Grillkväll med dagis!

Hej på er!
Är nyligen hemkomna efter en mysig kväll med Alexanders förskola! Det har ju blivit föräldrakooperativt och imorgon börjar de första 4 barnen. Innan Alexander har börjat kommer nog de flesta barn ha börjat.

Vi fick fylla i lite papper idag och så fick man vara med och rösta på förskolans nya namn. Vi vet inte om det bestäms ikväll, men det blir nog bra vilket som =) Fröknarna verkar helt toppen, pigga och glada och framåt och helmysiga! Kan inte bli annat än bra det här! Tror Alexander kommer trivas toppen! ♥
 
Vi grillade lite korv innan vi åkte hem och givetvis hittade Alexander världens största vattenpöl haha.. tur vi hade nya byxor och strumpor med oss iaf :P Men han fick sitta i vagnen sen, för skorna var ju dygnsyra!
 
Vi fick inbjudan till måndag nästa vecka. Då är själva invigningen.. bland annat kommer Zillah och Totte.. hon är tydligen en släkting på Dennis sida.. fast på långt håll.. och Dennis pappas kusin tror jag har fixat så hon kommer :) Invecklat som sagt så det behöver vi inte gå in på hehe.. Sen vet jag inte mer vad det blir på invigningen.. Ska bli kul iaf!

En bild på bustrollet vid grillningen!
 
Kram kram
 
 

Lite om graviditeten =)


Tänkte ta ett litet inlägg nu och skriva lite mer om graviditeten :) Säkert nån som är lite nyfiken :) Som jag berättat tidigare hade vi ju inte så lätt att få lille Alexander. Gick igenom alla möjliga hormonbehandlingar, genomspolning av äggledare, dubbelkurer av hormoner, tabletter och sprutor, test hit prover dit och fick tillslut påbörja ivf. Efter två misslyckade ivf försök så lyckades det på 3e gången gillt :) Äntligen var jag gravid och vi fick en sådan underbar son! ♥ Det var allt vi önskade, ett litet barn och vi är så lyckliga över vår fina gåva!
 
Vi har så klart pratat mycket om att vi skulle försöka få ett syskon till Alexander. Men vi båda var överrens om att det fick bli om det blev spontant. Alltså utan utredning/ ivf och allt som hade med hormoner att göra. Det var så påfrestande för speciellt min del under den tiden, men även för Dennis.

MEN denna graviditeten är ändå planerad in i minsta detalj. Efter vi bestämt oss för att börja försöka så började jag med folsyratabletter och vitaminer. Tog även ägglossningstest och tro det eller ej, men mensen (som är väldigt oregelbunden) dröjde och dröjde. Så tillslut tog jag ett graviditetstest "bara för att".. och det var ett plus!
Så vi hade lyckats på vårt första riktiga försök! Minst sagt chockade och såå glada bokade vi in ett vaginalt ultraljud för att kolla så det verkligen var sant (att jag tagit 5 gravtest spelade ju ingen roll) vi ville se det med egna ögon!

Första bilden på vårt lilla hallon.. endast 18,4mm :) Detta var 27/6. Nu har det gått ytterligare en månad och lilla hallonet har vuxit till sig några centimeter =) Fick tre fina bilder och jag har tagit kort på en av de :)

Lite dålig bild eftersom jag tog kort på den. Men här är vår lilla mini Alexander ;) Tycker bebisen är så lik Alexander från hans ulbilder :) Så jag tror allt att det blir en pojk trots att jag har mått mycket sämre denna graviditeten.. spytt som en gris och illamående, trött m.m. Men  vi får se vad det blir dagen h*n föds :) Vi vill inte kolla vad det blir innan.
Än så länge är vi beräknade till den 1 februari, men kommer nog ändras vid rul, och det brukar ju inte stämma ändå :P

Kram på er

Tacokväll med bästa vännen

Hallå på er! Igår var det lördag och då hade vi bjudit hem min bästa kompis Pauline och hennes fina familj på tacokväll! Var längesedan vi åt tacos så det var smaskens faktiskt :)

Gott! Hade gurka, tomat, gul+ röd paprika, champinjon, sallad, ost, majs, fetaost, vattenmelon, rödlök, ananas, creme fraiche, vitlökssås, tacosåser, guacemole, tacochips.. var gottigt.. får bli samma till middag idag ;)

Lite bus

Henrik, Molly, Pauline och Max =)

Pauline & Max

Sen blev det lite fika, en enkel kladdkaka med vaniljglass, krusbär och vinbär till

Och så myste jag så klart lite med lille Max ;) Mys!!

Tack för en trevlig kväll!! Puss & Kram
 

Fredag- Grillat hos morfar

Hej! Vill börja med att tacka för alla grattis :D Ska verkligen bli såå spännande att få ett litet syskon till Alexander :) Vi är så glada! Skriver mer om graviditeten i ett annat inlägg!
Nu tänkte jag lägga in några bilder från igår, då vi var i Bräkne-Hoby hos min pappa/ Alexanders morfar och Ann-Christin. Vi var ditbjudna på jättegod grillmat. Jättegott kött, egenodlade potatis som de hade stekt, olika dressingar och tzatsiki och sallad. Himla gott var det!

Efter vi ätit så gick vi och kollade på den morfars fina damm som han gjorde för några år sen och matade fiskarna. Det tyckte Alexander var roligt! Vi plockade även ett gäng krusbär.. mums!

Alexander sitter och håller morfar i handen.. "offa" som Alexander säger ;)
Sen blev vi bjudna på päronpaj och strax efter kl.19 åkte vi hem med en tröttefis, men som inte somnade i bilen.. utan i sängen när vi kom hem :)

Nu måste jag sätta fart :) För om nån timme kommer Pauline och hennes fina familj hit på tacokväll ;)
Kram på er

En liten bebis ♥

Ja nu går det inte dölja längre ;) Alexander ska bli storebror om allt går som det ska ♥ Varit på ultraljud idag och den suttade så sött på sin tumme :) ♥ LYCKA!

En del av er har redan anat innan visst ;) Kul!
Kram på er

Alexander hos frissan


Igår skulle jag klippa till Alexanders lugg tänkte jag för det gick nästan ner till ögonen... men fyyy vad jag suger på att klippa en trött unge som inte alls vill sitta still... resultatet blev att vi fick åka till frissan idag... Alexanders faster Jonna ;) Så nu är han så fin så :) Sötnosen! Och duktig var han och satt stilla och lekte med bilen och en bok med massa djur. Efterråt fick han en klubba ;)
Lägg märke till det snygga frisörskynket han fick ha på sig, som en liten prinsessa :P Det är ju en HEN vi har.. hahaha ;) Nä.. fy, vår pojk är ingen hon eller hen... HAN är en han ;)
Kram på er

Våran dag!


Idag blir denna pojken 1 år och 8 månader.. elr 20 månader :) Min fina kille!

Idag har varit en ganska så händelserik dag ändå.. inte varit hemma så mycket. Efter renbäddning i sängarna och ganska sen frukost (eftersom vi fick sovmorgon av Alexander) så tog vi oss en promenad med vagnen och hunden.
Blev iaf en sväng till Alexanders farmor o farfar och där bjöds på lite fika. De frågade även om vi ville följa med och bada (Jonnas idé).. jag tvekade först eftersom jag inte mådde helt okej och tyckte att det blåste lite för mkt. Men blev att vi följde med.
Efter att ha stannat till på två ställen där det blåste på tok för mycket, så körde vi till Skäppevik där det var himla fint. Lite kallt dock i vattnet, men Alexander var helt till sig och sprang i en bit (väldigt långgrunt) men när det kom upp till hans lår så var det nog lite kyligt :P Som han frös sen. Så blev inget långvarigt i vattnet idag. Efterråt blev det lite lek o bus i lekplatsen som fanns där :)
På vägen hem stannade vi till på ica och handlade lite och sen slocknade Alexander i bilen.. helt slut var han och sov vidare minst en timme i sin säng innan vi fick väcka honom, så han skulle kunna somna ikväll.
Efter lite mat så cyklade vi till hans farmor och farfar för att hämta hem Acira (hunden) som varit där sen första turen dit. Var där en stund och sen nattat lillkillen.
Jag har mått lite dåligt ikväll, men hoppas på en bättre morgondag! :) Det var vår dag det :) Kramiss

Solig dag!

Hej! Ooh vilket toppenväder vi haft idag! Strålande sol! :) Var evigheter sen nu. Vi har varit ute mycket, grejat i trädgården, ätit glass, målat lite på huset. Jag tog med kameran ut innan. Så här kommer 3 kort :)

Alexander plockade röda vinbär från buskarna i trädgården.

Mina gula blommor blommar så vackert nu :)

Och vårat hus bakom vinbärsbuskarna... och en liten bus kör skottkärran ;)

Kram på er!

Inte bara renovering!

Hejsan! Får slänga in ett litet inlägg nu :) Man kan tro att vi bara renoverar och håller på.. men det har legat på is några dagar nu :)
I torsdags kväll och hela fredagen var jag dålig med feber. Men den är borta nu. Låg på soffan hela dagen igår fast det var bra väder. På eftermiddagen tog vi oss en skogspromenad.. hittade några få kantareller, men såg att det var en del på väg upp på ett av våra ställen ;) Efter att ha gått nästan enda till Brändabo där svärföräldrarna bor, så öppnade sig himlen :P Regnet öste verkligen ner på oss! Jag blev lagom glad :P
Vi tog skydd under svärföräldrarnas carport (eftersom de inte var hemma).. men verkade inte vilja sluta regna. Så Dennis fick springa hem med hunden och hämta bilen för att hämta mig och Alexander ;)

Det började ju iaf bra ;)

Idag tog vi oss en tur till Östersjöfestivalen i Karlshamn. Frågade min syster Jenny och hennes sambo om de ville följa med. De hade barnvakt idag, och de ville gärna med :) Var kul! Gick igenom allt och när vi kände oss klara såg vi hur svart himlen var ;) Hann knappt till bilen innan det började ösregna :P Men vi var nöjda iaf =) Alexander sov endast 10 minuter idag.. så när vi la honom strax efter 19 somnade han bums ;)

Innan dess lagade Dennis och jag god mat. Marinerad helstekt fläskfilé i stekgryta och potatisgratäng till det. Köttet fick brässera med lite oxfond. Blev jättemört och gott!
Innan läggdags fick Alexander även följa med Dennis för att kolla till hundarna och fåren hos farfar. Och han var så lycklig när han fick klappa en av Görans hästar. Han älskar hästar och det var det första han berättade när han kom hem igen :) De hade sett "äst", "afas" och "vovve" ;)

Dåliga mobilbilder... kameran har legat i lådan ett par dar :P

Kram och ha en mysig lördag!

Just nu i Karsbo

Dennis har tagit bort gamla ytterdörren och satt dit ett litet fönster, så vi får in lite ljus i den gamla hallen. Han har reglat och satt vindpapp och ska nu börja isolera o.s.v.

Vi har lagt skyddspapp över hela golvet och så har jag städat i skafferiet och roat Alexander. Nu sover han och jag sitter och huttrar under en filt. Är kallt ute, så blir kallt när vi haft öppet nu under tiden Dennis har fixat med dörr/fönster.
Idag händer inte så mycket annat än renovering. Riktigt trist väder ute.. till helgen blir det nog en tur till Östersjöfestivalen i Karlshamn (men beror på vädret det med). Ha en bra torsdag! Kram!

Fullt upp!

Hallå!
Hoppas allt är bra med er! Idag har varit en ganska intensiv dag, men ändå inte..
Dagen startade 7.30 då Alexander började gola ;)
Vid halv 10 var han hos farmor och farfar och busade med sina kusiner Malte o Hugo.. under tiden åkte Dennis och jag till Söderåkra. Vi var tvugna att köpa ett nytt kylskåp då vårt (som vi fick av svärföräldrarna för 2-3 veckor sedan) inte funkade längre :/ Tror det var kretskortet. Iaf köpte vi ett nytt och vi håller tummarna att det ska hålla många år!
Väl hemma fick vi packa ut från det gamla, slänga endel, och plocka in i nya.. vi passade på att köra ett lass med skräp till tippen när vi ändå hade ett släp.
Sen har vi lagat mat och varit en stund till hos Alexanders farmor o farfar, Dennis och han har badat och jag har tömt hela hörnskåpet i köket.. så det har vi slängt ut nu. Så nu har kisarna fått ny matplats i köket =)
Alexander sover sen 19 tiden och jag kollar på Tinas Sommarkök!
 
Imorgon ska vi ta bort ytterdörren och sätta dit ett fönster.. hann inte med det idag p.g.a. kylskåpet :) Spännande!! :D kram på er

Gammal bild på mig och prinsen... ♥ Min famn finns alltid för dig!

Hos frissan

God kväll! Fy så trött jag är! Skulle egentligen kunna somna nu...
Dagen har varit toppen. Vi steg upp tidigt, klockan 8 lämnade vi Alexander hos farmor och farfar. Han har haft en jättebra dag där. Hade frågat endel efter oss, men ändå haft fullt upp med att busa, hjälpa farfar att klyva ved, och så hade han sett två hästar :) Han älskar hästar... "äst" säger han och blir helt till sig när han ser en på tv/ eller i verkligheten.
 
Dennis och jag hade endel ärenden i stan. Dennis skulle en sväng till jobbet och skriva lite papper och sedan skulle han till tandläkaren. Själv hade jag fått en tid hos frissan (Dennis lillasyster Jonna).
Blev ca 4-5 timmar där. Slingning, massa fuktighetsgivande shamponering.. bl.a. med ett balsam som kostar 800:- att köpa :P Sånt skulle man haft ;) Lite toppklippning blev det också. Blev jättenöjd!

Köpte ett nytt balsam då mitt tog slut igår :P Bra timing ;) Ska va bra mot frissigt hår bl.a. Så hoppas det är bättre än det andra jag haft, som iofs också varit bra.
Så här blev resultatet iaf... orkar inte ta nån bild nu, så denna instagram- bilden får duga :P Vad tycker ni?
 
Nu är Dennis i Torsås. Jag har inte fått i mig så mycket mat idag. Så vi ska dela på en kebabpizza och så skulle han hyra nån film. Så det blir en slappkväll i soffan. Varken han eller jag orkar tänka på renoveringen ikväll! Kram på er

Lite uppdatering :)

Hej! Jag är så inne i allt renoverande här hemma nu. Igår hade jag inte en tanke på att blogga :P Men men, så kan det bli när man har mycket att tänka på ;)
 
I brist på annat så får ni lite nya bilder på vad vi sysslat med här hemma..

Förberett för att lägga värmeslinga och sedan flytspackel
Hmm... någon har gått på flytspacklet :P

Klinkers på plats, fogat och ska tvättas några gånger till :)

Och så har vi börjat lägga nytt golv över både nya och gamla hallen :) Hoppas detta kommer bli bra, men det känns så! :)

Nu får jag hjälpa till igen! :) Puss & Kram

Inbyggd väckarklocka :)


Hej på er vänner! Här vaknade Alexander som vanligt klockan 8. Man kan tro att han har en inbyggd väckarklocka som Skalman :P
Iaf så lät vi pappan i huset få sovmorgon idag, han kom ner vid halv 10 och då hade vi hunnit göra morgonsysslor, leka lite, jag tog hand om lite disk och tog fram frukost. Alexander har kommit in i en matvägrar trots. Han äter ingenting för tillfället :/ Frustrerande! Man är glad om man lyckas lura i honom några skedar. Men hoppas det vänder snart. Han har varit i såna perioder innan.

Idag blir det nog fix hemma och i hallen. Har städat kök och Dennis körde en sväng om med dammsugaren. Tvätta och sånt där vardagligt.

Förresten hittade jag ingen tapet som jag fastnade hundra för.. men två som var fina iaf. Se om de blir någon av de! :) Kram på er

Nya entrén

Tänkte visa hur långt vi har kommit med det som så småningom ska bli vår nya entré.. innan har ju detta varit vårt vardagsrum. Men 2009 bestämde vi oss för att bygga ut. Göra ett nytt vardags rum. Så detta kommer bli vår nya entré som sagt och halva (gamla vardags-) rummet kommer bli tvättstuga framöver. Men innan vi tar tag i det har vi lite annat att pyssla med :)
Det som är gjort än så länge är att vi har tagit bort ett fönster och satt dit en ytterdörr. Vi har isolerat lite extra på ytterväggen och satt gips i hela rummet, spacklat och igår grundmålade vi.
Det som ska göras näst är lite slipning och ev spackling till eftersom lite kom fram när vi målade. Sen ska det tapetseras, läggas golv, och en bit värmeslinga där vi ska ha klinkers. Sen är det lister och inreda lite =)

Idag ska vi nog åka och kolla tapet. Jag vet vad jag vill ha på ett ungefär :) Så hoppas jag hittar en idag!
Kram på er

Nytt golv och god lunch

Hejsan! Igår orkade jag inte med nåt bloggande. Mådde inte så bra framåt kvällen, hemsk huvudvärk så blev sängen tidigt. Idag mår jag bättre men är lite förkyld bara..

Igår åkte vi till Kalmar för att kolla på golv och tapeter... golv hittade vi.. fyndade ett som var superbilligt =) Tapet hittade vi ingen som vi ville ha.

Idag har Dennis varit iväg hela morgonen/förmiddagen. Men är nog snart på väg hem. Och då hoppas jag han kan slipa klart så att vi kan börja måla ;)
Alexander ligger i sängen nu med sina gosedjur, han sover inte riktigt än. Vi åt en rätt tidig lunch.. mest för att han åt så lite frukost och jag åt ingen alls. Jag gjorde en tonfisksallad och hade även i lite ris så den skulle bli mer komplett/ mättande. Det tyckte han faktiskt om och sitta och plocka i :) massa majs och paprika som han gillar och citron ;)
Gottigt! Får nog ta lite till kvällsmat sen ;) Idag ska jag göra lasagne.. skulle gjort det igår, men blev inte så eftersom vi åkte till Kalmar. Annars händer inte så mycket idag.. kvällen kommer spenderas framför tvn och mina favoprogram.. Halv 8 hos mig och så är Sommar med Ernst ikväll ju ;) Får man inte missa!
 
Nu får jag snart ta itu med köket som är upp och nervänt! Kram på er

Tjejdag! :)


Idag åkte jag in till stan utan Alexander ;) En heldag med bästa kompisen Jenny fick det bli ;) Vi har verkligen haft en toppendag! Började med shopping och så blev det lite fika (baguette och chokladglass) på café Gelato.

God baguette ;)

På Gelato.. efterråt blev det lite shopping till och sedan åkte vi en runda med centrumtåget ;) hihi.. var rätt mysigt ändå =)

Jag har shoppat lite.. 2 koftor, en leksakstraktor och nya mat tallrikar till Alexander och jackan jag har på mig =)

Söta Jenny i väntan på mat på Nivå
Jag väntar på min mat..

Min mat ;) Pommes, kycklingfilé, tzatsiki och coleslaw.. gott, och efterråt blev det chokladpraliner ;)

Flumbild framför spegeln på biografens toa ;)

Hihi på bion och jag tror Jenny var sugen på popcorn ;) Vi såg på filmen "What to expect".. mycket sevärd romantisk komedi :)

Tack för denna toppendagen gumman! Nu ska jag upp och lägga mig och gosa lite med Alexander då han får en flaska välling ;) Saknat honom idag ju ♥ Han började gråta idag när jag skulle åka.. lilla hjärtat. Men han har haft en bra dag med sin pappa.. åkt farfars traktor och så ;)

Natti natt och KRAM

Kalmar och Ikea


Hej på er! Har varit en bra dag idag. Strålande sol.. blev frukost ute på uteplatsen (får passa på för senare i veckan ska det ju bli regn igen :/ suck)...
På eftermiddagen körde vi mot Kalmar.. uträttade lite ärenden och kikade in en sväng på Ikea. Skulle bara ha en stegpall som Alexander kan ha i badrummet, så han kan tvätta händerna själv. Skönt att slippa lyfta honom när han ska tvätta sig :) Sen blev det en stekpanna, fyndade en hallbyrå, blev även en glödlampa och plastpåsar.. hihi.. det var det stora hela :)
 
Imorgon väntar en rolig dag =) hihi.. Puss och kram på er

Härlig dag här hemma i Karsbo :)

Hallå på er! Åh vilken skön dag vi har haft här i Karsbo :) Solen har skinit (speciellt på kvällen) och vi har bara varit hemma och fixat och donat. Dennis är snart klar med grundarbetet på väggarna i nya entrén. Lite mer spackling och slipning. Han hann även med att hämta jordfräsen och ta bort gräs där vi ska göra trappa till nya fastukvisten..
Alexander tyckte det var kul att hjälpa till att gräva med sin spade och hans lilla skottkärra =)
Han har även badat i sin pool och vi har blåst blåsbubblor.
Till lunch åt vi pannkakor med hemmagjord jordgubbssylt som vi fått av Dennis bror och så hade vi vaniljglass till med ;) Och direkt efter lunchen satte jag igång och gjorde långkok ;) Blev en himla god gryta som fick gotta till sig i hela 3 timmar =) Hade i grytbitar, morötter, lök, vitlök, lagerblad, kryddpeppar, grädde, 1,5 liter buljong av kalvfond, salt, peppar, redning och kantareller.. lite gelé också.. blev supergott! Får nog bli vår lunch imorgon det som blev över =)
 
Ikväll blev det en härlig kvällspromenad igen. Var ute minst 1,5 timme.. nästan 2.. stannade till hos svärföräldrarna, och Alexanders farmor hade visst bakat bullar ;) Gottigt! Sen har vi slappat i soffan och Alexander sover gott! Man kan ju hoppas på lite sovorgon imorgon då han la sig en timme senare :) hihi...

Ha en trevlig kväll! Kram
     Fyller på vatten innefrån :)     Stora blåsbubblor       Hårt arbetande grabbar ;)
Och så kvällens middag.. mmmmums! ;)
 

Svävande =)


Hej hopp! Idag fick Alexander en ballong på marknaden! Den tyckte han var jätterolig :) Nu sover han och imorgon får han leka med den igen. Turbo (katten) var vääldigt nyfiken och osäker på den :P Precis som det vore nåt utomjordiskt svävande :P Helspänd är han så fort den rör sig ;) Lille kisen, inte lätt att veta ju =)
 
Annars blev det bara lite kokostoppar som fick följa med hem ;)
Efterråt åkte vi; Dennis, Alexander och jag, farmor o farfar, faster, farbror Joel, Thina, kusinerna Hugo, Malte, och så Lina och kusin Elias till (obs! matstället) Max och åt där =) Alexander åt bara pommes.. han gillar inget annat där. Sen blev det att köra hem och natta den lilla tröttefisen!

Nu blir det strax sängen här med =) Kram på er

Tosia

Hejsan på er! :)
Alexander är ju för go.. :P Klockan 4 i morse/natt så vaknade han helt klarvaken! Vi försökte med lite välling o ny blöja och tillslut lyckades han väl somna om igen.. phew!
Strax innan 8 i morse började han dock gola igen :P Pigg som bara den ;) Han har nog inte fattat grejen med sommarlov (är ju hans första) att man ska soova länge då ;)
 
Så då fick vi stiga upp.. har ätit frukost och nu är han med pappa ute i garaget. Tror Alexanders farbror och farfar är där ute med. Och jag passar på att slappa.

Vädret verkar lite så där. Känns som det ska börja regna när som. Men det får det inte göra ;) I eftermiddag ska vi nämligen på marknad i Ronneby (Tosia Bonnadan)..

Det är väl det som är planerat idag =) Nu ska jag ta och plocka upp lite leksaker som ligger över hela vardagsrumsgolvet :P Kram på er

Bild från ett soligt maj! Juli idag.. kan man inte tro.. blää!

Kvällspromenad

God kväll på er!! :) Har nyss kommit hem från en helt underbart skön kvällspromenad med min älskade familj. Hittade både smultron och blåbär på vägen som Alexander glatt mumsade på. Acira fick med röra på sig :)
Vi var nog ute i 2 timmar, riktigt härligt!
 
Vi har inte gjort så mycket idag.
Började med frukost och efter det åkte vi och handlade på Maxi och Alexander fick en liten leksakstraktor från Leksakshuset och Dennis ett par adidasskor från Intersport.
 
Efter vi kom hem var det dags för nap för Alexander och både Dennis och jag råkade somna på soffan :P
Sen blev det hämtmat.. så varit riktigt skön soft dag :) Det är väl därför man har semester ;) Att vila upp sig hihi :)

Bild på promenaden.. såå underbart väder att promenera i :)

Nu ska jag snart fixa mig nån god kvällssmörgås och bara slappa framför tvn. Önskar er en trevlig fredagskväll! Kram på er

Vinbärskaka

Hej mina goa vänner! Ååh just nu sitter jag i soffan och kollar på "Sommar med Ernst" :D Äntligen har det börjat!
Idag har Dennis grejat endel med hallen... isolerat klart och gipsat nästan klart :)
Jag rensade bland mina vinbärsbuskar här om dagen.. och gud vad röda vinbär vi har. För ca ett år sedan fick min bästa vän Jenny plocka med sig lite här ifrån och när jag kom till henne nån gång efter, blev jag bjuden på en himla god vinbärskaka.. och den har jag bakat idag!
Blev såå god.. hade med den till svärföräldrarna och de tyckte mycket bra om den.. tom svärfar ;)
Uppdukat för bakning ;) De få ingredienserna som man skulle ha..

 Receptet var visst hemligt :P


Lite shopping idag

Hej hej! Idag blev det en runda till stan. Hittade en topp, ett linne och ett par mys/träningsbyxor. Dennis fick sig ett par nya adidas byxor. Inget till Alexander idag faktiskt. Vi gick igenom stan rätt så fort och innan vi gick till bilen lunchade vi på 3G. Jag tog en köttbullesmörgås och Dennis Bakad potatis. Alexander smakade lite från oss båda.
Jag har inte mått så bra idag, så blev inte så lång stund i stan. Dennis uträttade lite ärenden medan jag satt kvar i bilen och Alexander tog sig en lur. Väl hemma gick jag raka vägen upp till sängen och sov nästan 4 timmar.
Under tiden var Alexander hos farmor och Dennis hos grannen och hjälpte han lite.
Jag lagade middag sen, blev köttfärslimpa fylld med fetaost och ärtor, potatis, god sås och grönsaker till.
Nu sover Alexander och Dennis är hos grannen igen. Och jag har tv-kväll :) Halv 8 hos mig och sen Tinas sommarkök :D Kul!
Imorgon blir en hemmardag! :) Kram på er

Trött?? ;)

Det här spelades in precis innan läggdags! Man kan inte tro att han var trött hihi :) Men rätta ordet är övertrött! Han slocknade nog på 5 sekunder uppe i sin säng! Mammas älskling!

Solig dag :)


Idag fick det bli en riktig snabblagad middag.. ca 15 min ;)
Lövbiff med vitlökssmör, krocketter, beasås och lite grönsaker!

Gapa stoort ;) Alexander tyckte det smakade gottigt :)
Idag har vi haft en riktig hemmamys dag! Eller först så var vi en sväng på sånt där årligt samtal hos banken. Men gick snabbt, gjorde inte förändringar utan är nöjda :) Under tiden var Alexander hos farbror Phille, kusin Elias och Lina och busade gärnet ;) När vi skulle hämta honom bjöd de på värsta brak frukost/ fikan.. frallor, köttbullar, leverpastej, ost, skinka och massa annat.. gurka, paprika, tomat, kokta ägg, vattenmelon, jordgubbar och kakor. Gisses så gott :)
Sen åkte vi hem och Alexander sov nån timme och när han vaknade fyllde vi upp poolen och satte dit vattenrutchkanan :) Kul att bada var det minsann! Vi fick en del gjort i trädgården med. Jag rensade bland vinbärsbuskarna och Dennis körde med trimmern :)

Badkillen =) Nu blir det snart sängen! Imorgon ska vi in till stan för lite shopping :) Puss

"Fafas"

Hej hej! Igår fixade Dennis till vår åkergräsklippare. Alexander var ju överlycklig att få åka "fafas" som han säger till allt som har med traktor att göra ;) Och snabbt går det minsann att klippa vår stora tomt med den :)
Idag efter frukost fick Alexander åka lite riktig traktor då farfar vände hö på åkrarna. På ef.m var vi iväg en sväng. Handlade och lite så. När vi kom hem blev det lite traktoråkning igen för Alexander.
Nu sover han gott!
 
Kram

Byafest!

Massor med bilder från Byafesten igår... Hade en himla trevlig kväll med tipspromenad, lekar, grillad mat med jättegod potatissallad, jordgubbstårta m.m. Åkte hem framåt 22.30 med en vääldigt överspeedad Alexander ;) hihi.. Hoppas ni hade en mysig lördag! =) Idag är det slappa som gäller, förutom Dennis som spelar match nu!