Min fluff


Bebiskläder

Åååh jag tror jag dör såå sött!! Idag har jag tvättat bebiskläder.. Och nu hänger dem på torklinan och ser så små och söta ut! Tvättade 3 maskiner (ej fulla hehe för så mkt kläder har jag inte, har nog snarare lite för lite)..


Nu ska det torkas och läggas i lådorna på skötbordet =) Och en del ska ju ner i BB-väskan sen me så klart!

Har lite till att tvätta.. men det får räcka för idag.. är ju fullt på torkställningen nu me :)

Kram


Ditt tips!

Tjohoo! :)

I natt vaknade jag vid 01 typ.. kände mig jättemysko.. hade riktigt hemsk halsbränna! (har bara haft det en gång innan).. men får nog ta en tur till Apoteket och köpa hem nåt som hjälper bra.. om jag skulle få det igen. Har ni tips? Behöver köpa hem fler Niferex me... (Järntabletter) för jag har bara 3 st kvar.
Det var inte bara halsbrännan i natt, jag fick näsblod me, och hårt tryck mot lungorna, så jag fick svårt att andas.. Var otäckt faktiskt, men tror halsbrännan hade mkt med det att göra me + att bebis tryckte mot bröstkorgen.

Men sen kunde jag tillslut somna om igen och sov gott resten av natten!

Så om ni har bra tips på t.ex. tabletter som hjälper mot halsbränna.. gärna nåt som jag slipper ta varje dag.. utan bara vid behov... kom med era tips!

Puss & kram på er

Familjeträff 2#

Idag var Dennis och jag på andra familjeträffen av 3.
Var mycket bra idag. Vi pratade om förlossning och smärtlindring. Kändes som att man kunde det mesta, men bra att få höra det fler ggr =) Höll på i 1,5 h....

Nästa gång är om 2 veckor.. då ska vi även på vanligt rutinkontroll på morgonen.. kolla så hjärtat slår som det ska och mäta och väga och lite så.

Idag har vi gått in i vecka 34 ♥ Jag är fortfarande hemskt kissnödig. Fast att jag nyss kissat så blir jag snabbt kissnödig igen :P Speciellt när jag suttit ner och reser mig upp.. då e det nästan raka vägen till badrummet ;) Och så trycker det mycket på revbenen.. Gör ont ibland, men det är inget som stör mig.. Känns bara underbart med lilla bebis i magen! Undra så hur mkt bebis gått upp sen tillväxt ultraljudet.. =)

Nu blir det snart sängen, Denne har redan somnat på soffan och jag tror jag spelar in Idol röstningen.. för den är inte förrän om en timme... *gäsp*.... så länge orkar man knappt va uppe nu för tiden :P


Inte min mage! Bilden är Googlad... men ack så söt!

Dennis brukar säga att det bor en liten ailien i min mage, som det rör sig och sparkas och har sig ;)

God natten med er!!

Kram


Utvilad i höstrusket & Mys med tända ljus!

Åååh så gott! Har sovit hur gott som helst i natt... vaknade nån gång för att kissa bara.. och så sov jag till halv 10!!! Såå gott =) Annars brukar jag va som skalman när det gäller att vakna på exakt tid ;) kl.08 för mig.. men brukar va pigg då också, men det var skönt med en riktig sovmorgon me!

Idag är det fortsatt höstrusk ute.. Alla löven är i stort sätt gul/orange och börjar falla, det är grått, blåsigt (nästan som storm) och regnigt. Rätt mysigt att bara kunna va inomhus då med tända ljus ;)

Så här ser min frukost ut idag.. och gör nästan varje morgon.. gottigott!

Mys med ljus i höstrusket!


Senare idag ska Dennis och jag på Föräldrarträffen. Skulle få lite information om förlossning och smärtlindring. Men jag känner mig ganska beläst i det området. Men alltid bra med lite extra genomgång. Jag vet ju redan vad jag vill ha för smärtlindrig o.s.v. =)

Imorgon har jag inte ett dugg inbokat.. sååå skönt! Så då ska jag nog tvätta alla bebiskläder och lägga dem i lådorna =) Kul!! :D

Onsdag ska bilen lämnas in på lackering.. eller dem ska ta den bakre spoilern/ kofångaren för det är nån repa på den som vi vill fixa till :) Så nu får jag köra utan i typ en vecka.

Ha en fin dag i höstrusket!

Kram


Element

Idag har Dennis och jag tillbringat i stortsätt hela dagen hemma hos Dennis bror Philip, Lina och deras lille Elias. Dennis har tagit bort massa gamla element och kopplat in nya..
Vi kom dit redan vid frukost och Phille hade köpt nybakta frallor :)

Jag har varit helt trött, var ju en lång dag igår med massa folk runt om en hela dagen och kvällen. Och i natt har jag sovit ungefär lika skönt som en kratta! Bältet gör ingen effekt mot smärtan jag får om nätterna.. vilket suger.. jag hade verkligen hoppats på det. För det är så jäkla jobbigt att vakna varje natt med sån värk och ha svårt att somna om.. man bara vänder och vrider :( Buuhuu säger jag!

Iaf så satt Lina och jag i soffan och pratade och gosade med lille Elias hela dagen.. Kollade på Idol repriser... och gick en sväng till Ica och handlade lite till maten vi skulle göra..
Och jag lagade maten, för Lina hade fullt upp med att amma och byta blöja m.m. Och de andra höll ju på med elementerna.. Men det blev gottigt iaf!

Sen när vi kom hem upptäckte vi att slangen till diskmaskinen var sönder igen... vi har fått in en jäkla mus... igen!!! Blir galen! :( Så nu har vi satt dit en stor musafälla och hoppas att vi får napp...! Katterna har iaf vaktat!

Så det var bara för mig att ställa mig och diska all disk från igår.. tallrikar, bestick, glas.. ja det va endel.. händerna blev som russin.. och jag har inte diskat på flera år.. man blir bortskämd med diskmaskin. Dennis ska väl fixa den imorgon om vi får tid...

Nu sitter jag i soffan och vilar rygg och hela kroppen.. e döö trött!

Här kommer några härliga bilder på min katt Turbo... han sover riktigt riktigt djupt och drömmer och har sig ;)

Hehe... med detta säger jag me god natt!!!!

Kram


Hårt arbetande grabbar

Hejsan!
Vilken fin dag det var igår... solen va framme och det va skönt värmande höstväder ute.
Redan klockan 7 på morgon kom Dennis två bröder (Philip och Joel)... och en stund efter kom även svärfar (Donald)..
De satte igång med utbygget och höll på hela dagen med bara nån paus för lite mat. Dem var inte klara förrän det började bli mörkt.. vid 19.30 typ...


Vid frukostbordet. Kokta ägg, smörgåsar, massa olika pålägg, olika drycker och yoghurt.. Det uppskattades av alla karlarna och hungriga va dem =)

Och här nedan kommer några bilder på hur det går med utbygget...

Sen kom Joel och Philles sambos och deras barn.. Och vi fixade mycket goda hemmagjorda pizzor :)

Sen kom även min syster Annika, Magnus och Malou och hälsade på en sväng =) Perfekt så Annika me fick smaka lite pizza :) och efter pizzan va det dags för grabbarna att göra det sista för dagen....

Lina med sin o Philles lille Elias... Vi satt och pratade massor och tittade på när karlarna jobbade o slet ;)

Ja nu blev det massor med bilder.. så får väl sätta stopp här ;)

Ha det gutt!!

Pöss


50 dagar kvar! Graviditetsvecka 33

Idag är det 50 dagar kvar till beräknad förlossning! Känns som det var 100 dagar typ förra veckan ;) Nu har tiden verkligen gått fort! Jag älskar min lilla BebisMage.. så härligt att känna bebis flera gånger om dagen! ♥
Här är några magbilder från igår... v.32+4 (v.33)..



Mmmmmm


Den här vill jag smaka helst nyss ;)


Skötbordet & födelseplanen


Skötbordet står redo... vi monterade upp det för några dagar sedan... Tänkte sätta mig ner i lugn och ro och kanske skriva ner lite i födelseplanen. Den ska ju med sen ihop med de andra journalerna när det är dax för bebis att titta ut! :)

Kram


Idag

Hejsan!
Idag har jag varit på Ortopedtekniska... har ju så jobbigt med min höft när jag sover... men nästan bara på vänster sida... Fick iaf ett höftbälte som jag hoppas kommer funka.. Det återstår att se inatt eller morgon bitti när jag vaknar. Lite skeptisk är jag ju allt.. men det går ju alltid att ge det en chans..

Var och hälsade på syster Jenny me en stund... fick låna en jacka som är för stor för henne... jag har ju ingen höstjacka som passar mig längre.. kan inte knäppa någon runt magen.. så det blir ju lite kallt...
Men den kan jag precis knäppa.. hoppas jag kan ha den nån vecka.. sen får man kanske börja med vinterjacka??

Snart slutar Dennis och han ska nog ut och greja på utbygget.... Imorgon vid 7-tiden på morgonen kommer hans vå bröder och hjälper honom lite.. Själv får jag nog ta o städa lite nu ikväll..

Ha en bra fredag!

Kram kram


♥ Min älskling ♥

Idag tog Dennis en timmes sovmorgon.. han skulle till Kalmar och sjukgymnasten.. Men efter ett tag kom han upp till mig och sa att dem ringt och sagt att sjukgymnasten tyvärr var sjuk, så det blev intällt...
Så typiskt.. då kunde han ju åkt och jobbat som vanligt.. men men, skönt att dem ringde innan han kört mot Kalmar iaf!

Han ringde senare till Ortopeden, för att höra om dem bokat in honom för operation ännu...
och det hade dem.... (han får hem papper om det snart).. men den 28 oktober är det dax...

Usch jag är nervös... lilla gubben! Tycker inte om att han ska sövas och så och att jag inte får vara hos honom. Och sen allt han ska gå igenom efterråt med all smärta och den långa rehabiliteringen..
Men det är ju nåt som måste göras..

Det kommer ju va underbart skönt att ha honom hemma hos mig.. och operationen kommer ju ske endast 17 dagar innan beräknad förlossning... och han blir sjukskriven 2-4 månader.. det återstår att se...

Uschamej.. min älskling ♥ 

Kjel

Igår var jag super trött efter den mycket trevliga dagen hos Nettan...
Så jag orkade inte ställa mig i köket och laga mat....

Dennis var ju inte så svår övertalad att åka till Torsås för att köpa skräpmat, äta den hos hans bror och kjela med hans brorson och även ge honom en liten present som vi köpt me ;) Vi (eller dem) kollade även på en film... jag låg tätt intill Dennis i soffan och hade lille Elias emellan oss.. och där låg han och jag och slumrade.. såå mysigt!

Sen efter filmen åkte vi hem och somnade med en gång :)

Kram


Kärt återseende

Hej!
Igår var en toppen dag! Jag och min vän Pauline och hennes lilla Molly begav oss till Kallinge för att träffa vår gamla klasskompis och en av mina bästa vänner genom åren... Jeanette!!
Vi gick högstadiet tillsammans, men när gymnasiet började så började vi på olika skolor med några mil emellan.. så det blev tråkigt nog att kontakten kom lite i kläm. Men vi har alltid haft en plats för varanda i våra hjärtan ;)

Det var verkligen ett kärt återseende och vi fick träffa Jeanettes två underbart söta flickor! Hon hade även gjort en supergod tacopaj och sen vart det lite fika innan vi åkte hem efter några timmar!

Vi hade förresten med en jättesöt höstlig blomgrupp till henne, som hon verkade uppskatta =) Kul!

Här kommer iaf två bilder =)


Nettan och hennes minsta flicka Nova

Pauline och lilla Molly

Tack för en wonderful dag tjejer! <3


v.32

Tjodilooo!!
Har ju glömt att lägga in en magbild från förra veckan... d.v.s. Gravidvecka 32..
31 fulla veckor och 3 dagar =)

Bebisbilden är ju från v.31+1 dock men hade ingen magbild från den dagen.. Man ser och känner verkligen att bebis är fixerad..

Kram


Förlossningen och BB ;-D

Tjohej!
Här kommer ett inlägg till ;)
Ikväll har varit en mycket spännande, känslosam och intressant kväll... Vi har nämligen tillbringat 2 timmar på förlossningen och BB :)

Men ingen bebis som tittat ut.. nädå ;) H*n stannar där inne i magen ett tag till för att växa till sig!

Men Dennis och jag har varit på visning! Det var verkligen en speciell känsla att gå in där! Läskigt, kusligt, massa rysningar, fjärillar i magen, pirr, spänning, nervrositet, och en underbar känsla med massa glädje och längtan... Ja ungefär så kändes det ;)

Det var en bra grej att gå på.. så man får lite inblick  i det hela.. och plötsligt känns allt ännu mer verkligt... snart är det jag som ligger där på förlossningen i förlossningsrummet i förlossningssängen och föder vårt barn och Dennis och jag blir mamma och pappa!!!

Usch det är så man gråter när man tänker på det... det är så nära nu! Så underbart!

Efter informationen och rundvandringen var slut skulle jag lämna lite blod till blodgrupperingen.. och då fick jag lägga mig i den här förlossningssängen! Var en speciell känsla... lite läskigt faktiskt :)¨

Nu blir det snart sängen efter en kväll med mycket intryck och känslor!

Puss och kram!


En dag på stan! :)

Halluu!!
Tänkte slänga in några inlägg om dagen! Och jag börjar med det dagaen började med....
D.v.s. en dag på stan.. (Kalmar)... Eller först så började det faktiskt med en god frallfrukost med massa gott pålägg och te hos syster Annika.
Och efter det så åkte vi till Kalmar. Gick i massor med affärer, och jag var med som smakråd till syrran som skulle handla en klänning att ha på sig på Magnus brors bröllop =)
Hon hittade tillslut en jättejättevacker klänning... får se om hon behåller den.. eller om hon väljer den andra jättejättefina klänningen.. det beror på om hon hittar en brun bolero tror jag ;)

Vi lunchade och fikade lite också, kollade i lite fler affärer... och hade en mysig dag... men tiden sprang iväg och vid 15-16-tiden var vi tvugna och köra hemåt!

Tackar så mkt för idag syster yster!

Kramiss


Föräldrarträff!

Hej hej!
Idag har vi varit på den första föräldra träffen av 3...
Och jag kan ju inte påstå att vi kom i den bästa gruppen precis hehe.. snarare tvärtom. Vi var 4 mammor och 3 pappor som kom.. skulle kommit 4 st till som inte dök upp....

Och de som kom... ja vad ska man säga.. dem var ena riktiga bonnläppar haha.. aja... så idag var det ju ingen höjdare... mer skrattretande att vi fick slänga i oss lite mat innan vi skulle va där vid 4. Vi fick sitta och diskutera lite och sen kolla på en förlossningsfilm... men det var ju inget man inte sett innan.

De två kommande gångerna kommer vi prata om förlossning, smärtlindring och sista gången kommer en från bvc dit och då ska det handla lite om amning o.s.v.

Så dem gångerna lär nog bli mer intressanta än idag hoppas jag!

Kram


Kalas =)

Tjohej!

Idag har man varit uppe tidigt som vanligt :) Dennis ställde klockan på 7.00 för att hinna med så mkt som möjligt med utbygget.. och svärfar har varit och hjälpt honom också.. så hela taket är nu lagt.. nästa grej är att papp ska på :) Sen börjar han att göra klart väggar :)

Vi hann med att åkta till Getnabos småskola för att lägga våra röster me...

Vid 13- tiden körde jag bort till svärmor och hjälpte henne att göra kroppkakor, som Dennis bror Joel (som skulle firas) hade bestämt..

Var mycket gott vill jag säga :) Och efter det blev det tårta! Supergott! Var kul med kalas :)

Kram på er!

Present från svärföräldrarna =)

Idag fick bebis i magen lite presenter från svärföräldrarna. Massa söta kläder!! :)

En pyjamas, två par byxor, massa bodys och sparkdräkter och strumpor och tossor... det tackar vi för! :) Alltid kul med presenter!

Har varit hemma hos dem och ätit middag me ikväll.. var gott och så hade jag med mig äppelsmulpajen me som vi smaskade i oss till efterrätt :)

Kram på er


Saturday

Halluu!!

Idag har jag haft främmat! Min söta vän Jenny har varit här och hennes lilla pudel Selma ;)

Vi bakade äppelsmulpaj med vaniljsås till som vi åt och massa godis åt vi me så klart ;)
Tack för att du kom förbi gumman! Alltid lika skoj :)

Puss & Kram


Friday

Hej hej!
Igår var vi ju hos sjukgymnasten med Dennis. Och det gick bra. Fick bra info m.m.
Sen åkte vi en snabbis till Ikea, köpte bl.a. hem skötbordsöverdelen som inte fanns inne sist. Så nu har vi den komplett..
Sen var det meningen att Dennis skulle jobba, men klockan var så mycket.. eftersom det tog lång tid hos sjukgymnasten. Så det blev en ledig dag för hans del.. skönt tycker jag så klart ;)
Vi åkte till Karlskrona sen och gjorde lite ärenden och tvättade bilen (som är lika skitig idag igen.. jäkla väder!!), åt på matkult och handlade på Maxi, var inne på ByggMax och handlade spik o så...

På kvällen åkte vi hem till Dennis bror Philip och Lina och deras pyttelilla Elias.. Myste massor med lillplutten,åt massa godis och såg en dålig film (enl. Lina o mig.. var nog en riktig grabbfilm)...

Sen åkte vi hem efter 23 någon gång på kvällen.. då var vi trötta och hade ju knappt varit hemma någonting.

Här är Dennis med sin brorson!


Bilden e tagen med mobilen i mörker.. så det blev ju inte så bra kvalité... men kolla så liten han är lillplutten! Man längtar ju inte ännu mera efter sin egna... näää inte alls ;P


Lite bebis inköp :)

God kvällen!
Nu sitter jag och äter havreflan med choklad.. så gött! Åt god middag idag me, syster Annika läskade mig igår, då hon sa att hon skulle ha kålpudding.. så det fick det bli här idag ;) Mumma!

Idag efter Dennis jobb åkte vi till Babyproffsen för att hämta hem vår fina säng =)
Och så handlade vi hem massa annat som vi behövde!

♥ Spjälsängen
♥ Madrass
♥ Bäddmadrass
♥ Täcke
♥ Kudde

♥ Badbalja
♥ Babybadstol
♥ Badtermometer

♥ Skötbädd från Mumin

♥ Febertermometer
♥ Nagelsax- set
♥ Nappar
♥ Liten nappflaska
♥ Extra nappar till nappflaskan

♥ En pyjamas
♥ En filt


Massa bra att ha saker!

En liten pyjamas

Filten.. såå fin

Filten i närbild

Skötbädden

Söta Mumintrollen på skötbädden

Ja det var det hela... sängen väntar vi ett tag med att montera upp.. är ju ändå 2 månader kvar innan bf.. så det blir ju bara att det samlar på sig damm och så... men jag lovar att lägga in bild när sängen är monterad och bäddad :)

Ha en fin kväll!

Många kramar


En av mina favoriter


En av mina favoriter från Idol audition!
Alice Hagenbrandt

Sådan röst hade man ju inte tackat nej till precis...

Ser ni på Idol?


September månad!

God morgon gott folk!

Idag ska jag och dammsugaren ta en sväng runt om i huset. Behövs verkligen! Typiskt att det ska va så tungt o jobbigt att dammsuga. Men man kan ju inte skjuta på det allt för länge :P

Resten av veckan kommer nog gå fort!
Imorgon ska jag följa med Dennis till sjukgymnasten i Kalmar, sen ska han jobba lite och sen när han slutar börjar helgen! :) Hoppas vi hinner med lite fredagsmys. Han har ju jämt fullt upp nu! Både på jobbet och när han är ledig så bli det med huset och så.
Lördagen lär han väl tillbringa där ute.. Banka och hamra och greja :)
Söndag ska vi ju på kalas och fira Dennis lillebror Joel som fyller 22 på tisdag. Hoppas det blir någon god tårta då, för jag har varit sugen på tårta skitlänge nu!!! :P

Ja sen är ju veckan slut... Nästa vecka har jag me lite inplanerat...

Måndag ska vi på första föräldraträffen.. ska bli kul faktiskt!! :)
Tisdag är det dags för visning på förlossningen och BB.. ska verkligen bli jättespännande och jag hoppas att ingen föder barn när vi är på förlossningen haha... läskigt att höra nån skrika av smärta.. huuujedamej!!
Onsdag lutar det åt ett kärt återseende med en gammal barndomsvän.. en av min bästa barndomsvänner jag haft :) Jeanette heter hon och hon har två små söta flickor som jag får träffa me då :) Hoppas det blir av =)

Sen är det väl inget mer inplanerat direkt... Dennis va sugen på att gå på en avslutningsfest på Masten på lördagen... innan den ska rivas..
Och sen är det nästan ny vecka igen och måndagen den 27 är det dags för föräldraträff igen...

September månad kommer springa iväg... men inget mej emot om man säger så ;)

Nä, nu får jag väl lämna dumburken för ett tag och städa lite! Ha det gott!! Kramiss

Barnmorskebesök!! :)

Hejsan!
Barnmorskebesöket gick himla bra! Vägde mig, kollade blodtrycket, pratade lite smärtlindring och om höften m.m. Hon kollade inte blodsockret idag :) Men det ligger ju inte så högt ändå.. bara hon som var nojig vid förra besöket.

 
Bebis hjärtljud: 141 slag
Sf- måttet: 31
Mitt blodtryck: 110/70
Min vikt: 63-64 kg

Och vet ni bebis har fixerat sig!!!! ;D Så gött!



Fick med Födelseplanen också som jag ska ha med till förlossningen. Om hur det känns inför förlossningen och att bli förälder, om smärtlindring, amning m.m. Så där kan man skriva lite hur det känns m.m. =)

Puss & kram


Sängen!! :)

Just det ja! Innan när jag låg och slumrade så ringde mobilen och väckte mig!
Det var från Babyproffsen, som meddelade att själsängen har kommit!! ;D
Tjohoo!!! Ska bara se till att hämta den också! :) Se när vi hinner, kanske förhoppningsvis nu i veckan iaf!


Ska bli spännande och kul sen att bädda sängen :) Den är gräddvit och så har jag spjälskydd från "Lilla spöket laban"... Känns som vi har mkt saker kvar att köpa.. madrass, täcke, kudde, mobil till säng och skötbord och nån sån till vagnen, badbalja med tillbehör m.m.

Aja, lite i sänder så... Man måste ju inte ha allt hemma innan bebis kikar ut heller ju :)

Kram på er


Jävla Värk och musen!

Hejsan!
Fy vad seg jag är idag! Har sovit som en kratta i natt igen. Vaknat och som vanligt haft så ont på min vänstra höft. Blir galen på den, att jag ska ha så ont varje natt/morgon när jag vaknar! Och det spelar ingen roll hur jag ligger i sängen.. på vänster sid, på höger sid, på ryggen, med kuddar hit och dit! Så nu har jag ringt till sjukgymnasten som ska skicka en remiss till sjukhuset så jag får prova ut nåt för höften som jag kan ha på mig på natten. Som förhoppningsvis hjälper. Eftersom jag har så ont i den just när jag vaknar och inte kan somna om och detta så gör ju inte tensen någon nytta heller.
Så hoppas det går fort nu för jag blir tokig. Min sjukgymnast ville ju inte göra så mkt nu heller eftersom jag är så långt gånget och att det är risk att man sätter igång nåt då. Och det vill vi ju inte! Aja.. hoppas man hittar nåt då som hjälper! För att ha så ont varje varje varje natt/morgon vill jag verkligen inte ha längre. Har stått ut länge nog.

På fredag ska även Dennis till sjukgymnast p.g.a. sitt ben, han ska väl göra lite övningar o grejer nu innan operationen. Hoppas han kan gå på det efteråt.. för när han va hos läkare sist och läkaren grejade med benet så hade han ont i flera dagar efter.. stackarn! ♥

Nåja... när Dennis steg upp i morse så var katterna helt tokiga!! Helt extas var dem! Och Dennis undrade ju så klart varför... jo för en mus hade tagit sig in i huset!!! En ganska stor mus faktiskt.. Så den jagade ju dem.. men till slut fick Dennis tag på den.. så nu är den inte kvar i detta huset mer om han nu lever... päckliga djur. Inte för att jag är rädd för dem, men dem känns ju inte så fräscha precis ;P Undra vart den tagit sig in egentligen!?

Nä, nu ska jag nog hoppa in i duschen så jag vaknar någon gång... har sovit till och från till halv 11 idag.. varit uppe ett par ggr me... Vid 16-tiden ska vi ju till barnmorskan och jag får väl gå dit hungrig.. har precis ätit 3 mackor.. men äter jag förnära besöket och hon kollar blodsockret går hon väl upp i taket igen... bara för det legat runt 7+ de två senaste gångerna. Så nu orkar jag inte höra det gnabbet mer om sockret :P

Jag hör väl av mej senare om hur det gått idag!

Ha en bra eftermiddag så länge!

Kramar


God natt!


God natt önskar oss turturduvor i Karsbo!


Tillväxtultraljud ♥ 2 månader kvar

Idag är det bara 2 månader kvar till beräknad födsel!! Tänk 2 månader.. det är ju verkligen ingenting! Snart har vi vår bebis här...
Idag har vi ju varit på det mycket efterlängtade tillväxtultraljudet/ läkarbesöket! Var underbart att se bebis igen ♥ Det är ju inget man får nog av precis.. men nästa gång vi ses bli på förlossningen om allt ser bra ut resten av graviditeten.

Här är en närbild på bebis ansikte i profil.. =)

Bebis vikt idag: 1823 gram
Skallbredd: 78 mm
Bukdiameter: 91 mm
Lårbenslängd: 60 mm


Bebis vikt är strax över den förväntade vikten som var på 1815g.. Så det var ju inte mkt som skiljer ;) Kommer bebis fortsätta att växa som h*n gjort så kommer födselvikten ligga på strax över 3500gram =)

Normal hjärtaktivitet. Normala fosterrörelser. Normal fostervattenmängd. Och bebis ligger med huvudet nedåt fortfarande (Det förklarar min enorma kissnödighet haha)..

Fick även kolla mitt blodtryck samt urinprov (har fortfarande mkt socker i urinen tyvärr...)

Imorgon är det dags för återbesök hos barnmorskan i Torsås.. se om sf- måttet ändrats nåt sen sist.. lyssna på bebishjärtat me och lite så :)

Ha det så bra!

Kramar



Fullt upp idag ;)

Hejsvejs!
Har nyligen kommit hem, har varit hemmifrån sen innan 9 i morse.

Först körde vi till Kalmar på ett mycket efterlängtat tillväxtultraljud (eftersom vi genomgått ivf +  att jag har graviditetsdiabetes). Sen åkte vi bort till Skanska i Kalmar där Dennis gjorde nåt snabbt jobb.
Sen blev det en sväng till Baronen, där vi köpte födelsedagspresent till Dennis bror Joel som ska firas på söndag.

Efter det körde vi till Torsås och in på banken där vi satte in pengarna som vi fick för Dennis Volvo (för tjohoo igår blev den såld!!!)

Sen körde vi till Karlskrona och åt Amerikansk buffé på Bryggarberget/utkiken... sååååå gott!! Det var första gången vi åt lunch där och absolut inte den sista. Dem har olika buffeér för varje dag.. och idag var det då Amerikansk! Mums!

Sen körde vi på lite andra ärenden.. och till Dennis jobb och till Maxi...
Sedan var det dags att bege sig på föreläsning. Vi hade bokat in det för några månader sen.. Föräldrarinformation av försäkringskassan. Hon var jättetrevlig som föreläste och tiden gick fort.. höll på knappt två timmar.

Så nu är vi äntligen hemma! :)

Väntar på att "Halv 8 hos mig" ska börja och därefter är det Idol :)
Så resten av kvällen kommer jag va här i soffan!

Ha det bra! Kramar

Stan o presenter

Hej hej!
Igår var jag inne i stan med min kusin Tea.. eller Terese som hon heter ;)
Köpte massa presenter till Dennis nyfödda brorson Elias :) Och så fikade vi på Café 1344 på Wachtmeister. Köpte lite till min bebis me och när jag skulle bege mig till bilen gick jag inom H&M och hittade en mamma-tunika på rean me :)

Senare åkte Dennis och jag bort till svärmor för där var Lina, Phille och den lilla besen.. så dem fick öppna presenter och så åt vi middag där..

Denna tunikan på bilden nedan köpte jag.. men fick så mörk bild, så har försökt ljusa upp den lite... där av den dåliga kvalitén hehe... orkade inte ta nån mer bild så... :P Gick även in i graviditetsvecka 32 igår ;) Åååh jag börjar bli så nervös!!!! Så spännande och underbart allt ska bli!!

 


Välkommen till världen lilla Elias


Ikväll blev Dennis farbror till denna söta lilla pojk!
Vikt: 3190g
Längd: 50 cm

Grattis Philip och Lina!


Utbygget

Hej!
Idag har Dennis och Emil byggt på utbygget...
Fick upp takstolarna + lite till... så det känns kanonens.. Veckan som kommer har vi mkt inplanerat, så han hinner nog inte göra så hemskt mycket innan nästa helg.

Detta plus lite till har dem gjort idag! =)

Ha det bra!
Hejs!


BebisMagen v.31


Den här bilden togs i torsdags.. är alltså v.30+5 idag.. nu tycker jag verkligen att tiden går i raketfart fram! Underbart! Snart är du här lilla bebis!


Puss & Kram


Uppe med tuppen!

God morgon!
Då va man uppe med tuppen även denna lördagsmorgon. Klockan har inte ens hunnit slå 08.00 och man har ändå varit vaken ett bra tag.
Dennis är ute och håller på med utbygget.. och förhoppningsvis kommer Emil (snickaren) och hjälper honom idag. Det var sagt så iaf. Nu måste vi ju skynda på det här med utbygget, eftersom det kom lite oplanerat emellan.. d.v.s. Dennis knä operation. Så vi måste få upp tak o väggar.. ja det utvändiga.. sen ska man ju isolera m.m. Men iaf att vi har så det inte regnar in.

Jag får väl ta en sväng med dammsugaren.. skulle gjort det igår... och i förgår och dagen innan dess.. Men jag har varken haft lust eller ork. Så nu är det katt- och dammtussar över hela huset och jätteskitigt.. blärk!

Igår åkte jag hem en stund till Pauline o Henrik och träffade underbart söta lilla Molly. Hon fick presenter och massa gos av mig.

Jag längtar så otroligt mycket till på tisdag.....! ♥

Kram


Chokladbollar alá Lyx

Chokladbollar alá Lyx
ca 20st

1 dl florsocker
2 msk kakao
50 g smör, rumsvarmt
½ msk vaniljsocker
2½ dl havregryn
3 msk starkt kaffe

Garniering:
pärlsocker/kokosflingor

Gör såhär:
- Sikta florsocker och kakao tillsammans.
- Rör ihop det med smöret och de övriga ingredienserna.
- Ställ smeten i kylskåp i 30 minuter.
- Forma runda bollar av smeten med våta händer.
- Rulla bollarna i pärlsocker eller kokosflingor.


Så här blev mina lalabollar som jag gjorde idag... tog hälften kokos och hälften med pärlsocker =) Så det ska vi gotta oss med sen.. blev ca 25 st för jag vill ha den ganska så små :)

Kram kram


Nyklippt

Hej!

Det var en nöjd jag som lämnade salongen idag. Nyklippt och nyfärgad och håret känns så mjukt nu. Superhärligt!
Här är jag när jag o bebis åkte hemifrån idag....


Här kommer en före/efterbild

Visst blev det fint? Klippte bort en bra bit av allt det risiga och färgen blev jag supernöjd med! Lite blek om nosen nu när man e lite snuvig o dan... men jag har ingen Rudolf näsa iaf ;)

Kram kram


Beslutångest

Hejsan! Imorgon ska jag (lilla sjuklingen) till Dennis syster Jonna på Etage och förhoppningsvis bli fin i håret. Jag vet inte alls hur jag vill ha det. Det enda jag vet, är att jag vill ha någon choklad aktig färg. Men hur tusan ska jag klippa det?? bara topparna? eller lite mer, som sist typ i axellängd?
Enda kravet jag egentligen har på själva klippningen, är att det få inte vara kortare än att jag kan sätta upp det.. ska jag ha lugg? Sidolugg... gaaah... denna gången kan jag verkligen inte bestämma mig. Har ni tips så kom gärna med det!


Så här kanske!?! ;)

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch.. har lite feber idag me samt att jag är genomförkyld. Men jag frågade Jonna om jag fick komma och klippa mig ändå och det gick bra.. förhoppningsvis mår jag bättre imorgon.

Kram


Shopping! Till mig själv!! ;D

Nu senaste tiden har det ju mest blivit massa shopping till bebis i magen... men för en gångs skull har jag beställt hem kläder till mig själv.


Denna lila koftan och nedan är en annan bild på koftan fast dock i grå... men den lila är snart min :)

Och så dessa snygga leggingsen

Hoppas att plaggen sitter bra sen... och att jag kan ha dem både under och efter graviditeten.. jag har skickat efter dem från La Redoute btw :)

Nu sitter jag i soffan, under en filt och snorar, nyser och fryser, halsen gör ont och är tjock och jag är tung i huvudet och känner mig febrig... bläää! Hoppas jag blir frisk snart igen!!!

Har iaf fått i mig lite frallor med gott pålägg och så har jag köpt hem värsta tant tidningen "Allers"... men bara för det va massa recept på gratänger med.. och så har jag en sockervaniljbulle som väntar på att få bli uppäten ;)

Så jag ska nog överleva tills Dennis kommer hem!

Kramiss


Operation

Hej hej... nyss hemkommen från Kalmar och sjukhuset.

Det konstaterades att Dennis korsband är av... så nu får han om cirka 1 mån tid för operation... lille gubben.. men skönt att det finns nåt att göra åt det.
Läkaren sa att han inte borde fortsätta med fotboll sen... men får se hur det blir med det.. Dennis längtar ju efter det nåt enormt.. han har ju spelat sen 5-6 års ålder.

Iaf så kommer han bli sjukskriven efter operationen ett tag. Och detta lär ju bli när bebis e ute (lite innan också beroende på när han får tid).. så det blir ju inte helt fel att ha honom hemma lite längre då :)

Utbygget kommer ju tyvärr bli lite lidande pga detta. Men hoppas ändå att vi hinner få upp väggar och tak..

Kram på er


jag älskar dig min älskling!!!

Ortopeden och fotboll

Ska bli spännande att se vad som sägs imorgon.. Ska med Dennis till ortopeden i Kalmar. Han kan ju fortfarande inte spela fotboll eftersom benet krabbar.... men dem kunde ju inte se några konstigheter på röntgen för ett tag sedan.. Hoppas det finns nåt att göra åt det iaf, så han kan börja spela igen..

Här är min fotboll ;)


Söndagsstek

Hej på er!
Gårdagen blev ju inte direkt som den från början var planerad. Dennis skulle få hjälp av en vän som är snickare att få upp talstolarna på utbygget. Så han gick upp tidigt och började förbereda och greja. Och en timme senare så hörde han av sig att han inte kunde komma :/ ... man blir ju lite tjurig.. men men.. han skulle komma i veckan lovade han och ha med sig en som skulle hjälpa till också. Så får hoppas på det då.

Så Dennis och jag begav oss ut i skogarna för att plocka kantareller och vi hittade en hel del.

Älsklingen & jag

Fikapaus


Älsklingen ♥
Vi hittade faktiskt mkt kantareller =) Vi var ute i nästan 4 h.. fast vi åkte runt till olika skogar..

Sen åkte vi till Jämjö och kollade på fotboll. Dennis lag (Kristianopel) spelade och vann mot Jämjö med 2-1. Så det var kul.

Idag har vi gjort lite nytta.. Varit och handlat och pantat flaskor, Dennis har klippt heeela gräsmattan.. behövdes verkligen.. men det tog ju sin lilla tid nu. Och jag har tvättat, tömt diskmaskin, hängt upp tvätt, rensat svampen, lagat mat m.m.

Jag gjorde jättegod mat idag... bland mina favorit maträtter: Söndags stek ;) Med potatis, grönsaker, god sås och kantareller m.m. Riktigt mumsigt var det!

Kram kram


Magen v.30

Dax för en till magbild från vecka 30 kanske ;)

♥Tänk om cirka tio veckor kan jag vara mamma till ett litet mirakel.. vårt egna lilla mirakel, jag kan inte riktigt få in det i min hjärna. Ska jag och Dennis äntligen få vara med om detta underbara!?♥


I brevlådan ;)

Min Bloggvän Camilla www.sagabus.blogg.se har skapat en bloppis på sin blogg.. så jag var inne och kikade och hittade en såå söt baby overall som jag ville ha :) Jag har ju redan 2 st i stl 62... men efter att ha sett Paulines lilla Molly som ändå var 53 lång, men såå pluttig så skulle ju bebis försvinna i de overaller jag har...
Så det var perfekt att Milla hade denna söta i stl 56 :) Så när min bebis tittar ut slipper h*n drunka i sin vinteroverall :) Och vintern brukar ju va lång här i Sverige så h*n kommer nog hinna använda de jag har i stl 62 också. Dem växer ju fort de små liven <3

Så idag kom detta på posten:


Denna gulliga lappen fick jag med till overallen... =) ♥

Titta så söt den är! :)

Och så denna lilla söta mössan som hon skickade med =)


Stort tack min vän ♥ Blev jättenöjd och glad!! ;D

Kramiss


Bullar 5kr/ st hihihi

Ja kvällen har vi sysslat med det här :)

Dennis som gjort det mesta av jobbet <3

Haha ser ut som att jag ska nysa ;P Men jag skrattade åt hundarna som stod i hundgården viftade på svansarna.. dem tyckte nog det doftade gott med bullar ;)

Så här blev resultatet:

Vill ni komma på fika så bjuds det på bullar ;)

Sen gjorde Dennis en skylt som löd: "5kr/st" och så hängde han den över halsen och vi åkte hem till svärföräldrarna med bullar! Haha.... Hoppas dem gillade dem, för det gjorde vi.. och dem behövde ju så klart inte betala nåt ;P

Ha en fin kväll!


Dubbel sats =)

Hej Bloggen!
Idag är det redan fredag och när Dennis kommer hem, börjar helgen =) Han kunde eventuellt komma hem lite tidigare idag me :) *hoppas*

Sen ska vi åka till affären och köpa hem de ingredienser vi behöver hem. För ikväll ska här bakas bullar! Dubbel sats! Behöver ha lite i frysen.. och gör man en enkel sats så tar den slut med en gång eftersom Dennis är ett bull monster =) Det är för övrigt han som brukar göra det mesta vad det gäller bullbaket, för jag är inte lika haj på det som han ;)

Hoppas att ni får en toppen fredag med massa fredagsmys!

♥Kram kram♥


Sammandragningar igen :/

Igår kväll dök det på mig igen.. 3e gången sen mitten av augusti som jag fick sammandragningar :/ Usch vad ont det gör!!! Jag klev i badkaret och spolade varmt vatten på magen.. men kändes inte direkt bättre och så tog jag 2 alvedon.... det var inte förrän ett bra tag efter som det började lätta. Hade kontakt med förlossningen också.. så om det inte lättade hade jag fått åka in på koll.. men som tur var så lättade det ju!

Nu har jag iaf fått en del tips om det skulle hända igen.. typ ligga på sidan i fosterställning, använda vetekudde, alvedon, varmt bad/dusch..

I vilket fall så känns det bra idag igen.. hoppas det inte kommer tillbaka fler ggr!

Kram på er!


Vart tog veckan vägen?? :)

Ja jag säger då det... redan torsdag!! OMG, denna veckan har sprungit iväg. Jämfört med förra veckan så har jag ju haft nåt inplanerad varje dag denna veckan =)
Så snart är det helg igen..!

Idag ska jag köra in och lämna min BMW för alltid. Känns lite motigt, men inte så mkt ändå. Hade nog kännts värre att sätta ut den på blocket och inte veta vad man skulle ha för bil istället. Men nu har vi ju vår fina Santa Fe som vi är helnöjda med.
Igår lämnade jag ju den för service och besiktning och hämtar hem den vid 16-tiden idag igen.

Igår var jag även på stan med min kusin Tea och syster Jenny var med en stund också. Hittade present till lilla Molly. (Hoppas att jag får träffa henne nästa vecka och Pauline me så klart!) Och så fikade vi på Åhléns.

Imorgon är det ju helg när Dennis kommer hem. Har inget planerat då. Men det blir nog läggdags tidigt, för vid 7-tiden på lördag sätter han och Emil igång med takstolarna till utbygget =) om allt går som planerat =)

Hoppas er vecka har varit bra!

Puss & Kram


Veckan har sprungit iväg....!! :)


3 år sedan

Idag är det 3 år sedan Dennis och jag bestämde oss för att sluta med p-piller och försöka få en liten bebis.... nu är jag äntligen gravid och inte så länge kvar till bf ♥ (LYCKA!!!!)

Spetsiga Berget!!! ;D


Jaa.. ibland får man lite knasiga former på magen... undra vad bebis gör där inne egentligen haha! H*n ligger nog ganska långt ner iaf, eftersom h*n trycker på blåsan heela tiden! :P

Nog om bebisprat nu på en stund ;)

Kramiss


BebisMagen v.30

♥ Ja nu är man ju inne i vecka 30
Man märker att magen vuxit till sig.. dels för att det börjar bli trångt för bebis där inne nu. Man kan få grymt konstig form på magen ibland haha.. får visa en bild sen..! Och så går man ju emot med magen hela tiden.. man kan ju inte precis "göra sig smal" längre :P
Vikten har me ändrats lite.. väger 63kg nu... så nu har man gått upp 10kg då... hehe coolt egentligen!

Och så har jag sen några veckor tillbaka fått ett så kallat gravid carvings... och detta är CHOKLAD!!! Jag är helt beroende av choklad och kan knappt sluta äta det när jag väl börjat. Jag äter upp Dennis choklad, och köper choklad när jag är iväg och handlar... Ja jag måste helt enkelt ha choklad varje dag! Mums! Min frukost idag har än så länge varit några Toffifee.. mmmm! :) Men får väl göra mig riktig frukost snart =)
I sommras hade jag dille på isglassen- Calippo!! :) Med cola smak. Men köper den inte lika ofta längre.. kan vara för att det är kallare ute me hihi....

Här är några bilder som jag tog igår genom vår "hmr.. jääätte-rena" hallspegel :P

BebisMagen v.29+1 (v.30)


Mys kväll!

Hejsan!
Igår hade vi våra grannar på besök.. Agnes, Tony och deras lilla rottis Nelly (som är ett syskon till vår Acira, fast detta årets kull)...
Jag hade fixat tacos som vi mumsade i oss. Och så hade dem fixat film. Dem hade med sig en mkt bra film med Jennifer Aniston.. nån actionkärlekskomedi typ, minns inte vad den hette =) Så det blev lite godis och så till filmen.. fick jättegod choklad av dem.. en stor ask med Toffifee.. mums!

Hoppas er tisdagskväll va bra den me.. faktiskt mysigt att hitta på nåt sån mitt i veckan, annars blir det oftast helgerna bara. Men dem bor ju så nära me, så det var ju bara för dem att traska hit :)

Ha det bra!

Kram