på er

Ett sista förväl...

I fredags var begravningen för mamma. Jag tror inte den kunde bli finare. Vi hade jättefint stöd av prästen och vår representant och så klart även av våra nära o kära. Sångerskan hade en underbar röst och vi var nöjda över våra låtval och även psalmval. Det var jättefint väder, vilket var bra då vi hade jordfästning. En otroligt tung dag på alla vis, men samtidigt fin och fridfull. Det känns skönt att begravningen är över.. dagen innan var väldigt tuff. Nu är det bara mammas hus och sorgen kvar.. men saknaden kommer alltid finnas kvar.. Jag saknar dig så älskade mamma. Trots det gått mer än 3 veckor nu så har det inte riktigt sjunkit in att jag aldrig mer får träffa henne. Det är så tungt!

Fina hjärtat från alla hennes barnbarn

Barnmorskan v.33

Har precis varit hos barnmorskan. Bröt ihop när jag berättade om mamma. Berättade även hur jag tyckte om läkaren vid tul igår, tydligen inte första gången hon hört om henne.. Läkaren hade inte ens skrivit den uppskattade vikten i journalen. Men min bm räknade ut att den borde väga ca 1700gram nu enligt de -14%, mitt sf-mått har även sjunkit lite enligt kurvan. Fortsätter det att sjunka så får det kollas upp.. Fick hem ett papper om födelseplan att ha med till förlossningen, hon skrev även ut journalpapperen. Bebisen ligger nu rätt, något ruckbar, inte långt ifrån helt fixerad.

 

Vecka: 32+3
Sf-mått: 30
Vikt: 64
Blodtryck: 120/70
HB: 120 (har ökat igen)
Socker: 3,7
Hjärtslag: 149 (var uppe i 153)


Tillväxt ultraljud v.33

Idag har vi varit på sjukhuset för att kolla så bebisen växer som den ska. Det känns så konstigt, mamma har lämnat oss och snart kommer en ny liten person till oss.. glädje möter sorg.. och glädje igen.

Fast att ultraljudet var en riktig besvikelse, så är jag glad att allt såg bra ut med bebisen. Pigg bebis som rör sig och bökar mycket. Hade väldans hicka idag vid ultraljudet. Bebisen ligger precis som jag anat.. huvudet neråt, ryggen på min vänstra sida och benen åt höger.. Där det oftast sparkar. Vi fick inte ens en bild med oss idag :( Frågade ändå och påpekade att vi fått det vid tul vid de andra graviditeterna. Fick inte heller veta ca vikt/längd, utan bara procentsatsen. Väldigt dålig o känslokall läkare vill jag säga.. blää!

Bebis låg lite under, men ändå inom det normala vad jag förstod det som.  -13,8% var bebis nu. Det säger mig inte så mycket, men det var de siffror jag fick. Vi ska hålla koll på sf- mått som vanligt iaf.. men hon trodde inte det behövdes fler ultraljud.. Har tid hos barnmorskan imorgon, så ska se om hon kan läsa några andra siffror i min journal....

Älskade mamma...

På fredag får vi ta ett sista förväl av dig mamma. För lite mer än 2 veckor sedan somnade du in och lämnade oss med stor sorg och saknad. Du fick somna in där du älskade att vara, du hade frid i dina ögon. Jag saknar dig så.. det gör så ont <3 

Barnmorskebesök

Blev ett besök till barnmorskan idag. Dennis följde också med. Har tider inbokat nu graviditeten ut.. Känns som det kommer gå såå fort nu resten av tiden och vi längtar otroligt mycket efter att få se vår lilla bebis.
Det gick iaf bra hos barnmorskan.. vikt 64 kg (har visst "bara" gått upp 8 kg då jag tydligen vägde 56kg på hälsosamtalet, sedan kräktes jag mycket i början och hade gått ner 2 kg när jag var på inskrivningen.. Jag hade ingen äggvita i urinen, bra blodtryck 115/70, blodsockret låg på 3,9 och hb på 118. Helen (bm) tyckte jag skulle prova blutsaft för att inte järnvärdet skulle sänkas mer som det gjort lite hela tiden under graviditeten. Jag har fått sluta med Niferex (för säkert 2 månader sen) då magen inte klarar det. Tog även upp att jag fått åderbråck, så hon tyckte jag skulle köpa stödstrumpor, men får se.. nu är det nog alldeles för varmt att ha det.
Hon försökte känna hur bebisen låg, men de är svårt med min mage säger hon alltid.. magen är rätt "hård", men hon kände nåt uppevid som var antingen huvudet eller rumpan :P Hjärtat slog 144 slag idag och det lät fint <3 Sf-måttet fick hon till 28.
Kram

Älskade Ellie 1 1/2 år

Idag blir vår prinsessa 1 1/2 år! Vår glada lilla tjej, som är en bestämd dam och som tydligt visar vad hon tycker om eller inte. Hon säger några ord, hon härmar ljud, hon förstår om man ber henne att hämta nåt eller lämna nån leksak i lekrummet, hon tycker om att bygga med storlego. Ellie kan sitta länge och kolla på tex "Mamma Mu" när man lagar middag. Hon visar tydligt att hon inte gillar endel personer.. Börjar då gråta och vill upp i ens famn. Bråkar hon och storebror är hon inte sämre än att slå tillbaka.. men de kramas gärna också och visar att de tycker om varandra :P

Hon älskar att duscha och bada. Är lite rädd för stora hundar, men gillar små och även katter. Ellie tycker om att leka i sandlådan ute, går gärna runt med sin dockvagn och hon gillar mjukisdjur.
Hon gör slängkyssar och somnar lätt vid ef.m- vilan i sin säng. Kvällarna brukar hon ha lite svårare att komma till ro. Hon är väldigt kramgo och tycker om att gosa.
Ellie har 8 tänder.. 4 uppe och 4 nere. Köper mest stl 86 i kläder nu.
Att klättra upp på stolar m.m. är roligt! Har ofta god aptit, frukosten är nog bäst, hon älskar ananas, vindruvor och melon, även kokta morötter.
Det var en del jag kom på nu.. men finns ju såå mycket mer att skriva. Kort sagt är Ellie en förståndig flicka med en härlig egen vilja, som är väldigt kramgo och glad <3 Vi älskar dig så!

Idag sa Alexander till Ellie att hon var han bästa vän <3 Så söta! :) Kram

Gjort stan, fixat naglarna och ätit gott

Hejsan! Vilken toppendag det blev. Igår var jag sängliggandes hela dagen. Men framåt kvällen mådde jag bättre och lika så i morse :) Så dagens planer gick att genomföra och det har varit jätteskoj!

Jag lämnade barnen på dagis 10.30. Det gick bra.. Alexander hade längtat och tyckte det var jätteskoj, Ellie ville väl helst inte, klamrade sig fast i mig.. men gick bättre än förväntat ändå! <3

Sedan åkte jag vidare in till stan och mötte upp Pauline... hon och jag heeelt barnfria (ja utom bebisen i magen då)... när hände det senast!? Minns verkligen inte! Kändes så skönt att kunna prata riktigt för en gångs skull... annars har vi ju 5.. snart 6 små huliganer/ sötnosar att hålla koll på :P

Vi började med gudomlig buffé på Thai! Hade verkligen längtat efter det och mums va gott det var!
Mina favoriter.. friterad kyckling, vårrullar, ris, nudlar och jordnötssås!

Sen blev det shopping.. Pauline hade shoppinghumöret uppe minsann ;) Själv köpte jag bara 3 kortärmade och en kofta till Ellie :)

Klockan 14 hade jag bokat tid för att fixa naglarna! Fick presentkort av fina Jenny när jag fyllde år.. så äntligen hade jag tid att fixa de :) Och efteråt blev det glass på Glassiären :)

Dumleglass, nyfixade naglar och fina Pauline i bakgrunden!

Tack för idag! Puss!!

Graviditetsvecka 30

Wow vecka 30 idag! Ännu ett mål mått i graviditeten. Nu är det verkligen nedkräkning till vår bebis ska anlända :) 76 dagar kvar till bf.. 72,9% av graviditeten är gjord.. Jag förväntar mig ju att gå över tiden några dagar, då jag gjort det med de andra. Men den kommer ju när den är redo :) Kanske innan, kanske efter bf :)
Nu tycker jag att magen har börjat sjunka lite. Så förhoppningsvis har bebis vänt sig rätt nu.
Tröttheten sitter kvar.. det är väl det jobbiga nu. Annars tycker jag att jag kan göra rätt mkt utan att känna av foglossningen så värst. Har fått åderbråck som gör lite ont när jag stått och gått mycket, men det brukar lägga sig efter vila.
Jag blir snabbt andfådd och har ju ökat ganska många kilon.. Jag mäter 104 cm i omkrets runt magen :P Lite kul att mäta! Vågen står på 64 kg :( Huuja! Hoppas jag går ner det snabbt sen! Så är nog inte bara mage denna graviditet som med Ellie.. utan har nog lagt på mig lite både här och där som jag gjorde med Alexander. För mycket av det goda antagligen.
Blodsockret har det funkat bättre nu som sjukskriven. Inte så många blodsockerfall..
Både sjukskrivning och graviditetspenning är godkänd nu av fsk. Alltid lika dryg väntan innan man får svar och framför allt pengarna.. Men det har jag iaf fått nu..
Kram på er

Utflykt

I lördags hade vi en heldag hemifrån. Jag var riktigt krasslig och det blev värre under dagen. Men dagen bjöd iaf på en mysig utflykt med båt till Kungholmens fort (militär förläggning). Var en guidad tur och så en liten fikapaus innan vi åkte Gåsefjärden tillbaka igen. Det var första gången barnen åkte båt :) Ellie brydde sig inte alls.. men Alexander tyckte det var spännande och kul :D
Som vanligt så slogs ju barnen om farfar ;)
Väl på land igen... efterlängtat för både mig och Ellie :P Ellie slocknade direkt i sittande ställning och jag fick äntligen köpa nässpray och huvudvärkstabletter.
Därefter hade Jonna bokat bord på Mont Matre.. Ellie sov sig igenom allt och fick äta sen... Jag mumsade på kyckling med tzatziki, Dennis entrecote och Alexander fick en specialbeställning.. pommes, fläskfilé och ketchup ;) Han åt upp nästan allt :)
Innan vi åkte hem så blev det en liten runda på Skärgårdsfesten som varit denna veckan i stan.
Väl hemma slocknade jag rätt fort sen och idag har jag sovit heela dagen. Men mår nu äntligen något bättre.. så hoppas jag orkar med morgondagens planer!
Idag är även Dennis sista semester dag. Imorgon börjar vardagen igen.. med jobb och dagis vissa dagar. Imorgon börjar de med mjukstart 10.30-17. Hoppas det kommer gå bra och att Ellie inte blir allt för ledsen när jag lämnar de <3 Kram

Tacofest

I fredags var vi hembjudna till min syster på tacofest. Vi firade hennes bonusdotter som fyllt år för ett tag sedan.
Alexander badade både i deras pool o badkaret med sin kusin och så mumsade vi på massa godsaker.

Innan vi åkte dit försökte jag ta en gullig syskonbild :P Alexander var ju "på att"... men Ellie var inte lika sugen ;)

Massa gott!
Sen bjöds på fruktsallad, glass och tillbehör! Ellie åt som en häst ;)