Graviditeten- so far.. o jämförelse!

Fick en liten uppgift av min goa vän Jenny, att berätta om graviditeten..
Jag tycker det har varit en helt annorlunda graviditet om man jämför mot Alexanders...

För det första blev vi ju riktigt chockade att vi lyckats på vårt första försök! Efter att ha kämpat så länge med Alexander och fick genomgå 3 ivf försök innan vi lyckades, så blev vi minst sagt lyckligt paffa när vi såg ett pluss på stickan den 1 juni 2012.. efter bara ett försök! ♥ Att genomgå det vi gjorde med Alexander var så klart värt allt i slutändan.. vi lyckades ju, men vi skulle inte göra om det igen. Hade det inte blivit spontant, så hade vi ändå varit så tacksamma och lyckliga över vår fina son!

Graviditeten började med hemskt illamående.. kräktes jättemycket och var även väldigt åksjuk. Det höll på ganska många veckor in i graviditeten. Och har även till o från varit illamående senare in i graviditeten med.. 
Tröttheten har varit det som varit kämpigast nu.. Och att behöva jaga en 2 åring har ibland varit en kamp ;)
Men jag är glad att mina andra värden varit bra (bortsätt från järnvärdet som ligger lite lågt). Framför allt blodtrycket har legat bra nu. Med Alexander fick jag väldigt högt blodtryck i slutet. Graviditetsdiabetes har jag haft båda gångerna, men har kunnat unna mig lite gott ändå :)
Jag har inte varit alls lika glad för att småäta denna graviditeten...

Foglossning har jag haft.. det var mest jobbigt i mitten av graviditeten.. nu känner jag inte av det alls så mycket och jag sover oftast gott om nätterna. Så klart känner jag ju av den endel om jag tex gått mycket, men brukar lätta efter lite vila.. Det hade jag jätteproblem med Alexander. Foglossning och ischias nerven..
Mitt hår är jobbigt.. blir ofta flåtigt och får tvätta det ofta.. Var bättre med Alexander lika så min hud..

Och så vikten då :) Vid förlossningen hade jag gått upp 19,5 kg med Alexander.. Denna graviditeten har jag i flera veckor stått still på +5-6kg.. Armar och ben är mycket smalare. Jag hade ju ändå bara 1 kg mer i startvikt denna graviditet. Det har varit riktigt skönt att inte gått upp så mycket.

Naveln har putat ut sen v.20 ungefär... det gjorde den inte alls med Alexander. Och den typiska pojksträngen i magen har synts mycket mer och tydligt denna graviditet. Men Alexander syntes den bara lite i slutet och jättemycket när han var född :P

Här kommer magbilder.. startar med en svullen mage i v.8 och så till v.37...

Kommentarer
Postat av: Monica-Gravid med nr 1

Vilken fin mage! Och kul att se skillnaden från olika veckor. Nu har du inte långt kvar!

2013-01-11 @ 19:34:26
URL: http://mookpersson.blogg.se
Postat av: Pauline

Ja det var helt ofattbart och kul att ni lyckades direkt denna gången! :)
Häftigt att graviditeterna kan skilja sig så!
Kul med de olika bilderna!
Puss

2013-01-11 @ 20:02:36
Postat av: Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror

Så härligt det är att få läsa!! Så roligt att det är så olika, det var det för mej med :) Jag säger ju att det är en tjej ;)
Jättefina bilder på fina kulan <3

Puss

2013-01-11 @ 21:37:53
URL: http://sagabus.blogg.se
Postat av: Anna

Oj vilken mage, men så fin. Härligt skrivet. Alltid lika kul att läsa i din blogg. Hoppas den lill* pluppar ut snart så vi får veta vad det blev för sort :) ta hand om er!! Kram

2013-01-11 @ 23:52:55
URL: http://annatranesjo.blogspot.se/
Postat av: En pojkmammas vardag - blivande trebarnsmamma

Roligt att läsa! Och du har ju verkligen bara fått en kula denna gång :)

När jag väntat E & T fick jag också fett hår. Gick inte alls få rent. Kände redan i duschen efter att jag schamponerat att det inte var rent. Och så fick jag stora, röda finnar vid tinningarna .. båda dom har jag inte behövt denna gång. Och torr hud är så mycket lättare att tampas med ;)

Kram!

2013-01-12 @ 11:39:19
URL: http://www.elinteg.se
Postat av: Lisa - mamma till Alexander 101217 <3

Så kul att läsa jämförelse! Så olika det har varit men jag tror ändå på en pojk ;) Vilken mage du hade redan i vecka 8, svullnade den mycket i början?
kramar gumman :)

2013-01-13 @ 21:19:04
URL: http://jagochliten.webblogg.se

Kommentera gärna! :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback