Ellie 11 månader

11 månader... 1 månad kvar till 1 årsdagen! Det är såå skrämmande hur fort tiden går! Jag tycker hon är en jätteduktig tjej, uppmärksam, omtänksam, kelen och glad flicka.
Varje dag får hon oss att skratta, smälta och bli varma om hjärtat.

Nu har hon tagit sina första steg, hon går upp till 15 steg ungefär. Än så länge går hon och håller i sig i möblerna och går bara själv när man står en bit framför henne, men snart släpper det nog och hon kommer på att hon inte behöver krypa mellan möblerna :)

Hon är väldigt matglad och äter mycket av vår mat, ibland ger vi henne matburk om våra mat tider inte passar eller om det är nån svår mat. Hon plockar än så länge bitar från bordet, men ska snart börja introducera henne i att äta själv med sked. Hon dricker välling om kvällarna och ibland ammar jag, men väldigt sällan. Det var svårt att ta tag i att sluta kvälls amma, men det är helt borta nu.

Ellie är en glad tjej som har nära till skratt, hon älskar när man busar med henne och hon är väldigt kittlig. Att dansa och lyssna på musik/ när jag sjunger gör henne glad.

Hon klappar händerna och pussas, hon pekar på lampan när man frågar henne vart den är och säger då "BAA!" (Lampa!)...
Att bada är jättekul och hon är totalt orädd, även att duscha är jättemysigt.

När hon börjar bli trött kliar hon i sina ögon och gäspar, hon blir även lite känslig/ledsen och vill gärna bli buren.
Hon har fortfarande två tänder. Håret växer så det knakar.. inte så mycket på sidorna, mest uppepå och vid nacken.

Leksaker med musik och Alexanders bilar och duplo är väldigt rolig sysselsättning. Det är även roligt att leka tittut!
Hon busar gärna med mamma och pappa om kvällarna då vi sitter i soffan. Hittar på grejer som hon inte får göra och gapskrattar när vi säger "Vad gör du Ellie?!" och lyfter bort henne.. sen dröjer det inte länge innan hon är på det igen :)

Hon är lite avvaktande mot personer hon inte träffar så ofta och kan då bli lite ledsen en stund i början och vill gärna bli buren.

Smycken, glasögon och allt som glänser är väldigt spännande!
Hon gosar gärna med katten Engman.
Ellie har nu storlek 74/80 i kläder. Köper dock inte i stl 74 längre.

Ja vad ska jag med skriva? Hon är så klart väldigt glad för storebror och är gärna med honom och leker (om hon får). Tandborsten är rolig och varje morgon sprayar jag i spraybalsam i bakhuvudet och borstar med hennes fina borste som hon fick av farbror Philip med familj i doppresent. Hon blir gärna torr och lite risig där bak, även att det inte är långt där.
 
Det var lite som jag kom på nu :) Händer så klart jättemycket och jag har säkert glömt endel. Här nedan kommer några typiska busbilder på vår glada sessa. Tagna igår.. Kram på er

Kommentarer
Postat av: Boel

Underbara bilder på solstrålen🌞👍

2014-01-06 @ 23:31:12
Postat av: Lisa - mamma till Alexander och William <3

Grattis Ellie! Så fort tiden går, hon var ju bebis alldeles nyss :) Kul att läsa om hennes utveckling, hon börjar bli stor nu :)
kramar!

2014-01-08 @ 22:15:54
URL: http://jagochliten.webblogg.se

Kommentera gärna! :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback