137 dagar kvar till bf ♥

Längtar efter dig, mysterium som växer inom mig!
Ibland kan jag inte förstå att det är sant,
men då bevisar du det genom en spark mot min hand..
Undrar, hur ser du ut, vem är du?
Jag önskar du var här nu..


GLAD ;D

Tjohej!
Idag är jag glad....
Har äntligen varit och träffat dietist och diabetesjuksköterska på Kalmar sjukhus idag...
Gick igenom kost och så fick jag blodsockerapparat... ska sticka mig 7 gånger per dag.. phew... lite drygt.. men det ska nog gå bra.. det värsta är småätandet som jag måste göra nåt åt.

Efterråt så åkte Dennis och jag in till Kalmar centrum och åt god mat.. satt ute i härliga solen :)
Sen åkte vi och beställde vår vagn.. eller rättare sagt vår bebis vagn :) Så ska bli kul sen när vi får hem den ♥


Ikväll har vi varit en stund hos vår granne.. som även är min systerdotters pappa.. kul att träffa systerdotter Amanda ♥ och våra hundar fick busa med deras rottis valp Nelly. Som är ett syskon till vår Acira fast kullen efter... :)
Imorgon ska vi till banken och fixa lite. Jag står ju me på huset nu, så vi ska skriva om lånen lite.
Nu ska jag äta upp min kvällssmörgås!
Hoppas allt är bra med er!
Kramar


Midsommarhelgen!

Hejsan! :) Hoppas ni har haft en trevlig midsommar!?! :)
Vår har varit superhärlig. Kan säga att den började redan i torsdags.. gjorde massa ärenden på förmiddagen och sen bar det åt till Lövmarknaden i Karlskrona!
Det var super varmt och skönt väder, hittade en del där.. bland annat en påse med bigaråer som är lite av en tradition att köpa på sommar marknadena ;) Lite naturgodis följde också med hem och så köpte jag en tunika (dock inte på marknaden)..
Efter ett tag var vi nöjda och hade gått igenom marknaden. Så då åkte vi hem, packade det sista och sedan vidare till Eriksöre camping på Öland.
På morgonen på midsommarafton hämtade vi hundarna.. och har varit där tills idag :)
Här kommer lite bilder!

Vår utsikt från husvagnen :) Solnedgång varje kväll ♥
 
Eftersom Eriksöre camping är en hundkcamping hade dem så klart agillitybanor, rastgårdar, hundbad m.m. Superkul!

Vi ♥

Våra hundar trivdes kanon här i bilen. Hade även så dem kunde gå ut ur bilen me så klart.

Midsommarafton! Sitter och äter sill och nypotatis, köttgryta till oss som inte gillar sill ;)


Jordgubbstårta och jordgubbar med mjölk och socker till dem som ville ha det :) Tur jag inte ska till dietisten och diabetessköterskan förrän på tisdag :P

Världens bästa kille, sambo, fästman och kommer bli världens bästa pappa ♥

Svärfar blev väldans rund om fötterna ;P

Här har vi en till som va väldans rund om fötterna ett tag ;D Syrrans färstman/sambo Magnus! Den blå diskbaljan kom på fötter också när han skulle diska hehe...

Full action i 500...

Ölandsbron :)


Lite kärlek

Härlig fin utsikt :)
Det var alldes för idag.. nu ska vi äta köpekroppkakor.. gott det också! Ha det gott!

KRAM


Gullig granne!

Hej på er!
Nu har jag påbörjat min semester.. hade tvätt ute på linan för solen sken så underbart i morse. Och nu när jag tittade ut så hade helt plötsligt himmeln öppnat sig :P Så typiskt.. så det var till att rusa ut i regnet och plocka ner tvätten igen!

För ett tag sedan kollade vi till grannens katt och hennes två ulltussar.. (hennes två får).. Eller Dennis skötte mest den biten :) Och här om dagen kom hon med en liten tack present från Sixten (hennes katt).. =)Så nu är Dennis midsommar räddad ;) Kul att se honom lite rund om fötterna hihi...
KRAM


En lång historia kort....... ett försök iaf....

Det finns en sak, som inte så många vet om. En sak som varit väldigt jobbig.. oförklarligt jobbig, men som jag nu tycker är dax att få ur mig. Jag har bara delat med den till de jag litat på allra mest. Dels för att det har varit en skämmig grej och dels att jag inte velat ha massa frågor m.m. eftersom det varit så svårt och jobbigt att prata om.

Jag ska berätta om historien om vårt lilla mirakel. Vår bebis i magen..

Allt började den 1 september 2007. Då bestämde Dennis och jag att vi ville ha en liten bebis. Vi hade inte varit tillsammans alls länge då, men allt kändes så rätt. Så jag slutade med mina p-piller och vi satte igång vår bebisverkstad.

Det gick några månader och mensen var väldigt oregelbunden.. och varje gång mensen inte kom, blev jag lika besviken att det inte fanns något pluss på testen.
När det hade gått ett år fick jag komma på utredning.

Man konstaterade då att jag har PCOS. 
  • Oregelbunden menstruation med långa intervall eller utebliven mens (gäller alla kvinnor med PCOS)
  • Infertilitet till följd av utebliven ägglossning
  • Ökad tendens till acne i vuxen ålder
  • Ökad behåring av manlig typ
  • Tunt huvudhår hos unga kvinnor eller håravfall av manlig typ (ovanligt)
  • Minskad känslighet i vävnaderna för insulin, något som kan leda till typ 2-diabetes
  • Övervikt med framför allt bålfetma (midja/höft förhållandet > 0,8)
  • Ätstörningar
  • Godissug/sockersug, egentligen sug efter kolhydrater

Allt stämmer inte in på mig.. men mycket av det. Men då det konstaterades kunde man se via vaginalt ultraljud att äggstocken innehåller många små äggblåsor, som låg som ett pärlband i kanten av äggstocken.

I alla fall fick vi påbörja diverse hormonbehandlingar, allt från tablettform och sprutor hemma. Det blev många besök för provtagning. Varje gång man hade fått beskedet att man fått ägglossning, så var vi så innerligt hoppfulla. Efter X-antal behandlingar fick jag genomgå en genomspolning av äggledarna. Kommer ihåg att det gjorde såå ont. Det blev dubbeldoser av hormoner. Men ingenting bet.

Ni kan ju säkert ana hur både fysiskt men mest psykiskt påfrestande detta har varit. Inte bara för mig utan även för Dennis. Jag blev en helt annan person med dem här extra hormonerna och tillslut blev jag nästan rädd för mig själv. Jag kände inte igen mig. Jag har nästan alltid varit bra på att inte visa detta utåt. Jag var rädd för att prata om det med andra och höll det helst för mig själv. Jag skämdes över det.. och kände mig som en dålig person, som lät Dennis stå ut med det.

Utan honom och mina vänner hade jag aldrig klarat mig igenom det här. Om ni bara visste vad det har betytt för mig! Jobbet har varit ett sätt att få mig att tänka på annat en stund.

Efter dessa misslyckade hormonbehandlingar, fick vi tillslut en remiss för ivf (provrörsbefruktning) nere i Malmö. Inför detta blev det ännu fler prover av alla dess slag..

Några månader senare hade vi fått tid till infomöte och till vårt första läkarbesök nere i Malmö. Vi fick då genomgå ännu fler prover. Och injektionsteknik m.m.

Sen fick vi äntligen börja med själva behandlingen. Skulle då ta olika tabletter.. först för att få mens.. och sen för diverse saker som skulle göra att äggen växte till rätt sorlek och inte gick sönder innan ägglossning m.m. Man fick verkligen lära sig mycket under denna tid. Skulle även ta tre olika sprutor.. detta skulle jag ta varje dag hemma, en viss tid.
Allt detta har också varit väldigt påfrestande för både kropp och själ. Men någonstan såg man ett ljus.

Efter X antal besök nere i Malmö var det nu dags för den stora dagen... Äggplocket!
Jag har kopierat min historia sm jag har sparat på datorn, så får ni läsa om ni orkar....

"*5/10 -09 Stora dagen! Stiger upp klockan 04.00. Duschar på morgonen, använder ej nagellack, läppstift eller parfym. Är i Malmö halv 8. Klockan 8.00 anmäler vi oss. Efter att suttit en stund i väntrummet kallar dem in oss. Vi får en liten "hytt". Hon förklarar lite med förberedelser. Och Dennis och jag får sitta själva en stund och jag får bestämma om jag vill vara med i deras undersökning om olika nålar m.m. Jag skriver på. Sen får Dennis gå och lämna spermaprov och under tiden byter jag om till en lång sjukhusskjorta och sprumpor därifrån. Jag tar tabletter; Stecolid och 2 st Panodil. Sen ställer hon frågor, bla om jag är allergisk mot nåt, om jag fått tandläkarbedövning innan (För det är liknande bedövning dem ska använda), hon sätter en kanyl i armen och jag får väga mig (53,7kg).. Sen får jag ligga och vila i sängen och Dennis kommer tillbaka och sitter hos mig. Han får en grön rock och tossor att ha på sig. Det kommer in någon och frågar om min längd. Kort där efter hämtar läkaren oss och det snurrar till ordentligt, jag kan inte gå rakt. Så hon leder mig in i ÄP- rummet. Där är det dämpad belysning. Jag får sätta mig på en brits (barnmorskestol).. men får först lägga benen rakt. Jag får en filt på mig så jag inte ska frysa. Sen får jag lägga upp benen. Jag får lite mer lugnande och det snurrar ännu mer. Och så får jag lite surgas. Dem börjar med att ta ett instrument som delar på slidan så dem kan ge mig bedövning. Det sticker till lite. Sen tar dem bort den och tar ett vanligt VUL instrument och kollar på mina ägg. Jag är nästan helt borta. Men kan se på två skärmar. Ena skärmen ser man vad hon på labbet gör med mina ägg och den andra ser man det dem gör med mig. Dennis sitter på höger sida intill mig vid ansiktet och en sköterska sitter uppe vid mitt ansikte på vänster sida och klappar mig på axlen och pratar lugnt med mig och säger att jag får säga till om jag behöver med smärtlindring. I VUL instrumentet för dem in en ca. halv meter lång kanyl och suger ut äggblåsevätskan. Det gör dem i båda äggstockarna tills alla äggblåsorna är tomma. Hon som sitter intill mig ber mig under ingreppet att göra tre streck på ett papper om hur det känns. (Detta för undersökningen jag valt att delta i). Någon gång när dem kommer längre in i mig gör det mycket ont så jag ber om mer smärtlindring, sen känns det lite bättre. Hon på labbet räknar äggen och jag hör att det är 8 st. När dem är färdiga får jag på mig ett par sjukhustrosor och en stor tjock binda. Och dem leder mig till vår hytt, jag är darrig och svag i benen. Sen "halv"sover jag en stund. Dennis får till uppgift att efter 30 min låta mig skriva med ett streck hur ont jag har efter. Jag klarar inte göra det själv så han sätter det där jag pekar. Vi får in ett papper som visar att dem hade fått ut dubbelt så många ägg än vad vi hörde innan. Så 16 stycken vilket var jättebra! Sen sover jag i ytterligare en halv timme tills det är dags för Dennis att be mig göra ett nytt streck och nu kan jag det själv.. jag piggnar till lite. Vi får in lite frukost.. 2 mackor var, lite ost och marmelad, paprika, gurka, varm oboy och juice. Det var gott och jag var hungrig. Efter det tar sköterskan bort nålen som jag har i armen och säger att jag kan testa gå på toa och kissa lite och jag tar med mina egna trosor och tar en mindre binda inne på toan. Sen kommer jag tillbaka. Mår lite illa. Och hon säger att jag kan lägga mig en stund till och får syrgasen.. Det snurrar fortfarande lite och jag är öm och mår illa. Efter en stund sätter jag mig upp och börjar ta på mig. Väl klara att bege oss hem kommer läkaren/sköterskan?! och kramar om mig och sa att jag varit jätteduktig. Och vi tackar så mycket för allt. Dem var verkligen hur snälla och gulliga som helst och brydde sig verkligen om oss. Det kändes jättebra. Hemresan sov jag mestadels och även resten av dagen. Jag var himla trött och lite öm. Dennis var jättegulig mot mig, hyrde filmer och lagade mat m.m. Sen sov jag gott hela natten och Dennis också =)"

Dagen efter ringer jag till labbet för att kolla hur det gått och får veta att av de 16 äggen så har 14 st blivit befruktade. Jag ska sedan varje dag ta en vaginal gel..
Jag var öm i mage och hade jätteont i ryggen.. antagligen för spänningarna och efter behandlingen.
3 dagar efter fick vi åka ner till Malmö igen för återförande av ett embryo (befruktat ägg). Resten hade dem fryst in.

Tyvärr blev det ett negativt resultat några veckor senare. Embryot hade inte fastnat. Det tog väldigt hårt på mig. Just nu när man tänker tillbaka fattar jag inte hur man har orkat.. Men någon stans har krafterna funnits där. Man har inte velat ge upp när man visste att man kunde få hjälp och kanske kanske någon gång lyckas.

Jag fick en bortfallsblödning, men var tvungen att vänta på nästa mens.. som jag fick tabletter till att få månaden efter. Sedan hormontabletter... och sedan fick vi komma på återförandet.. äggplocket behövdes ju inte då vi hade ägg i frysen. Dagen innan julafton fick vi beskedet att vi misslyckats även denna gång. Embryot hade inte fäst. Så jag kan ju säga att roligare jul har man varit med om..

3 gången gillt....?? Fick en bortfallsblödning och fick vänta en månad och med hjälp av tabletter fick jag en mens. Sen var det dags för hormontabletter igen... Dem fick tina upp flera ägg, då dem inte överlevde upptiningen. Så Detta var vår sista chans med frysförsök. (Annars hade vi fått en chans till med äggplock.. en sista chans)... Hoppet var inte stort längre. Det kändes som det var riktigt kört.
Den 3 mars 2010 sitter jag vid telefonen, för att få beskedet om vi lyckats denna gång eller ej....
Då säger hon det... och jag kan inte fatta det. Kan inte fatta det än idag... Vi hade lyckats denna gång!!!

Det var då mitt liv började... efter dessa år med försök. Kan inte förklara lättnaden. Kändes som miljoner stenar föll bort från mig. Och inte bara från mig utan även för Dennis och de få personer som följt med vår resa.

I graviditetsvecka 5-6 fick jag en blödning... jag trodde det var kört... all glädjen blev till ren oro! Fick komma in till akuten och fick se lilla hjärtat slå.. och vår bebis fanns där inne..
Idag är jag i v.18+4 (v.19)... lite mer avslappnad och vågar glädjas lite mer... och början till att våga tro på att vi väntar ett barn. Vårt lilla mirakel, som jag älskat sen första stund! <3

Nästa vecka ska jag för första gången på denna tiden gå och prata med en psykolog. För det vi har gått igenom kommer nog ta ett tag att bearbeta. Ni får ursäkta ev stavfel.. men jag läser inte igenom detta nu... Tack ni som har stöttat Dennis och mig genom vår resa!Kram Hanna


Stan

Igår efter ultraljud och provtagning, så åkte jag in till stan med syster Jenny och systersonen Devin.
Gick mest och kikade.. Syrran shoppade massor som vanligt :P Vi lunchade riktigt äcklig sprödbakad spätta på Åhléns.. vet inte vad dem hade gjort med den.. ingen av oss kunde äta upp den.. smakade typ bränd olja.. blärk!

Hade en mysig dag iaf.. trött va man i rygg och fötter sen... vid 17 tiden åkte jag hem och vilade/slappade...
Och sen fick jag åka in igen vid 22-tiden och hämta Dennis.. Han hade varit i Ronneby på sommarfest med jobbet... så då fick jag ställa upp som chaufför :)

Och idag när han slutar jobbet går han på semester!!!! Härligt!!!!

Kram på er

Ultraljud + bf datum

Heej på er! :)
Igår var det ju dags för ultraljudet.

Fick se vårt lilla hjärta så söt! :) Sparkar med ben och rör på sina armar, hickar och suttar på fingrarna..
Barnmorskan mäter huvud, lårben, hjässa- rumpa m.m från olika vinklar :)
Bebisen var ca 13 cm från hjässa till rumpa. Men så sa han att vi kunde plussa till en centimeter på ryggen då bebis va lite ihopkrypen och så benen också. Så cirka 14 cm hjässa till rumpa. Bara lårbenet var ca 3 cm.

Barnmorskan säger att allt ser bra ut och är normalt :) Underbart!  Han skrev ut två bilder till oss.. en bild på hela bebis i profil och en på bebisens fossingar.
Därefter skrev barnmorskan ett moderskapsintyg och vi fick ett beräknad födsel datum till självaste farsdag söndagen den 14 november 2010 <3 Blev tillbakaflyttad 6 dagar. Barnmorskan räknar ju ut hur barnet vuxit. Så idag är jag i v19 (18+4). Vi bokade även in ett läkarbesök om en vecka. Då vi ska prata om mitt höga blodsocker.


Bebis i profil ♥

Bebis fossingar ♥

Dennis är bombsäker på en flicka och jag är bombsäker på en pojke :) Vi ville ju inte fråga men vi försökte kika själva.. men det va ju inte det lättaste hihi.. Vad tror ni???

Kram


En dag hos syster yster

Hej!
Dagen blev inte riktigt som planerat.. den blev mycket mycket bättre :)
Syster Annika ringde vid 11-tiden. Åkte dit och provade lite mamma-kläder från hennes jobbarkompis som fått barn.. så 5 plagg fick följa med mig hem :)
Jag hade med mig svärmors chihuahua Nea.. så hon och Annikas hund Malou fick busa av sig..
Vi tog en promenad med dem och köpte glass.. och tog en längre promenad hem sen i skogen.
Sen åkte vi iväg en sväng och handlade lite.
Vid halv 6 var syrrans sambo Magnus hemma och även min gubbe kom och vi hade fixat mat till oss... Ungspotatis och rotsaker, grillade kycklingspett, bearnaisesås, tzatsiki och sallad.. och detta goda åt vi samtidigt som vi kollade på Wallanders nya film som kom ut idag!
Så det blev en halvdag + en kväll hos syster yster idag!

Snart blir det upp och sova, för imorgon ska vi upp tidigt :) *längtar*...

Hoppas er dag varit bra!
Kram Hanna

<3


Oooh soool!

Wow vilket väder man vaknar till! Strålande sol! Man märker genast hur energin fylls på!
Så idag ska jag ta ut katterna i rastgården, jag ska tvätta och hänga tvätten ute, läsa en bok som jag har börjat på... Och bara njuta och vila!Nu kom precis svärfar och knackade på.. han hade frallor till mig :) Så gulligt! Får spara dem till lunchen sen.. för nu har jag precis ätit två osötade smörgåsar med ost och gurka, en bit vattenmelon och 2 små glas mjölk.. så nu är jag mätt... men jag blir nog hungrig snart igen :) E så nu förtiden hihi :P

Hoppas ni får en fin dag!

Kram!


Vi ses på torsdag lill* hjärtat! :)


På torsdag får vi se dig igen och förhoppningsvis vinkar du till oss då :) Vad du än är.. flicka eller pojk.. det spelar ingen som helst roll <3 Och det tänker vi inte ta reda på, förrän du är ute hos oss i november! Huvudsaken är att allt är bra!


Telefon.. äntligen händer det nåt...!

Pust... känns som jag har suttit i telefon hela eftermiddagen!
Min barnmorska i Torsås är sjuk sen förra veckan. Och då har det missats/ glömts bort!!! (trots att jag ringt och ringt och pratat in i tel.svar) att göra nåt åt mitt sockervärde! Så nu har jag ringt runt lite och nu blev det verkligen fart på det.

På torsdag efter ultraljudet i Kalmar ska jag till Torsås vårdcentral för att lämna blodprover. Och idag skickar barnmorskan jag pratade med i telefon, remisser till dietist, diabetessköterska och läkare i Kalmar!
Hoppas jag får tid snabbt!

Skönt att det äntligen händer nåt.. nu har jag ju ändå väntat i en vecka sen jag var på glucos belastningen. Jag vill ju gärna veta vad jag kan äta och bör undvika och hur man ska gå vidare...

Kram
Nu är det nedräkning :D

Hej på er! :)
Idag går vi in i graviditetsvecka 20!!! Halva tiden! Så nu blir det nedräkning. På torsdag ska vi på ultraljud och då får vi ett bf-datum.. Än så länge har vi fått den 8 november.. vilket även stämmer med uträkningarna. Så det ska bli spännande om det blir samma eller om det ändras :) Det viktiga är ju inte vad det blir för datum, utan att barnet mår bra och växer som det ska ♥

Förra ultraljudet som vi var på den 6 maj :)

Igår fick jag komma och prata med en läkare.. fick inte ut så mycket av det... vila och sjukgymnastik var vad hon rekommenderade.. Går det inte över så kommer jag prata med min bm (som varit sjuk  nu).. och hon har kontakt med egna läkare. Läkaren igår sjukskrev mig iaf fram till semestern. Så nu behöver jag inte vara rädd för att göra mig ännu mer illa på jobbet.

På fredag efter Dennis jobb går han på semester och vi är lediga 4 veckor ihop <3 Ska bli helt underbart... och jag längtar efter midsommardagarna. Torsdag till söndag som vi ska tillbringa på Eriksöre camping på Öland :) Tillsammans med min syster Annika och hennes sambo. Min svärmor och svärfar och Dennis syskon + respektive kommer också på besök.. men jag tror det bara är Jonna som ska ligga där nån natt.

Varje år.. på tordagen innan midsommarafton har dem i Karlskrona en marknad som kallas lövmarknaden. Jag tror den har funnits sedan 1871.. vad jag kunde få fram på google. Det är en tradition att åka dit.. köpa bigaråer, jordgubbar, lite marknadsgodis m.m Tycker det är jättemysigt <3

Ha en bra dag! Kramar Hanna


Huset fullt!

Hej på er!
Nu är det söndag och helgen snart förbi!
Hade ett himla kalasande i lördags då vi firade Dennis :) Allt blev jättelyckat! Vi blev 22 personer och huset va verkligen fullt ;-) Maten blev jättegod och lyckad.. bjöd på skinkpaj, tacopaj och en kall skaldjurspaj och till det hade jag nybakta frallor som jag gjorde på morgonen, olika dressingar och en stor sallad.
Därefter blev det kaffe/te.. jordgubbstårtor och kladdkaka.
Det va verkligen en toppendag/kväll.. förutom ryggen som inte ville va med mig. Kändes ett tag som om den va av mitt itu..

Har sjukskrivit mig imorgon och på tisdag också då jag skulle jobbat.. och imorgon ska jag ringa vårdcentralen och hoppas på att få komma och prata med en läkare. Jag har ju ryggsjukdomen skolios.. (Min ryggrad är snedvuxen) och den verkar verkligen inte gilla att jag är gravid och att magen blir större. Så vi får se vad som sägs...

Här kommer lite bilder från går dagen!
Det börjar på en bild på mig och lilla magen :)Hoppas ni har haft en bra helg! Kram på er!


Kalasande

God morgon mina vänner!
Idag är jag uppe tidigt, kunde inte somna om efter Dennis stigit upp.
Ska snart ta och fixa mig lite frukost...

Naturell Yoghut med frysta hallon och ett kokt ägg får det nog bli.. eller osötat bröd.. men det är inte lika nyttigt när man har högt socker. Mycket som inte är bra att äta och allt är bland mina favoriter. Men detta ska nog gå bra som ni säger!

Idag ska jag städa det sista inför kalaset imorgon. Har en del att göra.. men Dennis får nog ta hand om dammsugningen i alla fall.

Det ska bli roligt med kalas och träffa alla. Jag ska bjuda på pajer; tacopaj, skinkpaj och skaldjurspaj med nybakta "hemmagjorda" frallor, sallad och dressingar.
Jordgubbstårtor och kladdkaka till kaffet sen :) Låter väl inte helt fel!?! ;-)

På söndag är det kalas igen och denna gången är vi bjudna på kalas. Dennis brors tjej fyller 23 år. Så vi ska dit och fira henne :)

Nä lite frukost och så innan man får sätta igång.. blir säkert många pauser för ryggen.. men jag behöver nog inte stressa!

Kram på er!


Nu ska jag vila upp mig!

Godmorgon!

Nu är det lite väl mycket på en gång tycker jag allt...
Dels det här med diabetesen som jag fick reda på igår... funderingar kring det.. Jag tycker inte jag mår så dåligt över det, men visst har jag haft mina aningar men blundat för dem. Jag blir ju konstig ibland.. blir helt matt, darrig och ja helt orkeslös.. och då måste jag ha i mig nåt att äta.. och det är snabbt.. Jag vräker i mig det jag kommer åt, sen tar det 5-10 min och jag mår bra igen.. Det händer inte så ofta men nån gång ibland..
Nu har jag mycket tankar över vad får jag äta och inte äta, är det så allvarligt som jag tror eller kan jag slappna av lite?

Sen är det sömnen.. senaste veckorna har jag efter att ha jobbat natt bara kunnat sova 3-4 timmar på dagen!! Som resulterar i att jag är helt slut om nätterna när jag ska jobba igen.. Jag vaknar lätt och kan inte somna om. Och så har jag ont i rygg och höfter, vilket gör att jag har svårt att sova...

Ryggen har jag me kännt av nu ett par veckor.. både på jobbet och hemma men det värsta är när jag lägger mig och slappnar av. Vänder och vrider och har mig.. Därför har jag sjukskrivit mig nu 2 nätter till en början. Blir det inte bättre nu fortsätter jag att sjukskriva mig.

Snart har jag iaf en väldigt välbehövd och efterlängtad semester i 4 veckor. Hoppas på att kunna vila både kropp och själ då :)

Det blev inget roligt inlägg det här att läsa för er! Men jag skriver om livet och tankar m.m. och det är ju inte alltid på topp :P Inte hos någon!

Jag har iaf mycket att se fram emot nu <3

* Dennis kalas på lördag
* Ultraljud nr 2 den 17 juni
* Semestern som börjar v.25
* Midsommarafton
* Och sen bebis i november! Såklart! ;)

Hoppas allt är bra med er! Kramar Hanna

Vad händer nu?

Hejsan!
Är nyss hemkommen från Kalmar sjukhus. För idag var det dags för Glucos belastningen.

Innan skulle man fasta i 12 timmar. Så från kl.20.00 igår kväll fick jag fasta. Idag va det riktigt segt att stiga upp.. hade ställt klockan på 05.45.. men stängde visst av den i sömnen :S som tur var hade Dennis ställt sin på klockan 06.00... men jag hade ändå gott om tid på mig. Skulle bara sminka till mig, platta till håret och ta på mig :)

Väl på plats fick jag ta ett sockerprov i fingret.. och därefter dricka en sockerlösning på 200ml. Sedan var det bara till att sitta och vänta i väntrummet i två timmar. Men jag hade två bra tidningar med mig. Bland annat min första "Vänta barn-tidning" och en mat-tidning me.. Dennis hade en biltidning med sig så klart ;)

När de två timmarna hade gått fick jag ta ett blodtryck och sedan ett nytt sockerprov i fingret....
Dessvärre var värderna på tok för höga!! :(

Blodsocker värdet på fastande mage: 4,7 mmol
Blodsocker värdet efter sockerlösningen och 2 h väntan: 11,3 mmol...
Blodtrycket låg på 115/65.. så det var lite lågt..

Enligt sköterskan ska inte värdet ändra sig nästan nåt alls efter man druckit sockerlösningen. Och det ska absolut inte stiga över 10 mmol... :/
Så ja.. då har man åkt på att få diabetes me ;( Känns väldigt surt och jag är väldigt ledsen, men så klart mest rädd för att barnet ska ta skada av det. Som tur är har jag inte gått så långt in i graviditeten.. utan är i v.19.. men det är ju ändå nästan halvvägs..

Sköterskan skulle meddela värderna till min barnmorska i Torsås. Så nu får jag vänta tills hon har hört av sig, så man vet hur man går vidare nu :( Usch och fy så pissigt det känns..

Nu ska jag se om jag orkar göra lite nytta.. har massa att städa till på lördag då kalaset är...

Kram och hej!

♥ Älskling!!! Grattis på din födelsedag!!! ♥


Idag fyller min underbara sambo år!! Han blir 26 år! Jag steg upp kl.05.45 imorse och fixade födelsedagsfrukost med hans favoriter och han fick en klocka i present. Efter hans jobb ikväll har han beställt köttfärslimpa med kokt potatis och brunsås till :)
Grattis Dennis! ♥

Snart ska jag bege mig in till stan och träffa min vän Pauline en sväng. Jag ska handla en present till brorsans tjej som fyllt 25 år.
Nu har vädret blivit sämre igen.. ska regna iaf hela första dagarna denna veckan. Hoppas på regnfritt på lördag då vi ska ha Dennis kalas.. kommer ju massa barn då som säkert vill va ute och leka lite i trädgården. Än så länge vet jag att vi blir 21 personer och det är 4 st som inte gett besked ännu och detta är bara våra närmaste familjemedlemmar.. hehe..

Imorgon ska jag och Dennis till Kalmar sjukhus.. där ska jag göra nåt så trevligt som glucos belastningen.. isch isch, har hört att det inte ska smaka allt för gott, plus att man får sitta och dryga där i 2 timmar. Så ikväll från klockan 20 ska jag fasta :/ Synd att det blev på Dennis födelsedag.. då vill man ju äta lite gott på kvällen.. Men det får gå ändå :P

Nu måste jag göra mig iordning för stan!

Kram på er


Planeringsdag

Hej på er!
Nu var det längesedan jag bloggade igen... men visst var det en glad nyhet jag kom med förra inlägget?! :)

Idag har vi på jobbet haft planeringsdag.. och vi hade såååådan tur med vädret! Sol och varmt och superskönt! Först så fick vi frallor och så... sen delades vi upp i 6 grupper vi var 6 och 7 st i varje. Och därefter blev det roliga tävlingar som hemvärnet stod för. Sen lite prisutdelning.. mitt lag kom på 2a plats.. med 3 sekunder efter dem som vann :) Så det var verkligen inte illa.
Lite grillning därpå, vilket var mycket gott... marinerad karré med sallad, bröd, potatissallad. Och kanelbullar efter det :) har haft en kanondag verkligen.

Idag fick även alla på mitt jobb veta att jag är gravid.. inte precis att jag behövde säga det till dem, för det såg dem ju :P Så det blev många grattis och kramar och så.. Himla kul måste jag säga :)

Sen så har Dennis och jag varit i stan och mysigt lite.. kikat på lite bilar, köpt en present till Dennis, ätit fläskfilé toast och glass m.m. :)

Nu blir det slappa!

kram!