Ledigheten...

Dennis busar med våra bustroll 
 
Idag har dagen bara försvunnit. Vi åkte iväg för att kolla bilar, åt på Ikea.. Ikväll har jag känt mig lite småkrasslig, trött o frysen.. men efter att ha tänt lite ljus o fått upp värmen lite, känns det nu bättre. Dennis och Alexander var och hjälpte svärfar lite och då passade jag på att vila medan Ellie sov.

Imorgon är det sista dagen på Dennis ledighet, vad 10 dagar går fort! Men han är ledig fredag.. Skönt! Så bara 4 arbetsdagar. Alexander går på dagis lite, så veckan lär gå fort.

Kram/ Hanna

Barngarderob ♥

Då var barnens garderob i stort sätt klar, lite justering av elen bara. Bra att ha massa små ledspotar där i, så man verkligen ser vad man ska ha :)
Jag känner mig himla nöjd.. det är såå mycket plats. Jag har två byrås med lite kläder i än.. men nu ser man även vad som finns där i..

På dörren finns plats för Ellies hårband och Alexanders fluga & slips.. I förvaringsburkarna har jag just nu mössor i nån och strumpbyxor.
Jag ska skaffa två korgar eller liknande där jag kan ha lite strumpor och sånt.
Alexanders dagisväska fick en plats och även lite vinterskor/stövlar som inte används än.

Himla skönt att kunna ha Ellies klänningar upphängda, och med de sötaste rosa galgarna :)

Så ja jag är himla nöjd faktiskt.. Först funderade jag på att måla där i.. men jag hoppade det.. är rätt ljust och fräscht där inne ändå.
 
 

Förvaringsburkar

Fyndade två söta förvaringsburkar till barnens garderob. Perfekt att ha småkrafs, mössor eller annat i :) Och så var de himla fina med tycker jag... lite höstliga i färgerna :)
49:- på IKEA med Family kortet :)

:)


Här är en alldeles len o mjuk nybadad tös innan idag, efter hon suttit i sin badbalja och skvätt gärnet i badrummet ;)

Idag har barnens garderob blivit klar och jag har börjat fylla på den. Finns gott om plats och det är skönt :) Har ju även två byrås till dem. Får visa bilder nån dag..

Dennis har även målat lite på fasaden idag. Så himla skönt att vi har en och samma färg på framsidan nu! ;) En sväng till Maxi hann vi med för att köpa lite gotte till helgen.

Nu har vi förresten tagit tag igen att Alexander ska sova i SIN säng och inte spjällsängen.. känns som han är stor nog nu och hittills har det gått väldigt bra. Vi myser och sjunger en stund och sen somnar han där själv. Han springer upp nån gång.. men somnar ändå fort. Ellie sov för första gången i spjällsängen i natt. Hon sov till kl.4 ungefär, men tror hon väcktes av Alexander som vaknade o var lite ledsen.. säkert nåt han drömt.
Däremot har Alexander vaknat riktigt tidigt och inte velat somna om. Idag vaknade han halv 6! :/ Men jag och Ellie fick sova till halv 9 ändå.. ;)

Hoppas ni har en mysig fredag! Kram

Mera Newbie


Ja då blev det lite mera Newbie till tösen.. Så svårt att låta bli.. Hoppas hon växer lite till så hon kan ha de snart ;) Har börjat köpa kläder i en storlek större.. men större är de minsann. Men den som väntar på nåt... ;)

Nu blir det sängen här, så god natt ni som kikar in! :) Kram

Bilfirmor

Min lille glada sötnos på cykeltur med faster :)

Hej hej! Idag fick jag o Ellie en välbehövt sovmorgon, har varit så ruskigt trött senaste tiden. Det händer mycket saker runtomkring som gör en orolig och har en jobbighetskänsla i magen hela tiden.
Men himla skönt att Dennis har semester denna veckan och vi har haft lite för oss.
Idag har vi varit runt i olika bilfirmor och letat en andrabil till oss. Har hittat några intressanta.. men får se hur det blir :) Första turen vi tog så kom barnens faster cyklandes hem till oss precis när vi skulle packa in oss i bilen, och ville leka med Alexander. Så då lånade de min cykel med cykelsadeln och cyklade till fåren bl.a. Han fick vara med Jonna tills vi var klara åt Karlskrona hållet... När vi kom hem och hämtade honom så fortsatte vi färden mot Kalmar. Åt på Ikea först och sen åkte vi runt o kollade bilar..
 
Men måste erkänna att det var riktigt skönt att komma hem.. äta lite hemmagjord pizza och sen natta barnen och slappa i tvsoffan :)
Imorgon gör Dennis klart det sista i garderoben.. sen kan jag börja lägga in kläder där :)
Ha en fin kväll!!

Garderob fix...


Hej! Idag har vi (Dennis rättare sagt) ägnat dagen åt att fixa garderoben i mellanhallen..
Innan har vi haft massa skräp där.. vinterjackor, kostymer m.m.

Men jag har känt länge att vi har så dålig plats till barnens kläder. Så nu blir det mycket bättre... Kommer finnas plats att hänga Ellies klänningar, två korgar var till byxor eller tröjor och två extra hyllplan. Och så finns det ju lite plats ovanför järnstången med..

Dennis monterar in små ledspotar också så det blir lätt att se.. så det blir nog bra det här. Det blir nog klart imorgon för var bara elen kvar nu, men det gör han ju snabbt.

På ef.m kom Anticimex hit och tog bort ett stoort bålgetingbo som vi hade i vedboden. Därefter en tur till stan, träffade min chef och lämnade in ny ledighetsansökan (hade bara till 31/8) och pratade lite med henne..
Sen avslutade vi med lite handling på Maxi.. skulle bara ha våtservetter och grädde.. men vi kom ut med varor för 1300kr haha lite skillnad.. vi köpte massa mat, tyckte det var mycket till bra pris denna veckan!

Nu blir det strax sängen för jag är riktigt trött! Kram på er

Newbie

Shoppade lite Newbie till Ellie idag.. Har varit på jakt efter denna i Kappahl butikerna här hemma, men det har inte funnits i den storlek jag tänkt. Men i Skåne fanns den :) Bra att samla på sig lite kläder till hösten i större storlek :) Och hur fin är inte denna bodyn? :)
Jag är på jakt efter en uggle body med.. men lär väl inte hitta det. Har inte hittat den heller förutom i fel storlekar och den fanns inte i Skåne heller...

Jag fyndade ett regnställ till som Alexander kan ha i reserv. Eller kan han ha det på dagis jämt Så slipper man släpa fram o tillbaka med sånt :)  

Kram på er

En dagsutflykt

Hej hej! Nu sitter vi och vilar ut i soffan.. eller båda barnen leker på golvet, Alexander med sin nya traktor och kofarm som han fick idag..
Idag blev det en härlig familjedagstur... vi körde ner till Skåne för att Dennis skulle kolla på en bil.. Den var inget att ha.. men vi hann med måånga stopp mer än det.
Bl.a. Burlövs köpcenter, några bilfirmor i Kristianstad, Ekohallen, tog en bit mat på coolaste restaurangen Bellas Place, sen hem till Karlskrona där det blev några bilfirmor innan vi åkte till brandstationen och sen heem.. den som tyckte det var skönast var nog ändå Ellie, för hon var lite trött på det nu på hemvägen :)
Men det har gått jättebra och det har varit skönt att komma hemifrån lite :)
Tog ett tag att skriva detta inlägg, för nu ligger båda älsklingarna och sover! ♥
Här är bilder från i morse på vår frukostpaus. Vi hade tunnbrödsrullar och yoghurt med oss... gott.. Borden som fann var fortfarande fuktiga, men vi hittade en torr solig plats på asfalten intill och det gick lika bra det ;)
Kram kram

Lugn dag

Hej på er! Idag har det inte hänt alls mycket... en lugn dag. Har myst vid tvn med tända ljus på skänken ikväll.. mysigt! :) Ska förbereda lite färdkost sen till morgondagens lilla tripp med familjen. Sen blir det sängen!  Kram och God natt!

Första traktorturen

I helgen var barnens farfar iväg med husvagnen och då får alltid Dennis se till fåren. Alexander älskar verkligen det här livet.. bo på landet, traktorerna och fåren :) Han var inte gammal när han satt i traktorn för första gången.

Ellie fick ta sin livs första traktortur igår :) Vi åkte hela familjen i lilla traktorn till fåren. Och hon sa inte så mycket.. först verkade hon lite skeptisk, det skumpade ju endel när vi körde ut i skogen där fåren är.. Men sen satt hon och babblade lite.

Alexander tyckte det var kul att syster och jag följde med. Han har ofta pratat att hon är förliten och att hon måste sitta i farfars knä i traktorn så hon inte trillar och slår sig hihi. Men det var ju lugna puckar att hon fick sitta i mitt knä nu istället när inte farfar var hemma ♥

En sväng till morfar


Här är mina gladfisar igår. Vi åkte hem till deras morfar för lite fika. Blev även bjudna på grillat och godisglass ;) Alexander var trött sen när vi åkte hem, men himla nöjd och glad att träffa morfar och Ann-Christin. Han fick mata fiskarna me ute i dammen :)
Var trevligt! Och skönt sensommarväder var det :) Kram
 

Krypställning :)

Ellie har börjat gå upp i krypställning nu.. det går sakta men säkert med hennes framsteg.. Alexander hasade för fullt vid samma ålder. Men Ellie backar och vänder sig/snurrar runt. Hon kanske hoppar hasandet och går direkt på krypandet :) Spännande att se.. Alltid roligt när man märker att hon kommer på något nytt :)
Heja heja! ;)

Liten sjuk ankstjärt

Igår kväll när vi gick upp för att lägga oss, så märkte vi att Ellie var hes och dan.. I natt har hon sovit oroligt och varit väldigt suttig, velat ligga klistrad.
Nu har vi inte varit uppe så länge, men hon sover igen. Varit väldigt ledsen hela morgonen och känns varm.
Hoppas hon piggnar till sig snart...
 
De fina ankstjärtstightsen som hon har på sig på bilden, köpte jag här om dagen. Så söta tycker jag!

Killarna är ute i trädgården/ garaget... vet inte vad de gör. Men jag ska passa på att plocka här inne nu med tvätt och sånt. Kram på er!

Ugglor

Denna söta uggle pyjamasen har jag köpt till Ellie.. det var i två-pack ihop med den söta med blommor på :) Ikväll inviger hon den med ugglor. Så himla söt!

Jag tycker det är bra med pyjamaser som inte har några fötter. Ellie blir ofta så varm om fötterna under täcket och innan hon lägger sig kan man ju bara ha ett par mjuka sockar eller tossor som man sedan tar av :)

Nu ska jag bara hitta nån ny till Alexander me.. :) Kram kram
 

Myskväll


Just nu i Karlsbo......
Men snart ska jag nog duka fram lite brieost, lite annan ost, vindruvor och kex ;) Mums!
Hoppas ni får en mysig lördagskväll! Kram
 

Räkfrossa

Hejsan! Ikväll lämnade jag Ellie själv för första gången några timmar med pappa o storebror.. Det gick faktiskt bra, var jobbigt precis när jag skulle åka.. vinka hejdå till barnen. Men det hade gått jättebra med Ellie.. hon somnade snart. Däremot Alexander hade varit ledsen och gråtit efter mig och tog tid innan han somnade.
Lille gubben, han är ju så van att jag jämt är hemma ♥

Iaf så hade jag en jätterolig kväll med mina jobbarkompisar.. vi var runt 25 stycken! Vi var ute med trivselpengarna, åkte Gåsefjärden där vi åt räkfrossa.. massor med räkor, potatissallad, aioli, bröd, brieost, västernbottenpaj, sallad och så.. Himla gott! Det snappsades, dracks vin (inget alkohol för min del), sjöng snappsvisor m.m. Vi fick se när en rödorange sol försvann ner. Så himla fint!

Idag fick vi alla hem ett väldigt tråkigt brev hem i brevlådorna :( Får se hur det kommer drabba oss.. Lite känns lite jobbigt och oroväckande.. men men.. inget att  göra nåt åt.. Skönt iaf att vi kunde ha en trevlig kväll ändå med humöret på topp!

Tack kära ni för en toppenkväll och ni som gick vidare efterråt får en fortsatt kul kväll! Kram

Kläder till Alexander

Alexander fick lite nya kläder igår från H&M... Två tröjor och två t-shirts. Har rensat ut en del gammalt från hans kläder.
Dagen idag började med en god frukost. Sen gick grabbarna ut och håller på att klippa gräset. Det behövdes och det märks att det är mycket gräs att klippa för det tar tid ;) Sen ska de tvätta bilen med.
Själv har jag rensat och plockat här inne... har passat på att städa undan två kassar med leksaker. Tycker det är onödigt att Alexander har allt här inne. Får byta ut lite då o då istället :)
 
Kram på er

Mamma!


Min fina dagis kille idag ♥ Senaste dagarna har han sagt att han inte vill vara på dagis. Jag vet inte varför... men när han kommit dit så springer han ändå in och börjar leka med en gång..
Han är väldigt mammig och på dagis pratar han mycket om mamma och pappa nu. Lille gubben..

Nu ska pappan i huset vara ledig i 10 dagar... så nästa vecka blir det inget dagis.. Han kan behöva lite extra semester.. mycket som händer för honom nu ju ♥ Lille gubben!

Imorgon får vi se vad som hittas på. Dennis är ju ledig. På kvällen ska jag iaf. iväg och jag hoppas verkligen att Ellie kommer va mer lättsövd än vad hon varit ikväll. Hon var nog väldigt övertrött ikväll, för det är många timmar sedan hon sov.. Ikväll har vi ju kunnat hjälpas åt, men imorgon får Dennis fixa det själv.

Shoppingtur


Hejsan! Idag medan Alexander var på dagis åkte Jonna och jag in till stan. Blev en hel del shoppat och bara till barnen ;) Men känner mig inte riktigt nöjd. Ville handla lite från Newbie, men fanns inte i rätt storlekar m.m. Så fick va :/ Se om jag skickar efter istället..
Bland annat fick dessa söta tossor följa med hem. Lite stora än, men det känns som att hon kanske växer lite till till vintern? Och så får hon plats med tjockare strumpor m.m. utan problem :)

Det blev en bit mat med innan vi åkte hemåt. Jonna följde med mig för att hämta Alexander på dagis sen och han ville ju såklart följa med henne till Brändabo.. så han är där och leker lite nu och hittar säkert på massa bus me ;) Dennis kommer nog snart hem, så då får vi hoppas vår buse vill följa med hem ;)

Kramar

Beslutångest!

Det känns verkligen som att jag går heelt mot strömmen och vad som är "inne" just nu.. med vita fina möbler m.m. I mitt vardagsrum är allt mörkbrunt. Soffa svart/mörkgrå typ, soffbord är valnötfaner, tvbänk valnötfaner, golvet valnötfaner, fondväggen brunguldkoppar typ. Så mycket är så himla mörkt...
Rastrerande väggar vita, taket är vitlaserat och så har jag en vit ryamatta under soffbordet...

Och nu till min stora fråga....

Idag tog jag bort barnens lektält som stått och samlat damm och Alexander har inte visat intresse för det så mycket.. han får ha det i sitt rum sen. Istället så fick jag en skänk av Dennis föräldrar. Den är brun och lite mörkbrun.. Så nu undrar jag.. ska jag måla den vit? Kommer det passa? Hur gör man så det blir bäst, vad för färg m.m. Eller ska den va som den är och gå i samma stil som allt det andra bruna?

Jag känner ju att det blir väldigt mörkt och är lite trött på det.. Men vill höra era förslag.. Skänken jag undrar om är om den på första bilden!

Att tykännas.... (och läkarbesök på bvc)

Lilla gumman.. Oj vad hon tykänns nu. Kan inte minnas att Alexander gjorde det så mycket.
Om någon håller henne får jag inte stå många meter ifrån, då kan det gå.. men oftast inte. Det är värre med kvinnor än män tycker jag det verkar som.

Idag har jag varit hos min syster... och Ellie tyckte inte alls om att vara i mosters famn, eller att hon skojade med henne när hon var i min famn :P Men det blev bra efter en stund.. då satt hon gärna i hennes famn :)

Sen skulle vi även till bvc och där grät hon som bara den så fort barnmorskan visade sig haha.. gick lite bättre med farbror doktorn, till en början... Men sen blev det jätteläskigt när han skulle lyssna på hjärta m.m.
Men en OK stämpel i rumpan blev det och det var ju skönt ;)
Doktorn pustade ut när vi sa att hon inte skulle få nån spruta idag haha...

Efter bvc blev det en sväng till, till min kära syster. Älskar att umgås med henne... hon känns så jag. Vi förstår varann och kan prata om allt. Känns så himla bra och det märks att det var läängesedan vi träffades nu för vi hade mkt att prata om :)

Alexander har varit och lekt med sina favoriter... farfar och faster! :) Följde med och köpte en tv och så har han lekt massa där :) Tack för passningen, har en pojk som sover riktigt gott nu :) Kram på er

Vardagen...

Hej! Sitter och kollar på den nya brittiska serien Broadchurch.. verkar bra..
Idag har känslorna varit lite upp och ner.. men nu ska väl allt ordna sig.. Ikväll har det känts lite bättre.

Annars har dagen varit lugn. Haft en innedag med barnen och inte gjort så mycket.
Ellie åt torsk och potatis (i barnmatsburk) idag och åt hur mycket som helst.. det gillade hon. Hon åt även ärtor som vi hade till middagen. Plockade med handen och in i munnen, sötfia.

Imorgon är det dags för läkarbesök för Ellie, under tiden ska Alexander leka med faster Jonna :) Och sen är det dagis som gällen för honom onsdag och en stund på torsdag. Han har tjatat idag om sin kompis Alice.. "Jag vill leka med Alice idag", sa han.. så måste snart bli en dejt!

Kram på er

Fotboll


Hejsan! Först och främst vill jag säga ett stort grattis till min kära bloggvän Lisa som fick en liten pojke i natt <3 Hennes Alexanders lillebror :) Åh så mysigt och så söt han är!

Idag har jag varit rätt trött, men dagen blev rätt mysig ändå. Dennis spelade match idag, var lagkapten också.. Tyvärr förlorade de 2-1.. men vi var där och hejjade iaf. Jonna följde med och kollade och skyddade bollrädda mig mot bollar ;) Idag lyckades jag inte få en enda på mig :P

På kvällen var alla pojkkusinerna hos farmor o farfar och hjälpte farfar att köra fåren till nytt bete. 4 busiga grabbar i traktorn :)

Imorgon är det ny arbetsvecka för Dennis.. men bara i 4 dagar och sen går han på semester :) 10 dagar blir han hemma, så skönt! :) Vi ska försöka få lite gjort här hemma då.

Kram på er 

Välling premiär

Idag provade jag att ge min busa lite välling.. hon tyckte om det, men tog inte så mycket. Kan bero på att jag precis ammat henne, men hon brukar ju va superpigg från 21-23 ungefär.. eller tills vi går och lägger oss oftast vid 23 tiden.
Ska prova ge henne välling vid ett tillfälle då jag inte ammat henne först.

Anledningen till att jag köpt välling är dels för att jag vill börja vänja av henne från amningen.. men känner ingen jättebrådska ändå. Mest är det för att jag nästa vecka ska lämna henne själv en kväll med sin bror o far :) Och kan jag inte pumpa ut tillräckligt, är det ju bra om hon även vant sig lite vid välling och tar det! :)

Lördag

Fabbesjön- Alexander behövde kissa mitt i bilresan :)
 
Hejsan! Idag var vi iväg en sväng på eftermiddagen. Utförde lite ärenden och köpte ett par nya skor till Alexander. Hans gamla fick åka i soporna för var i uselt skick.
Har ätit lite tacos och varit hos barnens farmor o farfar och hälsat på. Alexander är där nu, ville inte hem. Men skönt vi har så nära.. så det är bara att hämta honom sen.

Kram
 

Saftiga ost sconesbullar


Jag tror jag har lagt in detta receptet tidigare, men det tåls att visas igen. Dessa godingar åt vi till frukost idag. Suupergoda och saftiga scones med ost i, som inte smakar någon ost direkt (beroende på vilken ost man väljer) utan mest blir saftiga och goda. De går ju på nolltid att göra också, kanske inte det nyttigaste allternativet, men ibland är det gott :)

Ost sconesbullar (6 st)
 
3½ dl vetemjöl
2 krm salt
1½ tsk bakpulver
1½ dl riven smakrik ost
2 msk smör
1½ dl mjölk
Vallmofrön till garnering

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser.
Finfördela matfettet i mjölblandningen.
2. Häll i osten och mjölken och arbeta raskt ihop degen.
Forma till 6 "bullar" och lägg i muffinsformar.
3. Snitta varje bulle och strö över vallmofrön.
4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min i 250 grader.

Egentid med storebror

Hej! Idag lämnade jag Alexander på dagis vid halv 11... sen åkte Ellie och jag hem till mamma/mormor. Hon bjöd på god lunch och så fick jag med mig lite alunrot "perenner", som jag planterade så fort vi kom hem igen. Till grabbarna kom hem igen så hade jag middagen färdig.
Ikväll har jag umgåtts mycket med bara Alexander, vi var ute en stund och sen när han nattades låg vi i sängen och kollade på Emil i Lönneberga en stund, sen blev det några god natt sånger. Lille älsklingspojken.

Kollar på sista delen av Sommar med Ernst nu.. sjukt, sommarn är snart över. Så fort det jämt ska gå. Men om två veckor har Dennis semester igen :) Alltid skönt när han är ledig!

/Hanna

Elliebelliebus och jag


Hej! Idag har jag och lillfia haft en mysdag bara vi.. Storebrorsan har haft en rolig dag på dagis och ville knappt följa med pappa hem när han blev hämtad :)
Efter frukost gick vi ut, Ellie var vaken en stund, men somnade rätt snart i vagnen. Jag förberedde och grävde upp där jag ska plantera lite Alunrot som jag ska få av min mamma imorgon. Fixade och vattnade lite.

Inne har jag fixat med lite vardagssysslor och har gått igenom lite av alla kläder som är urvuxna. Någon som är intresserad att köpa? Finns allt möjligt från 56-86 i stort sätt... vinter overaller m.m. Hör av er här eller på min mail i så fall.. har till pojkar 56-86 och flickor 56-62 :)
 
Kram på er

Matglad =)

Åh vilken matglad tjej jag hade här hemma ikväll! ♥ Gapade stort efter varje sked (potatis & majs) och efteråt fick hon lite fruktpuré och när den tog slut så blev hon arg, så då fick jag ösa upp några skedar till ;)
Det var nog första gången som hon verkligen gapar stort och visar intresse för maten. Innan har hon ju spottat och pressat ut det med sin tunga och inte velat gapa.
Så detta gjorde mig jätteglad! :)

Har jag förresten berättat att hon fått en tannabissing till?! ;) Hennes vänstra nedre framtand har kommit igenom nu och hon har även den intill börjat kika fram :) Så två små tänder har hon på gång nu ♥
Fina lilla prinsessan!

Dagen har varit lugn och mysig. Efter frukost packade vi in oss i bilen och körde bort till barnens farfar o faster som var hemma. Jonna och vi tog en promenad och Alexander var duktig som gick och sprang så mycket :) Fast vi fick bära honom också. När vi var tillbaka igen var det dags att köra hemåt, men då ville inte Alexander med hem. Så han fick stanna hos faster och jag körde hem och åt och städade sovrummet och bäddade rent sängarna :)

Kram på er
 

Kärleksbarn!

Det är en sån underbar kille vi har, full med humor :) Han lär sig nya ord och saker varje dag.
Han är jätteduktig med att säga till om han behöver gå på toan/pottan, ibland händer det olycka.. men inte så ofta längre. Att skilja på kissa o bajsa är inte alltid lätt.. här om dagen sa han att han hade "kissat en korv" haha.
Nappen har han bara när han ska sova.. förutom när han tjuvar Ellies ;)
 
Idag har varit en så mysig förmiddag. Ellie har sovit rätt mycket, så då har Alexander och jag myst. Vi har tittat på Emil och ätit m.m. Pussat och kramats. Velat bli buren och gosat. Jag bär gärna honom och gosar med honom. Fast att han kan gå själv så är han ju så klart min lille pojk. Men man får ju passa på så länge han vill *mys* hihi ;)

Tänk vilket mirakel vår Alexander är, vad vi kämpade och gick igenom för att få honom. Och Ellie vår älskade dotter, som gick så mycket lättare, men som var lika önskad och älskad hon. ♥

För 10 år sedan....

Den 11 augusti 2003 var en lyckans dag för mig, då jag fick mitt körkort :D Så nu var det dags att ta ny bild och få hem ett nytt körkort ;) glad är jag för det, men måste ändå vänja mig vid bilden :P Ogillar när man fotar rakt framifrån :P Så här blev det nya, nu slipper jag visa mitt gamla mer hihi 
 

Beslutångest- Behöver hjälp

Huset By Night...

Vi ska ju göra vid övervåningen är det ju tänkt.. uppe finns det tre rum (och en liten toa med dusch), varav ett är ett genomgångsrum.. och de andra två är rätt stora. De går inte dela av på mitten för då blir de för långsmala.. det är ju även snedtak och jag vet inte om jag vill att barnen ska dela rum, så länge de inte blir planer på syskon och det känns rätt avlägset nu.

Jag tror det kommer bli att Alexander tar det rummet vi alla fyra har idag (suck) och vi tar det som är där fönstret är på bild (på övervåningen) eftersom det är lite större än vårt nuvarande sovrum... Och Ellie får genomgångsrummet.. där det inte finns nåt fönster..

ÅH SÅ SVÅRT!

Eller ska vi ha kvar vårt nuvarande sovrum och Alexander ta det lite större och Ellie genomgångsrummet... eller ska de dela och att vi har genomgångsrummet till lekrum?
Ni får gärna komma med tips! För jag får bara mer och mer ångest över detta.. såå svårt!

Kram

Björnbärskräm

Igår gjorde jag jättegod björnbärskräm av bären jag plockade! Supergott! Men det räckte inte till mer än så.. så får se om jag tar mig en sväng snart igen :) Receptet hittade jag på Google någonstans :)

L.O.V.E. Y.O.U. M.Y. D.A.U.G.H.T.E.R.


Så klart älskar jag min son med! ♥ Jenny tog några bilder sist jag och Ellie var där. Jag har redigerat och Jenny fotat! Tack gumman! :)

Lite skratt så här på kvällen :)


Björnbärs promenad

Det blev en mysig kvällspromenad ikväll.... Det var riktigt längesedan vi använde syskonvagnen.. jag har varit jätteduktig på att äta kakor och godis och mindre bra på promenader i sommar :P Hoppas på lite skärpning snart! Måste bara hitta motivationen ;)
I alla fall hittade jag massor med stora goda björnbär! Mums! Nu ska jag söka efter lite recept! Kram

Frisörbesök :)

Idag begav vi oss till stan. Alexander skulle klippa sig. Han tycker om att va på salongen och bli fin i håret av faster :) Och så fick han en godispåse efter eftersom han var så duktig :) Vi passade ju ändå på att kolla på brandbilarna på farfars jobb :)
Här är resultatel på min snygging :) Grön och röd färg blev det idag... skulle ju matcha kläderna :)
 
 
 
 
 
 

Bilder från onsdags

Här kommer några fler bilder från i onsdags då jag och Ellie hälsade på hos våra goa vänner ♥ Se så söt lille Abbe är (den lille svarta pudeln).. Såå söt liten buse!
Nu blir det att krypa ner i sängen med min sjukling. Kramar

Tröttisdag!

Bild från ikväll på åkern bakom vårt hus <3
 
God kväll finisar! Åh fy bubblans vilken dag! Får man börja med att klaga i ett blogginlägg? ;) Ellie är inte sig själv, stackars lilla flicka. Feber (som tur är inte så hög), jätterosslig/slemmig och hostig och inte alls sig själv.. lite dålig i magen me (antagligen för tanden som är på väg upp).. rätt känslig och ledsen.
Och Alexander är ju världens piggaste, och jag fattar inte vart han får all energi från och trotsig nåt så in i norden. Så idag har varit en riktig trött dag från igår tills ikväll egentligen. Nu som först känner jag mig lite piggare i huvudet.
Dennis som har haft ledigt idag har inte alls känt sig bra idag så hela förmiddagen låg han och sov. Men nu verkar han me piggare :)

Så denna dagen har inte hänt speciellt mycket. Vi var två turer till deras farmor o farfar, som vi nästan bor grannar med ju och en snabb tur till Ica för att handla lite gott.. ja det va väl det.. Har laddat upp med två filmer och godis ;)
Kram kram

 

Hos goda vänner ♥


Hej! Idag har Ellie och jag haft en riktig tjejdag! Grabbarna har varit på dagis och jobb. Vi begav oss till min kompis Jenny med familj. Dels för att träffa deras nya familjemedlem Abbe (sötaste lilla pudeln) och för att umgås så klart! Jag har många bilder, men så länge bjuder jag på en :) Söta prinsess- grejorna som finaste Alice har på sig, var en lite present till henne från Ellie :)
Nu blir det snart sängen här! Kram på er

Första tanden :)

Jag skrev ju för ett tag sedan om en ev kindtand som jag kände av.. det blev ju inget av den, utan var som jag trodde nog bara nåt annat. Men idag på Ellies 6 månaders dag kan jag skymta en framtand.. hennes första tand :) Det är alltid speciellt!
Den ligger fortfarande under tandköttet, men man ser den igenom.
Det kan nog vara förklaringen till de bökiga nattningarna och så har hon varit lite grinig nu..

Alexander har försökt muntra upp och trösta henne... "såå ja" säger han och klappar henne på kinden.. Nu ska jag gå upp och lägga mig med henne och se om hon kommer till ro... Så god natt säger jag nu! Kram

6 månader ♥

Älskade lilla du.. Idag har du funnits hos oss ett helt halvår! Tiden går så himla fort. Men jag njuter verkligen och du är en sån himla snäll bebis ♥ Puss på dig sötnos

Nappband :)

Min lilla prinsessa idag :) Idag fick jag hem ett nappband till henne som jag beställt.. med söta ugglor på.. suttfia som hon är så suttar hon ju snabbt ner hela bandet så det blir genomblött haha.. lika så sina dreglisar.. men men.. nu ska hon väl inte kunna slänga nappen på golvet/i bilen hela tiden i alla fall :) Kram

Mysig dag på Öland

Hej! Igår åkte vi över till Öland. Barnens farmor, farfar o faster campar där i helgen.. så vi åkte över några timmar :) Blev besök på stranden och lite grillning. Vid 19 tiden åkte vi hemåt.. var en mysig dag.. och trots att jag var noga med att smörja in mig med hög solfaktor så brände jag hela min högersida haha.. lår, midja och halva sidan av ryggen.. undra hur jag lyckades med det.. :)

Blommor och "bin"

Humlor iofs... de älskar dessa blommorna som är så fina :) Jag gillar humlor, de är såå fina! Jenny, du kanske vet vad blomman heter? Blir säkert 1,80 höga :) Kram och god natt!

Gammalt fynd

När vi har städat garaget nu under Dennis ledighet hittade vi lite gamla fynd... bland annat denna gamla mejerilådan... Tänkte ta vara på det minst 30 år gamla fyndet.. så jag satte ut mina stackars Pelargoner där i.. Nu kanske de trivs lite bättre :) Mysigt med gamla saker!
 

Kvällsbad


Två gladfisar som badar med pappa ikväll :) Såå kul ju :)
Älskar er mina fina! ♥

Present till vår duktiga kille

Oj vilken lycklig kille vi har haft här hemma idag! Han är ju så himla duktig med sina toabesök och även nappen som han bara har när han sover. Så vi kände att vi ville ge honom nåt som vi visste att han verkligen vill ha. En egen elbil! Vi åkte iväg i morse efter frukost och köpte en till honom :) Överlycklig!
Den kommer han ha mycket skoj med :) Pussar till min duktiga lilla kille ♥

God Natt

I nattmössan ;)
 

1 Augusti

Hejsan! Idag har det varit en mysig dag! Vi hade några ärenden inne i stan.. Vi hade barnvakt åt Alexander för jag skulle bl.a. till sjukhuset o kolla upp ett födelsemärke.. har fått såna konstiga märken efter graviditeterna.. men det var iaf inga farliga :)
Vi hann med att köpa lite födelsedagspresenter till mina syskonbarn och så blev det god mat på Stars and Stripes.
Efteråt åkte vi hem till min lilla mamma ♥ och Dennis slutförde lite jobb som han hjälpt henne med. Där var min syster Jenny med hela barnaskaran.. de båda tjejerna har/ och fyller nu i dagarna, så passade på att ge lite presenter.. Felicia fyllde 11 och Joline fyller 1 år och så fick grabbarna en varsin liten grej :)

Nu är vi hemma, båda barnen sover gott och vi kollar på film. Kram