Min första fiskgratäng


Jag brukar spara mina recept här på bloggen ibland.. och här kommer en ny favoriträtt som jag tillagade idag.
Det är en fiskgratäng med gratinerad potatismos runtom.
Dennis är ingen fiskälskare, så därför ville jag göra en sås som inte smakar fisk eller skaldjur utan dämpar fisksmaken lite. Därför hade jag chili i, men lagom mycket så det passar mina barns små magar.

Som vanligt höftar jag mest när jag lagar något, men ska försöka skriva så utförligt som jag kan :) Så here you go....

Jag gjorde först moset.. ca 10 potatis. Skalade, delade i småbitar och kokade i lätt saltat vatten tills de var mjuka. Mosade de sedan med en potatisstöt och kryddade med vitpeppar, salt o peppar + muskotnöt, smör, mjölk och äggula. Man får ta lite på känsla.. vispade den sidan så den blev fluffig och len.
 
La 2 frysta fiskblock (blev sej idag.. men säkert ännu godare med torsk) i en smord form, pepprade med citronpeppar och lite salt. Hade den i ugnen 200 grader tills den nästan var klar tillsammans med lite hackad purjolök. Delade fisken i portions bitar.

Gjorde sedan själva såsen: 2 dl creme fraiche, minst lika mkt grädde, 2 msk chilisås, några matskedar pressad citron, svartpeppar och salt.

Spritsade moset längs kanten på formen och hällde sedan såsen i mitten över fisken. Sedan in i ugnen 225 grader tills den fått fin färg. Cirka 10 minuter. Blev jättegod!

Kommentarer
Postat av: Lisa - mamma till Alexander och William <3

Mums! Den ser jättegod ut, fiskgratäng har jag aldrig gjort men tycker det är gott! Martin äter ju inte fisk så det får jag bara laga när han inte är hemma.. :(
kramar

Svar: Okej gillar han inte det eller? Dennis har blivit så illa tvungen nu att äta det. Så känns skönt att få laga vilken mat man vill nu. Jag har sagt att vill han inte ha det jag lagar så får han steka sig en hamburgare eller nåt :P Kram
imm0rtelle

2014-01-22 @ 19:54:55
URL: http://jagochliten.webblogg.se
Postat av: Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror

Men mums!!! Den måste jag testa :)
Receptet på cheesecaken kommer på pm på fb ;)

Puss!

Svar: Åh tack gumman! Puss :)
imm0rtelle

2014-01-22 @ 21:06:46
URL: http://sagabus.blogg.se
Postat av: Pauline

Åh vad den ser god ut! Ska jag testa att göra någon gång :)
Vad tyckte Dennis om den? :)
Puss

2014-01-28 @ 10:43:14

Kommentera gärna! :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback